HondenPage baasje Sheltiebaasje

Wat schreven de vrienden van Sheltiebaasje op het forum

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Net weer de eerste agility les gehad sinds meer dan een half jaar en het ging echt zo goed We zijn overgeplaatst naar een moeilijkere groep en die is ook iets kleiner, dus meer tijd om oefeningen meer in de diepte uit te voeren en er echt de tijd voor te nemen. Zo ontzettend fijn en ik kon binnen 1 les al zien dat Sen echt aan het leren was, in plaats van gewoon zo hard mogelijk door een eigen gekozen parcours lopen!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Aedon
Bedankt allemaal voor de lieve berichten!   @Loesje, klopt ik heb bij een klein 1 persoonsbedrijfje een gedenkportret laten maken, waarbij je kon kiezen uit verschillende houten achtergronden. Ook kon je eventueel het portret laten branden in hout, maar ik vond haar geschilderde stukken toch iets mooier omdat je er natuurlijk kleur in kan zien.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Aedon
Lange tijd heb ik hier geen topic over willen maken. Deels omdat ik absoluut nog niet aan het rouwproces toe was, deels omdat ik hier niet meer zo actief ben en deels omdat ik alle sterkte wensen even niet aankon. Het is dan ook al weer een tijdje geleden, maar mijn lieve Aedon hebben we gedag mogen zeggen op 24-10-2023.   Binnen een week ging zijn gezondheid zodanig ver achteruit, dat we vrij snel de keuze hebben moeten maken om hem zijn eeuwige rust te gunnen. Binnen 10 seconden na de laatste injectie was het dan ook al gebeurd. Voor mij een duidelijk teken dat Aedon er klaar voor was om deze wereld te verlaten.   Aedon is de hond waarmee mijn grote liefde voor honden, trainen en alles eromheen geboren is. Hij heeft me mogen helpen in een paar zeer zware jaren, is mijn grote motivator geweest om aan mijn studie te beginnen en heeft een zeer groot stuk in mijn hart mogen innemen. Ik mis hem nog elke dag. Aedon was echt een van de beste honden die ik heb mogen kennen. Zo lief, zorgzaam en altijd klaar voor actie... Mijn beste maatje.. Mijn Aedie.   Lieve Aedon 06-06-2011 - 24-10-2023   Ondertussen heeft Aedon ook een mooi plekje in onze nieuwe ''hondenhoek'' gekregen:
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
" Mooi hoor! Wil hij er in? " Kees Hij heeft even een dagje moeten wennen aan het bed en nu ligt hij er heel graag in. Toen de kast er eenmaal overheen ging maakte dat gelukkig geen verschil.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
Hoe alles er uiteindelijk uit is gaan zien!   Een mooi groot bed en alle honden spullen erboven, zodat we alles op 1 plek hebben. + Zo heeft hij toch een iets meer afgedekte slaapplek
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Inklapbare draad bench + voerton
De voerton is bij deze ''verkocht''
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Inklapbare draad bench + voerton
" De link komt niet uit bij marktplaats. Misschien wil je dee afmetingen neerzetten van beideproducten? " Marijke2 Goed dat je het even laat weten!Ik heb de links aangepast, doen ze het nu wel? Anders zal ik inderdaad even de afmetingen etc. in de openingspost toevoegen.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Inklapbare draad bench + voerton
Bij deze bied ik hier mijn inklapbare draad bench en voerton aan.   De bench mag weg voor 30 euro en er zit een bench hoes van friendly pet gratis bij. De staat van de bench is nog hartstikke prima! Senán heeft hem in principe niet meer nodig en zijn nieuwe bed past er niet in, van daar dat het wegmag. Marktplaats link draadbench   De voerton sluit niet meer volledig af en mag daarom ook gratis weg. Misschien dat iemand hier het deksel nog wil vervangen? Ik moet er in ieder geval vanaf  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
