Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lindylinn (Gast)

Beste lezers,

Na lang wikken en wegen hebben we besloten een hond te nemen. Voor mijn gezondheid moet ik elke dag minstens een half uur lopen, maar zonder stok achter de deur lukt me dat niet. Vandaar een hond, en ook voor de gezelligheid.

Nu hebben we kort een puppy gehad, engelse cocker spaniel, reu. Hij was eerst heel lief en aanhankelijk, maar werd al gauw erg dominant en bijterig (niet puppy-bijten). Ik ben op cursus geweest, heb alle boeken en fora gelezen en tips toegepast. Ik was strenger dan ik eigenlijk wil. Na drie weken was ik compleet gesloopt (ook van alle doorwaakte nachten - zindelijkheid en doorslapen was ook nog niet echt zijn ding). Nu willen we wel graag een hond, maar twijfelen we erg wat dan een geschikte hond voor ons is.

Wij hebben twee kinderen, van 10 en 12. We denken dat een puppy teveel is, dus we zoeken een hond van tussen de 1 en 2 jaar die al goede dingen heeft geleerd;-). We houden niet van blaffers en waaksheid is helemaal niet belangrijk. Gezelligheid wel. Qua lopen denk ik aan 's morgens en 's avonds een kwartiertje en overdag dan tussen een half en een heel uur. We wonen buiten, in een natuurgebied met water, dus dat lijkt ons wel heel leuk voor een hond. Er zijn veel honden en katten in de buurt, het is fijn als de hond daarmee eern beetje normaal om kan gaan. Ons huis is niet heel groot en de tuin is niet afgesloten, dus zal de hond overdag vooral binnen zijn. Ik vind het wel prettig als het dan een rustige hond is. Knuffeltje en spelletje op zijn tijd, maar niet steeds om me heen drentelen. Qua formaal liever klein tot medium dan groot. De hond moet wel leerbaar en gehoorzaam zijn. Ook vind ik het fijn als de hond makkelijk accepteert dat wij de leider zijn. Ik ben elke dag thuis, maar de hond moet wel alleen kunnen zijn als ik boodschappen doe bv en incidenteel eens een paar uurtjes. Qua vacht vind ik zacht wel lekker. Een of twee keer per week borstelen vind ik prima.

Welke hond zou volgens jullie geschikt zijn? En dan een reu of een teefje? We hadden eerst voor een reu gekozen omdat loopsheid me wel lastig lijkt en bij cockers juist reuen zachter schijnen te zijn, maar die dominantie viel ons dus erg tegen.

Ik hoop dat jullie willen helpen, wij komen er niet meer uit en hebben een beetje koudwatervrees gekregen. Met keuzehulpen op internet kom ik soms op de raarste honden uit, dat vind ik ook wat lastig.

Alle adviezen welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LucaLuca

honden foto van Luca

hoi

heb je misschien al eens aan een golden retriever gedacht. is iets groter als middelgrote hond maar karakter is goed. als je bij een goede fokker kijkt letten ze daar ook op.

Wij krijgen binnenkort een golden en het karakter sprak mij vooral aan. ze zijn zacht van karakter en zijn erg leergierig. misschien hebben andere ook nog ideen. gr

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

een labrador is een leuke gezinshond!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ik denk is dat je anders moet gaan denken. Als je een hond neemt hangt het van verschillende dingen af hoe hij zich gedraagt, ras, persoonlijkheid, ervaringen etc. Maar het gaat er vooral om: hoe ga jijzelf met de hond om, daar hangt het vanaf hoe de hond zich gedraagt op de lange duur.

Stel je haalt een hond uit het asiel, die nooit blaft, braaf aan de lijn meeloopt, met andere dieren en met kinderen kan, de perfecte hond dus. Deze hond kan als hij bij de nieuwe eigenaar komt en niet goed behandeld wordt, bijv. door kinderen die steeds maar om zijn hals hangen, baasjes die hem niet rustig laten eten maar met hun handen door zijn voerbak graaien, hem onder druk zetten door hem dingen te laten doen die hij niet snapt of niet aankan, etc. dan al heel snel veranderen in een hond die kinderen niet leuk vindt en gaat grommen naar hen, of happen of erger..  Hij kan onzeker worden en gaan uitvallen aan de lijn, hij kan verlatingsangst ontwikkelen en gaan blaffen en slopen als je weg bent.

