Ik wil super graag een pup, maar mijn ouders niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RwafRwaf

Hoi hoi!

Ik ben een echte dierenvriend en wil daarom heel ontzettend graag een pup..  Zelf ben ik helemaal weg van border collies eigenlijk. Ik ben 13 en ik denk dat ik nu wel de verantwoordelijkheid heb om hem zinnelijk te maken en op te voeden enz. Maar ja ik heb dus een probleempje.. Mijn ouders willen het niet.. Mijn moeder houd ook heel veel van honden en als ik dan een foto laat zien van een pup smelt ze gelijk maar ze zegt dan dat ze het niet meer ziet zitten om een pup in huis te nemen.. wel denkt ze er steeds over na maar als ze blijft nee zeggen.. de punten waarom ze het niet meer wil zijn:

- ze wil hem liever niet in huis

- ze heeft geen zin om hem weer helemaal te gaan opvoeden.. ( dit zou ik dus ook graag zelf gaan doen)

- als ze weg wil dan moet de hond alleen zijn. 

- als ik weg ben dan zit zij met de hond.

Heeft iemand misschien oplossingen hiervoor?

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Wachten tot je oud genoeg bent om op jezelf te wonen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Als je ouders het niet willen houdt het op. 

 

Ik ben zelf opgegroeid met een hond, die er ook nog was toen ik jouw leeftijd had. En inderdaad, wanneer ik op school zat, een feestje had, een dagje weg ging, wilde afspreken, zat mijn moeder met de hond. Nu geeft dat niet omdat het voornamelijk haar hond was, maar jij hebt nog te veel verplichtingen om altijd zelf voor de hond te zorgen. 

 

Ik heb nu 2 eigen honden, en het is echt een hele verantwoordelijkheid. Constant moet je nadenken over de hond. Een dagje weg? Oppas voor de hond regelen of niet gaan. Dagje shoppen? Op tijd thuis zijn voor de hond. Familie weekend, verjaardagen, allemaal activiteiten waarbij de hond niet altijd mee kan. 

 

Je hebt dus geen andere keus dan te wachten. Denk ook eens in het belang van de hond. Die vindt het niet leuk wanneer zijn baasje elke dag naar school is, nu zit jij op de middelbare school, maar over een paar jaar doe je een vervolg opleiding en heb je stages, en een weekend baantje. Het is dan jouw moeder die vooral de zorg op zich moet nemen. Want een hond heeft véél meer nodig dan 4 x per dag een wandelingetje. 

 

Kun je niet vrijwilligers werk gaan doen bij een asiel? Op die manier kun je toch bij de honden zijn, zonder dat het jouw volledige verantwoordelijk vergt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Rwaf, helaas dat gaat niet als je ouders er niet aan willen, en jij zit je nog op school ? Dan heb je ook niet al te veel tijd voor een pup...en in de weekenden ga je met vriendinnen om...en dan is er ook niet altijd tijd voor een pup...wat je wel kan doen is eens navragen bij een dierenasiel of je daar vrijwilligers werk mag doen, als je watvrije tijd hebt dan kan je daar je hart ophalen, en dat geeft ook een heel fijn gevoel...laughing

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Een pup opvoeden is veel meer werk dan jij denkt. De pup moet elk uur uit, misschien wel 3 keer per uur. Ook als jij op school bent. Je hebt 3 weken slapeloze nachten en kun je er naast gaan slapen. Je pup kan de eerste maanden niet alleen thuis zijn. Wat als jij weg bent en je moeder boodschappen moet doen? Dan moet er een oppas geregeld worden. Een hond heeft over de hele dag veel uitdaging nodig. Wij hebben 2 gezelsschapshonden maar lopen toch zeker 3 uur per dag anders zijn ze poepie vervelend in huis. Het eten voor deze honden kost me al ruim 100 euro per maand, snacks nog niet mee gerekend en de kapper waar ze elk kwartaal heen moeten voor 90,-. De oppas kost ook geld en een hondenverzekering ook, plus onverwachte kosten. Er komt zoveel meer bij kijken.. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Herkenbaar. Zo zat ik ook op die leeftijd.

Uiteindelijk op mijn 18e mijn eigen hondje gekregen.

En geloof me, opvoeden en zindelijk maken van een pup dat doe je niet tussen door, zindelijk maken bijvoorbeeld, daar moet je de hele dag boven op zitten, opletten en op tijd naar buiten, dat is de eerste weken en als je pech hebt maanden, heel vaak naar buiten, soms drie keer in een uur en dan als de pup een keertje lekker slaapt, een uurtje rust voor jezelf.

