HondenPage baasje Liek

Wat schreven de vrienden van Liek op het forum

honden page profiel MickMick schreef in Allergie
Misschien moet je niet om zaken vragen waar je a geen verstand van en B het antwoord niet wil horen. Pups van een aantal nesten staan in mijn foto’s, kijk gerust  Zal wel niet je smaak zijn verwacht ik zo.   Goed om terug te komen op de huidproblemen, hebben ze beide de tenen een (hoe heet dat ook alweer) afschrapsel gedaan? Sommige hebben last van gisten, veelal helpt het om na het lopen de poten even te spoelen met huppel de hup (sorry mijn geheugen laat me in de steek) thee ( dat zal vast iemand juist kunnen invullen) en daarna goed droog maken.   
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
" Even van het topic af... Tja Mick..... veel gehoorde klacht van dierenartsen, dat fokkers direct ook denken dat ze een gerenomeerde specialistische dierarts/voedingdeskundige zijn " Anouk van Botty tja als men de lijnen kent en zich verdiept daarin en dat dan generatie lang volgt denk ik dat je wel iets kan zeggen.  Dan weet je veelal meer als wat algemene kennis van dieren in het algemeen. Vooral niet de kennis en ervaring mee wegen, dom staren naar een papiertje wat aan de muur hangt, gaat TS niet helpen.  We praten hier over een ALGEMEEN bekend probleem bij blauwe staffords in het bijzonder. Daarvan heb ik er honderden voorbij zien komen in de afgelopen 10 jaar. De oplossing voor de problemen in 99% van de gevallen, heb ik gegeven!  Wat is jouw inhoudelijke bijdrage? Ga naar een dierenarts en leeg je portemonnee, om vervolgens tot oplossing als hierboven te komen?   Nee vooral niet willen luisteren, want ergens heb je gehoord dat bla bla bla bla bla
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
" Mick, heb jij een brok met paard of konijn die daaraan voldoet?  Mag via pb. " ientje Bovenstaande brok is wat Lola krijgt. Moet eerlijk zeggen dat het voor mij even geleden is dat ik naar brokken of vers vlees heb gekeken. Onze penny krijgt deze brok ook en Banzai zit op een hele andere brok met graan.   Staan ze al jaren op en bevalt goed dus dan kijk je niet meer verder.  Banzai wil ook even gedag zeggen:  
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
https://www.petsplace.nl/renske-adult-hondenvoer-m-8717185298260-pps?weight_calc=10574&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwh4-wBhB3EiwAeJsppH7zU0v3hy-tpJSD6z2-A7qdNlj4ltNRgoZtlQQVXgsEDKoVi1H5_hoCV-wQAvD_BwE&gclsrc=aw.dsdit is de brok die Lola krijgt en goed op doet
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
" Graan en kip altijd de boosdoener is, is echt complete onzin. Verzonnen door de versvlees fabrikanten om het aan de man te brengen. Net als brok fabrikanten, klinkt heerlijk "Verse cranberries met 80% wilde hert"   Voordat je ergens een vinger op wijst? Zul je toch echt eerst door de zure appel moeten bijten en dat is geduldig uitsluiten met wat wel en niet.           " Anouk van Botty Hey Anouk, Heb je enige idee tegen wie je dit zegt? Kijk mijn post historie eens na….  Beste TS, Je mag van mij aannemen wat je wil. Ik loop pas +20 jaar rond in Stafford land. Heb ze gefokt, meeste zijn naar het buitenland gegaan en ondanks ik al 5 jaar niets meer heb gefokt, blijven mensen mij bellen. Ben jaren mod geweest op het Staffordforum. De opkomst van blauwe staffords heb ik van dichtbij meegemaakt met alle daarbij horende perikelen. Mijn schoonvader heeft notabene een blauwe inclusief alle gevoeligheden.  Maar Anouk hier weet het beter. Kent het ras van plaatjes en wat ze op wiki leest…. Die heeft echt alle wijsheid in pacht. Is natuur ook voedingsdeskundige, naast dat ze rasdeskundige is. Oh ze heeft ooit gelezen dat de vleesindustrie bla vla bla vla bla….   lang verhaal kort: voor rc geen huidproblemen, na rc wel. Zat op konijn en had geen huidproblemen. Begint het kwartje te vallen?!?  advies van mij: paard/konijn voeren. Geen kip bestandsdelen, geen graan, geen gulten. Helaas dure brok of KVV, maar goed dat bespaar je wel aan dierartskosten en kop zorgen.   met de groeten van Lola
