- dit accoun is verwijdert -

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Beste forummers,

Ik vind het heel mooi hoe jullie meeleven en gedegen advies geven aan zowel nieuwe als oude leden.;-)

Maar hadden jullie dit dan echt niet aan zien komen dan??? Is van de eerste paar berichten toch al duidelijk dat het deze kant op zou gaan? Triest genoeg uiteraard! 

Ik zou zeggen, laat het links liggen en wind je er verder niet over op. Is niet goed voor de bloeddrukO-) Laten we hopen dat een eventueele medelezer die in de nabije toekomst een pup aan wil schaffen er wel wat van heeft geleerd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "- dit accoun is verwijdert -" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

" Ik dacht dat we die bui al zagen aankomen.... "

Dat bedoel ik dus....

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Ja ga met Manuela mee, ben bang dat het toch niks meer uithaalt, helaas:(

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

tjaa... ;-)

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Mijn laatste poging.

Marijn er staat op marktplaats geen enkel nestje met geteste ouders wat deze week weg kan.

Dit betekend dat er een zeer grote kans is dat je 2 hondjes van een broodfokker koopt.

Het zijn vaak hondjes die moeilijk zijn op te voeden.

Het zijn vaak hondjes die een grote kans hebben op ziektes.

En met een labradoodle is de krullenvacht zo leuk. Veel doodles die bij broodfokkers vandaan komen krijgen niet zo'n mooie vacht!

Er zijn genoeg topics hier te vinden waar hondjes van een broodfokker binnen 2 weken sterven.

Een kindje uit mijn zoons klas heeft vorige week haar pup na 1 week verloren omdat het ziek was.

Denk goed na want een stoute, zieke of dode hond is geen leuke hond!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hoi Marijn, leuk om iemand tegen te komen die ook in Sneek woont. 

Ik hoop dat jullie een verstandig besluit hebben genomen over het nemen van een hond. Een puppy nog wel. Twee puppy's zelfs. Voor iemand die nooit eerder een hond heeft gehad, wordt dat een hele klus! Misschien wel té lastig... 

Ook hoop ik dat jullie bij een goede fokker zijn beland, want aan een br**dfokker wil je geen geld uitgeven natuurlijk. Niet alleen omdat je pup(s) weleens goed ziek kunnen zijn (hoge dierenartskosten) en geen socialisatie hebben gehad (en dus gedragsproblemen kunnen krijgen) maar ook omdat je de smerige praktijken van een br**dfokker waarbij arme honden worden misbruikt niet wil sponsoren, toch? 

Het is belangrijk dat je hond uit een liefdevolle, schone en huiselijke omgeving komt waar hij goed gesocialiseerd is en waar hij samen met zijn broertjes en zusjes en het allerbelangrijkst: zijn moeder(!) is opgegroeid. Ook mogen pups niet weg voor ze 8 weken oud zijn en horen de ouders gezond te zijn (zorg dat je uitslagen van erfelijke testen te zien krijgt!), zodat je een goede kans hebt dat jouw pup ook gezond zal zijn. 

Wees kieskeurig bij het uitzoeken van een hond; het is immers de bedoeling dat hij meer dan 10 jaar deel gaat uitmaken van je leven. Als je nagaat dat je voor een nieuwe TV al snel meer dan een week bezig bent met merken vergelijken om de beste keuze te maken, zodat je de beste kwaliteit TV hebt die lang mee zal gaan zonder stuk te gaan... dan kun je het je ook veroorloven om je goed in te lezen en te oriënteren als je een nieuwe hond koopt, om ervoor te zorgen dat je de beste kwaliteit hebt die een lang en gezond leven tegemoet gaat.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Jullie snappen het niet ik krijg er maar 1 maar moet kiezen uit die 2. Snap je? 2 honden krijg ik toch niet xd

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

sorry, dat is dan mijn schuld, zo las ik het.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

hebben jij en je moeder dit topic doorgelezen?

