HondenPage baasje Sheltiebaasje

Wat schreven de vrienden van Sheltiebaasje op het forum

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
@kees bedankt voor je suggesties! De bench zou ik er juist graag uitdoen, omdat deze best wel groot en bulky is. Het neemt een grote hoeveelheid ruimte in van mijn al kleine leefruimte. We zitten op zo'n 26 vierkante meter, verdeeld over twee delen. De "boven verdieping" van 6m2 waar mijn bed en kast staan etc. en dan het leef gedeelte van +-20m2 waar alles staat van koelkast en bank tot bureau, voorraadkast en Senán zijn spullen.   Zo'n kleine ruimte voelt al snel erg vol en druk. Daarnaast gebruiken we de bench eigenlijk alleen als slaapplek en Senán heeft heel duidelijk laten weten niet meer in een dichte bench te willen, vandaar de keuze om die eruit te doen :).   Voor nu heb ik ervoor gekozen om toch voor het Ivar kastje te gaan, maar deze dan in de breedte te zetten ipv in de lengte over het bed. Dan kunnen hopelijk de rest van Senán zijn spulletjes erbij, zoals de voerton en speeltjes etc.    We gaan zien of het past, maar dan zal ik hier ook nog wel even een foto delen met hoe het eruit ziet!   @willemijn, ik heb inderdaad het bed al gekocht!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
"       Jij hebt een kleine bed dan wat ik heb….misschien ook onder de eettafel ? Eettafel tegen de muur zetten en daaronder het mooie bed wat je al hebt….  ? " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Zat ik inderdaad ook aan te denken! Alleen heb ik nu geen eettafel hahaha.Maar iets van een tafeltje erover heen o.i.d is zeker geen verkeerd idee!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
Hallo iedereen,   Voor Senán zou ik graag zijn bench eruit doen. Hij heeft een vrij grote bench in mijn kleine appartementje en deze neemt gewoon veel ruimte in beslag.Nu gebruik ik zijn bench als een soort tafeltje en eigenlijk wil ik die beruikbare ruimte ook niet zomaar kwijt. Ik dacht eraan om een soort kast of misschien kleine tafel over zijn nieuwe matras heen te zetten, maar ik weet eigenlijk totaal niet wat dan.Eerst dacht ik aan een ikea IVAR stellingkastje tot 124 cm, maar deze zijn helaas niet breed genoeg voor het nieuwe bed. Heeft iemand hier misschien een idee?Ik zou als het even kan wel graag in de stijl van de ikea IVAR kast willen blijven en dit is het nieuwe bed wat ik voor Sen heb gekocht: Klik! Wie o wie heeft een goed idee?   Edit:Op het laatste moment me toch bedacht over welk hondenbed, dus even aangepast
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Echt even enorm trots op Senán!!De afgelopen 6 maanden zijn we in het buitenland geweest waar hij heel erg veel lost heeft kunnen lopen.Soms vergat ik zelfs een riem mee te nemen, want we zaten heerlijk achteraf in het buitengebied waar bijna niemand kwam.   Nu had ik verwacht dat hij, eenmaal weer thuis, zou trekken als een malle. Dit deed hij voordat we weggingen namelijk ook en dan nog 6 maanden amper aan de riem lopen erbij. Maar hij doet het echt zo ontzettend goed!! We lijken nu ook eindelijk een manier te hebben gevonden die werkt voor hem en de wandelingen zijn zo heerlijk rustig nu. We kunnen gewoon ontspannen rondlopen, waarbij hij lekker de ruimte heeft om te snuffelen en ik niet continu een hypere/trekkende hond aan mijn arm heb . Echt super blij en trots!!!  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Wond in neus
Bedankt allemaal voor de reacties.   We hebben net even gebeld met onze eigen dierenarts in NL (we kunnen hier namelijk niet echt makkelijk bij een dierenarts terecht) en voor nu zijn we gestart met Galliprant 1x daags (die had ik nog mee voor noodgevallen) en zodra dat werkt ga ik kijken of ik de wond toch even wat beter kan schoonmaken. De DA maakte zich absoluut nog geen zorgen (en ik ook niet), gezien de wond niet diep is en de geur die ervan afkwam ook al flink verminderd is. Senán's lichaam zou dit prima zelf moeten kunnen oplossen met een klein beetje ondersteuning. Stel de infectie blijft flink aanhouden of Sen krijgt koorts oid, dan staan we natuurlijk wel zo snel mogelijk bij de dierenarts.   @Dagmar, voor nu is switchen van kennel helaas geen optie. Alle kennels zitten hier vol en dit was nog de enige beschikbare + heeft ook een verwarmd binnenhok (we zaten deze winter in Zweden, dus dat was ook eigenlijk wel een must haha). Er lijkt geen spanning te blijven hangen tussen de twee buren, dus voor nu durf ik het ook nog wel aan om Sen in dat kennel te laten zitten. Wel bedankt voor de tips!   @Hannah, voor nu is het echt een hele worsteling om überhaupt goed bij de wond te komen. Zo van buitenaf kom je er namelijk niet bij en het aanstippen met een wattenstaafje laat hij niet toe. Maar we gaan vanmiddag nog een keer proberen als de Galliprant een beetje werkt!   @Anouk, het komt van een bijtwond door een discussie tussen het kennel hek door. Meneer is zo dom om zijn neus tussen het gaas door te steken  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Wond in neus
@willemijn, naar de dierenarts gaan kan nu dus niet of we moeten meteen een uur of 3 gaan rijden. Vandaar dat ik morgen mijn dierenarts in NL ga bellen.   @dagmar, ik vermoed eigenlijk dat het komt door een bijtwond. Senán zit hier overdag in een kennel met een hond ernaast die hij niet mag. Af en toe hebben ze wel eens discussies tussen het hek door, maar tot nu toe niet zodanig serieus dat ik verwacht had dat hij er een wond door op zou lopen. Ze zijn de afgelopen tijd namelijk zeer oke naar elkaar geweest. Een muilkorf is daardoor helaas ook geen optie, gezien ik heb niet zonder toezicht met muilkorf om alleen wil laten.   @gea, bedankt voor je bericht!!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Wond in neus
Hallo allemaal,   Als eerste wil ik even vermelden dat ik morgen meteen contact zoek met de dierenarts, maar in de tussentijd zou ik hier toch om advies willen vragen.   Senán heeft deze week namelijk een wond in zijn neus opgelopen en voordat ik die goed schoon kon maken is het gaan infecteren. Ondertussen ruikt het ook aardig vies.    Ik heb geprobeerd om de wond schoon te maken met gekookt zout water en honingzalf, maar door de infectie doet het enorm zeer, waardoor Senán overgaat in bijten als ik aan de wond komt.   Heeft iemand hier misschien toch nog een tip voor hoe ik de wond schoon zou kunnen maken?   Hier een foto:  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Beste puppy brokken?
Toen mijn kelpie pup was, was ik enorm tevreden over Sam's Field brokken. Geen idee wat de huidige prijs is tegenwoordig, maar een vriendin van mij voert nog steeds de adult versie aan haar eigen hond en is daar ook nog steeds positief over!Cavom heb ik aan onze volwassen collies gevoerd voor een korte tijd. Mijn honden deden het er niet zo goed op, omdat het een pers brok is. Maargoed dat hangt ook een beetje van de hond af. Maar als je al een moeilijke eter hebt dan zou ik persoonlijk niet snel overstappen op een persbrok, die zijn voor honden toch vaak wat minder smakelijk gezien er geen vetlaagje op de buitenkant van de brok is toegevoegd. Dit zou je zelf wel eventueel na kunnen bootsen door visolie oid toe te voegen.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Atrose en toenemende klachten.
Ik heb verder geen ervaring met bijvoorbeeld fysio of andere therapieën bij artrose, maar voor Aedon gebruiken wij een collageen type II supplement van Pharmox.We hebben ook lang Flexadin gegeven, maar het is en vrij duur en we zagen er weinig tot geen verschil mee. Als Aedon de Pharmox een paar dagen niet krijgt dan zien we wel meteen verschil in zijn beweging. Verder helpen een gezonde voeding + goede spieropbouw doorgaans ook om pijn te verlichten.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Onderzoek Sociale Intelligentie WUR
Ingevuld!  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Berp haar eerste nest
Super leuk! ik volg graag mee
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Voeding met laag eiwitgehalte
Eigenlijk enorm eens met Dagmar. Minder eiwit voor een senior hond zou een beetje tegen mijn instinct ingaan, maar als Penny's nieren het eiwitgehalte niet meer aankunnen dan is eiwit verminderen natuurlijk goed om te doen.Misschien dat ''Greenheart Senior Sensitive Fish'' een optie zou kunnen zijn?Zelf geef ik de sportline classic variant en daar ben ik iig heel tevreden over.  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Teek verwijderen als je alleen bent.
