- dit accoun is verwijdert -

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Marijn niemand wil je een hond uit je hoofd praten. We willen alleen dat jij en je moeder een goede keus maken voor jullie zelf en de hond.

Als je een pup van een brood-fokker neemt. 
Kan dat voor jullie onnodig hoge ziektekosten bij de dierenarts kosten.
In het beroerdste geval daarnaast gedragproblemen, niet goed voor jullie niet voor de pup. 
Als de pup overleeft, er zijn nogal wat pups die weken nadat ze bij hun baasje zijn gekomen overleiden omdat de broodfokker ze onder zuilke omstandigheden fokte en niet van de juiste zorg voorzag dat ze al ziek waren of een ziekte onder de leden hadden toen ze naar hun nieuwe baasjes gingen.

Je wil toch zeker een gezonde pup waar je samen heel lang plezier van wilt hebben en niet een pup die misschien binnen een paar weken al dood is of bergen geld aan dierenarts kosten opmaakt die er niet waren geweest als je een pup haalt bij een goede fokker, inclusief een gezondheidsverklaring van een erkende dierenarts.

En wat je zegt over een half hulphondje > dan wil met nog meer redenen een gezonde pup van een goede fokker.

Als jullie de keus van een pup bij een broodfokker vandaan halen hoop ik dat jullie voldoende financieën achter de rug hebben om problemen en de kosten daarvan op te vangen.

Dergelijke pups zijn al zielig dat ze op zo'n manier hebben moeten geboren worden en de eerste levensfase zo hebben moeten starten. Als ze dan door impulsiviteit en pure ongeduldigheid worden gekocht en over enkele tijd aan het lot wordt overgelaten, gedumpt op marktplaats of in het asiel omdat het door de door-gefoktheid niet voldoet aan de wensen, de gedachte bij een maatje en de hulpvraag (immers het moet een halve hulphond worden) Dan is dat het ergste wat je zo'n pup er nog bijgeeft. Onthoud een pup is geen wegwerpartikel als je een pup neemt neem je die voor zijn/haar hele leven en ben jij ervoor verantwoordelijk dat het dier alle zorg krijgt die het nodig heeft ook als de kosten in de duizenden euro's oplopen (welk risico bij pups van broodfokkers vele vele vele malen hoger ligt)
.

Jammer dat je niet luistert naar alles wat door de mensen hier is aangereikt, omdat jou impulsiviteit en ongeduld groter is dan je belang dat je ook voor de pup een goede keus maakt.
Als je dit door zet hoop ik voor jou en de pup dat je mazzel hebt..., maar dit soort acties, is precies de reden dat de broodfokkers die de rassen verknallen blijven voortbestaan.

Ik ga me van dit topic distantiëren en hoop uit de grond van mijn hart dat dit broodfok pup niet doorgaat. Een keus die alleen jijzelf en je moeder kunnen maken. De keus uit de juiste en de onjuiste.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "- dit accoun is verwijdert -" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Ik snap wel dat ik geen broodfok pup moet nemen en ik ga mijn moeder dit lezen ook maar,Echt, ik hou super veel van dieren. En (wat je al gemerkt hebt) ik ben super gevoelig, ik typ ook met tranen in mijn ogen nu. Die broodfokkers moeten weg. Maar als De adres vals is zodat de dierenpoltie niet er naar toe kan komen, hoe kun je dan de pup op halen? Als het vals is kun je er zelf ook niet naar toe. 

Ik wil wel luisteren maar dan moeten de mensen ook naar mij luisteren. Ik ben ook super tegen dierenmishandeling hoor, als ik 1 wens had zou ik wensen dat dierenmishandeling niet bestond en dat er wereldvrede was, maar helaas kun je niet 1 wens doen. Maar de reden dat ik hier misschien mee stop is omdat ik slechte reacties krijg en super gevoelig ben, ik huil gewoon terwijl ik dit typ. En dat is niet alleen om mezelf, maar juist ook dat het zielig is voor de pups. 

