HondenPage baasje Isabel - Luna en Simba (bellaroy)

Wat schreven de vrienden van Isabel - Luna en Simba (bellaroy) op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in puppyren/ drukke pup
Wat een fijne update, Sandra!  Ja, 't zal zeker nog wel es wat downs hebben na de ups, maar dat is niet erg, zo gaat dat met een pup in huis. Maar als je zo snel al verschil voelt, is dat vast wel een boost voor je zelfvertrouwen! Top! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een ras wat zich thuis zal voelen op een boot?
Ik zoek een hond die mee kan op een zeilboot voor een paar weken/maanden per jaar (dus een hond die van zwemmen houd is belangrijk) Cherie Ik denk dat je vooral naar de inhoud van je zeiltochten moet kijken: is dat bijvoorbeeld eiland-hoppen van haven tot haven, of een hele oceaan-oversteek (waarbij de hond dagen/wekenlang op enkele vierkante meter moet leven), in welke weersomstandigheden (onverschrokken, moedig karakter nodig bij stormen, of hond die goed tegen hitte kan bij tropische temperaturen,...) Dus afhankelijk van hoe jouw zeiltochten eruit zien, kunnen de 'eisen' qua raseigenschappen nogal uiteenlopen. Daar zou ik zeker rekening mee houden en verder kijken dan houden van zwemmen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Labradorpup daagt uit
Kijk naar wat er voorafgaat, naar het groter geheel. Je hond wil je iets duidelijk maken: hij verveelt zich, of hij protesteert, of hij zit te hoog in de opwinding,... Dus kijk wanneer ie het doet, naar de aanleidingen, en dan kan je van daaruit gericht eraan werken (door bijvoorbeeld te anticiperen en het zover niet te laten komen).
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overprikkelde terrier puber
Kijk, zoals vandaag even een stukje gefilmd. Ineens blijft hij stilstaan, kijkt onzeker om zich heen. Wat kan dit betekenen?  Danique, Spike † & Jake Enkel over dit filmpje, zonder verdere context: de hond heeft wat gehoord of opgemerkt en kijkt rond. Verder is er niet veel aan de hand in het begin. Maar dan blijf je zelf ook staan rondkijken, wachten, en dan lijkt het of de hond niet goed weet of er nu wat van hem verwacht wordt of niet. En dat mis ik eigenlijk een beetje: wat wil jij zelf op dat moment? Ik vroeg me tijdens het filmpje af: wil ze nu dat ie doorloopt, of dat ie gaat zitten, of wil ze het grasveld op, of wacht ze op iemand? Ik denk dat de hond zich dit ook afvraagt? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in ' verkanzie '
Ik zie het voor me: Pepijn die het water in stuikt!  Zelfs met regenweer kan een vakantie heerlijk deugd doen!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roadtrip Noorwegen / Zweden
" En het is weer zo ver, eindelijk kan het weer (als alles mee zit)    Rond 1 september ga ik weer een tijdje op reis. Deze keer zijn Noorwegen en Zweden aan de beurt, met héél misschien een bezoekje aan Lapland, als het lukt kwa tijd.    Mijn busje stond een tijdje uitgeschreven en staat bij kennissen op een boerderij. Die ga ik deze week weer op halen. Dan worden er wat dingen aangepast aan de binnenkant + breng ik een bezoekje aan de garage voor een nieuwe accu. Nu aan het bedenken waar ik heen wil. En dan kunnen we hopelijk weer snel op pad! Heb er erg veel zin in   " Pascale, Kahlúa&Willow Aaaah, super! Ik vertrek deze week! Ook naar Noorwegen! Als jij begin september naar boven rijdt, ben ik op de terugweg. Kunnen we naar elkaar toeteren, hahahaaaaaa! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Even van me afschrijven
