Botte reacties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Nog even en de pb's worden openbaar gezet.;-)

Ik denk niet dat het de bedoeling van Arjen is geweest om deze topic te openen om dan maar namen te gaan noemen en te gaan vertellen hoe erg dat allemaal is geweest.
Degene die het niet weten, niet willen weten en die het nooit gevolgd hebben, wat hebben die er aan? Niets toch.
En daarbij, nog steeds horen we dan maar 1 kant van het verhaal en daar is niemand bij gebaat.
Is mijn persoonlijke mening, een ieder mag daar anders over denken.

Oh ja, domme vragen bestaan niet. Domme antwoorden wel.;-) "


ik denk dat de hele bedoeling van dit topic al lang is gehaald.
namelijk: dat we allemaal nadenken bij wat we typen, dat er achter elk account een echt persoon zit en dat we die met respect dienen te behandelen. Dat is niet altijd even makkelijk. ik merk zelf ook dat ik via de pc veel meer "durf" te zeggen dan dat ik dat normaal tegen iemand zou doen.
en daarom vind ik het niet verkeerd dat er zo'n topic gemaakt wordt. zo kan ik weer even aan denken om op een normale manier tegen anderen te praten. en iedereen te respecteren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ik heb af en toe het idee dat hier ook mensen zitten die gewoon hun mening niet meer durven te geven...als de eerste reactie op een vraag bijvoorbeeld links is, zeggen daar de volgers ook links op, komt er toevallig iemand (zoals ik vaak) die een keer rechts zegt. HOPPA rode pijl iedereen is het oneens, en een discussie is geboren, een discussie prima maar er wordt teveel een mening opgedrongen. En iedereen gaat erin mee, totdat er iemand komt die anders denkt enndiegene wordt dan totaal de grond in gestamp! Kan toch niet, laat elkaar een beetje in de waarde, ook de denkwijze van een ander.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ik heb af en toe het idee dat hier ook mensen zitten die gewoon hun mening niet meer durven te geven...als de eerste reactie op een vraag bijvoorbeeld links is, zeggen daar de volgers ook links op, komt er toevallig iemand (zoals ik vaak) die een keer rechts zegt. HOPPA rode pijl iedereen is het oneens, en een discussie is geboren, een discussie prima maar er wordt teveel een mening opgedrongen. En iedereen gaat erin mee, totdat er iemand komt die anders denkt enndiegene wordt dan totaal de grond in gestamp! Kan toch niet, laat elkaar een beetje in de waarde, ook de denkwijze van een ander.
"
ja, dat is inderdaad ook weer de hele andere kant.
en dat heb je ook heel snel op een forum. mensen gaan elkaar napraten en op een gegeven moment durft niemand meer iets anders te zeggen/doen. het is dan wel eens goed dat er iemand komt met een andere denkwijze, want zo denkt iedereen weer eens na over wat anders altijd maar als "normaal" wordt beschouwd.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Mensen bij wie het lijkt alsof ze een perfecte hond hebben, zonder gedragsproblemen, voedselallergiën of wat dan ook. "


Heh, ja, zulk soort mensen wens je af en toe eens een gedragsrampje toe.
O-)

mijn hondenmannen. (Gast)

Weet je wat al heel veel zou schelen... Voordat je je reactie neerzet om hem nog een keer rustig door te lezen en te kijken hoe hij over zou komen bij de ander.
Wat ik nooit begrijp hier niet en in het "echte" leven niet, dat mensen altijd moeten reageren of verdedigen of wat dan ook. Heb die behoefte niet. Ik ben wie ik ben. Hoef een ander niet van mezelf te overtuigen, als je begrijpt wat ik bedoel...

Ook ik ben geen vast lid meer trouwens. Het voelde niet goed. Helaas is dit wel dé plek waar ik op mijn gemak over alle soorten van honden kan lezen en praten dus kom ik nog wel als gast af en toe langswaaien.

honden page profiel ..

honden foto van .


honden page profiel --

honden foto van -

Tja.. ik ken idd niet hr volledige verhaal van miora, alleen over dat ze een keeshond terugbracht naar het asiel (keeshond was al vaker herplaatst) terwijl ze wel  vaker honden heeft gehad en weer heeft weggebracht. Dat had ik begrepen uit 1 topic. En ik vond ht best erg jah...


