HondenPage baasje Luuk

Wat schreven de vrienden van Luuk op het forum

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Welk ras past bij ons gezin?
Ik denk ook dat je je goed moet bedenken dat een actief ras élke dag behoefte heeft aan veel beweging en je je moet afvragen of je de hond dat dan ook élke dag kan geven. Een actief ras is namelijk niet alleen actief als jullie daar zin in hebben.  Ik heb zelf een zeer actief ras en een gemiddeld actief ras en voor een druk gezin zou ik veel sneller een gemiddeld actief ras aanraden. Ze pakt veel beter haar rust in huis, kan geduldiger wachten tot ze haar beweging krijgt en voor m’n gevoel kan zij net wat beter ook haar rust pakken op drukke plekken. Rust is namelijk ontzettend belangrijk als je een stabiele en rustige hond wilt in huis.  Het voordeel van een gemiddeld actief ras is dat ze veel activiteit aankunnen (de mijne gaat makkelijk 18 km mee wandelen) maar dat ze ook ok zijn met een dagje minder.  Daarnaast is een hond er zeker wel voor 12 jaar. De beweging van een zeer actief ras kan nu wel gedaan worden door jullie hele gezin maar als alle kinderen straks naar de middelbare school gaan dan veranderen hun interesses en wordt de hond vaak een last. Pubers hebben over het algemeen weinig zin om met een actief ras dan even 10 km te gaan wandelen wat betekend dat al die activiteit op jou en je man neer komt. Ik vraag me af of dat realistisch is. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Fokken kruisingen?
" Ik zou best een gestippelde husky willen met het karakter van een poedel. Het oog wil ook wat. Jammer genoeg zijn de bij mij passende rassen niet zo knap :(  " Iglo Ik heb hier best hard om gelachen, dank je wel  Voor het geval dat je een maatje groter zoekt, hier is de vrolijk uitziende Leondoodle:   
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Fokken kruisingen?
"   Alle Dalmatische honden zijn behept met een genetisch defect waardoor zij allemaal een blaasgruis van het type uraat aan maken. Alle Dalmatische Honden maken dit gruis in meer of mindere mate aan, altijd, geen Dalmatische Hond uitgezonderd. https://www.siamsa.nl/lua-dalmatiers/ Tot zo ver een gezond ras. " .... Waar zie je mij zeggen dat het een super gezond ras is? 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Fokken kruisingen?
Ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom je een nieuw ras zou willen creëren terwijl er al zoveel rassen op de wereld rondlopen? Is dat alleen het uiterlijk van deze gestippelde “Husky”?  Persoonlijk vind ik juist het mooie van de meeste rassen dat er nog steeds eigenschappen te zien zijn verwant aan hun oorspronkelijke taak, rassen zijn namelijk geperfectioneerd aan de hand van die taak. Alleen al kijkend naar de dalmatiër bijvoorbeeld:  - “kattenvoeten” aangezien deze licht zijn en daardoor is het mogelijk om lange afstanden te rennen  - De staart en het hoofd zijn altijd van ongeveer gelijke hoogte tijdens het rennen zodat ze deze niet kunnen stoten terwijl ze onder de koets liepen  - Zeer atletisch gebouwd, wederom voor het afleggen van lange afstanden  En ga zo maar door.  Is jouw “ras” écht een aanwinst voor de wereld? Is jouw “ras” dusdanig bijzonder dat er geen bestaande rassen gelijk zijn? 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Wat te doen?
" De moeilijkheid is het “spelen” combineren met hoeveelheid beweging en grote. En ja, uiterlijk is ook een dingetje maar wel ondergeschikt.  " R schaeken Wat vindt je van het Markiesje? Is een gemiddeld actief ras wat wel dagelijks even wilt kunnen rennen maar zijn wel ontzettend leuke hondjes. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Wat te doen?
