Zorgen om Bamse .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Zou er nog een welgemeende slaapwel aan willen toevoegen...even rust in je hoofd en morgen een nieuwe dag Willemijn. We denken aan jou en Bamse...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zorgen om Bamse ." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

van hieruit ook een zeer deugddoende nachtrust gewenst Willemijn

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even een update, zit me suf te piekeren over Bamse, er wordt gezegd dat het de tremoren zijn die opspelen, ik heb nu ik haar de twee dagen observeer grote twijfels daarover. [wat ik eigenlijk maanden al doe}

en ik zat er eerlijk gezegd er vandaag helemaal doorheen , ze is er slecht aan toe.

als Bamse ligt of zit zie je niet dat haar tremoren opspelen, dat is als ze staat in stilstand. als ze slaapt is er ook niets aan de hand, maar.....

ze kreupelt heftig, ze staat totaal niet op haar poot aan de kant waar ze geopereerd is, en als ze gaat lopen is het triest aan te zien hoe ze loopt, maar......

zodra ze flink in beweging is, en dat is zeker in de ochtend aan de orde, kan ze lopen zwemmen en alles doen, niets aan de hand, niet helemaal stabiel maar zo kan ze er mee lopen, zodra we weer thuis zijn en ze heeft gelegen en komt dan weer overeind, is het zo dat ze niet meer kan lopen, neem ik haar toch in de benen dan na ongeveer een meter of 50 loopt ze redelijk tot goed, we doen dan rustig aan, meer doen we niet.

thuis gekomen, en na iedere keer weer als ze gerust heeft kan ze niet meer overeind, moet haar dan lokken voor iets en dan komt ze, maar lopen in misbalans, en kreupel, en heb het gevoel dat ze pijn heeft.

ik heb verscheidenen filmpjes opgenomen, van haar lopen waar heel duidelijk te zien is dat ze niet kan lopen, de tremoren zien er dan ook zeer heftig uit, en niet om aan te zien, maar toch heb ik het idee dat het niet de tremoren zijn die deze misbalans veroorzaken.

Zat er helemaal doorheen, en zag het even niet meer zitten , na vele telefoon gesprekken, met verscheidenen mensen even een flinke oppepper , kunnen we morgen afwachten naar vrijdag, en hoop ik dat zoals de orthopeed al heeft aangegeven, met de neuroloog er toch uitkomen tot een oplossing.

Even gedacht, genoeg is genoeg, maar Bamse is te jong, veels te jong, vrijdag ga ik toch met moed naar Utrecht toe, en wacht ik af wat ze zullen zeggen over de filmpjes van Bamse waarop duidelijk de kreupelheid van haar lichaam te zien is.

Als bamse in Utrecht is, is ze een lieve vrolijke beer die volgens mij volop adrenaline zit en dan geen kreupelheid laat zien, wel vind ik zelf dat ze wel misbalans heeft maar dat is volgens hun van de tremoren.

Ik wacht het nog even af.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat wat je zegt van gaat goed in de ochtend, maar nadat ze gelegen heeft niet meer doet me heel erg denken aan de artrose van Chico. Die had dat ook. Misschien iets met de knie die de vorige keer geopereerd is?

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

och willemijn . jij en bamse hebben dit echt niet verdiend. jullie hebben zo een goed hart! ik zal voor je duimen dat alles uiteindelijk toch nog goed mag komen .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik waarschijnlijk verkeerd doe is als ik in Utrecht ben haar even lekker laat lopen, in draf en stap, en dan naar de kliniek ga, denk dan kan ze beter lekker even uitlaten zodat het wachten dan niet erg is .
ze heeft dan flink gelopen en dan gaat het redelijk tot goed zelfs, misschien moet ik vrijdag uit mijn auto stappen en direkt de kliniek ingaan, meer niet, wachten en dan haar laten opstaan, dan kunnen ze zien dat het niet gaat, het lopen met bamse daar is helemaal niet goed, als ze alsmaar moet lopen gaat het redelijk, en is er weinig of niets te zien, zodra ze gewandeld heeft en tot rust gekomen is, dan pas kunnen ze haar observeren... en ga ik er van uit dat er toch wat met haar geopereerde poot is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo ook in de ochtend, vanochtend met haar wezen zwemmen, ze komt de auto uit, en loopt zeker een kilometer naar het water , niets aan de hand, ze zwemt ze doet alles, ze zwemt een lange afstand, daarna na het zwemmen, loopt ze nog een kilometer op rustige stap naar de auto, ze gaat erin, we gaan naar huis, ze gaat lekker liggen slapen, of rusten , je mag het noemen zo, ze is alert in alles, en dan........