 

Je moet je hond uitlaten, maar ook naar school en ook huiswerk maken, qua leeftijd zit je denk ik op de middelbare school, Zoals Pascale al zegt, zometeen heb je snuffelstages  van hele dagen. Wie laat dan je hondje uit? En als je over een aantal jaren gaat studeren?

 

Denk ook aan de kosten, een hond kost eten, enting , dierenartskosten als hij ziek is, verzekeringskosten, cursus, Als je ouders geen hond willen, is dit een behoorlijke investering voor iets wat ze niet willen.

 

Helaas voor jou, als je ouders niet willen, is het wachten tot jezelf de tijd en geld hebt voor een hondje. Ik werkte op mij  16e en  heb toen nog twee jaar moeten wachten. Ik heb ook altijd parttime gewerkt voor mij honden,  zodat ze niet hele dagen alleen zaten. En dan nog had ik achtervang voor als ik ziek was of eens langer moest werken.

 

Wel liet ik van mijn 16e tot mij  18e een hond uit voor oudere mensen, iedere avond, 1,5 uur lopen heerlijk was het.

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Geduld  Rwaf!  

Misschien kun je je hondenliefde voorlopig kwijt aan een andere hond (in je buurt), waar je regelmatig mee gaat wandelen.

Enne, 4 topics openen is een beetje te veel van het goede! (Oh, ik zie dat dat al opgelost is).

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik denk dat veel van ons precies zo waren vroeger als jij! We zijn natuurlijk allemaal gek van honden en niks is dan zo leuk als je eigen hond hebben. Alleen ben ik het ook helaas wel eens met wat er al gezegd is. Je woont bij je ouders, dus zij bepalen het ook.

 

Naast wat al genoemd is heb je ook al eens gedacht aan hoeveel een hond kost? De aanschaf van een goed gefokte gezonde pup is al een flink bedrag maar bijvoorbeeld goede voeding voor een middelgrote hond ben je al snel 50euro of meer kwijt per maand. De dierenartskosten bij niet eens al te gekke dingen oplopen tot 100euro of meer. 

Je zegt Border Collies leuk te vinden, maar je hebt ook vast al wel gelezen dat dit een echt werkras is. Die worden niet gelukkig van alleen uitlaten en spelen. Daar moet je echt mee gaan werken of hondensport mee doen, en ook dat kost geld. Ik betaal bijvoorbeeld al 80 euro per maand voor behendigheidstraining. 

 

Zit er geen leuke uitlaatservice bij jou in de buurt? Misschien dan je af en toe eens mee kan lopen met de honden! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je wilt wel heel graag een hondje zie aan de vier topics die je gemaakt hebt wink Mmmhhh, hoe pak je dat aan? Zeg niet dat het lukt maar misschien kun je een deal maken met je ouders. Wat Puck zegt? Stel eens voor om oppas hondjes te nemen of als bijbaan honden uitlaten. Dan kunnen je ouders zien dat je de verantwoordelijkheid kunt dragen. Hier stel je natuurlijk wel een streng contractje voor op met je ouders waarin staat, dat als je dit een jaar hebt vol gehouden?  Dat jullie dan ook echt gaan kijken voor een hondje. Vaak hebben ouders zoiets, "Ja leuk een hond maar dan moet ik hem/haar straks de hele tijd uitlaten en gaan opvoeden"

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe denk je dat dan te gaan doen met een pup?

Wie moet alles gaan betalen (een goede pup kost zo 1000  a 1500 euro) en dan heb je nog geeneens andere spullen of voeding.

Wie is er overdag bij de pup,  je moet toch zorgen dat de eerste maanden er iemand bij hem is.

Wie gaat ermee naar de hondenschool en wie moet dat betalen?

Wie zorgt er voor eventueel oppas, uitlaatservice, dagopvang etc , en wie moet dat betalen?

 

Je kan best een soort plan van aanpak gaan maken.

Wat doe jij allemaal en wat moeten jouw ouders doen.

Wie draait op voor welke kosten, wat betaal jij en wat betalen jouw ouders?

En met dat plan ga je naar jouw ouders, en kun je met ze overleggen of het haalbaar is.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Er komt gewoon zo ontzettend veel meer bij kijken bij een hond dan dat je je kunt voorstellen aan een 13jarige leeftijd.