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
Sorry alvast,   Maar men wilde tijdens de hype allemaal een blauwe, want dat werd mooi gevonden.   Blauw op blauw op blauw.....   Resultaat zit bij jou nu thuis.     Dat je een blauwe heb met allerlei allergieën, is niet opmerkelijk. Heel erg veel blauwe staffords (zowel Amerikaanse als engelse) hebben deze problemen. Slechte fok, puur voor het geld. Ik kan je helaas meer dan 10 NLse fokkers aanwijzen. Het fijne is echter wel dat er hier onder de stafford eigenaren, best wel wat kennis is nu hierover en dat er veelal met voer aanpassing, heel veel te bereiken valt.  1 van de grootste boosdoeners is graan (+plus alle varianten daarvan) 2 Kip (dus ook vetten en andere kip toevoegingen   Uit eigen hand, we hebben veel succes behaald, door een blauwe SBT op "bijzonder" vlees te zetten. Die ging in 2 weken zo vooruit dat de klachten zo goed als verdwenen waren. 1e 2 weken alleen paard, daarna konijn. Uiteindelijk waren de klachten zo goed als weg en is het contact verwaterd.    Op het staffordforum stond een hele boel hierover, helaas is die uit de lucht. Misschien kan je op FB (waar de groep nog wel leeft) even vragen naar de ervaringen en welk voedingsadvies zij hebben voor je.   las dat je KIVO heb gegeven, daar krijg zelfs mijn Noa (die serieus alles zonder problemen kon eten) last van, vooral tussen de tenen.  De RC die je nu geeft: Samenstelling Ingrediënten: Maïszetmeel, hydrolysaat van veren met een laag molecuulgewicht (bron van L-aminozuren en oligopeptiden), kopraolie, sojaolie, mineralen, plantaardige vezels, cichoreipulp, fructo-oligo-sacchariden, visolie, mono-en diglyceriden van palmitinezuur en stearinezuur veresterd met citroenzuur, dierlijk vet, tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne). Eiwitbron: Hydrolysaat van veren met een laag molecuulgewicht. Bron van koolhydraten: Maïszetmeel. Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 18%, ruw vet 16,5%, ruwe as 6,5%, ruwe celstof 1,7%, essentiële vetzuren (linolzuur) 27,2 gram/kg. Toevoegingsmiddelen (per kg): Vitamine A 36.500 IE, vitamine D3 800 IE, ijzer 42 mg, jodium 3,8 mg, koper 15 mg, mangaan 55 mg, zink 154 mg, selenium 0,26 mg, clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong 8,48 gram, antioxidanten.   Zie rood waarom je huidproblemen hebt. Graan en kip, dubbel bingo!      
honden page profiel MickMick schreef in Amerikaanse Stafford
Gemiddeld worden AST's tussen de 8 en 12 jaar oud. Het stuk van wiki komt niet overeen met wat de rasvereniging geeft. Mijn Noatje is 12,5 geworden.
honden page profiel MickMick schreef in Even m'n frustratie kwijt.
" Fietsen met een hond die zo achter blaadjes aanschiet? Vanuit mijn eigen ervaring zou ik dat toch nooit durven. Laat staan met een hond die dan ook nog eens zo krachtig is, dat lijkt me echt gevaarlijk. Nu, fietsen met de hond, ongeacht of je de hond nu vasthoudt of een hondenfietsbeugel gebruikt, is in België sowieso niet toegestaan, dus voor mij zou dit sowieso geen optie zijn.   Ikzelf heb tal van puzzels, verschillende soorten snuffelmatjes, ik verzin denkspelletjes met broekspijpen, WC-rolletjes enz. Maar of dat er nu voor zorgt dat die opvliegende blaadjes buiten ineens minder interessant worden... da's in ieder geval niet mijn ervaring. Hopelijk werkt het voor de topicstarster wel. " Marie   Dat hangt heel erg van de hond af. Onze Noa (die er niet meer is) ging ook overal achteraan, met favoriet bladjes.... Als ik die naast de fiets had, was ze op mij gericht en konden we alles in tempo voorbij gaan, zonder dat ze erop reageerde. Denk dat mijn AST wel ietsjes krachtiger was als dit hondje.    Elke hond is verschillend, wat bij mij werkt werkt wellicht voor jou hond niet. Maar het is allicht een poging waard, helpt het niet dan schaad het niet. Vaak zijn jonge honden zo druk in hun hoofd dat je ze er ietsjes kalmer mee maakt, hoewel ik er ook een heb die er alleen maar drukker van word (die zet je ermee aan zeg maar). Proberen en je komt er snel achter.
honden page profiel MickMick schreef in Even m'n frustratie kwijt.
