HondenPage baasje ~ Luna & Lèxi ~

Wat schreven de vrienden van ~ Luna & Lèxi ~ op het forum

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in 52 weeks of Willow. 1 jaar <3
Wat een leuke pup heb je!  Fijn dat het zo goed gaat. Veel plezier bij cursus!
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Kaylin en haar epilepsie ( 3 weken aanval vrij )
Wat fijn dat het zo goed gaat! :D
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Stank poepzakjes, goede bak gezocht
Bedankt voor de tips! Ik ga eens vergelijken en reviews bekijken :D  @liz Ik had gewoon zo'n voercontainer van de dierenwinkel. zoiets: Ik ga een mailtje/brief aan de gemeente sturen. Zo'n zijvakje lijkt me wel een goed idee, dus ik zal in ieder geval vragen of ze niet zoiets kunnen doen. Er worden nog een paar honderd huizen gebouwd in deze wijk, dus ik hoop dat ze als ze dat hier niet gaan doen, dat voor de mensen die daar komen te wonen meenemen als tip. Ik denk alleen niet dat ze overal open afvalbakken zullen plaatsen, omdat mensen dan daar al hun afval gaan dumpen omdat dat gratis is, maar ik vind wel dat er bij het parkje, de speeltuin en de bushalte op z'n minst een bak hoort te staan. Iemand uit de wijk had al een eigen prullenbak neergezet bij het parkje waar iedereen gebruik van kon maken, (daar lagen ook netjes alleen hondenpoepzakjes in) maar de gemeente heeft deze weggehaald. Nu ligt er soms zelfs op de stoep poep, omdat mensen het niet meer opruimen. Behalve dat het gewoon echt smerig is, kunnen andere dieren daar ook ziek van worden en kan je er een rattenplaag van krijgen. Ga het dus wel melden en vragen of ze er wat aan kunnen doen, maar ik gok dat ik voorlopig nog even moeilijk moet doen en voor mijn eigen zakjes zo'n ding moet kopen 
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Hond wil plots zijn brokken niet meer. Help!!
" Zo eentje hadden wij al omdat hij zo verzot was op acana dat hij schrokte. Dus zal niet de oplossing zijn. " Katrien Ah dat is jammer. Je zou kunnen proberen om een deel als beloningssnoepjes te geven verdeeld over de dag.
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Stank poepzakjes, goede bak gezocht
Ik ga eens kijken naar zo'n babyemmer! Zakjes met geur houden helaas de stank niet echt tegen. Heb net die zakjes meebesteld bij zooplus met het kauwmateriaal. Hoop dat dat al iets scheelt :) Bedankt voor het meedenken!
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Stank poepzakjes, goede bak gezocht
" Azijn er op, een voerton op het balkon die sluit goed af, azijn op de zakjes, ik doe de drollen gewoon het riool in, mijn huis stinkt echt niet hoor....en de zakjes kan je dan in een voerton gooien met azijn erop, en eens in de zoveeltijd weg doen....staan er nergens geen bakken buiten waar je het kwijt in kan ?...je wandeld en he ruimt het op ? En dan neem je de zakjes mee naar huis ?? Nergens een bak ? " Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin Voerton werkte helaas niet, maar azijn kan ik wel proberen! Nee echt nergens prullenbakken.  Zelfs niet bij speeltuinen en in het parkje. Als ik een lange wandeling maak loop ik soms meer dan een uur met een zakje :/
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Hond wil plots zijn brokken niet meer. Help!!
Mila heeft ook zo'n fase gehad. Ik heb toen zo'n slowfeederbak gekocht en toen waren de brokjes weer helemaal interessant.   
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Stank poepzakjes, goede bak gezocht
" Tja, de drollen van de honden doe ik in de wc gooien, de lege zakjes gaan dan de kliko in....geen stank, op de zakjes die leeg zijn kan je wat azijn spuiten... " Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin Helaas hebben wij geen kliko en gaat het al stinken in huis als ik met de zakjes door het huis naar het balkon loopt. Ik zie het om eerlijk te zijn niet zitten om de zakjes thuis open te maken, omdat het dan in huis gaat stinken en ik nog steeds met (lege) stinkende zakjes zit..
