HondenPage baasje Melissa en Jeffrey & Hummer

Wat schreven de vrienden van Melissa en Jeffrey & Hummer op het forum

honden page profiel SiaraSiara schreef in Onduidelijke biopsie bij gezwel
" Zal aan je denken maandag en hopen dat het meevalt.....en nee verzekeren heeft nu gen zin meer...in de toekomst voor en hond erbij zeker wel....en je hebt produkten die je op de vacht sprayt dat je hond makkelijk gekamt kan worden, wat ik doe is in een sprayfles appelazijn, en dat over de vacht sprayen, niet uitspoelen zo laten drogen, niet in de huid wrijven alleen de vacht sprayen, wanneer het gedroogd is , geur is weg en met een borstel kan je zo de vacht kammen, en krijgt je hond ook nog eens een mooie glans op de vacht, maar dat is voor later... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Dit is echt een gouden tip! :) Ik noteer het hier voor later.    Bedankt voor het meedenken en de bemoedigende woorden. Het helpt enorm.  
honden page profiel SiaraSiara schreef in Dit is de kwestie op NPO 2
Ik tracht al jaren veganistisch te eten maar dit is niet zo vanzelfsprekend. Vleesvervangers (die niet altijd per se nodig zijn) vind je niet altijd in de standaard supermarkt en vaak zijn ze ook veel duurder als het vlees zelf. Qua smaak vind ik ze tegenwoordig best lekker. Meestal gebruik ik gewoon peulvruchten, tofu, seitan, ... daar dit nog enigszins betaalbaar blijft. Ik vind het voor mezelf ook wel dubbel want mijn hond kreeg ook steeds KVV/BARF/... waar mogelijk in plaats van brokjes. Nu met zijn diabetes krijgt hij aangepaste voeding. Ergens heeft het dan ook niet veel nut dat ik zelf veganistisch probeer te eten...    Ik kook ook voor m'n gezin en zij wensen gewoon vlees te eten. Ik ga dan ook geen boycot binnen het gezin opstarten. Ze weten prima waar vlees vandaan komt en ik laat hen zelf de keuze of ze dit al dan niet wensen verder te zetten.    Ik vrees echter dat de vleesindustrie en aanverwanten nooit zullen verdwijnen als niet alles en iedereen ineens stopt met vlees te eten. En zelfs dan denk ik dat er steeds een zwarte markt zal zijn voor het verhandelen van vlees en aanverwanten.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Onduidelijke biopsie bij gezwel
" Als ik het goed begrijp, nog even afwachten voor de definitieve uitslag, wat vacht betreft na een castratie, daar is echt veel aan te doen hoor, niet over inzitten.... lukt het jezelf niet dan naar een goede trimmer... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .   Dat klopt, Willemijn. Het is even de castratie, operatie(s), medicatie, labotesten en nazorg afwachten en hopen op een 'negatief' resultaat. We duimen hier uit alle macht dat we na maandag zo snel mogelijk een verlossend bericht krijgen dat de tumoren goedaardig zijn ondanks het vermoeden van niet. Voor een volgende hond zijn we reeds aan het uitkijken naar een verzekering want Mochi heeft me ondertussen toch al een mooie motorfiets gekost. Hij is het natuurlijk meer dan waard maar moest ik in de toekomst door omstandigheden de financiën niet meer hebben lijkt zo'n verzekering me best wel handig. Voor Mochi zelf lijkt me dit niet meer van toepassing momenteel.   De probleemvacht is hier inderdaad ondergeschikt aan de medische problemen. Liever een blije hond die nog een paar jaartjes meekan (hopelijk) dan een lijdende hond met een makkelijke vacht. Ik kam hem met plezier elke dag lekker door als dat een oplossing is, laat er gerust wat uurtjes slaap voor.   Nu duimen maar en hopen dat maandag alles goed verloopt...
honden page profiel SiaraSiara schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
Is er iemand in België die ervaring heeft met een dierenverzekering?    Ik heb voor Mochi al ettelijke duizenden uitgegeven aan onderzoeken, operaties en medicatie en dit loopt gewoon nog op naarmate hij ouder wordt. Hem verzekeren heeft geen nut meer want voor gekende "problemen" krijg je niets meer terugbetaald voor zover ik kan zien. Ik zou graag weten of het voor een toekomstige hond nut heeft om in België toch een verzekering af te sluiten. In Nederland lijkt dit zeker aan te raden maar hier in België liggen de maandelijkse premies voor zover ik kan zien ontzettend hoog en weet niet in hoeverre de kleine lettertjes gaan want echt transparent zijn ze niet. Meer info van iemand die er ervaring mee heeft zou dus super zijn.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Reu, teef of maakt het echt niet uit ?
