HondenPage baasje petra

Wat schreven de vrienden van petra op het forum

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Fok- en houdverbod agressieve honden (NL)
" Voor iedereen die ook van mening is dat het verbannen van bepaalde hr rassen/types (ipv bijvoorbeeld hr eigenaren een houdverbod opleggen) geen gepaste oplossing is, voor de problemen waar wel degelijk iets aan- en mee moet gebeuren. Er gaat een petitie rond, om te vragen of de huidige plannen kunnen worden herzien.https://petities.nl/petitions/verbied-het-fokken-en-houden-van-hoogrisico-honden-niet?locale=nl&fbclid=IwAR3S_OKPFP1R7f13Reznb3T2fDKI1HjcPlnEsvLH9nSxi-QEJ3WW71RDWss (Gedeeld in overleg met de moderators) " Patrick Macho, Aria & Nova Thanks voor het delen, uiteraard getekend. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Inmiddels is Nova alweer 3 maandjes oud, dus even tijd voor een kleine update. Het wandelen aan de riem en los gaat fantastisch. Ze loopt goed mee en komt direct als wij haar roepen om haar weer aan te lijnen. Het zitten en blijven op commando gaat goed en ook het woordje nee is nu inmiddels heel bekend voor haar haha. Voor het liggen is ze echt een drukke pup die alles tegelijk wilt doen, maar het niet lijkt te begrijpen, dus daar ga ik de komende tijd nog wat trucjes voor opzoeken, om haar ook hierin goed te begeleiden. Haar rust neemt ze steeds beter, waardoor wij haar eigenlijk vrij weinig meer hoeven te corrigeren. Al met al gaat het dus heel goed. Ook met Bailey blijft het zeer goed gaan. De twee zijn knettergek op elkaar en zoeken elkaar geregeld op om samen te spelen of te liggen. Net als Bailey begint ze al op een behoorlijke uitslaper te lijken. Haar laatste ronde is nu om 22:00 en zij slaapt als wij geen wekker zetten gerust door tot na negenen (één keer zelfs om kwart voor tien wakker geschrokken, terwijl de twee allebei nog voor pampus lagen). Hierin dus echt helemaal niks te klagen, wat eigenlijk heel fijn is, gezien wij allebei onregelmatige diensten draaien. Daarnaast is het heel fijn dat we inmiddels al iets langer met haar kunnen wandelen, want die korte stukjes wandelen vind ik eigenlijk maar niks haha. Als ik op Bailey's kont lig, kan ik beter bij het bot (mevrouw moet per se de grote en Bailey de kleine) Een nieuw speeltje uitgezocht, omdat ze het super goed had gedaan bij de dierenarts. Nog zo'n lachebekkie.  
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Castratie reu
Hier heb ik ook alles op alles gezet om niet tot castratie over te hoeven gaan. Het schuimbekken en alle vieze vlekken overal was nog tot daar aan toe, maar bij Bailey leidde het uiteindelijk ook meermaals tot een Spaanse kraag. Waarbij we echt werkelijk van alles hebben geprobeerd om niet te hoeven snijden en om exact de reden die jij noemt: de angst / onzekerheid op bepaalde gebieden. Hij was ruim twee toen we meermaals met spoed naar de dierenarts moesten en toen hebben we toch de knoop doorgehakt om de castratie door te zetten. Nou is geen hond hetzelfde en wil het natuurlijk geen garantie bieden dat het bij jullie hetzelfde resultaat geeft, maar hier achteraf blij dat we tot deze keuze over zijn gegaan. Hij is wat rustiger geworden en ik vind hem zelfs een stuk stabieler dan voorheen. Wellicht heeft dit ook met leeftijd te maken, maar hier heeft het uiteindelijk goed uitgepakt. Dingen waar hij voorheen bang voor was, zoals het lopen over steigers aan het water of langs containers, doet hij nu zonder problemen. Wellicht is dat ook gewoonweg een kwestie geweest van blijven oefenen, maar de angst heeft in onze situatie niet toegenomen. Desondanks ben ik wel blij dat wij het hebben weten te rekken tot na zijn tweede levensjaar, zodat hij tijdens de groei nog intact was. