Lavendel plant

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne FleurAnne Fleur

Halloootjes,

Ik heb een vraag... over een tijdje krijgen wij een puppy en nu zijn wij daar de tuin een beetje op aan het voorbereiden. Wij hebben best wel een bloemrijke tuin en nu staan er ook redelijk veel planten en bloemen in die schadelijk zijn voor honden. De meeste staan in de border en kunnen dus eigenlijk ook geen kwaad. Maar over een plant weet ik niet zo goed of deze schadelijk kan zijn voor een hondje. De lavendel plant. Nu weet ik dat de meeste mensen de olie gebruiken, maar niet van de plant zelf. Dus mijn vraag is: is een lavendel plant schadelijk voor een hond?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

https://www.hondenschooldoggies.nl/gevaarlijk-voor-honden/

Jep, hier staat dat het heel giftig is voor honden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik ben gek op lavendelplanten, zet ze hoog en als ze in je border staan doe er gaas omheeen en laat je pup niet alleen in de tuin tot je echt zeker weet dat je hond er af blijft, en een pup steekt alles in zijn bek, goed opletten dus.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" https://www.hondenschooldoggies.nl/gevaarlijk-voor-honden/
Jep, hier staat dat het heel giftig is voor honden.  "

Blijft er weinig over in mijn tuinlaughing

 

 

honden page profiel P.C. van MarenP.C. van Maren

Mijn hond eet soms ook van mijn vlinderlavendel heb nooit iets gemerkt aan haar.

En volgens deze pagina's zelfs goed voor hun

https://www.nieuwehond.nl/bloemen-en-planten-giftig-honden/

 

edit moderator: twee onbetrouwbaar uitziende website links verwijderd.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 21 februari om 18:54 --

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Enige wat ik ervan weet is dat een allergeen kan zijn in schoonmaak, wasmiddelen of wondzalf, Qua tuin? Gewoon opletten als de drang bestaat om planten eruit te trekken of te eten.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Is inderdaad giftig voor honden. Als de lavendel ook in de border staat bij jullie is het zaak goed aan te leren dat de border verboden terrein is. En houdt de pupsel goed in de gaten want alles kan zo dat bekkie ingaan bij het ontdekken van de tuin. 

Bij ons thuis was de situatie idem dito, goed in de gaten gehouden maar Saar taalde er niet naar. Wel de nacht schade uit de tuin gehaald, dat vond ik iets te risicovol om te laten staan.

https://www.puppyopvoeden.nl/giftige-planten-voor-honden/

Misschien overbodig maar ik deel het toch: ik wilde bij de moestuin bakken de grond bedekken met cacaodoppen. Nooit de link gelegd tussen Chocola en Cacao dop hp-frusty, manlief gelukkig wel embarassed

Top dat jullie je zo aan het voorbereiden zijn op de pup, geniet ervan straks! 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Je vraag over de lavendel lijkt me wel beantwoord, maar je schrijft dat je in de border veel planten hebt die schadelijk zijn voor honden, wat doe je daar dan mee, of kan de pup onmogelijk bij de border komen? Misschien lees ik 't verkeerd hoor? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Je vraag over de lavendel lijkt me wel beantwoord, maar je schrijft dat je in de border veel planten hebt die schadelijk zijn voor honden, wat doe je daar dan mee, of kan de pup onmogelijk bij de border komen? Misschien lees ik 't verkeerd hoor?  "

Hopelijk herinrichten anders leren er niet aan te komen en dan nog. Moet je er bij blijven. Heb hier een kat en zodra hier een boeket staat hangt ze erin. Boeket gaat op de bovenste keukenkasten als we naar bed gaan en de rest is plastic groen.

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

een tuin volledig gifvrij krijgen dan houdt je weinig over. Ik zou wel de meest giftige planten verwijderen, zeker met besjes etc eraan en inderdaad goed opletten!

 

Zo heb ik alle mooie druivenranken die aan de onderzijde van onze overkapping Groeiden helemaal afgehaald en weggegooid. Ik wist zeker dat als ze vielen dat lekkere zoete wel heel verleidelijk was om te eten. En dus ook super giftig.

Volgende forumvraag: Anti ontsnappingstuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^