Ik zat ook in hetzelfde Schuitje, uiteindelijk op mijn 19de zelf 1 gekocht.

 

Schrijf hier gerust mee, kijk of er mss een asiel in de buurt is waar je ervaring kunt opdoen, of mss iemand in de omgeving waar je mee met de hond kunt wandelen?

 

Tenslotte kunnen je eigen interesse binnen 2 jaar ook volledig elders liggen dan bij de hond, dus dan zit je moeder er helemaal mee... Het is wel echt vervelend om iets enorm graag te willen maar er nog jaren moeten op te wachten. Maar het is het waard hoor! 

honden page profiel SimoneSimone

hoi! Ik snap jouw probleem wel:) Ik wilde zelf ook mijn hele leven al een hond, maar het mocht nooit, waar ik nooit wat van begreep. Achteraf ben ik daar superblij mee. Ik ben nu 19 en heb mijn eerste hond die nu 10 maanden is. Als ik terugkijk had het me nooit gelukt om in de periode waar ik op de middelbare school zat, zaterdag werkte en nog veel meer verplichtingen had een hond op te voeden. Ik heb nu het geluk gehad dat ik enorm veel thuis was het afgelopen jaar en daarom mijn hond een heel goede start heb kunnen geven. Als je in het belang van je toekomstige pup denkt lijkt het mij ook beter om nog even te wachten. Misschien kun je inderdaad helpen bij het asiel of voor andere honden eigenaren oppassen/uitlaten. Dan kun je ook kijken welk ras/grootte/karakter bij jou past! En vast gaan sparen, want een hond hebben kost inderdaad een vermogen haha.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders gek van honden waren, er waren altijd honden in huis. Heel vaak herplaatsers die al ouder waren. Heel jammer voor je dat dat voor jou er nog niet in zit. Zou een oudere hond voor je moeder nog een optie zijn?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Als je ouders het niet zien zitten,dan moet je niet aan een pup beginnen.

 

(Voor het opvoeden van een pup is een hoop geduld en tijd nodig. Het feit dat je niet wachtte tot je topic geplaatst werd en zelfs 4 x achter elkaar op de button drukte, getuigt niet van geduld).

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Heel herkenbaar! Bij ons thuis kwam er pas een hond 'als papa met pensioen is', dat is uiteindelijk ook gebeurd, maar ja, toen was ik al het huis uit...

Ik had een oude, alleenstaande buurvrouw met een kooikerhondje, ik heb heel wat tijd daar doorgebracht. Zij vond het heel gezellig, want dan had ze gezelschap, en een oppas als zij er eens tussenuit wilde. En ik blij, want ik kwam toch aan mijn dosis hondknuffelen. Veel met het hondje gelopen en gespeeld en ik heb van deze vrouw ook heel veel geleerd over de opvoeding en verzorging van honden.

Misschien heb je ook iemand in de buurt wonen die je op deze manier kunt helpen? 

 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Ik snap je compleet , denk iedereen die dol is op honden wel. Maar op je 13e wordt een hond opvoeden niet niks..

 

buiten het feit om dat je ouders natuurlijk al bepalen , sommige mensen hadden geluk en een hond al in huis van hun ouders .. andere niet.

 

maar buiten de kosten voor een gezonde pup komen er nog spullen bij , maandelijkse kosten etc.. wie gaat dat betalen?

 

je zit nog op school neem ik aan ? Wilt dagjes weg, dingen doen met vrienden etc. Bij alles wat je doet als je een hond hebt moet je rekening ermee houden.. oppas regelen , tijden aanpassen , dingen afzeggen omdat je geen oppas hebt etc, het draait om zoveel meer dan uitlaten en spelen.


En eerlijk snap ik je ouders wel, want als jij er bent niet bent zitten hun met jou hond die hun eigenlijk dan niet wouden.

 

ik heb vanaf m’n bijna 18e m’n eigen hond , maar eerder had ik dat ook echt niet gekund en was dat niet gelukt door van alles zoals studie , afspraakjes etc.

nu is alles wat ik doe aangepast op m’n hond en doe ik dat met liefde.

 

dus mischien indd ergens meehelpen bij een asiel etc. En mischien dat ze over 1 jaar wel een hondje Willem wie weet , er kan veel veranderen in een jaar.