Op zich geen voorkeur, heb thuis alleen maar reuen mogen ervaren. Qua uiterlijk verkies ik in mijn favoriete rassen meestal de reuen omdat die 'fluffier' zijn. Van karakter zijn ze zo uiteenlopend dat een reu zich vaak als een teef gedraagt en vice versa.   Ik weet niet hoe lastig het in theorie is maar vind het super om geen rekening te moeten houden met loopsheid bij een reu. Nadeel is dan weer dat de reuen die ik ken overal zullen en moeten markeren. Vind het pootje optillen ook grappiger dan het zittend plassen alhoewel dat laatste sowieso veel praktischer is. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Pup bijt in alles en is constant in 'overdrive'
Je doet het prima hoor, ook al voelt het aan alsof je aan het falen bent. Heel erg dapper van je om in te gaan tegen de opvoedingsmethoden in je hondenschool.    Je doet meer dan genoeg met de pup, dat staat als een paal boven water. Op zich zou ik niet meer activiteit inplannen dan je van plan bent om vol te houden tijdens het ganse leven van de pup. Vind je dus 5 wandelingen te veel per dag dan schrap je gewoon. Het is makkelijker om je hond op latere leeftijd te verleiden tot een extra wandeling dan om hem te melden dat je door drukte vandaag niet het standaard aantal wandelingen zult doen. Honden zijn gewoontedieren dus als ze een dagelijkse routine ontwikkeld hebben is dit moeilijker te doorbreken. Op zich als je er zin in hebt doe je honderd wandelingen per dag maar als je er een dagelijkse gewoonte van maakt dan verwachten ze vaak ook die honderd wandelingen per dag. Sommige honden hebben hier minder problemen mee dan anderen natuurlijk.    Wij hebben steeds de minutenregel voor pups aangehouden en hen tijdens de rest van de socialisatie gedragen/voortgetrokken in een karretje. Op zich denk ik niet dat het nodig is om dit strikt op te volgen. Een collega heeft zich niets aangetrokken van de minutenregel en hond heeft op zeer jonge leeftijd heupdysplasie ontwikkeld. Dit is echter compleet toeval want kans is groot dat de hond er dan ofwel reeds aanleg voor had of dat ze gewoon brute pech hebben gehad. Denk dat je voor die ene hond er honderd vind die absoluut niets mankeren. Best gewoon zelf aanvoelen dus.   Is er een reden dat de pup thuis een halsband draagt? Honden dragen hier nooit iets behalve op een wandeling. Je geeft zelf aan dat het bijna quasi onmogelijk is om haar aan te lijnen dus heeft de halsband buiten eventuele identificatie bij ontsnappen niet veel zin.    Het is moeilijk om te oordelen waarom het pupje meer lijkt te klieren bij je zoon dan bij jou. Lichaamshouding en uitstraling doet hier al veel en dat kunnen wij niet beoordelen. Een gedragstherapeut kan hier misschien meer licht op schijnen? Normaal kan je bij hen terecht met specifieke vragen zoals dus ook waarom het pupje lieven op zoonlief knaagt dan op andere familieleden. Misschien is zoonlief heel zacht van karakter en voelt de pup dit ook aan?   Je pupje doet het in elk geval supergoed, ze is onzettend speels en enorm slim! Je mag trots zijn op jezelf dat je haar tot dusver al prima hebt begeleid. Sommige gedragingen gaan er echt wel vanzelf uit en diegenen die er niet vanzelf uitgaan die zijn er nadien ook iets makkelijk uit te trainen als de pup wat langer de concentratie kan vasthouden.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Onduidelijke biopsie bij gezwel
Even een kleine update. We zijn voor de eerste keer op consult geweest in de dierenkliniek en ze hebben ons aangeraden om het gezwel weg te laten nemen om het op te sturen voor onderzoek en op hetzelfde moment ook Mochi te laten castreren. Ik ben ook geschrokken van hoe duur een consult kan worden.   De specialist is op de hoogte van de problemen gerelateerd aan het castreren van een Samojeed (probleemvacht) maar ze raad ons toch aan om dit te laten doen. Mochi wordt eind dit jaar 9 jaartjes jong en blijkbaar zijn peri-anaalkliertumoren een vaak voorkomend probleem bij oudere niet-gecastreerde reuen. Om hopelijk te voorkomen dat er na het weghalen van deze tumor(en) binnen de maand zich er al nieuwe aanbieden moet Mochi dus gecastreerd worden. Dit omdat nieuwe tumoren niet noodzakelijk op een gunstige plaats zullen groeien om weg te nemen (eventueel onmogelijk of met incontinentie tot gevolg), ook omdat elke tumor een kans heeft om kwaadaardig te zijn en omdat herhaaldelijke operaties niet optimaal zijn voor een blinde diabetespatiënt.   Of de huidige tumor(en) kwaadaardig zijn valt nu nog niet met 100% zekerheid te zeggen, pas nadat het pathologische onderzoek verricht is zullen we meer weten.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Naam voor puppy
Let op dat de klanken van de namen niet te veel op elkaar of op een commando lijken. Dit kan nog wel eens voor verwarring zorgen bij sommige honden.   Ayla en Nila liggen volgens mij net ver genoeg uit elkaar maar ik had zowiezo voor Izzy gekozen daar het verder van Ayla ligt. Enige probleem is als jullie het commando 'easy' gebruiken.   Veel succes met de nieuwe pup. Mogen we veel fotootjes verwachten? 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Labradoodle gezocht
Ik vind die naturel kapsels net ontzettend goed staan. Ik zou zelf nooit een poedel hebben overwogen toen ik jonger was omdat ik ze enkel half kaal geschoren kende. Ik vond ze er echt ziekelijk uitzien. Zo mooi naturel vind ik ze echt adembenemend! Prachtige honden hoor.    Zijn ze net zo zacht als ze er uit zien? 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Schuldgevoel over pup?
