Snackbar, waarom mag mijn viervoeter daar niet naar binnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Ik neem Nana ook niet zomaar naar iemand toe, als ik daar even op visite gaat. Niet iedereen is, sowieso, van een hond gediend. Alleen als we naar mijn moeder gaan, dan gaat ze wel eens mee. "


Begrijp ik maar ik werk fulltime dus als mensen mij op doordeweekse avonden uitnodigen weten ze dat ik Chelsea meeneem, en anders moeten ze in het weekend tijd hebben, dan kan ik zonder komen.. Maar de meeste mensen waar ik langsga hebben zelf honden of vinden het niet erg, Chels is heel rustig en lief.. Alleen als ze katten hebben word het lastig..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Snackbar, waarom mag mijn viervoeter daar niet naar binnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik vind het ook vies. Tenzij je een hond kan optillen of in iedergeval boven de grond kan houden. Die regel geld ook in de winkel waar ik voorheen werkte.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Een hond is een hond dus niet afhankelijk van formaat of grootte... In een tas of niet. Honden toestaan of verbieden maar zo'n domme regel discrimineert in rpincipe..

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik kom bijna nooit bij de Mac maar was er toevallig een paar weken geleden. Stond bij het raampje van de McDrive te wachten op een milkshake (jummie!!!) en ik kreeg er een flesje water met een hard kartonnen bakje bij voor Casper die op de achterbank zat. Ik zat ook echt even met mijn mond open. Zo lief!!!!! Verder begrijp ik best dat honden de snackbar niet in mogen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Omdat mensen met honden gezonder leven???

in Fedor n geval snap ik t wel.. Het zou zo afgelopen zijn met de pretO-) Hij lust best een frikandel.
met paardenvlees;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Van mij mogen honden overal verboden worden dwz in restaurants, winkels en cafetaria.Vind het zo vies als iemand met zijn kwijlende verharende hond naast me zit terwijl ik een patatje eet.
Heb zelf 2 honden maar die gaan nooit mee blijven lekker thuis.
Heb ze 1 keer meegenomen in een centreparcs in een afgesloten buggy en zelfs dat vond ik raar en niet fris en gebeurd niet nog een keer.
Zomers kan je lekker buiten zitten met je hond op een terras dat vind ik niet erg maar binnen nee hoor lekker verbieden.

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

Ik snap best dat het allemaal te maken heeft met het kader van hygiene. Nu kom ik als man niet zoveel in de supermarkt ( geef ik eerlijk toe) maar als er wel eens kom verbaas ik me ook wel eens hoe ranzig het kan zijn als ik mensen zie staan bij de groenteafdeling waar je tegenwoordig alles zelf moet pakken dat er zowel nederlanders als medelanders alles effe moeten vastpakken en er in knijpen hoe vers het is. Oke dat is nog tot daar aan toe maar als ik sommige dan zie met of smerige handen of met van die henna handen dan vind ik dat ook niet zo fris. 
En als ik dan ook nog een man op leeftijd zie die met een smerige vieze ranzige zakdoek zijn neus aan het snuiten is en waarschijnlijk niet alles geleegd heeft in zijn zakdoek en er nog iets aan zijn neus bungelt en dan over de tomaten heen buigt dan heb ik al gegeten en gedronken. 
Ik snap het allemaal best die regeltjes maar wat voor bacterieen zitten er aan onze handen en wat zit er aan onze kleding en valt er van ons geen haar in de winkel en lopen wij niet een winkel binnen met zand onder onze schoenen. 
Soms denk ik wel eens dat dit land doorslaat in al zijn regeltjes en wetgevingen en dat wij polonaisevolk aan het worden zijn omdat we overal maar achter aanlopen en maar ja/nee en amen zeggen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik zou zeggen, kaart het aan dat je groente en fruit alleen met handschoenen mag pakken. Ik was laatst op de markt om appels te kopen en had handschoenen aan omdat het zo koud was. Toen ik aan een appel rook ging er een vrouw uit haar dak, of ik wel wist hoe onhygiënisch dat was. Toen ik haar even later passeerde zat ze zelf met haar handen aan het fruit en heb ik terloops opgemerkt dat ik hoopte dat ze haar handen goed had gewassen na de toiletgang. Als er ergens bacteriën worden gevonden zijn dat meestal poepbacteriën. Mensen wassen hun handen kennelijk niet (goed genoeg).

