HondenPage baasje carla

Wat schreven de vrienden van carla op het forum

honden page profiel DobryDobry schreef in Mens blijkt hond te zijn volgens DNA test ;-)
tjonge wat een blamage voor dat bedrijf haha,   ikzelf zou een onherleidbare kruising zijn denk ik
honden page profiel DobryDobry schreef in 4 poten opereren
Om welke aandoening gaat het, dat is wel belangrijk?  Zijn de ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen? Goed dat jullie niet over 1 nacht ijs gaan. Als de dierenarts meent dat er verschillende oorzaken kunnen zijn van de problemen zou ik die dan ook willen nagaan. Voeding en beweging heeft ook een enorm belangrijke invloed op hoe een jonge hond zich ontwikkeld, vaak nog sterker dan bepaalde genen. Vandaaruit dat ik daar ook een belangrijk punt van aandacht aan zou willen geven. De mening van een goede orthopeed ja, maar ik zou ook een voedingsdeskundige in de arm nemen, een goede ostheopaat of chiropracter, om het ook vanuit deze kant te bekijken.   Ik weet dus niet wat er aan de hand is, maar ik zou zelf ook aan goudstaafjes (goudacupunctuur) plaatsen denken ipv een operatie, mits dat bij de aandoening past. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf.   Alles moet tegen elkaar afgewogen worden, wat is het beste voor de hond in deze situatie.  Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte als je wil.    
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in Verlatingsangst
Ik denk dat je echt wel op de goede weg bent met der en als zij de bench vertrouwd vind, dan vind ze dat vertrouwd en zou ik haar gewoon in de bench zetten en de bench zo n comfortabel mogelijk plekje maken.     Ik heb géén honden met verlatingsangsten, ik heb er nu twee en Fudge (de jongste) heeft wel langer geduurd voordat ze uit de bench, in de woonkamer kon. Ik heb het nooit als een probleem gezien dat ze in de bench moest, ze vond het een fijn plekje en lag er graag in of ze zat erop. Ik merkte wel bij Fudge bij de 1e loopsheid dat ze dus ging slopen...dus ergens is ze onrustig geweest in die periode. Inmiddels is ze 2 jaar en net recent loops geweest en niks gemerkt.    Onze oudste hond Maylo heeft altijd een wolf momentje als wij weg zijn. Die huilt dan 3 a 4x als een wolf en gaat dan slapen. Wij besteden hier verder géén aandacht aan, we weten het en de buren horen het niet eens zeiden ze.    Ik denk als je gewoon zo doorgaat en er zelf ook positief instaat dat ze steeds langer en langer alleen zal kunnen zijn. Je doet het goed en je gunt haar gelukkig ook de tijd.    Maar wat doet ze eigenlijk als jij weg gaat? Waaraan merk je dat ze verlatingsangst heeft? Ze raakt in de paniek, maar kan ze zich uiteindelijk ook zelf kalmeren? 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in De jongvolwassen hond
" Hoe is het met jullie? Hier gaat het redelijk goed. Ik ben een tijdje terug begonnen aan mijn eerste echte baan na mijn studie en ik merk dat we even een nieuw ritme moeten vinden, maar dat zal vast goed komen. Ik voel mij nu wel vaak schuldig, omdat ik door alle nieuwe indrukken erg moe ben in de avond en er dan niet altijd met m’n hoofd bij ben als ik met Evi aan het wandelen of trainen ben.  Ook zijn we begonnen met agility en wat is dat leuk! Evi geniet met volle teugen en dat maakt me zo ontzettend blij.  Ik merk nu hoe ouder zij wordt, hoe beter onze band wordt en dat vind ik heel mooi om te merken vooral omdat ik best onzeker was over mezelf toen ik haar kreeg. Ik heb nu veel meer vertrouwen in ons en ik merk dat Evi daardoor ook meer zelfvertrouwen heeft. Ze is echt mijn maatje  " Kim & Evi O leuk dat jullie zijn begonnen met agility! Fudge heeft vorige week zaterdag ook haar 1e les gehad. Naja 1e les, ze is altijd meegegaan met Maylo zijn trainingen. Zij moet 3 trainingen meedoen in de pre-agility en dan mag ze al naar de gevorderde groep (wij doen het al recreanten maar wel volgens de regels). Dus ik kan niet wachten dat ik weer in die groep zit (zit ik al 10 jaar). Maylo is nu met pensioen, daar ging het niet meer mee.    Wel heel leuk! en zeker dat Evi er van geniet. Hoe oud is Evi nu? En ik merk dat ook met Fudge. Ze is nu 2 jaar en ze is echt wel mijn meisje geworden.      