Het lastige is dat bij zulke verhalen die vaak diep liggen niet volledig wordt verteld. Natuurlijk, sommige dingen zijn prive, dat begrijp ik
Maar meestal komen er dan ook vraagtekens, waardoor er juist ook discussies ontstaan.
Ik weet niet of er echt iets ergs is gebeurd ofzo... 

Maar zoals t topic over mike, werd eerst niet het volledige verhaal verteld, en toen kwamen er twijfels en vragen enzo. Uiteindelijk is t duidelijke verhaal verteld en dan word t ook duidelijker

Het is lastig, dingen zijn prive en hoef je niet te zeggen, maar juist die privedingen kunnen een belangrijk deel zijn van t verhaal. En dan komen er vragen, discussies en dan kan er bot gereageerd worden.

Ik denk dat dit ook wel een oorzaak kan zijn

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik heb af en toe het idee dat hier ook mensen zitten die gewoon hun mening niet meer durven te geven...als de eerste reactie op een vraag bijvoorbeeld links is, zeggen daar de volgers ook links op, komt er toevallig iemand (zoals ik vaak) die een keer rechts zegt. HOPPA rode pijl iedereen is het oneens, en een discussie is geboren, een discussie prima maar er wordt teveel een mening opgedrongen. En iedereen gaat erin mee, totdat er iemand komt die anders denkt enndiegene wordt dan totaal de grond in gestamp! Kan toch niet, laat elkaar een beetje in de waarde, ook de denkwijze van een ander. "
Ooit heb ik hier gezegd dat ik het merendeel ja-knikkers vind. Leden die maar mee gaan zodat de anderen hun accepteren.
Nu was dat niet zo heel geweldig van mij om te zeggen, maar ik sta er nog wel achter.
Als je hier namelijk een hele andere mening hebt, zoals ik vaak, dan hoor je er al niet meer bij. Want je denkt niet zoals de rest.

Kijk, en dat heb ik nu al mijn hele leven, want ik ben niet de rest. Ik ben een eigen individu, ik ben mij, ik ben ik en ik ben zoals ik ben. Vanaf babytijd heb ik dit al en mijn eigen familie zien mij als het zwarte schaap, juist omdat ik anders ben dan hun. Ik ben vreselijk, echt heel erg gepest op school vroeger en later, juist omdat ik anders ben.

Ik ben nu 50 en een beetje en eindelijk kan ik sinds een aantal jaren gewoon zijn wie ik ben. Juist omdat ik mijzelf ook eindelijk eens geaccepteerd heb, dat ik niet "hun" ben, of een ander. Ik ben ik.

Als men dat niet kan zien of inleven op een forum, dan kan iemand die zich net zo voelt als ik, zich niet lekker voelen. En die gaat dan weg, juist daarom. Of durft geen dingen meer, zoals ik hier lees.
Ik ben dat punt allang voorbij, ik ben geen ja-knikker, ik ben geen hypocriet............ik schirjf vanuit min hart, ik ben mijzelf. Kan men daar niet tegen, dan heb je pech. Of je probeert mij te leren kennen, want dat is het wat hier schort.
Men vraagt elkaar niet wie je bent, hoe je bent. Men vraagt niet hoe je een opmerking bedoelt, men vraagt niet waarom je zoiets zegt.................inleven in elkaar....................dat is juist wat zou moeten gebeuren.
Oh nee, niet moeten.....................maar het mag. En graag zelfs!!

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Dit stukje had ik kunnen schrijven, precies zo...

Ik zit nu in een depressie, werk kwijt, het gevoel alsof de hele wereld tegen je is, moeder die geen contact wil, en eergister knallende ruzie gehad met mijn beste vriendin, dat gaat waarschijnlijk wel goed komen maar toch was dat ff de druppel. Ik ben er ook van overtuigd dat je reageerd met de state of mind waar je op dat moment inzit. Ben je vrolijk omdat je net je rijbewijs hebt gehaald reageer je vrolijk als nooit te voren, is het uit met je vriendje omdat ie met een ander gezoent heeft ben je al wat kribbiger, en ja daar reageer je na.

