HondenPage baasje Melissa en Jeffrey & Hummer

Wat schreven de vrienden van Melissa en Jeffrey & Hummer op het forum

honden page profiel SiaraSiara schreef in nieuwe pup na het overlijden van hond
" Meis? Je gaat commitment aan of niet.   Voordeel van een goede fokker? Is dat je niet mee doet aan brood-fok of gekke karakters in herplaats/adoptie. Je krijgt meestal 75% vergoed van de kosten als het meezit of je mag de pup terug brengen tegen totale kosten, bij de fokker. Kijk gewoon naar een gedegen fokker als je geen trek hebt in onverwachte tegenslagen of een herplaats als je de energie, motivatie, geld en tijd ervoor vrij kan maken. " Anouk van Botty Nou, ik zou niet durven zweren dat een gedegen fokker er voor zorgt dat je geen onverwachte tegenslagen hebt. We hebben onze beste vriend van bij een geweldige fokker en ondanks de goede zorgen en goede lijnen is hij qua gezondheid een wrak. Het is dus altijd een gok.    Broodfok vermijd je niet voor de gezondheid van je toekomstige pup in mijn ogen maar voor al het leed dat dit fenomeen veroorzaakt. Het is gewoon not done. Gelukkig is de OP hier nuchter in en ook volledig tegen broodfok. Dana, Ik wens je in elk geval veel succes toe met de verwerking van het verlies van je vriend en hoop dat je in de toekomst het geluk hebt om je ideale speelmaatje tegen te komen. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Na 9 maanden begonnen met alleen training
Wat super dat er vooruitgang is. Hier gebruiken we een commando zodat hij weet dat we even weg moeten zonder hem maar dat we zo snel mogelijk terugkomen. Bij ons is dit gewoon 'Tot strakjes' en tijdens de nacht is dit 'Slaapwel'. Hij is slim genoeg om dit te associëren met de baasjes die even weg zijn maar straks weer gewoon verschijnen. Al vaak camera geplaatst en meneer ligt gewoon lekker te slapen als we niet aanwezig zijn, geen tekens van stress.   Negeren hielp inderdaad niet want dan bleef hij in zijn kopje woelen. Ik vermoed dat hij niet snapte waarom hij niet mee mocht gaan wandelen of in de tuin spelen of whatever. En nu weet hij dat als we de commando's gebruiken dat we niet gaan wandelen of spelen maar dat hij even rust mag nemen tot we terug zijn.   Ik denk dat het voor elke hond weer anders is.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Inslapen Epilepsie
Sterkte met je verlies.   Een dove en blinde hond is geen probleem zolang hij nog levensvreugde heeft en een baasje dat daar kan in voorzien. Hersenschade is echter een heel ander probleem. Is het mogelijk dat hij nog had kunnen doorgaan? Misschien. Moet je je daarom schuldig voelen? Absoluut niet, dit is een zeer subjectieve gevoelskwestie en jij als baasje voelt normaal stiekem aan wat het beste is voor je lieverd. Je hebt hem verder mogelijk leed bespaard. Je had niet kunnen voorspellen dat hij ineens clusteraanvallen zou krijgen. Medicatie voor epilepsie is altijd aan te raden ongeacht de frequentie maar jij bent geen dierenarts en vertrouwde ook maar je eigen DA.    Je hebt je uiterste best gedaan. Het enige dat je nu kan doen is je vriend eren door fijne herinneringen aan hem op te halen. Voel je niet schuldig. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Een vreemde vondst
Dat is inderdaad erg gek. Misschien vond de eigenaar hem absoluut niet terug of is ie onwel geworden en hebben de hulpdiensten het missende onderdeel niet gemist. Benieuwd wat het verhaal er achter is.    Wat een goede speurneus is Thara toch, zou me wel rot geschrokken zijn.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Ik maak mezelf er ook een beetje te druk om denk ik. Wil gewoon geen gedoe en gezeik. Ik heb deze hond jaren in mijn gezin moeten verdedigen. En na het samenwonen met mijn vriend hoefde dat niet meer. Nu in een nieuwe woning heb ikh het gevoel alsof ik haar weer voor de rest van de wereld in verdediging moet nemen. Het is natuurlijk nogal een verschijning om te zien en voor volume zorgt ze ook echt wel. Maar eindeloos blaffen is gewoon niet aan de orde.. Tuurlijk ze blaft als de postbode langs komt en ze loopt los of als er iemand aan de deur komt. Maar ze zit niet de hele dag door maar te gillen...  " Mila en de hondjes Kaylo & Tika Probeer het je niet aan te trekken. Laat het even bezinken en als je er na een tijdje nog mee zit kan je eventueel de dame in kwestie nogmaals beleefd aanspreken.   Thuis heb ik er eentje zitten die stil is tijdens afwezigheid maar gegarandeerd dat ie even aanslaat als we vertrekken of als er iemand aan de deur komt en we niet thuis zijn. Hij zit wel niet in de tuin maar dat is niet nodig om hem tot een paar huizen ver te horen. Lieve beer die keft als een losgeslagen chihuahua. Zo'n schel blafje...niet te verdragen.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Wij wonen net 2-3 maanden in een nieuwe woning in een andere stad. Onze buren hebben een rottweiler, geen makkelijke hond. Maar dat is onze Tika ook niet. Hij zit veel buiten en blaft regelmatig (Is ook uren stil hoor!) Wij hebben dan ook geen enkele overlast van hun en kunnen goed met ze communiceren. Helaas met de andere buurvrouw wel al een aanvaring gehad. Toen ook aangegeven dat we het heel vervelend vinden dat ze overlast heeft ervaren. Dat we gaan kijken naar de mogelijkheden. Tika heeft erg moeten wennen aan de nieuwe omgeving. Daarnaast zijn we bezig met trainen en net begonnen met gedragsmedicatie. Slaapt ze in de bench met relax-o-pet en dekentje eroverheen. En gaan we dit weekend nog een gordijn en nieuwe keukendeur plaatsen. Maar als ik dan terugdenk.. Ze blaft amper.. ze heeft 2 weken even moeten wennen aan de hond van de buren maar nu als hij blaft reageert ze al niet eens meer.    Nu dacht ik een goed gesprek te hebben gehad met de buurvrouw. Krijg ik opeens een brief van de politie binnen... Dat wij een honden zonder toezicht in de tuin zouden laten en dat er dan veelvoudig geblaft wordt. Nou dat is onwijs grappig. Want wij gaan super verantwoordelijk met Tika om. Zij heeft nog nooit incidenten gehad gelukkig en dat willen wij graag zo houden. Precies de reden waarom ze altijd aangelijnd en met muilkorf op straat loopt, wij op bepaalde tijden maar wandelen om zo min mogelijk tegen te komen of voor overlast te zorgen. En nu hebben wij dus Tika echt nooit zonder toezicht in de tuin. Blaft ze incidenteel een keertje. En dan halen we haar weer naar binnen. Dus de momenten dat ze in de tuin loopt is hooguit 10-15 min per keer. Kaylo daar in tegen ligt regelmatig in de tuin maar heb ik nog nooit horen blaffen.    Wanneer wij niet thuis zijn heb ik van onze andere buren ook vernomen dat ze echt muisstil zijn. En dat vind ik ook logisch klinken omdat ze compleet in coma liggen als wij thuis komen uit werk...  " Mila en de hondjes Kaylo & Tika Gezellige buurvrouw x__x; Volgens mij is er toch geen wet tegen het houden van honden in je eigen tuin? Misschien een klacht wegens overmatig blaffen tot daar toe maar als ze dit niet kunnen aantonen hebben ze volgens mij geen poot om op te staan, al zeker niet omdat jij en de andere buren zeggen dat de honden geen kik geven als je niet thuis bent.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Bedankt iedereen voor de feedback. Ik ben altijd eerlijk en open naar mensen waar ik contact mee heb. We hebben hiervoor reeds contact gehad met iemand om live met het ras kennis te maken en te horen naar hun eigen ervaringen met het karakter. Hierdoor weten we ook al zeker dat we voor dit ras willen gaan.   Deze persoon liet ons ook eerlijk weten dat we eventueel op de wachtlijst mochten maar dat we beter ook elders eens konden polsen daar er grote kans is dat ze tegen dan (2024 ten vroegste beschikbaarheid) geen nestjes meer zullen hebben/maken. Alle respect voor. Het jammere is dus dat voorlopig anderen niet reageren.    In elk geval leuk om te weten dat het aanschrijven van meerdere fokkers niet als onbeleefd ervaren wordt. We zijn zeker niet van plan om ons op honderd wachtlijsten te zetten. Met wat geluk vinden we iemand die ons de kans wil gunnen.