Bamses update. !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het lijkt mij dat het behalve de afweging eigen gevoel en wat artsen zeggen, Willemijn heel goed kan inschatten en observeren betreft Bamse. En dat als Bamse zelf niet meer zou willen ze dat zou zien, maar als Bamse levenskracht heeft en er voor gaat, waarom zou Willemijn dat dan niet doen. Als de inschatting is dat een hernia operatie in dit geval met een hoog percentage kans wel kwaliteit van leven terug brengt wie zijn wij dan daarover te oordelen. Willemijn doet alles wat mogelijk is om voor haar Bamse de juiste keuzes te maken.

Dat een ander die keuzes niet zou maken is verschil in persoon en verschil in hond.
Ik hoop van ganse harte dat die operatie kwaliteit van leven terug brengt en ze straks gewoon nog een hele fijne tijd met heel veel leuke dingen samen tegemoet gaan. Ik ga in elk geval heel hard mee duimen en heel hard mee hopen voor Bamse en Willemijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind het ook zo jammer dat oordelen. kom eens kijken hier, tuurlijk is Bamse nu even uit de roulatie, maar dat is niet het hele jaar geweest. we wachten even deze vier weken af.

Bamse heeft nog met veel plezier in Gieten gezwommen, zes weken na haar tplo mocht bamse alles weer doen, ging voorspoedig, nu zit het even tegen, Bamse heeft een waardig leven, en dat ik me zorgen maak en even hier steun komt zoeken en jullie vertel hoe het is , is toch heel gewoon ?

en inderdaad achter het scherm kunnen jullie niet zien hoe het hier aan toegaat, en hoe Bamse leeft . het is niet alleen maar kommer en kwel, we doen samen leuke dingen, en bamse zit hier niet de hele dag te kniezen, even vier weken nu afwachten, en nogmaals de operaties waren niet onnodig, die moesten gedaan worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Ik heb eigenlijk wel heel veel medelijden met Bamse.
Ze kan al ruim een jaar geen hond meer zijn vanwege alle dingen die ze moet ondergaan.
Ze kan alleen nog maar zwemmen en in huis zitten. Dat is ook voor Bamse geen leven.
Ik snap heel goed dat je dat niet wilt zien maar verplaats je eens in haar situatie.
Altijd leven met pijn, "


dat is echt niet zo, zes weken na haar tplo operatie mocht ze weer van alles doen, en dat is reeds een jaar geleden, een jaar geen hond meer kunnen zijn, dat is dus niet zo, nu is ze even uit de roulatie, maar heus dat komt weer goed.

.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Het aandragen van eigen ervaringen, gevoelens of mening.. wordt wederom opgepikt als aanval of een oordeel. 
Iets dat me herhaaldelijk is opgevallen wanneer het Bamse betreft. 
Heel jammer, je verteld iets dat je zelf hebt meegemaakt (zoals Angelique met haar knie).. maar het lijkt niet normaal gelezen te kunnen worden.
En kneuterige bedoeling als je het mij vraagt, mede door telkens dezelfde personen die het nodig vinden om nogmaals te benadrukken dat Willemijn weet wat ze doet!

Wie heeft er geschreven van niet???

Over oordelen gesproken, ik noem het liever verkeerd opvatten en zeer selectief lezen.

Jammer hoor, Bamse is en blijft een interessant onderwerp! dat daagt uit tot redeneren en prakkeseren... 

Maar dat lijkt bij voorbaat al verkeerd te vallen. Medeleven betuigen of bek houden, sorry! zo komt het op me over!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is dat redelijk ? BEKHOUDEN ? ik heb herhaaldelijk gezegd dat er zeker mee gedacht kan en mag worden.

en dat ik het weerleg als er zijn die de operatie overbodig vinden, dat mag toch ?

en ook als er zijn die meelij met Bamse hebben dat ze al een jaar pijn heeft en niets mag alleen maar binnen zitten, en als ik dat dan weerleg ? mag toch ?

ik heb niet het idee dat ik jullie de MOND wil snoeren, nee ik leg alleen uit wat er gedaan is in belang van Bamse, dat er geopereerd is en niet onnodig, en dat we nu vier weken moeten afwachten, dat zijn normale gesprekken toch ? en MOND houden dat idee heb ik niet, ik ga misschien inderdaad in de verdediging , is dat niet logisch als er wordt geschreven dat de operaties onnodig zijn en dat Bamse niet een waardig leventje heeft ? ja dat weerleg ik, niets mis mee toch ?

