HondenPage baasje Maartje

Wat schreven de vrienden van Maartje op het forum

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Welk ras past bij ons? (Lang verhaal)
Labrador zou ook kunnen als je de mogelijkheid hebt meer te lopen. Wij hebben er een uit een werklijn en die is nota bene licht enthousiast en niet uberenthausiast bij vreemden! Zij gaat ook mee naar de zaak. Echter labradors - ook de showlijnen- hebben veel beweging nodig dus met 1,5 u wandelen verdeeld over 2 maal per dag is te weinig.
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Hond luisterd niet goed met loslopen
Let er wel op dat je hond nooit aan de lijn speelt / snuffelt met andere honden!!’ (Tenzij losse sleeplijn). Zo gebeuren de meeste bijtincidenten!!! Ze kunnen oa minder uit de weg indien een andere hond stress signalen afgeeft en “ingrijpen” van baasjes aan de lijn kan nog meer stress oproepen
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in In liefde heb ik losgelaten mijn bijzondere Bams.
Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jou en Ogin. Een moedige beslissing
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Groot losloopgebied midden land
Hallo allen!   in maart hebben wij een reünie met het nestje waaruit Suus komt. Ik ben daarom op zoek naar een groot losloopgebied in het midden van het land (inclusief Veluwe). Wie weet een mooi groot losloopgebied (min 4 km route) met evt wat water ? Alvast bedankt!
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in "geluidelijk"
Mijn hond is 2 en doet dat al zo lang dat we haar hebben vanuit puptijd haha
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
Hallo allemaal, ik heb diegenen die zijn uitgekozen (alhier en FB) een PB gestuurd. Helaas betekend dat dat diegenen die geen berichtje hebben ontvangen niet hierbij horen. Jullie hebben allemaal leuke honden, maar ik moest een keuze maken!  Binnenkort lanceer ik een eigen Facebookpagina, instagram en website waarop je evt wel in de toekomst een portretserie kan bestellen. Nogmaals dank voor het aanmelden en ik hoop je wellicht in de toekomst te zien! Groetjes Manon    
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
" Hier ook interesse. Vind je het goed als ik mijn honden aanmeld via pb, in plaats van het topic?  " Ushanka Jazeker bericht maar!
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
Nog meer geïnteresseerden? (dan heb ik een ruime keuze haha)
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
" Ik heb een husky voor je in de aanbieding. Kan prima op commando los op afstand bljjven, liggen staan of zitten. En andere kunstjes. Door haar vele kleuren, blond, wit, zwart en grijs komt ze eigenlijk op bijna elke achtergrond mooi uit, vind ik  " Lavina Hallo! Dank voor je reactie. Wat een aansprekende husky!  Zoals ook bij de vorige reacties vermeld, kies ik uit alle reacties rond de 8 honden. Dit zal maandag zijn. Ik laat je wat weten!
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
" Ö amy korthaar collie half jaar oud  " Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy Prachtige hond! Luistert zij een beetje? Zoals ook bij de vorige reacties vermeld, kies ik uit alle reacties rond de 8 honden. Dit zal maandag zijn. Ik laat je wat weten!
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
" Ik meld Ziva graag aan, zou het leuk vinden zo’n mooie foto van haar te hebben! " Vera en Ziva Dank voor je aanmelding! Ik zal 8 honden uitkiezen omdat ik al veel aanmeldingen heb. Ik laat maandag iets weten!
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
" Graag!!    Hier 2 Hollandse herder dames. Kahlúa, 6 jaar, kent diverse leuke trucjes. Naast de basis commando's kan ze kop neer, buigen, mooi zitten, ergens op of tegenaan staan etc.    Willow is 5 maanden, en kan nog niet zo veel. Zitten, liggen en blijven doet ze redelijk goed, maar is snel afgeleid natuurlijk.    " Pascale, Kahlúa&Willow Wat een prachtige honden en foto's trouwens ;) zelf gemaakt? Ik had inderdaad bij mijn vorige oproep gezegd dat er nog een winteruitvoering kwam omdat ze toen niet pasten in mijn plaatje haha. Maar nu wel. Ik zal maandag laten weten of u er bij hoort omdat ik een selectie moet maken! Leende werd het dan toch?
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
" Wat leuk! En wat leuk dat je sommigen deze kans biedt. ik zou me graag aanmelden voor onze 12 jaar oude dame (retriever).  Kleur is zwart met rond de snuit wat grijs inmiddels. Ik zou het heel speciaal vinden om van haar nog een mooi kunstwerk/foto te laten maken gezien haar leeftijd. " Sjaan Hallo! Bedankt voor uw berichtje! Wat voor retriever is w hond? en wat is de naam? Dat praat wat gemakkelijker ;) Ik krijg veel aanmeldingen dus ik zal een selectie van 8 honden gaan maken. Ik kan u maandag laten weten of u er tussen zit. Voor welke lokatie zou u willen gaan?
