Onrustig, onzeker, blaffen (update juni)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

 

Na lang twijfelen heb ik toch besloten hier een topic over te openen. Voor de hele lap tekst wil ik eerst zeggen dat dit Mara’s enige probleempuntje is en het waarschijnlijk veel erger overkomt dan het is, omdat ik op het moment van schrijven een beetje emotioneel was. (alvast excuses voor alle spelling- en grammatica fouten) Ondanks dit is Mara eigenlijk altijd een vrolijk hondje dat overal blij mee is en zorgt voor een hele vrolijke sfeer in huis al komt het misschien hieronder niet zo over. 

 

Al ruim een jaar zijn wij aan het proberen om Mara’s blaffen een beetje onder controle te krijgen en te proberen om te zorgen dat ze wat lekkerder in dr vel zit( de laatste maanden), maar aangezien we weinig tot geen vooruitgang zien ik dat hier nog mensen zijn die advies hebben. De problemen zijn niet al een jaar ‘zo erg’, maar wij merken wel dat het de laatste maanden steeds erger wordt. Ik zal vooral praten over blaffen, omdat dit Mara’s manier is om zichzelf te uiten.

 

Wij denken dat er een aantal redenen zijn waarom Mara blaft en ik denk dat de meest belangrijke is dat Mara het moeilijk lijkt te vinden om rust te krijgen. Als er iets gebeurt of er een geluidje is staat Mara gelijk op en komt ze het meteen vertellen. Ze is nerveus en je voelt haar hartje kloppen en wordt moeilijk weer rustig. Ze vindt het moeilijk om stil te zitten en gewoon rustig te gaan liggen. Ze blaft vaak als reactie op geluiden en plotselinge gebeurtenissen. Dit was als pup ook al zo, maar toen blafte ze, kwam ze naar je toe en werd ze rustig. Tegenwoordig duurt het heel lang tot ze rustig wordt en zien we dat ze er gestrest door raakt.

 

Mara vindt het moeilijk om helemaal alleen te zijn en heeft veel steun aan de aanwezigheid van Mila en/of ik. (dit is vanaf het begin al zo geweest) Ze wil dat iedereen bij elkaar blijft en als er iemand weggaat vind ze dat moeilijk. Als ik wegga blaft ze vaak, maar als ik na een minuut terugkom omdat ik bijvoorbeeld iets vergeten ben is het helemaal stil in huis. Als ik langsloop en naar binnen kijk ligt ze gewoon op de bank of is ze aan het spelen met Mila. Helemaal alleen zijn kan ze niet goed. We hebben meerdere keren geprobeerd dit op te bouwen en het ging uiteindelijk redelijk goed, maar sinds we verhuisd zijn, zijn we weer terug bij af. Dit is geen ramp, want ze hoeft zelden helemaal alleen te zijn, maar ik vind het wel een belangrijk punt om te noemen, omdat het iets zegt over haar persoonlijkheid.

 

Het is duidelijk dat Mara heel veel emotie voelt en dit er ook uit blaft/piept. Of ze nou blij, bang, of verdrietig is: Het komt eruit door te blaffen. Op dit soort momenten wind ze zich helemaal op en maakt ze zichzelf nog blijer, bozer, angstiger.

 

Wanneer we buiten zijn reageert Mara direct op alles wat ze ziet door te blaffen. Eerst deed ze dit heel zelfverzekerd en enthousiast, want alles was leuk, maar de laatste tijd blaf ze op verschillende manieren:

-          Meestal is het waaksheid. Ze hoort iets en geeft meteen een reactie. Dit hoeft niet negatief te zijn

-          Ze wil graag dat honden of mensen zien dat ze er loopt, omdat ze graag aandacht wil. (en wil er naartoe)

-          Ze blaft om een plotselinge verandering in een situatie en weet niet goed wat ze er mee moet

-          Ze is onzeker en blaft omdat ze de aandacht wil krijgen. Ze wil er dan ook naartoe, maar vindt het eigenlijk ook heel spannend.

-          Ze ziet iets waar ze blij van wordt

-          Zonder reden. Ze kreeg gewoon opeens het gevoel dat ze moest blaffen.