ze kan niet meer overeind komen, als ik haar overeind helpt dan kan ze niet meer lopen.

en dat is ook als ik haar niet laat zwemmen en smorgens rustig een wandelingentje maakt van hooguit ee half uurtje in stap, niets aan de hand na 50 meter gaat ze normaal lopen, komen we thuis...... dan is het afgelopen, aangezien ik dan alleen nog in de avond als het afgekoeld is nog met haar ga lopen, dan na 50 meter gaat het goed tot redelijk, weer thuis gekomen na liggen is het afgelopen, kijk de tremoren dat weet ik die opspelen, in stilstand, maar dat ze daar niet meer van kan lopen ??? is voor mij toch een heel groot vraagteken.

nu heb ik filmpjes zodat ze kunnen zien van hee wat is dat ?

en ik haal me natuurlijk van alles in mijn hoofd, om te zorgen dat Bamse bij me kan blijven, en ik geen beslissing hoef te nemen. Vrijdag dan weet ik wat meer. {kan er niet van slapen}

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

WILMA er geen artrose niets, er zijn volop fotoos gemaakt ct scans mri melogram contrastfotoos, meerderen fotoos van voorbenen en achterbenen, ook de geopereerde poot is meermalen gefotograveerd, haar meniscus is gaaf en er is geen enkele artrose geconstateerd, dus dat is het niet.


Wilma, een week geleden, zijn er nog fotoos gemaakt van rug ct scan echo en van de implantaten, niets te zien, geen artrose , echo van de meniscus, alles gaaf, wat moet het zijn ? misschien toch de stand van de poot ? ik weet het niet.

honden page profiel Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6) 3 doggies

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Ten eerste, je doet niets verkeerd, kom op zeg, jij doet er zeker eerder meer voor ook qua observatie dan te weinig waardoor geen compleet beeld ontstaat.
En je weet het, heb de hoofdprijs niet gewonnen maar nog wel wat ruimte.
Denk er over na, als jij denkt dat het om stomme kleine, voor mij dan paar honderd, bedragen gaat komen we daar zeker uit.
Ik hoop op een miraculous night off sleep for Bamse zodat ze wakker zal worden en ontdekt dat ze bij a niets meer heeft.................
How noes, ferry tales kom out............
Veel liefs, Carol

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet nodig Carol, Bamse en ik komen er zeker wel uit, heel lief van je dat weet je. :-D

vrijdag gaan we met frisse moed weer naar Utrecht, en komen er wel uit.

honden page profiel Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6) 3 doggies

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Mocht slapen niet lukken, je weet mijn nummer...........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat heb ik carol, maar je hebt je slaap ook hard nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse slaapt, ze snurkt zelfs :-D

ik kruip er ook in, zodat ik morgen fit ben. :-D
ben niet gewend om laat naar bed te gaan.

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Oh Willemijn :-( Wat erg voor jullie. Ik lees dit maar net, ben op vakantie en heb niet overal wifi.
Veel sterkte hoor, ik hoop dat ze Bamse snel kunnen helpen.

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Ik zit dit toch met een traantje te lezen lieve willemijn..

Denk aan jezelf, daar heeft bamse meer aan.. En wat bamse heeft is moeilijk.. Je haalt de onderste steen boven om haar te helpen.. Meer als menig baasje.. Super hoor van je.. En wacht gewoon rustig af.. Meer kan je niet doen..

Bamse is gevoelig voor medicatie, dat weet je en daar is niks aan te doen. Vrijdag hoor je hopelijk meer. Ik heb jullie de hele dag in mijn gedachte, en hoop dat je vrijdag wat meer weet..

Dikke knuffel van luca en mij aan jou en die mooie beer bamse.

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

Willemijn misschien kan je Bamse beter even wat minder beweging geven tijdelijk.Een half uur lopen en 2 keer een kilometer naar het water is misschien iets te veel voor een mankende hond.Wacht even tot je meer zekerheid heb morgen.Heel veel sterkte en succes.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

we zijn er weer hoor, ze moet juist in beweging zo niet dan is het mis. ze mankt dan in het geheel niet, niets te merken. zodra ze stil ligt en overeind komt is het mis, na een meter of 50 gaat ze goed. vind het ook moeilijk om uit te leggen .

samen voor de t.v. bij Carlos met een omelet, en ach als de nieuwe dag er weer is is het toch net weer even anders.

een dagje die komen we wel door. :-D

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Wil je de filmpjes hier niet delen?
Misschien dat iemand iets herkent.