Wil je zeker zijn dat het tuig niet stuk getrokken kan worden?: MAG - The Dog Lounge Mijn Staffords, hebben hier jaren in gelopen. Heb ze nu elders op maat laten maken, maar dat is vrij kostbaar.... Vroeger hadden ze ook dragpull tuigen, met dezelfde sluitingen. 2 kids op de slee, hondje met tuig ervoor, en gaan!!    Het klinkt alsof je een jonge hond heb met veel energie. Wellicht slim om voor je gaat lopen wat denkwerk te doen met hem, zodat ie al iets van geestelijke moeheid  heeft voordat je naar buiten gaat. Haalt mogelijk net ff een scherp randje eraf. Zo heb je bv puzzels, sneufelkleden enz. Of als je het aandurft fietsen, want wat is er nu lekkerder dan fijn een stukje op tempo te kunnen lopen ipv traag naast de baas(in) stappen..       
honden page profiel MickMick schreef in Mijn Noatje (AST) is niet meer, ben ontroostbaar...
Mijn meisje is iig weer thuis!   
honden page profiel MickMick schreef in Mijn Noatje (AST) is niet meer, ben ontroostbaar...
" Verschrikkelijk verdrietig is het, als je dierbare vriend(in) van je heengaat. En heel herkenbaar is je tekst. Nanu kwam ook bij ons in die bittere winter van 2010. En ze stierf ook na een echo bij de dierenarts, bij haar was het een enorme milttumor waar we niks van hadden gemerkt en die ging bloeden. Ze was nog steeds zo energiek, had die week nog 12 km spoor gebaand door de diepe sneeuw in de ardennen.  Het is nu 9 maanden geleden dat ze stierf en nog steeds ben ik er kapot van, nog steeds is er die wanhoop: 'meisje, kom toch terug!' Ik wens je heel veel sterkte toe, en warmte en steun uit je omgeving. Want het is zwaar om dragen, zoveel verdriet. Knuffel voor jullie!      " Alaska's Finest!   Het is ook simpelweg te snel, geen rustig afscheid, geen laatste special rondje, vleesje niets ineens is ze weg. Dinsdag avond liep ze nog te zeuren om der kong, hebben we nog heerlijk kort gespeeld. Dachten eigenlijk van heh het gaat weer wat beter...   Ze had nooit wat, met de andere 2 regelmatig naar DA gegaan, maar zij, onze tank, onverwoestbaar. tot woensdag...    Dank jullie allemaal voor jullie reactie, ik ben geen prater, maar dit helpt me wel!
honden page profiel MickMick schreef in Mijn Noatje (AST) is niet meer, ben ontroostbaar...
" Heel veel sterkte. Wij snappen allemaal je pijn en verdriet. Het brandt gewoon zo erg! helemaal goed dat je hier een topic opent. Per slot van rekening was het je famillielid en heeft ze ook vaak genoeg mogen shinen op dit forum. " lyanne   De vliegende Noa heeft hier ooit een foto wedstrijd gewonnen idd...
honden page profiel MickMick schreef in Mijn Noatje (AST) is niet meer, ben ontroostbaar...
