Botte reacties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Volgens, mij is het ook belangrijk om mee te praten op het niveau van de HP'er, een 11-jarige heeft een andere manier nodig, dan een volwassene om iets duidelijk te maken, en vooral niet te cru, maar vriendelijk.Ik heb ook verwijten gekregen dat ik een grote sterke hond wou, ik hou nu éénmaal dogachtigen en SBT's, AST's, en APBT's, en dat ik nog maar 16jaar was, ik meen het zouden er niet een paar vriendelijke motiverende reacties zijn om goed m'n opzoekwerk te doen, ik was 'm gesmeerd, maar ik heb van de vriendelijke correcte reacties, veel opgestoken, de ene was wat harder dan de andere reactie, maar wel totaal iets anders dan enkele van de onvriendelijke en verwijtende reacties die ik in het begin kreeg !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mee eens, maar het werd pas later duidelijk dat het om een 11-jarige ging. Niet in het begin.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik ben niet op de hoogte  van het topic, dus kan niet echt oordelen, het is vanuit eigen ervaringen, en ik ben er zeker van dat vele reacties welgeplaatst zullen geweest zijn, moesten jullie de leeftijd weten, had het indd beter verpakt kunnen worden he !

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het ging in het begin nog niet echt mis..

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik word nieuwsgierig, als ik wat meer tijd heb zal ik het eens moeten lezen..

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik heb betreffend topic doorgelezen en heb respect voor de mensen die zich de moeite gedaan hebben om vriendelijk te blijven naar Marijn en hem uitgebreid van informatie zijn blijven voorzien, ondanks dat zeer twijfelachtig was of de topicstarter wel was voor wie hij zich uit gaf.

Ik heb op dit forum meer dingen meegemaakt die minder respectvol eraan toe gingen en waar niet ingegrepen werd en geen kritiek op kwam.

Om mischien een topic te starten over de manier van omgaan op dit forum en hoe te reageren in bepaalde situaties, zie ik als vruchtbaar, maar kritiek leveren aan de hand van dit voorbeeld, vind ik persoonlijk niet passen en zijn vermeende doel voorbij gaan. Vergeet niet dat veel mensen hier vrijwillig veel tijd, moeite en liefde investeren.


honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Nogmaals: Het gaat niet om mensen die kritiek geven, wel om schelden en botte reacties.
Is iemand heel iritant ondanks goede adviezen, leg dat dan bij het modteam, ga een blokje om, haal diep adem en neem een kop thee. Voor bot gedrag en schelden is geen excuus.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik heb het topic van in het begin gevolgd.
Ik snap het enthousiasme van een jonge bezoeker heel goed.

De zijn nog volledig nieuw en hebben een blanco blad, makkelijk te sturen en te helpen met zachte hand, maar dat wij door niet te luisteren en te veroordelen, verpest hebben met lelijke dingen.
Mijn maag keert ook om van sommige reacties.

Het moest jullie kind eens zijn dat zo uitgekafferd wordt, terwijl je er als ouder niks aan kunt veranderen.
Probeer eens in te beelden hoe ze nu thuis zit.
Ze weet nu over broodfok dat is slecht, maar ze wil wel graag een hondje....wat gaat er nu gebeuren?
Die moeder koopt morgen voor haar verdrietige dochter de eerste de beste hond....en wij hebben doel gemist.

Weten wanneer je wat moet zeggen....te beginnen met EMPATHIE, dat zou veel schelen.

(Natuurlijk was ze enthousiast, maar ze had naar mijn gevoel het hart op de juiste plaats, want ze zei zelf dat ze niet aan broodfok mee wilde doen. En dat bedoelde ze ook heel eerlijk.)

Maar wat ligt in haar macht? Wat konden wij toen we 11 waren? 
 
Wat haar moeder of grootouders ermee gingen doen, dat was hun zaak; ik was ervan overtuigd dat ze haar moeder ging vertellen over broodfok, en wat dat inhoudt.