Shep tegenwoordig erg van slag raakt als dingen in huis anders zijn. Heb gelukkig wel mensen om mij heen die heel goed begrijpen dat Shep alles is wat ik heb en waar ik goed mee kan praten en die nu al meedenken hoe ze mij op kunnen vangen zodra het moment van inslapen daar is. Op zich heb ik het verder goed geregeld.  Ik vind vooral de combinatie vermoeiend van het steeds meer zorgen wat ook spanning oplevert. En aan de andere kant dus de spanning van de angst hoe ik zonder haar verder moet.  Wel fijn om hier te delen en dat mensen het herkennen. " Caroline   Ik begrijp het, als je hond heel onrustig wordt van de kleinste veranderingen, dan kan je weinig uitproberen. Moeilijk, hoor!  Blij te horen dat je omgeving begrip heeft en je je werk kon regelen. Een zekere back-up en steun heeft een mens toch nodig in deze situatie.    Het klinkt eenvoudiger dan het in realiteit is, maar probeer je spanning en onrust te aanvaarden, en dan bedoel ik in de zin van: er begrip voor te hebben. Al die zorgen, het managen, het piekeren, de constante aandacht, de tijdsdruk, de angst... je zou voor minder onder hoogspanning komen te staan. Echt een rotgevoel, die stress, maar zeer begrijpelijk.   Schrijf gerust de stress van je af, als dat helpt, er zijn hier mensen genoeg op het forum die die je pijn en spanning herkennen en begrijpen... Sterkte!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Even van me afschrijven
Ik vind je angst en stress heel begrijpelijk. Het kan echt heel erg zwaar doorwegen, de zorg voor een oude, hulpbehoevende hond. Op praktisch vlak, maar zeker ook op emotioneel vlak.  Misschien kan je een aantal praktische dingen herbekijken, zoals de bank waarop je slaapt. Kan je matras naar beneden gebracht worden? Of een comfortabel veldbed (of luchtmatras) zetten? Kan je een soort trapsysteem bouwen aan de bank (met een houten krat, of stevig opstapje), zodat ze zelf op en af kan? Is een loopplank een optie?  Kan je iemand inschakelen om de last al eens van je schouders te pakken en de zorg af en toe van je over te nemen?   Een pluim voor jou, voor de manier waarop je met je oudje omgaat. En een dikke knuffel, want het zijn moeilijke tijden waar je doorgaat... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zoekend naar balans
Dit is ook handig om te weten. Ik interperteer rust als slapen uiteraard, en vroeg me af hoe we in godsnaam een puppy 20 uur per dag moeten laten slapen. V.V   Te veel gedwongen slaap kan ook leiden tot protest, ze vervelen zich, ze worden baldadig en gaan klieren en treiteren en zeuren.  Er samen op uit trekken, kan op een rustige én leuke manier. En je ontdekt zo nog wat mooie natuur in je buurt ook!  Samen liggen mijmeren aan de waterkant, naar de eendjes kijken. Gaan picknicken op een uitgestrekte heide, boekje lezen onder een boom,... Een eindje wandelen, zoekspelletje tussen de struiken of een molshoop uitgraven, en dan weer een kalm 'zen'moment inlassen.  Kortom, samenzijn kan ook ontspannend. Het hoeft niet altijd een intensieve bezigheid te zijn.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zoekend naar balans
Ik zou er wel graag aan toevoegen dat 'rust' niet altijd hoeft te betekenen dat een pup moet slapen. Rust in het hoofd krijgen kan ook door ontspannend buiten in de natuur te zijn, waar er veel ruimte is, het niet druk is, én er geen druk wordt gezet.  Het spreekwoordelijke: eens lekker uitwaaien, je hoofd leegmaken. Dat werkt voor een hond ook zo.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Lavendel tegen teken?
