HondenPage baasje Gerard

Wat schreven de vrienden van Gerard op het forum

honden page profiel EsraBEsraB schreef in Donut mand
En wordt hier nog steeds naar volle tevredenheid, intensief gebruikt! ;)
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dag meiden en sterkte Kaatje
Geweldig Kaatje! Ga zo door!
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Hond genezen met chemo en/of radiotherapie?
Dank je voor je reactie Lisanne, extra informatie over dit soort onderwerpen is altijd mooi meegenomen. :)
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dag meiden en sterkte Kaatje
Ik begrijp je hart ook heel goed... Zoveel verdriet... Ben erg blij telkens je positieve updates te lezen!
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Overbelaste poot?
" Maar als haar kruisbande flexibeler zijn dan heeft ze toch patella luxatie?   Als het een enkele keer gebeurt lijkt het me niet zo erg, gebeurt het vaker dan zou ik wel even terug gaan naar de DA " Stabij Gijs  Nee. De kruisbanden zitten ín de knie (tussen boven- en onderbeen zeg maar), de patella (knieschijf) ligt daar bovenop. Bij flexibele kruisbanden is de stabilisatie (van het bovenbeen ten opzichte van het onderbeen) niet optimaal, bij patella luxatie vliegt de knieschijf steeds van zijn plaats. Patella luxatie en (te) flexibele kruisbanden zijn twee verschillende dingen. :)
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Voorpoten pijn
Er wordt nu gezegd fantoompijn aan de geamputeerde tenen; ik denk aan iets dat misschien daar ook mee te maken kan hebben, maar dan anders, namelijk CRPS. Tot een aantal jaren geleden stond dit nog bekend als Posttraumatische Dystrofie. Het is vrij zeldzaam (bij mensen), maar het kan óók voorkomen bij dieren. Ik ken wel specialisten hierin voor mensen, maar niet voor dieren. Maar misschien kun je het eens voorleggen bij de diverse artsen die je nu zoal raadpleegt?
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Australian Labradoodle zoekt goud gezin
Dat moet je goed doen lola. Ondanks het gemis en verdriet weten dat je iets heel goeds voor je lieve Jip hebt gedaan. Sterkte nog.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Hoe lang wachten met inslapen?
" Nouja bedoel met onderzoeken meer röntgenfoto's, bloedonderzoeken, enzovoort.Ik denk dat dat sowieso voor haar een te grote belasting is en dat je haar daar geen plezier mee doet, plus dat het gewoon te duur is. Behandelen zul je haar geen plezier meer mee doen en ik durf bijna wel zeker te zeggen dat ze melkklierkanker heeft. (met wat eventueel  nog meer..) Het is gewoon een oud dametje, wat je gewoon de laatste tijd achteruit ziet gaan. Conditioneel zou ze een operatie ook niet meer aankunnen..Dan kies ik liever om haar (op het juiste moment) in te laten slapen en haar te laten cremeren.  " Kelly&Mila  Begrijp ik. Blijft mijn advies staan om naar de DA te gaan. Die kan je het beste uitsluitsel geven over haar toestand en wat het meest verstandig zou zijn op dit punt (zonder dat er inderdaad nog allerlei dure onderzoeken gedaan moeten worden). Kan me bijvoorbeeld voorstellen dat, gezien al het vocht in haar buik en het hijgen, haar hart niet meer goed gaat. Dat is iets wat door een DA eenvoudig vast te stellen is. Ook eventuele tumoren zullen door een bekwame DA op gevoel alleen ook al vrij goed herkend worden. Denk dat je alleen op die manier een beslissing kunt nemen waar je ook écht vrede mee kunt hebben achteraf. Dus beslissen a.d.h.v. klinische informatie. Edit: Tenminste zo zou ik het willen doen. Dan heb je achteraf het minste kans op schuldgevoel en "hadden we wel..."
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Hoe lang wachten met inslapen?
Je zegt dat je haar niet meer wil laten onderzoeken, maar gezien alles wat er speelt, lijkt me dat juist essentieel. Wellicht heeft de DA als conclusie dat nu laten gaan het beste is, of juist niet. Alleen op die manier kun je (grotendeels) uitsluiten dat ze pijn heeft. Of of ze dat juist wél heeft en dan weet je ook genoeg... Sterkte.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dieren mishandeling in schiedam