Ik vind het echt intriest, en besef dat er weer een onschuldige jonge toekomstige hondeneigenaar van morgen, een aversie heeft gekregen van 'hondenfora met goede tips' (we zijn wel tegen hondenleed, maar vergeten de mens)...

Wat is het doel van HP?

Laagdrempelig, vredevol en verstandig, mensen inlichten en helpen met 'hondenkwesties'.

Ik ben persoonlijk heel teleurgesteld.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Mijn mening en mijn ervaring is dat een gesprek veel prettiger kan zijn wanneer ik meer verantwoording neem voor mijn reacties in de topics,  ik probeer meer antwoord geven met, 'mijn mening is', 'ik doe dit of dat', 'mijn ervaringen zijn zus of zo' enzovoort. Op deze manier neem ik de verantwoording voor mijn eigen woorden en mijn eigen daden. 
Als ik advies moet geven kan ik dat op vele manieren zeggen bijv., 'jij zou dit of dat kunnen doen', dat klink al heel anders dan 'dit of dat moet je doen' en beide keren zeg ik toch hetzelfde, en het feit ligt er toch dat niemand verplicht moet doen wat ik zeg, en ik kan een ander daar toe ook niet verplichten, ook al zijn het kinderen, sterker nog als ik iemand verteld wat hij moet doen is er op voorhand al tegenstand, zelfs bij eigen kinderen. 
En wat ook veel zou kunnen schelen in de communicatie is, meer vragen stellen, doordat ik vragen stel kom/kan ik er achter komen hoe iemand bepaalde dingen bedoelt of waarom iemand dit of dat zegt of waarom iemand deze mening heeft. 

Nu is het zo dat ik mezelf ook vaak genoeg betrap op verkeerde communicatie, want ja ook ik ben maar een mens hé ;-), het scheelt alleen al heel veel als ik dit soort dingen in mijn achter hoofd houd en gesprekken kunnen een stuk aangenamer zijn, al is het van achter een computer wel erg moeilijk is om bepaalde dingen over te laten komen zoals het werkelijk is bedoelt, maar daar zal heus een hele goede reden voor zijn.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Misschien zou het verstandig zijn mensen onder de 16 niet een account te laten hebben op hondenpageOf via de mailadres van een ouder die moet inloggen en toestemming moet geven.Wanneer een meisje van 11 een hond wil is zij afhankelijk van de portemonee van haar ouders.OOk dierenartsenkosten e.d. zijn voor rekening van haar ouders.Het had naar mijn idee een beetje een facebook gevoel bij haar.Of twitteren.
Normaliter vindt ik dat wanneer ik vragen heb e.d ik altijd goede antwoorden terug krijg,maar ik ben ook geen 11 meer en voel me niet een onbegrepen meisje die snakt naar liefde en aandacht(van een desnoods marktplaats hondje:'() "


Ik ben het hier niet mee eens hoor. Iemand van onder de 16 mag wat mij betreft gerust een account hebben op een plaats als HP.

Ook in het geval van Marijn. Het is duidelijk dat de ouders van Marijn niet bekend zijn met broodfok... of er geen zin in hebben zich erin te verdiepen. Als Marijn een jong kind is met zeg maar op vlak van honden onwetende of ongeinteresseerde ouders en er komt toch al vlug een pup... Dan is het maar al te belangrijk dat dat kind hier ongedwongen vragen kan stellen... zelf stilaan meer en meer te weten komet en misschien nog een heeel goed hondenbaasje wordt dat goed voor het hondje zorgt en op den duur zijn ouders zelfs bijstuurt.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Kylie, ik deel je mening, zit hier ook vanaf m'n 15, heb veel bijgeleerd en het maakt m'n ouders niks uit, dus een account op hp komt alleen ten goede , zo leert een uk ook bij !

