HondenPage baasje Maartje

Wat schreven de vrienden van Maartje op het forum

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Puppygroei op vers voer
Onze puber van nu 12 mnd is ook afgespeend op vers vlees. Wij zijn overgestapt op een brok met hoog percentage vlees en goede ca:p verhouding, evenals 3 andere pups. 2 pups hebben wel voortdurend vers vlees gekregen. Wij zien juist helemaal geen verschil tussen de pups. We hebben zelfs een groeitabel bijgehouden van hoogte en gewicht en de verhouding is bij de hondjes ongeveer hetzelfde. Nu moet ik wel zeggen dat iedereen er op gelet heeft de hond wat schraal te houden. Desondanks is spiermassa bij alle hondjes gewoon goed aanwezig. 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Orthopedisch bed voor senior, maar welke?!
Knuffelwuff. Daar zijn wij echt super tevreden over. 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Puppy uit Denemarken, waar rekening mee houden?
Misschien is er wel iemand van dit forum die het leuk vindt om met je mee te reizen? Tenminste als jij dat ziet zitten
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welk voer Berner sennen puppy
Het lijkt inderdaad dat je een sterke voorkeur hebt voor acana. Dan zou ik je wel adviseren je goed in te lezen over de dcm onderzoeken waarin met name acana en orijen het niet goed deden. Ik weet dat dat voornamelijk ging om de amerikaanse variant maar ik zou dat risico niet durven nemen. Wij wisselen vaak af van voer en nemen ook 2 keer per jaar acana. Wij kiezen zekerheidshalve altijd voor de classic variant welke niet graanvrij is. Maar ik durf het niet langer dan 3 maand per jaar te geven. 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welk voer Berner sennen puppy
Ah wat leuk om naar uit te kijken! Ik zou vragen wat de pups nu krijgen van de fokker en dat zo mogelijk aanhouden de eerste weken omdat er voor de pup in het begin al zoveel veranderingen zijn. Acana bevat wat veel calcium en de peulvruchten in acana geven mogelijk een hoger risico op een  hartafwijking. Dat zou ik dus niet durven geven voor een lange tijd. Je kunt bv eens kijken naar dog lovers gold of virbac baby large breed. Let er in elk geval op dat je je pup schraal houd! Dus liever te dun in de groei ivm gewrichtsproblemen. Heel veel plezier met jullie pupje en de voorbereidingen!
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Hondenfotografie
Eindelijk weer eens een portret kunnen maken na lichamelijke klachten. Hier is Isa mijn epagneul picard   
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welke oplossing voor kofferbak
Om te voorkomen dat de honden uit de auto springen bij het openen van de klep, bv door het zien van iets spannends, willen wij graag een bench aanschaffen. Dit tevens zodat met de jachttraining de klep gewoon open kan blijven staan en de hond veilig in de auto kan blijven met genoeg frisse lucht. Wij hebben 2 honden die gewoon samen in de kofferbak kunnen. Wij vinden alleen de benches Zo klein en donker. Daarom dachten we om zo’n kofferbak hek, bv die van Trixie, aan te schaffen. Ook omdat mijn vriend wel eens ea moet vervoeren voor zijn werk achterin en die gemakkelijker te verwijderen zouden zijn. heeft iemand hier ervaring mee?
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Preventief hd/ed onderzoek ?
Wij hebben het ook gedaan met onze labrador op 14 mnd leeftijd en we gaan het ook doen bij onze nu nog pup. Inderdaad voor de sport en fijn om te weten voor de fokker. wij hebben geen officiële (voor fok) foto’s laten maken maar onofficiële en nagekeken door de orthopeed van de praktijk (die ook officiële foto’s beoordeeld). Kost een stuk minder
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welk ras lijkt qua karakter op Cavalier King Charles spaniel
Ik weet niet of het al gezegd is maar een cocker spaniel show lijn?