Blijf gewoon in je achterhoofd houden dat er achter die stukjes tekst, mensen zitten met eigen zorgen, eigen problemen, en eigen ideeen. Als we dat een beetje in ons achterhoofd houden en een beetje vriendelijker doen, misschien als iemand kortaf reageerd naar jou idee, stuur even een pb om te vragen of alles goed gaat, ook dit op een aardige manier, als je gaat vragen: waar heb jij last van??! Of he merkte aan je reageren dat er iets niet goed gaat, wil je het kwijt? Is al iets andets;-)

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik heb af en toe het idee dat hier ook mensen zitten die gewoon hun mening niet meer durven te geven...als de eerste reactie op een vraag bijvoorbeeld links is, zeggen daar de volgers ook links op,  "

Ik herken mezelf er wel in *bloos*
Ik wil mn mening wel geven, 1x deed ik dat over ceasar milan, kreeg ik pb binnen dat ik rode pijlnhad gekregen enzo.

Sindsdien kijk ik toch stiekem naar andere reacties

Maar vond t wel raar, maanden later weer een cm topic, gaf precies dezelfde mening, kreeg ik allemaal superantwoorden
Oke, miss net een beetje anders, maar wel met de mening dat ik ceasar niet verkeerd vond enzo


Ik wil wel mijn mening geven, maar ik let toch wel op de anderen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb even alles terug gelezen en verder gelezen, ben even flink ziek geweest, vandaar dat ik niet al te vaak hier gereageerd heb.

Vind het jammer dat er forummers zijn die niets over hun hond durven vragen, vertellen wat er aan de hand is. is dat niet erg ?

Hp is er toch voor om te helpen, juist als er wat met je hond aan de hand is, bang moeten zijn om forummers over je heen te krijgen omdat je niet goed voor je hond bent ? niet goed genoeg ? omdat je hond ziek is ?

Zelf probeer ik toch om advies te geven, en zeker dan een dierenarts in te schakelen als we er niet uit komen, er zijn altijd dingen die we niet kunnen adviseren. maar om bang te zijn dat er gezegd wordt dat je niet goed genoeg bent voor je hond ?

jammer dat er bij sommigen, en het staat niet op zich zelf alleen toch de angst is om niet te vragen voor advies, en laten we wel zijn, iedere hond kan ziek worden en wat krijgen, en dan is het zeker niet leuk dat er iemand maar denkt...heeee zorg jij wel goed voor je hond ?

laten we goed proberen om er voor iedereen te zijn, iedereen weet wat mijn Bamse heeft, ook ik had in het begin toch angst om het hier te openbaren, in het verleden is er ook heel wat over Bamse gesuggereerd, en dat waren ook geen leuke verhalen die er werden gezegd. daar ben ik heel boos om geweest.

maar ben toch blij dat het geopenbaard is, nu krijg ik van heel hp steun, en is dat het niet wat we allemaal willen voor onze hond ? ook al kan niemand mij helpen met de aandoening die Bamse heeft, ben ik toch heel blij met alle steun voor haar en mij, bedenk als je iemand probeert te helpen of advies wilt geven, hoe jij het zou opvatten, dan kan je zelf ook genuanceerd reageren .

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Men vraagt elkaar niet wie je bent, hoe je bent. Men vraagt niet hoe je een opmerking bedoelt, men vraagt niet waarom je zoiets zegt.................inleven in elkaar....................dat is juist wat zou moeten gebeuren.
Oh nee, niet moeten.....................maar het mag. En graag zelfs!! "
Dat gaat mij meer op een datingsite lijken..
Waar zijn die schouderoefeningen bij een aanvallend bericht dan...??
Zoals genoemd...ik ben wie ik ben.
Accepteer mij zoals ik ben.

Hoe kan een mens zich dan toch zo druk maken over 1 of andere aap aan de andere kant van het toestenbord...
Ik zit het nu 10 bladzijde te lezen, ik probeer het met mijn IQ te snappen, maar ......

*pling*


Ben eruit.

Ik ben een man.
Damnn, dat is het.
Ik ben een man....

honden page profiel DD

honden foto van D

" Dat gaat mij meer op een datingsite lijken..
Waar zijn die schouderoefeningen bij een aanvallend bericht dan...??
Zoals genoemd...ik ben wie ik ben.
Accepteer mij zoals ik ben.

Hoe kan een mens zich dan toch zo druk maken over 1 of andere aap aan de andere kant van het toestenbord...
Ik zit het nu 10 bladzijde te lezen, ik probeer het met mijn IQ te snappen, maar ......

*pling*


Ben eruit.