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
Heel veel sterkte, ik heb Penny nooit ontmoet maar toch leek kende ik haar wel weer door de verhalen en foto's.    Ze was een once of a lifetime hondje en zal altijd in je hart voortleven. 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
Heel veel sterkte, ik heb Penny nooit ontmoet maar toch leek kende ik haar wel weer door de verhalen en foto's.    Ze was een once of a lifetime hondje en zal altijd in je hart voortleven. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" De schapen gevonden!  Ze staan op een heel groot veld.  Dat is keurig omheind met een mooi net-hekje waar stroom op staat. Dus Pepijn zal niet tussen de schapen terechtkomen dit keer. (De vorige keer kroop hij door een gammel hek). Onderweg nog twee reetjes gezien. En roofvogels, altijd hier : buizerd en rode wouw. Maar ook een grote vogel (met een lange nek) die ik nog niet herkend heb. < Geen reiger of aalscholver, die zie je hier niet.> " jantien Een wolvenhek zeker? Hier (Nedersaksen regio Heidekreis) staan de schapen en ook paarden ook allemaal achter zulk soort hekken.   Ik zag een tijdje geleden een groepje trekvogels met een opmerkelijk lange nek.  
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in “Spijt ras”
Ik vind het ergens wel knap dat je het durft te zeggen. Vergelijken zal je altijd doen, ik heb zelf twee Parson Russell terriërs, eentje is ruwharig de andere Fudge is broken. Fudge is een milde broken en ik had haar veel liever flink broken gezien met een mooie snor i.v.m. dat ik soms een show loop met haar.    Dat heeft ze niet helaas maar ze is wel o zo lief en makkelijk. De band met haar had ik pas na 1 jaar, de puppytijd vond en vind ik sowieso geen leuke tijd. Zeker ze zijn schattig maar je kan er bar weinig mee en dat viel mij ontzettend zwaar omdat ik er een volwassen hond bij had lopen die wel alles kon. Dus ik kon niet wachten totdat ze ook bijv. Wandelingen mee kon doen van 5+km en dat ik niet elke 2 uur naar buiten moest   Nu kan ik der niet meer missen, ze is nu 2 jaar en echt een makkelijk, lief en tikkeltje maf hondje. Zo anders dan onze andere hond Maylo die wel de echte mooie Parson uitstraling heeft.   
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" @ Willemijn : Ja, wij waren zeker toe aan een weekje weg!  @ Dobry :  Ik ben daar nog niet geweest, maar heb ze in de verte niet zien staan. Misschien staan ze ergens binnen om te lammeren? " jantien zou kunnen ja, het is natuurlijk wel lammertijd, of ze staan ergens anders buiten dat kan ook nog. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
Wat leuk!  De Eiffel is zo mooi en het weer is ook goed, heel veel plezier daar!   Staan de schapen er nog?
honden page profiel DobryDobry schreef in Puber blaft ineens 's nachts
Misschien een combinatie van factoren. Het bezoek met baby, wat hem wat van slag bracht. Toch nog wat onzeker zodat hij nog niet goed alleen kan blijven e.d. Het is een jonge hond bijna volwassen, hormonen gaan opspelen,het waakinstinct gaat zich ontwikkelen, en ik las dat het ook wel bij het ras hoort, dat ze veel blaffen. Zelf zou ik even een tijdje in de buurt van de hond gaan slapen, zodat je hem meteen even kan geruststellen: "goed gehoord jongen, dat is ....een auto, buurman, etc." En dan idd dat hij daar kan slapen waar hij zich goed voelt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Goudacupunctuur ervaringen
" In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af. Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen. Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel.  Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee.  Heb je 't al laten doen ?   " Leonie ik ben ook wel benieuwd welke beslissing Lau genomen heeft. Fijn dat jouw hond met de goudacupunctuur opgeknapt is.
honden page profiel DobryDobry schreef in De wereld is klein
Wat een leuk nieuws, heel veel plezier met de kleine Annabelle, wat een schatje! Fijn dat de herplaatser ook een goed plekje gevonden heeft.