@kees bedankt voor je suggesties! De bench zou ik er juist graag uitdoen, omdat deze best wel groot en bulky is. Het neemt een grote hoeveelheid ruimte in van mijn al kleine leefruimte. We zitten op zo'n 26 vierkante meter, verdeeld over twee delen. De "boven verdieping" van 6m2 waar mijn bed en kast staan etc. en dan het leef gedeelte van +-20m2 waar alles staat van koelkast en bank tot bureau, voorraadkast en Senán zijn spullen.   Zo'n kleine ruimte voelt al snel erg vol en druk. Daarnaast gebruiken we de bench eigenlijk alleen als slaapplek en Senán heeft heel duidelijk laten weten niet meer in een dichte bench te willen, vandaar de keuze om die eruit te doen :).   Voor nu heb ik ervoor gekozen om toch voor het Ivar kastje te gaan, maar deze dan in de breedte te zetten ipv in de lengte over het bed. Dan kunnen hopelijk de rest van Senán zijn spulletjes erbij, zoals de voerton en speeltjes etc.    We gaan zien of het past, maar dan zal ik hier ook nog wel even een foto delen met hoe het eruit ziet!   @willemijn, ik heb inderdaad het bed al gekocht!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
"       Jij hebt een kleine bed dan wat ik heb….misschien ook onder de eettafel ? Eettafel tegen de muur zetten en daaronder het mooie bed wat je al hebt….  ? " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Zat ik inderdaad ook aan te denken! Alleen heb ik nu geen eettafel hahaha.Maar iets van een tafeltje erover heen o.i.d is zeker geen verkeerd idee!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Meubel over hondenbed?
Hallo iedereen,   Voor Senán zou ik graag zijn bench eruit doen. Hij heeft een vrij grote bench in mijn kleine appartementje en deze neemt gewoon veel ruimte in beslag.Nu gebruik ik zijn bench als een soort tafeltje en eigenlijk wil ik die beruikbare ruimte ook niet zomaar kwijt. Ik dacht eraan om een soort kast of misschien kleine tafel over zijn nieuwe matras heen te zetten, maar ik weet eigenlijk totaal niet wat dan.Eerst dacht ik aan een ikea IVAR stellingkastje tot 124 cm, maar deze zijn helaas niet breed genoeg voor het nieuwe bed. Heeft iemand hier misschien een idee?Ik zou als het even kan wel graag in de stijl van de ikea IVAR kast willen blijven en dit is het nieuwe bed wat ik voor Sen heb gekocht: Klik! Wie o wie heeft een goed idee?   Edit:Op het laatste moment me toch bedacht over welk hondenbed, dus even aangepast
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Echt even enorm trots op Senán!!De afgelopen 6 maanden zijn we in het buitenland geweest waar hij heel erg veel lost heeft kunnen lopen.Soms vergat ik zelfs een riem mee te nemen, want we zaten heerlijk achteraf in het buitengebied waar bijna niemand kwam.   Nu had ik verwacht dat hij, eenmaal weer thuis, zou trekken als een malle. Dit deed hij voordat we weggingen namelijk ook en dan nog 6 maanden amper aan de riem lopen erbij. Maar hij doet het echt zo ontzettend goed!! We lijken nu ook eindelijk een manier te hebben gevonden die werkt voor hem en de wandelingen zijn zo heerlijk rustig nu. We kunnen gewoon ontspannen rondlopen, waarbij hij lekker de ruimte heeft om te snuffelen en ik niet continu een hypere/trekkende hond aan mijn arm heb . Echt super blij en trots!!!  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Wond in neus
Bedankt allemaal voor de reacties.   We hebben net even gebeld met onze eigen dierenarts in NL (we kunnen hier namelijk niet echt makkelijk bij een dierenarts terecht) en voor nu zijn we gestart met Galliprant 1x daags (die had ik nog mee voor noodgevallen) en zodra dat werkt ga ik kijken of ik de wond toch even wat beter kan schoonmaken. De DA maakte zich absoluut nog geen zorgen (en ik ook niet), gezien de wond niet diep is en de geur die ervan afkwam ook al flink verminderd is. Senán's lichaam zou dit prima zelf moeten kunnen oplossen met een klein beetje ondersteuning. Stel de infectie blijft flink aanhouden of Sen krijgt koorts oid, dan staan we natuurlijk wel zo snel mogelijk bij de dierenarts.   @Dagmar, voor nu is switchen van kennel helaas geen optie. Alle kennels zitten hier vol en dit was nog de enige beschikbare + heeft ook een verwarmd binnenhok (we zaten deze winter in Zweden, dus dat was ook eigenlijk wel een must haha). Er lijkt geen spanning te blijven hangen tussen de twee buren, dus voor nu durf ik het ook nog wel aan om Sen in dat kennel te laten zitten. Wel bedankt voor de tips!   @Hannah, voor nu is het echt een hele worsteling om überhaupt goed bij de wond te komen. Zo van buitenaf kom je er namelijk niet bij en het aanstippen met een wattenstaafje laat hij niet toe. Maar we gaan vanmiddag nog een keer proberen als de Galliprant een beetje werkt!   @Anouk, het komt van een bijtwond door een discussie tussen het kennel hek door. Meneer is zo dom om zijn neus tussen het gaas door te steken  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Wond in neus
@willemijn, naar de dierenarts gaan kan nu dus niet of we moeten meteen een uur of 3 gaan rijden. Vandaar dat ik morgen mijn dierenarts in NL ga bellen.   @dagmar, ik vermoed eigenlijk dat het komt door een bijtwond. Senán zit hier overdag in een kennel met een hond ernaast die hij niet mag. Af en toe hebben ze wel eens discussies tussen het hek door, maar tot nu toe niet zodanig serieus dat ik verwacht had dat hij er een wond door op zou lopen. Ze zijn de afgelopen tijd namelijk zeer oke naar elkaar geweest. Een muilkorf is daardoor helaas ook geen optie, gezien ik heb niet zonder toezicht met muilkorf om alleen wil laten.   @gea, bedankt voor je bericht!!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Wond in neus
Hallo allemaal,   Als eerste wil ik even vermelden dat ik morgen meteen contact zoek met de dierenarts, maar in de tussentijd zou ik hier toch om advies willen vragen.   Senán heeft deze week namelijk een wond in zijn neus opgelopen en voordat ik die goed schoon kon maken is het gaan infecteren. Ondertussen ruikt het ook aardig vies.    Ik heb geprobeerd om de wond schoon te maken met gekookt zout water en honingzalf, maar door de infectie doet het enorm zeer, waardoor Senán overgaat in bijten als ik aan de wond komt.   Heeft iemand hier misschien toch nog een tip voor hoe ik de wond schoon zou kunnen maken?   Hier een foto:  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Beste puppy brokken?
Toen mijn kelpie pup was, was ik enorm tevreden over Sam's Field brokken. Geen idee wat de huidige prijs is tegenwoordig, maar een vriendin van mij voert nog steeds de adult versie aan haar eigen hond en is daar ook nog steeds positief over!Cavom heb ik aan onze volwassen collies gevoerd voor een korte tijd. Mijn honden deden het er niet zo goed op, omdat het een pers brok is. Maargoed dat hangt ook een beetje van de hond af. Maar als je al een moeilijke eter hebt dan zou ik persoonlijk niet snel overstappen op een persbrok, die zijn voor honden toch vaak wat minder smakelijk gezien er geen vetlaagje op de buitenkant van de brok is toegevoegd. Dit zou je zelf wel eventueel na kunnen bootsen door visolie oid toe te voegen.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Atrose en toenemende klachten.
Ik heb verder geen ervaring met bijvoorbeeld fysio of andere therapieën bij artrose, maar voor Aedon gebruiken wij een collageen type II supplement van Pharmox.We hebben ook lang Flexadin gegeven, maar het is en vrij duur en we zagen er weinig tot geen verschil mee. Als Aedon de Pharmox een paar dagen niet krijgt dan zien we wel meteen verschil in zijn beweging. Verder helpen een gezonde voeding + goede spieropbouw doorgaans ook om pijn te verlichten.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Onderzoek Sociale Intelligentie WUR
Ingevuld!  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Berp haar eerste nest
Super leuk! ik volg graag mee
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Voeding met laag eiwitgehalte
Eigenlijk enorm eens met Dagmar. Minder eiwit voor een senior hond zou een beetje tegen mijn instinct ingaan, maar als Penny's nieren het eiwitgehalte niet meer aankunnen dan is eiwit verminderen natuurlijk goed om te doen.Misschien dat ''Greenheart Senior Sensitive Fish'' een optie zou kunnen zijn?Zelf geef ik de sportline classic variant en daar ben ik iig heel tevreden over.  