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" en Ik hou van die zoomies maar soms is dat echt "PPFFFF" Lekker eigenwijs ding is 't zeker en een tweede smiley in de familie. (vrouw kan nog steeds niet geloven dat het een staff is Vind der echt supercuty, vraagt nu ook of ze te koop is, nog ff heb ik eindelijk me bulk hondje erbij ) " Anouk van Botty Deze is zeker niet te koop  Die gaat never nooit meer bij ons weg. Kunnen ons leven nu al niet meer voorstellen zonder de kleine terror. En het is inderdaad ook al een echte lachebek aan het worden. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
"  Ben ik de planten aan het water geven en, een bui, hahaha….zat er op te wachten maar de zon scheen en er was geen zuchtje wind te bekennen, het is maar even niet voor lang…wat extra kunnen mijn planten echt wel gebruiken, er zijn er een boel dood gegaan, helaas. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Volgens mij is deze voor een ander topic bedoeld. :P Maar dat kan gebeuren. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Even een kleine update: Nova weet al sneller haar rust te pakken, waardoor de rust ook al steeds meer in huis terug keert. Wel is ze sinds een paar dagen echt met de zoomies begonnen, we zitten dan allemaal op de bank met de voeten omhoog, terwijl zij het hele huis door sjeest.  Ik merk dat zij in alles veel eerder begint vergeleken met Bailey. Zit en blijf kan ze al op commando, maar liggen voor haar is nog wel een dingetje. Het is echt een spring in ‘t veld ding, dus ik moet even op zoek naar trucjes daarvoor  Een snoepje naar beneden houden als ze zit en naar voren schuiven werkt bij haar namelijk alles behalve. Haha. Verder slaapt zij de nachten nu door zonder dat wij er nog uit hoeven en slaapt ze gerust van elf tot half zeven. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Een nieuwe hond.
Aaah gut, die oren! Heel veel plezier met haar. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
@Bulleke: één van haar bijnamen is toevallig duiveltje. :P De manier waarop ze kijkt inderdaad in combinatie met die tandjes. @Paul: stiekem kijk ik hier ook wel heel erg naar uit naar de wisseltijd. Dan komt het allemaal toch net even wat minder scherp aan haha. Wij hebben haar de eerste week even lekker laten acclimatiseren aan haar nieuwe omgeving. Gisteren begonnen met het leren van zit en vandaag deed zij dit keurig zonder trucjes, op commando én zelfs enkel op gebaar. Het ras is zo ontzettend slim en leergierig! Wist dit nog van Bailey, die kon alles al voordat puppycursus begon. Nova is nog wel erg moeilijk in het zelf nemen van haar rust. Zodra zij extreem bijterig wordt, leggen we haar in de bench met kort het deurtje dicht en valt zij eigenlijk binnen een minuut of twee in diepe slaap. Daarna kan het deurtje weer open en ligt zij gerust een uurtje of 2 in diepe slaap. De nachten slapen wij gelukkig alweer door, waarbij zij gemiddeld 6/8 uur aaneen slaapt alvorens ze ons wakker maakt om naar buiten te gaan. Gedurende de dag en nacht heeft ze ook geen ongelukjes meer in huis, dus dat gaat allemaal fantastisch! Wat dat betreft hebben wij hier eigenlijk niks te klagen en genieten we ontzettend veel van haar.  