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

" Jullie snappen het niet ik krijg er maar 1 maar moet kiezen uit die 2. Snap je? 2 honden krijg ik toch niet xd "
Ze zijn trouwens wel acht weken mijn moeder heeft het gevraagd. Jongens het komt wel goed geloof me. Ik wil de link wel geven maar ik weet niet welke dat is. 2 gouden labradoodles, maar ik krijg er maar 1 van. Mijn moeder heeft trouwens al eerder honden gehad en mijn vader volgens mij ook maak j geen zorgen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Snap niet waarom het allemaal zo snel moet gaan. Er wordt vandaag beslist dat er een hond komt en hij moet er morgen al zijn ;-). Ik zeg het liever niet maar ik denk dat we hier weer een gevalletje marktplaats hebben over een jaar. :'(

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3


Ik ben ongeduldig en wil dus snel een pup, ik kan gewoon niet wachten en ben blij dat ik er 1 krijg op donderdag misschien al. Maar serieus, wat iedereen ook zegt ik neem een hond. (Net zoals de hele familie tegen het idee was mijn moeder blijft de beslissing dat ze een hond neemt. 1x toen ze twijfelde was ze effe buiten rende een labradoodle heel lief op haar af en sprong blij tegen h aar op en ze vroeg is dat een labradoodle en de eigenaar van het baasje zei ja dat is een labradoodle het is een ghele lieve hond enzo en je kon hem echt aaien enzo. Maar serieus ik laat me nie op andere gedachten brengen door niemand.)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Misschien moet je eens wat minder denken aan "ik wil, ik wil, ik wil" en eens wat meer aan "wat kan ik de hond nu bieden en wat weet ik überhaupt van honden". Maar goed, dat is blijkbaar een hele rare gedachtegang van mij. Want ja, het nemen van een hond is haast hetzelfde als het kopen van een leuke jurk. Bevalt 'ie niet dan doe je m toch weer gewoon weg? ;-)

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

1 pup klinkt alweer een stuk gezelliger.

Fijn om te weten dat je moeder al honden heeft gehad, daar maakte we ons hier eigenlijk zorgen om. Vooral omdat als mensen er geen ervaring mee hebben dat de hond daarna vaak snel weer weg moet.

Ik snap best dat je snel een pup wil, maar we waarschuwen je alleen om jou en je familie een hoop ellende te besparen. Het komt via een forum soms wat rot over maar zo is het hier echt niet bedoeld. We zijn allemaal dieren liefhebbers en daarom maken we ons allemaal zo bezorgd om broodfokkers.

Laat je vooral niet wegjagen en lees en vraag veel op het forum als je vragen heb.

Deze misschien?

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-chihuahua-s-en-gezelschapshonden/m628808844-golden-doodle-pups-goldendoodle-poedel-labradoodle.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Nee deze http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-retrievers-spaniels-en-waterhonden/m641377537-golden-doodle-pups-zeer-mooi-f2-reutjes.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
Daar krijgen we 1 van.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

yup br*odfokker, kijk maar naar de meerdere advertenties van verschillende rassen allemaal gister geplaatst...

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik wilde hetzelfde zeggen..., jammer hoor..., je bent nog jong Marijn..., daar ga ik vanuit tenminste, maar waarom niet lezen en nadenken over wat er hier aan advies voorbij komt op jou eigen vragen 

Ga nu maar eens googlen op broodfokteefjes..., en hopelijk snap je dan waarom dit een hele domme aankoop is geweest

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Marijn,
Je zult goed uit je pijp moeten komen.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3


Ik weet het wel hoor, honden kunnen niet zo maar weg, maar luister.

Ik heb ook katten, en die doe ik toch ook niet zo maar weg hoe vervelend ze ook zijn? Ik weet heel veel redenen waarom ik een hond zou nemen. Plus, het word ook een half hulphondje, dus hij kan ook goed helpen, heb redenen waarom een hulp hond ipv van een gewone hond maar die ga ik niet vertellen.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Dat is echt een BROODFOKKER!!!!

Als je bij de andere advertenties van hun kijkt dan zal je zien dat ze heel veel pups hebben.

Pure dierenmishandeling is het! Dit soort hondjes wordt vaak met 4 weken oud uit polen of hongarije hierheen gehaald.

Als je hondje doodgaat na 2 weken moet je niet verwachten dat je je geld terug krijgt.