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Even off topic: ik ken mensen die zelf al jaren honden hebben, maar nog nooit van broodfok gehoord hadden! Tot ik er een keer iets over vertelde. Maar als reactie kreeg, dat het allemaal wel mee zou vallen, omdat zij er nooit iets mee te maken hadden gehad. ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voor iedereen die de berichten in het betreffende topic heeft gelezen.
Zou ik graag willen vragen naar hun mening over mijn posts aan Merijn.
Is het op de grens, over de grens of acceptabel.
Ik kan nu niet goed zelf beoordelen of ik wel of niet correct heb gereageerd. en als mijn mijn reatie op bijvoorbeeld pag. 5 niet als correct wil ervaren zou ik daarover graag feedback over ontvangen. en ervan leren.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Jammer dat je niet luistert naar alles wat door de mensen hier is aangereikt, omdat jou impulsiviteit en ongeduld groter is dan je belang dat je ook voor de pup een goede keus maakt.
unquote.

Bedoel je deze frase?

Ik denk dat je niet over de schreef bent gegaan, maar weet niet zeker of een 11 jarige het kan plaatsen.(impulsiviteit, en dat ze niet wou luisteren)
Je uitleg daaraan voorafgaand, zei alles en was heel goed.

Ik denk wel dat ze op basis van deze uitleg is gaan nadenken over broodfok.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Plus.., als leeftijd kan je invullen wat je wil..., net als met alles op internet..., je weet nooit wie je echt voor je hebt omdat iedereen zichzelf elke personage kan aanmeten die hij wenst.
... "


Vind ik ook en juist omwille van het feit dan een leeftijd erbij een degelijk "waar en echt" gevoel geeft kunnen mensen (en andere kinderen ! ) nog heel wat vlugger bedrogen uitkomen... Juist omdat dan het vraagteken voor de leeftijd verdwijnt. Geloof het of niet... Maar als ergens 14 jaar achter staat dan zie je een 14 jarige voor je ! Dat heb je iets minder als je naar de leeftijd (of geestelijke ontwikkeling) van iemand gaat zoeken aan de hand van zijn/haaar vragen of antwoorden.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik vind persoonlijk dat er soms inderdaad wel erg kort door de bocht gereageerd wordt door sommigen. Ik kom hier nog niet zo lang en eigenlijk had ik dit helemaal niet verwacht van een forum zoals dit. Zeker omdat er een groot deel ouder is dan ik (ik ben 26).  Ik kom ook op andere fora en daar gebeurd het toch echt veel minder hier is het bijna bij schering en inslag.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Renate, ik vind dat je heel geduldig geweest bent en veel goede informatie gegeven hebt.

Het is daarom dat ik me hierin meng (ik heb zelf het topic niet gevolgd), maar ik vind het onterecht dat mensen die zich moeite doen zo behandeld worden terwijl topicstarters daar niet correct mee omgaan en totaal geen empathie voor hebben.

Belangrijkste echter vind ik dat dit topic gebruikt wordt om mensen persoonlijk (immers er wordt naar een topic gerefereerd) 'de les te lezen' en kritiek te geven. Terwijl het eigenlijk een algemeen topic zou moeten zijn over omgangsvormen in het algemeen en hoe men met bepaalde reacties zou kunnen omgaan om zeveel mogelijk conflicten te vermijden.

Echter de net aanpak van dit topic, illustreerd mi de basis van het probleem.

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

03 februari 2013 om 22:11 schreef Marijn een bericht hoe teleurgesteld hij was dat de gereserveerde pups weggegeven waren na een lange rit! Hij schreef ook dan ze alsnog een nestje gevonden hadden met 2 reutjes.

Ná dat bericht komt het commentaar al!
Marijn schrijft duidelijk dat zijn moeder de beslissingen maakt.
Een kind van 11 jaar heeft daar niets over te zeggen, en heeft al helemaal niet het besef dat er iets verkeerd gebeurd. Marijn ziet hier gewoon het leuke van in. Hij is enthousiast want hij krijgt een puppy!
Logisch! Kom op, Marijn is 11 jaar! ;-) 

Een kind van 11 jaar reageert niet op alle berichten... natuurlijk niet!
Dat is veel te veel, en zelfs ik kan honderden reacties niet bij houden.
De eerste reacties waren echt hartstikke leuk!
Opbouwende kritiek, maar naderhand gaan sommige toch echt te ver.

