Help we komen er niet uit!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Goedemorgen,

wij ik en mijn partner komen niet er over uit welk ras het zou moeten worden.
(en of geschikte kruising) Althans we zijn over 1 ras er wel uit, en dat is de labrador. Dit omdat we onze eigen in december hebben moeten laten inslapen (12,5 geworden) Echter de labrador's van tegenwoordig hebben een onwijs brede (vinden wij; niet mooie) kop, en dan kom je al gauw in de werklijn terecht, maar dan voor de hond móet je gewoon daar wat mee.  Het jachtinstinct is gewoon véél groter bij de werklijnen, en ik ben niet zo van de dooie vogels/dieren hp-wink
en we zijn natuurlijk een lab gewend mbt zijn natuurlijke jachtinstinct die altijd aanwezig was haha

Nu een opsomming van onze wensen:
Manlief:
- rustig karakter
- sociaal
- niet enorm dominant
- klein tot middelgroot
- huishond in algemeen.
- vriendelijk voor kinderen
- langharig.

Ik:
- Waaks (onze lab was dat totaaaal niet, hele schuur leeggeroofd door inbrekers en meneer gaf geen kick, was nog hoogstwaarschijnlijk aan het kwispelen bij het zien van *mensen* hp-shiny)
- baasgericht.
- rustig / stabiel karakter. 
- niet bang voor water.
- middel groot tot liefst groot.
- vriendelijk voor kinderen
- Sociaal naar bekende maar niet allemansvriend hoeft het te zijn.
- op hobby basis wil ik agility gaan doen, of andere passend bij de hond sport.
- vacht maakt mij niks uit.

Zonder meteen in de negatieve spiraal (reacties) te komen omdat we beide andere voorkeuren hebben, vraag ik algemeen wat jullie vinden passen bij onze voorkeuren. hp-heart

(graag spontaan! want we zijn super enthousiast een weloverwogen besluit te nemen, en missen onze labje enorm! want het is nu zó stil cry ) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wat ik er van vind, laughing  Dat is niet belangrijk, je vind de huidige labrador niet zo mooi en wat meer jachtinstinct wat jullie niet zo bevallen, heb je er over nagedacht om eens naar de golden retriever te kijken , ook een heerlijk ras en betrekkelijk rustig, aan jacht instinct bij dit ras kan je heel goed beoefenen dat tie niet overal achter aan vliegt.....maar zeg nimmer nooit, ik heb newfoundlanders en die is er van de week er vandoor gegaan achter een vliegende kat...surprised

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Flatcoated retriever? 
Vizsla?

 

Overigens zijn er ook labradors zonder een dikke kop. 

honden page profiel DanielleDanielle

Er zijn inderdaad ook gewoon labradors met een niet zo'n brede kop. Verder, het lijstje is heel erg afhankelijk van de opvoeding. Mijn golden retriever vind kinderen bijv echt niet leuk omdat kinderen hem in zijn puppytijd verkeerd hebben benaderd. Dus ik hou kinderen bij hem weg. Dominantie.... tja wat is dominant? Dominant is geen karaktereigenschap maar dat is een reactie van een hond (of mens) op iets hoe belangrijk hij het vindt. Als een hond heel erg gek is op speelgoed, en een andere hond komt aan zijn lievelingsspeelgoed, zou hij op dat moment dominant gedrag kunnen vertonen. Een speeltje dat hem niet zo veel boeit, zal ik dat gedrag niet vertonen. 

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Labradors zonder dikke kop zijn voornamelijk in de werklijnen te vinden, iemand die een kennel weet zonder extreme brede koppen laat het ons weten ;-)

Daarom heb ik in mijn stukje tekst gezet, graag positieve reacties. 

@Danielle dat je ingaat op dominantie. Kijk een rottweiler is van nature dominanter dan een labrador die zich sneller zal aanpassen. Dominantie hoort bij het hond zijn dat bezit iedere hond tenslotte, we zijn geen beginnelingen in het hebben van honden :-) 
Maar bedankt voor je reactie als je nog een idee hebt welke honden ras je vind aansluiten bij ons horen we het graag. smile

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Labradors zonder dikke kop zijn in de werklijnen te vinden,
Daarom heb ik in mijn stukje tekst gezet, graag positieve reacties. @Danielle dat je ingaat op dominantie. Kijk een rottweiler is van nature dominanter dan een labrador die zich sneller zal aanpassen. Dominantie hoort bij het hond zijn, we zijn geen beginnelingen in het hebben van honden :-) Maar bedankt voor je reactie als je nog een idee hebt welke honden ras je vind aansluiten bij ons horen we het graag.
  "

