Opvoeding blaffende dwergkees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlubBlub

Hi allemaal, 

Ik zit sterk te overwegen om in de toekomst een dwergkees in huis te nemen. 

Nu was ik benieuwd in hoeverre het blaffen van een dwergkees af te leren valt. Het lijkt mij dat als je een hond goed opvoed en trained, dit geen probleem zou moeten zijn. Ik woon namelijk in een erg gehorig appartement en wil mijn buren niet tot last zijn. Daarbij wil ik bezoek ook rustig kunnen ontvangen. Is dit haalbaar met een dwergkees? Ik lees namelijk ook dat sommigen van mening zijn dat een dwergkees altijd wel zal blijven blaffen.

En hoe snel verveelt een dwergkees zich? Uiteraard zal ik dagelijks wandelen in een zoveel mogelijk afwisselende omgeving, en wil ik graag gehoorzaamheids of agility cursussen gaan volgen (op hobby niveau), maar ik wil ook af en toe een rustige zondag hebben die alleen bestaat uit twee goede wandeling en verder gewoon knuffelen met mijn hond op de bank.

Dit is overigens niet mijn eerste hond, maar ben nog niet zo heel erg bekend met dit ras.

Ik ben erg benieuwd naar jullie tips en adviezen! 

Tips voor een goede fokkers uit Nederland/België/Duitsland zijn ook welkom!

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Blaffen zit in de honds natuurlijke gedrag en is communicatie middel. Bij een eerste pup zul je altijd wel wat fout doen. Persoonlijk denk ik? Dat er geen ras is die gemaakt kan worden op minder blaffen. Dat ligt echt aan jezelf, hoeveel je daarvan accepteert, in welk concept en hoeveel tijd je er insteekt omdat om te buigen.

 

Begin even hier https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik denk dat het heel moeilijk wordt. 

Ik heb verschillende keeshonden maar ze blaffen allemaal als de bel gaat, de telefoon gaat, er visite komt, ze wat horen etc. Ze stoppen meestal wel als ik 'klaar' zeg maar dan is er al wel geblaft. En die kleine dwergkees hoor je t best.

 

Ze zijn er op gefokt om waaks te zijn, dat train je er niet uit.

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

" Blaffen zit in de honds natuurlijke gedrag en is communicatie middel. Bij een eerste pup zul je altijd wel wat fout doen. Persoonlijk denk ik? Dat er geen ras is die gemaakt kan worden op minder blaffen. Dat ligt echt aan jezelf, hoeveel je daarvan accepteert, in welk concept en hoeveel tijd je er insteekt omdat om te buigen.
 
Begin even hier https://www.licg.nl/honden/de-aanschaf-van-een-hond/ "

Er bestaan wel degelijk rassen die niet blaffen dus hoe je nou weer hier bij komt?

Er staat ook dat dit niet de eerste hond gaat worden en ik denk dat TS niet doelt op een keer communicatief blaffen maar overmatig blaffen waar keesjes wel om bekend staan.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Keesjes ken ik ook als aardig vocaal en net als hierboven staat, zal het best trainbaar zijn dat als ze eenmaal blaffen ze ook weer snel stil zijn, maar het aanslaan zelf zit erin.

En het zal ook best verschillen per dier. Hier verschillende herders met allemaal de zelfde vader maar de ene slaat om alles aan, zelfs al is er niets, en de ander hoor je nooit, die tilt ze kop niet eens op als er iemand de tuin in komt maar pas als hij dat persoon ook echt ziet dan bijt hij gelijk in zonder waarschuwing.

zelfde opvoeding, gedeeltelijk zelfde afstamming. tja

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Er bestaan wel degelijk rassen die niet blaffen dus hoe je nou weer hier bij komt?
Er staat ook dat dit niet de eerste hond gaat worden en ik denk dat TS niet doelt op een keer communicatief blaffen maar overmatig blaffen waar keesjes wel om bekend staan. "