" - Een gezellige gezinshond - niet waaks - ongeveer 30-40 cm hoog - Cursussen doen lijkt mij leuk - (na training) goed luisteren - vindt het leuk om te spelen zoals apporteren/zoeken enz enz - wij zijn veel thuis maar als hij zo af en toe (na Corona tijd eens in de 2-3 weken) tot ongeveer 3uur alleen zijn kunnen zijn is wel zou handig. - Wij hebben geen andere huisdieren en 1 hond is voldoende. waar ik bijvoorbeeld naar heb gekeken: - Border collie: erg leuk maar te groot en te veel beweging nodig - Golden retriever: te groot  - Beagle: te veel beweging en wellicht te koppig?? - Kooikerhondje, erg interessant zenuwachtig? veel beweging? en wellicht veel verlies van haar? - Shetland Sheepdog/Sheltie wellicht te veel blaffen? te veel beweging?     " R schaeken De rassen die je opnoemt zijn wel heel erg uiteenlopend, van schapen drijvers tot jachthonden. Heb je deze rassen uitgekozen op basis van het uiterlijk of ook echt het karakter en oorspronkelijke werkdoel? 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Wat te doen?
Kan je eens beschrijven wat voor karaktereigenschappen je zoekt in een hond? 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Wat zeggen de mensen zoal tegen jou...
" Ja als diegene zegt dat ik een doorgefokte Corona hond heb zonder dat ik om een mening vraag wel ja,, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten nooit oordelen  " Chantal Telkamp Je hebt een van de meest ongezonde rassen en die heb je gekocht in de Corona tijd, tja dan heb je een doorgefokte Corona hond.  Ik heb ook een Corona hond. Zolang je gewoon tijd investeert in de training en socialisatie, who cares 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
" Als iemand met honden die niks van paarden moeten weten kan ik amper uitdrukken hoe indrukwekkend dat eruit ziet! Ook al zijn dalmatiërs er dan misschien voor geselecteerd, toch vind ik het zo bijzonder omhet een keertje 'van dichtbij' (via foto dan) te zien. Mooi! " Jashin Dankje! Leuk om te horen    Het is wel goed te merken dat het iets is wat in zijn bloed zit. Vanaf het moment dat hij de paarden zag heeft hij al een soort van natuurlijke aantrekkingskracht naar ze, hij is echt dol op ze en hij staat geregeld met onze Shetlander te knuffelen en ik kan hem met geen mogelijkheid uit de wei houden. Gelukkig zijn de paarden helemaal oké met hem.  Toen hij nog jonger was mocht hij alleen mee op het koetsje, nu mag hij steeds een beetje meer meelopen. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Snacks voor training/afleiding?
Leuk zeg, een nieuwe pup! Fijn dat je een goede fokker hebt kunnen vinden.  Er is een bepaalde stof in sommige soorten pindakaas die inderdaad giftig is, ik durf alleen even niet te zeggen welke.. Wel weet ik dat de normale oranje Calvé pindakaas geschikt is voor honden.  Verder gebruik ik tijdens het alleen zijn van mijn pup vooral grote dingen waarvan ik zeker weet dat hij die niet zomaar op krijgt en er dus niet in kan stikken. Bijvoorbeeld een gevulde kong of een grote runderkophuidplaat.  Mocht je nog op zoek zijn naar een bedrijf wat veel soorten kauwmateriaal aanbiedt, kan je me even een berichtje sturen. Dan heb ik nog een kortingscode voor je     
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in broer Doodle niet laten casteren, maar zus wel? UPDATE: Bobbi gaat logeren
Ik zou de reu tijdelijk ergens anders onderbrengen. Ik heb zelf ook een intacte teef en intacte reu. De teef blijft intact ivm fokplannen en de reu blijft intact omdat ik castratie bij reutjes gewoon onnodig vind over het algemeen. Als Maui (teef) loops is, mag Fanu even op vakantie bij zijn fokker. Zo hoef ik niet moeilijk te doen met het gescheiden houden en raakt Fanu ook niet gefrustreerd. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in brokken brokken en nog eens brokken
