Botte reacties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat is het juist Saskia. Iedereen gaat er nu vanuit dat de reageerders op dat topic de lijn overschreden hebben. Nou, ik niet. En de meerderheid niet.

Er is nu een heksenjacht ontstaan tegen mensen die met de beste wil van de wereld iemand de goede richting probeerden op te duwen. Voor op zijn minst 4 pagina's en twee dagen ging dat rustig, kalm en informatief. Er zijn keren dat het er harder aan toe gaat, en sneller uit de hand loopt en dat er helemaal geen positieve punten aan iets zijn.

Wat gedaan had moeten worden is de mensen die over de schreef gingen persoonlijk aanspreken, in plaats van trouwe behulpzame mensen hierbij betrekken en in een kwaad daglicht te stellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

... soms denk ik ook wel eens ts  persoonlijk toespreken...
van we zijn hier tegen dierenleed ..jij ook toch? ...en dan een standaard uitleg van meer ingewikkelde soorten dierenleed op maat vanuit de modjes?
als volwassene krijg je ook melding toch?

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wilma, dat heeft iedereen ook kunnen lezen, dat er goede informatie gegeven werd.

Ik denk niet dat degenen die de moeite namen om uitleg te geven zich aangesproken hoeven te voelen.

Je moet het maar doen, de moed bij elkaar rapen om het te proberen.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

klinkt misschien gek maar ik voel me aardig aangesproken! omdat ik vrij vaak heb gereageerd, voel ik me ook best voor joker staan...zeker door dit topic. mensen gaan nu waarschijnlijk een oordeel trekken over mij terwijl ik het alleen maar goed bedoelde, net zoals de andere mensen die actief waren in dit topic.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik ging aan mezelf twijfel en heb daarom gevraagt of mensen die de berichten hebben gelezen wilden aangeven of zij vinden dat ik over de scheef ben gegaan met mijn reactie op pag.5.
al denk ik wel dat als een reactie echt als foutief word beoordeeld er wel contact word opgenomen door een mod.

Echter door mijn autisme weet ik dat ik soms veel harder kan over komen dan ik wil of denk dat ik doe. En heb op dat soort vlakken nog veel te leren.
Als ik ga twijfelen en vraag geen feedback ga ik daarnaast malen en zou ik door al het gemaal niet slapen. Daarnaast het laatste wat ik wil is iemand kwetsen. Maar als je eerlijk en oprecht bent en het beste voor mens en dier wilt word er soms toch onbedoeld gekwetst.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Daarentegen,

Wat er aan het eind van het topic allemaal gezegd werd... Krijg ik zeker geen goed gevoel bij. En dan nog aangewakkerd door een anoniempje... Bah!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Renate,

Volgens mij is je antwoord goed, maar....

Je zegt dat je zelf autisme hebt... Zo kan een ander op HP, misschien nog een zwaardere vorm van autisme hebben... en moeite met wat er over hem heen komt.

Zo schrijf jij ergens :

"...Dergelijke pups zijn al zielig dat ze op zo'n manier hebben moeten geboren worden en de eerste levensfase zo hebben moeten starten. Als ze dan door impulsiviteit en pure ongeduldigheid worden gekocht en over enkele tijd aan het lot wordt overgelaten, gedumpt op marktplaats of in het asiel omdat het door de door-gefoktheid niet voldoet aan de wensen,..."

En ik ga het nu niet terug opzoeken, maar ik herinner me dat Marijn op een moment reageert met dat hij /zij (ik ken enkel een hij die Marijn heet :-) )

"Nooit zijn pupje om die redenen zou wegdoen.." Een mens leest niet altijd alles goed wat er staat. Best mogelijk dat TS , als die niet met broodfok bekend was voordien (en dan zijn 9 van de 10 kinderen die ik ken niet)... Best mogelijk dus dat TS dacht dat het dat was waar jullie je zorgen om maakten... Dat het een ongezond hondje zou zijn en dat zij het dan gingen wegdoen...

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Chris, misschien moet je vooral de laatste pagina van dat topic even doorlezen.