Ik begrijp best dat Marijn zegt: we doen lekker wat we willen.
Want, Marijn is pas 11 jaar, en heeft gewoonweg dat besef niet.
Zijn moeder beslist, en daar kan hij waarschijnlijk weinig tegenop brengen.

Ik neem het Marijn niet kwalijk, en ik vind het jammer dat Marijn nu het pispaaltje is geworden.
Van iets waar hij (waarschijnlijk) nota bene niets over te zeggen heeft.

Marijn kwam even zijn vreugde delen!
Jammer hoor...

Dus nogmaals, ik ben het er volkomen mee eens.
Er word veel te snel bot gereageerd.
Opbouwende kritiek bestaat dan niet meer, nee dat zijn dat gewoon weg aanvallen.
En niet 1 aanval maar tientallen! Dan voel je je toch niet prettig!

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

Precies

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Even off topic: ik ken mensen die zelf al jaren honden hebben, maar nog nooit van broodfok gehoord hadden! Tot ik er een keer iets over vertelde. Maar als reactie kreeg, dat het allemaal wel mee zou vallen, omdat zij er nooit iets mee te maken hadden gehad. ;-) "


Ans, ik ben 57 en heb er ook nog maar een jaar of 30 weet van. Geen idee vroeger dat mensen zo met dieren konden omgaan. Nestjes op de markt (wat toen ook nog bestond) of in een winkel... vond ik heel triest, maar ik dacht dat het oopsnestjes waren van mensen die de pups zelf niet kwijt raakten.

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Kylie, die broodfok bestaat waarschijnlijk al net zolang als er mensen en dieren bestaan. Maar pas de laatste jaren word er steeds meer aandacht aan besteed. Heel goed.
Maar inderdaad, toen wij 40 jaar geleden een nestje poedelpuppy's wilden, hadden we nog nooit van broodfok, pretnestjes, oepsnestjes en dergelijke gehoord.
Wij zijn toen met Sita naar iemand gegaan op aanraden van de fokker van Sita. Daar kwam ook de vader van Sita vandaan. Dus moesten we opletten dat niet pa de reu was, die Sita dekte.
Stamboom? Nee, niet nodig. Konden we wel krijgen.
Onverantwoord zeg ik nu. Maar toen dacht je er heel anders over. Pas de laatste jaren besef ik dat we veel geluk hebben gehad. Sita kreeg 3 gezonde pups die alledrie een hoge leeftijd hebben bereikt, zonder problemen.
Toen we 20 jaar geleden Roy kochten, hadden we weleens gehoord dat er onbetrouwbare fokkers waren, maar de fokker van Roy stond goed bekend. Daar kwamen we later bij toeval achter, want we hadden niet eerst geïnformeerd.
Dom, heel dom. Maar zo kijk je er nu tegenaan. Toen vertrouwde je het gewoon.
Maar ja, als je nu van alle kanten gewaarschuwd wordt dat je voorzichtig moet zijn, omdat de broodfok nog steeds welig tiert.  En je het advies krijgt om je eerst goed in te lezen voor je aan een pup begint, maar dat advies naast je neerlegt (en dan doel ik niet alleen op Marijn), ja dan kan ik me de frustratie van sommigen wel voorstellen. Maar schelden is niet goed. Daar jaag je alleen maar mensen mee weg en nemen ze zeker niets van je aan.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Kylie, ik deel je mening, zit hier ook vanaf m'n 15, heb veel bijgeleerd en het maakt m'n ouders niks uit, dus een account op hp komt alleen ten goede , zo leert een uk ook bij ! "


Ik leer hier ook nog steeds heel wat bij hoor :-) En soms ook "hoe het niet moet" :-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik reageer ook steeds vaker niet bij dit soort onderwerpen...

