Wat is de meest bizarre gewoonte van je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ 2 doggies

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

(Zorran) De prullenbak omgooien, ook al is ie leeg.. Als ik in de tuin sta, hoor ik gerammel, dan roep ik: Zorran! en hij komt aangehuppeld met een houding van; Je hebt me door, maar doe net alsof ik het niet was! De schijnheil.. O-)


(Zazou) Op de leuning van de bank zitten/liggen net als een kat.. Ze is er ook heel gewiekst in. Ik ben al maaaaanden bezig om haar van die leuning te houden, maar ze kan het maar niet laten haha. Je draait je om en huppa daar zit ze weer..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is de meest bizarre gewoonte van je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Noxx heeft de gewoonte om meikevers te vangen en te eten.
dit is dan meestal savonds.
gelukkig is die periode van meokevers nu afgelopen want meneer laat er beste ruften van bleeeeg!!!!
Ook lopen we elka dag een vast rondje , en daar staat een boom, een hele normale niks geen rare boom, maar elke keer als we daar langs gaan dan gooit meneer zijn achterpootjes languit naar achteren en stapt dan 4 pasjes met zijn beentje gesleept.
Ik dacht eerst dat er iets met hem aan de hand zou zijn, maar het is dus puur die boom!

Dexx gaat als hij aandacht wil op zijn kont zitten en met zijn voorpootjes klappen, net een circushondje.
Dit is zoooo schattig!

Daisy ligt meestal op dr rug te slapen languit met dr koppie van de bank af!
Dit schijnt teckeleigen te zijn, maar ziet er gek uit.!

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik ga deze avond is antwoorden met Nabu zijn rariteiten ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Goku bijt altijd in je neus of oor als hij je wakker komt maken
als Goku zich uitrekt moet hij kreunen.
"

Ha ha. Dat kreunen doet Shadow ook. Hoor je ineens vanachter de bank " mweeeeur"

Chenak zong altijd tijdens het laatste stukje in de auto als we naar het bos gingen of naar vrienden. Hoorde je uit de kofferbak mhaaamhaamhaaa.

Een keer was de weg opgebroken en moesten we omrijden, dus reden we ineens anders. Werd de mhaawaaa ineens afgebroken met een hele verbaasde MWAA? Hij wist echt altijd precies waar we waren.

Janouk kwam op vakantie altijd even kijken of we er nog wel waren. Eerst kreeg ik een lebber in mijn gezicht, even knuffelen en dan tripte hij om het bed heen om datzelfde bij mijn partner te doen....

Leuk hoor, al die verhalen!
Mireille

Mireille

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 1 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Hahaha wat een leuke verhalen :-D

Onze Rox heeft zo ook haar gewoontes:

Ze zit altijd op bank met haar kop op de leuning zo naar buiten te kijken, niets gaat onzien voorbij want ze volgt ook echt alles wat er voorbij komt.

Zodra haar waterbak leeg is, gaat ze voor onze voeten zitten en blijft ze je aankijken, mochten we dit niet snappen loopt ze even naar haar bak om vervolgens weer voor je voeten te zitten van "snap je het al!".

Zelfde doet ze als er eruit moet, is ze net geweest... "vergeet" ze te plassen, zit ze net zolang voor de deur totdat ze weer lekker buiten kan spelen..

Én ze wil ook nog wel eens met haar kont in de lucht naar je grommen, blaffen en uitdagen dan wil ze even lekker spelen en daarna ploft ze met een diepe zucht neer :-D

Heerlijk die honden =D

honden page profiel moniquemonique 2 doggies

honden foto van monique

roman heeft te pas en te opas de onhebbelijke gewoonte ineens te gaan staan janken als een wolf, echt oorverdovend is dit, en kyra gilt dan haar deuntje gezellig mee.

kyra heeft de rotgewoonte om die ene keer dat ze aan de riem moet op haar rug te gaan liggen en zich de 1e 2 meter mee te laten slepen.
dan gaat het knoppie om staat ze op en loopt vervolgens heel braaf mee.

