Enten... Hoe pakken we dat aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Hoi!!

Ben ik weer eens een keer... Aanstaande maandag krijgt Nero zijn jaarlijkse enting, de enting die hij moet hebben op 1 jarige leeftijd.
Ik wil dat hij nog deze enting krijgt, daarna ga ik om de drie jaar laten enten. Ook moeten zijn Anaalklieren worden uitgedrukt en wil ik dat er even naar zijn nagels word gekeken en evt. Geknipt gaat worden.
Voor de Anaalklieren en de nagels ben ik niet zo bang, maar voor de enting wel. Hij krijgt ook gelijk de rabiësenting.

Nero vind de dierenarts helemaal NIKS! Hij vind het, sinds hij zijn chip heeft (12 weken) gekregen helemaal niks om daar te zijn. Ik weet ook zeker dat hij de enting totaal niet prettig gaat vinden. Ik ga al niet met hem mee, want ik vind het vreselijk om hem dan zo te zien. Mijn vriend gaat mee, die brengt dan meer rust over.

Hebben jullie tips? Hoe kan ik het het beste aanpakken, wat juist wel en wat juist niet?

En voor iedereen die, goedbedoeld, gaat zeggen dat ik niet moet enten maar titeren... Nee, ik laat enten, om de drie jaar. Lepto moet hij sowieso want hij zwemt altijd en overal en rabiës moet hij ook want ik wil met hem naar België op vakantie.

Ik dank jullie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enten... Hoe pakken we dat aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 2 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Koda vind de dierenarts ook niet super. Hij vind het heel spannend ondanks dat hij geen slechte ervaringen daar heeft.

Bij hem kan de dierenarts hem gewoon zetten en hup klaar het gaat zo snel. Ik aai wel vaak even onder zijn kinnetje (dat vind hij fijn) dan is hij even afgeleid.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Dat kan de dierenarts bij Nero dus niet... Nero kruipt een hoek in en gaat daar zielig 'hangen' trillen (geen zitten en geen staan, iets er tussenin).
Hij wil de tafel af, moet ontzettend goed worden vastgehouden anders springt ie zo naar beneden.

Hij heeft 1 keer gehapt bij een enting, waarvoor de dierenarts self zijn excuses al maakte, het was een zeer pijnlijke prik met pijnlijke vloeistof wat echt heel vervelend voelde voor een hond en dat had de da even vergeten te vertellen, anders had ik de kop van Nero vast kunnen houden... Volgens mij was dat en enting toen Nero parvo heeft gehad, een paar maanden terug. Daarna is hij nog een keer ziekjes geweest en wilde ze weer een enting geven, dit heb ik toen afgekapt en met pillen afgedaan...

Waar Nero zich altijd niks van dingen, stresssituatis e.d. Aantrekt, is hij als we in de wacht kamer zijn, een totaal andere, bange, gestreste, zielige hond...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

enten is een eigen keuze hoor, en als jij dat om de drie jaar doet, is het geen overenten. rabies is ook drie jaar en nee daar ontkom je niet aan.

als je weil geeft, doet dat dan in het voorjaar, en niet gelijktijdig met een andere enting, apart laten geven.

weil kan je apart laten zetten.
en als je nu parvo hondenziekte en leverziekte geeft, en geen weil, prima. en in het voorjaar de weil enting.

ook de rabies niet samen geven met de anderen enting, niet doen, ook al zegt je dierenarts dat kan, niet doen, laat er drie weken tussen zitten, beter zo.

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Waarom is dat? En waarom niet nu ook weil? Dat is nu een jaar geleden van Nero, en Nero zwemt nu ook....?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat de dierenarts betreft, blijf zelf rustig en probeer zeker over te komen, rustig in de wachtkamer gaan zitten, je wordt geroepen, negeer de hond, rustig binnen gaan. laat de hond naast je zitten, vraag of die de enting op de grond geeft, zodat je hond niet op de tafel hoeft.

praat met je hond op een rustige toon, en als de enting gezet is, even masseren op de plek, zodat er geen bult ontstaat, zorg dat je wat lekkers bij je hebt, als beloning. of zijn lievelings speeltje.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

apart de entingen geven is beter. dus weil apart, rabies apart, laat er een week of drie tussen zitten, entingen belasten het systeem van je hond. drie entingen in een is een grote belasting, apart geven.

weil is actief in het voorjaar, als het warmer gaat worden. en weil is een bacterie geen virus, weil muteerd ook, je geeft weil en er heerst een andere bacterie waar je hond niet voor geent wordt, dus weil vind ik zelf een hele onzekere enting, toch enten, dan graag in het voorjaar.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik geef mijn honden iets extra lekkers als er geënt wordt, ik schuif het naar binnen gedurende de gehele procedure.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Gewoon proberen heel rustig te blijven. Inenten is ook echt zo gebeurd, de meeste honden voelen het niet eens. Niet van tevoren al gaan doemdenken ;-)