Ik heb een tijdje Edgar & Cooper gevoerd toen mijn Leonberger nog brok at. Ik vond het een erg fijn merk en ontzettend veel variatie in het natvoer om kongs en lickimatten te vullen en eventueel de brokjes leuker te maken. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Tweede hond? Tips adviezen
Twee honden zijn meer werk en kosten meer geld maar ik vind twee honden persoonlijk makkelijker dan één hond omdat ze (als het klikt) elkaar ook bezig kunnen houden.  Wel vind ik het aangelijnd wandelen met twee honden momenteel nog een drama omdat Fanu dit nog moet leren en is het fijner om 2x apart te lopen (heb ik wel mooi dagelijks ook 1 op 1 tijd voor ze dus dat is positief). Maar zeker omdat Maui zo sterk is verwacht ik dat het sowieso fijner blijft om aangelijnde wandelingen in een woonwijk apart te doen. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Het eerste jaar van Fanu
  Puppy Fanu is steeds meer puppy-af en transformeert beetje bij beetje in een prachtige jonge reu.  Hij doet het fantastisch en hij is alles wat ik ooit in een hond gewild hebt. Ik zocht een sporthondje en ik kreeg een sporthondje.  Momenteel trainen we elke dag wel. Voornamelijk aan het netjes meelopen aan de lijn, zijn recall en uiteraard nog steeds de jachtoefeningen. En Fanu mocht vanmorgen voor het eerst mee naar het terras! 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Tot ziens allerliefste Charlie
Ah nee    Gecondoleerd! 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Hondenfotografie
  Ook even gebruik gemaakt van de lente bloemetjes vanmiddag 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Buitenhok
" Daar zou ik wel voorzichtig mee zijn. Nooit snacks (of speeltjes) geven zonder toezicht.  " Danielle Een pup heeft in die 10 minuten geen groot stuk runderkophuid weg hoor, ze zijn niet van suiker. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Buitenhok
Ik vind dat je goed bezig bent! Misschien kan je buiten in de tuin de pup wat runderkophuid geven zodat hij zich daar ook lekker mee bezig kan houden en verder denk ik dat hij helemaal niks te kort komt.   
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Angstig voor mijn partner/ mannen
" Misschien is het ok een idee om een zogenaamd niet aaien tuigje aan te,schaffen , dan heb je op straat misschien ook meer rust met je,hondje . Sommige,mensen kunnen nu eenmaal niet van een hond af blijven  " Thara Lastige is alleen wel dat veel tuigen over het hoofd moeten wat lastig kan zijn met een angstige herplaatser. Ook blijft het bij buitenlandse herplaatsers belangrijk dat ze een anti-ontsnap tuig dragen en jammer genoeg ken ik geen anti ontsnap tuigen met de mogelijkheid om teksten erop te plaatsen. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Angstig voor mijn partner/ mannen
" Dank voor je advies! Ik heb met 1 gedragstherapeut ook voor een halfuur gebeld. Zij gaf inderdaad dit advies. Dat mijn vriend hem voorlopig moet negeren, ook niet kijken, niks moet zeggen etc. Hier zijn we sinds gisteren mee gestart. Althans mijn vriend dan. Nog even kijken hoe dat uitpakt.   Weet jij wat ik het beste kan doen als hij zo begint te blaffen/ grommen? Ook negeren of ‘stil’ ‘stop’ zeggen?  " Elise Een grom/blaf is een manier vanuit de hond om afstand te vragen nadat andere stress signalen al genegeerd zijn (likken over de neus, wegkijken, verstijven, pootje heffen etc). Ik zou dus zeker al sneller anticiperen op die eerdere signalen en dan de hond genoeg ruimte geven zodat hij niet meer hoeft te blaffen en grommen. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Angstig voor mijn partner/ mannen