Voor zover ik weet reageren teken op koolstofdioxide. Als een dier of mens in zijn buurt komt en de teek veel koolstofdioxide detecteert (ademhaling), dan zet ie zich klaar om zich vast te grijpen aan zijn nieuwe gastheer.  Er is blijkbaar een onderzoek gedaan waarbij er een blok droogijs (koolstofdioxide) werd uitgelegd, en daar reageerden de teken heel erg op.    Of je hond of jij zelf veel teken oplopen, hangt dus af van de samenstelling van je ademhaling, maar ook van de structuur van vacht of kleding (makkelijk vastgrijpen), van het weer (warm en vochtig), van het gebied (hoeveel teken er daar zitten), enz. In een tekenrijk gebied gaat lavendelgeur geen oplossing bieden, vrees ik. Anders zouden alle bosarbeiders (die beroepshalve risico lopen op de ziekte van Lyme) zich elke dag wel snel even met een lavendelgeurtje sprayen.  Was het maar zo makkelijk, om die snertbeestjes weg te houden!     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in puppyren/ drukke pup
Maar denk wel dat hij dus wat meer activiteit nodig heeft als ik dat zo lees.   Ik heb hem nu sinds 20.00 los en hij gaat maar door..hebben flink in de tuin gespeeld/laten rennen. Hij blijft rusteloos. Blijft op en neer aan het lopen. En zoekt wat om te spelen. Zoekt me wel steeds op wanneer ik op de grond zit maar er bij gaan liggen ho maar..   Sandra   Hij weet nu natuurlijk nog niet wat er van hem verwacht wordt, gezien hij voor elke 'rust' in de bench ging.  Je kan begeleiden door zelf iets kalm te doen (op de bank boek lezen of zo) zodat ie zich kan spiegelen. Je kan ook al sturen in je activiteiten: als de hond eerst een opwindende of inspannende activiteit heeft gedaan (zoals balletje gooien, spelen met andere hond, wild rennen, commando's opvolgen...) dan plak je er nog een ontspannende activiteit achter (zoals snuffelronde in het bos, samen een appeltje delen in het gras,...) zodat de adrenaline eerst wat kan zakken vooraleer ie weer naar binnen gaat.    Op momenten dat ie echt te baldadig wordt, kan je nog steeds de bench gebruiken, als je dat wenst. Maar dan hoeft ie er niet meer zo vaak in te zitten en leert ie ook zich te bedragen naar de normen van het normale gezinsleven.   Wat een leuk hondje, trouwens! Mooie foto! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in puppyren/ drukke pup
enerzijds zegt iedereen dat een pup veel rust nodig heeft omdat hij anders overprikkeld raakt. Juist om hem die rust te geven zit hij in de bench.  Nu dan tegenovergestelde dat hij te weinig activiteit krijgt. Sandra   Het is een jong en energiek dier, geef 'm ook de kans om volop hond te zijn. Tuurlijk zijn er momenten van rust, maar daar tegenover staat ook: op verkenning kunnen gaan, nieuwe dingen ontdekken, snuffelen en graven en speuren en uitgelaten mogen dollen, vrij mogen meedraaien in het dagdagelijkse gezinsleven, enz. Als er genoeg vrije, leuke, 'hondse' activiteiten zijn, dan is het veel makkelijker om daarna kalmte te vragen. Want dan is er een evenwicht.   Stop de pup ook niet elke keer weer in die bench, als jullie gewoon thuis zijn. Laat hem ook deelnemen aan het gezinsleven. Zo vindt ie vanzelf zijn draai en zijn plaats. Want als je de hond elke keer na een activiteit in de bench zet, en hij er alleen uit mag om weer even iets te ondernemen, dan creëer je zelf de situatie waarin je nu zit, namelijk: uit de bench = actie! Hij krijgt op die manier niet de kans om te wennen aan het gewone binnenhuisleven en ook daar zijn rust te vinden.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in puppyren/ drukke pup
We lopen er tegen aan dat hij snel erg geprikkeld is ondanks dat hij veel tijd in de bench zit.  Sandra Niet 'ondanks', maar 'doordat'.  De hond spendeert het grootste deel van zijn leven in een bench, dus logisch dat ie helemaal hyper wordt als ie er dan uit mag. Zoals hierboven al gezegd: ga veel meer ondernemen met je hond, zo krijg je een betere balans tussen 'rust' en 'actie'.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mijn lieve kleine Wienske is er niet meer
Ooooow, wat verdrietig, afscheid moeten nemen van lieve kleine Wienske...  Ik wens je veel sterkte, en steun en warmte toe in deze moeilijke tijd. Dikke knuffel van ons. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Weet iemand raad...?