Bedankt iedereen voor de feedback. Het is momenteel in beraad dus we zien wel waar we uitkomen. We kunnen er nog meer dan een maandje over denken dus nemen we dan ook rustig onze tijd.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Pup bijt in alles en is constant in 'overdrive'
Goh, er zijn wel enkele manieren om hier mee om te gaan maar niet altijd even handig. Op zich hebben wij ons altijd aangepast aan het ritme van de jongste in huis. Tegenwoordig wordt hier steevast om 05u30 opgestaan, ongeacht de tijd van het slapengaan. Dit gewoon al omdat we om 06u00 's ochtends insuline moeten toedienen aan de oudste hond. Ik ga hier nog steeds kapot aan, zeker met mijn eigen chronische ziekten, maar probeer dit in te halen overdag door bijvoorbeeld héél vroeg te gaan slapen en wanneer het maar mogelijk is tussenin dutjes te doen. Ik raad het wel niet aan. Het beste is dat de hond zich aanpast aan het gezin waar mogelijk en niet andersom.    Ons is geleerd van niet in te gaan op het blaffen want dan blijft dit routine. Ik blaf, ik krijg aandacht. Ze linken dit vrij snel. Langs de andere kant blaft een hond ook niet zomaar. In jullie geval moet ze misschien haar behoefte doen of heeft gewoon wat knuffels nodig. Je kan proberen eerst in deze behoeftes te voldoen om ze dan weer even (bench)rust te geven en zelf nog wat te gaan pitten?    Als je met meerdere volwassenen bent kan je eventueel een beurtrol afspreken? Dan kan je misschien toch 1 van de 2 dagen uitslapen terwijl de andere voor het pupje zorgt?   Ik heb ondertussen met zowat alles wat bij een hond komt vrede genomen behalve dat verschrikkelijke tekort aan (nacht)rust. Langs de andere kant kan ik zo genieten van die vroege (en late) wandelingen wanneer er amper iemand buiten komt.
honden page profiel SiaraSiara schreef in HondenNamenTopic
" De naam die ik hier plaatste van mijn teefje is Zelda, maar die heb ik niet zelf kunnen kiezen, de fokker schreef haar zo in omdat volgens de stamboom (NVBK) haar naam met een -z moest beginnen. Ik had er zelf nochtans al één bedacht, wou haar Zélie noemen. Maar de fokker had blijkbaar niet het geduld om te wachten op mijn naam (ze vroeg het de eerste keer toen ik ging kijken, pas toen wist ik het van die -z en toen kon ik niet direct antwoorden) en ze contacteerde mij achteraf ook niet om te vragen of Zelda oké was. Ik stond voor voldongen feiten toen ik haar ophaalde.   We hebben dan uiteindelijk een compleet andere roepnaam gekozen, iets waar het hele gezin zich kon in vinden (wat niet gemakkelijk was) namelijk Billie.   Vrienden namen dit jaar ook een pup, maar die fokkers waren aangesloten bij KMSH. Daar moesten de namen met v beginnen. De ene hebben een teefje Vienna, de nadere een reutje Victor.   Is dat in Nederland niet, die verplichte beginletter? En is het normaal dat de fokker zomaar iets kiest zoals in mijn geval? " Marie Ik ga gokken dat je in België woont? Daar moet elk jaar de stamboomnaam via Sint-Hubertus met een andere letter beginnen die op voorhand vastgelegd is. Dit jaar (2022) is het bijvoorbeeld een 'V'.  2021: U. 2022: V. 2023: W. 2024: X. 2025: Y. 2026: Z. 2027: A. 2028: B. Normaal kiest de fokker zelf de stamboomnamen en de eigenaars kunnen dan een eigen roepnaam verzinnen of gewoon de stamboomnaam overnemen. De fokker van onze hond heeft onze mening gevraagd om onze roepnaam zo in de stamboomnaam te verwerken. Zo noemt Mochi officieel 'Mephisto's Mochi of Chadhilla's Home' maar zijn broertje noemt bijvoorbeeld 'Mephisto's Toy of Chadhilla's Home'. Het vetgedrukte is de roepnaam. Ik ken ook genoeg honden waarvan de roepnaam niet in de officiële stamboomnaam voorkomt en dat is ook geen probleem.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Beer- brandwonden door warmtemat dierenarts -update 2 juli
Wat een bewondering krijg ik hier voor jou en Beer hoor! Als we de foto's zo volgen is het inderdaad stukje bij beetje aan het helen. Blij om te zien dat er nu al gezond weefsel aan de 'oppervlakte' te zien is. Vele superlekkere kaasjes gewenst aan knappe Beer.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Beer- brandwonden door warmtemat dierenarts -update 2 juli
Ik heb het er gewoon koud van. Kan wel huilen. Veel sterkte voor jou en Beer. Wat is het een kanjer. Ik duim voor een spoedig en gunstig herstel.    Weet je wat de wond juist veroorzaakt heeft? Mochi gaat de komende maanden ook minstens tweemaal geopereerd moeten worden en heb het zo al benauwd genoeg. Hij heeft dan ook nog eens een superlange vacht. Als hij nog extra schade oploopt tijdens de operatie zou ik gewoon instorten denk ik. En dan nog alle bijkomende kosten en mentale schade.   Brandwonden zijn echt niet simpel te behandelen. Ik volg met belangstelling.    