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Maar je wast je groente en fruit toch thuis?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Dat dacht ik ook toen die mevrouw uit haar dak ging. Zeker op de markt ligt alles open en bloot. Als je dat een probleem vindt moet je het voorverpakt kopen. Ik ga liever voor een lagere prijs en was thuis mijn appeltjes wel even af.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ik zal inderdaad ook mijn honden thuislaten als we ergens gaan eten maar als je bvb op vakantie ben en je kan je hond niet thuislaten wat dan?
wij nemen lady deze zomer mee op reis in het een is een appartement ,daar gaan we eten halen en eten we thuis of buiten op een terras, in het andere is het een hotel daar gaan wij in schiften eten eerst de kinderen en wij b lijven bij lady en daarna wij en de kinderen magen oppassen
er is wel eigenlijk altijd een manier te vinden om je hond niet mee te nemen en anders wachten we gewoon tot we thuis zijn met de hond en gaat er iemand om friet

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou Mellow nooit meenemen de Blokker in, kan ik daarna gelijk langs de kassa om inderdaad alle gesneuvelde glazen af te rekenen ;-) 
 
Restaurant is ook niks voor ons. Ze heeft geen rust en als het tegen zit gaat ze nog staan blaffen ook (want vreemde mensen).
Bedelen en kwijlen doet ze dan weer niet, maar echt rustig eten doe je niet met een hond die zich totaal niet op d'r gemak voelt.

Toen we haar nog niet zo lang hadden ging ik met mijn moeder (en Mellow) winkelen. Ze mocht de M&S Mode gewoon in, was geen probleem. Moeder ging passen, wij zaten te wachten (toen had ze dat geduld nog wel).
Toen ik de AH in moest bleef mijn moeder even buiten met haar.

Ik neem haar graag mee, maar ze hoeft niet overal bij te zijn. Ik doe haar meer plezier met thuisblijven dan met een ochtend winkelen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Het is al zeker 10 jaar geleden dat ik voor het laatst bij de snackbar ben geweest. Bij de ene mocht ik niet naar binnen met hond, bij de andere was het geen probleem en kreeg de hond, als je toestemde, zelfs een rauwe frikadel.

Ik ben het helemaal eens dat honden niet thuis horen in snackbars, winkels, restaurants e.d. Buiten op het terras ligt bij mij echt de grens maar dan nog zo dat mensen zonder hond apart kunnen gaan zitten. Je zal maar bang zijn voor honden en er bestaan geen regeltjes. Dan kun je dus nergens meer naar binnen ?!? Ik snap ook niet wat er zo leuk is aan winkelen met je hond.

Als je een wandeling maakt en denkt 'lekker, een ijsje of een patatje' dan geef je toch in de deuropening van de snackbar je bestelling door en wacht je buiten tot het klaar is.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Helemaal mee eens! Ik vindt t zelf ook erg goed dat bedrijven waar de hond niet binnen mag een dogpark in de muur hebben om een hond aan vast te maken! ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind ook dat het niet moet uitmaken of je een kleine of grote hond hebt.
Een hond in een tasje moet dan ook buiten blijven.
Ik heb ook weleens een hond in het karretje vd supermarkt gezien, vind ik ook niet fris.
Maar dat vind ik ook van kinderen die met hun schoenen in de winkelwagentjes staan.