en solo had de gewoonte om met 4 tennisballen in haar bek te lopen,. dit kon ze uren volhouden.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

" roman heeft te pas en te opas de onhebbelijke gewoonte ineens te gaan staan janken als een wolf, echt oorverdovend is dit, en kyra gilt dan haar deuntje gezellig mee.

kyra heeft de rotgewoonte om die ene keer dat ze aan de riem moet op haar rug te gaan liggen en zich de 1e 2 meter mee te laten slepen.
dan gaat het knoppie om staat ze op en loopt vervolgens heel braaf mee.

en solo had de gewoonte om met 4 tennisballen in haar bek te lopen,. dit kon ze uren volhouden.http://img820.imageshack.us/img820/7517/dsc08398u.jpg "

Haha wauw die hond met die tennisballen echt geweldig!

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 2 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Geweldig topic om te lezen!
Hier ook een paar rare gewoontes:
Charlie moet 's morgens altijd eerst uitgebreid geknuffeld worden, hij slaapt op mijn kamer in z'n mand maar als mijn wekker afloopt komt hij naast mij op bed zitten en laat zich op z'n rug vallen om geflodderd te worden.
Hij moet hier dan ook uitgebreid bij kroezen (soort van zuchtkreun achtig geluid..)

Marcel heeft lang haar en vooral op z'n kop, hier zit meestal een staartje in maar 's avonds gaan al de rekkertjes eruit. 's Morgens als ik dan in de badkamer mijn eigen haar doe komt hij op z'n stoeltje naast mij zitten en stopt z'n hand onder mijn hand om z'n haar uit z'n ogen te doen. En hoewel hij het niet altijd even leuk vind komt hij dus echt vragen om z'n haar vast te doen.
Ook als we naar Antwerpen gaan en we zijn al heel de dag aan het rondwandelen, dan word hij moe en dan moet ik hem dragen, en niet zomaar dragen, nee meneer wil op mijn schouders hangen...

En voor de rest word hier ook gehuild naar ambulances of als mijn mama naar de winkel gaat, ik mag bij in de keuken zitten met de honden, als zij weg gaat wordt er steenvast gehuild.

honden page profiel zonnetjezonnetje 2 doggies

honden foto van zonnetje

Ow, het meest gekke vindt ik wel dat Fedor blaft naar zn eten..
Niet altijd, maar als hij zalmkop krijgt gaat ie er eerst 10 minuten naar blaffen.
Van die hoge speelkefjes zijn het, alsof hij doet alsof het eerst nog dood moet of zoO-)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 2 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Meestal als Bink in zijn mand ligt, pakt hij met zijn mond het puntje van zijn fleecekleed en begint erop te kauwen. Zijn onderkaak gaat dan "trillen" :-D

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 2 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

FLip heeft de rare gewoonte te gaan loeien als hij iets wil zoals uit of eten en de gewoonte om, als wij binnen komen als we weg zijn geweest, al is het 10 minuten, ons te begroeten met zijn kleedje in zijn bek wanneer hij uit de bench gehaald wordt

Ceasar heeft de gewoonte om te praten, commentaar te leveren als hij iets moet doen of juist niet mág doen. Hij heeft de gewoonte om Flip op een heeeeeele komische manier uit te dagen .... Doet hij zn staart de lucht in, gaat ie half over Flip heen hangen en steeds met zn voortandjes bijna in Flip happen en als flip niet reageert gaat hij op een gegeven moment er steeds heel hoog bij blaffen ...

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla 3 doggies

honden foto van Mieke ft. Dhayla

Dhayla heeft ook een paar rare gewoontes.

We hebben een stoffen speeltje met 6 uiteinden eraan. Alle uiteinden piepen als je er in knijpt. Elke ochtend als ik haar net uitgelaten heb pakt ze dat speeltje en dan moet ik ermee piepen. Als ik 1 keer piep pakt Dhayla ook een uiteinde vast en piept er een keer mee. Piep ik twee keer dan piept zij daarna ook twee keer. Zo kan ik doorgaan tot heel vaak piepen en toch doet ze altijd precies hetzelfde.