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Je leest niet goed, of je leest half Willemijn... dat blijkt weer...

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

En mij valt het op Suzan, dat het steeds weer dezelfde zijn in alle topics over Bamse, die even roeren gaan...Dit is al het derde topic, adem gewoon even in en uit voor je iets post. Je moet de voorgaande eens herlezen, steeds dezelfde personen posten dat ze zich achteruitgestoken voelen, reageer verdorie dan gewoon niet en ga iets anders doen !Willemijn heeft gewoon het beste voor met Bamse, je mening of bedenkingen geven mag, maar als je gaat speculeren dat de 'operaties' misschien overbodig waren zoals ik hier net ergens kon lezen dan trap je geweldig na, dat is niet fair. Je moet maar eens in zo'n situatie zitten, een jaar lang alles uit de kast en...je geldbeugel halen...Dat doe je niet als je harige vriend niet alles voor je is. Dus komaan, laten we dit topic tenminste gezellig houden, persoonlijke berichten kun je via pb sturen, maar hou het gewoon vriendelijk ! Wil niemand tegen de schenen schoppen, geen relletjes ontknopen maar we zijn volwassen mensen, gedraag jullie daar dan ook naar....Begin maar alvast met oneensjes te smijten !

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Er bestaan ook mensen die hun dier dumpen als ze de kosten van dergelijke operaties aan zien komen, wat mij betreft alleen maar mijn complimenten dat je zoveel om Bamse geeft en bereid bent kosten te maken voor Bamse's herstel. Ben er van overtuigt dat die kosten niet in de koude kleren gaan zitten. Maar je hebt er wel voor over om die kans van kwaliteit van leven terug te halen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

We moeten ervoor waken niet te familiair te worden; die kans zit erin als een topic lang loopt en als we menen de ts en de hond vanbinnen en van buiten te kennen...

Wij het medeleven en de geboden steun, aan de andere kant van de pc, de daden en de hond.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien word het tijd dat je in een topic ook bepaalde berichten op negeren kunt zetten?

Meedenken en adviseren heeft Willemijn duidelijk voor open gestaan.
Er zit alleen een heel groot verschil in adviseren en meedenken ten opzichte van totaal geen respect hebben voor hoe ze zich voor Bamse inzet en haar keuzes per direct af te keuren. Hoe de situatie daar thuis is en hoe Bamse leeft en nog wel plezier heeft in dingen etc. Die zie je niet via tekst. Ik vind het dan ook niet eerlijk als er per direct wordt geoordeeld terwijl je niet eens ziet hoe Bamse leeft. En bijvoorbeeld het afgelopen jaar geleeft heeft. Ik ben er voor de volle 100% van overtuigt dat als Bamse niet meer zou kunnen of willen of een operatie om de situatie te verbeteren niet aan zou kunnen de keus daarvoor ook niet gemaakt zou zijn.

Wat ik zie is iemand die oprecht om haar trouwe viervoeter geeft en zo lang het kan en de hond die levenskracht zelf ook heeft er alles voor overheeft om die kwaliteit te verbeteren.

Suzan ik ben het dan ook voor de volle 100% met je oneens en heb je dan ook een oneens gegeven dan weet je in elk geval dat er 1 van mij vandaan komt.

Respecteer elkaar, leef en laat leven. 
En als het alleen maar te doen is om andermans keuzes per direct af te kraken of een topic om zeep te helpen vind ik dat persoonlijk een zielige en respectloze bedoeling.

