precies 7 maanden!

Dogboek > precies 7 maanden!

De tijd vliegt echt snel. 7 maanden al weer!
We zijn de afgelopen weken erg vaak gaan wandelen met andere honden. In het begin botste het met een van de andere reutjes. Maar Al gauw gaan jullie goed met elkaar om.

Nog steeds is het van de ander af wat gegrom. Maar dat word gecorrigeerd door zijn baasje. Jij bent nog altijd enthousiast en energiek. We zijn ook deze week begonnen met je naast de fiets voor je conditie. En twee weken geleden hebben we voor je een step gehaald. Je vind fietsen echt heerlijk, en kan er niet genoeg van krijgen. Maar gedaan is gedaan. Ook begin je binnen veel strakker te luisteren.

Zelf hebben wij ook een limiet moeten stellen van we zeggen dingen maar 2x, doe je het niet, is het gedaan.

Helaas kan je buiten als je alleen bent nog niet echt goed los. Echt weg ga je niet, maar bij ons komen ook niet. Dus als we buiten lopen, en we moeten je aanlijnen omdat je bij een weg in de buurt komt, ren je vrolijk om ons heen en daag je ons uit. Het is wel leuk en schattig om te zien. Maar niet zoals het hoort.

Lopen we met andere honden wil jij graag de groepsleider zijn. Je cirkelt om de groep heen, en wilt spelen. Ook kan je prima de rol verdeling goed accepteren. Samen met een teefje houd jij de groep bij elkaar. Een van de andere reutjes gaat elke keer zijn gang, maar jij negeert hem dan ook als hij er vandoor gaat. Zelfs als het teefje erachter aan gaat blijf jij de rest van de groep bijeen houden.

Ook met andere honden erbij kom je niet wanneer we je roepen. We moeten je altijd vangen om weer aan te lijnen.

Gister zag je in het bos vogels en een kat. Wat was ik blij dat jij niet in bomen kan!! Je was veel sneller dat die beesten. Was je jachtinstinct maar iets minder soms. En je luisteren wat beter.

Al met al ben je heerlijk en gezellig! Als we samen tv kijken kom je er bij liggen. Als ik in de keuken ben kom je erbij liggen. Al dan niet voor de gezelligheid maar voor het idee dat je misschien wat te eten krijgt.

Ook heb je laatste tijd niet meer gepoept en geplast bij andere mensen thuis. Wat je tijdje geleden nog wel deed! Gelukkig! Misschien binnenkort kijken of je op het werk weer mee naar binnen kan. Moeten we wel al het kleine speelgoed van de kinderen goed aan de kant hebben.

Met het vuurwerk was je ontzettend stoer. Je kon zelfs mee naar buiten. Je was nergens bang voor. Nu hopen dat het volgend jaar ook nog zo is.

Op naar de 8 maanden!

Door honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers op 09 januari om 12:20 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

precies 7 maanden!
precies 7 maanden!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^