Ze slaapt 's nachts in haar mandje in de bench. Elke ochtend sleept ze het mandje uit de bench en elke avond zet ze hem er zelf weer in.

Als ze net gegeten heeft gaat ze daarna altijd in de keuken op de grond liggen op haar rug. Ze begint dan te kreunen/grommen en gaat rondjes op haar rug door de keuken schuiven.

Dat zijn de dingen waar ik nu op kan komen, het zullen er waarschijnlijk nog veel meer zijn O-)

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna 2 doggies

honden foto van Desiree & Senna

als een duikboot spelen in modderplassen. Heerlijk rollen en helemaal kopje onder.

En wat ik wel een lieve vind: s'ochtends vlak voordat mijn wekker gaat, komt Senna mijn slaapkamer binnen, loopt voorzichtig naar mij toe en dan krijg ik een heuze echte ochtendkus
;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

WAt een leuke reacties allemaal! een aantal herken, zo kon 'noukje ook nog wel 6 x terug gaan naar zijn bakom even te kijken of er toch geen brokken meer in zaten

Een vriendin van mij had ook nog een leuke: haar ene hond kwam altijd helpen als ze haar andere hond op teken controleerde. Begon dan zijn maatje te besnuffelen en wees met zijn neus aan waar de teken zaten!

Wat ik vooral ook zo leuk vind aan alle verhalen is de individuele variatie tussen de hondenbeestjes ;-) Ik weet nog dat ik over mijn honden zat te vertellen en een collega van mij zei, Goh het lijkt wel of ze echt een persoonlijkheid hebben. Duh, natuurlijk hebben ze dat!

up
Mireille

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Nog meer leuke gewoontes?

Ik heb er nog een van Shadow; als we gaan steppen hapt hij naar Spot. Heel snel, koppie naar rechts en 'snap' . Ik had dat bij onze andere honden nog nooit gezien, ik vertelde het aan de fokker en dan blijkt zijn vader het ook te doen.

Groet, mireille

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 1 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Diva likt elke ochtend de naden tussen de plavuizen af totdat ze eten krijgt.. O-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Als knor s'nachts moet plassen gaat ze zelf. Dan hoor je de deurklink "tonk", trippel trippel, achterdeur "tonk", ieeeeeegh (de achterdeur piept), dan even niks meer, vervolgens weer "tonk" , ieeeegh, bonk (de achterdeur slaat dicht door de veer die erop zit) trippel trippel, tonk en dan gaat ze weer slapen.

Zowel Knorretje als Ali nemen allebei graag Lola's enorme kop in bek en Lola vindt dat prima, ze heeft denk ik ambities als tand of KNO arts.

Ali vindt het ook heel vermakelijk om je tijdens het spelen even in je kont te knijpen en vervolgens heel hard rondjes te rennen door de tuin.

Lola rammelt heel hard met haar bak als ze honger heeft of vindt dat ze niet genoeg eten heeft gekregen.
Ze doet hetzelfde als ik het water niet 2 keer per dag ververs, mevrouw belieft geen water dat lang gestaan heeft.
En das niet leuk, kan ik weer dweilen.

Verder wil Lo altijd op of tegen je aan hangen.
Oh ja ze slaapt altijd op haar rug en snurkt er dan flink bij.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Nadine

mijn pup wil overdag alleen op de vensterbank slapen O-)

het lijkt net een kat ;-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 1 doggies

honden foto van team Shadow

Haha lig hier stuk te gaan

Shadow heeft ook een aantal rare gewoontes.

Als hij naar buiten moet dat gaat hij voor je staan en slaat hij met zijn kaken op elkaar. Reageer je hier niet op dan komt hij steeds dichter bij tot hij op je huid zit.

Als shadow iets van mij wil, maar ik blijf op mijn laptop zitten wordt hij boos. En legt als wraak zijn hoofd op mijn toetsenbord, waardoor ik niet meer verder kan typen.