honden page profiel DobryDobry schreef in Allergie
Hier ook ervaring met mijn herplaatser met overgevoeligheden/allergieen/intoleranties. Het is ook nogal wat een herplaatsing, misschien daarvoor al veel stress in het asiel of waar ze dan ook vandaan komen. Dan een spannende reis, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe bacterieen, nieuwe virussen. Dat is een aanslag op het zenuwstelsen/immuunsystteem.   Ze is in elk geval allergisch voor pollen, mijten en krijgt daardoor uitbraken van demodex. De dierenarts is dan eerst begonnen met cortisone en antibioticum, dat hielp 2 weken maar daarna kwam in alle hevigheid de huidproblemen en jeuk terug. Dan een herhaling van de behandeling. En ook weer na 2 weken dat de problemen nog veel erger terugkwamen.    En de darmflora wordt daar natuurlijk flink door aangetast, terwijl het juist zo belangrijk is voor het immuunsysteem dat de darmen de juiste bacterieen bevatten voor een goede afweer/gezondheid.   Ik gaf haar toen eerst barf te eten, biokwaliteit omdat ik indertijd dacht dat dat voor elke hond het beste was. Maar de problemen leken eerder erger te worden.        Het was idd een heel gedoe en uitproberen wat voor haar werkt. Inmiddels eet ze alles van biologische kwaliteit en geen dierlijke eiwitten meer en is alles niet perfect, maar in het groene bereik.   Wat bij ons goed helpt tegen plekjes en jeuk was neem olie, koudgeperste biologische kwaliteit. Bij een beginnende hotspot werkt dat bij haar binnen het half uur.   Ik zou dus ook aanraden een goede voedingsdeskundige te raadplegen. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
" Ik hou niet van sneeeeeeuw en ook geen jas. Tis verschrikkelijk! " yooop haha geweldig 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in De puberteit deel 2
" De laatste week van de loopsheid is ingegaan. Tot nu toe gaat het heel goed met haar. De eerste 1,5 week sliep ze erg veel en was ze wat rustiger. Maar nu sinds een paar dagen zit er weer leven in. Wat langere stukken wandelen, ze heeft wat meer interesse in een superkorte training, luistert wat beter. Ze vindt reutjes en andere honden in het algemeen wel erg interessant nu; waar ze er normaal geen omkijken naar heeft, blijft ze nu met de neus in de wind staan als er op 50 meter een loopt    Qua gedrag gaat ze best goed, het is wel te merken dat ze ook wat volwassener wordt. Spannende situaties kan ze steeds beter aan, loopt vaker naast/in de buurt van mij dan aan het einde van de lijn en is wat minder angstig/nerveus. Maar goed, er blijven goede en slechte dagen Na de loopsheid wil ik weer aan de slag met nieuwe, spannende, drukke plekken/situaties, dat blijft ze lastig vinden. Ze reageert wel ineens op vreemden door te blaffen. Niet iedereen die langsloopt, maar wel mensen die te veel in haar zone komen of haar te lang aankijken (vreemd persoon in een vertrouwde omgeving, iemand die haar wil aaien maar te veel over haar heen hangt, iemand die zijn auto inlaadt en ze het niet helemaal vertrouwt). Ook een puberteitstrekje volgens mij? Ik probeer het om te buigen op zulke momenten door het te voorkomen als ik het op tijd zie of haar uit de situatie te halen als ze wel reageert, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer.   Als de loopsheid voorbij is gaan we weer lekker met haar op pad naar het bos of het strand, dat heeft ze wel weer verdiend.    Hoe is het met de andere pubers?  " Jara_26 Is het de 1e loopsheid? Hier eentje net 1 dag loops en is inmidels al een aantal keren loops geweest.    De 1e paar dagen vind Fudge zich zelf altijd extreem zielig. Ze heeft wel last van der buik maar voor de rest is ze der idioten zelf.   Wij gaan gewoon wandelen en ik laat der ook los. Ik loop wel altijd in het bos waar je bijna niemand tegen komt en ze zit nu in der 1e week. Is niet gewillig, merkt dat wel aan Maylo als ze gewillig is.