Ik ben een man.
Damnn, dat is het.
Ik ben een man.... "

Ja, dat zat het zijn! Hahahahahahahahahaha!!
Natuurlijk geen datingsite, maar je kan je toch wel een keer inleven in je medemens! Dat bedoel ik.
En als iemand een opmerking maakt die naar jou mening nergens op slaat of je begrijpt hem niet, vraag dan wat ze er mee bedoelen. Dan wordt het uitgelegd en dan weet je het.............(je wordt treinconducteur..............oh nee, dat is weer wat anders,)

Laten we gewoon lekker ons zelf zijn en blijven. En gewoon aan anderen denken en eens wat meer begrip voor elkaar opbrengen.
En dat kan een man ook hoor!!;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik zit mee te lezen (en me te verbazen hoe persoonlijk het wordt gemaakt)
maar ff "back on topic"

ik kwam op HP omdat mijn hond ernstig ziek was, heel ernstig ziek, van de giardia
hij kwam uit herplaatsing en was ernstig verzwakt

en ik ging zoeken op internet, kwam op HP en stelde een vraag
en kreeg...... een paar antwoorden, en niet allemaal even "vriendelijk" (zeg maar bot)
maar ik werd wel de weg gewezen, in ons geval naar barfplaats en een goede holistisch dierenarts

ik was wel zo "geschrokken" dat ik tijdenlang niet ben terug geweest op HP
ik ben naar barfplaats gegaan, zelfde vragen en ook daar kreeg ik niet allemaal
geduldig begrijpende antwoorden, helemaal niet zelfs, maar evengoed.......
kreeg ik wel adviezen voor mijn hond, levensreddende zelfs
en contact met iemand die me in contact bracht met een specialist in duitsland

ook daar was ik een beetje "geschrokken"
maar met al die bot lijkende reacties bij elkaar hebben we wel de weg naar genezing
gevonden, inzicht, kennis van voeding, wat er precies gebeurd als een hond zo ziek is.

later begreep ik het botte een stuk beter
want hoevaak komt diezelfde vraag? vaak dus
en elke keer moeten weer die antwoorden gegeven worden, dan sluipt er weleens een
stukje ongeduld in, en dat kan zomaar bot overkomen, maar het advies is niet minder gemeend
en soms helpt het zo iemand even via pb te benaderen, of zijn/haar profiel te bekijken
valt die persoon vaak vast mee

niemand weet alles, niemand heeft de perfecte hond (die loopt op batterijen denk ik)
wel heeft de 1 wat meer kennis van dit, en de ander van dat
en soms sluipt er een bepaalde geirriteerdheid in, bij opnieuw een zelfde vraag........
maar niets menselijks is wie dan ook vreemd, toch?

ik moet eerlijk zeggen dat ik HP een vriendelijk forum vind (het kan volgens mij veel erger)
en de moderators (en kritiek is er altijd wel te geven, das vaak best makkelijk) knap werk doen
om zo'n groot forum in goede banen te leiden.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Ik vind het wel echt heel tof dat deze discussie nu ontstaat! Hopelijk zijn er ook lezers die niet reageren en wel gaan nadenken .... :-) ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"
En als iemand een opmerking maakt die naar jou mening nergens op slaat :
Haal ik al schietend m'n schouders lachend op.

.
of je begrijpt hem niet :
Haal ik schouders op, en schiet in de lach.. "

honden page profiel DD

honden foto van D

ik vraag je vriendelijk wat je er mee bedoeld, aangezien de quote niet de hele zin betreft, maar een deel.
Want nu haal je het uit het verband, wat uiteraard de bedoeling niet is.;-)

Mijn zijn was: En als iemand een opmerking maakt die naar jou mening nergens op slaat of je begrijpt hem niet, vraag dan wat ze er mee bedoelen.

Waarom je schouders ophalen en in de lach schieten, als je gewoon vriendelijk kan vragen wat er bedoeld wordt? Zoal ik nu doe.;-)

honden page profiel ziazia

honden foto van zia

ik ben het eens, er komen nog alles niet echt vriendelijke reacties, ben het al een paar keer tegengekomen, dat er wat gevraagd wordt en dat de reacties dan op een bepaalde niet vriendelijke manier gebeuren, we delen onze ervaringen en kennis hier opt het forum om zo anderen eventueel te helpen of als jezelf advies nodig hebt, en dan verwacht je dat daar op een fatsoenlijke manier op wordt gereageerd zonder vooroordelen of een botte reactie krijgt, heel erg jammer waardoor de topics ineens een hele andere wending krijgen. zit nog niet zolang op het forum, maar door dit soort dingen vind ik het ook niet meer zo leuk.

