Bamses update. !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Willemijn, 

Ik begrijp een opmerking van jou niet zo goed.
Je verteld dat Bamse heel veel ligt te slapen. Precies wat de bedoeling is van morfine.
Toch zeg je dat de morfine niet helpt. Morfine en zware pijnstilling wordt voornamelijk gegeven zodat Bamse zich rustig houdt en haar hernia rust krijgt. 
Drie keer per dag een klein stukje wandelen lijkt dan heel weinig, maar voor een hond die voor nu even onder sterke medicatie zit is dat al een hele inspanning.
Ik krijg juist het idee dat de medicijnen wel goed werken. Bamse neemt lekker veel rust en slaap gelukkig veel. Zo lang ze dat doet kan ze haar hernia/rug niet overbelasten, krijgt alles rust en heeft ze geen pijn.

Dat ze niet eet of minder eet is bekend. Vorige keren dat ze deze medicijnen kreeg had ze ook moeite met eten. Ik zou me daar geen zorgen over maken. Drinken is belangrijker. Zodra je met de medicatie kunt stoppen gaat Bamse vast wel weer eten. Zeker als je de maagbeschermers gewoon blijft geven. Dat heeft haar de laatste keer ook erg goed geholpen.

Zou zo maar kunnen dat juist door vier weken rust ze misschien geen operatie nodig gaat hebben. Dat zou pas fijn zijn. Zeker voor Bamse, maar ook voor jou en voor je portemonnee
Natuurlijk betaal je het graag als ze wel een operatie nodig gaat hebben.........

Ik ben dus van mening als ik dit topic lees dat Bamse wel baat heeft bij de morfine en de pijnstilling.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee de morfine helpt haar niet, waarom niet ? omdat ze pijn heeft, ze mankt en kan amper lopen, iemand die onder de morfine zit en pijnstillers krijgt die zou geen pijn moeten hebben toch ? zij wel, ze mankt ze kan niet opstaan normaal, na dat ze een poosje loopt gaat het redelijk, maar ver komt ze er niet mee.

voor de operatie mankte ze , en er is geen verbetering ....

en wat eten betreft, ze eet smorgens dat gaat goed, en wat mijn portemonnee betreft ? daar denk ik niet aan. :-D

het is maar voor twee weken, na die twee weken als dit niet helpt krijgt ze een hormoon, en dan zien we weer verder. zolang dat Bamse amper kan lopen, blijkt het dus niet te werken.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Pijn heeft een functie, dat mag je nooit helemaal uitschakelen mits het voor een operatie is. Iemand die veel pijn heeft krijg je niet eens pijnvrij. Een hoge dosering Morfine en ontstekingsremmers haalt bij mij in de zomer zo'n 25 % van de pijn weg, in de winter is het hooguit 15-20 %. Echt veel meer hoef je niet te verwachten.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Mag je de morfine niet iets ophogen dan?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Tja, mensen krijgen hier ook medicatie en absolute bedrust voorgeschreven als er een hernia is geconstateerd.

Een operatie wordt zo lang mogelijk uitgesteld of is na voldoende rust vaak niet eens meer nodig.

Ik zou haar ook zoveel mogelijk met rust laten, slaap is een goede remedie om te herstellen.

Ik zelf zou er alles aan doen om een operatie, in welke vorm dan ook te voorkomen, elke operatie is weer narcose vergif in een hondenlijf dat er beter niet in kan!

Misschien was de knie operatie achteraf niet nodig, heeft zij daar geen last van gehad, maar wel van de hernia.
Vond het al vreemd, dat eerst de knie en dan de hernia aangepakt werd, een hernia is vele malen erger dan een meniscus en de revalidatie zou andersom ook beter zijn lijkt mij, maar goed wie ben ik??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee, ze heeft een hele hoge dosering pijnstillers en morfine, er mag niets opgevoerd worden, volgende week stoppen we ermee, en krijgt ze weer voor twee weken wat anders, het is maar voor korte duur, vandaar dat ik toegestemd heb, en bijwerkingen ? nee niet echt, ja dat ze minder eet, maar smorgens eet ze, hoe raar dat ook is.

maar het is triest om haar te zien manken, maar haar karakter ? dat veranderd er niets door, ze blijft alert als er iemand komt, of als ze buiten loopt, ook binnen als ik een leuk spel met dr doet, en dat spel is op de grond, niets belastends.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Morfine is geen middel waardoor je volkomen 'pijnvrij' raakt hoor! 
Dan zou de dosis zo hoog moeten zijn dat Bamse gesedeerd raakt, oftewel: volledig tussen hemel en aarde zweeft... en dat is nu net ook weer niet de bedoeling! eigenlijk wordt dat zelfs alleen maar in terminale fases gedaan.

