Snackbar, waarom mag mijn viervoeter daar niet naar binnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

Tenminste de meeste snackbars...

Waarom mag hij daar nou niet in? Alle producten die je kan kopen in de snackbar liggen achter de bali. Deze zijn niet zo bereikbaar voor onze honden als in de supermarkt. Ik wil jullie mening hier wel eens van weten.

Klein pluspuntje, ik ben vervolgens naar de Mac gegaan hier in het centrum. Waar wij als koppeltje al een aardig bekend gezicht zijn haha. En wat overkomt ons daar. Een zeer jonge man, personeel van de Mac, komt daar opeens aan met een mooie kartonnen bak normaal voor een product van de menukaart. Maar dit keer gevuld met vers drinkwater voor mijn trouwe viervoeter. Ik was er even stil van, zeker omdat ik dacht dat ze zich alleen op kinderen richtte. Ik heb deze jonge man ook zeer veel punten erkend namens Bully.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Snackbar, waarom mag mijn viervoeter daar niet naar binnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

wauw! Super lief! :-D

Ik denk dat de mac keuken meer afgesloten is dan die van de snackbar. Tenminste de snackbarren die ik ken wel.. Dus wat onhygienischer.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Om dezelfde reden waarom honden in de supermarkt niet naar binnen mogen, hygiene. Er zitten namelijk ook mensen te eten enzo. Haren in de rondte. Kwijl en zand, ongelukje
Is ook zo gebeurd, ik snap het wel

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Bij ons bij de snackbar mogen de honden wel naar binnen. Bij de Mac bij ons in de buurt staat bij de ingang een bak water en soms komen ze vragen of ze een koekje mogen (ligt er een beetje aan wel personeel er loopt)

honden page profiel TZNTZN

Oh, ik loop gewoon iedere snackbar in met Pim hoor. En als ze ons wegsturen (nog nooit gebeurt), dan gaan we gewoon ergens anders friet halen. ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik ga altijd via de macdrive. en dan vragen ze ook altijd of de honden een koekje mogen ;-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Tja, ik vind het een beetje wisselend. Toch is het eten veel dichterbij in een frietzaak dan in een normaal restuarant.

Ik draai me toch om als mijn hond ergens niet naar binnen mag, dan maar niet. Ik laat mijn lievertje niet buiten zitten. Met restuaranten al helemaal, dan maar niet daar.

Wat ik wel raar vind dat de hond officieel niet naar binnen mag bij de volgende winkels:
- Blokker (die hebben toch niks van voedsel?, loop er trouwens wel altijd met hond naar binnen. Zeggen niks)
- Saturn (helemaal raar??)
- Hema (uhm.....ook niet echt rijkbaar voedsel)
- C&A ......(dat snap ik dus echt niet)

Terwijl ze wel bij de V&D naar binnen mogen waar de La Place is (heb ik zelf 4 jaar bij gewerkt) en die hebben het voedsel gewoon open en bloot liggen....dus een topje voor mijn geweldige La Place + V&D ;-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Kom niet vaak bij de snackbar en eigenlijk nooit met de hond.1x gehad, zomerse dag en we hadden beide dorst dus hup snackbar in voor een flesje water, er werd zelfs gevraagd of ik een nieuw leeg bakje van de friet erbij wou zodat ik het water erin kon doen voor de hond :-D ;-)

Andere snackbar waar we samen geweest zijn zit bij Soesterduinen langs het spoor en voor degene die daar ook geweest zijn is het algemeen bekend dat er gewoon op het terras waterbakken voor de honden staan :-D

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ik heb in de mac donalds gewerkt te maldegem, daar hebben we zelfs een drinkbak voor honden en daar komen ook regelmatig mensen met honden, moet kunnen vind ik

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

Hier in Arnhem zaten 2 restaurant ( nu nog maar 1 ) beide waren van pinokio. Het restaurant aan de rand van Arnhem bij het bos mag je niet met de hond naar binnen terwijl het restaurant midden in het centrum daar geen enkel probleem van maakt. Die aan de rand van Arnhem is failliet en die in het centrum gelukkig niet. Denk dat daar meer mensen met honden kwamen. 
Waarom bij de ene wel welkom en de ander niet.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

" Tja, ik vind het een beetje wisselend. Toch is het eten veel dichterbij in een frietzaak dan in een normaal restuarant.

Ik draai me toch om als mijn hond ergens niet naar binnen mag, dan maar niet. Ik laat mijn lievertje niet buiten zitten. Met restuaranten al helemaal, dan maar niet daar.