Ik heb trouwens niks tegen inenten (hier wordt ook ingeënt, wel om de 3 jaar), maar ik wil je wel waarschuwen voor het tegelijkertijd laten zetten van de rabiës vaccinatie en 'de grote cocktail' (DHP)! 
Ikzelf zou dit absoluut nooit doen, en de meeste DAs doen dit ook niet tegelijkertijd (vreemd dat je DA dit wel wil doen, want dit is echt niet gebruikelijk). In ieder geval een paar weken ertussen is beter/veiliger.

Hier een mooi stukje dat uitlegt waarom ik dit dus nooit zou doen:
In vaccins zitten namelijk triggers die (auto -)imuunziektes kunnen veroorzaken.
'Zo triggert het Leptospirose vaccin enorm op het Distemper vaccin. En het Rabiës vaccin werkt flink in op de HCC uit het DHP vaccin en het Leptospirose vaccin. Daarom is het aan te bevelen om de vaccins DHP of Puppy DP en Leptospirose minimaal 4-6 weken na elkaar te vaccineren en de Rabies niet tezamen met het Leptospirose vaccin en/of de DHP c.q. Puppy DP te vaccineren.'

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Dankjulliewel!!

Ik ga in ieder geval maandag niet de rabiës erbij laten zetten!! Goed dat ik dit weet, dit wist ik niet, ook nog nergens kunnen vinden.
Ik heb de da zelf niet gesproken, alleen met het afspraak maken, tussen neus en lippen door genoemd. Echt fijn, hier heb ik wat aan!!

Dan wordt het alleen de grote cocktail... Lepto doe ik er dan ook niet bij, wat Willemijn zegt, laat ik deze in de lente zetten en rabiës kan op zich nog even wachten aangezien ons weekendje België niet door gaat...!

Alles om mijn lieve hondje gezond te houden!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

liefst in maart de weil laten zetten, de weil kan apart gegeven worden.

vraag er naar bij je dierenarts, ik heb dat toendertijd aangegeven, en dat kan, alleen weil, meer niet, en het liefst in maart.

weil is een bacterie die welig tiert in warm water , en ondiep water , ratten , besmette dieren hun urine, niet alleen van ratten..... stromend water voorkom je gauw weil.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Mijn honden zijn dol op de dierenarts en waarom omdat het zo'n fijne rustige man is.

De honden hoeven niet op tafel hij gaat lekker bij ze op de grond zitten dan mogen ze staan zitten of liggen wat ze zelf willen hij stelt ze gerust en alle handelingen worden heel zorvuldig uitgevoerd.
Als hij de honden ent gaan er wat brokken op de vloer en tijdens het eten worden ze genent en daarna nog een kluifje als beloning nou als je hond dat niet fijn vind ;-)

Maar dit zijn ook dingen wat je zelf thuis goed kan oefenen, zet je hond op tafel en betast h'm overal, leer goed aan het gebit kijken heeft je hond hier problemen bij jou al mee laat dan niet de dierenarts in de bek roeren maar laat dan zelf even het gebit zien.

Maar je hond wordt 1 jaar waarom dan anaalklieren uitknijpen als je hier eenmaal aanbegint moet het waarschijnlijk iedere keer weer omdat ze steeds sneller verstopt raken.
Bij goede harde ontlasting leegt de hond ze zelf en nagels knippen is het echt nodig zo niet gewoon niet doen.
Deze 2 handelingen gebeuren bij ons in ieder geval nooit.

Tja en het enten ik laat wel alles in 1x enten de dierenarts lacht z'n eigen een slag in de rondte als ik 3x kom om te enten 3x de deurkruk vasthouden is geloof ik al 25 euro per keer O-)

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes 3 doggies

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

Hier gelukkig 2 honden die beide de DA erg leuk vinden. Darco vind het iets minder, denk dat hij er te weinig komt ;-) , maar waarom laat je de hond niet gewoon op de grond?

De tafel kan natuurlijk al eng zijn, en dan nog zo'n raar iemand ernaast, de geur bij een praktijk. Laat hem lekker stevig met zijn 4 pootjes op de grond staan. Dan bukt de DA maar een keertje, of even door de knietjes heen. Wordt hier ook gedaan hoor, als je een grote hond hebt mag die gewoon lekker op de grond blijven. Hartje en longen beluisteren bukken ze maar even, en die enting die is dan ook zo gezet.

Maar ik zou voorstellen aan je DA gewoon de hond op de grond te laten.