Aanpassing: ik lees dat de dosis niet verhoogd 'mag' worden. Balen! 

Ik zou liever een hogere dosis morfine geven dan aan de hormoon preparaten.. dat is vaak zulke ongezonde rommel. Helaas..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen conclusies gaan trekken van...

MISSCHIEN WAS DE KNIE ACHTERAF NIET NODIG GEWEEST ?????

een gescheurde meniscus ? moet die blijven zitten ?

geen conclusies trekken, het was nodig dat ze geopereerd is, ook wat betreft de gescheurde kruisband, ook niet nodig geweest ? een hond die dit letsel heeft heeft vreselijke pijnen, ook bij een gescheurde meniscus... voor de operatie heeft Bamse geen pijn aangegeven, ze hadden haar zien lopen op de filmpjes, ze geeft weinig aan, nu wel.

vandaar geen conclusies gaan trekken als je er niets van begrijpt, van is ze onnodig geopereerd ??? nee dus.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Willemijn,, Rita is een vriendin van je (geweest) die door dik en dun achter je gestaan heeft, zelfs ten tijde dat ze zelf met doodzieke honden zat (inmiddels overleden)

Waarom mag zij jou geen greep uit haar gedachten geven???

Trek je tenen eens een beetje in, je reageert om het minste geringste beledigd en gepikeerd! 

Sorry, dit heeft Rita nergens aan verdiend (en vele anderen ook niet) Kom op zeg!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Ik zelf zou er alles aan doen om een operatie, in welke vorm dan ook te voorkomen, elke operatie is weer narcose vergif in een hondenlijf dat er beter niet in kan!

Misschien was de knie operatie achteraf niet nodig, heeft zij daar geen last van gehad, maar wel van de hernia.
Vond het al vreemd, dat eerst de knie en dan de hernia aangepakt werd, een hernia is vele malen erger dan een meniscus en de revalidatie zou andersom ook beter zijn lijkt mij, maar goed wie ben ik?? "


.de operaties die Bamse heeft ondergaan waren wel degelijk nodig, onnodig is er niet geopereerd, met een kruisband scheuring en meniscus scheuring kan je niet iemand laten lopen, geen hond en ook geen mens. dus onnodig ? nee.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

in welke vorm dan ook ? als ik Bamse niet had laten helpen, aan deze operaties, had ze ingeslapen.


ik heb niets lelijks gezegd van anderen, geen verwijzing dan naar iemand.een gewezen vriendin ? Ik heb Rita leren kennen in het zwembad,waar ze een paar x geweest is, en een keer mee wezen wandelen, maar dat is het. en ik heb nog nimmer lelijk gereageerd op haar, geef alleen een ractie op haar antwoord, dat er onnodig geopereerd is, meer niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik snap jullie wel, maar ik ga niets uit mezelf doen, de arts specialist heeft dit met mij besproken, ik denk dat jullie ook daarin mee zouden gaan als je daar een gesprek gehad hebt, het gaat niet van..... o hier heb je wat , ga dat maar eens proberen, zo werkt dat niet.

vier weken gaan we het bekijken, en daarna zien ik en Bamse en de artsen verder wel, we doen niets zomaar.

jullie zien Bamse niet, er kan geoordeeld hier worden van... ik zou dit niet doen en dat niet doen, je gaat mee met de specialisten, daar is vooraf over gepraat, het is niet zomaar, kijk eens hier heb je een paar pillen en dan horen we het verder wel hoe het Bamse vergaat, nee zo werkt dat niet en zo gaat het ook niet.

vier weken een plan opgezet, en dan zien we verder, en als ik Bamse niet had laten opereren ? kruisband scheuring ? meniscus scheuring ? kijk ik ben niet bij de operatie geweest, het is toch niet zo dat ze dat verzinnen he ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik reageer op niemand lelijk, ik vertel alleen wat hier wordt gezegd, onnodige operatie aan de knie, dat weerleg ik, meer niet. geen discussie hierover, dat is toch rieel dat ik dit schrijf ?

de operaties waren nodig, als ik dat niet had laten doen, was Bamse hier niet meer.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Niet lelijk?

