HondenPage baasje Sheltiebaasje

Wat schreven de vrienden van Sheltiebaasje op het forum

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Waterdichte (wandel)schoenen
Hier recentelijk Panama Jacks gekocht.   Het leer moet je wel onderhouden met wat vet, maar daardoor zijn ze heel goed waterdicht en ze lopen heerlijk.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Erfelijkheidsleer
Sorry, ik heb helaas geen tips, maar volg wel graag even mee.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Lisa's Paracord en Biothane 'Dog gear'
En de set is af!   Ik ben echt super tevreden over het resultaat en ik hoop dat de winnares er nog veel plezier van mag hebben.   De set bestaat uit een verstelbare halfcheck met kliksluiting en een 4 m lange politie lijn met 2 musketonhaken en 3 verstel opties
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Pup raar geluid met drinken
" https://youtu.be/ivqjVXrhq9E " bella Wat is precies het rare geluid wat je hoort? Zou je het kunnen omschrijven?   Op het filmpje hoor ik ook niets vreemds (ben geen Fokker hoor en heb maar 1 nestje van dichtbij mogen volgen)
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Credelio, iets nieuw tegen teek en vlooien?
" Weet je wat de MDR1 status van je hond precies is? Dat het voor pups en zogende dieren gebruikt kan worden zegt helemaal niets over het gebruik bij honden die MDR1 drager of lijder zijn, helaas.   Wij gebruiken nu een paar jaar Vectra 3D, we hebben een lijder, vrije honden en een drager. En 0 reactie. Wat ik zo snel kan vinden is dat het gebruikt kan worden, maar ik kan niets garanderen. Hier is meer te vinden:  https://schotseherdervrienden.nl/wp-content/uploads/2016/11/GA-Multidrug-resistance.pdf http://vcpl.vetmed.wsu.edu/problem-drugs https://files.brief.vet/2018-03/PTB_TS_Isoxazolines.pdf http://parasitipedia.net/index.php?option=com_content&view=article&id=3170&Itemid=3499  " Mita Wilde deze link ook net geven, maar hoeft zo te zien al niet meer   Even de lijst checken en je weet wat veilig is (tenzij je weet of je hond drager/lijder is van mdr1)
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
" De herinneringen " Lavina Ze waren echt zo schattig samen
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Het is eigenlijk een tijdje geleden, maar vandaag kwam ik deze foto weer tegen:   Ik was allang vergeten dat ik deze foto had genomen, maar ik ben zo trots op het oogcontact wat Aedon hier geeft!   We hebben veel getraind op oogcontact in het openbaar en met name in situaties waarin hij zich niet helemaal zeker voelt, dus dat hij hier zo rustig ligt en zo open kijkt maakt me zo blij   Hierna ging hij zelfs plat op zijn zij liggen, heel eventjes, maar ik was echt verbaasd en hij hield het zelfs het hele weekend vol
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Tips voor voedingssupplementen bij PL
Er zijn best wel wat supplementen op de markt om de o.a. de gewrichten goed te ondersteunen. Er is geen goed of fout in wat je uiteindelijk kiest, zolang het maar werkt voor jou en je hond. Sommige mensen zweren bj groenlipmossel en andere weer bij een ander supplement. Heeft je dierenarts nog een tip gegeven tot welk supplement je zou kunnen gebruiken?   de supplementen die er o.a. zijn: -Flexadin Plus en Advanced. De Plus versie werkt met een dosis MSM en chondroitine, de advanced versie met collageen type II en Boswelia extract.   -Glucosamine -Er zijn verschillende supplementen (in verschillende doses) met MSM en Chondroitine. - De groenlipmossel -Duivelsklauwpoeder -Golden paste gemaakt van Kurkuma poeder   Wat ik zelf heb gedaan toen er artrose naar boven kwam bij mijn hond was hem op een dieet zetten met een hoger gehalte omega-3 (denk hierbij aan visolie/zalmolie. Hierbij moet je alleen wel uitkijken met de vervuiling van de olie door medicatie e.d.). Dit word sowieso aangeraden voor (oudere) honden met gewrichtsproblemen. Daarbovenop ben ik Flexadin Plus (onderhand overgestapt naar Advanced) en Golden paste gaan geven.   Zelf ben ik erg tevreden over deze combinatie van supplementen en met de Golden Paste kuur ik. Gezien de operatie in de toekomst zou ik geen Golden Paste aanraden (iig voor nu), omdat Kurkuma een bloedverdunnend effect kan hebben.   Geen supplement heeft precies dezelfde werking als een ander supplement, er zitten immers verschillende werkende stoffen in en soms is het even uitproberen of het goed bevalt en je tevreden bent over de werking (effect is vaak niet binnen een week of 2 merkbaar, maar neemt iets meer tijd in beslag).   Al deze supplementen kun je ook prima aan een jonge hond geven. Ze zijn echt niet specifiek voor oudere honden gemaakt, maar voor honden die last hebben van de gewrichten in het algemeen.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Beroep voor later?