Ik las trouwens ook ergens in Zeeland een keer dat natte honden niet waren toegestaan.
Kan me er iets bij voorstellen (heb onlangs onze gang eens goed schoongemaakt O-))!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Wij laten Charlie nooit alleen in de auto achter (of op een hotelkamer).
Dus als we ergens onderweg zijn voor een daguitstap of langer
en we gaan iets eten dan gaat Charlie mee waar het ook is, restaurant, snackbar, maakt niet uit...

(Als er een bord op de deur hangt, honden niet toegelaten, dan zoeken we wel wat anders.)

honden page profiel DD

honden foto van D

In heel veel gemeentes mag je niet eens met je hond de stad in. Dus dan geldt inderdaad gelijk een honden verbod in winkels zoals Hema, V&D, MediaMarkt en noem maar op. En zeker in een eetgelegenheid waar je even lekker kan gaan zitten met een versnapering, patatje en zo voort. Komt er iemand naast je zitten met een hond................ik ben een ongelofelijke hondenvriend, maar dat zou ik toch niet echt fijn vinden.

Trouwens, ik zou niet eens lekker winkelen (heb er al een hekel aan, dus....) met 2 honden bij me. Je kan niet eens lekker snuffelen en zoeken naar iets wat je graag had willen kopen. Je moet altijd op je honden letten, gaan ze niet ergens tegen aan zeiken, gaan ze niet met hun kop bij iemand in de tas................noem ook maar op.

Nee hoor, geen honden mee de stad in. Waarom zou ik het eigenlijk willen? Alleen maar onhandig!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Tja, ik vind het een beetje wisselend. Toch is het eten veel dichterbij in een frietzaak dan in een normaal restuarant.

Ik draai me toch om als mijn hond ergens niet naar binnen mag, dan maar niet. Ik laat mijn lievertje niet buiten zitten. Met restuaranten al helemaal, dan maar niet daar.

Wat ik wel raar vind dat de hond officieel niet naar binnen mag bij de volgende winkels:
- Blokker (die hebben toch niks van voedsel?, loop er trouwens wel altijd met hond naar binnen. Zeggen niks)
- Saturn (helemaal raar??)
- Hema (uhm.....ook niet echt rijkbaar voedsel)
- C&A ......(dat snap ik dus echt niet)

Terwijl ze wel bij de V&D naar binnen mogen waar de La Place is (heb ik zelf 4 jaar bij gewerkt) en die hebben het voedsel gewoon open en bloot liggen....dus een topje voor mijn geweldige La Place + V&D  ;-) "
ik respecteer altijd de sticker op de deur.

van de winkels die je noemt...
-Blokker begrijp ik wel... veel breekbare dingen in smalle gangen... even fout kwispelen met de staart en je hebt al scherven.
-Hema verkoopt ook verpakt voedsel en wettelijk gezien mogen er geen honden in een winkel waar voeding wordt verkocht.
-C&A... hond snuffelt in wat vieze troep buiten of het heeft net geregent en komt dan aan de kledij in de winkel... ik koop toch geen stukken die al vuil in de winkel hangen ;-)
-Saturn begrijp ik ook niet zo... langs de andere kant kreeg ik op die manier wel een keer heel makkelijk mijn geld terug in de Media Markt in Antwerpen haha. ik mogt met Lila namelijk de winkel niet in om het te ruilen en even op haar passen zagen ze aan de balie niet zitten O-)
ik was toen ook wel verrast dat daar plots een sticker hing terwijl ik een week daarvoor nog wel leuk met de hond in de winkel de dvd had gekocht die ik kwam ruilen.

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Ik vind het allemaal begrijpelijk hoor, net als kledingwinkels,haren en kwijl. Vito kennende zou hij iets wat er leuk uitziet en wapperd bijvoorbeeld,al mee gaan spelen. En mensen die er niet van gediend zijn,of bang zijn,kinderen.
Snackbars,ook wel begrijpelijk,er zullen dan ook mensen honden meebrengen die minder goed luisteren als gedacht,zit jij daar net met je bakje friet,lekker op te eten,springt er een hond tegen de tafel,net als restaurants. Er zijn altijd eigewijze mensen..
Ik werk in een bakkerij,mogen ze ook niet mee.