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Stank poepzakjes, goede bak gezocht
Sinds een paar maanden wonen wij in een flat, waardoor wij geen kliko meer hebben om de poepzakjes van de honden en de kat in te gooien. In plaats daarvan hebben wij nu een ondergrondse container, waarbij je 1,50 betaalt per keer dat je hem opent. Er zijn geen normale prullenbakken in de hele wijk en als ik de zakjes in de dichtstbijzijnde open prullenbak wil gooien moet ik eerst een kwartier fietsen.(wij hebben geen auto)   Er staat nu een vuilniszak op het balkon, maar die stinkt nogal, dus we zijn op zoek naar een oplossing. We hebben een tijdje zo'n afgesloten bak van de dierenwinkel gebruikt en hebben een gewone vuilnisbak geprobeerd, maar de geur blijft er doorheen komen. Bij het weggooien van de zak bleef ook altijd een lucht in de bak achter die er niet meer uit ging. Nu gooien we de zakjes elke drie dagen weg, maar dit is niet handig zo. Daarom ben ik opzoek naar een bak voor op het balkon voor de poepzakjes die de stank tegenhoudt. Hebben jullie nog aanraders?
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
Een positieve update hier   Ik ben vergeten te updaten de vorige keer, maar wij hebben een aantal gesprekken gehad met zowel onze oude als onze nieuwe dierenarts. Ook is Mara helemaal onderzocht. Ze hadden een bacterie gevonden in haar poep en Mara bleek wormeneitjes te dragen(dit kan komen doordat ze vaak poep at). Hier is ze ondertussen voor behandeld. Ook hebben we haar overgezet op speciaal voer.   Ook hebben wij gesproken over Mara's gedrag. De dierenarts verwachtte vooral dat de verhuizing veel impact gehad heeft op Mara. Daarom hebben wij alle veranderingen die op dat moment plaatsvonden in ons nieuwe huis stopgezet en hebben wij geprobeerd om alles zoveel mogelijk hetzelfde te doen. Enkele voorbeelden: - Als de honden alleen blijven, blijven zei altijd in dezelfde ruimte en alles in deze ruimte staat altijd op de zelfde plek. - We gebruiken de relaxopet iedere dag om dezelfde tijden - We wandelen 4x per dag op dezelfde momenten, waarvan 3x per dag hetzelfde rondje van ruim 20 minuten en 1x een standaard rondje van 30. 1x per week gaan we uitgebreid wandelen. -Het zicht naar buiten is geblokkeerd door gordijnen/raamdecoratie. Naar buiten kijken kan alleen als de honden daar bewust voor kiezen. (vermindering prikkels)   Deze dingen hebben ervoor gezorgd dat het veel beter gaat met Mara momenteel! We zien heel veel vooruitgang. Ze is veel rustiger in huis, blaft minder hysterisch en is minder gestrest. Ook blaft ze tijdens het uitlaten minder als er iets gebeurd of als we iemand tegenkomen en is ze een stuk relaxter. Ze is ook een stuk vrolijker, minder nerveus en een stuk zelfverzekerder. We zijn er nog niet, maar we zijn goed op weg!    We gaan dus echt de goede kant op. In de vakantie willen we het huis afmaken. We zijn benieuwd hoe dat zal gaan.  
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Kaylin en haar epilepsie ( 3 weken aanval vrij )
Wat fijn voor Kaylin! Veel plezier op vakantie 
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Wachten op een Hollandse Smouspup: Thuis!
Wat een leuk filmpje! 
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Rust zacht mijn lieve lieve Bolleke, .bijzondere dag p 9....alweer een jaar..
Heel veel sterkte vandaag. 
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Wachten op een Hollandse Smouspup: Thuis!
Heel veel plezier vandaag! 
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Op weg naar Nanook's eerste nestje - 14 dagen (vanaf p.9)
Gefelicteerd!! 
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
Mara gaat morgen naar de dierenarts om in ieder geval lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Mara heeft de laatste tijd vaak slappe ontlasting en diaree. Dit kan door de stress komen, maar het kan ook een oorzaak zijn. We willen gewoon zeker zijn dat ze nergens pijn heeft.   ook is mara 4x per jaar loops. Dat is erg vaak, dus het kan zijn dat ze gek wordt van de hormoontjes. We willen de dierenarts dus het een en ander vragen hierover.
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Wachten op een Hollandse Smouspup: Thuis!
" De pups waren moe van vorig bezoek dus we hebben er een flitsbezoekje van gemaakt.   Ik heb de draagzak achter gelaten, kan de fokker lekker met ze naar buiten en kan Lucie vast wennen.     Vrijdagmiddag ga ik weer. Zondag 18 mag ik haar ophalen als t zo goed blijft gaan.   Ik had haar liever nog wat langer gelaten omdat t nog zo'n klein frutseltje is maar de fokker wil er niet nog 1 aanhouden.   We hebben nog 2 weken! " Paddy, Finley (Kees) Wat is ze toch een schatje! De 18de is al dichtbij, al zal dat voor jullie anders voelen. Gelukkig kunnen jullie (en wij) tot dan genieten van deze leuke foto’s :)
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Draagt jouw hond een penning?