 Nogmaals, en ik heb het echt als drie keer gezegd: het gaat niet om normale kritiek, ook al is de waarheid hard. Het gaat om persoonlijke aanvallen, en schelden naar een kind van 11. Dat gaat echt te ver.
Heel simpel, iemand uitschelden mag niet op HP. Ook al ben je zo boos.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niemand hoef zich aangetrokken te voelen, het is wel eens goed dat er een discussie over is. gaan we er voortaan over nadenken.

er wordt vaak bot gereageerd zonder er bij na te denken, voor de ander is dat heel erg, en zeker niet zo bedoeld, de een draait zich om, komt niet meer terug, en de ander gaat er op in, en krijg je verkeerde discussies, vandaar dat het dan uit de hand gaat lopen, even nadenken of je dat zelf zou willen lezen, en als je kritiek hebt , probeer het dan toch in het gerede te schrijven, en daar wijs ik nu niet naar dit topic, maar naar andere topics. even rustig nadenken wat je schrijft zodat de ander nadenkt, en niet zich gekwetst voelt en dan zich omdraait en weg loopt.

mag best eens hierover een discussie lopen toch ?

probeer niet met een voorbeeld te komen, daar gaat het niet om, het gaat erom dat WE nadenken als je iets wilt schrijven als je het ergens niet mee eens bent, om dan een reactie te schrijven, die zo is dat degene waar het voor bedoeld is, zich niet gekwetst voelt, en natuurlijk mag je kritiek schrijven of het ergens niet mee eens zijn, maar vaak is het de schrijfwijze.

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Goede morgen,
Ik ben het hier helemaal mee eens Arjen.
Ik ben minder en minder op HP te vinden omdat ik vaak het gevoel heb dat ik mijn woorden op een weegschaaltje moet leggen.
Mensen lezen soms verkeerd en dan krijg je veel negatieve reacties over je heen. Of er wordt plotseling een beerput open getrokken door een simpele vraag.
Goed lezen, een beetje tolerantie, dan komen we een stuk verder.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" om dan een reactie te schrijven, die zo is dat degene waar het voor bedoeld is, zich niet gekwetst voelt.. "
En daar heb ik dan wel eens moeite mee...
Ik had de stelregel :"hoe zou ik het vinden als mensen dat tegen mij zouden zeggen".als ik iets schreef.
Aangezien ik me niet snel aangesproken voel, ga je dan weer de mist in.

Nee, gewoon zoals hier al geschreven werd.
Gooi alle eruit, knal het op je scherm.
En ipv dat je op de enterknop drukt, sla je van ellende op de shifttoets.(of welke toetsencombi dan ook)
*plop* bericht weg.
"AAAAAA....
%*@ *$&&#......:
En vreemd, de 2de keer dat je het bericht tikt wordt het al milder..
Mijn berichten zijn meestal de overblijfselen van 14 x *plop*

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

ik vind het gek/flauw dat ik een oneensje krijg over het uiten van mijn gevoel...maar goed daar gaat het niet om. vind dat het er in topics vaak heftig aan toe gaat, een stuk heftiger dan hier. en ja ik denk ook wat zou ik in het leven doen buiten internet? tja hetzelfde als hier, ik ben een flapuit.beken van mezelf dat ik af en toe eerst even tot 10 moet tellen voor ik iets plaats. maar ik heb nog nooit iemand willen kwetsen en volgens mij heb ik dat nooit bewust gedaan. zowel mijn oprechte excuses.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

wie stelt zich nog de vraag of Marijn echt wel 11 jaar is? ik weet het zo niet... een kind van 11 dat 's nachts berichten schrijft... of het moet zijn dat zijn moeder niet door heeft dat haar zoon een slaapprobleem heeft en 's nachts stiekem achter de computer kruipt.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Zonnetje ik vind een paar reacties op de laatste pagina's inderdaad niet kunnen, maar dat zijn dan ook ongeveer de enige zeer kwetsende reacties die ik echt kan vinden.