Ik ken alleen de basenji als hond die niet blaft, maar die jodelt en ik ken er die ook goed kunnen blaffen. Welke rassen ken jij dan nog meer die niet Blaffen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Welke rassen ken jij dan nog meer die niet Blaffen? "

Malamutes! cool

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Malamutes!  "

Meeeuhhh Nee https://www.youtube.com/watch?v=Zkki8cvALrE dik ook nog yell

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Meeeuhhh Nee https://www.youtube.com/watch?v=Zkki8cvALrE dik ook nog "

Joelen is niet blaffen, he. Joelen kunnen ze beter dan een brandweerwagen, hahahaaaaa.tongue-out

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Geen idee of je het blaffen van een dwergkees of pomeriaan, zo worden ze hier in de buurt genoemd door de eigenaren, af kan leren. Maar hier lukt het de mensen blijkbaar niet erg, ik erger mij rot aan dat hysterische gekef van die beestjes. En niet alleen in eigen huis om van alles en nog wat, wij hebben er een aantal in de buurt die werkelijk waar al beginnen te krijsen op grote afstand. Mijn hond kijkt ze op dat moment niet eens aan, ziet ze nog geen eens. Sterker nog, mijn hond is doodsbang van die hondjes en gaat op de vlucht. Dus waarom dat gekrijs? Geen idee. Goddank geen buren met een pom of dwergkees, zou er een serieuze burenruzie van krijgen. Ik wil verder niemand tegen de schenen schoppen of kwetsen, maar mijn ervaring is erg negatief.

 

honden page profiel BlubBlub

Dank voor alle reacties. Wellicht ben ik ook iets te optimistisch in het denken dat een juiste training en consequent zijn, voorkomt dat een hond blaft. Het gaat mij inderdaad om het overmatig keffen, niet het compleet laten verdwijnen van de 'stem' van een hond. Ik probeer alleen duidelijkheid te hebben in of dit blaffen gebeurd door gebrek aan opvoeding, of dat het echt bij de waakzaamheid van het ras hoort. Ik zie namelijk zoveel dwergkees, of de zogenoemde pomeriaan, houders die de opvoeding volledig overslaan of zich laten leiden door de schattigheid van het ras. Dan snap ik dan een hond overmatig blaft en territoriaal gedrag vertoond. Ik wil me echt voor de volle 100% inzetten voor een juiste opvoeding, maar wil ook alle potentiële uitkomsten afwegen en absoluut niet de fijne band met de buren hierdoor laten verslechteren.

Ik ben mij sowieso nog aan het oriënteren in het kiezen van een voor mij juist hondenras. Belangrijk vind ik hierin dat het een kleine hond is omdat ik in het centrum van de stad woon met een klein appartement (qua gehorigheid lijkt het alsof ik met de buren samenwoon), de hond graag gemakkelijk overal mee kan nemen, deze gemiddeld een lange levensverwachting heeft en het leuk vind om dingen te leren zodat ik behendigheids cursussen kan gaan volgen. Daarom kwam ik uit op een dwergkees.

Nogmaals bedankt voor de reacties! 

 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

" Geen idee of je het blaffen van een dwergkees of pomeriaan, zo worden ze hier in de buurt genoemd door de eigenaren, af kan leren. Maar hier lukt het de mensen blijkbaar niet erg, ik erger mij rot aan dat hysterische gekef van die beestjes. En niet alleen in eigen huis om van alles en nog wat, wij hebben er een aantal in de buurt die werkelijk waar al beginnen te krijsen op grote afstand. Mijn hond kijkt ze op dat moment niet eens aan, ziet ze nog geen eens. Sterker nog, mijn hond is doodsbang van die hondjes en gaat op de vlucht. Dus waarom dat gekrijs? Geen idee. Goddank geen buren met een pom of dwergkees, zou er een serieuze burenruzie van krijgen. Ik wil verder niemand tegen de schenen schoppen of kwetsen, maar mijn ervaring is erg negatief.
  "

Idem! Mila haat ze, ze is als pup ook aangevallen door een keeshond of pomeriaan zoals ze dat noemen. Kan aan de opvoeding liggen, maar ken er geen die niet hysterisch blaffen als je op 100 meter afstand bent. 