Als je met de riem aankomt zetten komt shadow niet naar je toe om zijn tuig om te komen doen maar gaat hij bij de voordeur staan wachten

honden page profiel GregorGregor 1 doggies

honden foto van Gregor

We hebben 4 honden maar 1 spant wel de kroon, Ty vermaakt zich zelf met speelgoed gooid het wat door de lucht. Veegt altijd z'n bek af aan me broek al ie klaar is met eten. Als ik thuis kom nemen alle honden hun favo speeltje in de bek.

Ty is net als de baas een langslaper. Als me wekker gaat en de bench open doe komt ie er niet uit. Is ie er eidelijk uit en ik al bijna beneden ben springt hij nog eens bij me vriend op bed. Hij komt pas heel langzaam van de trap als ik met de riem sta te zwaaien.

Ook als ie iets wil hebben kijkt ie eerst mij aan en dan naar dat gene wat ie wil hebben. En als z'n bal onder de kast rolt of onder de cv gaat ie me blaffend aankijken van help me Miranda. Wel grappig dat ze allemaal van die maffe dingen hebben.

honden page profiel -- 1 doggies

honden foto van -

hmm.. olly keert zijn kont naar me toe als we stoeien, bijv op de bank. en dan gaat hij soms op mijn schoot zitten... :S
maar dan wil hij er ook niet vanaf XD

bij honden keert hij ook zijn kont naar hun toe :s

en olly rent vaste rondjes door de tuin als hij hyper is. dan versterk ik het nog ff door gras naar hem te gooien...

dus dikke lol XD

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 1 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Wat me nog te binnen schoot;

Ceasar gaat regelmatig klappertanden als je lief tegen hem praat of hem aait en tegen hem praat. Hij deed dat eerst af en toe, maar doordat wij er om moeten lachen doet hij het nu ineens heel vaak... Hij gaat dan heel sullig kijken, echt alsof hij op het punt staat om in slaap te vallen en dan zie je ineens dat onderkaakje klapperen, hahaha..

Hij heeft ook de gewoonte om alles van je aan te pakken.. en dat gaat van een papiertje tot aan je telefoon.. Als hij hetgeen niet al te intressant vindt kan je hem ook vertellen dat hij het naar het andere baasje moet brengen.. Vind hij het wel heel intressant loopt hij ermee weg en gaat ie ergens liggen met hetgeen tussen zn poten hahaha... Maar hij doet er verder niets mee gelukkig :-D

honden page profiel EllyElly 1 doggies

honden foto van Elly

Super leuk om al die rare gewoontes te lezen, maar deze vind ik toch het allerleukst, ik zie het al helemaal voor me:

" Jet heeft boven op de slaapkamer een zachte stoffen mand staan, zodra ze deze ziet duikt ze erin en houdt ze de rand van de mand vast met haar bekkie. :-D "


Noah gaat 's avonds altijd mee naar boven en slaapt naast mijn bed in haar mandje. Als we 's ochtends weer naar beneden gaan, ga ik op de bovenste tree van de trap zitten en dan komt ze naast me staan, slaat met haar pootje op mijn been en dan is ze klaar om opgetild te worden.


honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Hij moet en zal eerst op iets springen als hij binnenkomt vanuit de tuin.

Hij moet altijd eerst op zijn buikje gekrabd worden vooraleer hij zijn tuig om wil... O en zijn tuig kan en mag alleen omgedaan worden in de zetel, anders protesteert hij ;-)

Hij maakt zijn eigen holletje:

stap 1:

men neme een fleece en leggt deze op een hoopje, men neme daarna de ene hoek van de fleece en steken de fleece hoop over.

stap 2:

men grave een 'gat' in de fleece. Er ontstaat maw een holte in het midden en 'wanden' er rond. Dit doet men nog steeds met een stukje fleece in de mond.

stap 3:

met draait een rondje rond de inmiddels zichtbare 'mand-vorm'. Nog steeds met een stukje fleece in de mond.

stap 4:

men laat de fleece los, kruipt in de holte en draait 3 x rond de eigen as. Men ploft zich neer en zucht.

stap 5:

men realiseert zich dat het hoofd bedekt moet zijn en de kop op een verhoogje moet rusten en men graaft een gat in een van de wanden.
Daarna herhaalt men het ritueel van de 3 rondjes en het neer ploffen, alleen begraaft men nu zijn kop in de net gemaakte holte.