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Teek verwijderen als je alleen bent.
Voor hoe je dit nu het beste op zou kunnen lossen heb ik helaas geen tips. Zelf heb ik mijn honden altijd in een lichte houdgreep gezet als ze echt niet wilden, want de teek moet er wel gewoon uit. Maar voor de toekomst zou je kunnen oefenen op het commando ''plat'' (zo noem ik het iig).  Voor mij en mijn honden is dit een commando waarin ik ze vraag om me te vertrouwen. Je vraagt de hond om op de zij te gaan liggen om bijvoorbeeld medische handelingen te kunnen verrichten. Je bouwt dit natuurlijk wel langzaamaan op, zodat de hond leert je te vertrouwen (het is namelijk niet prettig en vaak kan de hond EN niet zien wat je doet EN stel iets doet pijn dan is het ook onprettig).   Je begint met je hond vragen om normaal te gaan liggen. Vervolgens probeer je de hond met iets lekkers te lokken om op de zij te gaan liggen. Dit doe je door je hand met het snoepje van de neus naar de achterkant van de kont de bewegen. Je zou ook kunnen kijken naar filmpjes op YouTube waarbij een hond aangeleerd krijgt om om te rollen. Het begin is namelijk precies hetzelfde, maar in plaats van de hond volledig om te laten rollen stop je zodra de hond op de zij ligt.   Als dit eenmaal goed gaat kun je vragen of de hond wat langer in deze positie kan blijven liggen. Gaat dat goed ga je verder met het aanraken van verschillende lichaamsdelen etc. Probeer zoveel mogelijk te letten op de hond en hoe deze het vindt, het is namelijk erg belangrijk om het tempo van de hond aan te houden gezien ze je volledig moeten vertrouwen in een vreemde positie. Verder is het leuk houden van de oefening ook heel belangrijk, dus als je gaat oefenen met de aanrakingen bijvoorbeeld gw lekker kroelen, dan even zachtjes in wat druk uitoefenen op een van de voetkussentjes, weer door met kroelen en zo opbouwen. Dit alles kun je dan zo opbouwen totdat de hond netjes kan blijven liggen in deze positie, terwijl jij een (medische) handeling kan uitvoeren. Zo wordt het voor jou zelf ook een stuk makkelijk om dingen gedaan te krijgen bij je hond als er geen andere mensen in de buurt zijn om je te helpen. Een van mijn honden wil nog wel eens snappen uit ongemak, maar als ik hem vraag deze positie aan te nemen, dan laat hij bijna alles toe.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Aankopen voor de hond
Ik ben gisteren naar Animal Event geweest (zonder Aedon of Senán). Dit is waar ik uiteindelijk mee thuis kwam en ik ben er zo blij mee!!Het meeste aan eten heb ik gekregen bij de stentjes, maar de 2 lickimatten en de slowfeeder aan de linkerkant heb ik bewust gekocht.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Hoe wandelen jullie?