 

Gelukkig blaft Mila echt heeeeeel weinig hp-heart

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Idem! Mila haat ze, ze is als pup ook aangevallen door een keeshond of pomeriaan zoals ze dat noemen. Kan aan de opvoeding liggen, maar ken er geen die niet hysterisch blaffen als je op 100 meter afstand bent. 
 
Gelukkig blaft Mila echt heeeeeel weinig  "

Het is soms ook bijna geen blaffen meer, maar gewoonweg krijsen wat ze doen.

Ik geloof ook wel dat de opvoeding soms te wensen overlaat omdat ze zo "lief en schattig" zijn volgens velen. 

 

Bullen blaffen doorgaans heel erg weinig gelukkig. Onze 1e bull was een herplaatser van 10 jaar. Ze is 16 jaar geworden en we hebben haar nooit horen blaffen. De andere wel hoor, maar minimaal gelukkig.

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het woord pomeriaan wordt veelal gebruikt door de broodfok.

En kun je denk ik dan ook beter niet gebruiken binnen je zoektocht.

 

Ga op zoek naar een goede fokker die gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. En dus test op erfelijke afwijkingen, de ouderdieren vrijbevonden. Let op, die testen op erfelijke afwijkingen is niet zomaar een algemene gezondheidscheck bij een dierenarts.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

..I" Ik ken alleen de basenji als hond die niet blaft, maar die jodelt en ik ken er die ook goed kunnen blaffen. Welke rassen ken jij dan nog meer die niet Blaffen? "

Newfoundlanders....!!       Die kleine hondjes inderdaad die krijsen, uit het nix...   wanneer men hier aankomt en aanbelt zal er geen een zijn die blaft, savonds als er een iemand de klikobak buiten zet en ze is buiten, dan grolt ze als een beer, schrikt mooi af....en als de sirene afgaat loeien ze....    heb meegemaakt de kleine chihuahua,s die krijsend op ons afkwamen, buiten in een losloopgebied, daar schrik ik toch wel van, wat als een andere hond zo,n krijshond aanpakt....en dat de eigenaar er om lacht...van stoer he bij zo,n grote hond, .....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Of het af te lerenn is ? Ja toch wel maar dat moet gebeuren als kleine pup, er loopt er een hier rond, en die blaft nimmer tegen de mijne, en is rustig, een turf hoog, geen gezicht bij de mijne maar nimmer blaft tie ...dus het kan wel....

honden page profiel StaffordStafford

Ik ken ze eigenlijk ook alleen als 'keffer'. Hier in mijn flat zijn ze ook populair en wonen er 3 en alle 3 hoor je ze in de verte al komen. Kan ook aan de baasjes liggen natuurlijk maar denk dat de neiging om overmatig te blaffen er wel in zit of je dat er helemaal uit kan trainen geen idee. Ik zou er horendol van worden hp-shiny

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Hier loopt een klein keesje,  als pup gekomen, net een loeiende sirene, zo ging dat hondje te keer, bewondering voor de mannen die zijn baasjes zijn, maar ze waren streng, maar het is er een heel eind uit. De enige sirene van een hond in de straat is nu een chihuahua. . Maar klein keesje horen we niet meer, reageert zelfs niet meer  op de chi. heel soms nog als hij uitgelaten wordt op straat.

 

Ik raad je ook aan, kijk eens bij de rasgroep kleine gezelschapsdieren, havanezer, ook leuk, maar kunnen als ze volwassen zij  ook enorm keffen, maar hoeft niet.