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Domme frustratie hier...    Heb ik eindelijk manlief overtuigd dat ik echt moeilijk zonder huisdieren in mijn leven kan krijg ik weer absoluut geen fokkers/kennels te pakken. Ofwel zitten de wachtlijsten overvol ofwel krijg je gewoon geen contact terug. Is dit een gevolg van de hele Covid-19 gekte?    Ik zal maar even flink op de tanden bijten en geduldig wachten. De aanhouder wint?   Wat vinden jullie er trouwens van om meerdere fokkers aan te spreken? Ik vind het persoonlijk een beetje grof om al een andere fokker aan te spreken als diegene die je origineel hebt aangesproken nog niets heeft laten weten. Of ben ik hier gewoon te voorzichtig in?
honden page profiel SiaraSiara schreef in Pup speelt door enthousiasme soms te hard
Hoi Myrthe,   Het lijkt me dat je enorm goed bezig bent met je pup. Geef haar alvast een knuffel van ons. Je vraag is best dubbel daar ieder baasje hier anders mee omgaat. Persoonlijk probeer ik altijd het gedrag van mijn eigen hond te reguleren. Hij mag gerust met kleinere hondjes spelen als hij maar rustig aan doet. Als ik merk dat de andere honden zich niet goed voelen met mijn lompe man rond hen dan zorg ik ervoor dat er een pauzemoment ingelast wordt. Ik leid hem af of lijn hem even aan en laat hem even zijn energie er af lopen alvorens nog eens te proberen.   Heb al vaak gehad dat mensen me verweten dat ik het leuke spel van hun hond verpest maar ik doe niet mee aan 'mijn hondje moet maar van zich leren afbijten als ie het niet leuk vindt'. Dat is alsof je tegen een slachtoffer van pestgedrag zegt dat ie maar harder had moeten roepen dat ie het niet leuk vond. Nee hoor, mijn hond is mijn verantwoordelijkheid en als ik hem te lomp/opdringerig/irritant vind worden dan krijgt hij een time-out.    Jij kan je lieverd het beste inschatten. Ben je zeker dat de andere hond geen hinder ondervindt dan is het niet nodig om in te grijpen. Vind je het zelf niet fijn om te zien of twijfel je? Dan is het soms beter om even iets te doen dan het gedrag te laten aanslepen. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Speeltjes losloopgebied
Ik woon in België en de losloopveldjes hier zijn meestal oorlogsgebied. Erg jammer want m'n blinde wolk loopt zo graag zonder lijn om er eens lekker op los te hollen en gek te doen. Bijna niemand op zo'n veld hier heeft zijn hond onder controle en 9 van de 10 keer lopen er dan ook nog mensen met honden aan de lijn tussen. Allemaal goed en wel en stoor me nergens aan maar kom dan niet klagen als je in de knoop raakt met die lijn. Zijn ook genoeg mensen die de hele vijver voor hun eigen hond claimen. Oh wee als jouw hond dan nog maar zijn tenen nat wil maken. En inderdaad, speeltjes...speeltjes in alle vormen en maten met als gevolg een heleboel confrontatie tussen rassen die mekaar makkelijk kunnen verpletteren tussen de kaken.    Om eerlijk te zijn blijf ik tegenwoordig ver uit de buurt van losloopveldjes mede omdat Mochi een groot deel van de hondentaal niet kan interpreteren zonder zicht en ik misverstanden wil vermijden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soort baasjes dat ik daar tegenkom niet mis. Ik laat hem dan liever illegaal loslopen waar het niet mag met risico op een boete zodat we beiden wel kunnen genieten. Van zodra ik iets of iemand in de verte zie roep ik hem wel terug en gaat ie terug aan de lijn.    Ik moet zeggen dat hij wel al een keertje op een rustig losloopveld heeft gespeeld met een andere hond en speeltje. Het baasje van de andere hond zei wel meteen dat het geen enkel probleem was als hij mee achter de bal liep en had zelfs gevraagd of het voor mij een probleem was als hij wat apporteerde met zijn eigen hond. Dat is pas hoffelijk hoor. Aangezien Mochi gewoon wil rennen liet hij de bal constant links liggen maar hij vond het wel super om achter de andere hond te hollen. Win-win.