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Lara in laten slapen
Wat goed en knap dat je deze beslissing hebt genomen. Teerachtige zwarte (en daarnaast bloedige) ontlasting wijst op bloedverlies hoger in het maagdarmkanaal en wijst bij mensen, zeker bij terugkerende episodes, in 9,9 van de 10 keer op een heel ernstige onderliggende oorzaak. Je schrijft dAt je hondje de laatste tijd dit vaker heeft gehad en dan ze inmiddels ruim 4 kg is verloren. Als je de onderzoeken in gaat is de kans zeer groot dat ze een onoplosbaar probleem vinden en dan heb je je hondje daar achtergelaten en ben je niet bij haar: iets wat ze echt nodig heeft op dit moment is dat je bij haar bent en haar niet uit haar vertrouwde omgeving haalt.   Als ik uit eigen ervaring mag spreken..mijn -overigens jonge- paard stond op de kliniek en moest met spoed geopereerd worden. Dat is gebeurd en heeft daarna 2 weken in de kliniek gestaan om op te knappen maar werd alleen maar slechter en dus ingeslapen na veel ups en downs. Als ik terugkijk , hoe erg ik het ook vond en nog steeds vind, hem ingeslapen te hebben, heb ik hiervan geen spijt want het ging niet meer. Waar ik zelf heel erg veel moeite mee heb is dat ik hem uit zijn vertrouwde omgeving heb gehaald en maar 1 keer per dag op bezoek kon en hem dan weer achter moest laten. Je kunt het ze niet uitleggen. Ik had het gevoel hem erg in de steek te laten. Gelukkig was ik bij zijn overlijden en heb hem begeleid. Ik zou het mezelf nooit vergeven hebben als hij was komen te overlijden zonder mij, met vreemde mensen en in een vreemde omgeving waarbij niemand hem kon uitleggen waarom ik er niet was. Daarom alleen al zou ik in deze ernstige situatie er niet voor kiezen mijn hond of welk dier dan ook in een kliniek te laten, en haar thuis in te laten slapen.heel veel sterkte met je besluit
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in New on the forum
Welcome Isabella!   First of all, it is a very wise thing to come and ask some questions here, since “we” are all very passionate about dogs here.   as Duch auti already explained, you won’t find any good “bernedoodle” breeders since it isn’t an official breed and is very subjective to “fashion”.  Also as already pointed out, the bernese mountain dog is a very unhealthy breed with lots of cancer. In order to get a pup with the healthiest start you could wish for, you should really think about what you want in a dog and what breed would fit into this picture. Then, with a little help of this forum if you’d like, find a good breeder for the breed of your choice. I am sure, there are also English lists of what to look for in a breeder: health test results (official paper!!), show results and if necessary for the breed, also working results. Besides, also make sure you can see mom and the living environment the pups will spend their first weeks in.    I don’t know where you’re  from,  but around here you cannot buy a pup from a pet store as you can in USA. Buying very expensive muds -because this is what a bernedoodle or anything of the sort is-  from so  called breeders, you’d keep supporting these people with money and they will continue producing unhealthy dogs. Also a lot of these dogs live in terrible circumstances or are imported from eastern europe (of interested, there are a lot of documentaires about it).   if you would like a cross-breed, just go to the animal shelter; enough young “covid” dogs available right now.:.   ps NEVER EVER buy a dog online without seeing it and checking the criteria we mentioned. People willing to sell you a dog before meeting you in person are always trouble!!