" Ken je de opleiding diermanagement? Dat biedt nog wat meer mogelijkheden. " Kees Diergezondheid en management is ook nog een goed alternatief.   Dat is bijna dezelfde studie als Kees heeft genoemd, maar dan alleen toegespitst op huisdieren, terwijl diermanagement ook iig paarden en volgens mij nog wat vee dieren meeneemt
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Hond ernstig ziek na lopen
" Misschien een vreemde vraag, maar kan het geen hittestress/beroerte zijn geweest? Dit kan behoorlijke gevolgen hebben. Ik weet ook niet beter dan dat je boven de 20 graden beter niet meer kunt fietsen met de hond, bij ons was het gisteren nog behoorlijk warm.. " Lola Hier moest ik ook aan denken of water vergiftiging, maar gezien je hier zelf al alert op bent geweest en de DA ook niets vermelde...?   Misschien dat hij nu gewoon nog moet bijkomen van het echt niet lekker zijn? Als je een darm infectie hebt lijkt me dat best heftig en al helemaal als je (intensief/veel) gaat bewegen.   Voor nu gewoon goed in de gaten houden en als je het niet vertrouwd de DA bellen. Meer kun je nu ook niet echt doen denk ik?
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Van vers naar brok. Vraag
" L, brokken uit de supermarkt vermijd ik het liefst. Mijn honden hebben nog nooit brok gegeten op sporadisch als beloningsbrokjes na. Soms strooi ik wat brokjes van Darf vol bites of Wolf of wilderniss in de snuffelmat of doe het in de voerballen, maar dit is zelden het geval. Ik droog alles zelf. Mijn honden eten écht alles en ben nog niets tegengekomen wat ze niet lusten. Ik verwacht dus dat brok er wel in gaat bij ze. Al is het wel saaier voor ze natuurlijk, nu krijgen ze enorm veel variatie. Geen idee wat ze zouden doen als ik ze 1 maand alleen maar rund geef. Yoop, de landen weet ik nog niet. Dat ligt een beetje aan wat Covid19 toelaat. Ik wil het liefst eerst door Duitsland en Hongarije, omlaag naar het zuiden (Kroatië, Griekenland etc) en dan langzaam omhoog. De Balkan landen staan hoog op mijn lijstje, en het liefst zou ik eerst naar het Noorden vertrekken, maar op dit moment zitten daar niet veel versoepelingen in. Dagmar, bedankt voor de tips! Ik ga er naar kijken. Mijn honden reageren voor zover ik weet niet op granen, dus een keer granen voeren vind ik geen ramp. Het ophalen op een post ophaalpunt is een heel goed idee. Maar de brokken waar ik in geïnteresseerd zou zijn, leveren alleen ij Duitsland, België en Nederland. Misschien dat ze een uitzondering kunnen maken.Wat is nu eigenlijk het grote verschil tussen een high energy brok en een normale brok dan? Hebben ze van high energy minder nodig? Machtel, Renske gestoomde maaltijden vinden ze heerlijk, maar ze eten samen 1 kg per dag, dat wordt echt te duur. Lekker voor af en toe, maar niet als hoofd voeding. Daarbij is ook dit niet overal te verkrijgen, en aangezien ze maar in pakjes van max 395 gr verkocht worden, heb ik een extra aanhanger nodig.        " Pascale, Kahlúa&Willow Een high energy (en volgens mij ook sport of actieve brokken) bevat ten veel meer calorieën en voedingstoffen in een kleinere hoeveelheid vergeleken bij een normale brok.   In principe hebben ze dus minder nodig en doe je langer met een zak, hoe wel ik niet weet in welke zak grootte ze worden verkocht.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Bank reinigen