...je vertelt alleen...?

Kom op Willemijn, je snauwde Rita af.. maar okay, jij vind van niet!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

.de operaties die Bamse heeft ondergaan waren wel degelijk nodig, onnodig is er niet geopereerd, met een kruisband scheuring en meniscus scheuring kan je niet iemand laten lopen, geen hond en ook geen mens. dus onnodig ? nee. "


.Fout! Mensen kunnen best met een gescheurde meniscus lopen. Ikzelf loop al 30 jaar met een compleet afgescheurde meniscus in mijn rechterknie en een gescheurde in mijn linkerknie. Ja, dit doet bij tijden pijn en soms loop ik even een paar dagen op krukken. Maximaal eens per jaar. Ook zit er soms veel vocht in. Komt ook van reumatische artrose. De operaties zijn voor mij gevaarlijk vanwege de hele grote kans op trombose. Je kan er dus als mens heel goed mee blijven lopen zonder operatie. Toevallig heb ik het tijdens voetballen gekregen en andere voetballers die zich wel hebben laten opereren aan een gescheurde meniscus zijn toch 7 van de 10 het erover eens dat ze het net zo goed niet hadden kunnen laten doen.

Waarom een hond geopereerd wordt? Omdat een gescheurde meniscus vaak een gevolg is van iets anders. Zoals gescheurde kruisbanden. Tja, met gescheurde kruisbanden kun je een hond niet laten lopen en een mens ook niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja wat moet ik hier mee ? onnodig geopereerd in jullie belevenissen.

de meniscus was ten tijde van de kruisband scheuring in het geheel intact.

en niet beschadigd. dat is een jaar geleden dat ze geopereerd is aan de kruisband.

opeens is ze gaan manken, er is een mri gemaakt , een echo enz. ct scan ook nog, fotoos enz. jullie hebben de filmpjes niet gezien, van haar lopen.... van de ene op de andere dag .

haar eventuele hernia was al eerder bekend. en bij de operatie bleek dat de meniscus dubbel is geklapt en afgescheurd is, bij operatie is dat gebleken dat het heftig was, onnodig en niet nodig ? dat laat ik toch aan de artsen over.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp niet waar jullie heen willen, dat Bamse in jullie belevenissen onnodig is geopereerd aan haar meniscus is jullie belevenis, niet de mijne, en ook van de specialisten niet.

ze gaan nu vier weken bekijken of het nodig is dat er een hernia operatie nodig is, vandaar die vier weken, twee weken een medicatie en daarna nog eens twee weken met een andere medicatie, en daarna zien we wat het gaat worden.

onnodig opereren doen deze specialisten niet. niet iedere meniscus scheuring is het zelfde. !!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Dat is niet wat ik zeg! Ik zeg niet dat de operatie onnodig was. Alleen dat het niet waar is dat een gescheurde meniscus altijd geopereerd moet worden. Gewoon als antwoord op jou. Je schrijft dat je niemand kan laten rondlopen met een gescheurde meniscus en dat is dus niet waar.
Ik zeg nergens dat Bamse dan de operatie niet nodig gehad zou hebben.

Wel denk ik dat ik het waarschijnlijk ook bij de hernia had gehouden. Ik had begrepen in eerste instantie dat die diagnose niet klopte. Dat Bamse geen hernia had, maar zoals jij al een aantal keren geopperd had in Utrecht dat je gelijk had en Bamse een gescheurde meniscus had. Hierdoor ging ik ervan uit dat Bamse nu kon gaan revalideren van die operatie. 
Tot ik dit topic zag en dat Bamse dus toch wel een hernia heeft. Ik denk ook dat een hernia ernstiger is als een gescheurde meniscus dus zou waarschijnlijk gezegd hebben dat die dan eerst behandeld moest gaan worden. Ondanks de gescheurde meniscus kan het toch zijn dat het manken toch van de hernia komt?!

