- dit accoun is verwijdert -

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Mijn moeder zei eindelijk 'ja je mag een hond' :-D� nu gaat ze zoeken naar een labradoodle puppy die middelgroot wordt :-D� 
Morgen gaan we spulletjes voor hem/haar kopen! Nog tips of dingen die een hond bijvoorbeeld leuk vind om te doen? Ik heb al een leuke naam voor mijn eerste hond, maar jullie mogen ook verzinnen. Om een of andere reden doe ik altijd dierennamen die eindigen op een 'i'

Zoals mijn katten
- danI
- kittY
- HippIe (konijn)
En de naam voor mijn toekomstige hond tenzij jullie betere hebben: wolfie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "- dit accoun is verwijdert -" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Trouwensss, kunnen honden je verdedigen/beschermen tegen Inbrekers ofzo? (Vast wel als je goede vrienden met hem word denk ik)

honden page profiel --

honden foto van -

tuurlijk :-)

honden die beschermen je altijd, dat weet ik zeker :-)

althans ik toch wel zo mijn twijfels heb over olly hihi
die zal waarschijnlijk angstig wegkruipen, maar jah, dat weet ik niet.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

haha, leuk dat je een puppy mag.
Hopelijk kun je er een heel mooie band mee opbouwen en veel genieten van een eerst ondeugend pupje (vooral omdat ze alles nog moeten leren) en een daarna hopelijk tot mooi en stabiele volwassen hond mag uitgroeien die veel liefde van jullie zal ontvangen.
Veel plezier ermee alvast!
En beschermen.. tjaa honden kunnen je waarschuwen en zelfs helpen in noodsituaties maar daar moet je niet van uit gaan vind ik..

Nou groetjess

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Thanks X ik hoop ook dat ik er goed voor ga zorgen, en dat we beste vrienden worden ;-)

en ik zal genieten van zo'n klein pupje, want ze groeien zo snel (bij katten is dat dan zo, want ik heb tot nu toe alleen katten en een konijn gehad, maar ik denk dat honden ook wel snel gaan groeien!)

Maar eh, kun je snel 'beste vrienden' worden met je hond? Ik bedoel honden zijn wel vast goede vrienden, ze vinden het niet erg om iets voor je te doen of dat jij de baas speelt. Katten wel XD ook al blijven katten mijn lievelingsdieren, honden komen sowieso op de tweede plaats in mijn lijst (:

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

Wat leuk dat je een pupje krijgt :-D En een labradoodle nog wel ;-)
Hier ook een labradoodle en ik ben helemaal gek op hem ;-) hij is ook mijn eerste hondje ( ik ben zelf nu 16)
Het is zo leuk, en ja je kan echt goede vrienden met honden worden .. wacht maar af ;-)
Wij hebben ook katten en we hadden ook allemaal katten voordat we honden kregen en ik moet toch zeggen dat een hond op mijn nummer een staat.

Als ik zo brutaal mag zijn, heb je al een fokker en zo ja welke ?

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Weet niet wat er brutaal aan die vraag is, maar nee. We zijn aan het zoeken over heel internet, (marktplaats fokkerij dingen, vannalles.) want mijn moeder wil een nestje ofZo in de buurt waar wij wonen, als dat er niet is doen we wel iets verder weg, maar ik ben dan bang dat alle labaradoodles al weg zijn :S we wonen trouwens in sneek, Friesland.

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

Marktplaats zou ik niet zo gauw kijken als ik jouw was daar kom je nogal vaak broodfokkers tegen .. waaronder al sowieso één waar ik al helemaal geen pup zou kopen O-).
Ik zou gaan zoeken op de rasvereniging naar een fokker, je moet er misschien wel wat verder voor reizen maar dan heb je gewoon een gezonde pup ;-) :

http://www.alanl.nl/

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Ik ben wel echt blij dat ik er een mag, mijn moeder heeft het zelfs BELOOFD!

Maar ik ging ook zeuren en smeken en toen gingen ze erover na denken, en nu is het een JA!

Houden honden eigenlijk van varen? Want mijn vader heeft een boot en misschien wil mijn pup daar wel eens naar toe (sorry voor de vele vragen, maar jullie weten alles over honden! Ik ben meer een kattenmens, maar dat betekent niet dat ik niet ook van honden kan houden)

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

" Ik ben wel echt blij dat ik er een mag, mijn moeder heeft het zelfs BELOOFD!