Over dominantie is hier nog een leuk artikeltje

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie?.php

Lindylinn (Gast)

Hoi Dobry,

Bedankt voor jouw reactie. We hebben onze pup echt naar eer en geweten opgevoed. Geen kinderen die om hem heen hangen, wel leuke spelletjes met hem gedaan. Zitten kon hij bv al, daar hebben we op verder gebouwd. Ik heb ook niet het idee dat we hem overvraagd hebben. Bv bij de deur ging hij in het begin vanzelf zitten. Dat beloonden we natuurlijk sterk, soms lekkers en soms een flinke aai. Na een week was dat echter over en sprintte hij zo voor ons uit de deur in. In de drie weken dat we hem hadden heb ik twee- en- half week naast hem gelegen op een matras omdat ik er elke nacht zes keer uit moest. Halverwege ging ik weer boven slapen, omdat hij qua ontlasting wel een nacht kon hebben en het piepen echt veel beter ging, maar toen ging hij weer erg piepen, en poepen en plassen in de bench. Ik denk inderdaad uit verlatingsangst. Toen ben ik er maar weer naast gaan slapen, want we wilden natuurlijk graag dat hij zich veilig voelde, maar toen deed hij het niet meer in de bench maar plaste hij overal in de kamer (ook als hij net uitgebreid gewandeld had en ook als hij net in de puppyren twee plasjes had gedaan). Niet altijd, maar wel elke dag een of twee keer. We hebben als gezin steeds besproken welke aanpak we hanteerden en hoe we bepaalde dingen zouden belonen en zo. Dus redelijk consequent (er glippen altijd wel verschilletjes tussendoor). Naar andere honden en mensen was hij vreselijk lief, maar naar ons werd hij echt onhandelbaar. Als ik zijn pootje wou drogen na een natte wandeling, beet hij me zo in het gezicht. De kinderen waren al helemaal de bok, dat kon echt niet meer. Maar bij een volgende hond zullen we nog beter ons best doen, we willen graag een gezellig maatje. We beseffen heel goed dat ons gedrag een belangrijke rol speelt, maar we hebben in ieder geval naar eer en geweten gehandeld ( en ik denk voor beginnelingen ook behoorlijk goed).

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Wat heb je met die pup gedaan, waar heb je hem heen gebracht toen het niet meer ging, ik neem aan terug naar de fokker?

Lindylinn (Gast)

Klopt, hij mocht volgens het contract terug naar de fokker.

honden page profiel John&johnneyJohn&johnney

Misschien een mopshondje? Maar de vacht is niet heel zacht. Maar ik zou dit accepteren, wat dit is een erg geschikt hondje voor jullie. En geloof me, ik ken een mopshondje ezn die zijn echt heel aardig hoor. Als ik jullie was zou ik voor dit hondje gaan.





Succes!;-)

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

ik moet zeggen dat ik wel vind dat er veel eisen aan de hond gesteld worden of ben ik de enige die dat vind? *kritisch zijn is niet erg, want de hond moet wel bij je passen natuurlijk*

ik zou zeggen vooral ook omdat je op zoek bent naar een oudere hond: kijk eens in het asiel.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Op zich zijn Labradors en Golden Retrievers prima gezinshonden, alleen die kunnen ook waaks zijn.. Je kunt ook een Pitbull in huis nemen en die zou ook zomaar niet waaks kunnen zijn.. Snap je? Dus in weze weet je nooit wat je in huis haalt.. Wat dat betreft denk ik dat je best wel veeleisend bent, wat ergens logisch is, want een hond moet wel bij je passen. Maar ik zou je verwachtingen iets aanpassen. Over Maltezers (ervaring) wordt verteld dat het allemansvriendjes en rustige dieren zijn, maar als ik af en toe naar onze Binky kijk (16 weken) dan vraag ik me af of hij wel Maltezer is, ook al is het nog een pup! ;-)

Zelf zou ik in het asiel gaan kijken naar hondjes. Die verdienen ook een goed tehuis.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Misschien een mopshondje? Maar de vacht is niet heel zacht. Maar ik zou dit accepteren, wat dit is een erg geschikt hondje voor jullie. En geloof me, ik ken een mopshondje ezn die zijn echt heel aardig hoor. Als ik jullie was zou ik voor dit hondje gaan.





Succes!;-) "



Accepteren?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik zou me eerder afvragen of jullie wel geschikt zijn voor een hond.
Een pup sowieso niet, het zelfde probleem zal zich weer voor doen.

