kan max met een chihuahua? update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

vanmiddag ben ik bij dzd op slag verliefd geworden op een klein beige langharig chihuahua-teefje.
ze kwam meteen naar me toe om te snuffelen, en het was echt zo'n schatje.
nu zit ik erg in twijfel. max is ontzettend lomp, en kan haar verpletteren met 1 poot. ook kan hij zeker niet met alle honden.
is het mogelijk dat een reus van een hond, die normaal erg ruw speelt, voorzichtig kan zijn met een klein hondje?
of moet ik dat beestje uit mijn kop zetten, en geen risico nemen?
ik zou max mee kunnen nemen in de auto, het raam een klein stukje opendraaien, en kijken hoe hij reageert? gromt hij meteen, dan gaat het zeker niet goed.
ik schrik ervoor terug om op asielterrein kennis te laten maken, omdat er altijd honden zitten op het veld ervoor, waar je per se langs moet, zodat max dan al helemaal over de rooie is. dan is de kans van slagen erg klein.
de beste kans heb ik als ik de auto een eind verder parkeer, zodat max geen honden kan ruiken of zien, en dan het dametje ophalen en meenemen naar de auto.
wie heeft zelf een grote lompe hond(gehad), en er een veel kleiner, al volwassen hondje bij gezet, en hoe ging dat?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan max met een chihuahua? update" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Dacht al tussen de regels te lezen dat er een viervoetertje bij DZD je hart veroverd had.
Kan je niet helpen met je vraag, wel een up, en de oprechte hoop dat een kennismaking met Max goed verloopt.

honden page profiel KK

honden foto van K

max is nu eenmaal geen hond die je op een veldje zet met een andere hond om te kijken of het klikt, maar dat diertje laat me maar niet los. ze was zo lief, vrolijk en aandoenlijk. er zaten meer kleintjes, maar die raakten me niet zo als dat kleine truffeltje.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Pim is ook een lompe speler, maar doet super voorzichtig met pups en kleine hondjes!
Dus ja, het kan wel...

OF het bij max ook zo is?>
Kwestie van proberen....

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

totaal off-topic heb je de topic gelezen hier op hp over dzd?

en ik ken jouw hond niet, kan niet inschatten of het goed zal gaan.
wel ben je bang dat wanneer hij andere honden al ziet uit zn slof zal gaan, hoe/ wat verwacht je dan tzt met uitlaten en hij komt een hond tegen bij wie hij uit zn slof zou schieten en op zo n ukkie afreageert?

hier is mijn maxje die 10 kg weegt niet te vergelijken met een chiwawawattes. en de honden van max. 50/60 kg waartussen hij loopt te ravotten stellen ook weer niks voor naast zo n bull.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik meende ook al te lezen dat er iets broeide in je topic over je bezoekje vandaag O-)

Ik kan je ook niet helpen, maar er zijn hier meerdere baasjes die zowel grote als hele kleine hondjes in huis hebben wat gewoon goed gaat.
Hopelijk reageren zij op je vraag...., en voor eventueel kennis maken, zou ik inderdaad de kleine mee nemen en zien hoe Max reageert.
Je kent hem goed genoeg om in te schatten of hij haar op zijn minst zal accepteren.
Hoe ze verder met elkaar omgaan zal iets wat ze allebei zullen moeten leren.

Wel even wat anders hoor...., zo'n klein frutseltje :-D

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik vind het vragen om moeilijkheden. Max hoeft het niet eens kwaad te bedoelen en toch kan dat al snel fout gaan. Chihuahua's zijn wat dat betreft echt wel kwetsbaar.
Mocht je het wel doen, zet ze dan alleen bij elkaar als je er toezicht op kan houden.

Ik zou het zelf niet aandurven. Vind het soms al eng met Kiwi en die weegt maar 12kg.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Jonde weten over t algemeen prima hoe ze met andere honden m moeten gaan. Casper kan ook vreselijk labrador lomp zijn maar hij heeft nooit een klein hondje of kind of pup verpletterd. Hij is hi zelf heel voorzichtig mee! T is toch een kwestie van uitproberen met kleine hondjes...