Ik wil ze wel niet kopen maar ... Nee ik typ het maar niet, dan lijk ik weer zo iemand die alleen aan zich zelf denkt.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

nou , je hoeft niet te huilen. je snapt het volgens mij wel, en je wil het ook snappen. het is niemands bedoeling geweest om je weg te jagen en ik mijn ogen heeft niemand slechte reacties gegeven alleen maar de waarheid en je proberen voor te lichten. niks mis mee toch? als je er niet veel vanaf weet, stel je vragen en daar komt een antwoord op. en ja soms gaat het er vrij heftig aan toe, maar dat komt omdat alle mensen die hier op het forum zitten het beste voor hebben met dieren. ook met jouw toekomstige pupje. dus heb het er morgen rustig over met je moeder. laat haar dit forum lezen, en dan hondenpage in het algemeen, ga er samen voor zitten en verdiep je in het aanschaffen van een hond. haal boeken bij de bieb. voorpret is ook leuk!

honden page profiel ..

honden foto van .

Marijn, het is super dat je van dieren houdt en wilt strijden tegen dierenmishandeling. Echt waar, ook top dat je de reacties hier gelezen hebt en het topic aan je moeder zal laten zien. Het punt is nou juist dat dierenmishandeling in de vorm van broodfok legaal is in Nederland, de enige manier om die pups daarbij weg te halen (lees, redden) is om daar in te breken en ze te (h)ontvoeren. Op deze manier steun je de broodfok niet, maar ben je wel illegaal bezig. ;-) Met andere woorden, een hond kopen bij een broodfokker is altijd onverantwoord. 

Waarom neem je geen kijkje bij de fokkers die je hier door de Labradoodle-kenners aangeraden zijn? Als je je hondje wilt opvoeden tot hulphond, is een goede start in zijn leven van groot belang. Mag ik vragen hoe oud je eigenlijk bent en waarom de pup er per se "nu" moet komen? Veel mensen wachten jaren op hun perfecte pup, ook is het van belang dat je je ruim van te voren inleest, alvorens een hond aan te schaffen. Door al je beginnersvragen wek je deze indruk echter niet, en ik hoop echt dat je weet dat het opvoeden van een hond heel frustrerend kan zijn! 

Veel succes hoor. Ikzelf was 10 toen ik mijn hond kocht, je krijgt er zo'n goede vriendschap voor terug, maar in de pubertijd kunnen ze het bloed onder je nagels vandaan halen.. Wellicht is het handig een paar boeken over honden te lezen én nog een paar maandjes geduld te hebben.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier een filmpje van de soorten problemen in gedrag die een broodfok hond kan krijgen. In dit geval voeragressie en op tafel springen. Ook niet zo gek, want in het beste geval gooide de fokker eten in een bakje en was er flinke concurrentie tussen de pups om voldoende te eten te krijgen. In het slechtste geval kregen de dieren niet voldoende en was het vechten voor wat je pakken kan.



En geloof me, een gedragsdeskundige die mee helpt dit op te lossen kost erg veel geld. Ik ben voor mijn hond zo'n 1500 euro kwijt geweest om hem van zijn obsessieve gedrag af te helpen. Daar komen nog eens 500 euro materiaalkosten en autokosten bij. Nu was dit een asielhond, maar ook niet van een geweldige fokker...

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Ik ben echt super verdrietig, ik kan het wel vergeten dat ik een pup krijg, ik wil het snel maar ik wil ook weer niet een broodfokker, maar ik haat wachtlijsten maar ik wil zeker niet een broodfokker, t is echt niet leuk voor mij om heel lang te wachten,(dat betekent niet dat ik bij broodfokkers ga kopen dat nooit) want als ik hem 'nu' heb krijg ik veel voordelen, het is bijna zomer dus is het warm en blijft het langer licht, ik hoef over drie weken pas naar school dus heb alle tijd voor hem, ik kan naar het strand met hem en hoef daar geen jaar op te wachten als het bijv winter is, in de avond ben ik meestal actief dus is het handig als het langer licht is en mag ik dus langer buiten zijn, en dan heeft de pup niet na zijn eerste rondje uitlaten het niet gelijk koud enzo(als hij wat ouder is went hij ook langzaam aan de koud die dan komt enzo, als ik hem nu krijg went hij ook aan de warmte). Ik ben zelf heel jong maar wel oud genoeg om voor een hond te zorgen ik ben 11 en leeftijd doet er niet toe zo is mijn mening.
En zelf hou ik ook niet van door de kou te lopen als ik hem na de zomer neem, dan vind ik het misschien wel minder leuk enzo en dan (ik zeg niet dat dat waar is ofZo maar ALS) doe ik kortere rondjes en dat is toch ook zielig voor die hond? Hij heeft kortere rondjes en ik bevries! En als we eerder als het bijna zomer word enzo, is het warmer en blijft het langer licht dus hoeft de pup niet in het donker ook korte ronden want ik moet naar huis als het donker word. Dat is ook niet leuk voor de pup. Dan vind hij zijn leven misschien wel niks, en dat wil ik niet! Ik ga niet van broodfokkers kopen maar misschien vertrouw ik nu geen enkele fokker meer want het is zo zielig wat ze ze aan doen!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ook al neem je over een uur een pup, van de winter zul je er toch uit moeten. Ook in de kou. Voor de pup maakt het niet uit wanneer hij geboren word. Alles is nieuw, dus aan alles zullen ze wel wennen. Of het warm of koud is.

