Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HaketHaket

honden foto van Haket

Mooie regio, daar zit onze hondensportvereniging ook.
Dit is onze website: www.hsvwitterveld.nl
Mocht het wat lijken kun je rustig contact met ons opnemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke




Deze lijkt mij het beste passen bij het eisenpakket

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" Regio Noord, tussen Groningen en Assen
"


Ik denk dat ik je wellicht heel blij kan maken. Hoe lijkt het je om af en toe op een Frans Bulldogje van ruim 6 maanden oud te passen?

Lindylinn (Gast)

Ziet er goed uit, Hans! Je moet alleen wel iets aan je zichtbaarheid doen op google. Toen ik zocht op puppycursus Assen kwam jk jullie niet tegen;-). Wel vijf anderen......even een tip. Jammer, want jullie aanbod lijkt goed zo op het eerste gezicht. Maar goed, dat dacht ik ook van degene die ik had gekozen en die kwam met de waterpistolen en de hond in de snuit bijten. Dat heb ik niet gedaan, by the way.

Lindylinn (Gast)

Die hadden we vijf pagina's terug ook al gehad, Joke!

honden page profiel HaketHaket

honden foto van Haket

wij houden niet van hulpmiddelen zoals parapluus en waterpistolen.
Wij willen alleen een goed contact tussen baas en hond.
Onze ervaring is dat de hond het wel snel doorheeft maar de baas het echt nog moet leren.
Je bent welkom om eens te komen kijken hoe het in de praktijk gaat.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Staat hier geen leuke herplaatser bij?
Ze kunnen niet allemaal met kinderen, maar als ik het zo lees zitten er best een aantal fijne honden tussen :-)

Lindylinn (Gast)

Hoi Cindy,
Je hebt helemaal gelijk, er zitten echt leuke honden bij. Dan ga ik wel door met training, want dat hebben we dan beiden nodig denk ik;-). Ik ga zeker kijken!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Trainen moet je zeker doen, is goed voor de band maar ook gewoon leuk om te doen :-)

In het asiel zelf zitten ook leuke honden, maar dat is misschien niet zo handig voor jullie. Zijn voornamelijk honden uit het buitenland en dat is gewoon best pittig (Mellow komt daar ook vandaan).

Vind je het niet leuk om een profiel aan te maken? :-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Heb enkel de eerste dingen gelezen.
Ik vind een hond aanschaffen omdat je zou bewegen, niet de juiste motivatie. Bewegen moet je uit en voor jezelf doen, vind ik persoonlijk. Als je een hond hebt, is dat bijkomend voordeel (voor sommigen misschien eerder nadeel) dat je inderdaad buiten moet en op wandel gaat. Maar het is maar een onderdeel van het hond hebben.

Trouwens niet alle honden zijn grote wandelaars, laat staan "lopers", er zijn er ook die niet vooruit te branden zijn.
Er zijn er dan ook weer die misschien veel meer willen wandelen dan je lief is... het is allemaal niet netjes pasklaar en allemaal afwachten wat je in huis krijgt.

Als je niet echt stapelgek bent op honden, zou ik het zo laten.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik vind ook dat je een beetje te veel richt op wat je hond moet zijn en kunnen , het is hetzelfde bij kinderen : de opvoeding doet veel , de opvoeding vormt de persoonlijkheid van uw hond xD

Lindylinn (Gast)

Voor iedereen die het nog interesseert:Sinds twee maanden hebben we een hondjem een kruizing tussen een Maltezer en een Shih- Tzu van negen maanden nu. Een liever hondje moet nog gevonden worden. Ze voldoet aan al onze "eisen", met gemak. Ze is wel waaks, maar blaft zeer zelden. Ze is lief, aanhankelijk, bijt niet, knaagt niet, is heel gehoorzaam, gromt niet, kan heerlijk lang lopen, maar ook genoeglijk op de bank snurken. En als het heel incidenteel eens niet lukt een hele lange wandeling te maken, is ze ook tevreden met meerdere kleine. En moet ze eens in de bench als ik een boodschap moet doen, dan krijgt ze een kauwstokje. Daar komt ze dan niet aan, tot ik weer thuis ben en spdan gaat ze pas heel tevreden knabbelen. Ze kwam bij ons via Marktplaats, wat ik wel een beetje eng vond. Alle asiels gaven echter geen opties, alleen probleemhondjes (wat ik gezien onze ervaring noet aandurfde) of ze gingen steeds weg voor we zelfs konden kijken. Dit hondje moest weg omdat ze niet met een andere hond overweg kon. Ze was eerst wel flink bang voor andere honden, maar dit wordt steeds beter en ze geniet met kleinere honden soms al enorm van spelen.
Achteraf bezien ben ik alleen nog maar meer zeker van ons idee dat onze eerste hond óf helemaal de verkeerde hond voor ons was óf dat een pup echt niets voor ons is (of beiden). Als je hem vergelijkt met deze puberhond, is het alsof je een poes met een valse tijger vergelijkt. Een wereld van verschil, in het voordeel van ons boomertje. Ik dacht altijd dat je daar alleen maar een blokje mee om kon, qua actie radius, maar na een uur lopen kijkt ze echt teleurgesteld als we 'al' naar huis gaan. Om dan vervolgens wel daarna minimaal een uur of twee te snurken. Toch wel een beetje moe;-).