honden page profiel SiaraSiara schreef in This pure Joy
Oh, wat een knapperd! Hij geniet echt met volle teugen zo te zien. Echt zalig om met de hond op vakantie te kunnen.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Mechelaar
" Ik ben bang dat de hond uit een werllijn komt waar het helaas normaal is dat de pups met 6 weken al naar hun nieuwe eigenaren gaan. Gelulkig niet allemaal maar veel nog steeds onder het motto dan kan de training vast beginnen. Eerlijk is eerlijk veel fokkers hebben niet de ruimte om alle pups apart te houden en met sommige lijnen moet je wel al met 6 weken omdat ze anders elkaar afslachten.   " Michelle Als een nest pups mekaar op 6 weken al afslacht dan pas ik toch vriendelijk voor die lijn. En qua training is het zeker niet noodzakelijk om de pups op 6 weken al te drillen, zelfs niet bij werklijnen. Ik oordeel niet hoor maar ik vond 6 weken persoonlijk heel jong.   Wel interessant om te horen dat er blijkbaar in werklijnen fokkers zitten die de pups toch vroeger wegsturen, weer iets bijgeleerd.   @Inge Ik zou een degelijke gedragstherapeut inschakelen om de schoonfamilie te begeleiden zodat ze uiteindelijk daarna kunnen overschakelen naar activiteiten zoals hondenschool en hondensport in combinatie met wandelingen en hersenwerk. Een Mechelaar, zelfs een 'zachte' lijn is een harde werker en worden doodongelukkig in een passief gezin.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Mephisto's Mochi (Update p. 6)
" ha leuke foto van beide Bengels  Fijn ook dat de oudste veel belangstelling toont voor de verzorging. Ik denk dat je zo goed bezig bent, al levert het dan ook weleens een gekneusde voet of gebroken hand op. (al is dat wel heel lastig natuurlijk) " Dobry Och, het is maar een kleintje vergeleken met wat hij zelf al heeft moeten doorstaan. We kunnen maar denken dat we zo een beetje empatisch proberen te zijn.   Ik mis wel de activiteiten die we niet meer doen om een hypo/hyper te voorkomen. We geven hem nog voldoende beweging maar echt hiken, lange boswandelingen en stepjöring zitten er niet meer in. Prioriteit is nu echt wel om zijn suiker onder controle te krijgen.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Mechelaar
Ik ga zeker akkoord met wat er reeds gezegd is. Een gedragstherapeut die de hond niet meer wil zien omdat hij wilde aanvallen is geen gedragstherapeut maar een kwakzalver. Een gedragstherapeut moet met de hond en de baasjes samenwerken en niet gewoon wat tips geven en klaar.    Ik vermoed dat het hier om broodfok gaat? Een pup op 6 weken ophalen is geen standaardprocedure, zo mist hij veel lesjes van mama en nestbroertjes en -zusjes. Met een Mechelaar MOET je veel bezig zijn, volgens mij zitten ze momenteel met een enorm gefrustreerde hond. Het is niet vreemd dat hij daarom destructief is.   Wordt er momenteel iets met de hond gedaan? Dit kan zelfs gewoon thuis gehoorzaamheidstraining zijn of met een balletje gooien of iets dergelijks? Ik denk dat punt 1 zowiezo het juist kanaliseren van de energie van de Mechelaar zal zijn. Is de hond agressief naar je schoonfamilie zelf? 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Handen in het haar door verlatingsangst
Heb je al eens geprobeerd om de radio of TV aan te laten als je even weg bent? Wordt het hondje ook onrustig als je gewoon in een andere kamer bent of laat je hem je overal volgen in huis?    Sommige honden voelen zich ook 'veiliger' in hun eigen ruimte (kamer, bench, hekjes, ...) als het baasje niet in de buurt is. Ik ken genoeg honden die de buurt bij elkaar blaffen als de eigenaars weg zijn behalve als ze in een verduisterde bench zitten met wat white noise en een lekker kussen/dekentje.    Je bent in elk geval al goed bezig, nu is het even zoeken wat juist de trigger is voor jouw kleine man. 