In de dierenwinkel neem ik vito ook niet graag mee,voor ik het weet heeft hij al aan dingen gelikt of proberen te pakken. En hier is hij niet zo groot,dus als er dan meer honden zijn is het al snel erg druk of onhandig..

Ik zou het persoonlijk nooit doen,ik woon ook niet in de stad dus echt kledingwinkels hebben we niet. Ik neem vito nooit mee naar de winkels,ga vaak booschappen doen en erna gelijk naar de winkels waar ik nog meer moet zijn,voor me zelf ook prettiger.

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Ik hou er ook niet van dat mensen met honden binnen komen in eetgelegenheden. Ben een grote hondenliefhebbber maar dat vind ik gewoon vies. Maar waar ik me ook aan kan ergeren zijn die kleine hondjes in winkelwagentjes, je ziet het veel in tuincentra's. Staat er duidelijk een bordje bij de ingang dat het verboden is voor honden en dan toch je hond meenemen. Heb het ook in een tuincentrum gezien dat het hondje later toch uit het winkelwagentje werd gehaald en prompt tegen bloemen ,die op de grond stonden, pieste. En dan maar net doen of je niets ziet. Ik heb die mevrouw erop gewezen dat haar hondje daar geplast had...nou ik kreeg me daar toch de wind van voren, waar ik me wel niet mee bemoeide. Echt ontzettend asociaal. Ik neem Babbe alleen mee het dorp in naar de markt. Daar krijgt ze bij de kaasboer een stukje kaas en dan fietsen we weer naar huis. ik zou haar er ook absoluut geen plezier mee doen als ik haar mee zou nemen het dorp of de stad in.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Tenminste de meeste snackbars...

Waarom mag hij daar nou niet in? Alle producten die je kan kopen in de snackbar liggen achter de bali. Deze zijn niet zo bereikbaar voor onze honden als in de supermarkt. Ik wil jullie mening hier wel eens van weten.

Klein pluspuntje, ik ben vervolgens naar de Mac gegaan hier in het centrum. Waar wij als koppeltje al een aardig bekend gezicht zijn haha. En wat overkomt ons daar. Een zeer jonge man, personeel van de Mac, komt daar opeens aan met een mooie kartonnen bak normaal voor een product van de menukaart. Maar dit keer gevuld met vers drinkwater voor mijn trouwe viervoeter. Ik was er even stil van, zeker omdat ik dacht dat ze zich alleen op kinderen richtte. Ik heb deze jonge man ook zeer veel punten erkend namens Bully. "

Die ervaring hebben wij altijd bij de Mc Donalds. De hond die wij hadden toen ik nog een kind was, begon al te janken bij het zien van die grote 'M'. Geweldig! Mijn pa liet die hond op zijn jas op een bank liggen en zij kreeg altijd zo'n plain hamburger waar ze dan gedulgig op wachtte. Vervolgens kregen we heel veel bekijks van andere kinderen die spontaan hun ijs ed niet meer moesten, want dat moest naar onze hond haha..

Bij onze snackbar/restaurant mogen wij trouwens ook gewoon naar binnen.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

Mag ik jullie allemaal bedanken voor de vele positieve berichtjes. Ik hoopte iets te kunnen plaatsen waar enigzins geen discussies op kon ontstaan. Maar dit is niet gelukt door de vele meningsverschillen onder ons 'de hondenbezitters'.