Hier is het vrij wisselend, omdat Senán en ik veel reizen. Als we wel thuis zijn/ik gewoon naar school ga dan beginnen we de dag met een goede ronde van 45 minuten tot een uur. Dan in de middag nog ergens tussen de 30 minuten en de 1,5 uur (afhankelijk van hoeveel zin we beide hebben haha). In de zomer wil ik rond een uur of 21 nog wel eens een extra ronde van max. een uur doen.   2x per week wordt de ochtend ronde vervangen door een fietsronde van 8+ km of een dagje mee naar school. Elke zondag wandelen we vrij kort. Dan is het wandelend naar het agility veld, de agility training zelf en dan weer wandelend terug. in de middag doen we dan vaak een korte ronde van 15 tot 20 minuten.   Een keer in de zoveel tijd wandelen we samen met vrienden. Die wandelingen kunnen oplopen tot een km of 20 (afhankelijk van het seizoen en hoeveel zin we hebben). Vaak lopen we daarna niets meer, behalve een kort plasrondje.   Waar we doordeweeks lopen is vrij saai. We hebben niet echt de mogelijkheid om naar het bos te gaan oid, dus dan lopen we veel in de buurt. Vaak wisselen we dan af tussen drie rondjes.   Voor Aedon is het vrij simpel en kort. Die krijgt bij mijn moeder een aantal keer per dag een kort rondje van maximaal een half uurtje. Door zijn leeftijd en gewrichtsklachten kan hij niet meer zo ver, maar lekker keutelen buiten vind hij wel nog heerlijk.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Hond overgevoelig voor supplementen
Misschien kijken naar Pharmox?Zelf voer ik Dog Mobility Plus aan Senán en Aedon krijgt Pharmox. Over beide ben ik erg tevreden
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Super trots op Sen!We zijn al een aantal weken bezig met nagels knippen weer leuk maken. Ik heb namelijk 1x per ongeluk in het leven geknipt. Er was toen gelukkig geen bloed, maar Senán was wel enorm geschrokken en wilde daarna niets meer te maken hebben met de nagelknipschaar. Dus keihard aan de slag gegaan met het weer positief maken van de nagelknipschaap en ervoor zorgen dat hij me genoeg vertrouwt om zijn poot niet steeds weg te trekken. Gisteren hebben we dan weer een korte sessie gedaan en hij kwam zelf al aan met zijn pootjes en heeft minimaal zijn poot weggetrokken!! Super blij mee
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
@Lavina, super gaaf!! Heb je veel foto's genomen?   Super blij met Senán vannochtend! Het is zondag, dus dat is rustdag voor zowel mij als Senán, maar hij moet natuurlijk wel even uit. Dus besloten om meneer mee te nemen naar de winkel als ik melk ging halen. Niet aaien hesje aan en naar het centrum van het dorp gelopen. Senán vindt dat nog steeds wat lastig vanwege alle prikkels, maar hij heeft het zo goed gedaan!! Was heel mooi bij te sturen en met af en toe een pauze om alles even goed te bekijken heeft hij zonder al te veel getrek meegelopen. Daarna zeer netjes gewacht bij de winkel en hij heeft voor zover ik kon zien, alle mensen gewoon geneerd (voor mensen gekke Senán echt een hele prestatie!!)   Daarna op het gemakje teruggelopen en ook weer bijna niet getrokken. Zo blij mee!!!!Oeh en ik heb eindelijk een tafelmodel vriezertje op de kop kunnen tikken!  Nu kunnen we eindelijk weer terug naar voornamelijk rauwvoer scheelt geld en voor Sen denk ik ook prettiger met zijn gevoelige darmen. Woensdag komt ie binnen, dus nog eventjes wachten, maar oh wat ben ik blij met die vriezer!!!!
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Super blij met Senán de laatste tijd. Hij doet niet iets heel speciaals op het moment, maar we zitten in een heerlijke flow met elkaar en hij maakt zo mooi contact
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Instagram account hond
Wegens omstandigheden hebben wij een nieuw account aan moeten maken. We zijn nu: senan.workingkelpie
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Welke supplementen/aanvullende diervoeders krijgt je hond?
Hier krijgt Aedon bijna geen supplementen , behalve Pharmox collageen type II (en een pijnstiller, maar dat is niet echt een supplement).   Senán krijg PUUR Hypersex, Plaque off, visolie met echinicea en kurkuma en Dog Mobility Plus. Dat laatste is een gewrichtssupplement met groenlipmossel. Deze krijgt hij vanwege het sporten en om zijn gewrichten zo veel mogelijk tegen artrose te beschermen als hij eenmaal ouders is.
honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Jemig aedon en senan klinkt wel als een hack.   Hopelijk kan je de boel nog wat redden. Succes! " UkkePuck Dankje!Tot nu toe helaas weinig geluk met het redden van de gegevens. Voor de zekerheid ook maar alle bankgegevens geblokkeerd.Hopelijk kunnen we morgen verder.
 

Vrienden van Sheltiebaasje

honden foto van Aedon & Senán

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^