Maar ja een hond uit een asiel kan ook problemen hebben en daar zal je mee aan de slag moeten.

Mijn mening, zoek een ander huisdier om daar alle liefde en tijd aan te geven.

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam

honden foto van Flow*Sky*Sam

ik zou zeker ook eens in een asiel gaan kijken,je kunt op internet veel asiels waar honden zitten en waar al wat over bekent is wat gedrag aangaat vinden,maar zoals al gezegd,er worden wel behoorlijk wat eisen aan de hond gesteld,en het zal ook aan jullie in de toekomst liggen hoe de hond is/word,ze zeggen altijd dat de baasjes opgeleid moeten worden en niet de hond,en iedere hond is toch anders ook al word het karakter op internet beschreven,wij hebben een old englisch bulldog voor het waken en karakter genomen,nou is dat bij hem dus
heel anders als de beschrijving want hij lijkt wat gedrag aangaat op een Chihuahua,zit graag op schoot met zijn 47 kilo,en vind een muis nog aardig en het waken laat hij  aan ons over ':-) 
hier in het asiel in de buurt mag de hond 2 weken mee om te kijken of er een klik is in het gezin met de hond,zoniet mag hij/zij terug,aan de ene kant vind ik dit heel goed maar aan de andere kant vind ik het weer sneu voor de hond,want die denkt weer een heerlijk mandje en huisje te hebben en word dan weer terug gebracht als een ding uit een winkel wat niet bevalt,het is een beetje dubbel dit maar misschien toch wel een oplossing voor jullie gezin,

veel succes iig.

Lindylinn (Gast)

Beste Veronique,

Wat in mijn verhaal brengt jou tot de vraag of we wel geschikt zijn voor een hond? Is een oprechte vraag, hoor! Nogmaals, we hebben alles naar eer en geweten geprobeerd te doen, maar als er dingen zijn waarvan jij of andere forumbezoekers zeggen: niet doen, omdat...... Of daar ben je de mist ingegaan, dan hoor ik dat heel graag.
En kritisch....ja, misschien wel. Niet teveel blaffen is echt belangrijk in verband met veel buren (en ervaringen met buren met honden die gigantisch blaffen om middernacht bij de laatste uitlaat). Gezinshond is echt belangrijk omdat we een gezin hebben met kinderen. Hoeveelheid uitlaten is om niet een hond te krijgen die gefrustreerd is omdat hij veel te weinig wordt uitgelaten, lijkt me ook nogal relevant. Of juist te veel wordt uitgelaten en gewrichtsproblemen krijgt. Karakter is belangrijk omdat de hond wel in een bestaande situatie komt en wij het liefst een hond willen die bij ons past in plaats van vier mensen compleet te veranderen voor een hond. Maar natuurlijk doen we er alles aan om dat goed te laten gaan. Ik ben ook niet voor niets direct naar puppycursus gegaan en heb alle boeken over puppy-opvoeding gelezen.
Omdat dit onze eerste (nou ja, tweede) hond zou zijn, maken we vast wel eens een fout. Zo zijn jullie allemaal misschien ook wel begonnen, tenzij je het geluk had opgegroeid te zijn in een gezin met honden. Daarom is het fijn om niet te beginnen met een ras hond die als moeilijker te boek staat, meer een hond voor ervaren opvoeders. En natuurlijk is elke hond zichzelf met zijn eigen karakter, daar red ik me wel mee.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Je kunt eens in een asiel kijken daar zitten genoeg lieve honden die een goede thuis verdienen! ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Lindylinn,

Zoals enkele anderen hier voor me, heb ik het ook wat moeilijk met je eisen naar de hond toe.
Maar misschien ligt dat alleen maar aan de manier waarop je het verwoord hebt, en niet zozeer aan je eigen ingesteldheid.
Als je het wat samenvat, kom je hierop uit, en dat is toch wel behoorlijk heavy om vanuit deze eisen te vertrekken:
- een hond voor de gezondheid en ook voor de gezelligheid.
- we zoeken een hond die al goede dingen heeft geleerd  

- helemaal geen blaffer
- niet te veel beweging ( 's morgens en 's avonds een kwartiertje en overdag dan tussen een half en een heel uur)
- hond moet kunnen omgaan met honden en katten
- tuin niet afgesloten dus hond moet binnen. 
- moet rustig zijn, mag niet rond je drentelen
- moet 'leerbaar' en gehoorzaam zijn
- moet leiderschap accepteren
- moet alleen kunnen zijn
- zachte vacht (maar geen onderhoud)
- niet groot