 

tot die tijd lees gezellig hier mee :) 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Als je dertien jaar bent komen de kosten en opvoeding van een hond voornamelijk op je ouders neer en als die geen hond willen houd het helaas op, hoe vervelend ook voor jou.

honden page profiel LinaLina 3 doggies

honden foto van Lina

" Je wilt wel heel graag een hondje zie aan de vier topics die je gemaakt hebt Mmmhhh, hoe pak je dat aan? Zeg niet dat het lukt maar misschien kun je een deal maken met je ouders. Wat Puck zegt? Stel eens voor om oppas hondjes te nemen of als bijbaan honden uitlaten. Dan kunnen je ouders zien dat je de verantwoordelijkheid kunt dragen. Hier stel je natuurlijk wel een streng contractje voor op met je ouders waarin staat, dat als je dit een jaar hebt vol gehouden?  Dat jullie dan ook echt gaan kijken voor een hondje. Vaak hebben ouders zoiets, "Ja leuk een hond maar dan moet ik hem/haar straks de hele tijd uitlaten en gaan opvoeden" "

Ik sluit me hier bij aan. Overleg met jouw ouders of je af en toe op een hondje mag passen / laten logeren. Dan kunnen jullie ook samen zien hoe het in de praktijk werkt. 

honden page profiel RwafRwaf

Het is gelukt! laughing

Ik heb een pup!!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het is gelukt! 
Ik heb een pup!!! "

Gefeliciteerd! Wat voor ras?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Oh oh 

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Nu ben ik wel heel nieuwsgierig hoe je dat zo snel voor elkaar hebt gekregen... 

honden page profiel NenaNena

Ik denk dat Rwaf ons voor de gek houdt. Rwaf, ga buiten spelen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Het is gelukt! 
Ik heb een pup!!! "

Dat is snel....hebben je ouders hun fiat gegeven en gelijk een pup gekocht .? Of ben je een grote jokkenbrok ? laughing    Een pup binnen twee dagen, in welke winkel hebben je ouders de pup gekocht ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hoi hoi!
Ik ben een echte dierenvriend en wil daarom heel ontzettend graag een pup..  Zelf ben ik helemaal weg van border collies eigenlijk. Ik ben 13 en ik denk dat ik nu wel de verantwoordelijkheid heb om hem zinnelijk te maken en op te voeden enz. Maar ja ik heb dus een probleempje.. Mijn ouders willen het niet.. Mijn moeder houd ook heel veel van honden en als ik dan een foto laat zien van een pup smelt ze gelijk maar ze zegt dan dat ze het niet meer ziet zitten om een pup in huis te nemen.. wel denkt ze er steeds over na maar als ze blijft nee zeggen.. de punten waarom ze het niet meer wil zijn:
- ze wil hem liever niet in huis
- ze heeft geen zin om hem weer helemaal te gaan opvoeden.. ( dit zou ik dus ook graag zelf gaan doen)
- als ze weg wil dan moet de hond alleen zijn. 
- als ik weg ben dan zit zij met de hond.
Heeft iemand misschien oplossingen hiervoor?
  "

 Of bedoel je dat j bij iemand mag thuis komen die een pup hebben , ? Want je mams wil een pup niet graag in huis hebben...

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Het is gelukt! 
Ik heb een pup!!! "

Gefeliciteeeerd!!! Wat tof! Zeker dik zitten slijmen bij je mamsa? Hihi, zij houd erg van honden las ik in je bericht. Hoe hebben jullie het zo snel voor mekaar gekregen?

honden page profiel DagmarDagmar

" Het is gelukt! 
Ik heb een pup!!! "

Gaaf! Wat is het volgende op je lijst? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Foto?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Een pup uit het asiel hoop ik? Zo niet, zou het wel een broodfok pup zijn. De kans is zéér klein dat er iemand zo snel een goed gefokte hond komt. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Een pup uit het asiel hoop ik? Zo niet, zou het wel een broodfok pup zijn. De kans is zéér klein dat er iemand zo snel een goed gefokte hond komt.  "

Tja, daar denk je als 13 jarige totaal niet aan, geen kennis hiervan, marktplaats en hup morgen hebben we er eentje. Zo blijft het in stand. Maar het beestje is er nu.

Niet bij nagedacht maar wij hadden misschien juist hiervoor moeten waarschuwen,

 

We hadden ook kunnen vragen, wat wil je dan, en heb je al wat gezien. Waarschijnlijk heeft hij of zij zo,n schattig nestje gezien op M P.   yell En toen gaan drammen?

 

Maar ook dat is eigen verantwoordelijkheid van t s  

 

We zien de vragen wel komen smilesurprised

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^