Is een reiniger huren bij de gamma oid niet een optie? Ipv reinigingsmiddel gebruik je dan Biotex. Hier zitten enzymen in die biologisch materiaal afbreken.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Van vers naar brok. Vraag
" Ik ben erg tevreden van biofood (de High Energy gaf hier wel een allergische reactie bij 1 van de honden) .  De hoeveelheid Brok valt echt mee is mijn beleving, dus als je nu al een zak of 5 meedoet in het begin, ben je echt al weer een paar maanden verder eer ze op zijn en kun je dan kiezen om even een land op te zoeken waar ze idem voer verkopen.  Carnilove vb hebben ze zeker in Tsjechië. (Al heeft die Brok niet mijn voorkeur maar het kan wel de jouwe zijn natuurlijk).    Of je zoekt tegen de tijd dat je Brok nodig hebt een adres waar je het heen kan laten sturen.    " Dagmar Een high energy brok zou idd misschien een goed idee zijn?   Ik neem even aan dat je niet dagelijks of om de dag naar de supermarkt/het dop/de stad kunt en van een high energy brok hebben ze ook al minder nodig dan van een reguliere brok.   Stel je zou dit kunnen combineren met een zoals eerder voorgesteld post ophaalpunt? Dan kun je inslaan wat je kwijt kunt en weer even vooruit.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Van vers naar brok. Vraag
" Ik heb geen idee van brokken, maar heb zomaar het vermoeden dat barfen een stuk praktischer is als dat je je op 1 brok gaat focussen....gewoon omdat elk dorp wel een slagerij heeft maar niet elk dorp een dierenwinkel waar ze ook nog eens juist die brokken verkopen die jij wilt hebben   Wat ik denk ik zou doen is het zoeken in iets gevriesdroogds voor de momenten dat je geen dorp in de buurt hebt....dat is qua hoeveelheid kleiner in volume omdat je het aan moet lengen met water. Daarnaast gewoon een supermarkt/slagerij door struinen voor de reguliere dingen zoals ei, kip, konijn, lam, rund etc is normaal prima aan te komen in het buitenland. En op momenten dat er echt niks anders voor handen is gewoon een brok uit de super....zal geen 'super' kwaliteit zijn maar kan je altijd nog aanvullen met restjes van je eigen maaltijd....., en dan moet je het maar zien als klein nadeeltje van het geweldige avontuur wat ze gaan beleven.     " Ina, Misty en Aysa Hier zat ik ook aan te denken en dat je misschien 1 a 2 grote zakken met hier gekochte brok (zoals bijvoorbeeld Carnilove of wolf of wilderness) meeneemt?   Dan heb je iets om op terug te vallen als er geen slagerij oid in de buurt is en het is niet meteen de slecht se kwaliteit brok
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in 6 honden?