Het gekke is dat ze in gelijke situaties niet altijd hetzelfde reageert. Zo kan het zijn dat er drie wielrenners langsfietsen en ze bij de ene bijna op schoot wil springen, de ander compleet negeert en de derde van de fiets probeert te blaffen. Als ze eenmaal is begonnen met blaffen krijg ik op geen enkele manier de aandacht terug, terwijl ze wanneer ze niet aan het blaffen is bijna perfect luistert. Wat niet helpt is dat ik in deze (en in andere gevallen) regelmatig tegen haar aanloop, omdat ze opeens een andere richting op loopt of stil blijft staan.

 

In huis blaft ze alleen als er plotseling iets verandert, of wanneer ze een hond of persoon langs ziet fietsen/lopen, maar ook weer op sommige wel en andere niet. Ze is 99,9% van de tijd stil.

 

De volgende dingen hebben we geprobeerd om verbetering te krijgen:

-          Ondersteunen en proberen haar rustig te krijgen

-          Proberen haar af te lijden met eten/praten als ik verwacht dat er iets gaat gebeuren

-          De situatie veranderen naar één die ze kent (Door bijvoorbeeld mijn toon heel enthousiast te maken en de zit-af-blijf-touch combinatie te doen of een spelletjes te doen. Dit werkte eerst heel goed.)

-          Haar naam zeggen voor ze iets ziet of voor ze begin te blaffen

-          Om te draaien voor, of als ze begint te blaffen

-          Doorlopen en haar de kans niet geven om te blaffen zich druk te maken

-          Bij het blaffen uit enthousiasme soms streng zijn. In deze gevallen kijkt ze vaak wel op, maar gaat ze weer verder. Haar enthousiaste geblaf zorgt vaak voor teleurstellingen, want dan mogen andere honden bijv niet met haar spelen

-          Naar een omgeving met minder prikkels gaan

-  meer of minder lopen, hersenspelletjes etc.

 

Of ze alleen loopt of met Mila loopt maakt geen verschil. Ik probeer altijd rustig te blijven, maar vind het erg moeilijk. We zijn er al zo lang mee bezig en ik wordt er een beetje moedeloos van, omdat we er al zo lang mee bezig zijn en het alleen maar erger lijkt te worden en ik gewoon aan haar merk dat ze er zelf ook echt last van begint te krijgen en onzeker wordt. 

 

Heel lang verhaal, maar ik hoop dat iemand advies heeft of iemand weet die hier mee om kan gaan. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

 

Schaam je niet  word niet moedeloos..je hebt een gevoelige hond 

Het gaat met ups en downs..maar het wordt echt wel beter

 

Je kan in mijn ervaring veel winst halen bij een holist

een goede op maat gemaakte bloesem mix bv

en misschien acupunctuur of chinese kruiden om de opgebouwde spanningen weer wat te reguleren

dan heb je weer een beetje rek om verder te werken

 

Verder kan ik je aanraden een relaxopet aan te schaffen 

Daarmee kan je met geluid (later onhoorbaar)trainen op haar rust nemen en ook op de verlatingsangs

 

Bij avonturiashop heb je 10%aanmeld korting en ben je voor zo'n ding iets van 67 euro kwijt

 

 

Je gaat hem dus eerst aanzetten bij rust...en er later inzetten om die rust al op te roepen onderweg bij moeilijke momenten

of andere onrust momenten

Ik ken 2 mensen die hem inzetten bij snel overprikkelde honden die ook snel blaffen

ze zien zeker al verbeteringen in gedrag en ze hebben hem nog niet zolang

 

 

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Klinkt inderdaad als iets waarbij de relaxopet een stuk rust zou kunnen brengen (na training)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"  
Schaam je niet  word niet moedeloos..je hebt een gevoelige hond 
Het gaat met ups en downs..maar het wordt echt wel beter
 
Je kan in mijn ervaring veel winst halen bij een holist
een goede op maat gemaakte bloesem mix bv
en misschien acupunctuur of chinese kruiden om de opgebouwde spanningen weer wat te reguleren
dan heb je weer een beetje rek om verder te werken
 
Verder kan ik je aanraden een relaxopet aan te schaffen 
Daarmee kan je met geluid (later onhoorbaar)trainen op haar rust nemen en ook op de verlatingsangs
 
Bij avonturiashop heb je 10%aanmeld korting en ben je voor zo'n ding iets van 67 euro kwijt
 
 
Je gaat hem dus eerst aanzetten bij rust...en er later inzetten om die rust al op te roepen onderweg bij moeilijke momenten
of andere onrust momenten
Ik ken 2 mensen die hem inzetten bij snel overprikkelde honden die ook snel blaffen
ze zien zeker al verbeteringen in gedrag en ze hebben hem nog niet zolang
 
  "

 Bedankt voor je reactie!