Zo gaat dat elke avond als we tv kijken O-)

O en stipt om 8 uur begint meneer met het ritueel van zijn 'mandje' maken.
Hij gaat dan in de zetel liggen en begint er aan. Als wij na dat ritueel niet snel komen zitten om tv te kijken, gaat hij 'kwaad' lopen staren naar je vanuit zijn ooghoek ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Nabu is echt schattig ;-)

Mireille

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mara gaat altijd zingen als ik haar s ochtends uit de bench haal!

Ook moet ze nog maar even uit de kast komen ofzo.. Want ze plast als een reu O-) altijd 1 poot opgetild, waarom weet ik ook niet, ze ging het met een maand of 9 ineens doen O-)

Ook ligt Mara liever Onder haar kussen dan er bovenop..zuchhtt die hond ook altijd :-D

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 2 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

O ik ben eentje vergeten.

Zijn bolle ogen moeten altijd bedekt zijn als hij wil slapen.
Hij kan er niet tegen als zijn ogen dan niet bedekt zijn, dat geeft dus enorme vechtpartijen met zijn fleece als hij overdag een dutje wil doen.

En dan nog eentje.
Elke nacht gaat Nabu eerst in mijn knieholte liggen, zelfs al is het te warm eerst moet hij zich daar leggen. Na een aantal minuten legt hij zich dan aan mijn voeten.
Zelfs al slaap ik zonder deken, hij kruipt in mijn knieholte, zucht en verlegt zich na enkele minuten O-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als we 's morgens beneden komen en mijn vriend gaat Mellow uitlaten laat ze altijd zo'n loeiende gaap horen.
Net zo'n alarm haha :-)

Als ze naast me ligt en ik heb mijn benen op de bank, duwt ze altijd naar neus in mijn knieholte.
Dan hoor ik haar heel hard snuiven, omdat ze zelf haar neus half dichtdrukt ;-)

Als we in de keuken staan (zij en ik) en ik pak een stukje pens uit het potje, vliegt ze naar haar kussen, springt er met een enórme boog op en ploft neer.
Als ze ligt en ik vraag een pootje, dan slaat ze echt a la handjeklap haar voorpoot in mijn hand :-)
En als ze zit en ik vraag een pootje, dan gooit ze allebei haar voorpootjes in mijn hand :-)

honden page profiel Ellen, Saar & GaiaEllen, Saar & Gaia 1 doggies

honden foto van Ellen, Saar & Gaia

Ook Gaia heeft graag iets in haar bek als we thuiskomen of als we wakker worden, als ze dit niet heeft kan ze moeilijk haar enthousiasme uiten en gaat tegen je op springen wat niet mag. Sinds ik zorg dat haar smerig touwspeeltje bij haar ligt zodat ze het snel kan pakken doet ze niet meer springen. Verder springt ze met 4 poten tegelijk de lucht in alsof ze veren onder haar poten heeft, t lijkt net een grote kat. Ze kan dan ook heel hoog springen en springt dan ook regelmatig hoog over Saar heen als deze haar in de weg staat

honden page profiel Ellen, Saar & GaiaEllen, Saar & Gaia 1 doggies

honden foto van Ellen, Saar & Gaia

Saar heeft de gewoonte om haar eten brokje voor brokje uit de bak naar haar mandje te nemen en dan op te kauwen, dan weer terug naar de bak lopen en het ritueel herhalen. Jullie snappen natuurlijk wel dat ik er bij blijf want anders heeft Gaia haar bak en die van Saar zo leeg. Ook Gaia laat een flinke boer, Saar nooit.
Als Gaia een scheetje laat kijkt ze altijd verschrikt naar haar staart haha.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is de meest bizarre gewoonte van je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: vaccinatie pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^