Wat is de meest bizarre gewoonte van je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Wat gaat er soms toch om in die koppies? Wat is de meest bizarre gewoonte van jullie honden?

Ik doe een voorzet;
Chenak had zijn eigen vorm van kauwgom kauwen. Tijdens het wandelen pakte hij vaak naaktslakken van de straat, kauwde er even op met lange tanden en spuugde ze dan weer uit... Verder at hij bijna nooit wat van de straat.

Janouk lag grasg onder tafels en bureaus, maar waarom moest hij in een restaurant altijd onder de tafel van de buren liggen?

Spot en Shadow huilen mee met de kerkklokken maar alleen met die ene speciale klok die de nis aankondigt. Helaas gaat die om zeven uur 's ochtends ook altijd luiden...

Ik ben benieuwd!

Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is de meest bizarre gewoonte van je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 1 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet heeft boven op de slaapkamer een zachte stoffen mand staan, zodra ze deze ziet duikt ze erin en houdt ze de rand van de mand vast met haar bekkie. :-D

honden page profiel BaronBaron 1 doggies

honden foto van Baron

Leuk je verhaaltjes!
Baron doet 'een liedje zingen' als we of thuis komen van zelfs heel eventjes maar weg te zijn geweest of als we hem 's ochtends uit de bench halen. Dan MOET hij ook iets in zijn bek hebben, een slippen, een balletje, een kluifje, maakt niet uit maar hij kan niet zonder.

En als hij wil drinken, gaat hij dan in een hoekje zitten bij de keuken kast en wacht tot dat zijn water wordt ververst. Zo drinkt die uit de modderige plassen buiten, maar zo moet het ijskoud uit de kraan! Soms beweegt hij zelfs zijn kop in de richting van de kraan met zoiets van heee, doe nou!

Jaja, ons Baronnetje tis wel een apparaat.... :-D

honden page profiel Marjolein en FayMarjolein en Fay 1 doggies

honden foto van Marjolein en Fay

Fay kan een heel scala aan geluidjes laten horen O-) En dan vooral als ze wilt spelen maar wij even geen zin of geen tijd hebben.

En ze gaat ook altijd onder tafels liggen haha. Oh, en ze loopt heel vaak achteruit! Dan moet ze even aan de kant, loopt ze altijd in der achteruit...

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 1 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

als je tegen baylee praat.gaat ze terug praten. en Goku denkt dat de waterbak een zwembad is.

en als de een de bench in gaat gaat de ander er achteraan .


baylee moet altijd op mijn benen liggen snachts zodat ik niet kan draaien of geen deken meer heb .

Goku bijt altijd in je neus of oor als hij je wakker komt maken.

als Goku zich uitrekt moet hij kreunen.


honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

Iets in zijn bek hebben wanneer wij this komen of er komt visite herken ik hier ook! Het liefst zijn Kong. Deze komt hij dan 'brengen' maar weigert hem los te laten terwijl hij het commando los kent.

Wat ook een vreemde gewoonte van Nero is, is om zijn Kongs onder de bank te gooien en er dan voor gaan liggen kijken... Dit kan hij zo een half uur volhouden... Wanneer je dan zijn Kong pakt, gooit hij hem er weer onder en gaat weer liggen kijken...

En... Wanneer hij zijn KVV heeft gehad, gaat hij 5 min later weer naar zijn voerbak, likt hem nog een keer uit, loopt weer weg, gaat 5 min later nog een keer, likt nog een keer goed en komt weer terug. Soms doet hij dit ook nog voor een 3e keer en kijkt dan echt naar zijn bak van: hè, shit... Ik heb mijn eten weer te snel naar binnen gewerkt... Onder het mom van: wie niks bewaard... Heeft ook niets meer! ;-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 2 doggies

honden foto van Erika & Jetta

Tosca kan echt een wolvengehuil produceren als hier een ziekenwagen of brandweer voorbij rijdt.

Ook neemt die elke avond een pantoffel van mijn mama mee in zijn mand om te slapen (wordt niet kapot gemaakt).

honden page profiel anjaanja 3 doggies

honden foto van anja

Bij het instappen van de auto houd hij altijd z'n pootje klaar om gelift te worden.