Mijn honden dragen geen penning, want als ze loslopen dragen ze geen halsband/tuigje. Mijn honden lopen nooit echt weg en mocht dit wel ooit gebeuren, wat zeer onwaarschijnlijk is, zijn ze gechipt. Mijn honden rennen en springen graag door de struiken, dus het zal niet de eerste keer zijn dat ze vast komen te zitten door de halsband...
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
" Ik snap niet helemaal goed hoe zo een relaxopet precies werkt. Is het rustgevende muziek? Ik heb op de site gekeken, maar ik snap het niet, of ik interpreteer het verkeerd. " Odette * Bacchus  Ja zoiets, Het is een speakertje dat een muziekje afspeelt met rustgevende tonen. Het geeft, in hoeverre ik nu kan beoordelen, een veel beter effect dat het gewoon aanzetten van de radio. Misschien door de herhaling van het melodietje, de tonen combinatie of het achtergrond geluid (soort in en uit ademen), maar de combinatie lijkt precies goed te zijn voor mijn honden om er rustig van te worden. Ik denk dat dit effect er mogelijk mee te maken heeft dat ze onderzoek hebben gedaan naar welke geluiden nou het meest 'effectief' zijn.   Het ding kan na de introductie op een stand worden gezet die de honden wel horen, maar wij niet, zodat we (gelukkig) niet eeuwig mee hoeven te luisteren. Het speakertje is ook klein dus hij kan mee naar buiten om haar buiten wat rustiger te krijgen, maar zover zijn we nog lang niet   Ik weet nog niet of ik hem de hoge prijs waard vind en er zijn vast ook andere muziekjes die werken, maar na maanden achteruit te zijn gegaan zie ik nu eindelijk een kleine vooruitgang :)
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
We hebben de RelaxOPet aangeschaft! We zijn nu op dag 5 van de wenfase en ik merk dat Mara sinds twee dagen nog dieper in rust is als ik hem tijdens haar rust moment aanzet.   Aangezien Mara zo'n twee uur rustig(er) blijft als de relaxopet aan staat wil ik hem in plaats van tien dagen drie uur, twintig dagen zo'n twee uur lang aanzetten om haar te laten wennen.    Ik denk dat we, wanneer we gaan beginnen met het trainen/oefenen met de RelaxOPet, eerst ga proberen om Mara wat zelfstandiger te maken en te kijken of het lukt om Mara en Mila voor een korte periode (natuurlijk langzaam opgebouwd) in aparte ruimtes van het huis kan laten. Ik hoop dat ze daardoor wat minder gefocust is op Mila en daardoor iets zelfverzekerder wordt. Als ze in huis wat rustiger en zelfstandiger wordt, wordt ze dit misschien buiten ook.   Ik wil ook zodra het kan weer met haar naar cursus, maar ik denk dat dat op dit moment nog te veel prikkels voor haar zijn.   Verder probeer ik Mara's gedrag tijdens het wandelen te beïnvloeden door elke paar secondes iets op een rustige positieve toen tegen haar te zeggen, omdat ze me dan aankijkt. Het zou namelijk best kunnen zijn dat ze een link heeft gelegd tussen het horen van haar naam tijdens het wandelen en het passeren van een andere  hond/kat/persoon, waardoor het proberen haar af te leiden een tegenovergesteld effect had dan de bedoeling was. So far lijkt er een heel klein beetje verbetering in te zitten :)   Ik zal over een tijdje weer updaten en vertel dan gelijk hoe de relaxOPet bevalt.    
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Zijn hondjes uit het buitenland vaker ziek?