Maar ik ging ook zeuren en smeken en toen gingen ze erover na denken, en nu is het een JA!

Houden honden eigenlijk van varen? Want mijn vader heeft een boot en misschien wil mijn pup daar wel eens naar toe (sorry voor de vele vragen, maar jullie weten alles over honden! Ik ben meer een kattenmens, maar dat betekent niet dat ik niet ook van honden kan houden) "


Sommige honden vinden het geweldig op de boot, er zit hier ook iemand die met haar honden per boot reist.
En soms als ik boten voorbij zie komen zie ik ook honden er op liggen, lopen en die vinden het helemaal geweldig.

Ik zou me zeker ook in gaan lezen in een hond want het is niet zomaar even wat, maar waarschijnlijk krijg je hier genoeg tips :-D
Ook zou ik een puppycursus gaan doen met de hond, dit versterkt de band namelijk tussen jou en de hond ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Kijk eens naar deze informatie over hoe je hondenhandelaren of broodfokkers kunt herkennen:
https://hondenbescherming.nl/ik-neem-een-hond/zo-kom-ik-aan-een-hond/

Kijk vooral naar de checklist onder punt 5.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Thank You all x

Maar, ik weet zeker dat ik en die hond wel vrienden gaan worden, ik verzorg en speel met hem, en soms ga ik met hem naar de boot en hem overall aan laten wennen (:

Ik woon trouwens in een flat op de 1e verdieping dus hij hoeft geen trap of lift te gebruiken, en in de buurt zijn wel veldjes waar hij kan loslopen. Maar zelf vind ik het zielig dat ze persee aan de lijn moeten of anders een bekeuring >:( Dat was ook eerst de reden waarom mam geen hond voor me wilde kopen; dat vond ze zielig, maar ik ook.

Gelukkig is der een losloop veld in de buurt waar ik woon, hier lopen trouwens bijna wel iedere dag langs ons balkon van de flat heel veel mensen met hun honden.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

ik heb een domme vraag: wat zijn broodfokkers?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je hebt fokker en broodfokkers

De fokker fokt honden van een specifiek ras, en door vele onderzoeken en observering, het volgen van hun lijn proberen ze zo goed mogelijke pups op de wereld te zetten die geen schade aan het ras toebrengen, maar proberen de schade die in de vele rassen is gekomen door de broodfokkers eruit te halen en een ras juist te verbeteren sterker te maken. Veelal doet een goede gezonde fokker dit met hart en ziel. Niet gericht om er veel geld uit te halen.

Dan heb je mijn inziens twee soorten brood fokkers.
Vaak laten deze een moeder hond veel te vaak pups op de wereld brengen, kijken niet of nauwelijks naar de achtergrond van de ouders. Laten niet onderzoeken op bepaalde erfelijke problemen waardoor ze nieuwe pups op de wereld zetten met problemen die niet hadden hoeven zijn.
Vaak maar niet altijd gebeurd dit onder slechte omstandigheden, dat wil zeggen te veel pups, geen veilige puppie omgeving, vieze omgeving etc. Ook krijgen pups daar dan in de startfase niet alles wat ze nodig hebben zoals de standaard ontwormingskuur , de eerste entingen etc. en komt het voor dat een pup al ziek is voor die bij een baasje komt. En fokken zo veel mogelijk pups om er zoveel mogelijk geld uit te halen zonder in het belang van de dieren te kijken.

Er zijn ook mensen die zich zakelijke fokker noemen, die fokken op grote schaal en vaak met heel veel verschillende rassen. Zij hebben vaak hulp en werken niet alleen. Doen wel hun best om geen dieren te matchen die het ras geen goed doen. Maar vaak gaat het dan om dieren in een te kleine omgeving kleine hokken te dicht op elkaar (wat ook ziektes kan veroorzaken) etc. Ook deze groep gaat het om er aan te verdienen. En ook hier kun je zieke pups treffen.