Is gekomen omdat ik hem hielp toen hij klein was zodat hij niet hoefde te springen en dit is zo gebleven terwijl hij het zelf gewoon kan.


Bij enthousiasme of als hij weet als hij eigenlijk een beetje boevig doet, blaast hij zeg maar door zn neus, ook echt achter elkaar een tijdje, m'n gekkie!

We Love our dogggggs! Leuk topic.

Grtz

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ach... Er is zoveel :-)

Kylie droogt haar kop en nek aan mijn jeans terwijl ik haar achterpoten afspoel na een wandeling door de modder.

Bij een grote waterplas op de weg kan ik me best op tijd uit de voeten maken want ze geniet ervan als ik "half lachend/half boos "Kyyyliieee !!!" roep wanneer ze in volle vaart door die plas vliegt en me nat maakt. Ze doet het dan ook een aantal keren na elkaar... Een pleziertje dat ik haar graag gun. Want dan lacht ze echt ! :-)

Als ze goed geslapen heeft op de bank laat ze haar voorpoten er eerst af schuiven ... stapt dan vooruit zodat haar achterpoten gelijktijdig van de bank schuiven... en als ik dat zie en moet lachen blijft ze zo nog een poosje staan met haar achterpoten plat op de bank... gewoon omdat zij het leuk vindt dat ik het grappig vind. enz.....

honden page profiel patricia & sennapatricia & senna 1 doggies

honden foto van patricia & senna

Senna moet ook altijd iets in haar bek hebben als we thuis komen of met visite. Mijn man komt zometeen van zijn werk en zodra ze de auto de oprit op hoort komen gaat ze op zoek naar haar bal of knot. Eenmaal binnen kan ze wel 20 minuten om hem heen dwalen met haar bal in haar bek. Steeds maar weer aandacht vragen. Oren plat en naar achteren op haar kop. Zo'n grappig gezicht. En wat ze dan moet? We hebben geen idee want ze blijft niet rustig bij je liggen. Constant heen en weer lopen :-D

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 2 doggies

honden foto van Doberkiki

Wodan kon altijd zo mooi 'meezingen' als ik pianospeelde...kattengejank.;-)

Love it!

en er is nog vanalles...kleine dingen...vooral de blik als ik in de tuin bezig was...waar gaat ze naar toe?!

Perfect match!

honden page profiel FrankFrank 1 doggies

honden foto van Frank

Misia "praat" terug, maar meest opvallend is hoe ze je dingen duidelijk maakt. Ze komt namelijk voor je staan, en legt dan haar kop op tafel of iets anders in de buurt. En dan gaat ze je aanstaren. net zo lang tot dat je de hint met koevoet begrijpt.

Daisy kan zomaar uit het niets een gekke bui krijgen. Dan ligt ze te grommen, rollen, uit te dagen etx.

honden page profiel maxlisamaxlisa 1 doggies

honden foto van maxlisa

ritueeltjes, ja die hebben ze hier ook wel.

maxje wilt s morgens gelijk de tuin in, maar lisa wilt weer uitslapen en kruipt dan in mijn bed.

na het eten moet job altijd met iets schudden. bijvoorkeur zijn dekentje, terwijl hij weet dat het niet mag, knuffels genoeg voor die akties.

lisa gaat altijd zingen voor het eten.

job zingt met bepaalde reclames mee en met lisa maar dan kan hij ineens geen toon meer houden. dit doen ze als we gaan wandelen, de bel gaat en ik wegga of thuiskom. gelukkig zijn ze snel stil.

maxje moet altijd snoetenpoetsen na pens of vis gegeten te hebben.
oh en hij hijgt als hij blij is, alsof hij astma heeft.

heerlijk die dingetjes die zo hond gebonden zijn.

honden page profiel S&F.S&F. 2 doggies

honden foto van S&F.

Vind niet snel wat raar maar hier loopt er eentje die volgens het pad wat ik gelopen heb naar binnen gaat.