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Snee in poot met pus
ik weet niet of het al gezegd is maar je moet NOOIT open wonden (met of zonder pus) weken in een badje met wat dan ook.  Wij openen abcessen (holte met pus) altijd met een messnede (ik ben arts), omdat het dus ontstoken is, en je wil dat de onsteking verdwijnt en niet nog meer gaat broeien. In jullie geval is de wond dus al open. Je moet altijd SPOELEN met STROMEND water, tot de wond dicht gaat. 3 keer per dag.  Het weken is alleen zinvol wanneer er een abces zit dat nog niet geopend is en mag je dus ABSOLUUT NIET doen als er een open wond is met pus.  Overigens ook niet continue met betadine smeren, alleen in de acute ontstekingsfase, omdat dit de wondgenezing belemmerd. honingzalf kun je wel smeren als de wond iets rustiger is en de pus verdwenen is.  En uiteraard bij koorts/idee van meer pijn en stijfheid altijd direct terug naar de dierenarts   Dit is dus het gevaar van medische vragen hier stellen omdat iedereen met stelligheid beweert wat je moet doen terwijl 95% van de mensen hier niet voor geschoold is. 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welke muilkorf tegen vuil eten
Tav dat netje hoe weet je welke maat je nodig hebt? Er staan wel omtrekken van de binnenkant maar moet ik dan bv als mijn hond 22 cm die van 22 of 30 , of nog een maat groter? Is erg onduidelijk. Ik wil namelijk wel dat ze nog kan hijgen maar té groot is ook zinloos
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welke muilkorf tegen vuil eten
" Ik heb zelf de Baskerville voor mijn honden.    Toch zou ik in jouw situatie gaan voor een Anti lokaas snuitje. Deze zijn speciaal ontwikkeld om het eten van troep onderweg te voorkomen. Ze zijn ontzettend licht in gewicht en ze voelen nauwelijks dat ze hem om hebben. Hijgen, drinken etc is mogelijk en aan de zijkanten zitten gleufjes om beloningen te geven. Een vriend van mij gebruikt deze voor zijn ernstig allergische hond en het helpt echt ontzettend goed. Niet geschikt voor honden die bijten, maar voor jouw hond perfect lijkt me. Ze zijn ook nog eens goedkoop in de aanschaf.  " Pascale, Kahlúa&Willow Is dat niet ontzettend dieronvriendelijk? Kunnen ze daar wel mee hijgen en drinken? Het lijkt me dat dat vrij strak moet zitten omdat het anders afzakt?
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welke muilkorf tegen vuil eten
Nee super fijn al deze info. ik heb nu die van Hunter besteld omdat ik denk dat deze wel bij de snuitvorm van onze hond past. Die van de Muzzle shop, is dat hard onvervormbaar plastic? Het ziet er een beetje akelig uit..
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Welke muilkorf tegen vuil eten
Onze Isa eet heel graag takjes en (on)eetbare dingen onderweg. Als we er op tijd bij zijn laat ze het los, maar heel vaak slikt ze het snel door. Nu aan het puberen dus dat helpt niet mee om het af te leren. We zijn vandaag al voor de 5e keer bij de DA in haar 7 maanden leventje ivm iets eten wat niet mag.  We willen daarom (tijdelijk) tijdens onze dagelijkse boswandeling een muilkorf laten dragen om te voorkomen dat er ooit een operatie of erger nog, dood, ontstaat door dit probleem. We zagen die van baskerville en hunter. Daar kun je ook nog een beloningskoekje doorsteken en ze kunnen er gewoon mee drinken. heeft iemand ervaring met deze muilkorven of een andere muilkorf die hier geschikt voor is?
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Advies gevraagd koelmat
Ik heb die blauwe zelfkoelende van de welkoop, ik geloof BeezteesMijn honden liggen er graag op!
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Goed zwemvest gezocht | update: gevonden!
Ik heb geen ervaring met het kurgo zwemvest maar in het verleden wel meer spullen van Kurgo gehad waaronder spullen voor in de auto. Van de kwaliteit van voornamelijk het bevestigsmateriaal ben ik niet zo onder de indruk. Kliksystemen gaan snel los/stuk
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Hondenfotografie
ook een poging tot onze pup op de foto te krijgen xd
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Goed zwemvest gezocht | update: gevonden!
Dit is die ezydog. hij is echt super super stevig. Kon haar er zo mee uit het water trekken. Enkel de vooraansluiting zat een klein beetje onhandig maar in het water absoluut geen last van. wij gebruikten hem Omdat onze labrador, nota bene, als een propellor met haar voorbenen op het water sloeg waardoor haar billen in de diepte zonken. Hiermee mooi recht in het water. Later niet meer nodig omdat ze hierdoor wist hoe ze haar achterpoten moest gebruiken
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Goed zwemvest gezocht | update: gevonden!