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

" totaal off-topic heb je de topic gelezen hier op hp over dzd?
"


heb jij het vervolgtopic hiervan gelezen?
http://www.hondenpage.com/hondenforum/138830/dzd,-de-waarheid-van-een-ooggetuige.php

Karin, ik heb hier op het forum toch al vaker zulke combinaties voorbij zien komen waar het goed ging. Ik denk, ook al zijn er mensen bij wie het goed gaat, of mensen bij wie het niet goed gaat, dat je toch zelf gaat moeten kijken hoe max het doet bij zo'n klein hondje. En allereerst of hij haar accepteert natuurlijk. Misschien als je langsgaat om kennis te maken en dat gaat goed, dat je meteen ook kan zien dat hij voorzichtig is of niet.

En nog ff offtopic; waarom is dat andere topic van jou eigenlijk gesloten? Vind het jammer, was blij dat goede nieuws te lezen.

honden page profiel Brenda & Buddy & Bobby & OnyxBrenda & Buddy & Bobby & Onyx 3 doggies

honden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyx

Bobby is ook erg lomp, maar weegt natuurlijk iets minder dan Max. Bobby had in het begin zoiets van ik zie hem niet.. en hij liep ook gewoon alsof Onyx (chihuahua) en niet was.. maar na 2 weken begreep Bobby dat Onyx er ook was haha. soms met spelen als bobby zijn poten in de lucht en soms komt dat op onyx maar schrikt bobby daar wel van. voor de rest gaat het prima.


natuurlijk in het begin even wennen.
ben benieuwd !!!

Anoniem (Gast)

Hier is het andersom,,,jack russell ( 7 jr)  bull terrier (8 mnd)... Bull terriers zijn ook ontzettend lomp, soms noemen we haar ook bulldozer, ze spelen leuk samen, wordt de bull te lomp, stop ik het spel.
Nu zal het verschil tussen jou honden straks wel groter zijn,,(mocht je de chi kopen).
Ik zou kijken of t klikt met die 2, klikt t niet, hoef je je geen zorgen te maken, klikt t wel, laat je ze nooit alleen spelen (zonder toezicht).Succes, hoop dat je eruit komt!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

moest vanmiddag al stiekem beetje lachen toen je zo tussen neus en lippen zeg maar het over haar had want een groter contrast tussen 2 honden als dit ':-)
nu is onze Luna een pup maar als ik soms zie hoe zij met Mc aan de gang is ... moet haar af en toe beetje afremmen om mc beetje in bescherming te nemen ( althans dat denk ik dan ) maar toen we bij fam. waren met teckels ....zo anders en voorzichtig hoe ze daarmee aan het spelen was hele andere hond ineens wat speelgedrag betreft. 

Dus ja het kan maar jij kent max het beste ....

rustig over nadenken wellicht met die dame van dat asiel dit alles voorleggen kijken wat zij zegt en vindt en dan eh ..... zien wat je het beste lijkt te doen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

qua gedrag weet jij dat het beste . jij geeft al aan dat zijn gedrag tegen over andere honden niet altijd ok is. zan zou ik op zeker al geen herplaatser erbij zetten met een verleden. en dan met max zijn gedrag, naar andere honden. stel dat het uit de hand loopt. heeft die chi echt geen schijn van kans. dat zou voor mij al een reden zijn om het dus niet te doen. hier zitten meer mensen op met chihuahua en grote honden en dat gaat ook goed, dus op dat gedied zal het best kunnen gaan.maar zou er heel goed over nadenken als ik jou was hoor.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Kan de Chi niet vinden op de pagina van DZD :(Heb je foto? O-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Zou het misschien niet kunnen dat Max de chi in bescherming zou willen nemen en als ZIJN meisje beschouwd? Ik weet het niet hoor, maar het zou ook goed kunnen gaan. Misschien dat het met de vorige kandidate niet goed ging omdat ze net kapsones naar elkaar hadden, als dit chietje (ja, hoe moet je dat schrijven?) wat angstig is, wordt hij misschien wel net heel rustig en voorzichtig.
Ik ken Max niet.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

De één zou het doen, de ander zou het laten.
Wat zegt je gevoel zelf? Het betreft een teefje, dat scheelt al de helft zeg maar.