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" Wat leuk zeg zo samen! Is Bailey altijd zo makkelijk of vindt hij Nova erg leuk? Black vindt bijvoorbeeld van Timmy ook alles goed, daar is hij een grote goedzak voor. Maar vreemde honden mogen datzelfde niet, dat laat hij dan wel merken. " sylvia Bailey was altijd zo gemakkelijk, maar is eens een keer aangevallen door een bully die fiks groter was. Sindsdien heeft hij het niet meer op veel grotere honden vaak en honden die hem uit het niets vanachter benaderen. Daarom kan hij nog wel heel goed met honden die hij al kent en hondjes die voorzichtig kennis maken, maar houden wij hem weg van grotere,  onbekende honden. Anders snauwt hij behoorlijk van zich af en wij willen niet dat het een keer uit de hand loopt. Bij Nova daarentegen is hij een echte goedzak inderdaad. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" Elianne wat een pracht stel heb je toch, en wat is die kleine Nova toch een lieverd…..en Bailey heeft een vriendinnetje voor het leven, super dat ze samen de drinkersbak delen, niet de voerbak natuurlijk, hahaha. Hier wordt ook altijd gegeten warm of niet…. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Nee het eten houden we echt gescheiden haha. Ik wil niet naast mijn schoenen gaan lopen en ben al heel blij met hoe dit gaat 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Even een fotootje van vanavond: was eten aan het bereiden en de twee wisten allebei heel goed waar ze moesten wezen.. de keuken.  Ondanks het warme weer, merk ik bij deze twee nooit dat de eetlust of energie er minder om wordt. Nova heeft haar eigen drinkbakje in haar bench, maar Bailey en zij drinken gewoonweg beiden waar ze op dat moment het dichtst bij staan en delen het samen haha. Ontzettend lief.  En nog even een foto van Nova apart:  
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Wachtwoord vergeten: moderator nodig
" Als je op je mobiel bent zet je hem op desktopversie, dan kun je op je profiel je wachtwoord wijzigen. Volgens mij hoef je dan niet je oude op te geven.   Een andere optie is om een nieuw wachtwoord aan te vragen op het apparaat waar het niet meer lukt, je moet dan wel het bekende emailadres gebruiken.   Bij het inloggen zegt hij standaard oeps je bent niet ingelogd, maar dat moet je negeren en bovenaan kijken of je je profielfoto ziet. " Kees Aaah super bedankt Kees! Het is gelukt door mobiel op desktop versie te zetten inderdaad! Bedankt!! Dit onderwerp mag gesloten/verwijderd worden. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Wachtwoord vergeten: moderator nodig
Ik heb even een vraag: ik ben mijn wachtwoord vergeten van hondenpage en had dit dus aangeklikt om via mijn mailadres een nieuw wachtwoord aan te maken. Echter krijg ik de melding dat het forum tijdelijk niet open staat voor nieuwe leden. Hierdoor heb ik nog enkel toegang via mijn mobiel en vallen er functies weg. Kan iemand mij hiermee helpen? 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in 52 weeks of... Jamie op hondenshow
Heel veel plezier met het ophalen!! 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" Vrouw vraagt net of ze ter adoptie is gepost Er is nog hoop voor me voor een tweede wat grotere. Wat een dotteke is het, ga echt dood van dat klapoor, heerlijk. " Anouk van Botty Ik vind haar oren sowieso hilarisch. Ogen nu ook te groot in verhouding met haar hoofd  Heb je Harry Potter wel eens gekeken? Ik noem haar namelijk Dobby om haar oortjes. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Onze dondersteen is vandaag heel erg aan het uitproberen. Dus we zijn haar continu aan het motiveren enkel te bijten in botten en speeltjes. Vandaag een behoorlijke dagtaak aan, maar zo is ze uiteindelijk ook weer goed moe om vervolgens heel lief te slapen..
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" Echt een papa beer die Bailey, leert haar de kneepjes van de taal en ze luisterd ernaar als ik naar het clipje kijk, geen wang hangen. Dat je het af en toe uit mekaar houd , zit me een batterij in die pups Hoes het met jullie trouwens, alweer in het ritme geschoten van de energie? " Anouk van Botty Met ons goed: mijn vriend heeft er wel echt zichtbaar meer moeite mee met het nieuwe ritme, maar die laat ik dan gewoon lekker op 1 oor liggen. Ik ben het al gewend met Bailey toentertijd en toen deed ik alles nog alleen. Dus voor mij als hij gedurende de dag en avond meehelpt, scheelt al enorm. Ik ben wat gemakkelijker in het vroege opstaan haha. Bailey leert haar ontzettend veel bij. Ik merk ook al enorme veranderingen bij haar ten opzichte van dag één: ze leest zijn taal echt! Een enkele keer heeft ze nog wel zijn staart of oor (bijna) te pakken, maar dan schudt hij haar net af, of corrigeert Bailey (of wij) haar zachtjes. Het is echt een goedzak en dat willen we zo houden tussen de twee. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in 52 weeks of... Jamie op hondenshow
