Zorgen om Bamse .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Goh even het geheugen opfrissen dat je aan het wachten bent, kan toch geen kwaad.
Als ze vandaag iets gingen laten weten... de werkdag zit er bijna op denk ik zo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zorgen om Bamse ." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TikkertjeTikkertje 3 doggies

Willemijn, ik snap dat je je zorgen maakt om je maatje.  Het is net als met kinderen je maakt je snel zorgen. Ik wel tenminste.
Ik hoop dat je er achter kunt komen waardoor die tremoren ineens veel heviger worden. Dat kan van alles zijn denk ik. Onder andere vermoeidheid. Dan ga je trillen en vervolgens word je van het trillen ook niet fitter. Al met al genoeg om je druk om te maken.
Zo sneu, hopelijk knapt Bamse snel weer op. 
Groetjes Tikkertje.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Komaan Willemijn, tuurlijk ben jij niet ongeduldig, dit gaat over jouw hond, jouw maatje ! Een mens die in spanning wacht op nieuws... Het gevoel waar jij nu mee rondloopt moet tergend zwaar zijn. Nog even een dikke knuffel jullie richting sturen en hou de moed er een beetje in ;-) ;-) ;-) ;-) We zitten allemaal achter hét nieuws te wachten, kun je je voorstellen hoeveel er nu met je aan het smachten zijn naar enige informatie ? Aan het aantal reacties te zien ben ik niet de enige die aan het nagelbijten is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vermoeidheid,,,, opeens ? nee dat is het niet. ik hou met alles rekening met Bamse, oververmoeid is ze nimmer.

ik heb voor Bamse, 7 dagen medicatie om de week door te komen, en ja ik verwacht natuurlijk al vandaag bericht, het is 4 uur geweest ze zijn naar huis, maar de neuroloog heeft savonds al eens na 22.00 gebeld.

honden page profiel Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)Ruud, Izzy, Juno (en Nina †) 3 doggies

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Zag je bericht vandaag pas, heel veel sterkte gewenst!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Lieve Willemijn
Dan zal je ongeduldig zijn nou en het is je goed recht. En je zal ook de eerste niet zijn die vergeten word.
Ik heb het stuk aandachtig doorgelezen en wat ik van jou al die maanden heb begrepen is er geen twijfel aan de diagnose OT voor  bamse. En zowel als in Amerika als Engeland word het onderkent. 
Maar Utrecht heeft het ook onderkent heb ik begrepen, de vraag is zijn ze in de andere 2 landen al zover dat er een medicijn is dat zonder al teveel schade aan andere organen zou kunnen helpen, anders dan wij hier kennen.
Ik snap dat de artsen betrokken met het onderzoek naar OT zoveel mogelijk " gevallen" voorbij willen zien komen om zo goed mogelijk de zaak te onderzoeken, maar Bamse heeft nu hulp nodig en ik weet niet of er al iets voor haar is. Dacht dat niet te lezen. Excuses voor het woord geval, want voor jou en inmiddels voor ons allemaal is Bamse geen geval.
Maar helaas voor artsen vaak wel.
Maar goed los van bovenstaande snap ik dat je boos word als men in ieder geval de moeite niet zou wilen nemen om contact op te nemen. Zou ik ook zijn.
Laten we hopen dat het zolang duurt omdat ze het aan het bespreken zijn en misschien wel contact aan het leggen zijn met de buutenlandse onderzoek teams.
Maar blijf zelf contact opnemen, ongeduldig, ongerust, wanhopig geef het een naam wie zou het niet zijn.

honden page profiel HarrietHarriet 3 doggies

honden foto van Harriet

Ik kwam ff kijken of je al iets meer wist .....maar nee dus....ik denk dat we allemaal nu samen met je ongeduldig zijn Willemijn :-)

honden page profiel NellaBellaNellaBella 3 doggies

honden foto van NellaBella

Ik ben hier nog niet zo lang lid en lees meer dan ik plaats, maar vanaf de eerste dag viel jij met je lieve bruine beer Bamse me op.
En nu lees ik dit allemaal en vind het fijn dat je zoveel over hebt voor je lieve hond; zo hoort het ook vind ik altijd.