" Ik vind dat je zoveel honden mag nemen als je zelf wil als het je droom is om 6 honden te hebben later of nu volg dan je hart!  " Yentl Dit is een topic van 6 jaar geleden
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Lisa's Paracord en Biothane 'Dog gear'
" Mooi gemaakt. Een mooie, rustige uitstraling heeft het zo. " Ingeborg Dankjewel!   Ja de winnares heeft hele goede kleuren combinaties uitgekozen
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Oogdruppels drukke hond
Voor nu heb ik niet echt goede tips, maar ik zou wel beginnen met het oefenen van haar aanraken/een positie aanleren waarbij je haart leert dat ze lichamelijk gechekt word.   En dan niet om haar te aaien, maar bijvoorbeeld haar aanleren om op haar zij plat te laten liggen en dan haar lichaam afgaan (natuurlijk niet meteen dit is iets wat je langzaamaan en stapje voor stapje aanleert).   Zo kun je uiteindelijk op een rustige manier bijvoorbeeld haar poten/kop/buik ed checken omdat ze geleerd heeft rustig te zijn.   Zelf gebruik ik deze positie bijvoorbeeld ook om op teken te checken en/of ze eruit te halen.   Dit is een vertrouwens oefening, dus het is echt belangrijk dat je dit op een rustige en vooral positieve manier aanleert.   Sommige honden zijn er makkelijker in, maar bij mijn hond ben ik er zeker een maand (en dan om de dag/elke dag even kort oefenen) mee bezig geweest.     Zelf heb ik het zo aangeleerd: https://youtu.be/z1yvxMjod8w   Alleen ben ik gestopt bij stap 2 (het op de zij liggen) en ben van daaruit verder gegaan naar de kop op de grond leggen.   Zodra dat goed gaat kun je rustig aan gaan voelen (bijvoorbeeld beginnen bij de pootjes) en van daaruit gaan uitbouwen totdat je overal kan voelen/kijken/poten op mag tillen.   Dat ze kijken is niet erg, zo lang ze maar rustig blijven liggen. Meestal leggen ze zelf hun kop weer neer zodra ze je vertrouwen in de oefening.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Lisa's Paracord en Biothane 'Dog gear'
De set voor de winnares van de Skylos Strays giveaway is bijna klaar   Er missen nog een paar kleine details, die waren helaas niet meegeleverd maar tot nu toe ben ik enorm tevreden over het resultaat.   Vooral de halsband was een uitdaging, gezien ik nog nooit een verstelbare halfcheck met kliksluiting had gemaakt, dus het was even puzzelen. Het is gelukt en het resultaat mag er wezen, er moet alleen nog een kleine ring op zodat het grotere stuk biothane niet steeds open gaat staan  Hier is dan te zien dat het biothane nog niet helemaal aansluit, daar moet de ring voor zorgen die ik er op ga zetten. En dit is de 4 meter politie lijn. De musketons moeten ook nog erop gezet worden.   Zodra de laatste details erop zitten worden alle gebruikte schroeven vastgezet met een speciale motor lijm, zodat ze niet meer los kunnen raken.   Binnenkort zal ik foto's van de afgemaakte set laten zien
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Bizar, arts raad brokken aan
" Het gaat om een gespleten gehemelte, ook al is het niet helemaal gespleten, rauw vlees kan dan sneller ontstekingen geven.   " yooop Dat had ik even niet meegekregen     TS wat heeft de DA verder gezegd over het gaatje in het gehemelte?
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Bizar, arts raad brokken aan
Bizar dat je dit advies krijgt vind ik het niet, volgens mij zijn er nog genoeg dierenartsen die vinden dat rauw voeren minder goed is voor de hond dan brokken of ze hebben zich simpelweg niet genoeg verdiept in de manier van voeren.   Als jij vind dat je hond het goed doet op vlees en er zijn geen redenen verder om over te stappen op brokken, zou ik haar gewoon vlees blijven geven. Stel je zou uiteindelijk om wat voor reden dan ook haar dieet moeten aanpassen ivm bepaalde aandoeningen oid, dan kun je dat dan wel bekijken. Ook met rauwe voeding is er nog wel wat te spelen en overgaan op brokken kan altijd nog.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Lisa's Paracord en Biothane 'Dog gear'
" Leuk, Lisa! Ik vind dit soort kleine 'bedankextraatjes' altijd iets speciaals geven. " Dobber! Dankjewel!  Precies de reden waarom ik graag zulke details wilde toevoegen.  Als je dan je pakketje binnenkrijgt en de doos opent moet het toch een beetje voelen als een cadeautje
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Lisa's Paracord en Biothane 'Dog gear'