Heb altijd een hekel aan dit soort topic's en lees ze zelden tot nooit, dacht dat het aandacht trekkerij was, maar nu het mezelf overkomt, zoek ik dus net als al die andere mensen steun en dat heb ik nodig....   13 jaar geleden, wilde mijn vrouw een hond. Van mij hoefde dat niet zo nodig, want het beperkt je behoorlijk. Maar goed na maanden rond kijken, bij kennis met honden te hebben gepraat enz enz Besloten we een hond te gaan zoeken. Ik wilde geen klein hondje, maar ook geen echte grote.   Uiteindelijk kwamen uit bij een Amerikaanse stafford, die had alle eigenschappen die bij ons paste en zo gingen we op zoek. Binnen no time had ik een fokker gevonden die op dat moment nog een pupje had. Ze was niet showwaardig (overbeet) en had een klein navelbreukje. Voor ons totaal geen probleem, shows vonden wij toch al onzin en navelbreukje was makkelijk te verhelpen.   Eind 2010 was het dan zover, we mochten Stocky rascals Yazira gaan ophalen. Noa noemde we haar, wat staat voor beweging. Die beweging had ik heel hard nodig, want na het krijgen van een tweeling, had ik me behoorlijk laten gaan en was veel te zwaar.   Zowel ik al mijn vrouw hebben diverse cursussen gedaan met haar, in de bittere winterkou.... Mevrouwtje had al heel snel door hoe je extra snoepjes kon krijgen en was een voorbeeldig leerling!   Ze kreeg een jaartje later een honden "vriendje", Ziggy, helaas was dat voor korte duur. Ziggy was door zijn 10 vorige bazen zo mishandeld dat ie niet meer .... De oud gediende hebben dit verhaal vast al eens gelezen.    6 maanden daarna kreeg ze opnieuw een "vriendje" puppy Banzai. Wat was ze gek op hem. Na overduidelijk de moederrol aan en genoot! Ze heeft ons enorm geholpen, hem op te voeden tot het prefecte hondje wat hij is.   5 jaar later, kwam kleine draak Penny erbij. Ook hier na ze weer de moederrol aan. We hebben wat afgelachen met de 2 dames. Papa Banzai moest niets van der hebben, maar Noa was helemaal blij.   Het afgelopen jaar merkte we dat ze ouder begon te worden. Alles begon in een iets rustiger tempo te gaan. Hey we worden allemaal ouder toch? Ze was nog steeds de stuiterbal die door iedereen gekroeld wilde worden en oh wee als je haar de kans gaf, want dan klemde ze je hoofd tussen der poten en kreeg je een oneindige wasbeurt.     Vorige week vroeg een passant, zeker nog een jonge hond, toen Noatje al der charmes in de strijd gooide om een kroel te krijgen. Aandacht van mensen was ze al vanaf dag 1 gek op. Haar dag kon niet meer stuk als ze aandacht kreeg en van een onbekende al helemaal.   Vorige week vrijdag, wilde ze der eten niet. Was wel vaker zo dat ze een maaltijd oversloeg. Maar iets was er vreemd, want ze was tammer als normaal. Zaterdag heeft ze een flink rondje gelopen, maar was ze ook al erg tam. Zondag leek er niets aan de hand. Maandag lag ze te rillen na der eten, hmmm toch niet goed. Lekker wat extra dekentjes erbij en mevrouw ging ontspannen slapen. Maar s'avonds wilde ze niet de trap op naar bed. Dinsdag moest ik vroeg weg voor het werk (werk meestal thuis), maar toen ik sávond thuis kwam, lag ze weer te trillen. Oke nu toch maar even naar de DA voor een checkup. Konden woensdag terecht. Woensdag ochtend, tijdens het eerst rondje zwakte ze door der poten. Arts gebeld of we eerder konden komen maar helaas.  Naar de dierenarts, ze liep zelf naar de auto en met een beetje hulp, klom ze bij mijn vrouw op schoot. Heel de rit zat ze naar buiten te kijken en luchtjes op te snuiven. Bij de DA liep ze netjes mee naar binnen en liet ze zich zonder te mopperen onderzoeken, kusjes voor de DA waren natuurlijk onvoorkombaar. Bij het bloedprikken kregen we de eerste schrik, er was bijna geen bloed te prikken, kwam nauwelijks wat uit. De DA had niets vreemds gevoeld, maar vertrouwde het ook niet. Ze zakte ineens weer door der poten en liet der plas lopen.    Natrium en kalium te kort. Dat was wat er uit het bloedonderzoek kwam en uit de urine onderzoek bleek ze een blaasontsteking te hebben. Ze namen haar op. Infus om de te korten aan te vullen en zodra er een mogelijkheid was, toch even een echo maken om verder te kijken. We werden "weggestuurd" zodat ze even rustig het infus zijn werk kon laten doen. Toen had ik al het gevoel ik wil niet bij der weg, maar goed mijn vrouw had er nog vertrouwen in en we hebben een hele goeie DA, dus oke. Even snel naar huis gereden, pasta gekookt voor de kids, training afgelast voor mijn elftal, en weer terug.   Bij binnenkomst werden we door de DA gelijk naar een kamer meegenomen. Dan voel je gelijk aan alles dat het foute boel is. Ze had slecht nieuws, heel slecht nieuws. Bij de echo was te zien dat haar hart omgeven was met vloeistof (bloed) en er een hele grote tumor in/op haar hart zat. Niets meer aan te doen en advies was uit haar lijden verlossen. En dan stort de wereld in elkaar. Ik met mijn grote bek en stoer voorkomen.... ineens niets meer van over. Heb sinds dat moment nog geen uur droog gehouden.   Snel naar Noa, die zoals altijd ons begroeten met turbo waai staart, probeerde overeind te komen, maar dat lukte niet meer. Eerst ben ik bij der gaan liggen en heb afscheid proberen te nemen, toen mijn vrouw. De boys gebeld of ze nog afscheid wilde nemen, want dan had ik ze gehaald, maar die vonden het zo al moeilijk genoeg, dus nee.    Noa had het zwaar, dus DA verzocht te doen wat onvermijdelijk was. Bij het slaapmiddel inbrengen, legde ze der hoofd op mijn vrouw der arm. toen het ander middel en weg was ze.   Ik ben er kapot van, ja ze heeft een geweldig leven gehad, heel veel liefde gehad en bijna alles wat der hartje begeerde, maar verd wat voelt dit kl*te. Weet me geen raad zonder mijn wijfie...      