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

Natuurlijk moet ze in beweging blijven maar het kan ook zijn dat ze teveel inspanning heeft moeten leveren en dat ze daar door moeite heeft met opstaan.Dan kan je misschien beter 6 keer 10 minuutjes lopen.Jij kent haar natuurlijk het beste en zal vast weten wat goed voor haar is maar ik wilde je het toch even mededelen omdat ik met je meeleef.Geniet van het omeletje.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is niet zo dat wij daar maar even zijn daar gaat veel tijd in zitten.

en bewegen is een must. als morgens niet beweegt, zijn de tremoren heftig en kan ze daardoor helemaal niet meer lopen. bij mij rijst er twijfel op , de tremoren die verergeren of dat er meer aan de hand is, vandaar dat er filmpjes mee gaan morgen naar de artsen.

Sport- en beweegactiviteiten voor
mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.nl

de tremoren die ze heeft is neurologisch, Bamse loopt geen uren achter elkaar hoor. we gaan naar de blauwe stad en zijn daar een hele poos, de afstand van het water tot de auto is ongeveer een minuut of tien, bankjes zijn er overal, en in het water gaat ze dr eigen gang, er wordt niets gepuscht. niets.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bianca, ik heb de filmpjes , ik ga vandaag eens aan iemand vragen of ze ze kunnen plaatsen, ik hoorde dat dat op youtube kan en dan dat ze hier geplaatst kunnen worden. zo op de pc lukt dat niet naar hier.

ik kan ze wel op mijn afbeeldingen zetten op de laptop maar dan verzenden rechtstreeks naar hier lukt niet.

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor 3 doggies

honden foto van Esther en Ivor

Wat kun je dan een zorgen hebben om je hond.
Ben hier hard aan het duimen dat ze haar morgen kunnen helpen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog even een voorbeeld, Bamse als ze eet kost dat haar ontzettend veel energie omdat ze dan stilstaat, een dansende beer die wil eten en dat niet lukt.

ze laat ook veel eten staan, en dan voer ik haar als ze ligt, eigenlijk wil ze dat niet, maar als ze ligt voer ik haar dan met de hand, het is niet anders.

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

" wat ik waarschijnlijk verkeerd doe is als ik in Utrecht ben haar even lekker laat lopen, in draf en stap, en dan naar de kliniek ga, denk dan kan ze beter lekker even uitlaten zodat het wachten dan niet erg is .
ze heeft dan flink gelopen en dan gaat het redelijk tot goed zelfs, misschien moet ik vrijdag uit mijn auto stappen en direkt de kliniek ingaan, meer niet, wachten en dan haar laten opstaan, dan kunnen ze zien dat het niet gaat, het lopen met bamse daar is helemaal niet goed, als ze alsmaar moet lopen gaat het redelijk, en is er weinig of niets te zien, zodra ze gewandeld heeft en tot rust gekomen is, dan pas kunnen ze haar observeren... en ga ik er van uit dat er toch wat met haar geopereerde poot is. "


.Dat is idd een optie Willemijn, als je daar aankomt, mss even laten plassen en gelijk naar binnen

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Morgen Willemijn.
Ik zeg even geen goedemorgen, want meid was was je nog laat op.
Zelf ook geen oog dichtdoen hoor in deze situatie. Malen, malen doet het dan in je hoofd. Wat is wijsheid, hoe nu verder zie ik wat ik zie enzv enzv.
Zo te lezen heeft Bamse dus erg veel last met opstart problemen. Denk dat het een goed idee is om haar morgen voordat ze naar binnen gaat niet op te warmen met een wandeling. Zou Ik ook niet doen. Je probeert een zo volledig mogelijk beeld te geven door film, maar misschien valt er ook wat te voelen bij stijfheid.Weet ik veel pezen die verkeerd zitten en die later weer recht schieten ofzo na beweging.
Meis sterkte weer vandaag en ik hoop dat je zo af en toe even de knop kan uitzetten .
Dikke knuffel en een arm.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee ze heeft geen enkel probleem met opstarten, dat is het rare ervan.

maar ik blijf bij mijn eigen diagnose ze heeft wat wat niet goed zit in haar geopereerde poot.

ik heb nu filmpjes ervan waar ze niet kan lopen, en haar poot totaal niet belast. er moet wat zijn wat niet te rijmen is.

ook heb ik gelezen dat tremoren in ruststand gewoon doorgaan, en dat gebeurt niet bij Bamse, als ze zit ligt en slaapt is er niets te zien.

als een hond artrose heeft zijn er opstart problemen, niet het geval bij Bamse, ze doet alles dan. in de loop van de dag worden haar tremoren heftiger en is het normaal lopen van de baan.

en ik blijf bij mijn standpunt als ze de filmpjes zien, dat ze dan zeggen, heeeee , ze laat daar niets zien, waarom niet ? adrenaline ? of heb ik al lekker gelopen met haar ?

smorgens nergens geen last van en dan in de loop van de dag niet meer kunnen lopen ? er moet toch wat zijn ? en het is heel moeilijk te bevatten wat ze heeft.

en nee vannacht niet geslapen, maar dat haal ik wel weer in. :-D

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Kan me voorstellen dat het blijft malen in de bovenkamer..wat, waarom, hoe.?
Dat de mensen die er hun levenswerk van gemaakt hebben er al niet uitkomen zegt dan eigenlijk genoeg.