Oh wat een plaatje en geweldig die soort wenkbrauwtjes. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Ah wat een leuke, enthousiaste en lieve reacties nog allemaal! Bedankt.Bailey blijft het ontzettend goed doen met Nova en wij zorgen ervoor dat hij tijdig rust van haar heeft, zodat het altijd leuk blijft gaan tussen de twee. Ik merk enorm dat zij net als Bailey vroeger haar rust zelf niet snel pakt en dan over haar grenzen gaat en extreem bijterig wordt. Door haar te helpen even een time-out te nemen, ligt ze vervolgens binnen een minuut te slapen en kan de bench direct weer open. Vervolgens blijft ze vaak een tijdje in de bench liggen en verplaatst ze daarna ergens ofwel op de grond of komt ze lief vragen om erbij te mogen op de bank en snurkt ze daar een eind door. Ik ben benieuwd hoeveel decibel dat wordt als ze groter is, want ze snurkt nu al soms harder dan Bailey.  Ik heb even een slow-motion filmpje gemaakt hoe zij Bailey kan uitdagen. Dit duurt echt maar een paar seconden, maar lijkt nu heel lang te duren haha.  Het is echt een dametje die de tijd neemt om alles in zich op te nemen. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Vandaag lekker een rust dagje voor Nova. Ze voelt zich helemaal thuis en neemt echt haar rust om bij te komen. Bailey zoekt haar af en toe even op en is haar echt aan het zoeken als hij haar even uit het oog is verloren. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Bedankt allemaal voor de lieve reacties!Ja, ik ben echt apetrots op Bailey hoe hij het allemaal doet. We zijn vanmiddag heel even naar de dierenzaak gegaan, omdat Nova een ster blijkt te zijn in het omgooien van de drinkbakken. Haar bench staat dag en nacht open, maar we hebben daar nu een drinkbak voor gehaald, die aan de bench wordt bevestigd, zodat ze deze niet kan omgooien. Ben namelijk bang dat als we een keer even weg zijn, zij haar drinken omgooit en zonder komt te zitten. Bailey thuis gelaten en Nova meegenomen in de auto met airco. Eenmaal thuis was de drinkbak goedgekeurd en sindsdien ligt ze heerlijk te slapen en bij te komen van alle eerste indrukken. Daardoor voor Bailey nu ook mooi even tijd om alle aandacht te krijgen en bij te komen. Wandelingen doen we zowel samen als apart, maar omdat het nog heel warm is en hij last heeft van een open pootje, is het niet handig om nu heel ver met hem te lopen. Morgen nog een hele warme dag tegemoet en dan zou het moeten onweren en regenen. Hopelijk geeft dat de kans dat zijn pootje weer geheeld is en de temperatuur ernaar is om even een flinke wandeling 's ochtendsvroeg samen te doen, terwijl mijn vriend thuis blijft voor Nova. Kleine bengel ligt als ze wakker is altijd op de loer. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
De fokker had ons al gewaarschuwd dat teven over het algemeen feller zijn dan reuen en tot nu toe blijkt dat niks dan waar te zijn.  Dit wordt weer een periode van slapeloze nachten en oververmoeidheid gok ik zo haha! Nova was onderweg naar huis wagenziek geworden, maar gelukkig zag ik het aankomen en kon ik het opvangen met het celstofmatje. Daarna heeft ze even de tijd gehad om bij te komen, terwijl mijn vriend alle spullen in huis heeft gebracht. Vervolgens kwam de ontmoeting met Bailey. Ondanks dat hij normaal altijd goed is met pups, was dat toch even een spannend moment. Dit is namelijk niet een pup die vervolgens weer vertrekt. De ontmoeting had niet beter kunnen gaan. Buiten snuffelde hij even aan haar en schonk hij verder niet echt aandacht. Binnen heeft ze hem ongelofelijk zitten uitdagen en was hij ontzettend zachtaardig met haar. Toen ze zich terugtrok in de openstaande bench om even te slapen, lag hij voor de bench haar aan te kijken tot ze weer wakker zou worden. Eenmaal met z’n viertjes op de bank, is Nova naar Bailey toegekropen om tegen hem aan te nestelen. Dit was zo’n mooi moment! Ze is uiteindelijk in mijn armen in slaap gevallen en ik heb haar om half 1 in de bench gelegd. Een uurtje later begon ze te piepen, dus ik hop naar buiten: niks. Weer terug naar binnen toen tot 3 uur vast geslapen. Toen piepte ze weer en heeft ze keurig geplast en gepoept. Tien voor vijf werd ik wakker en had ze mijn slipper naar de bench weten te slepen. Opnieuw naar buiten gegaan dat ze niks deed en iets voor zessen heeft ze weer een plasje gedaan buiten, gegeten, 1 ongelukje in huis en gespeeld. En nu ligt ze prinsheerlijk bovenop mijn kussen te tukken. :p 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" En het scheelt een laatste rustdag en of het een slapeloze nacht scheelt.... Dat horen we morgen graag " Bulleke Hahahaahahahaha, het is inderdaad maar net hoe je het bekijkt en hoe de nacht zal gaan. Maar de fokker had al wel heel erg getraind op zindelijkheid en als ze op haar gemak bij ons is de eerste nacht, zou ze het tot een uur of 5/6 ‘s ochtends kunnen volhouden. We gaan het zien! 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" Spannend  " Marijke - Aila, Dinja & Evi Ik wou 3 doggies geven, maar mijn dikke duim dacht er anders over.  maar heel spannend!! Zit nu echt continu op de klok te kijken. Ben heel erg benieuwd hoe de eerste kennismaking met Bailey gaat zijn. Die doen we uiteraard lekker buiten in de buurt van ons huis. 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Botten en goede snacks voor een grotere hond met allergieën.