Ik denk dat het een beetje afhankelijk is van de leeftijd waarop de hond bij het asiel komt. Bij zwerfhonden overleven eigenlijk alleen de sterkste, omdat ze afhankelijk zijn van het eten wat ze vinden en er niemand is die ze verzorgd als ze ziek worden. Een puppy in een asiel in het buitenland krijgt deze zorg misschien wel, waardoor ook minder gezonde hondjes dingen overleven waar ze anders aan waren overleden.   Ik denk daarom dat hondjes die al een paar jaar oud waren voor ze werden opgevangen minder vaak een erfelijke ziekte krijgen dat pups uit het buitenland, of ongeteste hondjes uit Nederland. Voor virusjes en andere nare dingen die honden oplopen in de omgeving waar ze wonen zal het niet veel uitmaken waar de hond vandaan komt.    (edit na lezen van je post over een nieuw hondje) Wilde er nog bij zeggen dat als jullie voor dit hondje willen gaan ik er zelf gewoon voor zou zijn gegaan. Als je een hond neemt met stamboom van een gezond ras heb je minder kans dat je hond iets zal krijgen, maar dat is geen garantie, want je kan ook gewoon pech hebben(of geluk). Daarom is een spaarpotje altijd handig. :)
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
ik heb de RelaxODog besteld. Ben benieuwd  :)
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
"  Ja, maar dit is hoe het nu gaat - en dat moet je zelf ook gaan loslaten!!!   Op het moment dat je meer rust in dat lijf en koppie krijgt, wordt het anders, meer ontspannen en makkelijker de aandacht vast te houden. " Careana  Ik weet het en op een dag gaat het lukken 
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
" Ik heb een hondje dat vooral blaft uit onzekerheid en bij haar helpt het goed als ik altijd tussen haar en andere mensen/honden/andere dingen waarvan ze bang is, blijf. Dan lijkt ze zich een stuk veiliger te voelen en blaft ze (bijna) niet meer. Ik moet haar ook wel bij me roepen en aan de juiste kant houden voor ze begint te blaffen. Vanaf ze blaft, is het te laat bij haar.    Binnen in huis blaft ze vooral wanneer ik of mijn vriend niet thuis is. Dan voelt ze zich ook net iets minder op haar gemak (want ze vindt ook dat we altijd allemaal bij elkaar moeten blijven - als tijdens het wandelen een van ons een andere kant op gaat, geeft haar dat nog veel meer stress). Bij haar helpt het in huis vooral om rustgevende muziek op te zetten, zodat ze niet meer op elk geluidje focust. Vanaf ze dan rustig ligt, hoeft die muziek niet meer, maar het helpt haar wel om rustig te worden. " Syntara  Heey, bedankt voor je reactie!   Ik probeer vaak tussen Mara en de persoon/hond/rondvliegend ding te gaan staan, maar ze wordt hierdoor helaas niet rustiger en probeert juist te zien wat er gebeurt. Ze trekt als ze aan het blaffen is ook aan de lijn om dichterbij te komen. Ik krijg Mara's aandacht alleen als ik haar roep voor ze iets heeft gezien. Heel af en toe kijkt ze een keer om tijdens het blaffen (kleine vooruitgang).   Gelukkig blaft ze in huis niet heel veel als ik er ben. Het gaat vaak om een moment dat ze blaft en daarna niet goed rustig wordt, omdat ze zich druk maakt. We zijn aan het overwegen om een relaxopet te kopen. Vaak ligt ze in de mand en schiet ze ineens overeind, omdat ze iets hoort/ziet door het raam. Ik ga eens proberen of ik haar misschien met muziek in rust kan houden ipv haar rustiger te maken :)
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
" Vergeet niet dat bij een gestresste hond de stresshormonen lang in het lichaam kunnen blijven, normaal is dat enkele uren, maar er zijn gevallen bekend dat het een week duurt of zelfs nog veel langer! Dus je krijgt een stapeling van stress en zelfs chronische stress waarbij inderdaad elk geluidje erin hakt, omdat een hond gewoon niet meer herstelt. Op het moment dat je met bijv. Bachbloesem of een Relax-O-Pet aan de slag gaat, zal die stress verminderen, de herstelperiode steeds sneller worden en daardoor wordt ook naar buiten gaan makkelijker en minder stressvol zijn.   Als je zo'n aanpak combineert met trainen van op de plek blijven, blaffen en stil zijn op commando, wordt het ook buiten makkelijker om haar terug te krijgen in een ontspannen toestand. " Careana  Daar heb je zeker een punt. Ik ben al een tijdje aan het trainen op het blaffen/stil commando, maar het probleem ligt vooral bij dat ze niemand meer hoort als ze in zo'n bui zit en zich helemaal focused op hetgene waar ze op aan het reageren is en gaat zelf op twee poten staan als ze de lijn niet lang genoeg vindt. Verder dan dit kan de aandacht niet bij me vandaan zijn     Ik denk dat het ook vooral ligt aan dat ze zo in het moment zit. Misschien moet is dan idd eerst kijken naar hoe ik haar daaruit krijg. Als ik met haar aan het trainen ben en er niets gebeurt val ik bijna over haar, omdat ze zo gefocust is. Helaas is deze focus weer helemaal weg als ze iets hoort of ziet waar ze op denkt te moeten reageren