Waar zie je negatieve reacties dan?
En nee, snelheid van aanpassen heeft niks met dominantie te maken. Zoals ik al zei is dominantie geen karaktereigenschap. Het is wel zo dat de ene hond beter kan omgaan met andere honden dan een andere hond, maar dat staat ook weer los van dominantie. Dat je geen beginneling bent, doet er niet zoveel toe. Ik merk juist dat mensen die al heel lang honden hebben, zich vasthouden aan oude theorieën en denken het allemaal wel te weten. Vaak zijn juist de beginnelingen op de hoogte van de nieuwste inzichten. 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Flatcoated Retriever was de eerste die in mijn hoofd schoot bij het lezen van je lijstje. Zit er bij ons ook een op agilitytraining, erg leuke hond! 

honden page profiel DanielleDanielle

Qua ras: ik zou dan inderdaad ook denken aan een viszla of een weimaraner. Máár rustige huishonden zijn ze over het algemeen alleen als er verder voldoende mee wordt gedaan. Aangezien dit ook werkrassen zijn. 

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

Ik merk vaak op meerdere forums dat alle woorden worden uitgepluist om daar een reactie op te geven, dat maakt het meteen weer zo zwaar, als of ik / wij ons moeten verdedigen in onze voorkeuren. Ik ben niemand voor de rest een verantwoording schuldig, ik vraag luchtig ideeen voor welke rassen zouden kunnen passen. Maar door telkens als een pitbull op alles wat ik zeg in te gaan, maakt het er niet echt positief op, dat je verstand hebt van honden zowel beginneling als ervaren, TOP super dan hebben we beide het beste voor voor honden. Laten we dan ook gewoon hierbij laten. 

Bedankt voor de aanvulling van ideeen van hondenrassen.


fijne dag! hp-heart

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ik kom uit op een schafpudel als ik het zo lees naar jullie wensen. 

 

 

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

" Ik kom uit op een schafpudel als ik het zo lees naar jullie wensen. 
 
  "

ik ga die opzoeken! dank je!

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Een toller?

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Bearded collie

Tibetaanse terriër 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Schotse herdershond/collie? Qua kruising zou ik het niet weten behalve de labradoodle. Als je voor adoptie is het altijd maar afwachten wat voor vlees je in de kuip krijgt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Sabina.......de leonberger, nou ga ik alleen op jou af, niet op je man. Hahaha, de leonberger is een favoriet van me, fijne honden , waaks zijn ze best wel al zeggen vele van niet, ze zijn kindvriendelijk, met de juiste opvoeding goed luisterend, en de verzorging is in de hand te houden en je kan hele leuke dingen met ze doen.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

17881.jpg    De Leonberger, en die kleine heb jij ook gekend....Bams...laughing

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

135126.jpg    Hier een jonge leonberger met Bams, eenaanrader voor je....de leonberger.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik ga hem even andersom vragen, wat kunnen jullie een hond bieden?

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

" Ik ga hem even andersom vragen, wat kunnen jullie een hond bieden? "

Hi Britt! wat een mooie toevoeging ;-) grapje, maar ik denk dat je doelt op hoe wij leven?
om dan zo persoonlijke vraag te beantwoorden, een achtertuin met gras en bomen (voor schaduw) van 350m2 
wonen in een buiten gebied tegen een bos/groot park aan. 
we hebben twee onwijs leuke kinderen (boven de 7 jaar) die met honden zijn opgegroeid, en ik werk aan huis als hondentrimster.

Mocht je nu een betere indicatie hebben om een ras te noemen, verneem ik het graag wink

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Hi Britt! wat een mooie toevoeging ;-) grapje, maar ik denk dat je doelt op hoe wij leven? om dan zo persoonlijke vraag te beantwoorden, een achtertuin met gras en bomen (voor schaduw) van 350m2 wonen in een buiten gebied tegen een bos/groot park aan. we hebben twee onwijs leuke kinderen (boven de 7 jaar) die met honden zijn opgegroeid, en ik werk aan huis als hondentrimster.Mocht je nu een betere indicatie hebben om een ras te noemen, verneem ik het graag  "

En hoeveel beweging kunnen jullie de hond dan bieden verder? 

Ik denk dat de Grote Poedel ook wel een top optie zou kunnen zijn voor jullie. Allereerst omdat dit hele leuke veelzijdige honden zijn die je met elke activiteit wel blij maakt, officieel water honden en gratis reclame voor je trimbedrijf als je wandelt. 