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Je zou ook nog kunnen denken aan asielhonden uitlaten in het weekend/als je vrij bent?    De hond van iemand anders uitlaten is idd niet helemaal hetzelfde, maar toch kan je met zo`n hond als je elkaar eenmaal goed kent, ook een heel goede band opbouwen, zeg ik uit eigen ervaring. Ik laat regelmatig een buurhond uit, die is van de dochter van een oudere buurvrouw. Die dochter werkt full time en brengt overdag de hond naar haar moeder, die hem niet goed kan uitlaten. Even wennen natuurlijk in het begin, maar inmiddels kennen we elkaar goed en weten waar we met elkaar aan toe zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Het kan alleen als je een back up hebt, mensen die je hond verzorgen als jij er niet bent, anders is het te lang voor een hond om alleen te zijn, de meeste honden gaan zich vervelen, of raken gefrustreerd, krijgen verlatingsangst, gaan dan dingen vernielen, blaffen, janken, wat niet alleen voor de hond erg sneu is maar ook voor problemen met de buren kan gaan zorgen. Of je zou de hond mee naar je werk kunnen nemen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
"     Bams, zeven maanden oud, ook zo,n lieve herinnering van dr…. Ze staat bij mij op de kast, deze foto. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . ja tenminste blijven de foto`s en de mooie herinneringen, zoals jouw foto van Bams
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
mooie foto`s staan er al! Ik moest denken aan een winterwandeling toen we Lola nog niet zo lang hadden en ze zo`n plezier had in het lopen in het bos door de sneeuw en snuffelen Mooie herinnering.
honden page profiel DobryDobry schreef in Tips waak/erfhond raskeuze
De duitse herders die ik ken en gekend heb, waren/zijn erg baasgericht en niet graag ergens alleen op een erf, ze doen liever samen iets. Welke hond wel graag alleen op een erf is weet ik niet. Hier in de buurt wordt een akita als waakhond in de tuin gehouden. De mensen hebben wel kinderen maar die zijn inmiddels in einde basisschool leeftijd. Of de hond daar gelukkig is betwijfel ik, maar waaks is hij zeker wel. Waarschuwingsbordjes zijn dan ook niet overbodig. Ze hebben hun huisingang ook zo dat de hond daar niet bij kan komen als er bezoek komt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Paniek s' nachts
Paniekaanvallen vind ik best heftig, het voorkomen ervan is naar mijn mening belangrijk, aangezien de paniek zorgt voor grote stress en het lang duurt voordat het lichaam daarvan hersteld is. Wat zou een pup leren dat er pas na een kwartier iemand komt als ze in paniek is, alleen maar dat ze zich bang en in de steek gelaten voelt, denk ik. Ik zou weer opnieuw beginnen en de pup bij me in de buurt houden s nachts. Als Ollie dan eenmaal paniekvrij is, en rustig doorslaapt, dan langzaam aan afstand maken in het tempo van wat de hond aan kan.
honden page profiel DobryDobry schreef in Challenge: 100km lopen met je hond(en)
Wat leuk jullie verhalen en foto`s. Ik volg. Helaas wandelt Jenna alleen nog in de tuin en hoogstens een rondje rond het huis.  Ik laat wel regelmatig een teckeltje uit van een oudere buurvrouw, ik ga eens kijken of ik dat kan bijhouden.
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in Puppy 11 weken weekend weg
Gewoon meenemen, kan best. Hoort gewoon bij het socializeren en wel zorgen dat de pup rust krijgt en niet een overlood aan aandacht door de andere familie. Maar ik zie een eigen huisje dus waarom niet? 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in De puberteit deel 2
" Zo even een break gehad, late reactie dus..   Heb zelf 1 hond, de ander is een vriendje/oppas. Beide engelse cockers en toevallig (we kenden elkaar eerst niet) van dezelfde fokker     En mee eens: morgen weer een dag. Lekker bezig blijven en genieten van en bouwen met de momenten dat het wel goed gaat. Inmiddels al nieuws over agility? " Jara_26 Leuk zeg! En ja ze moet 3x meedoen met de pre-agility en dan mag ze in de groep waar Maylo in zat. Naja prima, ze mag 9 maart beginnen dus nog even. 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in 2e hondje er bij?
Onze oudste hond was ook best bezitterig, met name over eten (ons eten) en de aandacht. Wij hebben 2 jaar geleden onze 2e hond erbij gekregen een teefje (de andere is een reu).  Door grenzen te stellen en duidelijk te zijn wat wel niet oké is, gaat dat hartstikke prima. Onze oudste hond durfde te grommen als wij aan tafel zaten te eten, tegen de ander. Opgelost door ze beide op hun plek plaats te laten nemen als wij eten. Niet meer rond te tafel hangen. Hij gromde ook als we hem aan het aaien waren en onze teef kwam er bij staan. Grommen? dan werd hij weggestuurd, niks er van. Nu zijn het maatjes, ze spelen niet maar dat is oké. Ze respecteren elkaar en kunnen goed door één deur.    Ik zou daarom wel grenzen stellen, de mand inpikken is dus echt niet oké. Als je jonge hond erin ligt, dan ligt jouw jonge hond erin en het moet niet zijn dat de teef hem eruit jaagt. Dan is het jouw taak om te voorkomen dat ze niet bij de jonge hond komt en dit doe je gewoon met alles. Speeltjes jatten, niet oké enz. enz. Je jonge hond is nu pas 7 maanden maar hij kan dit ook op een gegeven moment beu zijn en niet meer pikken.     