Stel je voor dat mensen ook met zo'n eisenpakket aan kinderen zouden beginnen: mijn baby moet luisteren, mag niet drentelen, moet me als leider accepteren, mag niet roepen, enz. Dat zou toch ook heel erg vreemd overkomen, niet? Als je aan toekomstige ouders vraagt wat ze van hun kindje verwachten, zeggen ze meestal: "als het maar gezond is!"
Eigenlijk is het met een hond niet anders, want al de rest (gedrag): daar bouw je samen aan!
Geen enkele hond wordt rustig, gehoorzaam, en niet-blaffend of niet-bijtend geboren. Het is de mens die met hem een relatie opbouwt en hem dit allemaal aanleert.
Louter gebaseerd op de kleine stukjes tekst die je vermeldt ivm je cocker: ik denk dat je heel veel bezig bent geweest met streng en autoritair zijn, en je pupje (een baby!) dit langs geen kanten kon plaatsen. Om een leider te zijn, moet je helemaal niet streng zijn. Bij een hond vertrek je net vanuit een hele warme, vriendelijke, geduldige en rustige aanpak en bouw je zo samen een band op, en dan zal je een heel onafscheidelijke, aanhankelijke hond krijgen. Maar als je bij een hond denkt in termen van: ik sta boven en hij beneden en dit moet hij weten, dan gaat ie in protest en krijg je een opstandige hond, of nog erger: een bange hond. En geen 1 van deze twee wil je hebben.

Dus wil je een lieve, aanhankelijke en rustige, gezellige hond? Wees dan zelf ook lief en rustig en aanhankelijk en gezellig naar hem toe! Werk vanuit emotie ipv vanuit positie, je zal zien dat dit heel wat soepeler gaat, dan!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Een asielhond is een goede optie, maar ik zou zelf in jullie geval niet op zoek gaan naar een hond tussen de 1 en 2 jaar! In mijn ogen kunnen deze vaak nog "puppystreken" hebben en zijn meestal ook nog vrij onvolwassen. Ik zou eerder gaan voor een wat oudere stabielere hond, die al wat volwassener en rustiger is. Zo rond de 4 jaar lijkt mij een betere leeftijd. Is nog erg jong (want ik begrijp dus dat jullie dat willen), maar toch net wat stabieler vaak.

Wat ik in jullie geval zou doen, is zoeken in de rasgroep gezelschapshondjes. Dit zijn vaak de kleinere en rustigere hondjes, die niet extreem veel beweging nodig hebben en ook wel van knuffelen houden (let op: er zitten wel uitzonderingen bij!). Op http://www.dierenasiels.com kun je de rasgroep kiezen en dan zou ik bij jullie ook nog aanvinken: volwassen, kan met honden, kan met katten, kan met grote kinderen en kan alleen thuis zijn. Daarna kun je dan kijken of er een hondje bij zit wat jullie aanspreekt, naar het asiel bellen voor meer informatie (vaak kunnen ze je véél meer vertellen dan er op de site staat!) en eventueel een afspraak maken om kennis te maken.

Succes.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Reu of teef maakt overigens niet zo uit, het ligt meer aan de karakter van de hond zelf (en de opvoeding!!).

honden page profiel --

honden foto van -

" Lindylinn,

Zoals enkele anderen hier voor me, heb ik het ook wat moeilijk met je eisen naar de hond toe.
Maar misschien ligt dat alleen maar aan de manier waarop je het verwoord hebt, en niet zozeer aan je eigen ingesteldheid.
Als je het wat samenvat, kom je hierop uit, en dat is toch wel behoorlijk heavy om vanuit deze eisen te vertrekken:
- een hond voor de gezondheid en ook voor de gezelligheid.
- we zoeken een hond die al goede dingen heeft geleerd  

- helemaal geen blaffer
- niet te veel beweging ( 's morgens en 's avonds een kwartiertje en overdag dan tussen een half en een heel uur)
- hond moet kunnen omgaan met honden en katten
- tuin niet afgesloten dus hond moet binnen. 
- moet rustig zijn, mag niet rond je drentelen
- moet 'leerbaar' en gehoorzaam zijn
- moet leiderschap accepteren
- moet alleen kunnen zijn
- zachte vacht (maar geen onderhoud)
- niet groot