Dus niet gewoon in één rechte lijn naar binnen zoals je zou denken nee, neus op de grond en het spoor volgen..

Soms kan ik het dan niet laten een rondje om de waslijn ofzo te lopen. O-) Ziet er wel komisch uit maar de 'waarom' begrijp ik nog steeds niet.

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

Te veel om op te schrijven..

Cody heeft een vast avondritueel voordat hij naar bed gaat, en het moet elke avond weer omdat hij anders niet wilt slapen. Wanneer ik onder de dekens kruip komt hij heel vrolijk mijn kamer binnenlopen om vervolgens als een zoutzak naast mij op de grond neer te ploffen. Hierna gaan alle poten de lucht in, want meneer moet en zal aan zijn buikje gekriebelt worden! En ow wee als ik mij arm niet uit mijn deken haal om hem zijn oh zo gewilde buikmassage te geven, nee hoor, hij staat dan op en kijkt me verlegen kwispelend doodleuk aan.

Sommigen zien dit als probleemgedrag, ik zie het als het gevolg van het hebben van een veel te verwende hond. En heel eerlijk, ik vind het juist reuzegezellig dat hij 's nachts naast me ligt ;-)

En het blijft een husky, hoor! Bij thuiskomst gaan de sirenes af, hij kan zo leuk 'praten'.

Een ander soort gewoonte heeft hij ook, dit bewijst tevens de grenzenloze creativiteit van sledehonden. Is hij niet moe genoeg na een wandeling of verveelt hij zich, no problemo, hij doodt zijn eigen verveling. Zo is raamhangen een van zijn grootste hobby's. Hoppa, raampje open en staren naar de wereld. Geen zin meer? Co heeft ook een spel dat hij in zijn eentje kan spelen, namelijk voor zichzelf van de trap apporteren. Balletje van de trap af gooien, erachteraan, ermee naar boven racen en overnieuw. Ik begrijp natuurlijk dat dit slechte gevolgen voor zijn heupen kán hebben, het wordt dus tijd voor een nieuw eenpersoonsspel. Nu wil ik niet de indruk wekken dat hij te weinig beweegt, integendeel.

Kan het nog gekker? Ja, zeker. Sinds een paar maanden heeft Cody de gewoonte ontwikkeld om steeds wanneer we de eerste stappen buiten zetten heel zielig richting het metrostation te kijken, en wat een vreugde als we er daadwerkelijk heengaan!

Zo, dat was me even een lap tekst zeg.. Wat zijn bizarste gewoonte is, nou, ik kan niet kiezen haha ;-)

honden page profiel .. 1 doggies

honden foto van .

Nou, ik vergeet er zelfs een! Een andere gewoonte is, dat wanneer ik buiten op een houten bankje ga zitten, hij er gewoon bij moet. Niet eronder, niet er naast, wanneer ik aanstalten maak om te gaan zitten zit hij er al op. Heerlijk zo samen in de verte staren.

Maf beest.. ;-)

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 1 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

hahahaah . Goku zal vast ook nog wel van van die grappig acties ontwikkelen .maar hij is nu nog een klein hummeltje . hij is wel ongelooflijk verwend bij de fokker.hij heeft geen manieren als het gaat om eten . hij probeert gewoon er bij te komen en van je bord te eten . baylee daarin tegen komt heeeeeeeeeeel dicht bij maar het pakken doet ze niet. echt absoluut niet.

honden page profiel fabiennefabienne 1 doggies

honden foto van fabienne

mijn hond vind het heel leuk om mijn vaders koffie op te drinken XD maar dan haalt hij wel eerst het leppeltje uit de beker zodat wij het niet horen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Leuk topic :-) Leuke reacties !