Hier word in de winter niet korter gelopen. Alleen juist als het 's zomers héél warm is word er korter gelopen.

Misschien zul je voor een goede pup wat verder moeten rijden. Tja, dat is dan voor een goed doel zullen we dan maar zeggen!

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

vandaag was het ijs en ijskoud, met een club naar de duinen geweest, handschoenen aan muts op sjaal om en gaan met die banaan! op koud weer kun je je kleden. warm weer is juist minder voor een hond. je hond past zich er wel op aan en zeker met een dik vachtje.
maar ik lees alleen maar negatieve dingen die je vooral niet wil doen met je hond maar wat zou je met je hond willen gaan doen? hoe zou je hem willen gaan opvoeden? hoelang moet hij alleen zijn? waar gaat ie slapen? hoe wonen jullie? wat weet je van de vachtverzorging? ga je op cursus? welke rol ga jij hebben met betrekking tot de hond? en je moeder? etc...

honden page profiel ..

honden foto van .

Je hond blijft misschien wel 15 jaar leven, wat maakt het uit in welk seizoen je hem neemt als de winter elk jaar toch weer terug komt? Met een pup moet je veel korte wandelingen maken, je hoeft dus (nog!) geen uren buiten te lopen in de kou. Maar, bijna zomer? Het is nog echt winter hoor. Een hond neem je voor elke dag van zijn leven, je zult er elke dag mee moeten lopen, ongeacht het weer. Wees alsjeblieft gewoon geduldig, als je verantwoordelijk genoeg bent om de zorg van een hond op je te nemen, ben je ook volwassen genoeg om je over het ras in te lezen en geduld te hebben. Er is niks mis met wachten, hoe meer je wacht op de komst van de pup, hoe meer tijd je hebt om je erop voor te bereiden.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Zie je wel!!!! Jullie begrijpen me toch nooit!!!!!!! Ik ken een site waar wel mensen ook aan mij denken EN de hond!! 
Als jullie me niet begrijpen stop ik ermee. Dan verwijder ik me account!

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Niemand snapt hoe dit voor mij is! Ik lich gewoon keihard te huilen hier :'(

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

hoezo begrijpen wij jou niet? ik stel vragen die een fokker ook zou stellen...

Anoniem (Gast)

Even off topic... Als je elf jaar bent hoe kan het dan dat je steeds tot diep in de nacht op het forum zit? Gewoon even nieuwsgierig hoor. Als je straks je pup hebt kan dat niet meer want dan moet je er vroeg uit om te wandelen.....

Anoniem (Gast)

Volgens mij hou jij iedereen hier voor de gek...

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Ik ga waarschuwen voor broodfokpups, maar als jullie tegen alles een slechte reactie geven dan is dit niet nuttig meer! Ik stop! Ik verwijder mijn account. Sorry maa ik wil mensen die denken aan mij EN de hond, ik ben supergevoelig en lig gewoon keihard te huilen hier! Ik posten van dat ik uren gereden heb, pijn in me rug en terug gegaan met verdriet in plaats van een hond, en niemand van jullie reageert van 'omg waarom zou iemand dat doen dat is gemeen' etc etc. Ik snap wel dat je het beste voor de hond wil maar het baasje bestaat ook nog! 

Niemand die me begrijpt, iedereen die reageert is wel een slechte reactie. Ik kap er mee.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

wtf?