Ik heb al eens overwogen om naar een holist te gaan, want ik geloof wel dat dit voor sommige dieren helpt, maar ik denk niet dat het echt het probleem oplost. Om Mara wat rustiger te krijgen in huis wil ik het wel proberen, dus als je een betrouwbare holist kent wil ik daar best eens contact mee opnemen om te kijken wat we kunnen doen :)

 

Ik heb de relaxopet eens opgezocht en hij lijkt mij zeker geschikt om Mara in huis wat rustiger te krijgen. Waar ik alleen over twijfel is of hij buiten echt zal helpen. Mara heeft wel verlatingsangst als ze alleen (zonder Mila) is, maar dat is op dit moment het probleem niet, want ze hoeft nooit helemaal alleen te zijn. Waar het vooral mis gaat is dat Mara op geluiden en gebeurtenissen (van) buiten heel gespannen reageert, hierdoor erg nerveus/gestrest raak en daar heel lang in blijft hangen. Ik denk dat ze door de relaxopet misschien wat sneller rustig zal worden, maar denk wel dat oplossing uiteindelijk misschien meer ligt bij wat ik kan doen om te voorkomen dat zij zo heftig reageert op dingen en wat ik op het moment zelf kan doen om haar te helpen, zodat ze zich niet zo druk maakt.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Vergeet niet dat bij een gestresste hond de stresshormonen lang in het lichaam kunnen blijven, normaal is dat enkele uren, maar er zijn gevallen bekend dat het een week duurt of zelfs nog veel langer! Dus je krijgt een stapeling van stress en zelfs chronische stress waarbij inderdaad elk geluidje erin hakt, omdat een hond gewoon niet meer herstelt. Op het moment dat je met bijv. Bachbloesem of een Relax-O-Pet aan de slag gaat, zal die stress verminderen, de herstelperiode steeds sneller worden en daardoor wordt ook naar buiten gaan makkelijker en minder stressvol zijn.

 

Als je zo'n aanpak combineert met trainen van op de plek blijven, blaffen en stil zijn op commando, wordt het ook buiten makkelijker om haar terug te krijgen in een ontspannen toestand.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Vergeet niet dat bij een gestresste hond de stresshormonen lang in het lichaam kunnen blijven, normaal is dat enkele uren, maar er zijn gevallen bekend dat het een week duurt of zelfs nog veel langer! Dus je krijgt een stapeling van stress en zelfs chronische stress waarbij inderdaad elk geluidje erin hakt, omdat een hond gewoon niet meer herstelt. Op het moment dat je met bijv. Bachbloesem of een Relax-O-Pet aan de slag gaat, zal die stress verminderen, de herstelperiode steeds sneller worden en daardoor wordt ook naar buiten gaan makkelijker en minder stressvol zijn.
 
Als je zo'n aanpak combineert met trainen van op de plek blijven, blaffen en stil zijn op commando, wordt het ook buiten makkelijker om haar terug te krijgen in een ontspannen toestand. "

 Daar heb je zeker een punt. Ik ben al een tijdje aan het trainen op het blaffen/stil commando, maar het probleem ligt vooral bij dat ze niemand meer hoort als ze in zo'n bui zit en zich helemaal focused op hetgene waar ze op aan het reageren is en gaat zelf op twee poten staan als ze de lijn niet lang genoeg vindt. Verder dan dit kan de aandacht niet bij me vandaan zijn  

 

Ik denk dat het ook vooral ligt aan dat ze zo in het moment zit. Misschien moet is dan idd eerst kijken naar hoe ik haar daaruit krijg. Als ik met haar aan het trainen ben en er niets gebeurt val ik bijna over haar, omdat ze zo gefocust is. Helaas is deze focus weer helemaal weg als ze iets hoort of ziet waar ze op denkt te moeten reageren

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik heb een hondje dat vooral blaft uit onzekerheid en bij haar helpt het goed als ik altijd tussen haar en andere mensen/honden/andere dingen waarvan ze bang is, blijf. Dan lijkt ze zich een stuk veiliger te voelen en blaft ze (bijna) niet meer. Ik moet haar ook wel bij me roepen en aan de juiste kant houden voor ze begint te blaffen. Vanaf ze blaft, is het te laat bij haar. 