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Gezocht: honden voor winterportret portfolio!
  GEZOCHT: HONDEN VOOR WINTERPORTRET PORTFOLIO! Om mijn portfolio uit te breiden ben ik op zoek naar een aantal honden voor een winterportret! Ik zoek:- Goed luisterende honden! De hond moet minimaal kunnen zitten / liggen en blijven waarbij de eigenaar +/- 3 m van de hond kan afstaan- Alle rassen en leeftijden (!) zijn welkom   Als dank krijg je:- 1 professioneel geschoten en zorgvuldig nabewerkt portret- Eventuele overige portretten kunnen voor een speciaal klein bedrag worden nabesteld.   De portretserie zal gemaakt worden in 1 van 3 mogelijke locaties, afhankelijk van uw woonplaats en het type/kleur van de hond. Dit betreft rondom Montfort en Vlodrop (Midden-Limburg) of Leende (Noord- Brabant).De data volgen wanneer ik alle honden heb uitgekozen. Dit zal in elk geval plaatsvinden in de ochtend of namiddag in weekeinden. Mijn streven is het maken van een kunstwerkje, een portret waarbij hond en natuur samengaan. Het is dus bij nadruk geen fotoshoot waarbij er om en na bij 50 foto's worden geleverd (ook al worden er bij wijze 100 gemaakt). Over 1 week maak ik een selectie uit de aanmeldingen:)   hopelijk kunnen jullie mij uithelpen!  
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Maagzweer. Update
Suus had voorafgaand aan het brakeb een maagdarm infectie gehad met veel diarree. Daardoor worden je darmen en maag soortement “hypersensitief” en ontstoken en geirriteerd wat veel langer kan aanhouden dan daadwerkelijk de diarree en het ziekzijn
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Maagzweer. Update
Ja, na een maagdarm infectie bleef ze maar ‘s nachts gallig braken en in de ochtend misselijk. Wij hadden eerst rc labrador (vanuit fokker) maar zijn toen overgegaan op rc gastro en daarvan knapte ze echt enorm op. wat wij gedaan hebben: - omeprazol 2 weken , daarna 1 week afbouw - rc gastro intestinal 2 mnd, ook zonder koekjes etc - voertijden naar 7u, 14u en 21u waarbij de portie in de avond het grootst is Na 2 mnd zijn we rc gastro intestinal gaan vervangen voor een kwalitatief goede brok (ik vind rc eigenlijk niks..acana classic prairy poultry) en alles was over. Braken heeft denk ik 4 weken geduurd tot helemaal over.   nu eet ze elke maand een andere soort brok van verschillende diersoorten, gedroogd vlees en smolke vers gestoomd en nooit meer probleem gehad. We zijn wel die voerbeurten blijven behouden  
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Maagzweer. Update
Je moet omeprazol eigenlijk afbouwen, anders krijg je een rebound effect. Mijn hond had dit ook. Eerst enkele dagen halve dosering en dan enkele dagen die halve dosering om dr dag en dan stop. Zo laat eten zou ik een tijdje blijven doen. Onze hond hebben we toen ook tijdelijk overgezet naar RC gastro intestinal omdat ze andere brokken ineens niet kon vedragen. Na 2 mnd voeren kan ze nu weer alles eten
honden page profiel Sven ClemensSven Clemens schreef in Slapen op bed
" Ik heb mij intussen meer verdiept rond eventuele dominantie-gedrag en de roedeltheorie (de strijd om hoger in de rangorde op te groeien).  En ik heb mijn mening wat moeten bijstellen. Zoals jij het hier beschrijft, daar heb je gelijk in. Het werkt ook, zoals jij het uitlegt met dat koekje. Ik blijf er (na het verder verdiepen in deze) wel bij dat  (vooral puberende) honden nog wel proberen om grenzen zo hoog mogelijk te verleggen. Al weet ik intussen dat die "rangordestrijd" niet hun drijfveer is, maar dat zij moeten leren hun grenzen moeten leren afbakenen.  Het lijkt mij echter wel belangrijk dat jij als baas die grenzen bepaalt, dat de baas zijn hond moet leren wat die grenzen zijn (bijvoorbeeld om ongelukken later te voorkomen, of gewoon in het belang en de veiligheid van de hond zelf). Daarom moet je, denk ik, toch wel duidelijk maken wie er "de baas" is en wie "de hond". Dus daar blijf ik wel bij, alleen is de manier waarop je dit doet wel heel verschillend met wat er in de achterhaalde roedeltheorie werd beschreven. Ben jij het ongeveer eens met deze stelling, zoals ik het nu beschrijf, nu ik mijn mening heb bijgesteld? Komt dit overeen met jouw ervaringen met het opvoeden van een Beauceron?  Of zit ik toch nog verkeerd en moet ik mijn visie beter nog wat verder bijstellen?  