Willemijn heeft er alles voor over om haar Bamse kwaliteit van leven terug te geven zolang Bamse dit zelf wil en kan. Dat verdient respect! naar mijn mening.

Edit: schrijffout verbeterd

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" En mij valt het op Suzan, dat het steeds weer dezelfde zijn in alle topics over Bamse, die even roeren gaan...Dit is al het derde topic, adem gewoon even in en uit voor je iets post. Je moet de voorgaande eens herlezen, steeds dezelfde personen posten dat ze zich achteruitgestoken voelen, reageer verdorie dan gewoon niet en ga iets anders doen !Willemijn heeft gewoon het beste voor met Bamse, je mening of bedenkingen geven mag, maar als je gaat speculeren dat de 'operaties' misschien overbodig waren zoals ik hier net ergens kon lezen dan trap je geweldig na, dat is niet fair. Je moet maar eens in zo'n situatie zitten, een jaar lang alles uit de kast en...je geldbeugel halen...Dat doe je niet als je harige vriend niet alles voor je is. Dus komaan, laten we dit topic tenminste gezellig houden, persoonlijke berichten kun je via pb sturen, maar hou het gewoon vriendelijk ! Wil niemand tegen de schenen schoppen, geen relletjes ontknopen maar we zijn volwassen mensen, gedraag jullie daar dan ook naar....Begin maar alvast met oneensjes te smijten ! "


Is het forum er voor om altijd mee te lopen?
En oooo's en aaaaa's te roepen?
Of mag je met wat tegenwicht ook reageren, vanuit je eigen gevoel of visie??

Het is duidelijk dat er een groep is die "zo" denkt en een groep die "dat" denkt!

Als je geen mening meer mag geven en alleen maar met de meute mee mag/moet lopen, bv, 11 treetjes verwijdert, ooooohhh dat is mooi dichtbij, tot in den treure, schiet mij dan maar lek, dan ben ik gelijk weg van het forum, want dan heeft het forum geen enkele toegevoegde waarde voor mij!

En zoals Goja al schrijft, veel specialisten hebben tunnelvisie, willen alles repareren en verbeteren.
Daarom zijn andere meningen ook belangrijk, misschien dat Willemijn dan ook eens de andere richtingen overdenkt.

En nee, mijn hond kreeg geen hernia operatie, eerst andere manieren en als het echt niet anders kan dan zou ik eens heel rustig en heel diep na gaan denken, maar ga zoiets echt niet doen op twee of drie specialisten in één praktijk of Universiteit, die elkaar echt niet afvallen en het tegen over een cliënt altijd eens zullen zijn met elkaar.

En uitnodigen om te komen kijken is niet relevant, aan een moment opname heb je niets en als er een vreemde over de vloer is, gedraagt en is een hond altijd anders dan normaal.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Zolang dat op een volwassen en respectvolle manier kan is dat ongetwijfeld gewoon mogelijk. Maar het lijkt hier op vele topics die ik voorbij heb zien komen, er wordt gelijk met modder gegooid en nagetrapt. Dat Suzan zelf die keus niet gemaakt zou hebben, prima dan had ze dat beter op die manier kunnen zeggen. Want dan is het oke personen en honden zijn verschillend en niemand maakt gelijke beslissingen. Maar trap niet een ander na omdat die het anders doet. De hond is anders de persoon is anders de band met de hond is anders en wellicht is de wilskracht van de hond ook anders. 

Als mensen gewoon bij zichzelf blijven en eerlijk aangeven dat zij het zelf anders gedaan zouden hebben prima toch. Maar dat is niet wat hier in dit topic gebeurt en ik vind dat heel erg jammer. 

