Stank poepzakjes, goede bak gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Sinds een paar maanden wonen wij in een flat, waardoor wij geen kliko meer hebben om de poepzakjes van de honden en de kat in te gooien. In plaats daarvan hebben wij nu een ondergrondse container, waarbij je 1,50 betaalt per keer dat je hem opent. Er zijn geen normale prullenbakken in de hele wijk en als ik de zakjes in de dichtstbijzijnde open prullenbak wil gooien moet ik eerst een kwartier fietsen.(wij hebben geen auto)

 

Er staat nu een vuilniszak op het balkon, maar die stinkt nogal, dus we zijn op zoek naar een oplossing. We hebben een tijdje zo'n afgesloten bak van de dierenwinkel gebruikt en hebben een gewone vuilnisbak geprobeerd, maar de geur blijft er doorheen komen. Bij het weggooien van de zak bleef ook altijd een lucht in de bak achter die er niet meer uit ging. Nu gooien we de zakjes elke drie dagen weg, maar dit is niet handig zo. Daarom ben ik opzoek naar een bak voor op het balkon voor de poepzakjes die de stank tegenhoudt.

Hebben jullie nog aanraders?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tja, de drollen van de honden doe ik in de wc gooien, de lege zakjes gaan dan de kliko in....geen stank, op de zakjes die leeg zijn kan je wat azijn spuiten...

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Tja, de drollen van de honden doe ik in de wc gooien, de lege zakjes gaan dan de kliko in....geen stank, op de zakjes die leeg zijn kan je wat azijn spuiten... "

Helaas hebben wij geen kliko en gaat het al stinken in huis als ik met de zakjes door het huis naar het balkon loopt. Ik zie het om eerlijk te zijn niet zitten om de zakjes thuis open te maken, omdat het dan in huis gaat stinken en ik nog steeds met (lege) stinkende zakjes zit..

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Er bestaan van die bakken voor luiers, die zouden geen geur afgeven, en babykak kan ook heel erg stinken.

Misschien is dat een idee?

Tjonge jonge ik zou je bijna gaan begrijpen als je het zou laten liggen in plaats van netjes opruimen.

Ik moet zeggen, de zakjes van zooplus laten minder geur door dan andere zakjes, het zijn zogenaamde ecozakjes voor zooplus, fijne zakjes ook.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Azijn er op, een voerton op het balkon die sluit goed af, azijn op de zakjes, ik doe de drollen gewoon het riool in, mijn huis stinkt echt niet hoor....en de zakjes kan je dan in een voerton gooien met azijn erop, en eens in de zoveeltijd weg doen....staan er nergens geen bakken buiten waar je het kwijt in kan ?...je wandeld en he ruimt het op ? En dan neem je de zakjes mee naar huis ?? Nergens een bak ?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Er bestaan van die bakken voor luiers, die zouden geen geur afgeven, en babykak kan ook heel erg stinken.
Misschien is dat een idee?
Tjonge jonge ik zou je bijna gaan begrijpen als je het zou laten liggen in plaats van netjes opruimen.
Ik moet zeggen, de zakjes van zooplus laten minder geur door dan andere zakjes, het zijn zogenaamde ecozakjes voor zooplus, fijne zakjes ook. "

Dat was mijn eerste gedachte inderdaad ook. Zo'n babyemmer kopen... 

Of je koopt zo'n vacuüm apparaat en elke keer als je een drol hebt....hp-angel

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Inderdaad zo'n babyemmer denk ik! Als het de geur van smerige luiers kan tegenhouden.. Action heeft ook poepzakjes met geur, die gebruik ik ook als ze in de tuin hebben gekakt anders gaat onze kliko zo stinken. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Inderdaad zo'n babyemmer denk ik! Als het de geur van smerige luiers kan tegenhouden.. Action heeft ook poepzakjes met geur, die gebruik ik ook als ze in de tuin hebben gekakt anders gaat onze kliko zo stinken.  "

Die zakjes van de Action vind ik wel fijn maar niet zozeer omdat ze zo lekker ruiken (Obi's drollen hebben die lavendel geur wel verpest want dan ruik je gewoon beide) maar meer omdat ze best stevig zijn. Vooral in vergelijking met zakjes die op zo'n rol zitten. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Azijn er op, een voerton op het balkon die sluit goed af, azijn op de zakjes, ik doe de drollen gewoon het riool in, mijn huis stinkt echt niet hoor....en de zakjes kan je dan in een voerton gooien met azijn erop, en eens in de zoveeltijd weg doen....staan er nergens geen bakken buiten waar je het kwijt in kan ?...je wandeld en he ruimt het op ? En dan neem je de zakjes mee naar huis ?? Nergens een bak ? "

Voerton werkte helaas niet, maar azijn kan ik wel proberen! Nee echt nergens prullenbakken.  Zelfs niet bij speeltuinen en in het parkje. Als ik een lange wandeling maak loop ik soms meer dan een uur met een zakje :/

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik ga eens kijken naar zo'n babyemmer! Zakjes met geur houden helaas de stank niet echt tegen. Heb net die zakjes meebesteld bij zooplus met het kauwmateriaal. Hoop dat dat al iets scheelt :) Bedankt voor het meedenken!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zou ook een belletje doen naar de gemeente want ik vind het nogal wat dat je in zo'n omtrek niet eens iets kunt weggooien. 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Inderdaad, zie:

 

http://luieremmer.net

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Voerton werkte helaas niet, maar azijn kan ik wel proberen! Nee echt nergens prullenbakken.  Zelfs niet bij speeltuinen en in het parkje. Als ik een lange wandeling maak loop ik soms meer dan een uur met een zakje :/ "

Wat voor voerton gebruik je dan?