honden page profiel SiaraSiara schreef in Vallende dingen
" Ja dat is wel zoals ik het ook altijd probeerde. Maar dat werkte dus maar een aantal keer. Ik kan nu gek doen of al het lekkers van de wereld pakken. Hij blijft lekker onder de bank met dat ding!  De commando's "afblijven" en "los" gebruik ik. Alleen die doet hij dus alleen tijdens het trainen en als het hem uit komt... " Ukkie Das net iets lastiger. Niet elke hond is te motiveren met zaken die wij als vanzelfsprekend ervaren. Maar elke hond is wel te motiveren met iets. Dit kan iets eetbaar zijn, een speeltje, iets anders... Ik heb ooit een hond geweten die op niks reageerde als beloning als hij iets aan het doen was behalve een A4'tje bubble wrap. Lekker onhandig natuurlijk.    Is het een optie om de ruimte onder de bank ontoegankelijk te maken?   Misschien eens een gedragscoach mailen om te horen hoe je dit best oplost als hij niet beloningsgericht is?
honden page profiel SiaraSiara schreef in Mephisto's Mochi (Update p. 6)
Bedankt iedereen! Zo lief dat jullie even reageren.    Hij heeft inderdaad brute pech qua gezondheid maar ik ben echt blij dat hij desondanks nog altijd zoveel levensvreugde en blijdschap ervaart. De kinderen zijn echt dol op hem en de oudste plusdochter (15j) vind het interessant om te helpen als we hem (medisch) verzorgen. Ze vindt het wel zonde dat zijn mooie vacht hier en daar geschoren moest worden. Jammer genoeg zat er niets anders op om de wonden te verzorgen en te laten helen.   Hout vasthouden maar momenteel mankeert hij niets buiten zijn suikerziekte/blindheid. Dat is echt al een zegen voor ons. Mannelijk baasje zit echter wel met een gebroken hand en ik met een gekneusde voet omwille van onze witte wolk en zijn lompigheid die er niet op verbetert.   Verder ontdekt dat een flexilijn best wel handig kan zijn tijdens de uitlaatrondjes. (Krijg de foto niet gedraaid. Tips?)   Zowel Mochi als mijn zoontje netjes aangelijnd tijdens het wandelen samen. Ze vinden het beiden in elk geval wel super. 
honden page profiel MickMick schreef in Help, hond gezicht verlamd
Zou ook even een ATAXIA test laten doen.   Verder geen ervaring mee.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Vallende dingen
Voor Mochi het commando voor 'leave it' en 'give me that' doorhad ruilden we net als bij de anderen iets lekkers/leuks voor what hij in zijn muil had. Dit was wel iets dat hij anders NOOIT kreeg, een uiterst begeerd speeltje of een lekker stukje vlees. Als we met gewone dingen kwamen die hij anders ook wel eens kreeg werkte dit voor geen meter.   We gingen ook niet achter hem aan want dan was het nog leuker voor hem om dat ding niet af te geven. Ik ging gewoon in zijn buurt op de vloer zitten en begon zelf als een idioot met het speeltje gek te doen (hem negerend) of het lekkers in een vormpje te leggen en leuke geluidjes maken.   En vooral nog gestoorder belonen en uitbundig doen als hij zijn aandacht naar jou verlegd en het object achterlaat of afgeeft.    