Ik vind het na bv een 12 urige werkdag best lastig dat ik rekening moet houden met ook nog eens de leeftijd van ts in te schatten..en daarop afgepast te reageren...ben dan gewoon moe...
Ik begrijp dat het een onmogelijke zaak is...maar zou zo graag"het kinderforum " ff uitzetten na een lange werkdag...

..ben verder niet a-sociaal hoor....althans...dat hoop ik O-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Bedoeling van Arjen is om iedereen, klein of groot, kennis te laten maken met de wondere wereld van de hond.(liefhebbend, trouw, aanhankelijk, gevoelig, beschermend)
Ik herhaal het nogmaals; het schiet zijn doel voorbij als we als baasjes altijd vredelievend en niet-agressief met onze viervoeters omgaan, terwijl we het enthousiasme van een jonge 11 jarige toekomstige hondeneigenaar de kop indrukken.(te veel informatie ineens en fout aangebracht, want de macht te kiezen lag niet bij haar, al had ze na de informatie omtrent broodfok zeker een hele omgeving; ouders, grootouders en kennissen mee kunnen en willen opvoeden met haar jeugdige gedrevenheid)

Hadden we meelevend en met gevoel gereageerd, dan had er heel wat onnodig (want nu heb ik het ook over de waarschijnlijk haastig gekochte pup) leed voorkomen geweest.

Wat heeft onze metgezel aan de andere kant van het scherm nu geleerd? Niks.

Jammer...en zeker niet de insteek van Arjen en de zovelen die het hart op de juiste plaats hebben om de 'naar informatie en steun zoekende leden' iets extra's bij te brengen.

Een gedreven forum, met veel kennis van zake, een hart voor de hond en een luisterend oor voor al wie er  behoefte aanheeft...

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

ik heb gister ook gereageerd in dat topic, en ik sta er van te kijken hoeveel ophef erover is. ik heb namelijk topics voorbij zien komen waarvan ik dacht nou nou kan het wat minder, dus ik had dit topic al veel eerder verwacht eerlijk gezegd. ik geef eerlijk toe dat ik op het laatste een paar opmerkingen heb gemaakt die misschien niet helemaal oke zijn maar zo heftig ging het er van mijn kant niet aan toe. (die ene reactie heb ik al een melding van gehad, dus dat is al opgelost, en heb ik ook excuses voor gemaakt.) in mijn ogen heb ik verder dan dat geen foute opmerkingen gemaakt. heb het zelfs nog in jip en janneke-taal proberen duidelijk te maken. en een aantal keer vermeld dat ze haar moeder het topic maar even moest laten lezen. 
verder vind ik het topic van marijn wel heel erg meevallen...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Moet je dan maar enthousiast reageren, al gaat men bij een foute fokker een pup kopen? Ook dan schiet je je doel mis.

Het is ook nooit goed. Ben het in ieder geval goed zat.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Zat moet je het niet worden Wilma.(come on you!)
Levenslijn is een continuüm.....we gaan door......

Je kunt gewoon niet altijd accuraat spelen; soms moet je milderen om iets te bereiken....met azijn vang je geen vliegen...

Nee, we mogen geen doel missen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik weet dat het niet geheel on topic is maar ik wil in dit topic toch even aankaarten hoe respectloos het is om je twijfels te uiten over de waarheid van een verhaal in een afscheid topic en daarna in hetzelfde afscheid topic een off topic ruzie te beginnen.

niet te geloven dat ik tot 2 x toe de modjes heb moeten roepen om sommige leden erop te wijzen om respect te tonen voor iemand die net haar pup verloren heeft!

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

ik vind zoiezo dat er veel wordt geruzied om af en toe om niks...ja om een menig, maar kom op een beetje respect voor een ander en tel tot 10 voor je reageert, scheelt ook al een hele hoop!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 11 12 3 45 6 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^