Voor hoe je dit nu het beste op zou kunnen lossen heb ik helaas geen tips. Zelf heb ik mijn honden altijd in een lichte houdgreep gezet als ze echt niet wilden, want de teek moet er wel gewoon uit. Maar voor de toekomst zou je kunnen oefenen op het commando ''plat'' (zo noem ik het iig).  Voor mij en mijn honden is dit een commando waarin ik ze vraag om me te vertrouwen. Je vraagt de hond om op de zij te gaan liggen om bijvoorbeeld medische handelingen te kunnen verrichten. Je bouwt dit natuurlijk wel langzaamaan op, zodat de hond leert je te vertrouwen (het is namelijk niet prettig en vaak kan de hond EN niet zien wat je doet EN stel iets doet pijn dan is het ook onprettig).   Je begint met je hond vragen om normaal te gaan liggen. Vervolgens probeer je de hond met iets lekkers te lokken om op de zij te gaan liggen. Dit doe je door je hand met het snoepje van de neus naar de achterkant van de kont de bewegen. Je zou ook kunnen kijken naar filmpjes op YouTube waarbij een hond aangeleerd krijgt om om te rollen. Het begin is namelijk precies hetzelfde, maar in plaats van de hond volledig om te laten rollen stop je zodra de hond op de zij ligt.   Als dit eenmaal goed gaat kun je vragen of de hond wat langer in deze positie kan blijven liggen. Gaat dat goed ga je verder met het aanraken van verschillende lichaamsdelen etc. Probeer zoveel mogelijk te letten op de hond en hoe deze het vindt, het is namelijk erg belangrijk om het tempo van de hond aan te houden gezien ze je volledig moeten vertrouwen in een vreemde positie. Verder is het leuk houden van de oefening ook heel belangrijk, dus als je gaat oefenen met de aanrakingen bijvoorbeeld gw lekker kroelen, dan even zachtjes in wat druk uitoefenen op een van de voetkussentjes, weer door met kroelen en zo opbouwen. Dit alles kun je dan zo opbouwen totdat de hond netjes kan blijven liggen in deze positie, terwijl jij een (medische) handeling kan uitvoeren. Zo wordt het voor jou zelf ook een stuk makkelijk om dingen gedaan te krijgen bij je hond als er geen andere mensen in de buurt zijn om je te helpen. Een van mijn honden wil nog wel eens snappen uit ongemak, maar als ik hem vraag deze positie aan te nemen, dan laat hij bijna alles toe.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Aankopen voor de hond
Ik ben gisteren naar Animal Event geweest (zonder Aedon of Senán). Dit is waar ik uiteindelijk mee thuis kwam en ik ben er zo blij mee!!Het meeste aan eten heb ik gekregen bij de stentjes, maar de 2 lickimatten en de slowfeeder aan de linkerkant heb ik bewust gekocht.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Hoe wandelen jullie?