Zo, een tijdje geleden dat ik zelf een update heb gegeven.   Via de giveaway van Skylos Strays is er een winnaar uit gekomen. Zij heeft een verstelbare biothane halfcheck halsband en een verstelbare 4 meter lijn gewonnen. Hier ben ik nog mee bezig (vooral de halsband is een beetje een uitdaging omdat ik nog nooit een verstelbare halfcheck heb gemaakt en het iets anders in elkaar zit dan een standaard verstelbare halsband). Ik vind de kleurencombinaties die de winnaar heeft uitgekozen heel erg mooi!   De lijn word zwart met goud metaalwerk en de halsband word lichtbruin, ook met goud metaalwerk. Het geeft de set een mooie klassieke uitstraling   Foto's komen nog zodra de set klaar is.     Ook heb ik een kleine aanpassing gemaakt aan hoe het pakketje er ongeveer uitziet als het bij de klant aankomt.   Er zat tot nu toe al een persoonlijk briefje bij en een klein hartje aan de halsband. Nu heb ik ook hele mooie 'dankjewel' stickers, kleine bedeltjes met 'handmade' erop die aan de halsband bij de hartjes komen en ik heb ook nieuw briefpapier met een zegel. Misschien niet de meest interessant update en ik heb ook wel even getwijfeld of het wel leuk zou zijn om het hier te delen, maar zelf ben ik echt enorm enthousiast en blij met deze kleine details. Ook wilde ik het toch graag met jullie delen     Ook heb ik binnenkort een kleurenboek beschikbaar voor het biothane en dan zijn ook alle breedtes te zien die beschikbaar zijn. Van de kleine 12 mm tot en met de grootste 38 mm en alles ertussen in
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Boeken rauwe voeding, aanraders? Kleine update
" Ja he! Al ben ik het niet helemaal meer eens over de manier van voeren, als in de percentages, ik pak het boek er heel vaak nog even bij! " Pascale, Kahlúa&Willow Ja ik vind het echt een heerlijk boek om te lezen!   Qua Percentages heb ik nog niet heel veel vergelijkingsmateriaal, maar dat ga ik zeker nog opzoeken. Dat kan ik me voorstellen! Er staan gewoon veel handige tips in en voedingssoorten waar je zelf misschien niet 1,2,3 aan denkt
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Boeken rauwe voeding, aanraders? Kleine update
Toch even een kleine update voor wie dan ook die het interessant vind:   Ik heb afgelopen week het boek van Lizzy Plat-Coelers besteld en ben nu ongeveer op de helft.   Wat een geweldig boek! Alles word heerlijk duidelijk uitgelegd en er worden ook kleine lijstjes gegeven met bepaalde soorten voedsel die je hond wel of niet mag/kan hebben en soms ook in welke mate wel of niet.   Tot nu toe leest het makkelijk wel en ondertussen ben ik ook begonnen met highlighten van sommige stukken   Al met al echt een enorme aanrader!!
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Waaks blaffen in de tuin; overlast buren
"   Lol! Leuk bedacht, maar daar springt ze natuurlijk metéén overheen bij onraad. " Lucie Sneep Het was maar een idee
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Waaks blaffen in de tuin; overlast buren
"   Dank voor je reactie. Fijn dat je zulke rustige honden hebt....dat heb ik dus niet (waker, herder) Ik kan de pui met dit weer onmogelijk dicht houden, dus ze kan ongestoord de tuin in. That's the problem. Wel zit ik aan een hekje te denken, vlakbij de pui geplaatst, zodat ze niet meer de hele tuin door kan struinen en uitvallen...even doorsparen maar. (want er moet ook dan een stuk terras gemaakt worden) " Lucie Sneep Is zo'n konijnen ren geen idee? Die zou je dan vast kunnen maken bij de deur als tussenhekje.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Waaks blaffen in de tuin; overlast buren
"   Nou, nou, jij bent wel héél erg op het niveau van de buurtjes. Zó lang blaft mijn hond niet, hoor. Het is een vrij korte maar hevige reactie steeds. "het mag niet hun probleem worden" schrijf jij. IS dat zo? Is het niet meer míjn probleem? Ik probeer haar in te tomen, haar af te leiden en er snel bij te zijn. Roep haar binnen voor een koekje, aandacht. Heb je geen oplossing voor mij i.p.v. het nog erger te maken? O ja, ik roep helemaal niéts naar mijn hond hoor, dus geen 'af' of 'klaar nu' of 'foei' Heb al 4 honden hiervóor gehad (boxers; ook wakers) dus weet onderhand wel wat wel of niet werkt.En hoé moet je , met de pui helemaal open vanwege de hitte, je hond beletten alleen in de tuin te zijn? Ik blijf met vragen zitten.... " Lucie Sneep Even over dit stukje:   Zelf ben ik al begonnen met trainen in het vroege voorjaar. Toen was bij ons de achterdeur naar de tuin nog dicht en kon ik dus bepalen wanneer Aedon naar buiten zou gaan.   Ik kan me voorstellen dat je met dit weer de deuren lekker open zou willen houden, maar dan moet je zelf wel alerter zijn op je hond. Het echt voor zijn word namelijk moeilijker als je zelf binnen zit en je hond in de tuin aan het vertoeven is.   Dus of lekker met je hond buiten gaan zitten als dat kan en anders proberen van binnen uit extra goed op te letten. Als dit allebei niet lukt zou je haar eventueel binnen nog kunnen aanlijnen, zodat ze niet zomaar naar buiten kan, maar ik snap dat dat geen ideale situatie is.