Begin je hier nou wéér over die P. Pietersen? Het is hier geen meldpunt ofzo hoor?!
honden page profiel EsraBEsraB schreef in K9 naamplaatjes
Heb de mijne laten maken bij http://k9-label.nl/. Heel tevreden over.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Is dit normaal ?
Hier ook zo'n portret. Ze heeft meerdere mandjes en een bench. Als ze gaat liggen kluiven ofzo, kiest ze de 'open exemplaren'. Als ze wil slapen, kiest ze 1 van de exemplaren met 'dakje' of de bench waar een een deken overheen ligt. Als ze op schoot ligt, stopt ze steevast haar kop in mijn oksel zo'n beetje. Ze zoekt echt het donker op.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dag meiden en sterkte Kaatje
GEWELDIG om van je te horen! Letterlijk een zucht van verlichting geslaakt hier! Wat een held is die Baas Kluif van jou zeg! Heeft je gewoon gered in die belangrijkste momenten totdat de professionals er waren! Ik hoop dat je verdere herstel naar tevredenheid verloopt, al zal het altijd wat langzamer gaan dan je graag zelf ziet. Leun maar een beetje op je gezin als je dat kunt. veel beterschap!!!
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dierenarts mag niet euthaniseren als de reden daarvoor 'geen geld' is
Ik geloof toch dat de zaak ietsje anders ligt. Als ik het goed heb begrepen, stond de eigenaar onder curatele en de curator (die gaat over waar je wel en geen geld aan uit mag geven) gaf geen goedkeuring voor de operatie voor de kat. Dan zit je dus vast als je onder curatele staat. Je gaat namelijk niet meer over je eigen beurs. In dit geval goed dat de enige andere optie (inslapen) is voorkomen.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Vaccicheck / titeren
" wordt dit dan ook echt in het entings boekje bij geschreven? want ik kom geregeld op wedstrijden waar ik de inentigen moet kunnen aantonen. en dan niet alleen de rabies. dus als bijv tannetje het in het boekje schrijft met bijv een sticker/stempel van de praktijk kan ik eens de gok nemen dat dit geaccepteerd wordt. (mensen kijken toch altijd maar met een half oog, want we staan toch met meer dan 50 man in de rij) dan hoef ik alleen nog maar om de drie jaar de rabies... zou dat ff schelen in de portomenee " team border lolly  Ja, dit komt op een 'gewone' entingspagina in het boekje, met het teststripje erbij geplakt, haar praktijkgegevens, handtekening + stempel, plus de datum (indien van toepassing) dat de titer herhaald zou moeten worden. (Oftewel: "Minstens beschermd tot aan X datum.")
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Vaccicheck / titeren
"Eng" in die zin dat ze er al overdreven veel nare reacties en bijwerkingen op heeft gezien (verhoudingsgewijs meer dan bij het oude vaccin), en zelfs overleden honden.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Vaccicheck / titeren
Voor het geld hoef je het in ieder geval zeker niet te laten en dan heb je wel meteen de persoon met zo'n beetje de meeste ervaring met het hele titer-gebeuren in heel NL! Er is ook ruimte voor andere zaken (op de 'ontwikkeling' van de titer moet sowieso even gewacht worden), dus denk alvast maar na over wat je verder eventueel nog wilt vragen. ;) Oja, mocht je dit niet weten, alleen op Weil kan niet getest worden. Dat moet je dus nog overwegen of je die alsnog wil enten. Kan je al wel vertellen dat Tannetje dit (zeker de nieuwe) een 'hele enge' enting vindt. Maar goed, dat is wat je zelf wil. :)
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Vaccicheck / titeren
" Daar heb je zeker gelijk in. Het is waarschijnlijk wel de moeite waard en zeker als het me ieder jaar een bedrag van rond de 60 euro scheelt (als ik zou doen wat de da me hier aan raad). Kan je me misschien vertellen hoe duur het consult en de test was? Ga het zeker overwegen om naar haar kliniek toe te gaan! " Silla & Bo  Jazeker. Het consult en de test waren allebei 18,74 (per stuk, zeg maar). En daarvoor neemt ze echt uítgebreid de tijd. Ik was er met een vriendin en we hebben zeker een uur binnen gezeten. Daar was ik bij mijn eigen DA een fortuin voor kwijt geweest, hahaha! ;)
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Vaccicheck / titeren