Stel je voor dat mensen ook met zo'n eisenpakket aan kinderen zouden beginnen: mijn baby moet luisteren, mag niet drentelen, moet me als leider accepteren, mag niet roepen, enz. Dat zou toch ook heel erg vreemd overkomen, niet? Als je aan toekomstige ouders vraagt wat ze van hun kindje verwachten, zeggen ze meestal: "als het maar gezond is!"
Eigenlijk is het met een hond niet anders, want al de rest (gedrag): daar bouw je samen aan!
Geen enkele hond wordt rustig, gehoorzaam, en niet-blaffend of niet-bijtend geboren. Het is de mens die met hem een relatie opbouwt en hem dit allemaal aanleert.
Louter gebaseerd op de kleine stukjes tekst die je vermeldt ivm je cocker: ik denk dat je heel veel bezig bent geweest met streng en autoritair zijn, en je pupje (een baby!) dit langs geen kanten kon plaatsen. Om een leider te zijn, moet je helemaal niet streng zijn. Bij een hond vertrek je net vanuit een hele warme, vriendelijke, geduldige en rustige aanpak en bouw je zo samen een band op, en dan zal je een heel onafscheidelijke, aanhankelijke hond krijgen. Maar als je bij een hond denkt in termen van: ik sta boven en hij beneden en dit moet hij weten, dan gaat ie in protest en krijg je een opstandige hond, of nog erger: een bange hond. En geen 1 van deze twee wil je hebben.

Dus wil je een lieve, aanhankelijke en rustige, gezellige hond? Wees dan zelf ook lief en rustig en aanhankelijk en gezellig naar hem toe! Werk vanuit emotie ipv vanuit positie, je zal zien dat dit heel wat soepeler gaat, dan! "

als dit de punten zijn, zijn er de helft waar je zelf voor moet zorgen

deze punten kan je afleren:
- blaffen
- rondjes draaien
- gehoorzaamheid (ga op cursus)
- leiderschap (je moet je zelf opstellen als leider, als je dat niet doet, doet de hond dat. dat is bij elk ras zo)
- alleen kunnen zijn; je kan daar ook grote deels op trainen

honden page profiel --

honden foto van -

"
als dit de punten zijn, zijn er de helft waar je zelf voor moet zorgen

deze punten kan je afleren:
- blaffen
- rondjes draaien
- gehoorzaamheid (ga op cursus)
- leiderschap (je moet je zelf opstellen als leider, als je dat niet doet, doet de hond dat. dat is bij elk ras zo)
- alleen kunnen zijn; je kan daar ook grote deels op trainen "
haha ik heb je gequote (christel), maar dit zeg je zelf ook, sorry) :-D

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

sorrie maar als ik dit lees de pup is 3 weken bij jullie geweest ;-)

een Konijn ofzo ?
Of een kat.

Wat als de pup na al je moeite begint te puberen....
Bijten heeft de mijn ook al gedaan, in mijn gezicht ook een keer gehapt.

Er zijn pups die maanden nodig hebben om zindelijk te zijn, andere zijn het al zo goed als, ze bij de fokker vandaan komen.

Dat weet je niet opvoorhand !!!

De perfekte hond bestaat niet.
dus ofwel een bejaarde hond of een ander dier zou ik aanraden.

Een pup jonge hond zeker niet

ze moeten toch leren wat kan en niet kan.

Voor een pup moet je geduld, geduld en nog eens geduld hebben

Lindylinn (Gast)

Beste Nadine,

Het gaat er met name om dat dingen die al wel goed gingen steeds minder goed gingenm terwijl we hetzelfde deden als toen we het hem aanleerden.

Linda

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Zoals de voorgangers al zeggen, een behoorlijk eisen pakket!

Het kiezen voor een hond hoort een weloverwogen en bewuste keuze te zijn, de hond zal de komende 10 iig deel uit maken van het gezin!
Gezin zeg ik al, een hond is een volwaardig gezinslid, die net als kinderen aandacht moet hebben en wat te doen moet hebben!