Ik doe zo nu en dan even een reactie op berichten van jullie. Aangezien ik geen tijd heb om op mijn gemak door jullie berichten heen te lezen, zullen ze niet op volgorde zijn van datum en tijd dat jullie hebben gereageerd. Daarentegen zal een ieder die het leest weten dat het gaat om hun reactie of die van meerdere als jullie de mening delen.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

Voor stippeltje zal ik mijn profielfoto even wijzigen. Dan kan je zien dat een gezonde hond niemand weg jaagd. Zelfs niet al zou je bang zijn. En vooroordelen is nou net iets dat wij mensen moeten verbannen uit deze wereld.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

HUH ??? Mensen die bang zijn voor honden zijn bang voor alle honden. Wat het met vooroordelen te maken heeft moet je me nog even uitleggen want dat begrijp ik niet.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ben het ook wel eens met Hans, Sil & Vito, dat lang niet alle honden opgevoed zijn en dus gaan piepen, kwijlen, trekken, uitvallen naar andere honden, of inderdaad (per ongeluk) het tafeltje ernaast omstoten..

Even voor de mensen die vinden dat de hond maar even thuis moet blijven dan, in het geval van Perry en mij (zijn wandelmaatjes) Wij hebben geen auto en nemen de hond overal mee naartoe, lopend/fietsend/skeelerend, dan loop je het eerder op dat je onderweg een patatje wil halen en dan doorgaat naar een andere sociale afspraak.. Dan ben je wat eerder geneigd om op de terugweg even een boodschapje te doen, anders moet je heen en weer lopen als je toch al een supermarkt (of andere winkel) passeert.. Het is natuurlijk geen goed excuus, maar ik loop er ook wel es tegenaan, ik loop vaak lang met Chels, en dan moet ik nog boodschappen doen of een pizza halen, ik noem maar wat, maar ik wil 'r niet buiten laten staan tja.. Maar meestal breng ik 'r toch eerst naar huis en pak dan snel ff de fiets, maar ik woon vlakbij de supermarkt en het centrum..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik heb 8 jaar een hond gehad en geen auto. Als ik in een winkel was zat mijn hond thuis. Ik woonde echt een roteind van het centrum af, zelfs de supermarkt was zeker 10 minuten fietsen.

honden page profiel Perry&BullyPerry&Bully

honden foto van Perry&Bully

Kim en Casper,

Ik weet niet precies hoe het met jou hond is gesteld, maar lijkt erop dat ik die ook niet wil tegenkomen als ik ergens rustig zit te eten.

Daarentegen (ik hoop dat mijn profielfoto inmiddels voor iedereen is te zien) is mijn hond geen last voor wie dan ook in een eetgelegenheid. Zelfs niet voor langsrennende, schreeuwende en aan iedereen aandacht vragende kinderen. Daar kunnen de meeste hondenbezitters nog wat van leren. De enige manier om dit te bereiken is disipline, respect en vertrouwen. Maar vooral het niet uit de weg gaan voor wat voor situatie zich dan ook voor doet. Zodat elke situatie te realiseren is, behalve diegene die je nooit mee maakte met hem.

Besef wel dat mijn hond hier op de foto (ik hoop dat mijn profielfoto inmiddels voor iedereen is te zien) nog niet heeft gegeten! Daar is hij nog 2 uur van verwijderd. Iedereen om hem heen is aan het eten zelfs ik achter hem. Gaat een uur lang alleen maar eten langs zijn neus. Sterk geurend! Kijk zelf hoe een hond hoort te wachten  (ik hoop dat mijn profielfoto inmiddels voor iedereen is te zien)en vertrouwd op mij dat hij die dag zijn portie wel krijgt.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet meer dan normaal vind.. Eigenlijk niet bijzonder.. Bij ons doen ze dat allemaal.. Mijn honden laat ik niet op een bak zitten, maar liggen onder tafel. Daat zijn ze niemand tot last.

honden page profiel TZNTZN

Inderdaad hier prop ik Pim ook gewoon voor de ene helft onder de tafel en een stuk onder mijn stoel. En ook blijft hij uiteraard gewoon de hele tijd slapen/liggen. Ik zie ook niks bijzonders aan jouw profielfoto

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Waarom voel jij je nu persoonlijk aangevallen? Of beter gezegd waarom heb je nu commentaar op mijn hond of suggereer je dat ik jouw hond niet tegen wil komen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Snackbar, waarom mag mijn viervoeter daar niet naar binnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Hondencursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^