Vorige week zag ik een bericht voorbij komen van een hond met een gebroken poot die ze in een bench aan de weg hebben gedumpt omdat de baasjes niet genoeg om de hond gaven het arme dier te helpen...>>> dat mag je veroordelen want dat is respectloos naar het dier.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" Zolang dat op een volwassen en respectvolle manier kan is dat ongetwijfeld gewoon mogelijk. Maar het lijkt hier op vele topics die ik voorbij heb zien komen, er wordt gelijk met modder gegooid en nagetrapt. Dat Suzan zelf die keus niet gemaakt zou hebben, prima dan had ze dat beter op die manier kunnen zeggen. Want dan is het oke personen en honden zijn verschillend en niemand maakt gelijke beslissingen. Maar trap niet een ander na omdat die het anders doet. De hond is anders de persoon is anders de band met de hond is anders en wellicht is de wilskracht van de hond ook anders. 

Als mensen gewoon bij zichzelf blijven en eerlijk aangeven dat zij het zelf anders gedaan zouden hebben prima toch. Maar dat is niet wat hier in dit topic gebeurt en ik vind dat heel erg jammer. 

Vorige week zag ik een bericht voorbij komen van een hond met een gebroken poot die ze in een bench aan de weg hebben gedumpt omdat de baasjes niet genoeg om de hond gaven het arme dier te helpen...>>> dat mag je veroordelen want dat is respectloos naar het dier. "


Er is niets respectloos aan hier, tenzij men vindt dat een ander geen andere mening mag hebben, dan zou dat respectloos zijn naar degene die een andere mening heeft, ik denk dat Willemijn door alle zorgen zelf ook last heeft gekregen van tunnelvisie en allang blij is als een arts zegt dat het beter kan en gaat worden, zeg zelf, op een gegeven moment klamp je, je vast aan elke strohalm?
En specialisten weten vaak ook bij een persoon de juiste snaar te raken en ja dan pak je alles toch aan??

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een mening bij jezelf houden "ik zou dat niet gedaan hebben" is heel wat anders als iemand persoonlijk aanvallen op de keus die ze maakt. Dat is respectloos.

Ik ga niet zeggen dat tunnelvisie niet mogelijk is, maar een keus kan ook gemaakt worden omdat als je 20 specialisten in heel Nederland bezoekt je heel erg veel tijd kwijt bent (goeie specialisten hebben ook een agenda dus dat red je ook niet zeer korte tijd) en Bamse in de tussentijd met pijn loopt, omdat die stomme morfine niet aan slaat. Als Bamse levenskracht en wilskracht heeft en pijnmedicatie doet niks dan kies je voor de weg die wel oplossing bied.

Edit: Schrijffout hersteld

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik snap niet dat als er iets gevraagd wordt, een mening gegeven wordt, anders gedacht wordt of een ervaring verteld wordt dit een aanval is. Mag je dan alleen zoals Rita aangeeft complimenten geven en het overal mee eens zijn? 

Willemijn vindt het oordelen. Niemand die er oordeelt, alleen een andere mening, gedachte geeft. Schijnbaar mag dat in een topic van Willemijn nooit. Dan krijg je of een aantal andere HPers over je heen of Willemijn is een dag of 2 dagen afwezig. 

Ik vind dat heel vreemd..... 
Er is in mijn ogen helemaal niemand die twijfeld aan de goede zorg van Willemijn voor Bamse. Ook helemaal niemand die haar aanvalt, of oordeelt. Ik denk dat heel veel ligt aan selectief lezen en dat gebeurd heel jammer, te vaak.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

"
... Als mensen gewoon bij zichzelf blijven en eerlijk aangeven dat zij het zelf anders gedaan zouden hebben prima toch. Maar dat is niet wat hier in dit topic gebeurt en ik vind dat heel erg jammer.... 
"


Daar heb je zeker een punt.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dankjewel