Een leuke site is die van de dwergspaniel en pekingees club , daar worden heel veel soorten uit die rapgroep beschreven met aan gesloten fokkers, die fokken volgens de regels. Let op de korte neuzen, want die hebben veel van deze honden, de havanezer heeft een eigen vereniging,

Juist omdat ik geen lef hond meer wilde, ben ik uitgekomen bij die site en uiteindelijk de Lhasa apso gevonden. Helaas dus wel een kort snuit, maar geen extreme kort snuit

 

Je wilt wat doen met je hond, weet dat je dat met iedere hond kan doen, met veel geduld, mijn Lhasa die bekend staat in jet algemeen als eigenwijs en koppig. Ze doet alles voor me, heb met haar detectie gedaan, zoeken kan ze als de beste, apporteren, ze apporteert, kleine dingen, van hout, plastic en metaal. Een ze luistert als de beste. Maar daar zit dan ook veel tijd en geduld van mijn kant in. Maar oh ze vindt het prachtig om dingetjes te doen. Dit alleen om aan te geven, dat je met iedere homd veel kan bereiken.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou ook eens bij de Hollandse Smous kijken. Normaal raad ik mijn eigen ras niet zo snel aan maar die zou voor jou heel geschikt zijn.

Lucie de smous hier blaft vrijwel nooit en kan ook goed alleen zijn. Wat een kees eigenlijk niet kan zonder geduchte training.

 

Ik weet niet hoe blafferig een border terrier is, die zou ook prima kunnen als je een beetje actief bent.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Hi,

Ik heb zelf twee keesjes met verschillende karakters op een appartement, dus wil hier graag mijn ervaring over delen

 

"Nu was ik benieuwd in hoeverre het blaffen van een dwergkees af te leren valt. Het lijkt mij dat als je een hond goed opvoed en trained, dit geen probleem zou moeten zijn. Ik woon namelijk in een erg gehorig appartement en wil mijn buren niet tot last zijn. Daarbij wil ik bezoek ook rustig kunnen ontvangen. Is dit haalbaar met een dwergkees? Ik lees namelijk ook dat sommigen van mening zijn dat een dwergkees altijd wel zal blijven blaffen."

 

Dit klinkt wat bot, maar ik zou hier als ik jou was absoluut niet aan beginnen. En dat zeg ik niet omdat ik niet van keesjes houd, maar vooral omdat je gewoon echt niet van te voren kan inschatten hoeveel jouw hond gaat blaffen. Mijn oudste keeshond blaft alleen als de bel gaat, maar mijn jongste blaft echt om diverse prikkels. Dat wil niet zeggen dat ze de hele dag zit te keffen, maar langslopende honden, spelende kinderen in de gang, de bel en onverwachte geluiden van de buren kunnen haar prikkelen om te blaffen. Keeshonden zijn impulsief en enthousiast. Dat maakt ze echt super leuk, maar niet de makkelijkste honden om, op dat gebied, te trainen.

 

Wij woonden eerst in een rijtjes huis en zijn verhuisd naar een flat toen onze honden 2-3 jaar waren. In onze oude buurt hadden wij goed contact met de buren, waardoor het blaffen geen probleem was. Toen wij naar de flat verhuisden merkte wij gelijk grote verschillen. Je hebt opeens veel meer buren om je heen die geluid maken en de honden kunnen prikkelen en tegelijkertijd ook veel meer buren om rekening mee te houden. Gelukkig hadden wij toen het blaffen van de honden al redelijk onder controle. Onze buren geven aan dat het geblaf van mijn honden eerder "normale leefgeluiden zijn en zij het niet ervaren als overlast". 

 

Helaas wonen er ook andere honden in de flat die echt overlast veroorzaken en de hele dag zitten te blaffen thuis. Als je verwacht dat dit een probleem kan worden zou ik dus zeker geen luidruchtig ras (zoals een keeshond) nemen. Blaffen is echt impulsief en een hele primaire vorm van communiceren. Je zal dit nooit volledig af kunnen leren, maar mogelijk met veel trainen (en heel veel geduld) beheersbaar kunnen maken. Dit gaat niet in één dag, denk echt aan jaren trainen. Zoals ik aangaf weet je nooit van te voren of jouw kees echt een blaffer is of niet. Er zijn heel veel andere leuke honden rassen die wat rustiger zijn. Ik zou 100% weer een keeshond willen, maar ik zal er nooit een bijnemen op dit appartement.