Het is vandaag veel beter gegaan. Hij schrikt wel snel en dat mag, alleen nu laat ik hem even zitten en kijken en loop daarna weer door met: ja kom maaar... autoreismand mee op pad geweest is en dat duidelijk helemaal niet eng vindt. Zit allemaal in mijn hoofd. Gedroogd stuk kip mee en ik had er geen kind aan. Hij heeft een half uur gerend in het park en daarna nog met de andere honden gespeeld thuis. Tot vijf uur daarna geslapen en de hele  avond was hij zo mak als wat. Ik weet dat ie volgens het boekje maar 15min mag, maar hij was daarna wel z'n energie kwijt... Bente   Knap van je, Bente! Het is niet makkelijk om in je hoofd een knop om te draaien en dat heb je toch maar mooi gedaan!    Die 5-minuten regel is trouwens nergens op gebaseerd en ooit een eigen leven gaan leiden. Jammer, want het heeft al heel wat mensen en honden problemen bezorgd (vervelend gedrag door te weinig beweging).   Het komt goed! Veel plezier samen! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mijn hond had als pup een fetish voor...
SNEEUW! Vanaf de eerste sneeuwvlok in hun leven was er die allesovertreffende hunker naar sneeuw. En dat is nog steeds zo...   we looooooooooove snow! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Weet iemand raad...?
Daarna gaat hij na zijn brokjes toch weer lopen vervelen. Hij is dan ong. 1,5 uur uit zijn ren. Zou ik hem dan toch weer erin moeten doen voordat hij begint?  Ik kon niet even rustig zitten. Later heb ik dat wel gedaan en heeft hij een uur liggen slapen. Daarna met zijn speelgoed gespeeld, een botje gekauwd en 15 minuten druk geweest met zijn snackbal. En weer ligt ie plat... Dat is oke zo? " Bente Je hoeft niet altijd in te gaan op aandacht-vragen. Als je vindt dat je genoeg samen hebt ondernomen (zoals bijvoorbeeld een fijne wandeling hebt gemaakt), dan mag het daarna ook gewoon klaar zijn. De hond hoeft daarom niet te slapen, je kan ook duidelijk maken dat je geen gezeur wenst door er gewoon niet op in te gaan en je eigen dingen te doen. Zo vindt de hond zelf zijn draai wel in het huishouden, zonder dwang.  Je voelt zelf wel aan wat het beste werkt voor jullie. Leg er niet te veel druk op, puppies zijn puppies, er wordt al es geklierd, gezeurd, geneuzeld. Niet erg, we zijn zelf ook niet elke dag vrolijk en inschikkelijk, hahaha!     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond Ruzie met andere honden
is nog wel eens ruzie. Om eten, speeltjes en aandacht. zodra hij ziet dat de ander ook wat krijgt laat hij zijn eigen koekje/botje vallen en pakt hem af van de ander.   Hij heeft nog nooit gebeten maar hij word wel heel vaak gebeten door anderen honden. Wat moeten we doen als ze ruzie krijgen?  isabel   Er is een duidelijke aanleiding tot ruzie: eten, speeltjes, aandacht. Dat ga je dus beter managen, zodat er meer duidelijkheid komt. Laat geen speelgoed of botjes rondslingeren. Als je een snack geeft, wijs dan de honden eerst een plaats aan, ver uit elkaar, waar ze horen te blijven terwijl ze hun snack opeten. Duld niet dat je hond van zijn plaats komt en naar de andere hond toeloopt. Laat ze pas terug 'vrij' bewegen als beiden de snack op hebben. Zo voorkom je ruzie.   Je schrijft: hij wordt vaak gebeten door andere honden. Maar is dat echt bijten (dus met verwondingen)? of eerder uitvallen, grauwen, lelijk doen? Ook hier: anticipeer. Vermijd contact met onbekende honden, loop een eindje om, ho afstand. Wandelingen zullen op die manier voor je hond veel relaxter worden.
honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika schreef in Willow is jarig
Gefeliciteerd lieve Willow Fijne verjaardag, maak er een leuke dag van!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Reserve sneezing aanval?
