Hardlopen met hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Hoi hoi allemaal!

 

Ik ben benieuwd vanaf welke leeftijd kun je echt hardlopen met een hond? En op welke leeftijd de hond dat al leren? (Naast je lopen tijdens t rennen en niet dat hij tussen je benen komt) Weet iemand ook een goede hardloop riem voor een hond? En zo ja waar welke winkel/merk?(heb een klein hond en de meeste riemen zijn best kort heb ik gezien)

 

Mijn pup is 6 maanden ik begin er natuurlijk niet aan (nog), maar alvast onderzoek nr Doen kan geen kwaad ;) ! Hij heeft super veeeeeelllll energie vandaar het idee! 


Ook willen we dan agility Doen! Iemand ook enige idee wanneer je ermee kan beginnen? Dus in de tunnel gaan over dingen heen springen? Ik zie veel puppies dat al Doen vandaar ook hierbij mijn vraag :). 


Wij gaan sws dan tegen doe tijd voor een jaarlijk controle zodat de DA hem gezond/volgroeid kan verklaren hp-shiny

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Zolang het een goede ondergrond is (bijvoorbeeld bospad) zou je al kunnen opbouwen vanaf ongeveer 7/8 maanden en dan rustig opbouwen in het begin maar alleen als hij dan niet trekt maar gewoon rustig naast je loopt in draf. 

Als hij gewoon naast je loopt, maakt het soort riem niet zoveel uit. 

Agility kan je mee beginnen als ze geloof ik 14 maanden zijn tenzij je een hondenschool kunt vinden die puppy agility aanbiedt. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb de Non stop CaniX belt als heupgordel om te hardlopen. Daaraan 2 bungee lijnen van non stop. 

 

Je kan al beginnen met het leren van commando's zoals links, rechts, vooruit, stop. Kleine stukjes rennen en leren dat hij voor je moet lopen ipv naast je, kun je al aanleren. Echt intensief rennen kan vanaf de leeftijd van 10 maanden (bij kleinere rassen) maar belangrijk is om eerst aan conditie te werken, dus begin klein. Interval trainingen voor mensen kunnen ook je hond helpen. 

 

Met agility kun je ook al beginnen, maar houdt alles kort. Tunnels, slalommen om de paaljes, oefenen met de commando's kan nu al. Ook kleine sprongetjes zullen geen kwaad kunnen, maar overdrijf nietm 1 a 2 keer springen per dag is genoeg. 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Ik heb 1x stiekem al gerend en had m los had focus op mij konden we serieus lang koeien gaan enzo en was gefocust op mij! (Was toen zo blij!) hij ging netjes naast me in galop dus geen sprint trekken Nee dat niet vergeet niet dat mijn conditie alles behalve goed is hahaha…. Ik wil pas beginnen met hardlopen hp-shiny.  Dus echt een stukje en dan even lopen en dan weer bijv.? Hier hebben we van alles en nog wat dus goed ondergrond is geen probleem! 

 

weet je wat t is hij rent veel met andere puppies en dus als we der geen tegen komen zit ik met een hypere hond ;). 

ik ga t zeker proberen niet te veel gwn stukjes voor stukjes en de commando’s! Ook gaan we dan aan agility beginnen laughing maar dan nog niet springen eerst even de tunnel pakken en slalom :)

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Je kan ‘m dan beter in draf laten rennen, is minder belastend voor de gewrichten. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Met Runar ben ik begonnen toen hij een maand of 6 was, hij was énorm gefocussed op auto's, sprong er zo tegenaan. Met lopen had hij dan een taak en bij hem hielp dat wonderwel.

 

Ik heb voor 2 honden een non-stop freemotion, voor Runar past dat niet, hij heeft altijd een zero dc gehad.

Beste is dan ook om als je het serieus wil doen, bij mensen met verstand er van gaan om het te passen om zo het perfecte tuig voor je hond te hebben.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Met Runar ben ik begonnen toen hij een maand of 6 was, hij was énorm gefocussed op auto's, sprong er zo tegenaan. Met lopen had hij dan een taak en bij hem hielp dat wonderwel.
 
Ik heb voor 2 honden een non-stop freemotion, voor Runar past dat niet, hij heeft altijd een zero dc gehad.
Beste is dan ook om als je het serieus wil doen, bij mensen met verstand er van gaan om het te passen om zo het perfecte tuig voor je hond te hebben. "

Dat kunnen we Doen! Ken je zulke mensen/bedrijfje ? (Die op maat maken en passen) 

die van mij heeft echt heel veel energie als hij thuis met me speelt en buiten(met veel rennen buiten) dan is hij Okey en zo niet zoals op deze hete dagen doet hij echt gwn vanalles om zijn energie kwijt te raken met namen in de avond. Dan gaat hij heel veel rennen ook van mij weg…. Had toen gemerkt dat idd als hij een serieuze taak krijgt dat hij en gefocust op mij is en ook goed in balans… zijn lichaam heeft veeel Beter conditie dan ikke hahaha! Deed je toen hardlopen met een een galopje voor hem? Of drafje? 

 

ik ga de drafje eens proberen! 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ze draven, ik hou ze niet bij als ze galopperen ;) ik hou ook eerder van trailen dan van crossen dus prefereer afstand boven snelheid.

Rundog is een hele goede. Op canicrosswedstrijden is er ook wel vaak een stand te vinden .

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Weten jullie ook miss. Hoelang je dit max moet Doen? Wij zijn meestal 30/35 min weg. Maar we komen hondjes tegen en laat m wellis mee spelen en/ of  moet hij overal vlaggetjes zetten en natuurlijk snuffelen dus we rennen lang niet heel de reis hahaha! Wel doet hij t super in draf! Nu ik nog….hp-shiny

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^