honden page profiel SiaraSiara schreef in Schuldgevoel over pup?
Bedankt voor de feedback, ik heb alle berichten gelezen maar de quote functie doet weer lekker vervelend.    Voor diegenen die het vroegen: Bij mijn kanjer is nog nooit een grom ontsnapt uit zijn bek en hij is ondanks zijn blindheid enorm sociaal met alle honden en mensen. Spelen is voor hem de grootste drive. Hij is niet echt voedselgericht. Alles is voor hem prima nadat hij het eerst uitgebreid heeft kunnen besnuffelen. Nog heel actief en compleet gek in het koppie. Net een pup in het lijf van een grote lieverd. Hij doet nog alles wat een normale hond doet behalve echt intensief sporten. Wandelingen, spelen en los lopen is allemaal een eitje.   De pups zijn nog enorm jong momenteel. De perfecte match is qua lijn en ouders dus momenteel enkel gebaseerd op de generaties en het karakter van mama en papa. Bij het nest zelf zijn we dus normalerwijs ook nog niet gaan kijken daar de fokker ook pas vanaf een bepaalde leeftijd potentiële eigenaars toe laat. We moeten dus ook nog gaan kijken of er enigszins al een klik is met een bepaalde pup. Als die er al niet is dan hoeven we ook niet verder na te denken. Ik wil gewoon de fokker niet belasten met een bezoekje van ons als het gewoon al van nature een slecht idee is om er nu een pup bij te halen.   Ik denk dat onze hond het wel fijn zou hebben met een kameraad in huis maar is er een manier waarop je zoiets héél zeker kan weten? Kijk je dan gewoon of er een klik is met de eerste hond en het potentiële pupje of ...? Ik probeer me zo goed mogelijk in te lezen maar first hand experience is natuurlijk altijd beter.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Woefkensranch
" Bedankt voor je input. Hondje komt van woefkesranch, maar als ik al jullie reacties lees, was dit misschien niet de beste keuze. Hondje werd al paar keer getrimd, maar verharen blijft. Bij woefkesranch hebben ze me gezegd niet of weinig te borstelen omdat daarmee de krul zou verdwijnen(?). Had gehoopt dat met volledig kaalscheren door woefkensranch het probleem van verharen zou opgelost zijn. Maar dat blijft juist hetzelfde als voor de scheerbeurt. " Hola Jammer genoeg zijn dit rasechte oplichters. Ben je al met je hondje naar de dierenarts geweest voor een volledige controle? Als je even vermeld dat het diertje van de broodfok komt zullen ze het alvast controleren op de meest urgente problemen. Je kan dan misschien ook ineens vragen of zij enig idee hebben welk ras of welke kruising het is. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in HondenNamenTopic
Mochi noemt zo naar het gelijknamige Japanse rijstgerecht waar ik helemaal stapel op ben, net als op hem. De traditionele versie is ook helemaal wit wat zeer passend was voor een Samojeed. Het klinkt ook ontzettend schattig.   Voor een toekomstige pup heb ik nog geen namen maar ik heb een voorkeur voor Japanse, Hawaiiaanse of Scandinavische namen.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Woefkensranch
" Heeft er iemand ervaring met Lagotto Romagnolo of italiaanse waterhond? Wij hebben een puppy aangekocht aangezien karakter goed bij ons past, maar ook aangezien dit een zuiver ras blijkt te zijn dat ook hypo-allergeen is (geen verharing). Dit blijkt echter bij onze pup niet te kloppen want vehaard behoorlijk, maar heeft ook niet de gekende Lagotto-krullen. De fokker beweerde dat na een puppy scheerbeurt dat in orde zou komen en dus heeft hij de pup volledig kaal geschoren. Nu is de haar terug gegroeid, maar er is echter niets veranderdverbeterd tov voor de scheerbeurt. Mogelijk is het dus geen zuiver Lagotto-ras!9 Heeft iemand vergelijkbare ervaringen? " Hola Waar heb je dit hondje verkregen? Een Lagotto hoeft niet per se strak gekruld te zijn maar hun bovenvacht verhaart normaal niet. Daarom moeten ze regelmatig geborsteld en getrimd worden. De ondervacht moet er wel af en toe uit. Een hond met een dubbele vacht scheer je NOOIT vrijwillig! (behalve om medische redenen).   De Lagotto pups die momenteel op de website van de Woefkesranch staan zijn volgens mij geen raszuivere pups, laat staan nog maar enigszins gezond. Ik zou hier ver weg van blijven. Ze beweren zelfs dat het ras weing tot geen erfelijke aandoeningen heeft wat zeer foutief is. Ze hebben zelfs meerdere erfelijke aandoeningen binnen het ras waar best uitgebreid op getest wordt bij de ouderdieren en de voorgaande generaties.  