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

 

xx

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik merk vaak op meerdere forums dat alle woorden worden uitgepluist om daar een reactie op te geven, dat maakt het meteen weer zo zwaar, als of ik / wij ons moeten verdedigen in onze voorkeuren. Ik ben niemand voor de rest een verantwoording schuldig, ik vraag luchtig ideeen voor welke rassen zouden kunnen passen. Maar door telkens als een pitbull op alles wat ik zeg in te gaan, maakt het er niet echt positief op, dat je verstand hebt van honden zowel beginneling als ervaren, TOP super dan hebben we beide het beste voor voor honden. Laten we dan ook gewoon hierbij laten. Bedankt voor de aanvulling van ideeen van hondenrassen.
fijne dag!  "

Ik denk dat jij het vooral zwaar maakt. Je hoeft je nergens voor te verdedigen en ik vind dat je wat overdrijft, ik maak alleen een opmerking op iets wat jij schrijft. En dat is de bedoeling van een forum... :-)

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

" Ik denk dat jij het vooral zwaar maakt. Je hoeft je nergens voor te verdedigen en ik vind dat je wat overdrijft, ik maak alleen een opmerking op iets wat jij schrijft. En dat is de bedoeling van een forum... :-) "

helemaal goed toch? ik heb daar ook zo mijn mening over. ;-) 

honden page profiel DanielleDanielle

" helemaal goed toch? ik heb daar ook zo mijn mening over. ;-)  "

Exact, dus snap jouw aanval naar mij niet zo. Heb je al wat gehad aan de rassen die zijn genoemd? 

honden page profiel SabinaSabina

honden foto van Sabina

" Exact, dus snap jouw aanval naar mij niet zo. Heb je al wat gehad aan de rassen die zijn genoemd?  "

het is geen aanval meer een constatering dat er 1 woordje uit het lijstje van mijn man wordt gekozen om daarover te beginnen. nothing more nothing less, en ik persoonlijk vond dat overbodig omdat ik dus gewoon graag meerdere rassen wou horen dan die mij nu bekend zijn. Zoals genoemd was de Schafpudel en de leonberger nog niet de revue gepasseerd in ons denk lijstje, dus we gaan er vanavond weer gezellig voor zitten hp-shiny

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik heb zelf een Leonberger dus mocht je vragen hebben over het ras, mag je die altijd aan me stellen. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Leonbergers vind ik ook leuke honden, zover ik ze ken. Heb er zelf geen, maar ken er wel een aantal en mijn hond is dikke vrienden met een Leo en die zie ik ook vaak. Echte goedzakken in mijn ogen, maar kunnen net zo lomp (en zelfs lomper!) zijn als mijn golden. Alleen dan 15kg zwaarder. hp-shiny

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als het ook een kruising mag zijn zou je ook eens kunnen overleggen of een herplaatser geschikt is voor jullie?

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Ik denk dat veel van wat je opsomde niet per se ras gebonden is maar vooral van opvoeding/hond zelf afhangt zoals:
- sociaal
- rustig / stabiel karakter. 
- vriendelijk voor kinderen
- niet enorm dominant
- huishond in algemeen.
- baasgericht
(mijn hond zou rustig moeten zijn volgens de rasbeschrijving maar heeft precies ADHD xD)

Agility is zeer leuk, maar dan moet je natuurlijk ook een hond hebben die best actief is. Dat kan botsen met rustig karakter, tenzij ik dat anders interpreteer natuurlijk. Heb je al zo vragenlijstjes gedaan om sites van 'welke hond past bij mij'. Dit kan wel helpen om bepaalde rassen te leren kennen. Deze bv https://www.smolke.nl/fit-fun/rassentest
De filmpjes van 101 dogs geven ook wel handige info over rassen.


 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Hi Britt! wat een mooie toevoeging ;-) grapje, maar ik denk dat je doelt op hoe wij leven? om dan zo persoonlijke vraag te beantwoorden, een achtertuin met gras en bomen (voor schaduw) van 350m2 wonen in een buiten gebied tegen een bos/groot park aan. we hebben twee onwijs leuke kinderen (boven de 7 jaar) die met honden zijn opgegroeid, en ik werk aan huis als hondentrimster.Mocht je nu een betere indicatie hebben om een ras te noemen, verneem ik het graag  "

Dan is een schafpudel, mede omdat je het over agility hebt, een super leuke hond die ook goed met kinderen op kan schieten. 

Borstelen is dan ook geen probleem. hp-shiny

 

Zelf heb ik 2x een nizinny gehad 1x een kruising van alles en nog wat. 1x een kruising bouvier bobtail en 2x  bouviers.

En natuurlijk jaren een trimsalon. hp-shiny 

Omdat je vaak leuke honden ziet is een keuze maken veel moeilijker. 

Zeker omdat ieder ras of rasloze hond zijn eigen kwaliteiten en kwantiteiten heeft. 

Succes met zoeken. 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Fokker Acantus te Oudenburg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^