 

Binnen in huis blaft ze vooral wanneer ik of mijn vriend niet thuis is. Dan voelt ze zich ook net iets minder op haar gemak (want ze vindt ook dat we altijd allemaal bij elkaar moeten blijven - als tijdens het wandelen een van ons een andere kant op gaat, geeft haar dat nog veel meer stress). Bij haar helpt het in huis vooral om rustgevende muziek op te zetten, zodat ze niet meer op elk geluidje focust. Vanaf ze dan rustig ligt, hoeft die muziek niet meer, maar het helpt haar wel om rustig te worden.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

"  Daar heb je zeker een punt. Ik ben al een tijdje aan het trainen op het blaffen/stil commando, maar het probleem ligt vooral bij dat ze niemand meer hoort als ze in zo'n bui zit en zich helemaal focused op hetgene waar ze op aan het reageren is en gaat zelf op twee poten staan als ze de lijn niet lang genoeg vindt. Verder dan dit kan de aandacht niet bij me vandaan zijn  
 
Ik denk dat het ook vooral ligt aan dat ze zo in het moment zit. Misschien moet is dan idd eerst kijken naar hoe ik haar daaruit krijg. Als ik met haar aan het trainen ben en er niets gebeurt val ik bijna over haar, omdat ze zo gefocust is. Helaas is deze focus weer helemaal weg als ze iets hoort of ziet waar ze op denkt te moeten reageren "

 Ja, maar dit is hoe het nu gaat - en dat moet je zelf ook gaan loslaten!!!

 

Op het moment dat je meer rust in dat lijf en koppie krijgt, wordt het anders, meer ontspannen en makkelijker de aandacht vast te houden.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ik heb een hondje dat vooral blaft uit onzekerheid en bij haar helpt het goed als ik altijd tussen haar en andere mensen/honden/andere dingen waarvan ze bang is, blijf. Dan lijkt ze zich een stuk veiliger te voelen en blaft ze (bijna) niet meer. Ik moet haar ook wel bij me roepen en aan de juiste kant houden voor ze begint te blaffen. Vanaf ze blaft, is het te laat bij haar. 
 
Binnen in huis blaft ze vooral wanneer ik of mijn vriend niet thuis is. Dan voelt ze zich ook net iets minder op haar gemak (want ze vindt ook dat we altijd allemaal bij elkaar moeten blijven - als tijdens het wandelen een van ons een andere kant op gaat, geeft haar dat nog veel meer stress). Bij haar helpt het in huis vooral om rustgevende muziek op te zetten, zodat ze niet meer op elk geluidje focust. Vanaf ze dan rustig ligt, hoeft die muziek niet meer, maar het helpt haar wel om rustig te worden. "

 Heey, bedankt voor je reactie!

 

Ik probeer vaak tussen Mara en de persoon/hond/rondvliegend ding te gaan staan, maar ze wordt hierdoor helaas niet rustiger en probeert juist te zien wat er gebeurt. Ze trekt als ze aan het blaffen is ook aan de lijn om dichterbij te komen. Ik krijg Mara's aandacht alleen als ik haar roep voor ze iets heeft gezien. Heel af en toe kijkt ze een keer om tijdens het blaffen (kleine vooruitgang).

 

Gelukkig blaft ze in huis niet heel veel als ik er ben. Het gaat vaak om een moment dat ze blaft en daarna niet goed rustig wordt, omdat ze zich druk maakt. We zijn aan het overwegen om een relaxopet te kopen. Vaak ligt ze in de mand en schiet ze ineens overeind, omdat ze iets hoort/ziet door het raam. Ik ga eens proberen of ik haar misschien met muziek in rust kan houden ipv haar rustiger te maken :)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"  Ja, maar dit is hoe het nu gaat - en dat moet je zelf ook gaan loslaten!!!
 