honden page profiel SiaraSiara schreef in Blaffen
Ik ben zeker akkoord met de reactie van anderen hier. Je moet je niets aantrekken van iemand anders. Bekijk het zeker niet als beschamend gedrag van Luka, dit is nu éénmaal zijn huidige reactie en je moet er nu samen aan werken om dit om te buigen naar iets gewenst voor zover mogelijk.   Ik heb nog nooit een ander baasje vies bekeken om een trekkende en blaffende hond. Integendeel, ik stoor me meer aan mensen die hun hond gewoon de mijne laten benaderen tijdens het voorbijwandelen. Dan heb ik liever die trekkende blaffer die wel netjes in bedwang wordt gehouden. Ik verkies het om tijdens het wandelen geen interactie met andere honden te hebben. We gaan wandelen, niet spelen.   Ik weet niet of je eventueel personen kent met een stabiele hond die je kunnen helpen met trainen. Ik zou Luka geen andere hond laten benaderen tot hij niet meer 'uitvalt' aan de lijn en blaft want dan houd je dit gedrag in stand. Daar Luka niet aggressief is maar graag naar de hond wilt denk ik dat je hem beloont voor fout gedrag als je hem tijdens het trekken en blaffen naar de andere hond laat gaan. Weet niet of het zo gaat trouwens, is maar wat ik uit de tekst afleid.   Afstand houden en blijven staan is zeer begrijpelijk en zeker niet fout maar probeer nu te werken aan het verleggen van zijn aandacht en hem te belonen indien dit lukt. Niet simpel maar jullie kunnen het. Hij heeft maar geluk met zo'n baasje die aan z'n noden denkt en hem wil helpen.
honden page profiel SiaraSiara schreef in Mephisto's Mochi (Update p. 6)
Ja hoor, hier zijn we weer! Onze dikke vriend is ondertussen 7 jaar oud en is nog steeds compleet gek in het kopje. Meneer blijft volhouden dat hij nog een springerige puppy is ondanks het feit dat hij compleet stekeblind is en tweemaal daags insuline ingespoten krijgt. Zijn suiker is allesbehalve onder controle maar we blijven vechten en ondertussen genieten we met volle teugen van elkaar. Hier even wat gekke smartphone shots.     Het jaar 2021 is voorlopig best wel een bagger jaar qua gezondheid. Onze gekke wolk is er in geslaagd van een gat in zijn lichaam te krijgen ter grootte van een pingpongbal ter hoogte van zijn anaalklieren en wist herhaaldelijk hotspots op te lopen ondanks het feit dat hij bijna dagelijks wordt geborsteld. Ik kan je zeggen dat ik ondertussen best wel goed overweg kan met de isobetadine, het scheerapparaat en injectienaalden. Ondertussen wordt hij ook wat kaal op de neusrug. Onze dierenartsenpraktijk weet met hem geen weg meer. Ze denken dat hij vervloekt is. We blijven echter volhouden, hij nog het meest.   Ondanks de ellende en de lege portemonnee voel ik me echt gezegend met deze gekke floef, hij heeft een gouden karakter dat ik voor geen geld ter wereld meer kan missen. Ik hoop snel nog eens een camera mee te kunnen nemen tijdens een uitstapje zodat ik wat outdoor foto's van hem kan nemen. Hij is zo geweldig om bezig te zien, ben nog altijd even verliefd op hem als 7 jaar geleden. Wat een kanjer hoor!
honden page profiel MickMick schreef in Amstaff x springen,blaffen,bijten uit het niets
Klinkt als een hond die niet voldoende uitdaging krijgt en dus gaat lopen klieren.   Dat het ook plaats vind in de regen is niet vreemd, de meeste stafford die ik ken hebben een hekel aan regen, daar smelten ze van denken ze...   Langere wandelingen en meer uitdaging geven, in het eerste deel van het staffords en pitbull topic, heb ik een hele lijst van mogelijke uitdagingen beschreven en hoe deze te doen op een correcte manier. Wellicht de moeite om die topic reeks door te lezen.    Stafford en Pitbull topic deel 3 | HondenForum (hondenpage.com)
honden page profiel MickMick schreef in Kvv en overgewicht
Je kan sperziebonen toevoegen ipv vlees, dan heeft ie wel buikvulling, maar hij haalt daar zo goed als niets uit.   De hoeveelheden lijken mij wat aan de hoge kant, die 2% kregen ze hier, als we intensief aan het sporten waren. Nu krijgen ze max 1,5% en zelfs dat is aan de ruime kant. 
honden page profiel MickMick schreef in Flirtpole en blessures?