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
Laten we Anouk niet afbranden, want ik snap haar reactie wel, naja deels.   Ze heeft denk ik het idee, dat het oplosbaar is, of althans deels. Gezien haar eigen positieve ombuigingen ervaring.   Daarom dat ze onze reacties als heftig ziet, echter heb ik iig de andere kant gezien en andere ook zo aan hun reacties te zien. Van jaren en jaren investeren op je teentjes lopen, je eigen leven op halt zetten met betrekking tot kinderwens aan toe. Om vervolgens na jaren "klooien" alsnog het besluit te moeten nemen. Wellicht dat als ze die ervaring ook zou hebben, ze wat minder in de roze wolk zou geloven. Het is prima om die mening te ventileren, maar in dit geval denk ik dat het al te ver is. Ik heb respect voor de keuzes die TS zal moeten gaan maken. Ik hoop echter dat dit niet een hond word net als de mijne, waarbij pas baas nummer 10 de juiste stap maakt.    
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
" Dat heb ik idd gemist maar ik heb Mick ook niet beoordeeld of heb loze aannames gedaan van zijn verleden ervaringen Ik beantwoord lauter en alleen zijn aannames over mij en mijn ervaringen. Mick reageert vanuit zichzelf op mijn reactie tegenover Benny en dat was misschien wat heftig maar nogmaals? Vind ik het uitermate shockend dat er een laten inslapen advies wordt gegeven als iemand hier NET voor het eerst een vraag komt stellen of om advies in te winnen omtrent gedrag. " Anouk van Botty   Heftig? ik ben voor mijn doen, heel erg op mijn woorden aan het letten, als ik werkelijk zou plaatsen wat ik denk....   Ervaring met honden die al tig keer zijn herplaatst met al het leed bij honden en eigenaren, doet wel iets met je moet ik zeggen. Die ervaring zorgt dat ik nogal snel dit soort uitspraken doe, omdat ik het al veel te vaak mis heb zien gaan, tot verminking van kinderen aan toe.... Soms is de pijnlijkste oplossing nu het beste voor eigenaren en omgeving, ook wel de moeilijkste beslissing. Je kan bakken geld uit het raam kieperen aan allerlei "hulp" zonder geholpen te zijn.    Ideaal beelden schetsen is makkelijker als met beide voeten op de grond staan en de werkelijkheid onder ogen zien.