Anaalklieren zou ik sowieso over na denken of je die wilt laten uitknijpen. Heeft hij er echt last van? Want als er geen last van is, dan ook niet bij "voorbaat" uit laten knijpen hoor, dan ben je elke keer de pineut terwijl normaal gesproken door het ontlasten de anaalklieren automatisch geleegd (kunnen) worden.

succes morgen!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

De tafel is er met een reden. Dierenarts moet tot zijn pensioen zijn werk kunnen doen zonder rugklachten. Arbo etc.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa is niet bang, maar juist wel vaak te hysterisch, haha.
Het gaat wel beter, en wat vooral helpt is dat hij juist op die tafel staat. En als we binnen zijn, laat ik hem loslopen, na een minuutje ofzo is ie dan al minder druk.
Jude, misschien ben ik mosterd, maar misschien is het sowieso goed je da even te vragen om de afspraak zo te plannen dat er even de tijd genomen kan worden. Tenzij het juist averechts werkt, dat ie de spanning meer gaat opbouwen.
Ik heb niet echt tips verder, ik kan altijd heel rustig blijven en nogmaals, de onze is niet bang.
Succes hoor!;-)

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik heb gevraagd voor tips hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Ik heb hele goeie tips gekregen, waarvoor dank!

Wat betreft de anaalklieren... Dat die ik echt niet zomaar, omdat ik het zo leuk vind dat ze uitgedrukt moeten worden bij nero. Nero heeft sinds pup last van zijn anaal klieren. Hij kan ze niet zelf uitdrukken en hij heeft echt hele harde ontlasting... Hij drukt ze niet genoeg uit dus om de zoveel maanden moet dit gewoon gebeuren en aangezien hij de laatste weken weer aan zijn kont zit te likken, is het nodig.

Wbt zijn nagels, het ziet er kielekiele uit... Niet super lang ofzo, daarom wil ik ook dat de da er even naar kijkt.

Nero vind het betasten heeft nero niks geen hekel aan, niet bij mij en niet bij anderen... Het gaat puur om het spuitje wat hij moet krijgen en het op de tafel staan, dat is wat ie eng vind... En waar ie last van heeft... Het zien van de tafel... Als ik hem er op heb getild en de da raakt hem aan, reageert hij niet extra, hij ontspant zich dan heel ietsjes...

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

En als je thuis is oefent met op een tafel zetten/staan.

Koda staat voor zijn vachtverzorging op een tafeltje misschien dat hij het daarom meer gewend is dus op een tafel staan is voor hem niet spannend. De vreemde omgeving wel.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

wat je zou kunnen doen als de dierenarts dichtbij zit:
weekelijks even langs, gewoon even naar binnen lopen, paar minuten gaan zitten en weer naar buiten en dan belonen als ie het goed.

op een gegeven moment merkt ie dat er niets engs gebeurt en zelfs lekkers krijgt!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Nou, mijn vriend is newt met hem geweest en het ging best goed... Alleen...

De dierenarts kwam met het verhaal dat de dhp niet apart van de lepto gegeven kan worden, dit moet worden opgelost in elkaar ofzo? Kan iemand mij daar wat van uitleggen?

Ik ga nu op zoek naar een andere dierenarts....
Ik voel me al lang niet echt serieus genomen daar, hangt ook wel af van wie er aan het werk zijn, maar toch.

Dus... Als iemand een da (liefst pro vers) weet in de buurt van Zutphen?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn dierenarts kan ook zonder lepto enten, die heeft flesjes steriel water om het vaccin in op te lossen. Kwestie van dat willen bestellen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Fijn dat het goed is verlopen! W.b. de vaccinaties kan ik je helaas niet helpen...':-)

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Op www.barfplaats.nl  staan lijsten met Dierenartsen die pro vers zijn.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

" Dus... Als iemand een da (liefst pro vers) weet in de buurt van Zutphen? "

Even van Barfplaats afgehaald:

Provincie Gelderland:

Dierenartsenpraktijk De Oase (Tannetje Koning) 
Dorpsstraat 15b
6731 AS  Otterlo
0318-590403
http://www.centrumoase.nl

Machteld Pauw
Drosteweg 20
3381 PG Putten (gld)
Homeopathische behandeling na telefonisch overleg.
Tel: 06 53491268
http://www.dierenartspauw.nl

Dierenartsenpraktijk Centaurea
Orderparkweg 5
7312 EN APELDOORN
Tel.: 055-3574340
Fax: 055-3574341
Spoednummer: 055-3574349 (buiten openingstijden)
http://www.centaurea.nl/

Zit zelf bij De Graafschap Dierenartsen. Weet niet of je die kent? Niet helemaal pro-vers. Maar ze vinden het ook niet verkeerd..!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enten... Hoe pakken we dat aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: M'n heerlijke mannen !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^