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Je kunt altijd een modje roepen ':-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik snap niet echt waarom er een discussie over Miora onstaan is.
De moderators zullen niet voor niks een ban hebben gegeven.
Ook ik ben toen niet aardig gewees naar haar maar ik merkte al wel snel dat er een hoop verdraaid werd door een aantal hp-ers. Ik ben toen ook verhaal gaan halen bij haar.
Nee ik keur een hoop nog steeds niet goed maar ik kan wel een hoop begrijpen.
Ik heb ook mijn excuses aangeboden en heb haar inmiddels ook al een tijdje op Facebook.

Wat ik wil zeggen is dat iedereen fouten maakt.
En iedereen reageert wel eens bot.
Alleen ik zie wel vaak dat als er een begint er een hoop achteraan lopen. En daar betrap ik mezelf ook nog wel eens op.
Ook ik heb wel eens een slechte dag en maak wel eens opmerkingen waarvan ik later denk dat had ik misschien niet moeten doen.

Ik zie alleen wel heel vaak dat er dingen niet genegeerd kunnen worden.
En dan doel ik op topics waar je wel wat vraagtekens bij kan zetten.
Het probleem van fora is dat je nooit de waarheid zal weten tenzij je er bij bent geweest of de persoon in real life kent.
En als iemand dan een topic opent over een hond die overleden is of iets anders dan is een woord van steun vaak al genoeg. Maar als iemand dan begint met de vraagtekens uit te spreken dan zijn de poppen aan het dansen.
Ja er zullen vast topics zijn die niet waar zijn maar dan moeten we er maar vanuit gaan dat het gewoon een flauwe grap isomdat ze weten dat ze hier praten tegen echte dierenliefhebbers en ze weten hoe ze ons op de kast kunnen krijgen.
In dat geval is negeren de beste optie want dan is de lol er snel vanaf.

Ik doe ook mijn best en leer ook nog steeds elke dag bij.
Ik heb ook zo mijn rot dagen en probeer te letten op de manier van dingen die ik zeg maar goed het lukt niet altijd.

Misschien moeten mensen (en ook ik) wat vaker contact op zoeken met de modjes wanneer het ook maar iets uit de hand loopt of wanneer er reacties gegeven worden die niet op de plaatst zijn.
Dat zou misschien een hoop schelen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Nog even een aanvulling...
Naar aanleiding van het topic 'hoelang ben je al op hp' heb ik oude topics van mijn eigen terug gelezen.
En ik moet zeggen dat ik ook niet even tof ben ontvangen omdat ik een ongeteste kruising in huis heb.
En nu ik meer geleerd heb over honden snap ik de reacties wel maar goed leuk was het niet.
Ik was gewoon super blij met mijn pup en dat werd wel de grond in geboord.
Geen leuke binnenkomst.

Ik ben eigenwijs dus ik ben gebleven haha en daar ben ik ook wel blij om.
Heb een hoop geleerd!

Dus ondanks alle botte berichten die voorbij zijn gekomen wil ik toch de mede hp-ers bedanken voor alles wat ik geleerd heb en heb er toch ook wel leuke contacten aan over gehouden ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Waarom je schouders ophalen en in de lach schieten, als je gewoon vriendelijk kan vragen wat er bedoeld wordt? Zoal ik nu doe.;-) "
O, nee, als diegene daar behoefte voor voelt.?
Ik zeg......doen!.
Maar ik zit hier nog steeds met het beeld voor me van iemand die een topic opent die daar voor 80% negatief commentaar op krijgt...hele hondenpage is negatief, durf geen topics meer te openen.
Tenminste , dat hou ik van dit topic over aan smaak in den mond zeg maar.
Zo verschrikkelijk veel negatief gedoe...
En ik denk dat het mischien over 5% van de reageerders gaat , en zeg 5% van de topic starters..