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 1 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

hij deed het gisteren, hoop niet dat hij er een gewoonte van gaat maken, hij ging zitten (echt op zijn billen) en ging plassen.
nou ja bizzar vind ik het wel.

nou ja verder heeft harley een hele boel bizzare dingen, kan het niet zo één twee drie opschrijven.

onze vorige hond deed ook net of hij luisterde, keek je dan zo aan van: "vertel het me maar"en dan als je klaar was met vertellen dan snoof hij even, soms deden we dat voor de gein terug naar hem en snoof hij weer terug, net alsof hij het laatste woord wilde hebben.

hij ging ook mee kamperen en slieop bij mij in tentje. andere tentjes vond hij dood eng, ging er met een wijde boog omheen, ook al kende hij de mensen.
maar zodra mijn tentje werd afgeborken dan moest je hem echt ergens zetten waar hij er niet uit kon, want anders zat hij de hel tijd op het zeil , middenop zodat je het tentje niet kon opvouwen of wat dan ook.
zodra we het weer gingen opzetten datzat bobo als eerste in de tent.

erg leuk om de andere verhalen van honden te lezen.

honden page profiel LisetteLisette 2 doggies

honden foto van Lisette

Jahjah ook mijn Pim heeft gewoontes.

Elke morgen gaat mijn wekker, ook dan wordt in de andere kamer, in de bench Pim wakker. Dit hoor je door zijn sprong tegen het deurtje. Hij gaat dan in een soort van startblok staan en wacht net zo lang tot vrouwtje de bench open doet. Hij sprint uit de bench en rent meteen de trap af.

Met zijn ontbijt (brokjes) pakt hij het eerste brokje uit zijn bakje, loopt vervolgens een paar meter totdat hij op het vloerkleed staat en eet zijn brokje op. Wanneer dit ritueel zich een keer of 3 heeft herhaalt, blijft hij bij zijn bak en eet deze leeg.

Wij (mijn vriend en ik) noemen onze Pim, een berggeit. Hij houdt ervan om dingen en zijn vriendjes te beklimmen. Spelen met vriendje Sem (hond van mijn ouders). Sem is de baas, maar hij laat kleine Pim lekker over hem heen klimmen. Op zijn hoofd, rug, buik. Pim mag alles.
Baasje slaapt op de bank. Hop Pim loopt over hem heen. Maar dit vindt baasje niet goed.....
De bank vindt Pim helemaal geweldig. Spring op de bank, op de leuning en op het hoofdend. Lekker naar buiten kijken.

En wat ik heerlijk vind om te zien, is dat PIm zichzelf heel erg goed kan vermaken. Speeltjes zijn een goede investering gebleken. Hij gooit ze zelf, sleept zo overal mee heen, lekker kauwen. Een genot om naar te kijken.
Of samen met Sem aan de wubba kong trekken. Dat is ook leuk. Sem trekt Pim de hele kamer door en zo wordt de vloer gedweilt.

Ga zo maar door............. heerlijk honden om je heen.

En heerlijk om al die verhalen te lezen!!!

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Lobke heeft de gewoonte om voor mij te gaan zitten, met van die vragende ogen dan sta ik op en zeg wat wil je nou dan loopt ze bv naar de tuindeur oh ze moet plassen ,of ze gaat zitten bij de kast waar de kat zijn eten staat dan weet ik de kat wil binnen of de waterbak soms maakt ze je gek dan begint ze rondjes rond de salon tafel te lopen dan wil ze eten helaas voor haar krijgt ze eten op mijn tijd .nu doet ze haar rondjes als ze weet dat het etenstijd is verder blaft ze nooit als de bel gaat maar komt me wel waarschuwen drukt haar neus tegen mijn been en rent naar de kamerdeur dit herhaald ze net zolang tot ik de deur ga open doen. heb eens met mijn neef afgesproken om te bellen en dan zou ik hem wat lang laten wachten nou ze bleef met haar neus tegen mij aandrukken tot ik uiteindelijk mijn neef binnenliet . verder schuift ze afentoe op haar rug de kamer door en dan die smile op haar bekkie. groeten Hein.

honden page profiel Krullenbol and meKrullenbol and me 1 doggies

honden foto van Krullenbol and me

Als hij gaat liggen slapen wil hij zijn achtervoeten ergens tegenaan laten leunen.. Een tafelpoot, de muur, onze benen, doet er niet toe, de achtervoeten hebben een steuntje nodig.. Zowel als hij op de zij ligt als dat hij op zijn rug ligt (op zijn rug slaapt hij heeeeeel vaak) lekkere krul van me! O-)

honden page profiel TitiaTitia 1 doggies

honden foto van Titia

Mijn honden vinden het een gewoonte om na het eten van hun brokken eens keihard een boer te laten.. ;-)