Ik vind het zo sneu voor Bamse wat ze allemaal moet ondergaan. Hoop echt dat ze geen operatie hoeft aan de hernia.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Juist omdat de eventuele hernia al eerder bekend was en een hernia een beknelling is van de zenuw, had ik persoonlijk deze operatie voor op gezet, vooropgesteld dat het via een operatie nodig zou zijn.
De eventuele revalidatie van een hernia operatie zal bemoeilijkt worden door dat zij nu nog steeds mankt en ik lees, zelfs met pijn medicatie moeilijk opstaat.

Andersom was misschien handiger geweest, al zou ikzelf kiezen voor iets anders dan een hernia operatie, heb al veel mensen meegemaakt die na een hernia operatie er slechter aan toe waren dan ervoor.

Mar goed uit eerdere berichtjes is mij wel duidelijk geworden dat mening niet op prijs gesteld wordt en van tafel geveegd worden en dat er geen discussie mogelijk is, laat ik het hierbij.

Ik zal niet meer reageren, het enigste wat ik nog kwijt wil is, dat ik enorm te doen heb met Bamse die alles maar lijdzaam moet ondergaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik kan hier nou wel antwoord op gaan geven, het is helemaal niet zo dat ik er geen prijs op stel dat jullie antwoorden, dat is onzin.

jullie hebben in het geheel niet de mri gezien van de hernia. er zijn twijfels bij. opereren doet niemand zomaar.

kom volgende keer eens mee, heb al meer aangegeven dat er plek is in de auto, oordelen vanaf hier is heel makkelijk, van ik zou eerst de hernia doen en dan dat.

de specialisten zijn met drie man, en met mij erbij. er wordt niet zomaar wat gedaan.

en meelij met Bamse ? is dat nodig ? denk dat als je haar zou zien dat meelij niet nodig is.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

"
en meelij met Bamse ? is dat nodig ? denk dat als je haar zou zien dat meelij niet nodig is. "


Nou de indruk krijg ik wel uit jou berichtjes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet nodig, ik heb vaak genoeg aangegeven dat haar karakter niet beinvloed is. lees maar terug dan. lees maar dat ze plezier heeft met zwemmen, en dat mag.

enne.... jullie mogen zeker discuseren over of het nodig is of niet dat Bamse geopereerd wordt, waarom niet, daar is een forum zekers voor, maar ik mag dat toch ook weerleggen ?

ik kom niemand te na, wat hier wel wordt geschreven.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik heb heel lang getwijfeld of ik wel moest reageren.
En dat doe ik eigenlijk nog steeds maar er moet me toch echt iets van het hart af.

Ik heb eigenlijk wel heel veel medelijden met Bamse.
Ze kan al ruim een jaar geen hond meer zijn vanwege alle dingen die ze moet ondergaan.
Ze kan alleen nog maar zwemmen en in huis zitten. Dat is ook voor Bamse geen leven.
Ik snap heel goed dat je dat niet wilt zien maar verplaats je eens in haar situatie.
Altijd leven met pijn, ziekenhuis in en ziekenhuis uit, nieuwe medicatie, ziek worden van medicatie, medicatie die niet helpt.
Al die medicijnen zijn ook een aanslag op haar lever en nieren.

Ik wil hier niet mee zeggen dat je haar moet laten gaan ofzo.
Ik wil hier geen mening over geven. Je moet zelf beslissen wat goed voor haar is.
Dat kan ik niet zien. Maar wat hier boven staat is wel hoe ik het zie vanaf van mijn beeldscherm.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo kan het misschien overkomen, maar Bamse zit niet alleen maar in huis, of er wordt alleen maar gezwommen, ik doe genoeg leuke dingen met haar.

het klopt dat ik al een jaar bezig ben, inderdaad.
dat is niet een jaar van kommer en kwel hoor. ben je mal.... ik heb alleen steun hier gezocht, maar als hier een forummer zou zijn en Bamse zou zien, is het een vrolijke hond hoor.... niemand van jullie ziet Bamse, het is gewoon een vriendelijke beer, een newfoundlander , waar je niets aan merkt dat ze het zo slecht heeft hier... zo is het echt niet.

en tuurlijk heb ik vaak met haar te doen, hadden jullie ook, maar er is geen sprake van leed bij Bamse. geloof je dat niet ? kom maar eens op de koffie.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Medicatie vind ik lastig.
Morfine kan een zegen zijn maar ook een kwelling door bijwerkingen.
Prednison idem dito.