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
Misschien goed TS om zelf even terug te lezen: Wij wonen in de stad en ik durf al absoluut niet zelf met haar te wandelen door de stress tril ik de hele wandeling Dat ze niet met mannen (of überhaupt mensen) kan, zijn we dus zelf achter gekomen toen ze voor ons huis bijna een passerende fietser van de fiets af trok, een wandelende passant in de hand beet, de loodgieter aanviel, de buurvrouw in haar been beet, mij enkele keren heeft gebeten en een buurman heeft gebeten en zijn jas verscheurd uit woede. Nog maar niet te praten over alle honden die ze heeft aangevallen. We hebben inmiddels een heel assortiment aan muilkorven, met allen hetzelfde effect Ze zegt ook dat haar gedrag dan ook niet zal verdwijnen, wellicht wel te managen is met veel trainen. Dat trainen hebben we gedaan, maar ze blijkt ook nog eens erg prikkelgevoelig. Dus ze zit continu al hoog in haar spanning omdat ze op alles (wil) reageren haar kopje is gewoon te vol. De dierenarts heeft gekeken of er niks medisch aan de hand is, dat is uitgesloten.  Ik ben zo bang dat het mis gaat, dat iemand haar agressie onderschat  Maar omdat we beiden continu gestresst zijn, reageren we het op elkaar af  Ik denk dat het voor haar te veel gevraagd is om in een stad te leven. Ik gun haar een stressvrij leven, ze is hier niet gelukkig.   Maar volgens Anouk is het oke en moet je nog ff doorzetten. Sorry maar als ik dit lees zou ik niet wachten tot het weekend. Dit is geen leven, voor hunzelf niet en de hond ook niet.   Herplaatsen, kleine kans bij iemand met een hutje op de hei, grotere kans dat je iemand hetzelfde aandoet als je zelf ervaart. Is dat dan nog fair?    
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
Toch nog even als aanvulling;   Ik heb 10 jaar geleden in een vergelijkbaar pakket gezeten, met een hond die naar alles en iedereen uitviel en ook echt gericht voor de kill ging en als dat niet lukte, zich naar ons keerde (kwam ook pas na x weken). Na maanden "klooien", uiteindelijk de beslissing genomen. 10 jaar na dato nog steeds overtuigd dat we het juiste hebben gedaan, maar gevoelsmatig nog steeds het gevoel van falen te hebben. Wij waren baasje nummer 10.... kwamen we later achter. Die hond hadden ze allang zijn rust moeten gunnen! Het advies geven van achter een scherm is heel makkelijk als je nooit zo'n soort hond heb gehad, want je kan totaal niet inschatten wat het met je gezin doet. De impact die het op je dagelijkse leven is enorm, dat onderschatten velen. S 'ochtends aan het ontbijt al naar je hond kijkende, van je moet zo uit, terwijl je je energie je schoenen uit voelt stromen. Het dagelijkse gevecht aan te moeten om met je ziel onder de arm, de deur uit te lopen, om vervolgens geen enkel moment meer te kunnen genieten vanwege alle bij gedachten. Maar heh Anouk als jij dat niet zo'n punt vind, neem jij hem toch ff over en laat je ons zien, dat ik ernaast zit. Ik kom je taart brengen als het je lukt hier binnen 2 jaar een "normale" hond van te maken!!
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
" Niet gehad die ik niet durfde uit te laten of te verzorgen maar wel uitgelaten en opgepast Zelfs eentje die tijdelijk in het dierenasiel verbleef vanwege prive omstandigheden van het baasje. Niemand dorst de hond uit te laten daar en iemand moest het doen. Maatje vier keer groter dan die jij hebt, Mick. Moeilijke adoptie katten gehad en Botty is mijn derde aanlopertje. Twee moeilijke paarden moeten verzorgen en bereiden in mijn jongere jaren. Dus om er zo maar van uit te gaan dat ik totaal geen ervaring heb met gedragsproblemen? Beetje kort door de bocht Mick....     " Anouk van Botty   Of te wel, niet in huis gehad, waar je 24/7 voor op je tenen liep. Andere diersoorten vind ik niet vergelijkbaar, ga hier ook niet beginnen over mijn midden - Amerikaanse cichliden. Een hond, kameraad, moet je plezier aan beleven. Tuurlijk zijn er altijd wat mindere zaken, dat je niet meer vrij kan gaan en staan wanneer je wil zonder rekening te houden met. Een dergelijk hond, levert je 24/7 stress op. Wil jij 24/7 in de stress zitten?  Misschien eens lezen wat dit soort dagelijkse stress veroorzaakt, want ik zeg je dat doet niemand goed!  Het herplaatsen van een dergelijke hond vind ik niet kunnen. Je zorgt zelf voor oplossing en je zadelt niet een ander met dergelijk problemen op. Als dat niet binnen redelijk termijn kan, is er een oplossing. Niet de leukste en heel erg verdrietig, kan ik uit ervaring zeggen. Ik ben niet kort door de bocht maar realistisch, ik zit niet op een roze wolk en heb gezien wat het met eigenaren en honden doet als je te lang probeert met minimaal resultaat. Ik kan je een lijstje met namen en nummers geven van dit soort mensen. Wellicht zou dat je ogen openen ipv geloven in sprookjes.  