 

"En hoe snel verveelt een dwergkees zich? Uiteraard zal ik dagelijks wandelen in een zoveel mogelijk afwisselende omgeving, en wil ik graag gehoorzaamheids of agility cursussen gaan volgen (op hobby niveau), maar ik wil ook af en toe een rustige zondag hebben die alleen bestaat uit twee goede wandeling en verder gewoon knuffelen met mijn hond op de bank."

 

Dit is echt verschillend per hond. Mijn oudste hond (6) ligt het liefst de hele dag in het raam, maar de jongste (5) rent de hele dag door het huis. Ze zijn zo verschillend van elkaar. Naast de honden hebben wij ook twee katten, dus ze kunnen elkaar lekker bezighouden als ze zich vervelen. We wandelen 1-2 uur per dag en dit gaat prima. Op dagen dat ze wat meer energie lijken te hebben maken we langere wandelingen. Daarnaast trainen wij ook dagelijks. Sporten is hier dus een optie en geen must. 

 

 

 

 

honden page profiel BlubBlub

" Hi,
Ik heb zelf twee keesjes met verschillende karakters op een appartement, dus wil hier graag mijn ervaring over delen
 
"Nu was ik benieuwd in hoeverre het blaffen van een dwergkees af te leren valt. Het lijkt mij dat als je een hond goed opvoed en trained, dit geen probleem zou moeten zijn. Ik woon namelijk in een erg gehorig appartement en wil mijn buren niet tot last zijn. Daarbij wil ik bezoek ook rustig kunnen ontvangen. Is dit haalbaar met een dwergkees? Ik lees namelijk ook dat sommigen van mening zijn dat een dwergkees altijd wel zal blijven blaffen."
 
Dit klinkt wat bot, maar ik zou hier als ik jou was absoluut niet aan beginnen. En dat zeg ik niet omdat ik niet van keesjes houd, maar vooral omdat je gewoon echt niet van te voren kan inschatten hoeveel jouw hond gaat blaffen. Mijn oudste keeshond blaft alleen als de bel gaat, maar mijn jongste blaft echt om diverse prikkels. Dat wil niet zeggen dat ze de hele dag zit te keffen, maar langslopende honden, spelende kinderen in de gang, de bel en onverwachte geluiden van de buren kunnen haar prikkelen om te blaffen. Keeshonden zijn impulsief en enthousiast. Dat maakt ze echt super leuk, maar niet de makkelijkste honden om, op dat gebied, te trainen.
 
Wij woonden eerst in een rijtjes huis en zijn verhuisd naar een flat toen onze honden 2-3 jaar waren. In onze oude buurt hadden wij goed contact met de buren, waardoor het blaffen geen probleem was. Toen wij naar de flat verhuisden merkte wij gelijk grote verschillen. Je hebt opeens veel meer buren om je heen die geluid maken en de honden kunnen prikkelen en tegelijkertijd ook veel meer buren om rekening mee te houden. Gelukkig hadden wij toen het blaffen van de honden al redelijk onder controle. Onze buren geven aan dat het geblaf van mijn honden eerder "normale leefgeluiden zijn en zij het niet ervaren als overlast". 
 
Helaas wonen er ook andere honden in de flat die echt overlast veroorzaken en de hele dag zitten te blaffen thuis. Als je verwacht dat dit een probleem kan worden zou ik dus zeker geen luidruchtig ras (zoals een keeshond) nemen. Blaffen is echt impulsief en een hele primaire vorm van communiceren. Je zal dit nooit volledig af kunnen leren, maar mogelijk met veel trainen (en heel veel geduld) beheersbaar kunnen maken. Dit gaat niet in één dag, denk echt aan jaren trainen. Zoals ik aangaf weet je nooit van te voren of jouw kees echt een blaffer is of niet. Er zijn heel veel andere leuke honden rassen die wat rustiger zijn. Ik zou 100% weer een keeshond willen, maar ik zal er nooit een bijnemen op dit appartement.
 
