Dominante Hond!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

"
Tja, dan zal ik wel een hersencel tekort hebben om dit te bregrijpen: maar hoe maak je op een fysieke manier aan iemand duidelijk wat je van de ander verwacht zonder dat het een conflict is? Probeer me er iets bij voor te stellen,... maar... nee, zie alleen een conflict dan.
Kan je dan een voorbeeld geven van een hond die fysiek ingrijpt en z'n wil aan de ander oplegt ZONDER conflict? "


Ik heb gezegd dat door dominantie conflicten kunnen worden voorkomen en door dominantie kunnen conflicten worden opgelost. Elk levend wezen heeft een bepaald karakter, en karakter heeft alles te maken met dominantie. Elke opvoeder, moeder/vader, staat automatisch ten opzichte van kinderen in de dominante positie, zij bepalen wat goed en fout is, elke moederhond idem ten opzichte van pups. Zij bepaald hoe de pups zich later moeten gedragen binnen de groep, zij voed de pups op zoals ze zelf geleerd heeft, dat wil niet zeggen dat de pups, elk met hun eigen karakter trekjes, het overal maar mee eens zijn, doen de pups iets fout dan volgt er een consequentie, meestal een correctie, en doordat zij mag corrigeren zullen de correcties ook aan komen als zijnde corrigerend en wordt ook als dusdanig geaccepteerd door de pups. 
Dit zelfde geldt precies zo in roedels, ook daarin zijn correcties op fout gedrag onvermijdelijk, en dominantie of eigenlijk de mate van dominantie bepaald wie er mag corrigeren wanneer dat nodig is, en dat gaat altijd van boven naar beneden, en is onvermijdelijk wanneer het gaat om leven binnen sociale structuren.



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominante Hond!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 8 van 8 12 3 4 5 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^