honden page profiel SiaraSiara schreef in Pup bijt in alles en is constant in 'overdrive'
Ouderschap, leiderschap, roedel, ... allemaal achterhaalde termen om eerlijk te zijn. Een hond is een hond. Niet meer en niet minder. (Nou ja, het is persoonlijk mijn soulmate en mijn allesje maar dat terzijde.) Het enige dat het baasje te doen staat is trachten te begrijpen wat de hond communiceert en proberen naar de hond toe te communiceren op een manier dat ie begrijpt. Het is eigenlijk een constante wisselwerking waar je tijdens jullie tijd samen continu aan werken.   "Ik zei heel rustig 'nee' en tilde haar voorpootjes vriendelijk van het tafeltje."   Ik snap zeker dat je dit doet en super dat je haar niet bij de lavendel wil laten. Persoonlijk zou ik echter nooit haar pootjes zelf van de tafel halen.   Heb je geprobeerd haar af te leiden in plaats van haar zelf fysiek aan te raken op zo'n moment? Persoonlijk wordt hier ook "Nee" gebruikt maar Mochi kent dit commando al héél goed en zal meteen stoppen met alles wat hij op dat moment aan het doen is om naar mij te kijken om te checken wat nu juist het probleem is. Hij wordt daar dan ook steeds supergoed voor beloond. Als dit commando echter nog niet gekend is dan zal dit woord voor haar niet veel betekenen als je dit zegt.    Wat gebeurt er als ze met haar pootjes op het tafeltje staat en je roept haar naam? Als ze op dat moment naar je zou kijken dan zou ik haar uitbundig prijzen en belonen met snoepjes. Ze zal dit linken aan het kijken naar jou en dit vaker beginnen doen als je haar naam noemt. Bonus is dat ze ondertussen niet meer met de lavendel zal bezig zijn. Je kan haar ook steeds het commando "Nee" aanleren ondertussen. Oefenen jullie al vaak met commando's? Wat kent ze al? Ben nieuwsgierig want volgens mij is het een superpientere meid.   Je kan haar ook steeds proberen te lokken met een favoriete speelgoedje en haar belonen als ze ingaat op het spel. Nogmaals er is niets mis met wat je doet, haar pootjes verwijderen, maar het is uiteindelijk de bedoeling dat ze zichzelf aanpast als jij laat weten dat het niet okay is. Omdat je ook aangeeft dat ze dan bijterig begint te doen is het misschien handig om eens een andere aanpak te testen.   Erg leuk om te horen dat jullie ook samen quality time hebben. Volgens mij begint ze soms te klieren omdat ze ofwel te veel prikkels krijgt ofwel omdat ze thuis zichzelf wat probeert bezig te houden. Hebben jullie al eens iets van hersenwerk gedaan en hoe doet ze het?   Een pup is echt veel werk hé? Ik onderschat het ook iedere keer weer.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Liz laatste nest -> geboren
" Ja die heeft hij   All in One is het geworden  " de stippelbende Hahaha! Super, perfecte naam gewoon. Wat een dotje. Liz mag wel trots zijn.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Liz laatste nest -> geboren
Oh wat is ie mooi! Eén kleine stoere kerel. Dat wordt vast een kanjer. Heeft hij al een stamboomnaam gekregen? 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Gezondheid/ gezondheidstesten
Heb een familielid die dierenarts is en die heeft doodleuk haar huidig hondje bij een broodfokker vandaan. Als dierenartsen dit al zelf doen in hoever kan je dan vertrouwen op het gezond verstand van de mensen die met je dieren bezig zijn. Het is soms triest hier. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Gezondheid/ gezondheidstesten
Ben ik helemaal mee eens. Ik zal dan ook nooit mensen ontmoedigen die bij verantwoorde fokkers op zoek gaan naar een geschikte pup. Het is net als bij mensen een portie geluk hebben ook en inderdaad best om dan alle risico's zo klein mogelijk te houden omdat er ook altijd een onberekenbare factor is.    Wat ik ook fijn vond is het hebben van een vrije inkijk in de onkosten die de fokker gemaakt heeft of nog zal maken voor het nestje voor ze bij de eigenaars belanden. De vraagprijs voor de pups lijkt dan soms al een héél stuk logischer. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Gezondheid/ gezondheidstesten