Hier is het vrij wisselend, omdat Senán en ik veel reizen. Als we wel thuis zijn/ik gewoon naar school ga dan beginnen we de dag met een goede ronde van 45 minuten tot een uur. Dan in de middag nog ergens tussen de 30 minuten en de 1,5 uur (afhankelijk van hoeveel zin we beide hebben haha). In de zomer wil ik rond een uur of 21 nog wel eens een extra ronde van max. een uur doen.   2x per week wordt de ochtend ronde vervangen door een fietsronde van 8+ km of een dagje mee naar school. Elke zondag wandelen we vrij kort. Dan is het wandelend naar het agility veld, de agility training zelf en dan weer wandelend terug. in de middag doen we dan vaak een korte ronde van 15 tot 20 minuten.   Een keer in de zoveel tijd wandelen we samen met vrienden. Die wandelingen kunnen oplopen tot een km of 20 (afhankelijk van het seizoen en hoeveel zin we hebben). Vaak lopen we daarna niets meer, behalve een kort plasrondje.   Waar we doordeweeks lopen is vrij saai. We hebben niet echt de mogelijkheid om naar het bos te gaan oid, dus dan lopen we veel in de buurt. Vaak wisselen we dan af tussen drie rondjes.   Voor Aedon is het vrij simpel en kort. Die krijgt bij mijn moeder een aantal keer per dag een kort rondje van maximaal een half uurtje. Door zijn leeftijd en gewrichtsklachten kan hij niet meer zo ver, maar lekker keutelen buiten vind hij wel nog heerlijk.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Hond overgevoelig voor supplementen
Misschien kijken naar Pharmox?Zelf voer ik Dog Mobility Plus aan Senán en Aedon krijgt Pharmox. Over beide ben ik erg tevreden
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Super trots op Sen!We zijn al een aantal weken bezig met nagels knippen weer leuk maken. Ik heb namelijk 1x per ongeluk in het leven geknipt. Er was toen gelukkig geen bloed, maar Senán was wel enorm geschrokken en wilde daarna niets meer te maken hebben met de nagelknipschaar. Dus keihard aan de slag gegaan met het weer positief maken van de nagelknipschaap en ervoor zorgen dat hij me genoeg vertrouwt om zijn poot niet steeds weg te trekken. Gisteren hebben we dan weer een korte sessie gedaan en hij kwam zelf al aan met zijn pootjes en heeft minimaal zijn poot weggetrokken!! Super blij mee
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
@Lavina, super gaaf!! Heb je veel foto's genomen?   Super blij met Senán vannochtend! Het is zondag, dus dat is rustdag voor zowel mij als Senán, maar hij moet natuurlijk wel even uit. Dus besloten om meneer mee te nemen naar de winkel als ik melk ging halen. Niet aaien hesje aan en naar het centrum van het dorp gelopen. Senán vindt dat nog steeds wat lastig vanwege alle prikkels, maar hij heeft het zo goed gedaan!! Was heel mooi bij te sturen en met af en toe een pauze om alles even goed te bekijken heeft hij zonder al te veel getrek meegelopen. Daarna zeer netjes gewacht bij de winkel en hij heeft voor zover ik kon zien, alle mensen gewoon geneerd (voor mensen gekke Senán echt een hele prestatie!!)   Daarna op het gemakje teruggelopen en ook weer bijna niet getrokken. Zo blij mee!!!!Oeh en ik heb eindelijk een tafelmodel vriezertje op de kop kunnen tikken!  Nu kunnen we eindelijk weer terug naar voornamelijk rauwvoer scheelt geld en voor Sen denk ik ook prettiger met zijn gevoelige darmen. Woensdag komt ie binnen, dus nog eventjes wachten, maar oh wat ben ik blij met die vriezer!!!!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Super blij met Senán de laatste tijd. Hij doet niet iets heel speciaals op het moment, maar we zitten in een heerlijke flow met elkaar en hij maakt zo mooi contact
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Instagram account hond
Wegens omstandigheden hebben wij een nieuw account aan moeten maken. We zijn nu: senan.workingkelpie
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Welke supplementen/aanvullende diervoeders krijgt je hond?
Hier krijgt Aedon bijna geen supplementen , behalve Pharmox collageen type II (en een pijnstiller, maar dat is niet echt een supplement).   Senán krijg PUUR Hypersex, Plaque off, visolie met echinicea en kurkuma en Dog Mobility Plus. Dat laatste is een gewrichtssupplement met groenlipmossel. Deze krijgt hij vanwege het sporten en om zijn gewrichten zo veel mogelijk tegen artrose te beschermen als hij eenmaal ouders is.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Jemig aedon en senan klinkt wel als een hack.   Hopelijk kan je de boel nog wat redden. Succes! " UkkePuck Dankje!Tot nu toe helaas weinig geluk met het redden van de gegevens. Voor de zekerheid ook maar alle bankgegevens geblokkeerd.Hopelijk kunnen we morgen verder.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