Dit soort mensen bedreigen hun klanten als ze hierover zeuren.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

google alleen maar de naam...komt trosradar etc. er als eerste uitrollen! zet je moeder achter de computer NU! en laat haar dit lezen...
Steun de broodfok NIET! ben niet egoistisch door aan jezelf te denken omdat je NU een pup wil, maar denk aan de mama-hondjes! denk er ook aan wat een verdriet je gaat krijgen als blijkt dat je pup parvo heeft en binnen 2 dagen dood is...ook dit gebeurt. zien de hondjes er speels en levendig uit? dat komt omdat er waarschijnlijk druivensuiker door het water wordt gedaan, eenmaal thuis stort het arme dier in elkaar. dus doe het niet

honden page profiel ..

honden foto van .

Bah, 100% pure broodfok! Blijf daar alsjeblieft ver uit de buurt! Blijkbaar heeft iedereen dus echt tegen de lucht staan praten, deze handelaar verkoopt meerdere nestjes van verschillende rassen, nergens is een ouderdier te zien, lage prijzen.. Wees nou niet zo naïef, egoïstisch en ongeduldig! Ik heb het nu 2 keer gezegd, op naar ronde 3, wil je je moeder dit topic even laten doorlezen? 
Een broodfokpup heeft in veel gevallen last van een sociale achterstand en ernstige gezondheidsproblemen. Zeker voor een hulphond zou je bij een verantwoorde fokker moeten kijken.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als de hond ook nog een beetje hulphond moet worden investeer dan en ga in godsnaam voor een goede fokker. Een broodfok pup mist vaker dan niet de stabiele achtergrond om zulk soort moeilijke taken op zich te nemen.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Een hulphond heeft een bepaalde opvoeding nodig en een bepaald karakter.

De broodfokker laat pups in een hok tot de nieuwe baasjes deze komen halen. De pupjes wordt niets geleerd. Heel vaak krijg je daardoor angstige en agressieve hondjes. Dit zal je nooit en te nimmer af kunnen leren.

Het karakter komt van de ouders en als deze goed is dan heb je kans op een pup met een goed karakter.

Broodfokkers letten niet op het karakter en de gezondheid van een hond!

Hulphonden worden geselecteerd door mensen die een karakter van een pup goed kunnen beoordelen. Een broodfokker laat zo'n iemand niet komen want dat kost geld en dat willen ze niet.

Echt juist omdat je een hulphondje wil zal je een heel goede fokker nodig hebben om een goede vriend te kunnen selecteren. Zelfs van goede fokkers komen wel eens hondjes die geen hulphond kunnen zijn. Een labradoodle is leuk maar het is geen superhond. Ook een labradoodle kan vals of bang zijn en ik geloof dat je dat nou net niet zoekt.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

" google alleen maar de naam...komt trosradar etc. er als eerste uitrollen! zet je moeder achter de computer NU! en laat haar dit lezen...
Steun de broodfok NIET! ben niet egoistisch door aan jezelf te denken omdat je NU een pup wil, maar denk aan de mama-hondjes! denk er ook aan wat een verdriet je gaat krijgen als blijkt dat je pup parvo heeft en binnen 2 dagen dood is...ook dit gebeurt. zien de hondjes er speels en levendig uit? dat komt omdat er waarschijnlijk druivensuiker door het water wordt gedaan, eenmaal thuis stort het arme dier in elkaar. dus doe het niet


"
Ik kan het haar niet laten lezen ze slaapt.. 

ik ben niet egoisties! Ik vind het ook zielig maar ik kan er ook niks aan doen dat mensen dat met pups doen! Ik wil deze wel niet kopen omdat jullie het zeggen enzo, en ik ben NIET egoisties ! Ik hou van dieren heel veel! Maar bel de dierenpolitie dan of zo, zelfs als ik ze niet neem blijft het zielig!

...ik dacht dat jullie het wel zouden begrijpen maar nee, jullie denken dat ik alleen aan me zelf denk, dat doe ik niet!! Misschien moet ik stoppen met dit forum aangezien iedereen me gaat haten omdat ze denken dat ik alleen aan me zelf denk maar serieus als je mij eens echt leert kennen in het echte leven dan pas kun je over me oordelen....!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Jij kan er wel degelijk iets aan doen! Door daar een pup te kopen steun je de broodfok juist! En ja, misschien red je wel een zielig pupje. Maar voor dat zielige pupje komen er weer 10 terug in de plaats.