Ik sta open voor feedback, zolang ik er maar uit kan leren en hier verder mee aan de slag kan gaan. En dus ook mijn excuses dat ik je eerder geen gelijk wilde geven.  " Pieter Hoi Pieter, vooreerst: het gaat hier wat mij betreft niet om mijn gelijk halen hoor. Ik denk dat we hier allemaal met de beste bedoelingen en vanuit onze ervaringen trachten mekaar te helpen. Het achterhaald zijn van de dominantietheorie bij honden hoeft uiteraard niet te betekenen dat er geen grenzen dienen gesteld te worden. Ik zie dit dan niet als de grens stellen van ik ben 'de baas' en jij bent 'de hond', maar eerder van: ik vind het niet OK dat je dit gedrag laat zien. Vooral bij een koppig ras als de Beauceron kan dat wel een uitdaging zijn, maar je krijgt er ook enorm veel voor terug. Ik merk nu bij mijn bijna 2-jarige Beauceron dat hij al gewoon aan mijn blik kan zien wat ik er van vind en zonder één woord gezegd te hebben zal hij daar dan ook naar handelen. Ook de stemintonatie heeft een zeer groot effect, zonder te schreeuwen zal hij dadelijk merken of het menens is of niet. Beaucerons zijn ondanks hun robuuste uiterlijk zeer gevoelige honden en gaan dus niet goed reageren als je te fors ingrijpt. Laat je Beauceron vooral zelf uitzoeken welk gedrag je van hem wenst en begeleid hem daarin. Ik kan je ook zeker het boek 'De Beauceron' (ISBN 9789090205038) aanbevelen. Is een zeer toegankelijk geschreven boek met niet alleen de geschiedenis van het ras, maar ook zeer speciefieke aanbevelingen die raseigen zijn.  Dit is onze Beauceron op dit moment:  
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Rust zacht Ravik (De diagnose is gesteld en ik moet het even van mij af schrijven)
Bah wat een akelig verhaal. Super knap dat je zo goed naar je hond keek en deze stap durfde te maken ondanks de onnoemelijke pijn dat dit geeft. Heel veel sterkte
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
Bedankt voor alle reacties! Ik heb voorlopig genoeg hondjes. Ik zal binnenkort de resultsten posten als jullie dat leuk vinden. in de winter als alle bladeren zijn gevallen ga ik nogmaals een portfolio shoot plannen, waarschijnlijk in Leende. Dan zal ik weer iets nieuws posten:)
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
@pascale   Dankje! Jouw honden lijken me zeker geschikt voor de portretten in Leende! Ik zal tzt weer een nieuw oproepje hier plaatsen
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
@laura   Dankje!
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
" Hangt er vanaf waar midden limburg precies is;p PB sturen mag natuurlijk. " Jools Fotos worden rondom Montfort gemaakt. Midden limburg is maar klein
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
@Loesje   jammer want het is een leuk hondje! binnenkort ga ik in Leende fotograferen in het bos. Misschien is dat wat voor je? Wel een winter shoot
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
" Takkie...check..foto invoegen lukt niet dus dan maar zo. https://imgur.com/cG8OV8a " Jools Super leuk! Ik was opzoek naar een teckel !!!  woon je in de buurT? Zal ik je een PB sturen?
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
" Sky is niet heel licht van kleur en is wat nerveuzer dus niet geweldig makkelijk op de foto te zetten. Dus helaas denk ik niet helemaal het geschikte model. Vind je foto's wel echt prachtig! " Manon, Silver Sky&Malaika Ik vind hem juist niet te donker, mooi hondje! We zouden het eventueel kunnen proberen als je dat wil. Je mag me altijd een PB sturen:)
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
iemand met een klein hondje:)?  
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
" Jammer dat Elsa niet aan je eisen voldoet. Ik zou nog steeds graag een foto willen van haar met schapen op de achtergrond. " Liz Dankje voor je reactie! Helaas lukt dat niet inderdaad voor deze shoot. Ik zal in de winter als de kleur uit het bos is wel zwart/witte honden nodig hebben voor een andere portfolio shoot.    Helaas kun je bij mij niet terecht voor foto's met schapen op de achtergrond. Dat past niet bij mijn stijl. Als ik iemand weet die dat wel doet dan kan ik je dat eventueel laten weten.
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
" Mijn eigen honden voldoen niet maar Dré onze familie hond voldoet wel. Ik zou dus graag met hem komen.    " Anke,Vaös&Lein Bedankt voor je reactie! ik heb je een berichtje teruggestuurd
honden page profiel Manon - SuusManon - Suus schreef in Herfst portret portfolio Midden Limburg
Dankje!
 

Vrienden van Maartje

honden foto van Manon - Suushonden foto van Sven Clemens

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^