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

Er is niets respectloos aan hier, tenzij men vindt dat een ander geen andere mening mag hebben, dan zou dat respectloos zijn naar degene die een andere mening heeft, ik denk dat Willemijn door alle zorgen zelf ook last heeft gekregen van tunnelvisie en allang blij is als een arts zegt dat het beter kan en gaat worden, zeg zelf, op een gegeven moment klamp je, je vast aan elke strohalm?
En specialisten weten vaak ook bij een persoon de juiste snaar te raken en ja dan pak je alles toch aan?? "


maar is dit niet iets, wat we allen hebben die intens om onze honden geven??
je wilt zo graag, en zo graag het goed maken

daarom zet ik ook ergens dat je soms genadeloos eerlijk moet zijn naar jezelf toe
als die "ontleding" zegt : dit is oke, de hond is oke, er zijn kansen, we gaan er voor, dan is het voor die persoon en hond ook oke (tenminste..... in mijn beleving)

tuurlijk hebben we allemaal een vorm van tunnelvisie, daarom zijn naasten (partners, familie, heel goede vrienden) soms onmisbaar, die kunnen je soms wakker moeten schudden, of waarmee je in een gesprek zaken in perspectief kan zetten, dat is soms gewoon nodig.

let wel : ik spreek hier in het algemeen en zeker niet over Willemijn en Bamse !!!

ik denk dat vrijwel niemand daar aan ontkomt, wat heel dichtbij ons is, vergroeien we mee, en dat is ook een groot goed, daarom kunnen honden bij ons in een warme omgeving heel oud worden, of een poos ziek zijn of uit "de running", we houden toch wel van ze en wachten het rustig af, maar het verblind raken voor de echte realiteit ligt denk ik dan ook op de loer, dat komt omdat "houden van" in het spel is, en dat "houden van" scheiden van "belang van de ander" is een heel lastige.

tunnelvisie is in veel opzichten een valkuil, maar beslist niet ook in de laatste plaats bij specialisten van universiteitsklinieken, daarom vind ik een relatie met mn eigen da zo ongelofelijk belangrijk, die kent ons al 30 jaar, kent onze honden, weet dat als we iets aangeven, dat we geen onzin staan te vertellen en wij hebben dus helaas ook deze zomer moeten ervaren dat een specialistische kliniek heel goed hun "taak" konden doen bij Gorby, maar ondertussen door niet te luisteren, ons een half dode hond mee naar huis gaven..........

honden page profiel Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en DokyoRita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Oké, meningen, eigen ervaringen delen, eigen gevoel vertellen is hier een not done.
Prima, alles zoals Willemijn het wil, tegen gas of aan het denken gezet worden is helaas niet mogelijk hier.

Ik moet zeggen, ik heb in het topic van Cosmo en Duke al veel gehad aan de "anders denkenden" ook ik ben op de vingers getikt, ook is er meegedacht, heb er veel, heel veel aangehad.

Maar ik begrijp dat hier alleen wat er al beslist is het goede is, prima, ik trek mij bij deze terug en zal vanaf nu hier niet meer lezen of reageren.

Bamse meid, aan jou denken blijf ik doen, jij bent een mooie lieve beer.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Eigen mening, eigen ervaring delen eigen gevoel vertellen doe je vanuit jezelf. Niet vanuit jij je moet of afkeuren
En beargumenteer je waarom jezelf een andere keus gemaakt zou hebben. Zonder naar de ander te wijzen en te zeggen jij doet het fout. Het is geen Not Done van uit je eigen ervaring eigen mening te spreken maar schrijf dat dan ook van uit jezelf zonder iemand aan te vallen op zijn/haar keus, want dan is er namelijk helemaal geen probleem.


Ik heb zeer korte tijd geleden onze Beauty laten inslapen met heel veel pijn in mijn hart maar in mijn beoordeling was het de enige eerlijke en oprechte en liefdevolle keus die ik voor haar kon maken.. Sommigen zouden in die fase de hond hebben laten doorgaan. Ik persoonlijk heb de keus gemaakt dat houden van ook loslaten is en Beauty kwam bij ons als een rugzak hond, stress hond en hoewel het veel beter met haar ging was ze nog altijd erg gevoelig voor stress  en  stress tijdens dierenarts bezoeken verlatingsangst etc. Ik heb dus voor haar de keus gemaakt haar los te laten en een lijdensweg te besparen en het getrek aan haar te besparen.
Maar had ze die rugzak niet gehad en was het een hond zonder dergelijke achtergrond die geen enkel probleem had met dat getrek en geen stress ervoer zodra we maar richting een dierenarts praktijk gingen, geen verlatingsangst had >extreem. En het allemaal wat gemakkelijker over zich liet komen dan had ik ook gekozen voor meer onderzoek en operatie. Al was ze voor een Berner Sennenhond bejaard met haar 8 jaar en 7 maanden.