Alsjeblieft meid, heb een beetje geduld! We proberen je niet weg te jagen. En je moet ook begrijpen dat het ons niet om jou gaat, maar om de hond. Ik wil zelf ook al 6 jaar een hond, maar het gaat nu gewoon niet en ik zal misschien nog wel 5 jaar moeten wachten. Bij elkaar wacht ik dan al 11 jaar, maar ik weet dat je beter even geduld kan hebben dan dingen te overhaasten en dan foute keuzes te maken.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

dan laat je het haar morgen lezen. tuurlijk is het zielig, maar als mensen blijven kopen zal er altijd broodfok blijven, snap je dat? moet je vergelijken met een winkel, als mensen bij jou je spulletjes kopen heb jij weer geld, waardoor je meer spulletjes voor je winkeltje kan kopen, en zo blijft je winkeltje bestaan. als jij niks verkoopt kan jij geen nieuwe spulletjes meer kopen en dan ga je failliet. zo werkt dat ook bij broodfokkers, alleen praten we dan over levende wezentjes. dus als niemand meer koopt, heeft de fokker geen centjes meer en kan die geen nieuwe pupjes maken...snapje???



dus je kan wel degelijk een verschil maken in de broodfok, door er niet te kopen. dus laat je moeder dit morgen lezen, want ik neem aan dat zei ook geen zieke pup wil maar een gezonde? dan maar wat meer betalen, maar voor een goeie wasmachine betaal je ook meer, toch? dan 1 die goedkoper is maar zo kapot is. dus lees even terug een aantal mensen hebben goeie fokkers doorgegeven en laat je daar op een wachtlijst zetten, voor een gezonde pup. waar de mama en papa hond zijn, en de papiertjes netjes op orde hebben.

snap je wat ik bedoel?O-)

ps. sorry als ik idd bot overkwam, wil je niet kwetsen, probeer je alleen maar voor te lichten. en ga niet weg, want daar leer je niks van;-)

Anoniem (Gast)

marijn het is niet zo dat de HPers je niet mogen of zelfs haten hoor. Ze zijn alleen maar bezig met het welzijn van de honden dat ze wel eens vergeten dat hun antwoorden soms wel eens kwetsend en bot kunnen zijn. Ze willen je alleen maar helpen met het kiezen van een juiste hond voor jou en natuurlijk met alle macht zorgen dat jij geen BROODFOK pupje koopt.

wat ik dus wil zeggen is ze proberen jou te begrijpen en horen je verhaal aan. Doe dat ook bij hun.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Marijn je red het pupje niet door het te kopen want het is vaak al ziek en daar kan zelfs de dierenarts niets meer aan doen.

Niemand heeft een hekel aan jou! Dit is niet jouw schuld maar de broodfokkers schuld!
De dierenpolitie kan niet veel doen omdat deze mensen heel vaak een ander adres hebben dan dat er staat.

Probeer voor een lief hondenvriendje iets meer geduld te hebben.

Je moeder heeft het beloofd dus dan maakt 1, 2 of 3 weken toch niet zoveel uit als je later wel heel veel jaren van een gezonde en lieve hond kan genieten.

Er zijn mensen die hun pup na 1 week verliezen dat verdriet proberen wij jou te besparen.

Iedereen gunt jouw een gezonde hond! Daarom hopen we dat je wat meer geduld kan hebben en wachten op een wat beter nestje waar wel een pup met het karakter van een hulphond uit kan komen.

Kijk eens bij Jetty van der Hulst zij heeft al zeer vaak hulphonden gefokt. Er staan nooit pupjes op haar site maar ze heeft ze wel regelmatig. Het is een zeer vriendelijke vrouw die je telefonisch graag te woord staat.

Al haar honden worden gestest of ze geen ziektes hebben en worden goed verzorgd als pup. http://www.labradoodle-club.nl/

honden page profiel ..

honden foto van .

Je kunt er wel iets aan doen, daar geen pup kopen namelijk. Juist door kopers blijven deze praktijken in stand. De moederhonden worden uitgebuit, elke loopsheid gedekt en krijgen in veel gevallen nooit het daglicht te zien. Door één pup te kopen financieer je weer een heel broodfoknest. Iemand met een hart voor dieren koopt bewust geen broodfokpup.

De kans is heel klein dat een zo'n pup het haalt tot hulphond, als hij het al langer dan een weekje overleeft. Niemand haat je of probeert je te irriteren, iedereen hier wilt je helpen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "- dit accoun is verwijdert -" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 7 12 3 45 6 7
Volgende forumvraag: Welke bijnaam heeft jouw hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^