Hier onze allereerste hond aangekocht bij een erkende fokker van het ras. Mama, papa en tot zeker 7 generaties terug allemaal getest op alle dingen die nog maar enigszins relevant zijn. Allemaal zeer positieve resultaten, nergens een twijfelgevalletje. We vonden het ook geweldig dat de fokker ons alle informatie aanreikte maar ons ook de tools gaf om alles zelfstandig op te zoeken in het geval we de documentatie in vraag stelden.   Ondanks die mooie stamboom en alle goede testresultaten toch een hond die een vast abonnement heeft bij de dierenarts. Het is hartverscheurend. Bij een familielid hetzelfde verhaal, heel de papierwinkel in orde en toch een hond met ernstige beperkingen. Ik hecht persoonlijk niet langer veel waarde aan die papiertjes, absoluut geen garantie dat je een 'gezonde' hond voor je hebt.    Voor mij is heel de papierwinkel nu gewoon een suggestie dat de fokker begaan is met de lijnen en zijn best doet om 'defecten' te voorkomen. Ik moedig het nog steeds aan maar waarschuw mensen ook dat het allesbehalve een garantie is. Voor mij blijven omwille van broodfok de enige opties ofwel een asielhond met onbekende achtergrond of een pup bij een erkende fokker die de nodige testen tot generaties terug gedaan heeft.    Er zijn dus wel degelijk mensen die er nog interesse in tonen. Als ik een pup aankoop is dit ofwel van geteste voorouders en lijnen met geen of zo weinig mogelijk inteelt ofwel niet.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Schuldgevoel over pup?
Hartelijk dank voor jullie feedback tot dusver. Ik vind het zeer moeilijk in te schatten voor mezelf daar onze dikke vriend het zo ontzettend fijn vindt om bij andere honden te vertoeven. Hij heeft zelf ook nog geen last van de laatste diagnose, gelukkig maar. Hij ziet er in topconditie uit en gedraagt zich ook nog zo. Ik blijf ook de hoop koesteren dat het goed op te lossen is en we hem nog jaren bij ons mogen houden. We beslissen dan ook niets voor we meer informatie hebben. Ik houd zeker in mijn achterhoofd dat het misschien nog achteruit kan gaan.   Laat het duidelijk zijn dat hij ook ten allen tijde mijn prioriteit is en blijft en dat de pup er alleen zou komen als er geen nadelige gevolgen zijn voor hem en/of het gezin. Momenteel zou dit niet het geval zijn maar ik blijf erg terughoudend.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Schuldgevoel over pup?
Grote wens voor een tweede hond omdat de eerste ons leven zo verrijkt heeft. Ingeschreven op enkele wachtlijsten voor een bepaald ras met de verwachting binnen 2 tot 3 jaar een pup te kunnen verwelkomen. Ondertussen diagnose eerste hond met een vermoeden van kwaadaardige tumor(s).   Twee dagen na diagnose belt een fokker waar we op de wachtlijst stonden ons op met de melding dat er mogelijks een pup beschikbaar komt die perfect bij ons zou passen. We stonden al even op de wachtlijsten maar eerlijk gezegd stond mijn hoofd er niet naar. Heb zoveel stress over de gezondheidstoestand van mijn huidige lieverd. Even het nieuws over de pup compleet genegeerd. Rustig alles geregeld qua opvolging voor onze lieverd, hopelijk komt er wat meer positief nieuws bij opvolging in dierenkliniek.   Ondertussen op vraag mondjesmaat meer informatie ontvangen via fokker over de combinatie en blijkt echt wel de ideale match die we indertijd op het oog hadden. Voor elk ander nestje had er een resolute nee geklonken op dit ogenblik maar hier hebben we echt een dubbel gevoel bij.    We zijn nog steeds resoluut overtuigd van de raskeuze en de compatibiliteit met ons gezin, inclusief onze eerste hond. Echter voel ik momenteel naast de wens naar dit prachtige pupje ook een overweldigend schuldgevoel naar mijn huidige hond toe. Het voelt zo ontzettend egoïstisch om nu aan een nieuwe aanwinst te denken terwijl mijn viervoetige soulmate door een cruciale periode gaat.    Ik ben echt niet iemand die meteen ja zal zeggen op de eerste de beste kans die te voorschijn komt. Er zullen nog wel nestjes komen, misschien met nog betere combinaties? Dat houd ik mezelf dan voor maar ik voel gewoon vanbinnen dat dit iets speciaals is. Ken je dat gevoel dat het 'meant to be' is? Ben zeker niet verliefd op de eerste de beste pup want ik herinner me nog perfect wat een hel de puppy periode kan zijn. Dit is dus geen opwelling van 'Oh wat een schattige pup! Ja, die moeten we hebben!'.    Ergens voel ik me echt constant rot dat ik enorme interesse voel voor dit nestje terwijl dit origineel ook gewoon het plan was. Dit is toch gewoon een stomme samenloop van omstandigheden? Ben ik dit nu gewoon aan het overdenken of zou ik me nu rot moeten schamen dat ik aan die tweede hond blijf denken terwijl de eerste door een medisch traject gaat?   De fokker is ontzettend attent en verplicht ons ook tot niets. We mogen vrijblijvend komen kijken. Zelfs alleen naar mama en papa indien we angst hebben dat de pups zelf een te groot aantrekkingsvermogen zouden hebben. Ze is ook compleet op de hoogte van de gezondheidsproblemen van onze hond en voelt met ons mee.    Wat is wijsheid?   