Waarom willen jullie een hond?
Om ietsjes extra aan beweging te doen en voor de gezelligheid..
Maar een hond is veel meer dan 1 uur wandelen op een dag en voor de gezelligheid op de bank!!!
Je moet je realiseren dat een hond ook uitdaging nodig heeft, iets te doen moet hebben, dus lekker veel bezig zijn met de hond in de vorm van oefenen/trainen, aandachtsoefeningetjes doen, zoek en speurspellen, denkspellen, de hond dus geestelijke uitdaging geven, daarnaast genoeg beweging, 1 uur per dag is niet voldoende, een kwartier per keer al helemaal niet!
Verstandig is om het andersom te bekijken, wat kunnen wij een hond bieden, waarom wordt een hond gelukkig bij ons?

En vele dingen die je noemt zijn geheel afhankelijk van hoe jullie zelf met de hond omgaan, afhankelijk van de situatie maar ook afhankelijk van eerdere gebeurtenissen en situaties, krijgt de hond bv voldoende echte rust, is er rust in huis, krijgt de hond genoeg geestelijke en lichamelijke activiteiten etc etc..
Blaffen kan bv een gevolg zijn van iets dat is voorgevallen, je kunt een hond dus niet zomaar straffen voor het blaffen bv.


Sowieso zou ik dan kiezen, als jullie ervoor gaan, voor een hond die ouder is dan 1,5 want tussen de 1 en 1,5 is een leeftijd dat mogelijk de puberteit nog speelt en ik denk niet dat jullie dat zouden willen.
Ook gezien jullie ervaring met de Cocker pup.
Pups en jonge honden, daar moet gewoon tijd, energie, oefening/training, herhalen, herhalen, herhalen en geduld in gestoken worden, het is veel werk!
Maar trek je in de eerste 1,5 jaar veel tijd uit voor het grootbrengen/begeleiden van een pup/ jonge hond dan heb je er later alleen maar meer aan!

Het wil niet zeggen dat een hond van bv 2 uit het asiel of van een particulier herplaatst wordt, geen tijd, geduld en oefening kost!
Soms is het net zoveel werk als een pup dus daar zou ik maar niet op verkijken!

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

" Beste Nadine,

Het gaat er met name om dat dingen die al wel goed gingen steeds minder goed gingenm terwijl we hetzelfde deden als toen we het hem aanleerden.

Linda "

mijn pup is 7 maand, ik ga naar school en is soms een echte terorist (haar bijnaam)

soms leert ze echt veel en soms wijgert ze te luisteren.
zo zijn kinderen ook, soms koppig.

Geduld dus...

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik vind ook inderdaad dat het eisenlijstje wel erg hoog is. Zoals al eerder aangegeven, kan een heleboel verholpen worden, maar dan moet er wel heel wat werk in gaat zitten! Ook herplaatsers kun je niet kant-en-klaar bestellen, dus ga er van uit (ook al staat er iets wel/niet in de beschrijving) dat je aan de asielhond ook nog wel wat werk zult hebben. Een cursus zou erg aan te raden zijn!

Valt er iets tegen? Werk er dan aan! Honden blijven nu eenmaal dieren en kun je dus niet "op maat" bestellen, dus houd daar alsjeblieft rekening mee, voordat er weer een hondje terug moet :'( Of begin niet aan een hond.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Beste Nadine,

Het gaat er met name om dat dingen die al wel goed gingen steeds minder goed gingenm terwijl we hetzelfde deden als toen we het hem aanleerden.

Linda "

Dát heet nou de pubertijd! Hebben jullie je wel ingelezen toen jullie aan een hond begonnen?!

Onder invloed van de lichamelijke veranderingen verandert ook het gedrag van uw hond. Puberende honden worden opeens Oost-Indisch doof voor uw geroep, zijn continu bezig hun grenzen op te zoeken, en lijken alles wat ze geleerd hebben vergeten te zijn. Genoeg om u als eigenaar de moed in de schoenen te doen zakken. Belangrijk in deze fase is dat u op kalme en consequente wijze uw leiderschap blijft uitstralen. Niet hij, maar u neemt in alles het initiatief, en u gaat niet in op bedelen om aandacht, spel, eten of uitlaten. U bepaalt wat en wanneer iets gebeurt.

Wat training betreft lijkt deze periode er soms een van stilstand. Soms lijkt het alsof uw hond alles wat u hem tot nu toe had geleerd, niet meer weet of kan. In de puberteit dient het geleerde echter herhaald en bevestigd te worden, om echt definitief vorm te krijgen. Voorkom dat u in deze periode qua training te hoge eisen aan uw hond stelt. Laat u echter ook niet te veel verleiden door zijn zogenaamde vergeetachtigheid. Korte trainingssessies met motiverende beloningen zorgen ervoor dat het geleerde actief aanwezig blijft en de samenwerking met u extra diepgang krijgt.