Wat ik wel raar vind dat de hond officieel niet naar binnen mag bij de volgende winkels:
- Blokker (die hebben toch niks van voedsel?, loop er trouwens wel altijd met hond naar binnen. Zeggen niks)
- Saturn (helemaal raar??)
- Hema (uhm.....ook niet echt rijkbaar voedsel)
- C&A ......(dat snap ik dus echt niet)

Terwijl ze wel bij de V&D naar binnen mogen waar de La Place is (heb ik zelf 4 jaar bij gewerkt) en die hebben het voedsel gewoon open en bloot liggen....dus een topje voor mijn geweldige La Place + V&D ;-) "


ik vind het wel logisch dat honden niet in kledingwinkels binnen mogen. Denk dat de kleding snel vuil zal zijn als elke hond daar eens met zijn snuit tegenaan wrijft, om van haren nog maar te zwijgen.
Want als ze mee binnen mogen wil dat ook zeggen dat ze binnen mogen wanneer het regent, en een natte hond die langs de kleren schuurt dat blijft ook niet mooi.
Blokker tja, zou niet zo erg zijn lijkt me, maar vast ook voor de stoffen spullen die ze verkopen en het servies dat daar open en bloot staan, en misschien omdat ze daar veel prulletjes hebben staan die je makkelijk kan omstoten, denk maar aan zo'n staart die heen en weer kwispelt.

Snackbars en restaurants hetzelfde, ik vind het ook niet samen passen en vrij onhygiënisch.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik vind het niet meer dan logisch, ik vind het niet echt fris een hond in een snackbar, winkel, supermarkt etc. Mijn oom en tante zijn gek op honden, echter hebben ze ook een snackbar waar honden toch echt niet naar binnen mogen.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

Over sommige winkels snap ik het ook echt niet...

Tja er zal er 1 maar een poot optillen... Maar je zorgt gewoon dat je hond dat niet doet.

Het is voor mij iig een reden om nooit met hond een dorp of stad in te gaan. Behalve naar de dierenwinkel en tuincentra.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik vind ook dat het moet kunnen in een snackbar, mensen gaan juist met de hond wandelen en willen daarna een ijsje halen ofzo, en de honden komen inderdaad niet in de buurt van het eten.. Misschien hielden de mensen zelf niet van honden, de snackbar waar jij (TS) het over heb, of zijn ze er bang van.. Ik weet het ook niet..

Van de blokker kan ik het weer wèl begrijpen, ik loop daar al met me adem in door de gangpaden, bang om wat om te stoten, het staat allemaal op mekaar en zo los enzo dat servies.. Hema en andere kledingwinkels inderdaad, wat al gezegd is, die haren of kwijl zullen hier en daar achterblijven.. Plus als het officieel mag gaat iedereen voortaan te shoppen met z'n hond, plus dat lang niet iedereen van honden houdt dus in die smalle paadjes is dat dan best vervelend als je mekaar wil passeren, plus het gevaar dat er wat omgestoten wordt met de staart.. En hoeveel honden gedragen zich nou echt netjes, ik bedoel best wat honden trekken of vallen uit.. Ik vind dat op een terras soms best irritant, schrik me dood als een hond opeens onder tafel uitvliegt en tekeer gaat tegen een passerende hond..

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik denk ook dat het in verband met de HACCP wet niet mag in winkels/gebouwen waar eten word je klaargemaakt of verkocht. Voor sommige mensen is het inderdaad niet leuk dat je hond niet mee naar binnen mag en ik heb toevallig een ras dat niet verhaard maar als je een hond hebt die dar wel vreselijk doet en iemand begint aan zijn patatje met, of opent thuis zijn boodschappentas en vind daar een lading haar.. Tsja. Mijn eetlust zou snel verdwenen zijn!

HACCP is overigens een wet die te maken heeft met hygiëne en die geld voor iedereen die met eten werkt (winkel, bakkerij, restaurant, vliegtuig!, etc).

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ik heb baylee mee genomen in ede centrum voor socialisatie mag je gewoon rondlopen met je hond. in de meeste winkels mag je daar gewoon naar binnen lopen . ik vraag het wel altijd eventjes. maar meestal is het geen probleem .bij de febo komt het meisje altijd even aaien . bij mac kan ik zo naar binnenlopen . alleen de jamin mag ik neit naar binnen en de turk .

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Hier ook geen problemen bij de snackbar en tja en mogen ze niet meer naar binnen ook goed maak daar geen probleem van.

Kan wel even reageren op het waarom geen honden in de Blokker (werk hier zelf), wij maken er ook niet zo'n punt van omdat we bijna allemaal zelf een hond hebben.

Maar waarom het niet mag is dat van vroeger uit vloerbedekking in de winkels lagen en er toch meerdere malen per jaar winkels gereinigd moesten worden ivm met vlooien ook ons filiaal heeft dat meegemaakt.
Daarnaast gebeurt het geregeld dat er honden zijn die hun poot optillen en de baas snel doorloopt ja mensen het gebeurt echt.
En dan nog niet gezegt over de blije honden die met staart een kopjes stelling leeg zwiepen.
Dat zijn de belangrijkste redenen.