Wat ik van beide medicijnen ook persoonlijk heb ervaren.

Dat maakt me heel kritisch.
Zeker toen ik na ca.48 uur zag wat morfine met mijn eigen gorby deed woog de veronderstelde pijnstilling niet op tegen de bij verschijnselen.
Hij krijgt het nooit weer.
Ik ben zijn enige beschermer dus zo'n beslissing is niet licht genomen want hij had veel pijn. Maar hij managede de pijn veel beter dan de bijwerking van de morfine.

En dat is wat bij mij geldt; wat zie en voel ik bij mn hond, ik luister naar artsen maar leef met mn hond.

Willemijn weet hoe ik er over denk en ook dat een hernia operatie, voor zover ik wat weet van Bamse, bij mij geen optie zou zijn. Er is denk ik een moment dat je heel goed moet kijken of een (zware) behandeling een reeele kans/brug naar verbetering is.

Wij hadden onze hond niet aan lpc laten opereren als hij al veel artose had of al sterk verouderd was.
Dan hadden we hem op goede pijnstilling gezet en hem laten gaan als het leven voor hem, met zijn eigen specifieke behoeftes, niet leuk meer was.
Maar....dst is zoals WIJ met onze honden leven.

Geen mens kan invoelen wat de ander echt voelt, denkt, een strijd voert, en leeft met haar of zijn hond.
Dat de mensen die hier schrijven allen onvoorwaardelijk van hun hond(en) houden lijkt me echter wel duidelijk.

Tja en nu...willemijm weet wat ik denk ik zou doen...aan de prednison, ik heb daar zelf bij een hond met een hernia heel goede ervaring mee. Vaak kan je het afbouwen naar minime dosis en voor de hond zelf zit er niet direct heel negatieve gevolgen aan. Dat is pas bij langdurig gebruik.

Wat betreft advies van specialisten, hun grote valkuil is tunnelvisie. Iets willen "maken" , " behandelen" en daarbij het grotere belang uit zicht verliezen. Niet opzettelijk maar het gebeurd wel.

Ik benijd je niet willemijn, je zit in een moeilijke situatie en ik kan je niet anders als sterkte kracht en wijsheid toewensen.

Kijk alsjeblieft heel goed naar Bamse, wees daarin genadeloos eerlijk naar je zelf toe en neem dan je beslissingen over hoe nu verder.

Warme knuf van Gorby (die zo'n beetje met zn zwarte dop op mn smartphone ligt nu) en mij

Jacqueline

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

" ik heb ze nog nimmer in de blauwe stad gezien, een aangenaam wandelgebied of wandeld ze ergens anders ? vrij en blij ? :-D "

Met deze halve wolven kun je niet wandelen - heus dat wil je echt niet :-)
Ze hebben een afgezet stukje bos/terrein waar ze verblijven. Vreemden kunnen er ook niet bij komen, dan snippen ze tegen je.
En het is trouwens nooit haar bedoeling geweest ze te nemen, alleen de vorige eigenaar hield ze op een flat...... Tja als je dan moet kiezen uit 2 kwaden, zijn ze hier een heel stuk beter af.

honden page profiel Pack MemberPack Member

honden foto van Pack Member

Willemijn en Bamse, alvast een rustige avond. Morgen is er weer een dag. Sterkte ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik doe ook alles wat in Bamse dr belang is, tuurlijk luister ik naar de specialisten, maar zomaar opereren doe ik ook niet... deze operaties waren van belang voor dr, nu wachten we af. en Bamse heeft het zeker niet slecht bij me.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

goh mensen al die speculaties hier, kennen we Bamse en Willemijn dan zo goed dat we hier kunnen zeggen wat wel of niet nodig is geweest .... wij zijn geen dierenartsen en weten ook niet alles, denk niet dat Willemijn onnodig zou laten opereren toch ...

Willemijn jij kent Bamse het beste en als jij vind dat levenskwaliteit nog goed is dan moet je zelf uitmaken wat het beste is voor Bamse.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pack.... dan boffen deze ..wolven. ze hebben het dan uitstekend daar. de volgende keer ? zal eens heeeel goed luisteren naar het geluid hahahaha

en wie weet horen ze Bamse ook wel. hahahaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 6 van 11 12 3 4 5 67 8 9 10 11
Volgende forumvraag: onrustig zijn piepen en janken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^