Wij hebben het zwemvest van ezydog (die stwvige gele) Iets goedkoper maar super kwaliteit
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Pup wil niet graag uit
Klinkt als normaal puppy " fase"  gedrag. Mijn inmiddels volwassen labrador deed dit ook; ze verstopte zich onder de tafel als ik haar tuig pakte. Enkele maanden later was het over en vanaf toen kwam ze gewoon direct aanlopen als ik de halsband pakte. Mijn pup van net 5 maanden verstopt zich inmiddels ook onder de tafel. Maar uitsluitend als ik haar tuig pak; bij het pakken van de jachtlijn is er niets aan de hand. Ze moet er echt aan wennen. Misschien vindt jouw hond een tuig fijner dan een halsband dat kan ook.  Wat ze beiden ook deden/doen een periode is dat ze niet van de achterbank uit de auto getild wilden worden maar zich verstoppen bij de andere kant van de deur... dit ging ook weer over en hopelijk bij de pup ook... Lokken met een brokje lukt nog altijd prima overigens 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Heupdysplasie ja / nee / wat mag je met een puppy van 7 maanden
http://www.dierenkliniekdierbaar.nl/behandelingen/30-bewegingsrichtlijn kijk maar eens naar deze bewegingsrichtlijn. Uitgebreid onderzocht door toonaangevende dierenfysio en dierenartsen. Te weinig beweging is ook slecht. Jemoet je voorstellen dat het skelet van een pup nog maakbaar is; er heeft nog geen verbening plaatsgevonden in de gewrichten en dat betekend dat bv de heupkom en kop nog gevormd moeten worden naar de juiste stand. Als je te weinig beweegt krijg je te weinig spieropbouw en wordt de heupkop onvoldoende in de heupkom geduwd waardoor je juist ook dysplasieen en ondiepe heupkoppen kunt krijgen! balletjes gooien, uitglijden op gladde vloeren en herhaaldelijk koprollen maken en scherpe bochten zijn natuurlijk het andere uiterste en moet je zien te voorkomen. Het kan natuurlijk heus wel eens gebeuren maar als dit maar kort is kan het voor een keertje geen kwaad. Onze labrador had met 1.5 jaar prachtige heupen en ellebogen op de röntgenfoto En die is via die richtlijn “grootgebracht”   overigens! Voeding en aanleg is ook een belangrijke factor. Ouders horen op hd (en ed) getest te zijn. Let goed op de fosfor calcium verhouding en liever te schraal dan te dik!  
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Rouwen op een andere manier dan gedacht
Rouwen is voor iedereen anders maar ik zou je willen meegeven geen drastische beslissingen te maken in een hele emotionele tijd. Misschien een ervaring van mij, voor mensen hier niet vergelijkbaar - maar voor mij wel. Ruim 2 jaar geleden verloor ik mijn paard. Veel te jong ook. Ik kon met hem lezen en schrijven. Alles wat hij deed vond ik prachtig; zoals moeders alles prachtig vinden wat hun kinderen doen. Ik huil nog elke week om hem. 2 weken nadat ik hem verloren had begon het bij mij ook te kriebelen, uit het niets en ik voelde me ontzettend schuldig. Ik heb er niets mee gedaan, ook omdat het paard bij mijn ouders zou komen te staan en die hadden er helemaal geen behoefte aan. 3 maanden daarna ben ik opzoek gegaan naar een “verzorgpaard”. Ik ben geloof ik wel bij 10 mensen langsgeweest en een weekje geprobeerd maar ik had Plots een hekel aan alles: hoe het ging op die stalling, hoe traag het paard niet was en hoe saai. Hartstikke oneerlijk voor het dier. Ik was dus ook echt blij dat ik zelf geen nieuw paard had gekocht. Na 3/4 jaar kwam er door omstandigheden een nieuw paard op mijn pad. Hij was nog zo jong dat hij nog een tijdje bij een vriendin op wei heeft gestaan. Ik ging er toen 1x /week naartoe en hoefde niks met hem te doen. Dus ik heb kunnen wennen. Nu ik hem ruim een jaar zelf thuis heb merk ik pas sinds een half jaar dat ik het plezier weer terugheb en ik hem kan waarderen om hoe hij zelf is. En dus niet vergelijk met mijn vorige paard.