 

Deze zijn gegarandeerd stank dicht!

CurTec Voerton met Schroefdeksel - Rood/Wit - 54 L

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

In mijn gemeente zijn ze trouwens aan het overleggen over speciale klepjes in de zuilen van de ondergrondse containers, juist voor hondenpoep.

 

Afbeeldingsresultaat voor ondergrondse containers hondenpoep

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat voor voerton gebruik je dan?
 
Deze zijn gegarandeerd stank dicht! "

Deze heb ik ook Liz, een hele grote, gebruik ik voorde pens, staat bij mij in de bijkeuken en echt geen stank hoor....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" In mijn gemeente zijn ze trouwens aan het overleggen over speciale klepjes in de zuilen van de ondergrondse containers, juist voor hondenpoep.
  "

Dat is netjes....hp-thumbsup

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik zou een kritisch bericht sturen naar de gemeente. Als zij eisen dat jij de hondenpoep opruimt, moeten zijn zorgen voor voldoende afvalbakken voor je zakjes!!  Echt wel! Doen dus!

Bij ons zijn een heleboel afvalbakken verdwenen ( volgens de gemeente hadden we 'te veel afvalbakken' - absurd!). Ik probeer de wandeling zo te plannen dat ik langs de dichtsbijzijnde afvalbak kom!  Ik woon begane grond, dus anders leg ik het zakje bij m'n voordeur en loop ik de volgende wandeling naar de afvalbak.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

In principe; als je IETS koopt wat water/lucht dicht is af te sluiten denk ik dat je al een heel eind komt. Wat Liz hierboven schrijft kan ook zo'n voersilo die luchtdicht af te sluiten is. Alleen even een wasknijper op de neus als je hem open maakt...

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Vind een belletje naar de gemeente wel een goed idee hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik zou een kritisch bericht sturen naar de gemeente. Als zij eisen dat jij de hondenpoep opruimt, moeten zijn zorgen voor voldoende afvalbakken voor je zakjes!!  Echt wel! Doen dus!
Bij ons zijn een heleboel afvalbakken verdwenen ( volgens de gemeente hadden we 'te veel afvalbakken' - absurd!). Ik probeer de wandeling zo te plannen dat ik langs de dichtsbijzijnde afvalbak kom!  Ik woon begane grond, dus anders leg ik het zakje bij m'n voordeur en loop ik de volgende wandeling naar de afvalbak. "

De gemeenten zijn gewoon bang dat mensen op legale wijze onbetaald van hun restafval af proberen te komen. Daar betaal je namelijk steeds vaker grof geld voor per zak. Daarom worden die afvalbakken weggehaald en nergens anders om.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Met alle respect maar als ik een pittig bedrag moet betalen aan hondenbelasting mag ik toch wel verwachten dat de gemeente van dat geld in ieder geval speciale afvalbakken staan.

Zo niet ruimde ik het toch niet meer op, zeker als het zo een gedoe is als je op een flat woont.

Zou dus eens contact opnemen met de gemeente, desnoods daar poepzakjes dagelijks deponeren ;-)

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Zou dus eens contact opnemen met de gemeente, desnoods daar poepzakjes dagelijks deponeren ;-) "

haha, da's een goeie.

gewoon langs de gemeente brengen, die zakjes.

 

echt, belachelijk, al dat prullenbakken geafschaf. en dan raar opkijken dat er zoveel zwerfvuil ligt...

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Bedankt voor de tips! Ik ga eens vergelijken en reviews bekijken :D 

@liz Ik had gewoon zo'n voercontainer van de dierenwinkel. zoiets:

Afbeeldingsresultaat voor voerton hond

Ik ga een mailtje/brief aan de gemeente sturen. Zo'n zijvakje lijkt me wel een goed idee, dus ik zal in ieder geval vragen of ze niet zoiets kunnen doen. Er worden nog een paar honderd huizen gebouwd in deze wijk, dus ik hoop dat ze als ze dat hier niet gaan doen, dat voor de mensen die daar komen te wonen meenemen als tip. Ik denk alleen niet dat ze overal open afvalbakken zullen plaatsen, omdat mensen dan daar al hun afval gaan dumpen omdat dat gratis is, maar ik vind wel dat er bij het parkje, de speeltuin en de bushalte op z'n minst een bak hoort te staan. Iemand uit de wijk had al een eigen prullenbak neergezet bij het parkje waar iedereen gebruik van kon maken, (daar lagen ook netjes alleen hondenpoepzakjes in) maar de gemeente heeft deze weggehaald. Nu ligt er soms zelfs op de stoep poep, omdat mensen het niet meer opruimen. Behalve dat het gewoon echt smerig is, kunnen andere dieren daar ook ziek van worden en kan je er een rattenplaag van krijgen.

Ga het dus wel melden en vragen of ze er wat aan kunnen doen, maar ik gok dat ik voorlopig nog even moeilijk moet doen en voor mijn eigen zakjes zo'n ding moet kopen 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zouden sowieso wel wat afvalbakken buiten moeten staan. Anders krijg je toch last van zwerfafval?

Maar inderdaad, een luieremmer lijkt me goed werken.

Volgende forumvraag: Veilig in de auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^