Niks forceren dus voorlopig ook even geen wandelingen met alleen je vriend.  Ik zou al het contact naar je vriend toe vanuit de hond laten komen. Wat hij bijvoorbeeld wel zou kunnen doen is aan de andere kant van de (woon) kamer op de grond gaan zitten, met zijn zij naar de hond gedraaid, zonder oogcontact en dat hij af en toe een snoepje richting de hond gooit.  Ik denk dat het belangrijk gaat zijn dat je vriend geassocieerd gaat worden met positieve dingen maar zonder druk op de hond. Je hebt namelijk geen idee wat de huidige associatie is met mannen door wat de hond wellicht heeft meegemaakt in het verleden.  En zo’n verhuizing is ook niet niks, probeer het zo rustig mogelijk aan te doen en let goed op de lichaamstaal van de hond en respecteer dat ook. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Dit keer geen trots baasje (wel een beetje) maar Fanu was erg trots op zichzelf na het vinden van de vos 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in broer en zus Doodle alweer bijna 5 maanden(foto)
" Ik kom net van de dierenarts, ze zijn helemaal gezond en wegen maar liefst 10,1 kilo ! allebei hetzelfde, haha ik dacht een kilo of 8.... Enne....volgende maand, als ze 6 maanden jong zijn dan wordt Bobbi chemisch gecastreerd. " Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi Wat ontzettend verstandig om een jonge reu te castreren voordat hij volledig uitgegroeid is en een stabiel karakter gevormd heeft. Chapeau! 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Voordelig, maar goed voer
Ik voer zelf Dogmeat als hoofdvoeding en zij hebben voordeelpaketten waardoor ze een van de goedkopere merken zijn. Echter vind ik dat dat helemaal niet aan de kwaliteit te zien is, het is zelfs een van de mooiere KVV soorten die ik gevoerd heb. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Kahlua gevonden!!
  Op wat honger na helemaal in orde! 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Kahlua gevonden!!
KAHLUA IS GEVONDEN!!! 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Kahlua gevonden!!
Ik zal even snel een update plaatsen vanuit daar.  Helaas is ze nog niet gevonden. We hebben wel de plek teruggevonden waar we haar gisteren kwijt geraakt zijn en vanuit daar zijn we met een speurhond gaan zoeken vanmorgen. De speurhond had wel een spoor maar deze liep naar de parkeerplaats waar Pascale en ik gister geparkeerd hadden vooraf aan de wandeling.  We blijven zoeken tussen de parkeerplaats en de plaats van vermissing.. 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Cavelier king charles pup
Hi Helena, Welkom op het forum! Fijn dat je je zo goed voorbereid voordat je een hond aanschaft.  Zoals mijn voorgangers al schreven heeft de CKC Spaniël enorm veel gezondheidsproblemen en vrijwel alle hondjes hebben chronisch hoofdpijn doordat de schedel te klein is. Zelf heb ik door niet aangeboren hersenletsel ook chronisch hoofdpijn en ik weet dus doe het is om altijd met hoofdpijn te moeten leven. Ik zou er daarom NOOIT voor kiezen om een ras te nemen wat zo gefokt is dat het altijd pijn heeft, hoofdpijn is namelijk verschrikkelijk.  Sta je eventueel open voor andere en gezondere rassen? 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Deze knapperd is voor het eerst tijdens een buitenrit meegewandeld en heeft het suuuper netjes gedaan. Hij is al uitgebreid gesocialiseerd met de paarden en ging al regelmatig op de koets mee maar nu voor het eerst tijdens een rit. Geen irritant gedrag bij de paarden, netjes ernaast gebleven zoals een echte Dalmatiër 
honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ schreef in Vanavond in het Jeugdjournaal
" Ja een robot, en niet om wát je denkt maar vooral de manier hoe je ergens op komt. Ik geloof namelijk niet dat de argumenten die je aanhaalt zo belangrijk voor je zijn. Net als wanneer je vroeger op school een debat moest houden met een willekeurig standpunt, en dan maar de meest vergezochte argumenten gaat zoeken om het nog een beetje ok te laten klinken. Het is een copy paste antwoord en ik gok maar zo dat één of andere fokker je die woorden in de mond heeft gelegd. Het is nogal opvallend. " Iglo Helaas, ik kan je jammer genoeg geen GTST avontuurtje geven op deze mooie zaterdagavond. Deze robot is zo geprogrammeerd dat ze voor zichzelf kan spreken en heeft geen andere data geüpload gekregen vanuit een externe harde schijf. 
 

Vrienden van Luuk

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^