Ook wat betreft de socialisatie heeft een puber zo ronde de zevende maand herhaling en bevestiging nodig. Die zevende maand wordt soms wel de tweede angstfase genoemd.
Goed gesocialiseerde honden tonen zich opeens terughoudend of angstig naar mensen, honden of situaties die ze voorheen zonder problemen ondergingen. Ga niet in op dit gedrag en zorg voor voldoende positieve ervaringen. Daarmee bekrachtigt u nog eens de socialisatie die u hem gegeven heeft. Zijn er dingen die uw hond onvoldoende heeft meegemaakt, dan is dit de tijd om hier alsnog aandacht te aan besteden.


Na de pubertijd lijkt uw hond ineens weer de oude. De gehoorzaamheid die hij voor de pubertijd had, is weer terug. Hij was het dus niet verleerd! Wanneer u er echter in de pubertijd de brui aan geeft en denkt dat uw hond niet meer de leuke en gehoorzame hond van voor de pubertijd zal worden, dan zal dit door het ontbreken van herhaling van de oefeningen vaak ook het geval zijn. Houdt dus altijd vol tijdens de pubertijd!

Bron: http://www.hondenplaza.nl/pubertijd_honden

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Beste Nadine,

Het gaat er met name om dat dingen die al wel goed gingen steeds minder goed gingenm terwijl we hetzelfde deden als toen we het hem aanleerden.

Linda "


Ook is het zo dat vaak tot een leeftijd van misschien wel 2 jaar, bij de een is het korter, bij de ander weer langer, er vaak wisselingen zijn in gedrag etc, de pup/jonge hond komt door verschillende fases, groeit op, met alle bijkomende zaken als gevolg.
Net als kinderen eigenlijk, dan komt de puberteit, doen ze rare, stiekem dingen en maken foute beslissingen en worden in de 20 of 30 pas echt volwassen en maken verstandige keuzes.
Met de taak aan de ouders om het kind toch enigzins te begeleiden in de keuzes en verantwoordelijkheden.
Het is niet geheel te vergelijken, een mens is een mens, een hond een hond, maar je zou het een beetje zo kunnen zien.
Een pup/jonge hond moet ook leren en heeft ook begeleiding nodig om groot te worden, honden zijn vaak tussen de 2 en 3 jaar lichamelijk en ook geestelijk in balans en uitgegroeid.
Tot die tijd kunnen er dus zeker schommelingen voorkomen in gedrag en omgang met andere honden, mensen en kinderen.
En dan dus het feit, hoe jullie zelf omgaan met alles!

In dit geval vindt ik dat de pup niet echt te tijd had gekregen, 3 weken is ongeveer de tijd dat een pup moet wennen aan de verandering van situatie, de ene pup zal er sneller in zijn dan de ander maar in die korte tijd mag je nog niet veel van een pup verwachten, vind ik!
Het is een onwetend diertje, dat net uit zijn vertrouwde omgeving is weggehaald, weg bij moeder en broertjes en zusjes, en niets kent of weet, aan nieuwe eigenaren de taak om een pup zich veilig en vertrouwd te laten voelen, een goede band opbouwen en de pup zo aangenaam mogelijk door alle fasen heen te laten komen, de pup hierbij helpen, rustig en positief blijven, balans vinden tussen uitlaten, beweging, geestelijke en lichamelijke activiteiten, voldoende rust/slaap, rust en regelmaat in huis, consequent zijn en zo de pup/jonge hond te laten uitgroeien tot een stabiele leuke hond!

:-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Iris;
de pup was er nog maar 3 weken..

" In de drie weken dat we hem hadden heb ik twee- en- half week naast hem gelegen op een matras omdat ik er elke nacht zes keer uit moest. "


honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Je moet ook gedult hebben.
Mijn hond is nu 1jaar en 7maanden en BEGINT stilletjes aan uit de puberteit te komen, heb ik lang op gewacht en veeeeel gedult moeten hebben maar je moet ook gedult willen hebben en moeite willen doen anders zal het je niet lukken. ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" @Iris;
de pup was er nog maar 3 weken..


"

Overheen gelezen O-) 
Dan is het helemaal apart, in feite is het dan nog een "baby"... Daarvan kun je niet verwachten dat ze meteen perfect luisteren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^