Op het moment dat je meer rust in dat lijf en koppie krijgt, wordt het anders, meer ontspannen en makkelijker de aandacht vast te houden. "

 Ik weet het en op een dag gaat het lukken 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

ik heb de RelaxODog besteld. Ben benieuwd  :)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" ik heb de RelaxODog besteld. Ben benieuwd  :-) "

 Vergeet niet de instructies te downloaden

Bouw het stap voor stap op dus eerste weken gebruiken als ze al lekker ontspannen zijn en met geluid aan

 

en zelfs 

mocht het niet bevallen denk ik dat je hem aan het eind van het jaar makkelijk kan verkopen ivm honden met vuurwerkangst dus dan kan je groot deel van de aanschaf terug verdienen 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

We hebben de RelaxOPet aangeschaft!

We zijn nu op dag 5 van de wenfase en ik merk dat Mara sinds twee dagen nog dieper in rust is als ik hem tijdens haar rust moment aanzet.

 

Aangezien Mara zo'n twee uur rustig(er) blijft als de relaxopet aan staat wil ik hem in plaats van tien dagen drie uur, twintig dagen zo'n twee uur lang aanzetten om haar te laten wennen. 

 

Ik denk dat we, wanneer we gaan beginnen met het trainen/oefenen met de RelaxOPet, eerst ga proberen om Mara wat zelfstandiger te maken en te kijken of het lukt om Mara en Mila voor een korte periode (natuurlijk langzaam opgebouwd) in aparte ruimtes van het huis kan laten. Ik hoop dat ze daardoor wat minder gefocust is op Mila en daardoor iets zelfverzekerder wordt. Als ze in huis wat rustiger en zelfstandiger wordt, wordt ze dit misschien buiten ook.

 

Ik wil ook zodra het kan weer met haar naar cursus, maar ik denk dat dat op dit moment nog te veel prikkels voor haar zijn.

 

Verder probeer ik Mara's gedrag tijdens het wandelen te beïnvloeden door elke paar secondes iets op een rustige positieve toen tegen haar te zeggen, omdat ze me dan aankijkt. Het zou namelijk best kunnen zijn dat ze een link heeft gelegd tussen het horen van haar naam tijdens het wandelen en het passeren van een andere  hond/kat/persoon, waardoor het proberen haar af te leiden een tegenovergesteld effect had dan de bedoeling was. So far lijkt er een heel klein beetje verbetering in te zitten :)

 

Ik zal over een tijdje weer updaten en vertel dan gelijk hoe de relaxOPet bevalt.

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik snap niet helemaal goed hoe zo een relaxopet precies werkt.

Is het rustgevende muziek? Ik heb op de site gekeken, maar ik snap het niet, of ik interpreteer het verkeerd.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ik snap niet helemaal goed hoe zo een relaxopet precies werkt.
Is het rustgevende muziek? Ik heb op de site gekeken, maar ik snap het niet, of ik interpreteer het verkeerd. "

 Ja zoiets, Het is een speakertje dat een muziekje afspeelt met rustgevende tonen. Het geeft, in hoeverre ik nu kan beoordelen, een veel beter effect dat het gewoon aanzetten van de radio. Misschien door de herhaling van het melodietje, de tonen combinatie of het achtergrond geluid (soort in en uit ademen), maar de combinatie lijkt precies goed te zijn voor mijn honden om er rustig van te worden. Ik denk dat dit effect er mogelijk mee te maken heeft dat ze onderzoek hebben gedaan naar welke geluiden nou het meest 'effectief' zijn.

 

Het ding kan na de introductie op een stand worden gezet die de honden wel horen, maar wij niet, zodat we (gelukkig) niet eeuwig mee hoeven te luisteren. Het speakertje is ook klein dus hij kan mee naar buiten om haar buiten wat rustiger te krijgen, maar zover zijn we nog lang niet

 

Ik weet nog niet of ik hem de hoge prijs waard vind en er zijn vast ook andere muziekjes die werken, maar na maanden achteruit te zijn gegaan zie ik nu eindelijk een kleine vooruitgang :)

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Mooi dat je echt al wat resultaat bemerkt. Dank je voor de uitleg. Ik dacht eerder dat altijd het geluid aan moest, das wel prettig dat het op stil voor mensengehoor kan.

Ga me er eens verder in verdiepen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Wat fijn dat je al een klein beetje vooruitgang ziet

Dat is toch wel heel mooi begin

Goed dat je een plan hebt over hoe je het wil aanpakken

 

Ik denk zeker dat het een goed idee is om eerst haar rust en zelfvertrouwen in huis te trainen stap voor stap.