Rover en reuen is ook niet bepaald denderend, terwijl teven gewoon binnen kunnen komen in zijn huis en hij heeft er nog respect voor ook.
Voorbeeldje: de eerste vreemde hond in huis van een stokoud beestje met zware artrose die amper kon lopen. Ze ging aan de boemel en probeerde zijn mand in te komen via de hoge kant. Rover ondersteunde haar achterhand met instappen!? Water willen drinken? Zij mocht eerst en hij wachtte geduldig af.

Qua grootte en lompheid, das afwachten. Vaak genoeg dat ze dan wél voorzichtig zijn. Hier in het losloopgebied ontloopt deze minkukel van 85kg die kleintjes, hij is als de dood dattie erop gaat staan... Andere mensen en dieren gaan wel gewoon ondersteboven. ;-)

Vraag anders aan Maxime? (Tommie, Nena en nog wat...)Zij heeft ook een Presa, DD en 2 ukkies als zijnde een Teckel én een Chi??

honden page profiel Sharon <3 Bubbles & LarsSharon <3 Bubbles & Lars 3 doggies

honden foto van Sharon <3 Bubbles & Lars

Ook besmet met het Chi-virus..
Ik ben zelf ook altijd een liefhebber geweest van wat grotere rassen, maar die kleintjes kunnen ook heel veel karakter hebben..
Zoals veel mensen zeggen het kan zomaar heel goed gaan, maar ook gewoon totaal niet.
Een grote (lompe) hond met zo'n kleintje blijft een risico, ik heb verhalen gehoord van mensen met een Boerboel en een Vlinderhondje die het prima met elkaar konden vinden. Helaas in een moment van snauwen (in spel) is er een hoektand van de hond in het schedeltje gekomen waardoor de Vlinder op slag dood was... Dat zijn dus de risico's waar je zeker rekening mee moet houden..

Ik heb bovenstaande ook meegenomen in mijn beslissing om een Chi pup te nemen en uiteindelijk de stap toch genomen.. Maar wat dit betreft ken jij jou hond het beste en kun je zelf ook het beste beslissen of het wel of niet gaat.
Hoewel een reu en teef in veel gevallen wel goed gaat ligt het toch voornamelijk aan de karakters van beiden hondjes..

Succes met de keuze! :-)

Edit: Na een negatief verhaal ook een positief verhaal.
Ik ken ook mensen die al jaren een Bordeaux (ook groot en zeer lomp) samen houden met een teckel.. Ook zo'n hondje waar je bang bent datie er op gaat staan..
De eerste teckel is helaas overleden omdat hij aangereden is, maar ook met de nieuwe teckel pup(inmiddels volwassen) geen problemen.. Sterker nog de kleine ligt vaak gewoon languit te slapen op de rug van de grote. En de Bordeaux is ook niet een van de makkelijkste met andere honden, maar toch accepteert hij het kleine manneke erbij.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"

heb jij het vervolgtopic hiervan gelezen?
http://www.hondenpage.com/hondenforum/138830/dzd,-de-waarheid-van-een-ooggetuige.php

...................
..................
En nog ff offtopic; waarom is dat andere topic van jou eigenlijk gesloten? Vind het jammer, was blij dat goede nieuws te lezen. "


sorry! wat erg zeg die eerdere topics.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

bij ons gaat dat goed, lady, denk tussen 55 en 60kg, 10m, puber, snoopy is de kleinste hier weegt 7kg, maltezer, 8jaar, en vito, blind en nierproblemen, pijn in zijn rug, 7kg, maltezer, 10 tot 12j.
vito lag gisteren opeens te piepen van de pijn, lady stond er als eerste bij om te kijken wat er schold, zo'n klein hondje in de zetel, zij naast de zetel, zoooo schattig , hem voorzichtig likken en anders is zo zo lomp en bruut, daar aan zie je dat het wel goed kan