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
" Misschien een wat overtrokken reactie van mij?  Maar ben der een beetje geshockeerd over. Dat iemand die net voor het eerst een vraag stelt over een situatie waar wij allen nog de hoed van de rand weten? EN er staat ook duidelijk bij dat de GT zegt dat het zeker wel te managen valt? Om dan een inslaap advies te geven?!?!   Kettinghond? Is waakhond dus in het ergste geval? Kun je hem daar op trainen, voldoende mensen die bijtcursussen doen of jachttrainingen hier.   Er zijn dus nog best heel veel opties voor deze hond om gelukkig te worden en zo ook het gezin waar die nu verblijft. " Anouk van Botty   Zeg Anouk, heb jij ooit een hond gehad die je niet durfde uit te laten, omdat het bijna onverantwoord is of iig zo ervaren word? Heb jij ervaring met honden van dit formaat en hoeveel kracht ze hebben? Leuk dat een dergelijke hond te managen is volgens die GT, maar weet je hoe het is om met de stress zoals TS aangeeft te ervaren rond te moeten lopen?   Als je geen weet heb wat een ketting hond is, zal je het ook niet gaan begrijpen. Maar ik zal je een beeld geven, vanaf 4-5 maanden, gaan ze aan een boom met een ketting om de nek. Veelal in een bosrijk achtig gebied, meestal iig ver achteraf. Zet zo'n hond in de stad en die word helemaal gek van alle prikkels, gaat alles als bedreiging zien en is een tikkende tijdbom!   Er zijn best heel veel opties, schrijf je. Nou vertel, want ik kan je uit ervaring zeggen, dat die optie bijzonder moeilijk vindbaar zullen zijn. Ja herplaatsen en een ander opzadelen met deze problemen en dan hopen dat de "nieuwe eigenaren" de problematiek meekrijgen, want zo'n hond gaat geen kans krijgen als ze eerlijk zijn, dus zal ie jaren wegkwijnen in een hokje. Nieuwe eigenaren krijgen de problematiek echt niet mee en tada er komt op media iemand vragen wat ze hiermee aan moeten.    Soms is het beter om een dergelijk hond zijn rust te geven. Voordat het gruwelijk misgaat. Een hond die zoveel stress ervaart geniet niet van het leven.        
honden page profiel MickMick schreef in Crufts 2022
" Is dat niet dat evenement waar ze hele kromme Duitse herders als winnaars uitroepen? " Chantal   Yep dat is helaas maar een van de voorbeelden, waar deze show de plak volledig misslaat.   2 of 3 jaar geleden een SBT kampioen die niet eens normaal kon lopen, was niet om aan te zien.    
honden page profiel MickMick schreef in Jack russell agressie
Ik zou heel snel zorgen dat ze elkaar kunnen verdragen, vriendjes worden hoeft niet, maar elkaar negeren zou al een hele stap zijn. Dan is de kans kleiner dat het meteen mis gaat zodra ze bij elkaar kunnen.   Te beginnen gezamenlijk gaan lopen, eerst met redelijk afstand van elkaar en die afstand steeds ietsjes kleiner maken. Moet de buurman wel mee willen werken.   Maar waar is het in oorsprong misgegaan? Want een jack herkent de geur van een hond en zal het dus niet als klein wild zien. Dus er is iets geweest wat dit triggerd.    
honden page profiel MickMick schreef in Tips om pil te doen laten eten
Stukje Gelderse worst, snee aan de zijkant, pil erin en hap slik weg
honden page profiel MickMick schreef in Engelse staffordshire bull terrier
Beide werkgefokte SBT's met Iers bloed, enorm pittig!! Maar zoals je ziet kan het goed gaan. De eigenaar van deze 2 nakomelingen van mijn Banzai, weet wat ie doet en heeft er zeker het 1e 1,5 jaar continu bovenop gezeten. Resultaat liegt er niet om.   Toen hij het wilde doen, heb ik hem voor gek verklaart, want ik zag het niet goedkomen. Mijn banzai wil elke kat op zijn bord leggen....