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat 

 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ik snap niet helemaal goed hoe zo een relaxopet precies werkt.
Is het rustgevende muziek? Ik heb op de site gekeken, maar ik snap het niet, of ik interpreteer het verkeerd. "

 In dat muziekje zitten frequenties die de hersens aansturen tot hele diepe ontspanning..dat muziekje is ter ondersteuning en niet anders dan een gericht ontspannend muziekje voor de hond wat je bv op youtube kan vinden

Maar er zitten dus ook onhoorbare frequenties in voor ons

die dus die hele diepe ontspanning oproepen in de hersens

en dat ga je trainen in rust eerst hoorbaar later ook zonder geluid

Het geheim van de relaxopet zit dus in het speakertje dat die speciale frequenties af kan spelen

een normale speaker kan dat niet ivm die daar niet voor gemaakt zijn  omdat wij dat niet kunnen horen.

 

Ik vond het zelf ongelofelijk grappig om te zien

 ze raken bijna als in coma ipv slapen als je ermee begint

Ze zijn echt compleet van de wereld 

Voor een dier wat makkelijk spanning oppikt en  snel onrustig is, is het al een zegen om zo'n herstel te hebben en die diepe rust te trainen

Ik denk dat dat op zich al meer rek gaat geven

 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Mara gaat morgen naar de dierenarts om in ieder geval lichamelijke oorzaken uit te sluiten. Mara heeft de laatste tijd vaak slappe ontlasting en diaree. Dit kan door de stress komen, maar het kan ook een oorzaak zijn. We willen gewoon zeker zijn dat ze nergens pijn heeft.

 

ook is mara 4x per jaar loops. Dat is erg vaak, dus het kan zijn dat ze gek wordt van de hormoontjes. We willen de dierenarts dus het een en ander vragen hierover.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Een positieve update hier

 

Ik ben vergeten te updaten de vorige keer, maar wij hebben een aantal gesprekken gehad met zowel onze oude als onze nieuwe dierenarts. Ook is Mara helemaal onderzocht. Ze hadden een bacterie gevonden in haar poep en Mara bleek wormeneitjes te dragen(dit kan komen doordat ze vaak poep at). Hier is ze ondertussen voor behandeld. Ook hebben we haar overgezet op speciaal voer.

 

Ook hebben wij gesproken over Mara's gedrag. De dierenarts verwachtte vooral dat de verhuizing veel impact gehad heeft op Mara. Daarom hebben wij alle veranderingen die op dat moment plaatsvonden in ons nieuwe huis stopgezet en hebben wij geprobeerd om alles zoveel mogelijk hetzelfde te doen. Enkele voorbeelden:

- Als de honden alleen blijven, blijven zei altijd in dezelfde ruimte en alles in deze ruimte staat altijd op de zelfde plek.

- We gebruiken de relaxopet iedere dag om dezelfde tijden

- We wandelen 4x per dag op dezelfde momenten, waarvan 3x per dag hetzelfde rondje van ruim 20 minuten en 1x een standaard rondje van 30. 1x per week gaan we uitgebreid wandelen.

-Het zicht naar buiten is geblokkeerd door gordijnen/raamdecoratie. Naar buiten kijken kan alleen als de honden daar bewust voor kiezen. (vermindering prikkels)

 

Deze dingen hebben ervoor gezorgd dat het veel beter gaat met Mara momenteel! We zien heel veel vooruitgang. Ze is veel rustiger in huis, blaft minder hysterisch en is minder gestrest. Ook blaft ze tijdens het uitlaten minder als er iets gebeurd of als we iemand tegenkomen en is ze een stuk relaxter. Ze is ook een stuk vrolijker, minder nerveus en een stuk zelfverzekerder. We zijn er nog niet, maar we zijn goed op weg! 

 

We gaan dus echt de goede kant op. In de vakantie willen we het huis afmaken. We zijn benieuwd hoe dat zal gaan.  

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Wat een fijne update!

Ja vaste gewoontes /rust en regelmaat  werkt goed bij hondjes die dingen slecht kunnen overzien

dan zal je zien dat je in de toekomst stap voor stap dingen kan uitbouwen.

Volgende forumvraag: Adaptil spray werkingsoppervlakte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^