Soms helpt het om de bek open te trekken en met je vinger achteraan langs de keelholte te strijken, als er een slijmophoping zit.  Er zijn meerdere dingen die zo'n aanval kunnen triggeren: zand, zaadjes, stof, irritatie door bijvoorbeeld processierupshaartjes, maar ook eventueel een steek van een insect in de keel waardoor er zwelling ontstaat.   Als het nu voorbij is, zou ik me geen zorgen maken. Maar als je merkt dat ze moeilijk ademhaalt, vaak de keel schraapt, opnieuw aanvallen krijgt of zwaar hijgt, dan zou ik even contact opnemen met de DA.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Willow is jarig
Gelukkige verjaardag! Geniet van je speciale dagje!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Verschil spelen of jagen op kat
Oh, dat verschil merk je binnen de seconde, dan gaat er een knop om en komt het prooiinstinct boven. De kat weet het ook binnen diezelfde seconde, dat het bittere ernst is.  Dus als beide dieren vrolijk en onbezorgd dollen? Dan is het spel, geen jacht.    Heb je er zelf geen vertrouwen in? Dan kap je het spel gewoon af. Better be safe than sorry. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in pup lijkt heel neutraal bij mij
Ik had wellicht ook wat vaker tijd voor de hond moeten nemen. Was zo druk telkens met plasjes opruimen, naar buiten gaat etc. dat ik dan niet daarnaast ging spelen. En dan was het ook wel is fijn als mijn vriendin thuis kwam en ik even niet op de hond meer hoefde te letten... maar toch, het voelt echt als een tekortkoming als ze zo tegen hem doet, en bij mij zo neutraal is.  Sam   Het is toch niet te laat om ook qualitytime met de hond door te brengen? Dus bekijk es wat je samen met je hond kan ondernemen, waar jullie beiden heel veel plezier en voldoening uit halen. Dat hoeft niet hetzelfde te zijn als wat iemand anders met de hond doet. Kijk naar je hond, observeer wat ze leuk vindt (graven? snuffelen, rennen? speuren?), en vertrek van daaruit om er een kwaliteitsvolle activiteit van te maken. Gedeelde vreugde = dubbele vreugde 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Weet iemand raad...?
Ik lees ook heel veel fora, waar mensen vertellen over kooikerhondjes die angstagressie hebben (als pup was ie zoooo leuk en toen sloeg ie ineeeens om) en heb me ingeschreven bij de mailtips van een aantal "gedragsadviseurs".  Pas kreeg ik een info mailtje waarin letterlijk stond: Pas op! de tweede socialisatiefase is zeer belangrijk, je doet het maar één keer goed, verpest je hond niet, je krijgt geen tweede kans! Bente Delete zulke Pipo's maar snel! Ze halen je neer onder het mom van 'goede raad'. Maar dat is helemaal geen goeie raad, je hebt er niks aan behalve dat je je nog slecht gaat voelen ook. Wegblijven van dit soort negativiteit. Een goeie gedragstherapeut werkt ondersteunend, waardoor je je gehoord voelt en je zelfvertrouwen groeit. Daar heb je wat aan. Dat helpt je verder. Maar dit soort onzin? Geen tijd insteken, weg ermee! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Weet iemand raad...?