Een goede fokker besteed grote zorg aan een goede gezonde match. Doet er alles aan om de dieren in goede omstandigheden te houden. Ze krijgen hun wormenkuur en hun inentingen, bijvoeding als dat nodig is.
Zij plaatsen een hond alleen als ze zeker weten dat het dier goed terecht komt en de nieuwe baasjes voldoende hebben geïnformeerd over het ras wat het dier nodig heeft en ook willen zij dat er in voren al de nodige kennis is over opvoeding en waar nodig zijn ze bereid zelf info te geven vaak hebben ze ook connecties waar ze je heen kunnen verwijzen om zowel voor jezelf als de hond een goede scholing te volgen.
Vaak is er sprake van een contract waar duidelijk in staat dat als je niet meer voor het dier kunt zorgen het bij hun terug komt.
Wanneer het dier iets mocht mankeren zij dat willen weten ook omdat dat kan inhouden dat dan in die huidige lijn met moeder en of vader niet nog een nestje moet komen. 
Er zijn ook vaak terug kom dagen waarin hun kunnen zien hoe het de hond vergaat en waarin je kennis kunt maken met broertjes en zusjes van je hond en soms grootschaliger met alle honden die afkomstig zijn van de fokker.

Belangrijk te onthouden naar mijn idee is een goede fokker wil weten dat zijn dier op een goede plek komt en zal hem niet klakkeloos meegeven. Wil ook dingen van jou de gezinssituatie en woonomgeving weten.

Broodfokkers kunnen praten als brugman en weten met hun praten heel veel mensen om de tuin te leiden.

Voordeel is dat er tegenwoordig internet is, je kan op forums informeren of de fokker een goede naam heeft, je kan googelen op de fokker om te zien of er alleen of veel positief wordt geschreven of dat er veel negatief wordt geschreven.

Vergeet nooit je eigen intuïtie > eerste gevoel als je het terrein op komt > eerste gevoel als je de fokker en de pups ziet. En dan nog kun je er naast zitten. Dus altijd goed informeren liever te veel als te weinig.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

" Marktplaats zou ik niet zo gauw kijken als ik jouw was daar kom je nogal vaak broodfokkers tegen .. waaronder al sowieso één waar ik al helemaal geen pup zou kopen O-).
Ik zou gaan zoeken op de rasvereniging naar een fokker, je moet er misschien wel wat verder voor reizen maar dan heb je gewoon een gezonde pup ;-) :

http://www.alanl.nl/
"


Weet ik maar dat wil mijn moeder niet okal maakt het mij niet uit hoe ver -.-

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Broodfokkers zijn mensen die honden houden zoals varkens in een schuur, alleen maar om pups te produceren. Vaak ook in een vaag buitenland, waarna de pups veel te jong bij de moeder zijn weggehaald. Met zijn alleen in kooitjes gestopt en zonder eten/water al die uren naar Nederland gereden.

Omdat het natuurlijk alleen maar om het geld gaat, word bespaard op dierenarts kosten, op goede moederhonden en dekreuen. Het is bedrijfsmatig.

Je loopt gezondheidsrisico's, oa. erfelijke problemen zoals heupdysplasie (hd). En er is het risico dat een pup niet een stabiele basis van de moeder en omgeving (wennen aan bijvoorbeeld stofzuiger, rammelende kopjes) heeft meegekregen waardoor de hond angstig en/of agressief word.

Als het gaat om de anti-allergie eigenschappen van labradoodles moet je ook opletten op welke generatie het is. Want alleen een poedel en labrador kruisen, dan heb je nog kans op een labrador vacht en allergische reacties daar op.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als je een hond mee op de boot wil hoeft dat geen probleem te zijn als je de hond/pup maar de tijd geeft om te wennen. Er zijn zelfs reddingsvesten voor honden in de verkoop.
Qua waaksheid en inbrekers wegjagen, bepaalde rassen staan er meer bekend om maar uiteindelijk blijft het feit dat het per hond verschillend is hoe die zich daarin ontwikkeld. 
Er zijn bijvoorbeeld verdedigings honden die gewoon knufelberen zijn en kwispelend naar een inbreker zouden toelopen, er zijn ook rassen waarvan in de regel niet gedacht word dat die waaks zijn en daar blijkt een deel wel degelijk heel waaks te zijn.

Van de Berner Sennen wordt ook beschreven dat ze waaks is.
Onze eerste Berner Sennen (toen ik nog bij mijn ouders woonde) begon pas aan te slaan als de deurbel ging toen ze anderhalf was.
Onze huidige Berner Sennen die kwam hier toen ze 9½ mnd was, was waaks vanaf dag 1.

Het is per hond verschillend en persoonlijk denk ik dat je dat niet aan een ras kan of moet koppelen. Bij sommige Sommige komt het vaker voor en is het de oorsprong, maar geeft geen garantie dat ze ook waaks zullen zijn.
Wellicht dat de opvoeding ook een rol kan meespelen in de ontwikkeling ervan. Honden zijn net zo verschillend van elkaar als mensen.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

AH, ok.