honden page profiel SiaraSiara schreef in Pup bijt in alles en is constant in 'overdrive'
Hoi Marie,   Mag ik ten eerste even mijn petje afnemen voor je? Wat doe je dit toch goed. Zo'n energieke stuiterbal die non-stop je aandacht vergt is niet iedereen gegund. Toch blijf je je inzetten voor je gezin én de pup. Bravo!   Net als 99% hier op het forum ben ik zeker niet voor fysieke correcties omdat dit het vertrouwen van de pup in zijn mensen kan schaden. Verder ga ik hier ook niet op ingaan. Je bent netjes je eigen conclusies aan het trekken en je gezond verstand aan het gebruiken. Daarnaast blijf je steeds beleefd en open ook al krijg je commentaar als mensen even lekker kort door de bocht gaan. Erg bewonderenswaardig.   Ik denk net als anderen hier dat je pup gewoon stapeldol is op je zoon en met zijn energie geen blijf weet. Ik ben zeker dat er geen enkel haartje op dat hondenkopje bewust anderen wil kwetsen. Ik kan je niet veel goede raad geven die al niet gegeven is. Toen Mochi een pupje was dan was het echt een monstertje met tandjes maar ik zei elke keer gewoon kordaat 'Auw', stond op en wandelde weg. Soms was hij genoeg geschrokken om me niet na te jagen maar natuurlijk niet vaak.   Als hij dan achter me aan kwam en in mijn kuiten/broek begon te bijten bleef ik stokstijf staan (moet je wel effe je pijngrens verleggen) en het moment dat zijn interesse in mijn kuiten/broek nog maar enigszins verzwakte omdat er geen beweging of reactie meer was kreeg hij meteen een positieve reactie. Bij ons was dit 'Ja, flinke jongen!' en een traktatie. Bij de kinderen leerden we hen om steeds een speeltje aan te reiken indien hij begon te happen en hem te prijzen als hij overschakelde naar het speeltje. Dit werd steeds onder supervisie gedaan. Het heeft enkele maanden geduurd maar het happen is er compleet uit gegaan.    Hij speelt nu als volwassene nog steeds graag met zijn bek maar nooit pijnlijk en vaak krijgen we meteen likjes als er een hand in zijn bek verzeild was. Ik weet dat het soms een beetje uitzichtloos lijkt, zo'n pup met tonnen 'negatieve' energie, maar ooit komt daar een einde aan.    En ja, volwassen honden vereisen meer werk en training om geleerd gedrag om te buigen maar ook dit gaat prima. Toen Mochi diabetes kreeg en helemaal blind werd hebben we hem zoveel nieuws moeten aanleren maar ook dit is gelukt. Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat je je pup verpest. De enige manier waarop je een pup echt kan verpesten is om hem/haar zoveel angst te geven dat ze je nooit meer vertrouwen
honden page profiel SiaraSiara schreef in Onduidelijke biopsie bij gezwel
Ik vind het moeilijk om momenteel mijn dagelijkse routine te volgen zonder te piekeren over mijn lieve soulmate dus ik schrijf het hier even van me af in de hoop van wat goede raad te krijgen naargelang we meer nieuws krijgen.   Mijn lieve Sam, Mochi, is nog maar 8 jaartjes oud. Om het even te kaderen is het een vrolijke spring-in-het-veld die al enkele jaren leeft met diabetes en KCS. Verder is hij ook compleet blind maar ondervindt hier verder weinig hinder van in het dagelijkse leven. Het laatste jaar heeft hij probleem na probleem gehad, van hotspots tot problemen met de anaalklieren tot vermoeden vergrote prostaat. Alles is stapsgewijs weer verwerkt en zo goed mogelijk opgelost tot het volgende zich aandiende.   Nu hebben we recent een gezwelletje ontdekt aan zijn achterwerk dat ons echt niet okay lijkt. Ook de geur is allesbehalve te harden ondanks dat we het sinds de ontdekking goed opvolgen en ook meermaals per dag reinigen en ontsmetten. De dierenarts heeft zo snel mogelijk een biopsie gedaan met een naald en heeft drie stalen opgestuurd naar het labo.   