Ik ben een maand geleden nog bij Tannetje geweest voor titerbepaling. Ook dik drie kwartier rijden, maar vond het de moeite waard. Naar blijkt, is mijn hond voor de rest van haar leven nog beschermd (kun je nagaan hoeveel vaccinaties en geld dat bespaart! Edit: Ze is nog niet eens 3). Alleen als ik het echt moet bewíjzen ergens (pension ofzo), moet ik op zijn vroegst over 6 jaar weer titeren. Praktijken in de buurt beginnen inmiddels mondjesmaat met titeren, maar willen dit elk jaar herhalen. Iemand als Tannetje heeft de ervaring om over langere duur iets te kunnen zeggen én is duidelijk geen geldwolf, als ze zegt dat mijn hond eigenlijk nooit meer terug hoeft te komen. Wat dat betreft is het de reis misschien wel waard; met een beetje mazzel ben je dan voor jaaaaaren klaar.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dag meiden en sterkte Kaatje
" Ik heb net een bericht van haar zoontje gehad dat het niet gaat zoals verwacht en opnieuw geopereerd gaat worden en dan weer naar de ic moet. Kom op kaatje we willen dat je weer opknapt. Ik heb ze gezegd dat we erg meeleven met ze en ze namens hier heel veel sterkte gewenst.  Nu maar hopen en duimen voor lieve kaatje... " anneke  Hè gets... Niet wat we wilden horen! Nogmaals veel sterkte gewenst voor iedereen!
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dag lieve Buddy
Wat ontzettend... Heel veel sterkte!
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Dag meiden en sterkte Kaatje
Wat een leegte om van allebei jullie meisjes tegelijkertijd afscheid te moeten nemen, maar ook; hoe juist! Denk dat ze zelf niet anders gewild zouden hebben. Heel veel sterkte gewenst met dit enorme gemis...
honden page profiel EsraBEsraB schreef in De weg naar het afscheid
Heel veel sterkte.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Zou dit kunnen?
Ik zou het niet doen. 30 Hele jonge kinderen die gillen, handjes overal, misschien wel dringen, lijkt me echt overkill voor je puppy. Een slechte/vervelende ervaring voor je pup is snel gemaakt. Ik zou het risico niet nemen.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in 14 maanden oude boxer sterft door hitte terwijl baasjes winkelen
Er was laatst een item op Editie NL hierover. Het komt erop neer dat je als omstander  (tenminste in NL) zelfs verplícht bent om zo'n hond/dier te helpen (door bijvoorbeeld een raam in te tikken).  
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Gratis cursus 'Dog Emotion and Cognition'
Leuk!!
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Sterilisatie komt dichterbij...
Na lang nadenken en alle voors en tegens uitgebreid overwogen te hebben, vond ik toch dat de voordelen zwaarder wogen (w.b. gezondheid) dan de eventuele nadelen.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Blinde met assistentiehond geweigerd
" Ik ging er wel van uit dat inclusief de opleiding het een 'dure' hond zou zijn... Maar 25 000(!) is wel heel erg veel.   Wie betaald dat? Ik mag hopen dat ook een blind of slechtziend persoon die in de lage klasse zit , zo een hond zou kunnen aanschaffen..... " jaimie  Tenzij ik me heel ernstig vergis, wordt dit betaald vanuit de AWBZ in Nederland. En ja, ook voor de 'gewone man', als je eenmaal een indicatie voor een hond hebt. Een vriend van mij heeft een blindengeleidehond en dat kost hem verder niets. Alles, tot en met DA-kosten en zelfs voer aan toe, wordt vergoed.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Blinde met assistentiehond geweigerd
Jaimie, met opleiding en alles is een hulphond inderdaad om en nabij zo'n bedrag waard.
honden page profiel EsraBEsraB schreef in Kefir aangeboden
Oh zo Kiki. Tja, dat kan misschien wel, dat weet ik niet. Maar dan heeft het niets meer met melkkefir te maken, aangezien er geen kefir aan te pas is gekomen.   Van wat ik zo langzamerhand heb gezien/gemerkt,zijn er hele netwerken van mensen die elkaar aan kefir helpen, dus als je het echt wilt proberen, lukt dat vast wel. Zoals gezegd kan ik over niet al te lange tijd misschien ook wat opsturen?
 

Vrienden van Gerard

honden foto van EsraB

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^