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik zou het zelf niet gokken. Ja, Chi's zijn honden die zichzelf prima kunnen verdedigen maar als het aan zal komen op fysieke kracht dan begrijpen we allemaal dat de Chi zonder moeite verliest van Max. Zéker een Chi uit een asiel (met eventuele nare geschiedenis en problemen) zou ik dan niet bij Max zetten.

Niets ten nadele van Max hoor, maar even lomp spelen kan al fataal aflopen en dat wil niemand.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Lastig! Je kan het proberen maar ik zou zelf te bang zijn dat de chi vertrapt wordt. Mijn stafford reu is ook een lomp ding, hij verpletterde Ares al bijna (onze husky) toen deze 8 weken oud was. Maar het kan ook goed gaan, Bayley is ontzettend voorzichtig met kleine dieren, ze speelt ook vaak met onze fretten. Die kent ze wel al vanaf pup zijnde maar toch. Hunter kent ze ook vanaf pup en speelt nu nog redelijk ruig met de fretten, hij is bijna 1,5. Ares ziet ze als prooi dus die laten we er niet bij, hij hapt naar ze maar goed dat is ook een husky, heel wat anders dan jou Max!
Nou weet ik niet of je een Chi met een fret kunt vergelijken, maar misschien heb je er wat aan hahaO-)

Doe wat jij denkt dat goed is, jij kent Max het best;-)

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven





wat is het karakter van die chihuahua ? Denk dat je max zijn enthousiasme wel wat in goede banen moet leiden ,maar als hij het eenmaal door heeft zal het geen probleem zijn . Hihi ik zie die chihuahua al tegen max slapen :-D Volg je hart karin ,ik heb er wel een goed gevoel bij :-D

honden page profiel KK

honden foto van K

als het tussen max en een hond fout gaat, gaat dat ook meteen fout, op het eerste gezicht.hier in huis was faith de baas. het klikte meteen tussen hen, maar faith bepaalde wanneer er gespeeld werd. als ze chagrijnig was, snauwde ze naar max, en hij pikte dat altijd.
fortuna kon heel lomp spelen, maar zat bij haar vorige baas met 3 chi's, waar ze heel rustig mee was.
de staff in rotterdam was zelf ook dominant, en haar houding was van begin af aan niet goed, waardoor het meteen mis ging.
het voordeel van een chi is dat je ze makkelijk mee kunt nemen, dus ik zou haar niet met max alleen laten, voor de veiligheid. 
het was echt een vrolijk en spontaan hondje, maar ik ben bang dat max denkt dat het een cavia is.
maar nogmaals, als het op het eerste gezicht goed gaat, blijft het goed gaan.
ik kan ze geen kennis laten maken aan de riem, omdat max dan automatisch gespannen is, en de kans op slagen kleiner word.
ik zou voor de chi een kleine bench kopen, zodat ze daar in kan gaan liggen als max even te wild is.

wat betreft max zijn agressie, ik zou de chi uitlaten, en mijn vriend max, en tijdens het wandelen, als ze niet los kunnen, blijft ze dan bij hem uit de buurt. het gaat al wel een stuk beter. meestal wijk ik uit als er een hond aankomt, laat max zitten, aai over zijn kop en praat tegen hem. dan blijft hij rustig zitten.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Ik zou het zelf niet gokken. Ja, Chi's zijn honden die zichzelf prima kunnen verdedigen maar als het aan zal komen op fysieke kracht dan begrijpen we allemaal dat de Chi zonder moeite verliest van Max. Zéker een Chi uit een asiel (met eventuele nare geschiedenis en problemen) zou ik dan niet bij Max zetten.