Maar wat een moeilijke dingen maak je allemaal mee en ik wil je het allerbeste wensen voor Bamse, maar ook voor jouzelf.
Uit ervaring met onze vorige hond, een Bennersennen die van alles mankeerde, weet ik hoe het kan voelen als je lieve viervoeter er zo aan toe is. Het is ook heel erg vermoeiend voor jou en ik hoop dat je de goede moed erin kunt houden en helemaal dat je heel snel iets hoort. Dat ze iets kunnen doen voor Bamse.

Een warme groet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

alleen al jullie goeie berichtjes, ;-)

en heus er komt wat voor Bamse, kan niet anders, iedereen helpt er aan mee. en mijn hoop is gevestigd op de mail die gestuurd is via Hannah, daar staat een medicatie in, en een verwijzing naar Londen. de arts die er om bekend staat dat hij OT in zijn praktijk heeft en er medicatie voor mens en dier heeft die toch veel belovend is.

ze zijn benaderd met deze mail , en dat ik ongeduldig ben, tuurlijk, maar het heeft geen zin om mij nu te laten komen naar Utrecht, als ze nog niets geen zekerheid hebben om Bamse te helpen. komt. weet ik zeker.

honden page profiel NinaNina 3 doggies

honden foto van Nina

Hoi Willemijn, lees dit bericht nu pas maar ben ook erg geschrokken.
Vind het echt erg voor Bamse en jou en wens je heel veel sterkte toe.
Hoop dat het gauw weer goed komt, duim voor jullie.

Groetjes van Mira een een pootje van Bobby

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Hannah heeft er vaart achter gezet, ze heeft gebeld !!


Verstuurd op 15 juli om 13:22 door Hannah & Ginny

Een snel gesprek, met een vraag voor jou om eventueel in Utrecht te overleggen: Hebben ze Gabapentin (Neurontin) overwogen? Een middel die zijn opmars maakt, wordt geprobeerd wanneer Klonopine (de clonazepam) en barbituraten (de phenoral) geen uitkomst bieden. Er worden nog veel studies naar gedaan, voornamelijk in mensen met OT, maar ook een aantal honden hebben hier goed op gereageerd. Wel oppassen, in deze medicatie voor mensen zit vaak Xylitol, dus een hond mag de tabletten voor de mens absoluut niet hebben. Het is ook niet in alle gevallen een optie, je zult het dus sowieso door moeten spreken in Utrecht, maar het was wellicht een optie, zei hij. Hij kent Bamse natuurlijk niet en kan dus ook niets met zekerheid zeggen. Het is ook zeker geen 'wondermiddel', maar kan wellicht verlichting geven van de symptomen. Maar kan zeker ook bijwerkingen hebben: duizeligheid, vermoeidheid, gewichtstoename en slaperigheid.

De specialist: Laurent Garosi. Werkachtig in de United Kingdom; Davies Veterinary Specialists in Hertfordshire. Schijnt heel veel te weten over OT (werd de wereldspecialist genoemd), misschien heeft Utrecht al met hem overlegd?

Ik hoop dat je er iets aan hebt!
"


.
In mijn reactie in dit topic 14 juli 11:44 uur noemde ik de Gabapentine al. Dit is een neurotransmitter, die veelvuldig wordt ingezet voor Cavaliertjes met CM/SM neuropathische klachten en pijnen.

Dr. P. Mandigers, veterinair neuroloog te Utrecht weet alles van de werking van Gabapentine bij de Cavaliers; dus zou m.i. ook kunnen inschatten of Gabapentine wat voor Bamse kan betekenen.
 
Ik heb zelf ook Gabapentine voor mijn Cavaliertje gebruikt.
 
In mijn reactie stuurde ik ook een link mee van een website waarin de behandeling van POT bij mensen met Gabapentine genoemd wordt
 
Quote
Gabapentin
An anti-convulsing drug this one I have found helps with sway and improves balance, but for the tremor no. Can make you very woozy with slurred speech.
 