Door de sterke doorbloeding in het gezwel was er maar één staal iets of wat bruikbaar en daar had het labo als opmerking 'lichte voorkeur voor tumoraal sarcoom' genoteerd. De dierenarts liet ons dan ook weten dat het labo vermoedt dat het hier om een kwaadaardige tumor gaat, kanker dus. Ze vond het allesbehalve goed nieuws en verwees ons door naar de dierenkliniek. Een andere optie was een tweede opinie of een maandje afwachten en kijken of het gezwel groter werd op die maand omdat dit ook een goede indicatie was van een kwaadaardig gezwel.   Op 23 juni kunnen we normaal terecht voor een eerste consult in de dierenkliniek. Ik maak me erge zorgen omdat zijn ras standaard al slecht om gaat met verdoving en hij daarboven nog eens met zijn diabetes zit. Dit bemoeilijkt steeds het verdoven en het uitkiezen van medicatie.    Ik blijf stiekem hopen dat het niets onoverkomelijk is en we hebben al elke dag extra tijd genomen om van elkaar te genieten.
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
Laten we Anouk niet afbranden, want ik snap haar reactie wel, naja deels.   Ze heeft denk ik het idee, dat het oplosbaar is, of althans deels. Gezien haar eigen positieve ombuigingen ervaring.   Daarom dat ze onze reacties als heftig ziet, echter heb ik iig de andere kant gezien en andere ook zo aan hun reacties te zien. Van jaren en jaren investeren op je teentjes lopen, je eigen leven op halt zetten met betrekking tot kinderwens aan toe. Om vervolgens na jaren "klooien" alsnog het besluit te moeten nemen. Wellicht dat als ze die ervaring ook zou hebben, ze wat minder in de roze wolk zou geloven. Het is prima om die mening te ventileren, maar in dit geval denk ik dat het al te ver is. Ik heb respect voor de keuzes die TS zal moeten gaan maken. Ik hoop echter dat dit niet een hond word net als de mijne, waarbij pas baas nummer 10 de juiste stap maakt.    
honden page profiel MickMick schreef in Agressieve hond
" Dat heb ik idd gemist maar ik heb Mick ook niet beoordeeld of heb loze aannames gedaan van zijn verleden ervaringen Ik beantwoord lauter en alleen zijn aannames over mij en mijn ervaringen. Mick reageert vanuit zichzelf op mijn reactie tegenover Benny en dat was misschien wat heftig maar nogmaals? Vind ik het uitermate shockend dat er een laten inslapen advies wordt gegeven als iemand hier NET voor het eerst een vraag komt stellen of om advies in te winnen omtrent gedrag. " Anouk van Botty   Heftig? ik ben voor mijn doen, heel erg op mijn woorden aan het letten, als ik werkelijk zou plaatsen wat ik denk....   Ervaring met honden die al tig keer zijn herplaatst met al het leed bij honden en eigenaren, doet wel iets met je moet ik zeggen. Die ervaring zorgt dat ik nogal snel dit soort uitspraken doe, omdat ik het al veel te vaak mis heb zien gaan, tot verminking van kinderen aan toe.... Soms is de pijnlijkste oplossing nu het beste voor eigenaren en omgeving, ook wel de moeilijkste beslissing. Je kan bakken geld uit het raam kieperen aan allerlei "hulp" zonder geholpen te zijn.    Ideaal beelden schetsen is makkelijker als met beide voeten op de grond staan en de werkelijkheid onder ogen zien.
 

Vrienden van Melissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van judithhonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Ellyhonden foto van Elly Van Heeringenhonden foto van Jeroen & Lolahonden foto van Karin & Levihonden foto van esther honden foto van Bear  en Sayen :-Phonden foto van Mickhonden foto van Dreamteamhonden foto van Marissa & Zukohonden foto van Kimberleyhonden foto van Femke & Stormhonden foto van Antje en de beestenbende honden foto van Siarahonden foto van herminahonden foto van jokehonden foto van taralihonden foto van Tanja, Tommie&Nikkihonden foto van susan,paris&bentley honden foto van Joyce Tara en Hope honden foto van luanda love Timohonden foto van Charliehonden foto van kevin123honden foto van Vivian, baasje van Noorhonden foto van M & G

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^