Maar ik zie op marktplaats ook nestjes en dan foto's van waar de puppy's vrij zijn enzo, maar tot nu toe gaat mijn moeder zoeken en bepalen uit welk nest..

Maar echt, ik keek even rond op dit forum en het is blijkbaar geweldig om een hond te hebben en ik kan niet wachten tot ik er een krijg!

Ik wil mijn nichtje vertellen dat ik ook een hond krijg maar die komt pas om 1 uur smiddags, maar ben wel jaloers op haar, zij heeft 2 honden! En nog veel meer dieren! (Logisch ze woont op een boerderij XD)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Laat je moeder dat van de Hondenbescherming anders ook even lezen. Juist op Marktplaats zitten veel foute handelaren.

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

" Laat je moeder dat van de Hondenbescherming anders ook even lezen. Juist op Marktplaats zitten veel foute handelaren. "


Als ze morgen wakker word :P ow nee wacht vandaag het is 02:10 maar ik heb 1 vraagje; waarom slapen julie eigenlijk niet????

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Zoals Wilma al zegt op marktplaats zitten heel veel broodfokkers. Waar honden dus elke dag van het jaar in een klein hokje zitten in hun eigen uitwerpselen, geen of weinig eten, vies of geen water, geen medische zorg.
Zoals dit dus.
http://www.youtube.com/watch?v=K3vyK75-r3g
Dus koop a.u.b een pup bij een erkende fokker. :-)

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Ja goed, ben er zelf ook tegen hoor! Zielig voor die honden, mensen denken alleen maar aan geld!

Tuurlijk zal ik NOOIT een hond nemen bij zo'n brood fokker

Maar serieus ik kan niet slapen omdat ik niet Kan wachten op mijn hondjeeeeeeeeee?

Wat nog wel een week of drie duurt denk ik. :(

Maar waarom zijn jullie nog wakker???

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Met mijn pdd-nos (autisme variant) ervaar ik s'avonds en s'nachts minder prikkels (waardoor ik me savonds en snachts veel prettiger voel) dus mijn dag nachtritme is nogal verdraait met periodes.
Waarom ben je zelf nog zo laat op Marijn?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ga vaak laat naar bed. Wegens een oogziekte is donker prettig, en overdag niet zo. Dan maar 's nachts "op".

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik heb een slaapprobleem, vandaar. :-)

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Ah, ik ben zelf ook een nachtmens dus ik ga vaak s'avonds met de hond naar buiten spelen ofzo dan.

Vooral als het straks zomer is; langer licht, en het is warmer!

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Wat je maar eens moet doen met je toekomstige hond is later savonds naar de duinen gaan en daar op een bergje gaan zitten met je hond en genieten van de stilte en het uitzicht, heerlijk is dat! ;-)
Ben je eigenlijk vanplan om hondenschool te volgen met je hond?

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

" Wat je maar eens moet doen met je toekomstige hond is later savonds naar de duinen gaan en daar op een bergje gaan zitten met je hond en genieten van de stilte en het uitzicht, heerlijk is dat! ;-)
Ben je eigenlijk vanplan om hondenschool te volgen met je hond? "


Eh tjaa, er komt wel 1x per week zo'n trainer die hem wat dingen leert zoals niet achter katten aanrennen enzoo, dat soort dingen. Maar als het straks zomer is neem ik hem wel mee naar het strand. Wij wonen trouwens aan het water. Maar die hond gaat het vast leuk hebben bij ons en zich niet vervelen, want er zijn zoveel dingen die ik een keer met een hond wil doen.

Maar ik denk dat we zo'n jongens hond nemen (geen idee hoe je dat noemt ik weet eigenlijk meer van katten)

honden page profiel Marijn&wolfie<3Marijn&wolfie<3

Ik denk dat we deze fokkerij nemen, ze zeggen da ze op een boerderij wonen in Friesland, en mijn moeder vind het belangrijk dat het dicht bij is, hmm, wat denken jullie; betrouwbaar of niet ! http://www.dehoopdoodles.nl/

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Ik denk dat het wel slim is om hem op een leuke manier veel dingen aan te leren, het zijn tenslotte zeer slimme honden, als je het juist doet en je er 1-2 jaar goed voor inzet krijg je een top hond!
Een mannelijke hond noemt een reu een vrouwelijke noemt een teef. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "- dit accoun is verwijdert -" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Welke bijnaam heeft jouw hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^