honden page profiel DobryDobry schreef in Twijfels voor nieuwe pup
" Lees met  je kinderen vooral het boek van Turid Rugaas "Kalmerende signalen"  om je te verdiepen in het gedrag van een hond. https://www.bol.com/nl/p/kalmerende-signalen/9200000010757787 Je kan dit boek ook vinden in pdf via google. " Loesje Dit is een goede basis. En eerlijk zijn lijkt me in dit geval zeker belangrijk. Je was er niet bij schrijf je, dus zeker voor ons moeilijk beoordelen allemaal. Wat de rol van de gedragsdeskundige was, is me ook niet duidelijk, vaak maken gedragsdeskundigen die geen goede opleiding hebben, de situatie ook niet beter, wat heel triest is. In elk geval, als een hond piept als hij het vrouwtje buiten hoort, zou hij daarvoor even gerustgesteld moeten worden, niet gecorrigeerd. Een jonge hond moet dat allemaal nog leren, dat het vrouwtje ook weer terugkomt, en dat hij even moet wachten, geduld is ook niet de sterkste kant van een jonge hond. Dat komt allemaal wel, net als commando`s en goed luisteren,  het belangrijkst is het opbouwen van een goede band met de hond, de hond moet het gevoel krijgen dat hij ergens is waar hij begrepen wordt en hij vertrouwen heeft in zijn mensen.    Dezelfde schrijfster heeft ook een goed artikel geschreven over puppy`s en jonge honden De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien - kynoblog  
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in De puberteit deel 2
" @Laura, nou herkenbaar wat je schrijft hoor! Dat ongeduldige en drammerige zit er bij onze teef ook echt 100% in, de reu van hetzelfde ras is precies het tegenovergestelde. Die vindt alles best en is minder gevoelig voor kleine veranderingen. Maar goed, het zal een combinatie van beide factoren zijn. Ik heb in ieder geval weer wat nieuwe inzichten gekregen en zie nu zo veel punten waar we mee aan de slag kunnen. Ik ben blij dat ik er zo positief naar kijk, we gaan dit gewoon doen samen denk ik dan     We moeten inderdaad consequenter zijn. Nee is nee en ja is ja, altijd. Soms denken we: ach wat maakt het voor nu uit, morgen weer anders. Maar de volgende dag wil je dat gedrag niet meer. En onze dame is zo ontzettend slim en weet op ons in te spelen... Daar moeten we zelf echt scherper op zijn. Ondank dat we het zo goed weten, weet zo'n lief beestje je toch helemaal in te pakken  " Jara_26 Hahah geweldig en welke soort honden heb je?    Ja hier het zelfde, ik heb ook soms echt iets van....'morgen wordt het wel beter'. Dus nu heb ik echt zoiets van, consequent. Rustig de deur, rustig hier, rustig daar. Ze moet echt wat meer die beheersing gaan krijgen, nu hoop ik dat ze mag mee doen met de agility groep en dat ze daar ook wat meer beheersing gaat leren. Bij Maylo heeft dan toen super goed gewerkt. 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in De puberteit deel 2
Ondanks dat Fudge 2 jaar oud is ze nog puber....in mijn ogen. Ze is....phoe best een uitdaging soms. Afgelopen maandag 6,6km gewandeld...en tot 2x toe dat ze de andere kant ineens uitrent. Bij de 2e keer zat mijn hart zo in mijn keel dat ze aan de lijn is gegaan. De 3e keer ging ze achter een watervogel aan die ik niet eens gezien had (zat onder water en kwam boven) en rende ze achter die vogel aan over het droge zo n 20 meter in één recht stuk. De vogel kon niet 1...2...3 opstijgen dus draaide zich om en jawel hoor...toen kwam ze dus mij tegen en je zag echt aan der 'O jee...nu heb ik een vet probleem'. Ja je hebt nu een vet probleem...aan de riem. Ik was toen ook wel een beetje klaar met der.    Maar ook de laatste avonden buiten...trekken, uit der dak gaan tegen Maylo. Ik vermoed dat ze loops moet worden, omdat ze meestal de weken voor der loopsheid echt niet uit te staan is. Hier ook weer een aantal stappen terug en consequenter zijn met een aantal dingen. Het uit der dak gaan tegen Maylo is sowieso heel irritant, want ze doet dit als Maylo gespanner-gedrag laat zien. Bijv. een hond die hij niet moet...dan gaat zij dat even wel regelen met corrigeren. Ik stap nu voor der, zodat ze niet bij Maylo kan en probeer haar eruit te krijgen. Ze moet ook echt met zo n situaties naast me lopen, anders kan ze gewoon alsnog bij Maylo. Dus ja....handen vol aan die kleine heks...maar ze is wel mijn kleine heks 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in De puberteit deel 2