Oh ja, zit je lekker met Boeddha op de bank, laat ze snel een scheet en springt er dan vervolgens af. O-)

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 2 doggies

Terwijl ik op de bank lig tv te kijken op een afstandje gaan staan staren en af en toe een zucht. Dit kan hij zo een uur volhouden en dan blijft hij ook in de zelfde houding staan, gaat er niet rustig bij zitten of liggen nee echt staan.
Heel vreemd en ook een beetje eng maar 2 klopjes op de bank (teken dat hij er op moet springen) en hij springt vrolijk op de bank, geeft me een paar likken en gaat liggen slapen.
Waarom? Misschien wachten tot hij op de bank mag?
Toen ik dat ontdekte liet ik hem natuurlijk nooit meer zo lang staan hoor maar kreeg hij in vervolg meteen teken van op de bank.

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Zodra riem en tuigje te voorschijn komen probeert Friso zich te verstoppen.
Bij voorkeur gaat hij onder de eettafel op zijn rug liggen. Of, als hij bij voorbeeld op de bank ligt, gaat hij daar op zijn rug liggen. Ik moet hem dan overeind zetten om hem in het tuig te kunnen hijsen. Eigenlijk vind ik dit een vervelende gewoonte. Ik zie het meer als een ondeugd.
Als het  tuig eenmaal aan is, loopt  hij zonder  zeuren naar de voordeur.

Als we bij mijn vriend zijn en het avondeten is klaar staat Friso 'strategisch opgesteld'.
ALS vriend op de bank gaat liggen neemt Friso een run, springt er bovenop en gaat met een diepe zucht op zijn schoot liggen......

honden page profiel SitaSita 2 doggies

honden foto van Sita

kyra komt altijd dicht bij je liggen, heeft ze graag
en dan nog wel het liefstn zonder dat je het doorhebt, achter je aan, net niet tegen je voeten.

Zodat je, als je je omdraait of achteruitstapt net (wel)(niet) over haar heen valt.

En dan kijkt ze zo van 'ja vrouw, ik kan er toch niks aan doen'

:-D

verder, als ze blij is, neemt ze met haar 2 voorpoten je ene (if beide) benen in een omhelzing en blijft er met haar poten aanhangen. Je mag dan nog bewegen wat je wil, ze laat niet los :-)

honden page profiel SitaSita 3 doggies

honden foto van Sita

oja

als ik e fiets uithaal, komt ze eerst naar mij, gaat braaf zitten zoat ik haar halsband kan omdoen, loopt daarna naar de fiets, geeft ie een lik (huh?) en gaat dan exact op e plaats zitten waar de stang is en waar ze aan vastgehaaakt wordt hahahaha!

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

" oja

als ik e fiets uithaal, komt ze eerst naar mij, gaat braaf zitten zoat ik haar halsband kan omdoen, loopt daarna naar de fiets, geeft ie een lik (huh?) en gaat dan exact op e plaats zitten waar de stang is en waar ze aan vastgehaaakt wordt hahahaha! "

Dat is niet bizar, dat is gewoon slim :-D Klinkt alsof ze fietsen dus geweldig vind :-D

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 2 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

haha leuk topic!!!!

Taz heeft wel een paar gekke gewoontes..

Zo vind hij het heerlijk om met postbode elastieken te spelen en dan vooral het schieten.. Hij zet zijn poot op het elastiek en trekt dan met zijn neus aan de elastiek en dan zijn poot wegtrekken. hihi

Hij moet altijd na het eten met zijn bot spelen en daarbij kan hij ook uit volle borst zingen.

En 's ochtends als ik beneden kom is het knuffelmomentje en dat moet!! Als ik dat niet doe, dan gaat hij ook af en toe voor mij staan zo van hey je vergeet iets :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is de meest bizarre gewoonte van je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: vaccinatie pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^