Ik vind HondenPage alleen wel weer zo'n double standard hebben, want er zijn ook gewoon mensen geweest die (misschien die door hun provocerende gedrag) ook uitgescholden zijn, noem het maar op. Ik kan me alleen niet echt herinneren dat er ook maar een keer voor Minora is opgekomen door een moderator, behalve een korte waarschuwing en vervolgens het topic op slot.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Helemaal mee eens de mensen komen vaak de eerste keer op HP als er een probleem is met hun hond want alles wat je googled kom je hier terecht. Wanneer mensen een vraag hebben is het al vaak reactie op reactie en wordt steeds botter. Dus mensen VOOR ELKAAR en MET ELKAAR

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" wie stelt zich nog de vraag of Marijn echt wel 11 jaar is? ik weet het zo niet... een kind van 11 dat 's nachts berichten schrijft... of het moet zijn dat zijn moeder niet door heeft dat haar zoon een slaapprobleem heeft en 's nachts stiekem achter de computer kruipt. "

Dat soort kids noemen ze gamers

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"
Dat soort kids noemen ze gamers "
op een hondenforum waar geen games te bespeuren zijn O-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik ga alleen op HP als ik heel goed in me vel zit en dus veel geduld heb, want ik vind dat er altijd zo hyper wordt gereageerd, maakt niet uit hoe positief je topic is, er is er altijd wel eentje die er een chagrijnige opmerking over maakt.. Zelfs als je zegt dat je een bepaald voer geeft en je vraagt of dit goed voer is krijg je een reactie als "als het voer bevalt waarom vraag je onze mening dan?" Of als je hondje 1x raar hoest of iets moet je acuut naar een dierenarts, al is het midden in de nacht, anders ben je toch wel zo'n tiran..

Wisten jullie dat een willekeurig forum hierom bekend staat? Als je tegen een dierenarts of een andere buitenstaander zegt dat je iets op een forum heb opgevangen dan trekken ze meteen een vermoeid gezicht..

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Zonnetje, het hele topic waarin Marijn betrokken is hebben mensen mi getoond veel geduld te hebben, veel moeite te doen.

Als dan blijkt dat Marijn alles behalve correct met deze mensen omgaat, vind ik het niet vreemd dat als DUIDELIJK is dat Marijn niet meer aanwezig is, men zijn ongenoegen uit. men wil immers toetsen of het aan zichzelf gelegen heeft en zoekt steun bij anderen daarin.

Elly jouw reactie verbaasd me, immers wat Arjen wil is dat mensen nog meer op de weegschaal moeten gaan leggen. Hij bekritiseerd mi daarbij nu een aantal mensen die zich moeite gedaan hebben, terwijl hij eigenlijk nu 'zijn' mensen had moeten helpen, hoe ze in de toekomst het beste met 'lastige' topics (klanten) om kunnen gaan.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

het is een kind..
Een kind gaat inderdaad niet altijd 'correct' met mensne om.
Dat geeft volwassen mensen nog niet het recht om te gaan schelden.
:'(

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

mail

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Ik ben het hier met chris eens. Iedereen, waaronder ik, die wel zijn best heeft gedaan voelt zich nu aangesproken. Een onstabiel kind van 11 dat zich stampvoetend door een topic raust heeft in mijn ogen genoeg begrip gekregen. Letterlijk is haar verteld dat ze wel begrepen wordt, dat het geschreven woord soms anders over komt dan het bedoeld is en dat ze vooral veel moet vragen want op het forum kan ze veel leren.

Nu hebben veel meer mensen een rot gevoel ipv 1 kind wat niet door ons toedoen teleurgesteld is. Het kind was teleurgesteld omdat er geen pups waren en er niet genoeg medelijden hier werd getoond ;-)

Als er dan 2 of 3 niet gepaste opmerkingen worden gedaan kunnen mensen hier ook persoonlijk op aangesproken worden of de berichten hiervan worden verwijderd.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Arjen heeft gelijk, en bedoelt natuurlijk niet alleen dit topic, dus je verdedigen mbt alleen dit topic heeft weinig zin. Dit is ook niet zijn bedoeling, denk ik. Het gaat over alle topics. Ik ben ook 'schuldig' , ik scheld niet, maar kan wel (met een smiley) ' pesten'. Dat kunnen er meer, zoals er ook meer zijn die vanuit hun 'tenen' reageren. Beide niet goed, denk ik dan...
Dus niet verdedigen, er zijn genoeg reacties van mensen die het de reacties als kwetsend hebben ervaren. En dat zullen niet alleen onervaren, niet wetende hondenbaasjes zijn. 