Ik heb in januari dit jaar een burn out gehad en ben na een reïntegratieperiode sinds juni weer aan het werk, maximaal 20 uur, in korte diensten. Dit houd ik voorlopig zo, het geeft rust. Ik merk dat ik ontzettend onzeker ben en vanmorgen liep ik huilend met hem in de brandgang, hij weigerde een stap te zetten. Maar er moet wel gesocialiseerd worden natuurlijk... Mijn grootste nachtmerrie is een doodsbange agressieve kooikerhond die nergens mee naartoe wil, hapt naar ons, anderen en toekomstige kinderen en die ik met alle verdriet moet herplaatsen omdat wij niet geschikt blijken.. Wat moet ik aan met deze angst?   Soms wil ik het huis uitvluchten omdat ik toe moe ben voor continu opvoeden en opletten. Het hondje is er gekomen om mij wat meer structuur te bieden, om samen naar buiten te kunnen gaan en opladen, maar het kost me al mijn net opgebouwde energie...  Bente   Je bent moe en angstig en creëert doemscenario's in je hoofd. Ik heb het gevoel dat je nog erg kwetsbaar bent na die burnout, nog niet voldoende veerkracht hebt kunnen opbouwen. Het hondje is er gekomen om je te helpen, maar zo werkt dat lang niet voor iedereen, een pup kan een echte energievreter zijn. Ik denk dat je van daaruit dus moet beginnen voor jezelf: het loslaten van je angstgedachten want die leggen veel druk, zowel op de pup als op jou. Er moét namelijk helemaal niet zoveel.   Zelf zou ik de hond in de auto meenemen naar nieuwe, rustige wandelgebieden. Maar doe dat eerst een aantal keren samen met je vriend. Hij is rustiger, zeg je, dat helpt. Kies vrije natuur, hou het ontspannen. Geniet zelf van de wandeling, in alle rust. Neem jullie tijd. Ga gewoon es naar de wereld kijken. Neem een picknick mee. Zo maak je echt qualitytime voor elkaar en kan er een goeie vertrouwensband groeien tussen jullie onderling. En dat zal jou ook zelfzekerder maken. Wat je zelf uitstraalt, kan de hond zich aan spiegelen.    Wat de socialisatie betreft: dat mag met mondjesmaat, er moet niet vanalles en nog wat gebeuren. Dus als je jezelf te onzeker voelt, of de energie mist, laat dat dan over aan je vriend. Kies er de dingen uit die in jullie leven belangrijk zijn. Je hoeft een pup geen bus op te sleuren als je nooit van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen. Dus maak met je vriend een lijstje, wat jullie echt belangrijk vinden dat de hond leert kennen, en ga oefenen op momenten dat je dat zelf ziet zitten. Hoe beter jij je in je vel voelt, hoe relaxter de pup zich zal voelen.    Komt goed, wees niet te streng voor jezelf en haal gerust wat druk van de ketel. Je hebt zeeën van tijd! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in 2de hond
Een asielhond? Dan kan je kiezen op individu ipv op raseigenschappen, en zo kijken wie er bij jullie en je hond past.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Kunnen honden in het autisme spectrum zitten/adhd (etc.) hebben?
Hersenen kunnen op verschillende manieren werken. Dus dat zal bij honden ook zo zijn. Maar ik hou m'n hart vast voor het hokjesdenken en etiketjes plakken. Voor je 't weet, zit het gros van de honden onder de medicatie, want 'hij is niet normaal!'.  Liever aanvaarden dat ieder anders is, anders denkt, anders voelt... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
" Klopt. En deze fokker blijkt zich heel anders te presenteren dan wat het later in de praktijk bleek.  " Dexba Dat is jammer. Tuurlijk is het je goed recht om duidelijke wensen te hebben! Tenslotte zoek je een hond waar je jarenlang je leven mee wil delen, dan is het net goed om het voor jezelf duidelijk te hebben wie je bent, wat je wil, hoe je leven eruit ziet,... en dan voor een goeie match te gaan.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
Van een fokker inderdaad. Maar een fokker die dus niet wandelde (vanwege fysieke klachten en... vermoed ik.. teveel honden). Ik heb niet het idee dat er iets mee gedaan is.   Dexba Mag ik vragen hoe je dan bij deze fokker terecht kwam? Als je net heel erg op zoek was naar een sportieve, energieke, actieve hond? Ik zou denken dat zich dat toch vertaald in de fokker, zijn fokbeleid en hoe die met zijn honden omgaat...?    
 

Vrienden van Isabel - Luna en Simba (bellaroy)

honden foto van Kim en Casperhonden foto van judithhonden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Granthonden foto van Triggered by the herdhonden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic honden foto van Alaska's Finest!honden foto van Hannah + Ginny & Winterhonden foto van Hilde & Twinkohonden foto van Vivian   <3    Semhonden foto van Kevin & Swifthonden foto van Luan en Lennehonden foto van Dreamteamhonden foto van Manon, Silver Sky&Malaikahonden foto van Tamara & the A-Teamhonden foto van Denise; Nova & Vanchahonden foto van Liesbeth en de teckelbendehonden foto van stippelteamhonden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Lunahonden foto van Eline, Gruul en Thaliahonden foto van Judyhonden foto van Rianne baasje van Ziva honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^