ENORM grote frustratie hier   Vannochtend is er iets mis gegaan met de wifi (en ik had dat heel leuk niet door), waardoor ik flink over mijn internetbundel ben gegaan en mijn simkaart is geblokkeerd. Ik ben zelfs zo erg over mijn bundel heen gegaan, dat ik bijna niet geloof dat het komt door dat uurtje wat ik zonder wifi op mijn telefoon heb gezeten.   Vervolgens de simkaart kunnen deblokkeren, maar er was verder nog wat gedoe met mijn telefoon. Apps die waren versprongen en ik kon ze ook niet meer terugplaatsen. Dit in combinatie met het apart hoge bedrag van het internet verbruik deed me vermoeden dat mijn telefoon misschien gehackt is. Dus voor de zekerheid heb ik die terug gezet naar fabrieksinstellingen.   Nu kan ik alleen in geen enkel account meer dat ik heb. ALLE wachtwoorden die ik gebruik doen het niet en bij mijn social media staat ook een email adres wat ik niet herken. Dus of ik ben heel dom en ben gewoon al mijn correcte account gegevens vergeten/haal ze door elkaar of er is dus echt een hack in mijn telefoon en dan heb ik een groot probleem.   Daarbij valt de wifi om de haverklap uit vandaag of wordt ik eraf gegooid, dus proberen mijn accounts te herstellen duurt nu al langer dan een uur, omdat ik met regelmaat niets op kan zoeken en moet wachten tot de wifi het weer doet of totdat de pagina na 5 minuten eindelijk geladen is.   Man man man, dit komt me echt zo de neus uit! Hopelijk kan ik het fixen vandaag, anders heb ik een probleem komende week
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Oud Duitse herder
" De Oud Duitser van onze buren was een enorm vriendelijke hond, een allemansvriend. Maar het is en blijft wel een herdershond en dat zijn over het algemeen waakse honden en erg gesteld op 'eigen'. Dus dat vraagt extra aandacht.    Qua timing denk ik dat het een prima tijd is om nu een pup te nemen -- als dat lukt, want een pup heb je niet op bestelling natuurlijk. Zelf doe ik het ook zo, maar ik ben wat ouder dan jij. Ik studeer nog maar ben wel bijna klaar. Ik zie het zo: je leeft maar één keer, je weet wat de verantwoordelijkheid voor een hond is, en als je dat echt wil dan zet je je daarvoor in en zorg je dat dat goed komt. Niemand kan in de toekomst kijken. Onzekerheid heb je altijd. Mensen die voorheen alles goed voor elkaar hadden en nu door de gasprijzen in de problemen komen hadden dat ook niet voorzien. Als je je door alle 'wat als'-en laat tegenhouden, kan je je hele leven blijven wachten op het 'perfecte' moment om een hond te nemen. Als je zo leeft, gaat je leven aan je voorbij.    Dus als jij denkt dat je alles goed voor elkaar hebt, je beseft wat de verantwoordelijkheid is, en je wil er echt voor gaan. Laat je dan niet tegenhouden. Wees wel realistisch en maak een goed plan. Maar volgens mij ben je daar al goed mee bezig.    Ik denk dat je enige struikelblok zal zijn om daadwerkelijk een goed gefokte pup te vinden. Alhoewel dat ook maar net is hoe hoog je eigen eisen zijn  Succes!  " Witte Draak Mee eens.   Als je het echt enorm graag wilt, je goed verdiept in het ras wat je wilt, wat dit ras nodig heeft en of dit bij je past, waarom zou je het dan niet doen?Ik ben zelf ook student met een jonge hond (gekocht in de zomervakantie na mijn 1e jaar) en ik heb er geen moment spijt van gehad. Het is ontzettend pittig (moet wel zeggen dat ik niet de makkelijkste hond heb), een hond in combinatie met een studie, maar als je je er 100% voor wilt inzetten dan houd je in je latere leven echt wel rekening met werk/privé leven en de hond.   Als je je goed beseft waar je aan begint en je wilt het dan alsnog, dan zie ik niet in waarom je geen hond zou kunnen nemen.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Hoe laat eet jouw hond?
Hangt enorm af van mijn dag, maar over het algemeen komt het ontbijt ergens tussen 06:00 en 08:00. Zolang het maar vóór de wandeling is, aangezien Senán vrij snel gal spuugt.   Avondeten kan variëren van ergens tussen 19:30 en 22:30, afhankelijk van hoe laat ik ga slapen en/of ze hongerig voor me komen zitten. Soms heeft Senán na een trainingsdag gewoon eerder honger en omdat hij zich flink inspant, krijgt hij op dat soort dagen ook meteen zijn eten als hij erom vraagt.    