Geplakt uit <http://www.orthostatictremor.co.uk/Treatment/default.html>


Omdat er staat "but for the tremor no" vraag ik me af of dit voldoende resultaat voor Bamse kan geven. Het is medicatie waarvan de bijwerkingen niet gering kunnen zijn.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Maar dit is de ervaring van een enkel persoon? Dat lijkt me dan ook niet heel erg betrouwbaar, of lees ik het nu verkeerd? Gewoon interesse hoor, geen commentaar o.i.d. :-D

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Gabapentine wordt wereldwijd aan vele Cavaliers gegeven tegen chiari-achtige malformatie en syringomyelie klachten en pijnen volgens het medicatie protocol van dr. Clare Rusbridge, veterinair neuroloog, gepromoveerd op CM/SM bij Cavaliers.

http://www.veterinary-neurologist.co.uk/syringomyelia/docs/treatalgo.pdf

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Sorry, ik had het er niet duidelijk neergezet. Ik bedoelde de ervaring, dat het niet hielp voor tremors, dat was de ervaring van een enkel persoon? :-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Er staat:
quote
The fact that the vast percentage of OT sufferers take nothing is testament to the fact that there is no effective treatment and no cure. However there are some drugs that have helped some sufferers but personally I have found nothing to stop the tremor. Here is a list of a few drugs taken and I am sure there are more. Please note with these drugs that they have a tendency of wearing off and you can find yourself taking higher and higher dosages.
unquote

Dus de verschillende medicijnen,  waaronder Gabapentine, hebben bij sommige lijders aan POT geholpen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

we geven niet op. komt zeker wat voor haar. :-D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Nog geen nieuws dus Willemijn. Dan duimen we nog maar wat verder dat ze druk aan't nadenken zijn... Bamse zal ook wel in hun gedachten zitten... Dat het baasje vol spanning wacht misshien minder...

Volhouden allebei, er moet zeker wat uitkomen. Wat Bamse heeft is zeldzaam... maar nu Bamse het heeft gaat het zeker onder de aandacht komen.

We blijven duimen !

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dr.P.Mandigers denkt ook mee over de behandeling van Bamse, er zijn meerderen neurologen die bij Bamse geweest zijn. Bamse is heel gevoelig voor medicatie wat betreft deze .

ze heeft reeds twee medicaties gehad. wat mis ging.
ik wacht even af. iedere medicatie geef bijwerkingen, zoals Bamse nu is is het geen doen, medicatie moet er komen.


enne ze heeft wat gegeten :-D niet veel maar er is wat naar binnen gewerkt.
ook de omelet die we gedeeld hebben. :-D

honden page profiel Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)Ruud, Izzy, Juno (en Nina †) 3 doggies

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Goed dat Bamse in ieder geval weer iets gegeten heeft!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de medicatie is meestal voor patienten met epileptie, dat heeft Bamse niet. ze hopen dat de tremoren dan rustig zijn, ook parkinson patienten en ot en ms patienten krijgen deze medicatie.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor



lieve en dappere Willemijn,

Kan je helaas geen hulp of passende oplossing bieden maar leef wel met jou en Bamse mee.En hoop dat je heel snel hoort met wat voor medicatie jou lieve bruine beer weer verder kan.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

We blijven hopen op een oplossing.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Het zit jullie niet mee Willemijn.
Hopelijk weten jullie snel wat er exact aan de hand is en kan ze op gaan knappen!

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Willemijn door de vierdaagse zal ik niet veel hier zijn van de week...

Maar sterkte voor jou en Bamse;-)

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik wens jullie heel veel sterkte Willemijn.
En hoop dat er snel nieuws komt.
Denk aan jou en Bamse.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Wat een naar bericht Willemijn. Het laatste wat ik gelezen had, was dat jet juist weer beter ging met Bamse. Ik wil jou en je grote knuffelbeer heel veel sterkte wensen en hoop dat er snel goed nieuws komt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als de neuroloog wacht op antwoord uit Amerika is het niet vreemd dat je nu nog geen antwoord hebt. De tijdsverschillen zijn behoorlijk groot en mensen reageren niet altijd meteen. Hopelijk mailt Amerika vannacht en heb je morgen nieuws van Utrecht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



snel weer dit aanblik van de blauwe stad, gegeten en de laatste pillen erin, en morgen ? weer een dag.

en hopen dat er wat vanuit utrecht deze kant op komt.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Dat is balen dat je nog steeds aan het wachten bent. Hoop voor je dat je morgen wat hoort!!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hoop dat jullie een beetje kunnen slapen vannacht. Hopen op bericht morgen, dat het wat hoop mag brengen
Liefs, Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zorgen om Bamse ." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 10 van 18 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 17 18
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^