honden page profiel MickMick schreef in Engelse staffordshire bull terrier
Hoi Pieter,   Als voormalig SBT fokker, kan ik je denk ik wel advies geven ;)   SBT en katten, ja het kan in 99 van de 100 x. Zelfs met de werkgefokte SBT's is het mogelijk. (werkgefokt, is oud karakter, dus bijzonder pittig in gedrag). Maar alles valt of staat met hoe jij/jullie ermee om gaan.   Maar nu komen de lastige vragen: 1. Ben je bereid je hond altijd aan de lijn buiten te houden? 2. Vind je dat honden sociaal moeten zijn naar andere honden? 3. Wil je beperkt worden in vakantie adressen? 4. Vind je het op straat niet erg om met de nek aangekeken te worden? 5. Heb je energie voor 10 en ben je graag in alle weers omstandigheden buiten?   Zoja Pb me maar dan help ik je wel om een aantal verantwoordelijke fokkers aan te wijzen. Overigens zijn vragen altijd meer dan welkom!!
honden page profiel MickMick schreef in Vuurwerk protest 27 Nov
" Lekker antwoord. Eerst de angst voor vuurwerk bagatelliseren, maar geen oplossing bieden voor dieren zonder eigenaar. Ik zal de oplossing geven; een vuurwerkverbod voor iedereen. Gemeenten kunnen prachtige lichtshows geven of drone shows. Een stuk vriendelijker voor mensen, dieren en milieu.   Er is geen enkele legitieme reden om vuurwerk nog toe te staan, hoewel mensen wel weer zullen roepen als 'traditie'.   Vroeger was het een traditie om mensen op de judaswieg te zetten als veroordeling van een strafbaar feit. Laten we die traditie weer invoeren voor iedereen die illegaal vuurwerk afsteekt. Ik kom juichen. " Saartje   Huilen om de arme diertjes, maar vervolgens mensen willen folteren... Jij ben af!
honden page profiel MickMick schreef in Vuurwerk protest 27 Nov
" Zou dat in nederland haalbaar zijn ? Er zijn al veel gemeentens die een vuurwerkshow hebben, ben ik voor...waarom niet in iedere gemeente en in iedere stad...geen afsteken meer door consument, maar vuurwerkshows... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .   Ik denk dat het haalbaar is, maar vrees dat dat er nooit doorheen komt, door de verschillende belangen. Dus we polderen verder en lossen niets op....
honden page profiel MickMick schreef in Vuurwerk protest 27 Nov
" Hoe train je die wilde dieren dan? " Saartje   Hoe vangt een koe een haas?
honden page profiel MickMick schreef in Vuurwerk protest 27 Nov
" Misschien kun je je skills ook inzetten om mensen te heropvoeden, dat zou een heleboel problemen voorkomen en de wereld beter maken  " Stabij Gijs   Heb elk jaar een team van jongens onder mijn hoede. Dus ik doe mijn best om ze beide kanten van het verhaal te tonen. Dus dat doe ik al! 
honden page profiel MickMick schreef in Vuurwerk protest 27 Nov
" 290 op de teller mick , je bent geweldig..  geen angstige honden nimmer wat aan gedaan, maar hoor en zie wat het bij dieren aanricht, hier in mijn straat een dierenpark, daar wordt geen vuurwerk afgeschoten in hun nabijheid...de dieren die er zijn zitten doodsbang opgesloten, reetjes, varkens, ganzen , geitjes enz....vrijwilligers zijn er in de late avond voor de dieren, gelukkig woon ik in een gebied waar amper vuurwerk is alleen om 12 uur tot een uur of half twee met oud jaarsavond...nee ze hadden het niet moeten verbieden, nederlanders kunnen niet zoals in andere landen zonder vuurwerk, raken dan op tilt die hollanders...het vuurwerk van tegnwoordig is anders dan vroeger, de bommen die er tegenwoordig zijn behoren toch niet tot het siervuurwerk.....en een verbod  wordt opgevolgd in nederland tot andere dagen het af te steken en dat is allemaal illigaal vuurwerk.... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .   Als je het mij vraagt, niet dat je het doet, maar vooruit: Kijk naar Frankrijk 14 juli, dat is hoe het in NL op oudejaarsdag zou moeten gaan plaats vinden. Dan sla je 2 vliegen in een klap, geen rommel en rotzooi overal. Locaties om de shows te geven zijn met enige redelijkheid overal wel te vinden, zonder de impact die het nu heeft. Geen maanden lange overlast (als ze eens iets aan handhaving zouden doen) en voor de liefhebbers een mooier show als dat ze zelf kunnen kopen.  
honden page profiel MickMick schreef in Vuurwerk protest 27 Nov
" Mick, jij vind het heerlijk om te provoceren he...heerlijk die .forummers over de P.  " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .
 

Vrienden van Liek

honden foto van Mick

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^