Je maakt keuzes aan de hand van situaties aan de hand van beoordeling van het dier en de situatie. En de omstandigheden van dier en situatie en wilskracht van het dier zijn in elke vergelijkbare situatie toch weer anders. Daar baseer je je keus op, op die situatie en niet op een situatie die vergelijkbaar is en toch anders. Geen enkele situatie is gelijk.


Had Bamse geen levenskracht en geen plezier in dingen dan zou ik wellicht een ander advies geven. maar ik geloof Willemijn als zij zegt dat Bamse wilskracht heeft en nog plezier heeft en ze nog leuke dingen doen. In die situatie zou ik er ook voor kiezen om te doen wat kwaliteit van leven kan verbeteren.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

We moeten elkaar een beetje in waarde laten.

Spreek ook in het algemeen, en veroordeel niemand.

Onze eigenheid is 'persona intuitae'.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Helemaal mee eens.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Een mening geven kan zeker. En als je overtuigd bent van je eigen mening, dan is het spijtig als deze niet aanvaard en opgevolgd wordt.

Dat mag geen reden tot ruzie zijn.

Als ik er zo over nadenk dan denk ik... denk ik... want zeker weet je het nooit als het ooit zover komt... dat m'n vriend Kylie eerder zou willen laten inslapen dan ik. Zijn idee over wat voor Kylie belangrijk is... (Lopen, rennen, dollen...) heb ik ook, maar ik heb dan weer het idee, dat rusten, knuffelen lekker eten en in de auto zitten voor Kylie ook heel leuk is.

Wie heeft er gelijk ? Het heeft geen belang... Als het ooit belangrijk wordt zullen we allebei "besmet" raken door elkaars ideeen en zal de waarheid ergens tussenin liggen... Gelukkig. Kylie zal niet verschrikkelijk moeten afzien, maar ook niet ingeslapen worden terwijl ze misschien nog echt geniet. Komt daarbij dat "wie weet" als puntje bij paaltje komt... ik het misschien nog eerder genoeg vind dan m'n vriend.

Ik bedoel maar... En dan geef ik hier het voorbeeld over inslapen, maar dat is in dit topic niet aan de orde denk ik... Ik bedoel maar. Respecteer elkaars meningen... dring de jouwe niet op... Zeker niet aan baasjes die zelf het beste voor hun hond willen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

perfect voorbeeld Kylie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse is nog jong en vol levensmoed.... er is geen sprake van dat er een einde aan mijn zorgen komt voor Bamse, ze is flexibel met alles, we hebben het afgelopen jaar het goed gehad, nu zijn er zorgen, maar niet voor lang. er wordt alles aan gedaan om haar weer goed aan het lopen te brengen.

niemand hier kent bamse , en heeft haar gezien, hoe ze van karakter is hoe ze op het moment is. tuurlijk is het even een zorgenkindje, dat vertelde ze ook in Utrecht, maar een vrolijke beer zonder stres. en wat ze nu heeft ? even rustig aan, en heus het komt weer goed.

ze zit niet achter de garaniums, ze gaat overal mee naar toe, als ik sport is ze alleen, en ja snachts is ze ook alleen, maar dat zijn de meeste honden toch ?

ze mag niet naar boven, dus een bedje opgemaakt beneden, af en toe slaap ik bij dr, voor dr gezelligheid... waarom ? voor allebei gezellig, we zijn al ons hele leven samen geweest. denk dat ik me meer zorgen maakt dan Bamse.