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Teek
Let op! NIET Vooraf ontsmetten!!! Dan “spuugt” de teek zijn speeksel met evt ziekte alsnog  altijd pas erna. 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Let op! Schimmel walnoten zeer giftig!
We kregen net telefoon dat we haar kunnen komen halen. Ze heeft weer wat gegeten en is vrolijk 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Let op! Schimmel walnoten zeer giftig!
Waarschuwing voor iedereen met walnoten in de tuin / omgeving!!De schimmel die zich op de rottende/beschimmelde noten bevindt produceert zeer giftige toxines. Het gaat dus om de " vergeten"  walnoten tussen de bladeren en op de composthoop, de noten die vogels laten vallen, etc. En dit gaat dus al om kleine hoeveelheden walnoten!   Wij zijn ons rot geschrokken vandaag. Onze kleine Isa, nu 16 weken, had 1-2 walnoten te pakken gekregen in de tuin van mijn ouders. Hap slik weg.Na ongeveer 30 min begon ze met braken, zeker 10 keer, tot er alleen nog gal over was.  Na de laatste keer braken (1 u na inname) kreeg zij spasmen van de oogleden, kon niet meer staan en had ze tremoren (trillingen) over haar hele lijfje.Ik ben direct naar de dierenarts gegaan. Ze is nu opgenomen en krijgt een infuus om zo snel mogelijk de gifstoffen uit te spoelen. Gelukkig had zij haar hele maagje reeds leeggebraakt.   De dierenarts vertelde mij dat dit typische verschijnselen waren van vergiftiging door de toxines die de schimmels op oa walnoten produceren. Dit zijn zogenaamde neurotoxines die het zenuwstelsel aantasten. Naast de symptomen die Isa had kunnen honden ook heel erg wild worden, heel veel gaan kwijlen, epileptische insulten ontwikkelen, verlamd raken en  komen te overlijden door complicaties.   Ik voel me ontzettend schuldig en wacht maar steeds af op een telefoontje van de dierenarts. 
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in puppy uitset
" voor dat de pup 12 weken is komt er zoiezo geen visite tijd en aandacht pup  is er meer dan genoeg , heb 6 kids dus boodschappen zijn ook zo in huis (super markt zit op de hoek). hoe doen we het best met uitlaten ? eerst alleen in de tuin en om te socialiseren mee op de arm? " bianca Waarom komt er geen visite tot je hond 12 weken is? Het is wel belangrijk om te socialiseren, dus dat de pup moet leren dat er af en toe andere mensen over de vloer komen.
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Lavendel plant
een tuin volledig gifvrij krijgen dan houdt je weinig over. Ik zou wel de meest giftige planten verwijderen, zeker met besjes etc eraan en inderdaad goed opletten!   Zo heb ik alle mooie druivenranken die aan de onderzijde van onze overkapping Groeiden helemaal afgehaald en weggegooid. Ik wist zeker dat als ze vielen dat lekkere zoete wel heel verleidelijk was om te eten. En dus ook super giftig.
honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa schreef in Röntgenfoto dracht 54 dagen
Willemijn heeft het over de testen die staan in verplicht gezondheidsonderzoek  https://www.teckelclub.nl/fokkerij/verenigingsfokreglement/   Als die niet zijn gedaan is het onverantwoorde fok en mag je hier niets plaatsen
 

Vrienden van Maartje

honden foto van Manon - Suus & Isahonden foto van Sven Clemens

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^