Dit kan als belerend opgevat worden, maar ik beken schuld O-).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zal ook even mijn mening gevenO-), ik vind dat iedereen goede adviezen gegeven heeft aan Marijn, daar is ook tijd en moeite voor genomen wat zeer te waarderen is en keer op keer is er geduldig uitgelegd wat broodfok betekend.

Dan geeft de ts aan dat ze toch een hond bij een broodfokker wilde kopen, ondanks alle adviezen. Logisch dat mensen dan gefrustreerd raken en woedend zijn. Maar juist dan is het belangrijk om even diep in en uit te ademen en rekening te houden met dat het een kind is, (tenminste zij geeft aan een kind te zijn, of dit waar is of niet is op dit moment niet duidelijk) en we daar toch nog maar eens opnieuw een uitleg aan moeten wagen ipv haar te gaan aanvallen.

Voor alle duidelijkheid is dit topic niet aangemaakt om degenen die met goede adviezen kwamen aan te vallen, en ik hoop ook dat niemand zich nu gekwetst voelt want dat is niet goed en ook helemaal niet de opzet of bedoeling geweest.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Toelichting; Dobry, mijn bericht is geen reactie op dat van jou; hebben elkaar gekruisd.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Marijn is heel jong, denk aan de andere wereld waarin zo'n kind leeft.(niemand?)
O, ja, die gaat morgen zelf met de auto naar de fokker een hond halen en dicteert haar moeder altijd haar wil, zo gaat dat daar thuis.
's nachts op de computer?(niemand?) (wie was er eigenlijk online op dat late uur? Toch allemaal Big Brother geworden?)
Ik steek mijn hand ervoor in het vuur als er hier geen ouders meer zijn, waarvan het kind dat nooit doet.(iemand?)

En nee, HP is geen liefdadigheidsinstelling,(hoeft ook niet)
Maar;
Vrijheid van meningsuiting wil niet zeggen, vrijheid om bot te zijn.


Of doen we dit?
Op straat tegen een wildvreemd kind of volwassene van leer trekken en een reprimande geven over de hond waarmee ze wandelen. Zomaar, omdat die persoon zei; kijk eens wat een leuke hond ik heb?
We vinden dat we dat recht hebben? Omdat het een verschrikkelijk zielige broodfokhond is met een foute leiband en foute voeding, want de vacht is te dof?
Ik denk dat je een pak rammel riskeert. 

En hier?
Hond boven mens.(kijk maar eens naar het topic wat Linneke aanhaalde; pup is nog maar net begraven, of ts mag zich al in bochten gaan wringen)

Eenzame hoogte...geen greintje compassie, korte lontjes, geen plezier in het helpen of aanleren, onszelf veel te serieus nemend, onze eigen mensenpups vertrappelend.
Mooie theorieën over hoe we tolerant en zacht moeten zijn voor een pup. Roepen mag niet, een por mag niet.... 
en wat doen we met de mens?

Het kan me op dit moment ook niet schelen of ik hiermee iemand tegen de borst stoot.

Ik heb niemand te verdedigen, heb geen belang.

Maar er zijn al veel te veel mensen een illusie armer hier vertrokken....


Ja er is nog altijd vrijheid van meningsuiting....jouw vrijheid eindigt, waar die van de ander begint.

mijn hondenmannen. (Gast)

" Marijn is heel jong, denk aan de andere wereld waarin zo'n kind leeft.(niemand?)
O, ja, die gaat morgen zelf met de auto naar de fokker een hond halen en dicteert haar moeder altijd haar wil, zo gaat dat daar thuis.
's nachts op de computer?(niemand?) (wie was er eigenlijk online op dat late uur? Toch allemaal Big Brother geworden?)
Ik steek mijn hand ervoor in het vuur als er hier geen ouders meer zijn, waarvan het kind dat nooit doet.(iemand?)

En nee, HP is geen liefdadigheidsinstelling,(hoeft ook niet)
Maar;
Vrijheid van meningsuiting wil niet zeggen, vrijheid om bot te zijn.


Of doen we dit?
Op straat tegen een wildvreemd kind of volwassene van leer trekken en een reprimande geven over de hond waarmee ze wandelen. Zomaar, omdat die persoon zei; kijk eens wat een leuke hond ik heb?
We vinden dat we dat recht hebben? Omdat het een verschrikkelijk zielige broodfokhond is met een foute leiband en foute voeding, want de vacht is te dof?
Ik denk dat je een pak rammel riskeert. 