Als baasje kan je maar 1 ding doen, iets wat de geleerde lastig kunnen..
Verbanden/koppelingen zoeken tussen de dingetjes die er worden gedaan in het dagelijks leven,en het nu opeens opspelen van de klachten.
Een hele zoektocht, maar wel belangrijk om de complete informatie in Utrecht aan te leveren.

Zeker wat betreft de filmpjes zijn dat prima aanvullingen om te kunnen bekijken wat er nu gebeurt.

En wat er in dat lichaam gebeurt.?, tja, de gouden vraag.

Ik heb het wel eens gehoord op de hondenschool van een Berner die dus ook niet meer kon staan na een wandeling.
loop je als eigenaar alle klinieken plat..Hond heeft Artrose..Okee...Dat is het dan.
En ja, de hond had ook daad werkelijk zware artrose.(foto's toonde het aan)
Enkel bleek de Berner dus een bepaald eiwit aan te maken (wat ik er een beetje van begreep).
En een overvloed van dat eiwit zorgde voor heel veel kramp.
Zolang het lichaam in beweging was ging het eigenlijk best, maar zodra ze ergens stopte bij een bankje kregen ze de Berner met geen worst meer aan het lopen.
Door 1 of ander natuurmiddeltje kwam het lichaam weer in balans, en had de Berner weer "gewoon" last van Artrose (wat opzich al erg genoeg was natuurlijk).

Ja, Willemijn..ik kan me voorstellen dat je je gek verzint over de evt.totaal andere oorzaken die er buiten de tremoren kunnen zijn..
De angst om het maar gewoon op de Tremoren te gooien..de tunnelvisie.

Heb je nog contact met andere specialisten buiten die je nu al hebt gezien/gesproken over de nieuwe complicatie's.?

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom† 3 doggies

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik wil je alleen maar even een knuffel geven Willemijn :-) ik denk aan jullie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Landseer, er zijn twee neurologen die in hun praktijk OT behandelen zowel mensen als honden...

in Amerika zie in dit topic , zelfs telefonisch contact geweest , Engeland , ook behandeling van OT voor honden , een specialist op dit gebied, na aandringen van mails enz. heb ik niet begrepen dat er contact is met ze geweest.

dat is dus ook de machteloosheid dat er geen contact wordt gezocht.

ik heb zelf toch de indruk dat Bamse tuurlijk tremoren heeft van de diagnose OT daar is uitgebreid onderzoek naar gedaan, maar wat ze nu heeft daar is geen vinger aan de pols op te leggen, zelf denk ik dat er iets is binnen in haar geopereede poot, artrose was ergens maar waar, dan weet je wat ze heeft, maar ze is GAAF. niets geen oneffenheden niets.

en dat is dus het machteloze gevoel, een kern gezonde hond die toch wat heeft, maar wat ?

nu hoop ik dat de filmpjes wat kunnen bijdrage tot verder onderzoek.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb alles op papier gezet zodat ik morgen niet over me heen laat lopen. ze zijn zo niet hoor, maar ik wil beslagen ten ijs komen.

zo heb ik gehoord en van degene hier op het forum dat er een medicatie is en wel Ropinerol, een vervanger van dopamine. dopamine ben ik ook achteraan gegaan maar is niet te verkrijgen zonder arts.

ze hebben voor Bamse een medicatie in gedachten en wel Fenobarbital.

ze heeft inmiddels al twee medicaties gehad die niet werkten, vele bijwerkingen.

en het middel Gabapentin {neurotin} is aangeraden door een arts in amerkia, na telefonisch contact wat Tamara gehad heeft wat bij mensen met OT en ook bij honden toch een goed resultaat geven.

en dan is er ook nog een specialist die wereldwijd de specialist van OT schijnt te zijn . adres alles is bekend ervan, waarom niet in overleg ? ik heb alles doorgemaild, en dan komen hun met een medicatie van Fenobarbital !!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zorgen om Bamse ." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 16 van 18 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1617 18
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^