Het idee van ..
Vraag aan boertje van búten hoe het in de grote stad is...."ach m'n jong, al die buitenlanders, al die burkaa's, al dat geweld, al die moorden, als je al die berichten leest en hoort, ver......schrik.....ke.....lijk"
Dan zet je al die boertjes in het plaatselijke stamcafé bij elkaar.
Wat voor idee krijgt iemand die daar voor het eerst binnen komt...en nog nooit in de stad is geweest.?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Arjen; ik vind het heel knap van je dat je je zo laat horen.

Is er ergens een forum waar je de 'top' te horen krijgt?
Dat ze komen uitleggen wat, waarom en hoe?

Ik vind dat grote luxe.


Voor de rest vind ik dit topic wel een heel zinvolle insteek.
Alle leden kunnen hier hun 'gal spuwen', constructief meedenken en laten zien hoe zij in het verleden dingen 'op hun bord hebben gekregen'.

Dat geeft wel stof tot nadenken en maakt het 'geheel'....

Keerzijde is wel dat we hier nu een kant horen (de volhouders), terwijl degenen die soms zijn gevlucht, zich hier niet meer laten horen.

En ik blijf erbij; als er iemand kwaad de deur achter zich dichttrekt, is het einde verhaal, dan zullen we nooit  meer kunnen helpen of bijsturen en is het 'doel' gemist...

honden page profiel DD

honden foto van D

" O, nee, als diegene daar behoefte voor voelt.?
Ik zeg......doen!.
Maar ik zit hier nog steeds met het beeld voor me van iemand die een topic opent die daar voor 80% negatief commentaar op krijgt...hele hondenpage is negatief, durf geen topics meer te openen.
Tenminste , dat hou ik van dit topic over aan smaak in den mond zeg maar.
Zo verschrikkelijk veel negatief gedoe...
En ik denk dat het mischien over 5% van de reageerders gaat , en zeg 5% van de topic starters..


Het idee van ..
Vraag aan boertje van búten hoe het in de grote stad is...."ach m'n jong, al die buitenlanders, al die burkaa's, al dat geweld, al die moorden, als je al die berichten leest en hoort, ver......schrik.....ke.....lijk"
Dan zet je al die boertjes in het plaatselijke stamcafé bij elkaar.
Wat voor idee krijgt iemand die daar voor het eerst binnen komt...en nog nooit in de stad is geweest.? "
Ik snap wat je bedoelt. Je hebt gelijk.
Zelf heb ik het onderste wat je schetst meegemaakt toen ik hier 5 en een half jaar geleden kwam wonen.
We werden door onze buren ingelicht over die en die, en over de buurman op de hoek en ga zo maar door. De buurman op de hoek werd als pedo afgeschilderd. Ik kende die hele man niet en dan krijg je zulke dingen te horen. Ik heb inderdaad mijn schouders opgehaald en ben weggelopen in het mom van, ik moet nog een hoop doen.
Waarom? Omdat ik zelf wil ondervinden hoe en wat. Ik wil zelf ondervinden hoe de buurman op de hoek is, en ik maak zelf wel uit of ik met hem in contact wil.
Ik kan het hele verhaal wel doen, maar je begrijpt wel dat het eigenlijk absurd is dat iemand zo wordt neergezet terwijl het niet eens waar blijkt te zijn.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wilde eerst niet reageren maar bij deze kon ik het niet laten...............

Wat mijn opvalt zeker de laatste maanden op HP is dat mensen zich erg aangevallen voelen, niet alleen in deze virtuele wereld maar ook gewoon buiten op straat.

Alles wat je zegt moet bijna op een weegschaal gelegd worden in de hoop de ander niet te kwetsen.
In het begin dacht ik ook wel eens zo moet dat op die manier zeker als het over jou en je hond gaat maar als bij jou de emotie's van het onderwerp wat gezakt zijn en je leest het eens terug valt het achteraf vaak best mee.

Er zitten best een paar leden bij en daar zal ik voor sommige mischien ook bij horen die lekker pittig uit de hoek komen, waarschijnlijk zijn deze mensen in het echte leven ook zo hart op de tong en ja dat wordt nu eenmaal niet door iedereen gewaardeert.

Wat ik in de loop van de jaren heb geleerd en ook iedereen wil meegeven, neem de info op die voor jou van toepassing is ga ervan uit dat iedereen het in zijn eigen perspectief benaderd en opschrijft en beleefd, zolang er maar geen bedreigingen schelwoorden enz aan te pas komen.