"En hoe snel verveelt een dwergkees zich? Uiteraard zal ik dagelijks wandelen in een zoveel mogelijk afwisselende omgeving, en wil ik graag gehoorzaamheids of agility cursussen gaan volgen (op hobby niveau), maar ik wil ook af en toe een rustige zondag hebben die alleen bestaat uit twee goede wandeling en verder gewoon knuffelen met mijn hond op de bank."
 
Dit is echt verschillend per hond. Mijn oudste hond (6) ligt het liefst de hele dag in het raam, maar de jongste (5) rent de hele dag door het huis. Ze zijn zo verschillend van elkaar. Naast de honden hebben wij ook twee katten, dus ze kunnen elkaar lekker bezighouden als ze zich vervelen. We wandelen 1-2 uur per dag en dit gaat prima. Op dagen dat ze wat meer energie lijken te hebben maken we langere wandelingen. Daarnaast trainen wij ook dagelijks. Sporten is hier dus een optie en geen must. 
 
 
 
  "

Bedankt voor de uitgebreide reactie! Erg duidelijk, daar heb ik zeker wat aan. 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Ik heb niet alle reacties uitgebreid gelezen, maar lees dat je evt ook naar fokkers in België of Duitsland wilt kijken? Pups kun je pas met 15 weken importeren, aangezien de rabies enting verplicht is. Mocht je toch voor een dwergkees gaan, lijkt mij dit niet verstandig. Met een pup uit Nederland kun je gelijk met 8/9 weken beginnen het blaffen " in te dammen" en heb je geen 7 weken achterstand

honden page profiel BlubBlub

" Ik heb niet alle reacties uitgebreid gelezen, maar lees dat je evt ook naar fokkers in België of Duitsland wilt kijken? Pups kun je pas met 15 weken importeren, aangezien de rabies enting verplicht is. Mocht je toch voor een dwergkees gaan, lijkt mij dit niet verstandig. Met een pup uit Nederland kun je gelijk met 8/9 weken beginnen het blaffen " in te dammen" en heb je geen 7 weken achterstand "

Ah, dat is zeker goed om te weten. Ik wilde de afstand wat verbreden omdat ik tot zover moeilijk een geschikte fokker kan vinden. Maar dan valt dat bij deze af omdat ik inderdaad de opvoeding en socialisatie zelf wil doen. Bedankt 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik ken keeshonden ook niet anders als blafferige typjes met inderdaad een nogal irriterend stem geluid. Zeker in een gehorig appartement zullen ze waarschijnlijk ook nog eens reageren op geluiden van de buren en buiten.

Je krijgt dat er niet uit...hooguit dat ze op commando ophouden..maar dan is het maar de vraag of ze ook ophouden als ze een keer alleen zijn.

Ik zou voor een compleet ander ras gaan of een gemoedelijke mix.(in ieder geval ook geen teckel of beagle of pincher)

Of een volwassen hond in plaats van een pup waarvan het al duidelijk is of het een luidruchtig type is of niet.

Ik woon zelf ook in een appartement en heb zelf altijd volwassen adoptie honden/herplaatsers meestal mixen. Misschien mazzel maar nooit blafferige types gehad...1 blaf was/is genoeg als ze iets hoorden als de deurbel. Voordeel van een volwassen hond overnemen is dat al duidelijk is wat hun karakter is en of het blafferig typje is of niet.

Er zijn er genoeg die tussen wal en schip vallen ivm ziekte overlijden ect.

Ik kan me voorstellen dat een klein windhondje ook wel iets voor je is..binnen lekker lui en toch een actief hondje 

Haha al zal je dan misschien aan de jasjes moeten bij kou en nattigheid..maar scheelt ook een boel vacht gedoe en schoonmaakwerk vergeleken met een Kees.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hier in de buurt allerlei verschillende maatjes en er is er geen eentje die blaft, misschien keertje als er een andere hond aanslaat. Waarschijnlijk allemaal goed opgevoed denk ik? Aan het soort geluid wat een hond maakt? Tja daar kun je wel een keuze in maken.