als een hond er geen zin meer in heeft gaat merk je dat echt wel hoor, maar daar is geen sprake van bij Bamse.

en dat ik hier mijn zorgen kenbaar maakt, is dat ik alleen ben en ook even het van me af wil praten, en de ene dag gaat het beter dan de andere dag.

tot hoever ga ik ? tot Bamse niet meer een waardig leven heeft, ik ben rieel genoeg om dan als eerste aan de bel te trekken, ik ga niet tot het uiterste. dat ze nu even alle zorgen nodig heeft van me, is niet erg, over een paar weken weten we wat er aan de hand is. en ik beslis niet alleen, ik heb artsen die mee beslissen, en er is geen sprake van van zomaar opereren, of wat dan ook. niets wordt zomaar gedaan .

er is hier op het forum iemand een hele dag geweest van smorgens tot savonds, die heeft Bamse in haar doen en laten gezien, en die vond Bamse niet een hond die niet waardig leeft. dat is nog net na haar operatie geweest.. dus recent. we hebben samen gewandeld.

ik val over niemand heen, alleen als er hier verteld wordt dat er onnodig geopereerd is, en van... dit zou ik doen en niet dat. wat moet ik daar dan mee ? ik ga dan in de verdediging, en dat moet ik helemaal niet doen, dat is niet nodig. de operaties die bamse heeft ondergaan waren hard nodig. gelukkig maar dat ze ze hebben uitgevoerd. en ik heb aangegeven hier, dat we vier weken het aanzien... en dat we dan verder zien.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

"
ik val over niemand heen, alleen als er hier verteld wordt dat er onnodig geopereerd is, en van... dit zou ik doen en niet dat. wat moet ik daar dan mee ? "


Niemand en zeker ik niet, zeg dat Bamse onnodig geopereerd is.
Toch even beter lezen Willemijn.
En ja, ik schrijf wat ik wel of niet zou doen, er werd hier gesuggereerd dat je in de ik vorm moest schrijven en dat doe ik dan.
Is mijn mening en iemand doet er iets mee of niet, mij maakt dat niet uit.

Wat jij wel of niet goed vindt voor Bamse is jou pakkie aan, niet de mijne, maar ik blijf vinden dat er ook andere meningen verteld mogen worden, zonder dwang, want iemand je wil op dwingen is wel het laatste wat ik wil doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn pakkie aan .... alleen al dat je zo schrijft, je mag je mening kenbaar maken, zeker, dat heb ik al eerder aangegeven.

maar om aan te geven dat je bedenkingen hebt over haar knieoperatie, dat een hernia belangrijker was op dat moment ? dat deze knie operatie overbodig en niet nodig zou zijn, dat is toch wat anders dan een mening.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Kunnen jullie beiden dit niet even in een PB uitpraten. Ik vind dit echt spijtig. 2 fijne hondenbaasjes.... Geef de anderen (ons) niet de kans om te gaan gissen en partij trekken !

Bamse is zeker beter af met een goed "gesprek" van jullie dan met een welles nietes gedoe op een forum.
Please ! ;-) ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Ik zelf zou er alles aan doen om een operatie, in welke vorm dan ook te voorkomen, elke operatie is weer narcose vergif in een hondenlijf dat er beter niet in kan!

Misschien was de knie operatie achteraf niet nodig, heeft zij daar geen last van gehad, maar wel van de hernia.
Vond het al vreemd, dat eerst de knie en dan de hernia aangepakt werd, een hernia is vele malen erger dan een meniscus en de revalidatie zou andersom ook beter zijn lijkt mij, maar goed wie ben ik?? "


nee je kan er inderdaad niet over oordelen, misschien is niet aan de orde, de operatie was nodig.

en vreemd is dit niet, de artsen beslissen hierover, en ze zijn kundig genoeg.

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt gelijk Kylie, ik heb hier ook niet om gevraagd om deze discussie. :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 7 van 11 12 3 4 5 6 78 9 10 11
Volgende forumvraag: onrustig zijn piepen en janken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^