Ik heb het jaren gedaan met mijn staffords.   Wat ik met mijn reu deed: 15 minuten lopen 30 minuten fietsen 15 minuten flirtpole 30 cool down   Bij voorkeur op zand (ik heb strandjes in de buurt) of op een nette grasmat (dus geen kuilen en hobbels), die niet te droog is.   Enige blessure die ik gehad heb was een beschadigd voetkussentje, maar weet niet of het van het fietsen was of het flirten. Nu moet ik hierbij ook zeggen dat mijn reu "perfect" in elkaar zit, komt uit een werklijn en was in top conditie. Nu is hij 10+ jaar oud, maar dat merk ik nergens aan (naja op zijn prostaatprobleempjes na).     Mijn advies zou zijn om voorzichtig te starten, geen grote sprongen en niet te veel korte draaien. Bouw dat rustig op. Het is geweldig om mijn mafkees 2 meter hoog te zien springen om vervolgens een 180 graden draai te zien maken, maar dat ging niet over 1 nacht ijs. Ik heb weken, maanden getraind om dat te kunnen doen. Blijf heel goed letten op de ademhaling, want het is enorm intensief en ze lopen zichzelf heel makkelijk voorbij. begin met 5 minuten, over de grond en grote draaien. Bouw de duur met 1 minuut per keer uit, als je op 15 minuten zit, ga je de draaien te korter maken. Als ie 180gr draaien kan maken en dat gaat goed, ga je kleine sprongen toevoegen en ga je die steeds iets verder uitbreiden en hoger maken.   Cool down en rub down is Noodzakelijk! Van op tempo lopen, naar snuffelrondje en thuis even lekker masseren van de spieren (afvoer van afvalstoffen bevorderen).
honden page profiel MickMick schreef in Bandog fokkers (fokken van pitbull x mastiff)
" Toevallig mensen hier die nesten hebben gefokt dat Bandogs (kruisingen tussen een pitbull zoals bijv. een Amerikaanse stafford en een mastiff als bijv. een Cane Corso.) waren? Ik ben wel benieuwd als je een nest fokt tussen verschillende moeilijk hanteerbare rassen, je dan toch een passend tehuis vind voor alle pups. Ik heb zelf veel interesse in Bandogs vandaar m'n vraag " OmeGezinus   Ik heb er een paar een tijdje gevolgd.   Uiteindelijk kan ik er vrij simpel advies over geven: NIET DOEN!!!   Ben er geen een tegengekomen die voorspelbaar gedrag vertoonde. De mix van rassen, is een gevaarlijke combi, van hondscherpte naar maneters, waarbij de mix van beide nogal vaak voorkwam. Enige manier om dit soort misfok te houden is daadwerkelijk aan de ketting, niet een manier van honden houden die gebruikelijk is in NL.    Vraag me af wat je aantrekt aan dit type? Uiterlijk? Pak dan een goed gefokte boerboel. Power, pak dan een APBT met ABDA stamboom. Ik ben een stafford man, vanwege het mensvriendelijke met enorme werkdrift. Als je aangeeft wat je wensen zijn, kunnen wij je hopelijk advies geven over welk ras het meest geschikt zou kunnen zijn.    
honden page profiel MickMick schreef in Amerikaanse Stafford
" Beste Stafford  Dat is ook de bedoeling dat de mijne (Stafford) een teefje word omdat de Stafford teefjes zijn blijkbaar minder agressiev en die van mama een reu maar dat word er een van het asiel  " Kelso Ben het topic aan het doorlezen.   Maar dat teefjes minder agressief zijn is ONZIN!! Daarnaast is mijn ervaring als sbt fokker, dat als een teef een serieuzere botsing heeft gehad, je het echt kan vergeten ze ooit nog samen te houden. Reuen zijn ietsjes vergevingsgezinden ….   Ik lees ff verder voordat ik met mijn advies kom.