" Ons meisje is de eerste hond die we zelf opvoeden en wat kan het toch verrekte lastig zijn soms. Want hoe geef je nou goed leiding aan je hond? Buitenstaander heeft meegekeken en geluisterd naar hoe we dingen aanpakken, waar we tegenaan lopen e.d. Ze is zelf fokker van het ras en heeft echt tientallen jaren ervaring. Zij zegt: "Neem de leiding, zorg dat je hond jouw kan vertrouwen de juiste keuzes te maken voor haar zodat zij dat niet hoeft te doen, stel grenzen anders dramt ze haar zin door, pik niet alles wat ze doet." Dit is mij niet onbekend, maar hóé dan? Ik begrijp het principe, waarom het nodig is en wat ermee bedoeld wordt. Maar hoe pas je dit nu daadwerkelijk toe?   Grenzen stellen lukt aardig, maar moet veel consequenter (toch even met de neus op de feiten gedrukt). Ze moet altijd wachten voor ze op mijn commando een andere ruimte mag betreden (naar buiten, naar binnen, hal, etc.). Hier test ze mij nog wel eens mee uit, maar ik houd stug vol en stuur haar terug naar haar plek om haar vervolgens op mijn commando vrij te geven. Ook met het krijgen van een kluifje o.i.d., altijd in haar mandje. Ze test me uit door dan ernaast te liggen, maar ze weet heel goed dat het ín de mand moet zijn. Grenzen stellen dus.    Maar hoe neem je nu de leiding en ben je een goede leider voor je hond? In een nieuwe omgeving bijvoorbeeld of momenten met veel prikkels, volgens deze theorie, vertrouwt mijn hond mij niet goed genoeg op het maken van keuzes. Ze kan niet genoeg op mij bouwen. Gevolg: ze is all over the place en weet niet goed wat ze moet doen. Wat verwacht ik dan van haar op zo'n moment? Dat ze rustig naast me is, of ze staat of zit maakt mij niet uit, maar het gaat er mij om dat ze naast en vooral mét mij is, contact. Dat zal vast gewoon heel veel oefenen zijn? Standvastig en kordaat zijn? Ik twijfel te veel en laat misschien te veel keuze aan mijn hond over?    Niemand zei dat het makkelijk ging worden, maar man, wat kan opvoeding toch een grote uitdaging zijn...!  " Jara_26 Hier de 3e hond die ik opvoed en de ene hond is gewoon een stuk lastiger/uitdagender met opvoeden en begeleiden dan de ander. Consequent zijn is gewoon de de sleutel en bij de ene hond moet je met alles consequent zijn en de andere is daar makkelijk in.   Als ik hier kijk...Fudge haalt momenteel echt de bloed onder me nagels soms vandaan, ik moet echt weer een aantal stappen terug doen (Terriër in hart en nieren). Bij haar moet ik ook echt consequent zijn, omdat ze vrij ongeduldig is en drammerig. Nu is het wel zo, teven in dit ras zijn gewoon over het algemeen vasthoudender dan de reuen. Maar het is zeker niet makkelijk...ik denk wel eens 'volgende keer géén terriër meer....gééééééén terriër meer'. 
 

Vrienden van carla

honden foto van Estherhonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Dobryhonden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jiphonden foto van Claudia & Tankhonden foto van Helene en Tyborhonden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nalahonden foto van Irene Emma. honden foto van Estherhonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van jolandahonden foto van Lanhonden foto van Guus & Grietje met Gijs & Raizahonden foto van Renskehonden foto van paulienhonden foto van -honden foto van Mayrahonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Loetjehonden foto van Ines&Lunahonden foto van mariellehonden foto van Ess en Balliehonden foto van Marianhonden foto van Dorienhonden foto van Laura & Bo!honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura honden foto van marijke

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^