Niets ten nadele van Max hoor, maar even lomp spelen kan al fataal aflopen en dat wil niemand. "

dat is inderdaad waar ik bang voor ben. hij zal haar niet expres pijn doen, maar spelen kan al fataal zijn bij zo'n tenger hondje.

honden page profiel KK

honden foto van K

" totaal off-topic heb je de topic gelezen hier op hp over dzd?

en ik ken jouw hond niet, kan niet inschatten of het goed zal gaan.
wel ben je bang dat wanneer hij andere honden al ziet uit zn slof zal gaan, hoe/ wat verwacht je dan tzt met uitlaten en hij komt een hond tegen bij wie hij uit zn slof zou schieten en op zo n ukkie afreageert?

hier is mijn maxje die 10 kg weegt niet te vergelijken met een chiwawawattes. en de honden van max. 50/60 kg waartussen hij loopt te ravotten stellen ook weer niks voor naast zo n bull. "

ik ging juist vanwege die topics.;-)

honden page profiel KK

honden foto van K

"

heb jij het vervolgtopic hiervan gelezen?
http://www.hondenpage.com/hondenforum/138830/dzd,-de-waarheid-van-een-ooggetuige.php

Karin, ik heb hier op het forum toch al vaker zulke combinaties voorbij zien komen waar het goed ging. Ik denk, ook al zijn er mensen bij wie het goed gaat, of mensen bij wie het niet goed gaat, dat je toch zelf gaat moeten kijken hoe max het doet bij zo'n klein hondje. En allereerst of hij haar accepteert natuurlijk. Misschien als je langsgaat om kennis te maken en dat gaat goed, dat je meteen ook kan zien dat hij voorzichtig is of niet.

En nog ff offtopic; waarom is dat andere topic van jou eigenlijk gesloten? Vind het jammer, was blij dat goede nieuws te lezen. "

alledrie de topics over dzd zijn gesloten voor overleg. de mijne waarschijnlijk door mezelf, omdat ik alberdien's dreigementen openbaar zette, omdat ik woest was.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

Wij hebben een pincher van 3 kilo en een cane corso pup, nu 9 maanden van een kilo of 35...het spelen gaat heel anders tussen die twee, Roxy het pinchertje blijft onder de salontafel, Tosca die ligt er dan voor en zo spelen ze met elkaar....





is heel anders spelen dan dit






Zou kijken hoe Max op de kleine reageerd...dan weet je zelf of het kan ...

honden page profiel KK

honden foto van K

" Kan de Chi niet vinden op de pagina van DZD :(Heb je foto? O-) "

ze staat nog niet op de site, omdat ze net binnen is, en helaas was ik mijn camera vergeten;-)

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks 3 doggies

honden foto van Christel & Dieks

Mijn ouders hebben een bullmastiff wat nog lief is voor een vlieg, dus het kan wel, al zou max het echt moeten leren om dan thuis wat minder 'lomp' te zijn.... Het kan maar nogmaals, onze bullmastiff is heeeel erg lief en tolereert echt super veel... Kijk goed naar max of je dat max ook ziet doen want dan zou ik het zeker doen haha!

Succes met je dilemma!
Groetjes en een poot!
Christel en Dieks

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Als jij zegt dat Max meteen laat zien of hij een andere hond accepteert, en dat het in dat geval zeker goed blijft gaan, dan zou ik een poging wagen en ze kennis laten maken. Misschien kun je de Chi ook een paar uurtjes mee krijgen om te kijken hoe het thuis gaat?

Ik zou ze nooit samen alleen thuis laten, dan weet je nooit of het uit de hand loopt. Maar je zou dan de Chi meenemen schrijf je, dus dan is dat ook opgelost :-) Wel vraag ik me af of Max niet jaloers wordt als de andere hond steeds met je mee mag en hij niet? Alternatief is anders dat de Chi in een bench gaat als je er niet bent, zodat ze niet bij elkaar kunnen.

Succes met je keuze!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan max met een chihuahua? update" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Enten... Hoe pakken we dat aan?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^