En hier?
Hond boven mens.(kijk maar eens naar het topic wat Linneke aanhaalde; pup is nog maar net begraven, of ts mag zich al in bochten gaan wringen)

Eenzame hoogte...geen greintje compassie, korte lontjes, geen plezier in het helpen of aanleren, onszelf veel te serieus nemend, onze eigen mensenpups vertrappelend.
Mooie theorieën over hoe we tolerant en zacht moeten zijn voor een pup. Roepen mag niet, een por mag niet.... 
en wat doen we met de mens?

Het kan me op dit moment ook niet schelen of ik hiermee iemand tegen de borst stoot.

Ik heb niemand te verdedigen, heb geen belang.

Maar er zijn al veel te veel mensen een illusie armer hier vertrokken....


Ja er is nog altijd vrijheid van meningsuiting....jouw vrijheid eindigt, waar die van de ander begint. "

Heel mooi verwoord! Zodra je denkt dat je rechten hebt, zet je jezelf boven de ander.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Marijn is heel jong, denk aan de andere wereld waarin zo'n kind leeft.(niemand?)
O, ja, die gaat morgen zelf met de auto naar de fokker een hond halen en dicteert haar moeder altijd haar wil, zo gaat dat daar thuis.
's nachts op de computer?(niemand?) (wie was er eigenlijk online op dat late uur? Toch allemaal Big Brother geworden?)
Ik steek mijn hand ervoor in het vuur als er hier geen ouders meer zijn, waarvan het kind dat nooit doet.(iemand?)

En nee, HP is geen liefdadigheidsinstelling,(hoeft ook niet)
Maar;
Vrijheid van meningsuiting wil niet zeggen, vrijheid om bot te zijn.


Of doen we dit?
Op straat tegen een wildvreemd kind of volwassene van leer trekken en een reprimande geven over de hond waarmee ze wandelen. Zomaar, omdat die persoon zei; kijk eens wat een leuke hond ik heb?
We vinden dat we dat recht hebben? Omdat het een verschrikkelijk zielige broodfokhond is met een foute leiband en foute voeding, want de vacht is te dof?
Ik denk dat je een pak rammel riskeert. 

En hier?
Hond boven mens.(kijk maar eens naar het topic wat Linneke aanhaalde; pup is nog maar net begraven, of ts mag zich al in bochten gaan wringen)

Eenzame hoogte...geen greintje compassie, korte lontjes, geen plezier in het helpen of aanleren, onszelf veel te serieus nemend, onze eigen mensenpups vertrappelend.
Mooie theorieën over hoe we tolerant en zacht moeten zijn voor een pup. Roepen mag niet, een por mag niet.... 
en wat doen we met de mens?

Het kan me op dit moment ook niet schelen of ik hiermee iemand tegen de borst stoot.

Ik heb niemand te verdedigen, heb geen belang.

Maar er zijn al veel te veel mensen een illusie armer hier vertrokken....


Ja er is nog altijd vrijheid van meningsuiting....jouw vrijheid eindigt, waar die van de ander begint. "
Mooi verwoord Saskia!!!

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

Sakia...als ik hier hangjeugd zie zitten/lopen op de hei, overal oog voor hebben maar niet voor de hond, dan zal ik daar als ik er last van heb iets over zeggen...is me eerder gebeurt.

Het topic wat je aanhaalt, als je dat leest ( nu is het opgeschoond ) het beginverhaal van TS, dan slaat de twijfel goed toe, en dat mag gezegd worden.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

@saskia, dat heb je heel mooi gezegt!

@teresa, soms hou je beter je twijfel voor jezelf uit respect voor anderen. twijfelen heeft 2 kanten, het kan best dat je aan het juiste eind trekt en dat het verhaal verzonnen is maar wat win jij erbij? dat jij gelijk krijgt en verder?
en als het verhaal waar is? dan heb je iemand flink op haar hart getrapt in een onderwerp dat zowiezo al heel gevoelig is. het is fout om te denken dat je dan gewoon even je excuses kan aanbieden en dan alles weer goed is want het kwaad is dan al lang geschied.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 11 12 3 4 56 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^