Persoonlijk vind ik als je gaat winkelen laat je je hond thuis een dorp/stad is geen uitlaatplek voor je hond.
Wil je wel winkelen ga lekker samen zodat iemand buiten je hond vast kan houden en ben ke niemand tot overlast en kun je ook niet aangesproken worden dat een hond niet welkom is.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

honden lekker thuis laten als je gaat eten, hoort toch niet, een hond heeft vieze poten en verhaart enzo. bah , moet er niet aandenken dat ik friet met hondenhaar krijg ofzo. een hond hoort niet in een eetgelegenheid thuis. snap ook zelf niet dat mensen er altijd zo een probleem van maken ook .

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het gaat er niet zozeer om dat een hond bij de producten van de snackbar zou kunnen komen, maar met de hygiene in het algemeen, de al eerder genoemde HACCP.

Ook van de meeste winkels begrijp ik het wel, ivm de haren.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Bepaalde winkels schijnen hoge bekeuringen te krijgen volgens de voedings en warenwet.Er hoeft maar net een controleur rond te lopen en ze kunnen een hoog bedrag neerleggen. (Is mij verteld door een cheffin van de Kruidvat)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Wel zo hygienisch als ze daar niet naar binnen komen, vind ik. In een gewoon restaurant mag het vaak ook alleen op bepaalde plekken en beslist niet zo dicht bij de keuken. In de snackbar zit je altijd bovenop het eten.

Sowieso behoedt je hond je dan voor obesitas en te hoge bloeddruk O-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik vind het eerlijk gezegd niet raar bij al die etenswaren .

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

In Domburg hebben we vorig jaar trouwens wel met Santa in een restaurant / grand cafe zitten eten.
Daar mogen honden volgens mij bij veel cafeetjes naar binnen.

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Ik zie mezelf niet met Nana een restaurant, winkel of dergelijke binnen lopen. Ik zie dit kwispelende staart daar al in het rond gaan.
Ik neem Nana ook niet zomaar naar iemand toe, als ik daar even op visite gaat. Niet iedereen is, sowieso, van een hond gediend. Alleen als we naar mijn moeder gaan, dan gaat ze wel eens mee.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Nouja, dat veel snackbars geen honden in hun zaak willen lijkt mij toch niet zo'n groot probleem.
Dat je als baasje dan een hond hebt die zich heel netjes gedraagt in een ruimte waar wordt gegeten, waar eten op de vloer ligt...
Da's heel mooi.
Maar hoeveel honden zouden zich daar zo netjes kunnen gedragen.??
En om te zorgen dat de "bedelende, of kwijlende" honden geen overlast bezorgen kan ik me dus voorstellen dat een snackbareigenaar zoiets heeft van "gewoon geen honden in de zaak.probleem opgelost"

Maargoed...het kan natuurlijk dat er mensen zijn die het een heerlijk gezicht vinden als onze halve Newfy met de kwijldraden van een halve meter je patatje van je bord zit te kijken.
Moet de snackbar dan weer bordjes ophangen.?
" verboden voor kwijlende honden", 
" verboden voor kinderhandjesaflikkende honden".

Krijgen we dan speciale examens..als met de officiele hulp hond.?
Mijn hond heeft snackbar examen gedaan.?

Dus om het makkelijk te maken...honden komen er niet in.
En , als snackbareigenaar kun je dan altijd nog zeggen,; "o , die hond is geen probleem wegens resultaten vanuit het verleden"..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Het is al eerder gezegd maar er zijn inderdaad ook veel reutjes die overal hun poot even optillen, ondanks ze net uit zijn geweest.. Dan heb ik het over gewone winkels he, snackbar moest kunnen..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Omg! Sorry iedereen hier houdt van honden! Maar je moet wel reëel blijven! Honden mogen daar niet in PUNT. Een hond is een dier en geen mens. Een hond is niet hygiënisch. Laat vieze poten achter, zand, verhaart, hijgt op tafelhoogte, staat tegen anderen aan, zwiept met zijn staart, schooit, snuffelt etc etc..

Ik kan me echt ergeren aan mensen die een hond gelijk zetten aan mensen. ;-) het mag niet punt. Leg je erbij neer of ga ergens anders heen!


Oh ja enne bij de Mac mag t idd wel en super dat ze daar aan je hond denken! ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Aardig dat ze bij de Mac aan je hond denken maar dat vind ik niet zo slim. Mensen die bang zijn voor honden jaag je hiermee weg. Wat is wijsheid ?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Tsja das t probleem van de Mac in dit geval. Verbieden of toestaan in beide gevallen zullen mensen er hun mening over hebben...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Snackbar, waarom mag mijn viervoeter daar niet naar binnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Hondencursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^