" Ik ben daar verplicht me in te schrijven voor de nieuwsbrief, en anders gaat die pop up niet weg, en kan ik niks. Niet erg fijn. Ik heb een hekel aan nieuwsbrieven, dan loopt mijn hele mailbox vol met spam. " Els Toevallig gisteravond hier besteld en bij mij kon ik de pop-up gewoon direct wegklikken. Zonder inschrijving of dergelijke. Zat wel op de laptop, dus wellicht ligt het aan je telefoon, mocht je daarop hebben gekeken? Anders zou ik het ook niet weten. In ieder geval hoef je je echt niet verplicht in te schrijven voor de nieuwsbrief.Allemaal bedankt voor de suggesties! Heb een hypoallergene doorbijtersbox bij Bellobox besteld zonder paard gisteren. Vanochtend nog even met Pascale erover gehad en denk dat dit wel een goede oplossing voor ons is. Ga wel nog eens kijken hoe eland en kameel hier bevalt, gezien die ook vaker genoemd worden! 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" Hoe laat mogen jullie haar ophalen zaterdag? " Koert En poppy De fokker heeft toevallig net contact opgenomen, omdat de planning wat is omgegooid bij hun: of we misschien vandaag tijd hadden. Dus vanmiddag om half 4 halen we haar op!!! Dat scheelt één slapeloze nacht en de uurtjes aftellen haha. Het is hier maar een kwartiertje rijden vandaan, dus ze wisten al dat wij altijd eerder of later konden, indien nodig.
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Botten en goede snacks voor een grotere hond met allergieën.
" Zoals hier al genoemd is vindt ik kamelenkophuid een ideale snack, die hebben ze niet zo snel op.  Is iets harder en taaier dan runderkophuid.  " Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey Fijn om te weten dat er meer een positieve ervaring hiermee hebben! 
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Botten en goede snacks voor een grotere hond met allergieën.
Ik ga ze eens allemaal na.Bedankt Willemijn en Bulleke voor de snelle reacties en tips!
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Botten en goede snacks voor een grotere hond met allergieën.
Hi allemaal, Even een vraag. Ik heb zojuist de uitslag besproken van Bailey's allergenen test en blijkbaar kan hij ook niet meer tegen rund. Nu ben ik mij aan het oriënteren op kleine snacks als beloning om hem te trainen en naar goede botten voor hem om elke dag even op te kunnen kauwen. Nu moet ik erbij vertellen dat hij een enorm brede bek heeft en alles binnen een mum van tijd op heeft. Dus ik zoek echt naar botten waar hij langer mee kan doen, maar wat tevens niet slecht is voor zijn gebit of risicovol is. Wat hebben jullie voor tips waar ik naar kan kijken waarbij kip, rund en paard is uitgezonderd?Alvast bedankt voor het meedenken!  
honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
" Aah had het op insta al gezien natuurlijk maar wat een leukerd  " chay & dolci Haha ja, ga proberen instagram weer bij te houden nu ik wat meer tijd heb! Lief van je, dank je! Zijn ook helemaal verheugd op haar komst. 
 

Vrienden van petra

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^