Wat de 1 als "botte opmerking" ervaart leest de ander weer als goede kritiek dat maakt het nu juist zo moeilijk.
Je reactie terug lezen is altijd goed maar je kan er van jezelf van overtuicht zijn dat het een nette reactie is maar door de ander als bot worden ervaren.

Persoonlijk reageer ik niet meer op bepaalde mensen heb geen zin in eindeloze discussie's diegene weet en wil het beter weten nou prima toch even goede vrienden.

Maar weet wel Verbeter de wereld begin bij je zelf ipv altijd met een vinger naar die ander te wijzen.

honden page profiel NeallyNeally

honden foto van Neally

Zo ik de reactie's hier lees zijn het mensen die zichzelf of een ander niet aardig behandeld voelen.Dat heeft niets te maken met een boertje van Buten die nog nooit van zijn leven in de stad is geweest.
Of dat het zou gaan in dit topic van 'gehoord' hebben over.
Ikzelf lees de 'scherpe' reactie's, daar hoef ik geen topicstarter voor te zijn.
Mijn indrukken geven mij een beeld van hoe iemand schrijft, niet hoe iemand anders zegt/schrijft dat de persoon is.
Wat ik al schreef, ik krab aan mijn kont en geeuw eens als je wat mij betreft uit je nek lult of 
een echte 'zuigert' lijkt.   LB. Next!

honden page profiel DD

honden foto van D

" Zo ik de reactie's hier lees zijn het mensen die zichzelf of een ander niet aardig behandeld voelen.Dat heeft niets te maken met een boertje van Buten die nog nooit van zijn leven in de stad is geweest.
Of dat het zou gaan in dit topic van 'gehoord' hebben over.
Ikzelf lees de 'scherpe' reactie's, daar hoef ik geen topicstarter voor te zijn.
Mijn indrukken geven mij een beeld van hoe iemand schrijft, niet hoe iemand anders zegt/schrijft dat de persoon is.
Wat ik al schreef, ik krab aan mijn kont en geeuw eens als je wat mij betreft uit je nek lult of 
een echte 'zuigert' lijkt.   LB. Next! "
Grappig.
Want ik persoonlijk vind je laatste uitspraak, over uit je nek lullen en een "zuiger" zijn, ook niet in dit plaatje passen van botte reacties. En daar gaat het in de topic toch om. Niet om of je uit je nek lult. Je kan namelijk uit je nek lullen maar wel heel vriendelijk zijn.;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Je mag denken wat je wil... het opschrijven is een ander verhaal ;-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik sluit me bij DJ-Sophie-Angela aan, voor de volle 100%
om iedere reactie die je niet uitkomt zo te typeren, zet je een enorm negatieve toon

ik zou dit bijna niet hebben neergezet, want ik weet nu gelijk hoe je over me denkt O-)
en das best jammer, want we kennen elkaar helemaal niet

kijk, als je met een gedragsprobleem op HP komt, is er dus een probleem (blijkbaar)
dan ken je niet verwachten dat mensen je gaan vertellen dat je het helemaal goed doet
want daar heb je niks aan, want naar jouw idee gaat het niet goed

als ik nu hier neerzet, dat mijn hond net boven op een fietser is gesprongen........
worden kritische vragen gesteld en ongetwijlfeld, na mijn toelichting, kritische kanttekeningen geplaatst

het vervelend is gewoon, is dat we met internet te maken hebben
we missen elkaar gezicht, nuances, een grapje tussen door, wat relativering
ik heb daar zelf ook last van, woorden zijn zo getypt, maar je mist de menselijke warmte
daarom kan pb weleens helpen, zitten er toch gewone mensen achter die toetsenborden

maar voor een forum wat heel vijandig reageert op vragen, is het hier toch knap druk :-D

honden page profiel NeallyNeally

honden foto van Neally

" Grappig.
Want ik persoonlijk vind je laatste uitspraak, over uit je nek lullen en een "zuiger" zijn, ook niet in dit plaatje passen van botte reacties. En daar gaat het in de topic toch om. Niet om of je uit je nek lult. Je kan namelijk uit je nek lullen maar wel heel vriendelijk zijn.;-) "

Daar bedoel ik mee dat ik daar dus bot op zou kunnen reageren, MAAR dat niet doe.
Dat is wat ik regelmatig wèl zie gebeuren.
Past dat wel in je plaatje?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Botte reacties" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 11 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^