Lindylinn (Gast)

Sorry, de tekst wil er niet meer onder. Kortom ik ben heel blij (en ons hele gezin, ook mijn man die eigenlijk niet veel van honden moest hebben) met ons hondje. Ik ben ook blij dat ik me niet de moed heb laten ontnemen door mensen op dit forum die vonden dat wij maar beter geen hond konden nemen.

Bedankt voor alle positieve reacties die er gelukkig ook waren,

Lindylinn

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Heel veel plezier met je hondje !;-)

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Heel veel plezier met je hond, geniet er van!!

Anoniem (Gast)

Wat fijn om te lezen dat jullie nu zo'n lief en leuk hondje hebben! Ik heb het hele relaas gedeeltelijk gelezen en schrok ook hoe je werd afgebrand. Ook wij zijn aan het zoeken naar een leuke hond en ook wij hebben een (volgens sommige mensen een te) lange 'eisen' lijst. Maar het geeft me moed dat het jullie gelukt is.
Veel plezier met jullie maatje!

honden page profiel HaketHaket

honden foto van Haket

Mooi dat het toch nog gelukt is om een hond(je) naar jullie keuze te vinden. Mocht je later nog tegen wat probleempjes lopen zijn wij natuurlijk altijd bereid om je daarbij te helpen. Wens je in ieder geval heel veel plezier!

honden page profiel IndraIndra

honden foto van Indra

E zijn een hoop mensen die negatief zijn. Ik begrijp je eisen. Ik ben zelf invalide en heb 2 honden . 1 van 10,5 en een pup van 21 weken. We hebbem ook goed nagedacht om aan een pup te beginnen weer, maar toch gedaan. Ik ben de hele dag thuis en dus voor de opvoeding. Het is goed gegaan en nergens geen last van gehad. Maar we krijgen de pubertijd nog.Als ik jou was zou ik voor een golden retiever of labrador kiezen. Ga bij de verenigen kijken of ze herplaatsers hebben en zij weten wel als je hen de eisen voor ligt welke hond er bij je past. Trouwens blaffen kun je ze af leren. Ben ik bij de pup ook mee bezig. Ze mag niet elke keer blaffen van ons.

debbie (Gast)

serieus bijtgedrag bij een pup kan echt wel hoor. mijn grootouders hebben ooit een boere foks pup gehad die echt gestoord was. bijten , grommen, ze mochten zelf niet meer bewegen als ze in de zetel zaten.of een blad van de krant omslaan.of hij vloog op ze af. die mensen zagen dat hondje echt doodgraag en hij werd zeker nooit geslagen. mijn grootouders hadden veel ervaring met honden dus daar lag het ook niet aan ,uiteindelijk een gt ingeschakelt .die heeft uiteindelijk de hond mee naar huis genomen.maar adviseerde uiteindelijk  de hond te laten inslapen. . omdat hij echt zwaar gestoord was. hij is op zeven maand ingeslapen. dus bijtgedrag bij jonge pups kan dus in sommige gevallen wel degelijk.    veel succes met de zoektocht

debbie (Gast)

ha je hebt al een hondje:-D maar goed dat je je niet hebt laten ontmoedigen door alle negatieve reacties. en in de eerste plaats aan je kinderen hebt gedacht. want die gaan komen op de eerste plaats!  ik wens je veel geluk met je hondje;-)

honden page profiel ??

Een ruwharige teckel is helemaal het einde, eigenlijk heb je dan geen hond maar een mens in huis.. Lol

honden page profiel CheyenneCheyenne

honden foto van Cheyenne

Misschien een King Charles! Ze zijn heel lief, schattig, en hebben niet super veel beweging nodig.':-)

honden page profiel bgbbgb

honden foto van bgb

Labradors zijn hele leuke honden. Wij hebben er zelf een en ze is heel lief, ook voor kinderen. Ik zou wel een teefje nemen qua waaksheid dus ik zou ff kijken voor de labrador.

honden page profiel bgbbgb

honden foto van bgb

Labradors zijn hele leuke honden. Wij hebben er zelf een en ze is heel lief, ook voor kinderen. Ik zou wel een teefje nemen qua waaksheid dus ik zou ff kijken voor de labrador.

honden page profiel bgbbgb

honden foto van bgb

Labradors zijn hele leuke honden. Wij hebben er zelf een en ze is heel lief, ook voor kinderen. Ik zou wel een teefje nemen qua waaksheid dus ik zou ff kijken voor de labrador.

honden page profiel bgbbgb

honden foto van bgb

Labradors zijn hele leuke honden. Wij hebben er zelf een en ze is heel lief, ook voor kinderen. Ik zou wel een teefje nemen qua waaksheid dus ik zou ff kijken voor de labrador.

honden page profiel Jessica Jessica

honden foto van Jessica

Ik zou een labrador voorstellen :-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Even goed lezen, ze heeft al een hond.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik geloof dat je geen hond zoekt, maar een kat of konijn. Honden hebben nu eenmaal aandacht en beweging nodig. Het is geen dier waarvoor je eenmalig een kattenluik in de deur zaagt en daarna 1x per dag voert.

Geen enkele soort hond zal volledig aan je eisen voldoen ben ik bang.

Anders sowieso een dove hond, die blaffen zelden.

honden page profiel --

honden foto van -

misschien kan je een profiel aanmaken :-Dik ben wel benieuwd naar je hond :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^