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Ongeacht of je het ermee eens bent of niet, dat wil ik even buiten mijn opmerking laten.... Vegetarisch hondenvoer moet toch ook voldoen aan allerlei eisen voordat het op de markt komt? Of weet iemand hoe dat zit met keurmerken of eisen waar voer aan moet voldoen? Wordt er daadwerkelijk gekeken naar de 'compleetheid' van voer (om tekorten/problemen op termijn te voorkomen) of wordt daar niet op gelet? " Hannah & Bink† en Beertje Elke voeding die verkocht wordt in Nederland moet voldoen aan de basis norm van de FEDIAF richtlijnen. Daarin wordt alles meegenomen van welke vit. en mineralen in de voeding aanwezig moeten zijn en in welke mate (vaak minimale waardes) tot hoeveel van de analytische bestandsdelen aanwezig moeten zijn (en voor welke leeftijdscategorie). Boven de minimale waardes gaan zitten mag (bijna) altijd. Zolang het binnen de perken blijft.   Volgens mij fungeert de NVG (Nederlands Voedingsindustrie Gezelschapsdieren) als controlerend orgaan betreft de voedingswaardes.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Hier de frustratie dat ik Aedon eigenlijk al 3 dagen een rustdag probeer te geven, maar door omstandigheden op de wandeling moeten we steeds omlopen, waardoor we toch boven dat uur lopen per dag uitkomen    Vandaag ook weer. We kwamen meteen al vrij veel honden tegen en met Senán gaat dat op het moment niet zo lekker. Hij laat veel spanning zien sinds hij vorige zomer een aantal keer is aangevallen, waardoor andere honden niet zo geweldig op hem reageren. Hierdoor hebben we 2 keer moeten omdraaien om om te lopen en ik heb Aedon ook twee keer moeten inzetten als bliksemafleider, zodat de andere hond(en) niet naar Senán toe zouden gaan.   Hopelijk kan ik die oude kerel morgen EINDELIJK zijn rustdag geven, want ik zie gewoon dat hij er behoefte aan heeft
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Super trots op Senán!   We hebben vandaag voor het eerst aan canicrossen gedaan (maar dan op skates, geen idee of daar ook een naam voor is). Voor senán was het überhaupt de eerste keer in het harnas.   Eigenlijk vond ik het doodeng, want echt een goede rem heb je niet op skates en als Senán had besloten door te trekken dan had ik min of meer vast gezeten aan de heupgordel, maar het ging echt geweldig!!   Hij vind het super leuk om te doen en ik was enorm blij met hoe hij luisterde naar alle commando's!   We hebben 1-2 km gedaan met een kleine pauze ertussen. Ik heb nu al zin in de volgende training!! Hij ging als een trein
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Ow heel fijn om te lezen dat dit bij andere mensen ook zo'n struggling kan zijn. Heeft senan hierna wel weer goede dagen gehad? " Jelena_en_Flux Hahaha ja hoor. Warm weer, een puber en minder doen, dan is het ook gewoon vragen om een puber dagje haha. Na zo'n dag is Senán vaak weer "normaal", dus kunnen we weer lekker verder 
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Net voor de 2e keer op rij een super frustrerende wandeling met Senán gehad. Ik weet waar het door komt (hij heeft enorm last van de hitte), maar dat maakt het niet minder frustrerend.   Gister avond viel nog mee, maar hij was continu aan het trekken, niet luisteren en uiteindelijk moesten we in het donker een heel stuk omlopen door het park, omdat er mensen het bruggetje hadden geblokkeerd om even te kletsen met elkaar (de brug is 1.5 meter breed en ze stonden daar met 4 mensen en 2 honden, dus je kon ook niet makkelijk passeren).   Dan de wandeling van net. Ik wilde Senán wat stoom laten afblazen door lekker met hem te gaan zwemmen. Balletje mee en op naar zijn favoriete plekje. Het begon meteen al met veel trekken, daarna wilde hij zijn behoeftes niet doen. Vervolgens weigerde hij simpel weg om de bal aan te geven, maar was het blijkbaar wel een super leuk spelletje om mij die op te laten halen vanwaar hij hem had laten vallen en dan gewoon zijn ding in het water te kunnen doen. Daar had ik geen zin in, dus dan een stukje terug naar huis lopen (daar is nog een plek met water) in de hoop dat hij eerst wat energie eruit gooit met de wandeling daar naartoe.  Toen begon hij met weglopen, heeft hij nog iets groots gevonden om op te eten en liep hij weer weg. Grrrrrr, het was gewoon een puber moment met een gevalletje energie teveel, maar op dit soort momenten kan ik hem wel achter het behang plakken!!   Straks maar eens opnieuw proberen.
 

Vrienden van Sheltiebaasje

honden foto van Aedon & Senán

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^