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Honden mee op de fiets
Gisteren zijn we bij de dierenwinkel geweest om te kijken of Mila toch niet in zo'n achtermand past, maar de grootste die ze hadden was net te klein voor haar als ik wat langer met haar zou willen gaan fietsen. Ik ga nog eens langs de fietsenmaker om te kijken of we iets met een krat ofzo kunnen doen op mijn fiets:)
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)
"   Schaam je niet  word niet moedeloos..je hebt een gevoelige hond  Het gaat met ups en downs..maar het wordt echt wel beter   Je kan in mijn ervaring veel winst halen bij een holist een goede op maat gemaakte bloesem mix bv en misschien acupunctuur of chinese kruiden om de opgebouwde spanningen weer wat te reguleren dan heb je weer een beetje rek om verder te werken   Verder kan ik je aanraden een relaxopet aan te schaffen  Daarmee kan je met geluid (later onhoorbaar)trainen op haar rust nemen en ook op de verlatingsangs   Bij avonturiashop heb je 10%aanmeld korting en ben je voor zo'n ding iets van 67 euro kwijt     Je gaat hem dus eerst aanzetten bij rust...en er later inzetten om die rust al op te roepen onderweg bij moeilijke momenten of andere onrust momenten Ik ken 2 mensen die hem inzetten bij snel overprikkelde honden die ook snel blaffen ze zien zeker al verbeteringen in gedrag en ze hebben hem nog niet zolang     " Roos,Jeff † en Waldo †  Bedankt voor je reactie! Ik heb al eens overwogen om naar een holist te gaan, want ik geloof wel dat dit voor sommige dieren helpt, maar ik denk niet dat het echt het probleem oplost. Om Mara wat rustiger te krijgen in huis wil ik het wel proberen, dus als je een betrouwbare holist kent wil ik daar best eens contact mee opnemen om te kijken wat we kunnen doen :)   Ik heb de relaxopet eens opgezocht en hij lijkt mij zeker geschikt om Mara in huis wat rustiger te krijgen. Waar ik alleen over twijfel is of hij buiten echt zal helpen. Mara heeft wel verlatingsangst als ze alleen (zonder Mila) is, maar dat is op dit moment het probleem niet, want ze hoeft nooit helemaal alleen te zijn. Waar het vooral mis gaat is dat Mara op geluiden en gebeurtenissen (van) buiten heel gespannen reageert, hierdoor erg nerveus/gestrest raak en daar heel lang in blijft hangen. Ik denk dat ze door de relaxopet misschien wat sneller rustig zal worden, maar denk wel dat oplossing uiteindelijk misschien meer ligt bij wat ik kan doen om te voorkomen dat zij zo heftig reageert op dingen en wat ik op het moment zelf kan doen om haar te helpen, zodat ze zich niet zo druk maakt.
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Met de hond in de trein? Ervaringen?
Wij gaan regelmatig met de trein en dat gaat prima! We zitten dan maximaal 1,5 uur in de trein, maar we hebben wel eens 3 uur lang moeten reizen met de ov (ook met de bus). Ik merk wel dat ze dat eigenlijk te lang vinden. 6 uur zouden ze kunnen, maar ze zouden het echt niet fijn vinden, want het is natuurlijk erg saai en ze kunnen niet plassen.   Als je gaat zou de reis daarom in twee delen splitsen. Ook zou ik voor je vertrekt een paar keer met de trein gaan om het te oefenen. Hou er rekening mee dat je ook nog bij de trein moet komen en moet inchecken enz. Je bent al snel een uur of acht bezig om ff naar Frankrijk te gaan.
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Honden mee op de fiets
" Als je er de centjes en de ruimte voor hebt : ( Ik zag trouwens dat je je nieuwe woonplaats uit je bericht gehaald hebt, ik woon in dezelfde plaats! ) Oh, ik zie nu dat je al eerder gemeld hebt geen plaats voor de bakfiets te hebben....   " jantien Leuk! misschien komen we elkaar een keer tegen!  Helaas kunnen we inderdaad geen bakfiets*** kwijt :(
honden page profiel Mila & MaraMila & Mara schreef in Honden mee op de fiets
upje
 

Vrienden van ~ Luna & Lèxi ~

honden foto van Mila & Marahonden foto van Meghan & Demi

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^