honden page profiel MickMick schreef in Amerikaanse Stafford blaffen
" Dat blaffen is je uitdagen,ze wilt aandacht,spelen,ze is vrolijk en gekkig.   Heb ervaring met staffordjes,die spelen vocaal,diepe grommen van uit de buik en gebruik van de tanden.   Ga spelen,een trektouw(nooit zo een touw geven zonder toezicht)ga iets doen wat ze leuk vindt. Bijten afleren maar dat duurt nog wel een jaartje, gewoon heel veel geduld hebben. Maar niet dat harde roepen,niet denken als ik het wil moet het zo gebeuren. Ze hebben niet voor niks zo een dikkop dat zijn ze ook Je moet ze met zachtheid,geduld,liefde en consequent behandelen. Ik heb nu mijn 3e engelse stafford,haar vriendjes zijn border collies....die van mij zal nooit zo goed luisteren als bv.een border.   Een stafford heeft een zachte hand nodig,het zijn zulke gevoelige honden,ze aanbidden hun baas,hoe meer liefde je er in stopt hoe meer liefde je zal terugkrijgen en heb je een maatje tot hun dood.   Niet boos worden maar je hond leren kennen ,je kan wel commando's leren ,naar je plaats,los(de belangrijkste)nee als ze wil bijten.   Bijt mijn hond dan kap ik het spel af.   Ik geef runderkophuid,kunnen ze daar ook even hun energie aan kwijt.   En naar buiten veel lopen,spelen...een hond die buiten zijn energie kwijt kan is in huis rustiger.    Spelende staffords maken veel lawaai en sommige bazen denk dat het agressiviteit is maar dat is het niet.   En soms zijn ze strontvervelend en krijg je een opgestoken poot maar dat maakt ze ook zo anders dan bv,een border dat eigenzinnige nooit slaafs    naar de baas luisteren. Ze hebben een karaktertje en in goede handen zijn ze geweldig. " Monique TS: dit!   Monique, zo herkenbaar!!  geen reactie baas, dan is het tijd voor de gekke 5 minuten, apenkooien door het huis… ook altijd fijn ????
honden page profiel MickMick schreef in Overgewicht en ondergewicht
Zeg het maar 
honden page profiel MickMick schreef in Wat voor kruising is onze pup
" Ben jij van je geloof gestuiterd Mick " Hannah & Bink† en Beertje   Bij een 5 maanden oude pup wil ik geen ribben kunnen zien, pas vanaf een jaar!
honden page profiel MickMick schreef in Wat voor kruising is onze pup
Ik blijf me verbazen hoe makkelijk men een hond koopt. Moeder niet aanwezig, wazig verhaal van bij tante..... en dan toch de pup meenemen. Ben dan ook heel erg benieuwd wat je voor je pitbull achtige kruising betaald heb?   Oh en hou er ook alvast rekening mee dat je buiten NL en BE nergens welkom ben met je hond.   Dit is duidelijk een stafford/pitbull achtige, kop, tekening van witte borst, witte pootjes is enorm veel voorkomend. Zou me als ik jou was goed inlezen wat de kenmerken van dit ras en waar je rekening mee dient te houden.   Nu hou ik van magere hondjes, maar denk dat deze pup wel wat meer eten mag krijgen. Ik vind hem namelijk wat te mager!! @Hannah, ja echt ik zeg het ;-)   Heb je een betere foto waarop zijn staart te zien is? Zou bijna zeggen stafford achtige x herder zo aan de kleur en staart, op basis van deze foto's  
 

Vrienden van Melissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van judithhonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Ellyhonden foto van Elly Van Heeringenhonden foto van Jeroen & Lolahonden foto van Karin & Levihonden foto van esther honden foto van Bear  en Sayen :-Phonden foto van Mickhonden foto van Dreamteamhonden foto van Marissa & Zukohonden foto van Kimberleyhonden foto van Femke & Stormhonden foto van Antje en de beestenbende honden foto van Siarahonden foto van herminahonden foto van jokehonden foto van taralihonden foto van Tanja, Tommie&Nikkihonden foto van susan,paris&bentley honden foto van Joyce Tara en Hope honden foto van luanda love Timohonden foto van Charliehonden foto van kevin123honden foto van Vivian, baasje van Noorhonden foto van M & G

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^