Anoniem (Gast)

Misschien moet je voor jezelf hulpverlening zoeken en honden aan hondenliefhebbers overlaten. Dit forum is niet bedoeld als therapiesessie voor jou...

Anoniem (Gast)

" wtf? "
haha inderdaad!!! En nu weer over tot de orde van de dag;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Als je nu al zo gevoelig reageert, vraag ik me af wat er gebeurt wanneer de hond in de pubertijd zit en (bijvoorbeeld) je schoenen kapot kauwt. Iedereen hier denkt aan het welzijn van de hond, iets dat bij jou duidelijk niet gebeurt, aangezien je nog steeds door blijft drammen dat niemand je begrijpt, dat je dat beest gewoon zo snel mogelijk moet hebben en whatnot. Zet de hond eens op de eerste plaats. 

@ Anoniem. Wat je zegt klinkt misschien een beetje cru, maar man, you're reading my mind! ;-)

Anoniem (Gast)

" Ik ga waarschuwen voor broodfokpups, maar als jullie tegen alles een slechte reactie geven dan is dit niet nuttig meer! Ik stop! Ik verwijder mijn account. Sorry maa ik wil mensen die denken aan mij EN de hond, ik ben supergevoelig en lig gewoon keihard te huilen hier! Ik posten van dat ik uren gereden heb, pijn in me rug en terug gegaan met verdriet in plaats van een hond, en niemand van jullie reageert van 'omg waarom zou iemand dat doen dat is gemeen' etc etc. Ik snap wel dat je het beste voor de hond wil maar het baasje bestaat ook nog! 

Niemand die me begrijpt, iedereen die reageert is wel een slechte reactie. Ik kap er mee. "

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

ik ben nog steeds flabbergasted, hoe kan iemand zoooooo eigenwijs zijn...

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

" ik ben nog steeds flabbergasted, hoe kan iemand zoooooo eigenwijs zijn... "


Heb het hele topic gemist en dus ff doorgelezen, ik zit ook op m'n achterhoofd te krabben. Ziekelijk gewoon, advies wordt eigenwijs weggeslagen! Als iemand al moet smeken voor een hond weet je ook dat het zo snel mogelijk moet gebeuren...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

En dat was nr honderduizendzoveel die egoïstisch en waar morgrn een broodfokpup loopt.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

weet je wat dit is? een verwend kreng dat een hond eist en wel nu meteen, bedenk de stampende voeten er zelf maar bij...oja en nep traantjes:'(

honden page profiel ..

honden foto van .

Ach, het was te verwachten. Niet elke 11-jarige is stabiel genoeg om tegen (constructieve) kritiek te kunnen, geduld te hebben, zich empathisch op te stellen door na te denken over wat zij voor de hond kan betekenen en niet andersom etc. Laten we maar met zijn allen hopen dat ze dit topic aan haar moeder laat zien.

Al heb ik wel mijn twijfels bij het hele verhaal. Jonge dame heeft al 3 diertjes, maar natúúrlijk moet er nog een hond bij. Mams is overgehaald en ondanks dat zij verstand van honden zou hebben, kwamen ze toch bij een broodfokker uit. Ook laat ze haar heel jonge dochter tot twee uur 's nachts lekker internetten..

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

denk dat het een hoax is en dat we voor de gek zijn gehouden...;-)

honden page profiel r&sr&s

honden foto van r&s

Mag ik vragen wat een Hoax is? :$

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Vond dit vanaf het begin al een vreemd verhaal en vond het knap dat iedereen zo aardig bleef terwijl dit overduidelijk een naïef meisje was (dat nog NIETS) van honden wist en volgens mij teveel Lassie-films had gezien. Jullie hebben erg je best gedaan jongens maar we praten tegen een muur!! Boehoe wat zielig ik ben zo gevoelig en heb pijn in mijn rug van de lange autorit naar een broodfokker die alle pups al had weggegeven. Sorry hoor maar dit is toch te kansloos voor woorden?! Pfffff

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

08:24.

Z'n dagbehandeling zal nu ongeveer wel weer begonnen zijn.

Goedenmorgen. O-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre



Hahahaha goeiemorgen!!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "- dit accoun is verwijdert -" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Welke bijnaam heeft jouw hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^