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in 'niet aaien' hesje of halsband
Voor iedereen die ook iets van een niet aaien hesje oid zoekt, deze kwam ik nog tegen op Etsy: https://www.etsy.com/nl/listing/656721968/voeg-uw-honden-naam-tweede-lijn-aan-een?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=do+not+pet&ref=sr_gallery-3-18   Niet al te duur en een optie tot een persoonlijke boodschap op het hesje
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in 'niet aaien' hesje of halsband
Iedereen echt bedankt voor het meedenken!   Ik heb besloten om een halsband bij Bully Billows te bestellen in neonoranje met een breedte van 5 cm. Daar komt dan in zwarte blokletters 'niet aaien' of 'Do not pet' op. Welke van de 2 weet ik nog niet. Verder ga ik ook een bandana bestellen bij Alieexpress. Zo kunnen we hopelijk in rustigere plekken vertrouwen op de halsband met bandana en als we echt grotere stukken gaan reizen of op drukkere plekken moeten zijn, dan kan het hesje om, eventueel aan zijn halsband vast gemaakt ipv rond zijn nek.   @Loetjekoe, bedankt nog voor de tip. Myk9 was ik al tegengekomen. Haar producten zien er goed uit, alleen is een tuigje niet mijn 1e voorkeur. Als mijn 'plan' hierna niet werkt, ga ik kijken voor een tuig   P.S. Naomi waar heb je precies op gezocht bij alieexpress? of bij welke shop heb je de bandana's gezien?   Edit: ik heb een goede gevonden via Alie en ik moet zeggen dat er sowieso veel leuke bandana's bij staan   Het is me trouwens ook opgevallen hoeveel producten er wel niet op de markt zijn in de trant van 'niet aaien' of hulphond. Ik vind het eigenlijk een beetje belachelijk dat er zo hard gewerkt moet worden om mensen van je hond af te houden
honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon schreef in Waaks blaffen in de tuin; overlast buren
Geen Duitse herder, maar wel hetzelfde probleem.   Sommige mensen/kinderen gaan nog goed, maar 2 "aartsvijanden" lopen ook regelmatig langs en dan word er uitgevallen aan het hek.   Ik probeer Aedon niet zonder toezicht de tuin in te laten, zo data hij niet ongestoord kan gaan blaffen naar mensen, want die schrikken hier ook van.   Als ik met hem in de tuin ben, probeer ik hem voor te zijn. Zie ik een iets alerte houding?    Roep ik hem meteen bij me en vraag focus op mij. Voor oogcontact zonder te blaffen/grommen word hij beloont. Ook moet hij rustig gaan zitten of liggen.   Als de persoon waar hij naar wilde blaffen weg is en Aedon is gekalmeerd (niet meer zo alert in zijn kijken/staan) dan vraag ik nog 1X oogcontact (tenzij hij dat al geeft) en daarna spelen we vaak even kort of krijgt hij een "jackpot" . Dat is meestal een handje brokken of iets wat hij echt enorm lekker vind zoals een paar stukjes worst.   Tot nu toe werkt het prima zolang ik consequent blijf. Hij komt onderhand zelf al af en toe naar mij toe als er iemand aankomt en geeft oogcontact. Alleen zijn aartsvijand blijft moeilijk, maar dat gaat ook al stukken beter
 

Vrienden van Sheltiebaasje

honden foto van Arran & Aedon

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^