 

(En Alaska finest LINK op 0:42 maar idd, heel apart geluidje lol)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hier in de buurt allerlei verschillende maatjes en er is er geen eentje die blaft, misschien keertje als er een andere hond aanslaat. Waarschijnlijk allemaal goed opgevoed denk ik? Aan het soort geluid wat een hond maakt? Tja daar kun je wel een keuze in maken.
 
(En Alaska finest LINK op 0:42 maar idd, heel apart geluidje lol) "

Nou deze blaffen toch wel zeg,.....

honden page profiel KimetaKimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Hier een hele brave keeshond, blaft zelden. O-)
Ook wanneer er aangebeld wordt, blaffen ze hier ook niet.
Dus je kan ze het echt leren.
En als hij dan eens blaft, dat laat ik een paar blafjes toe en dan zeg ik "klaar".
En dat werkt hier prima!

honden page profiel BlubBlub

" Ik ken keeshonden ook niet anders als blafferige typjes met inderdaad een nogal irriterend stem geluid. Zeker in een gehorig appartement zullen ze waarschijnlijk ook nog eens reageren op geluiden van de buren en buiten.
Je krijgt dat er niet uit...hooguit dat ze op commando ophouden..maar dan is het maar de vraag of ze ook ophouden als ze een keer alleen zijn.
Ik zou voor een compleet ander ras gaan of een gemoedelijke mix.(in ieder geval ook geen teckel of beagle of pincher)
Of een volwassen hond in plaats van een pup waarvan het al duidelijk is of het een luidruchtig type is of niet.
Ik woon zelf ook in een appartement en heb zelf altijd volwassen adoptie honden/herplaatsers meestal mixen. Misschien mazzel maar nooit blafferige types gehad...1 blaf was/is genoeg als ze iets hoorden als de deurbel. Voordeel van een volwassen hond overnemen is dat al duidelijk is wat hun karakter is en of het blafferig typje is of niet.
Er zijn er genoeg die tussen wal en schip vallen ivm ziekte overlijden ect.
Ik kan me voorstellen dat een klein windhondje ook wel iets voor je is..binnen lekker lui en toch een actief hondje 
Haha al zal je dan misschien aan de jasjes moeten bij kou en nattigheid..maar scheelt ook een boel vacht gedoe en schoonmaakwerk vergeleken met een Kees.
  "

Dank voor je reactie, ik ben na je bericht ook even gaan kijken naar senior adoptie honden. Een optie die ik nog niet overwogen had, maar nu wel. 

honden page profiel BlubBlub

" Hier een hele brave keeshond, blaft zelden. O-)
Ook wanneer er aangebeld wordt, blaffen ze hier ook niet.
Dus je kan ze het echt leren.
En als hij dan eens blaft, dat laat ik een paar blafjes toe en dan zeg ik "klaar".
En dat werkt hier prima! "

Dank voor je reactie. Heb je wellicht tips voor mij hoe je dit hebt aangepakt? Bijvoorbeeld door duidelijke grenzen te stellen, socialisatie of iets anders? En denk je dat je toevallig een rustige keeshond hebt of ben je van mening dat het door de opvoeding komt? 

honden page profiel KimetaKimeta

honden foto van Kimeta

" Dank voor je reactie. Heb je wellicht tips voor mij hoe je dit hebt aangepakt? Bijvoorbeeld door duidelijke grenzen te stellen, socialisatie of iets anders? En denk je dat je toevallig een rustige keeshond hebt of ben je van mening dat het door de opvoeding komt?  "

 Neen denk door de opvoeding idd
Want wanneer er een hond voorbij komt blaft hij ook wel eens
Of als hij honden flink te keer hoort gaan buiten reageert hij daar op door een paar keer te blaffen
Maar nooit in mij bijzijn :-)

Maar betreft de deurbel dat kan je leren. Door pas de deur bv open te doen als ze stil zijn
Kost wat geduld en heel soms vergeet hij het wel eens hoor
Maar daar is hij hond voor ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Met pup naar buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^