Voorpoten pijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Mijn reu van 10 jaar heeft de laatste tijd heel veel last van zijn voorpoten.

Even de geschiedenis. Balto heeft behendigheid gedaan. We hebben dat op een nogal oude club geleerd en m.a.w. er is nooit veel rekening gehouden met "is dit wel gezond voor de hond". 
Op 5 jarige leeftijd mankte hij enorm. Foto's laten maken en het bleek dat het buitenste teentje van zijn rechtervoet enorm was toegetakeld. Aangezien hij jong was, we nog behendigheid wilden doen, hij dat teentje eigenlijk niet nodig had en nu alleen maar last van had, er toch artrose op zou komen, ... de teen is geamputeerd.

Op 6 jarige leeftijd mankte hij weer enorm. Foto's laten maken nu bleek hij hetzelfde aan zijn linkervoet te hebben. De DA vond dit heel raar, ze zagen dit bijna nooit en laat staan twee keer in de dezelfde hond. Dus zelfde verhaal, teen ook geamputeerd aan linkervoet.

Op 7 jarige leeftijd hebben we besloten te stoppen met behendigheid. Hij bleef last hebben van zijn voorpoten en dat was het niet waard.

Hij is toen op ontstekingsremmers gezet (metacam, rimadyl, onsior...) ook hele lijdensweg geweest maar onsior werkte uiteindelijk goed.

Op 8 jarige leeftijd, hij blijft toch manken. Terug foto's laten nemen. Van schouder tot teen. Enkel in zijn rechter poot was wat artrose te zien in het polsgewricht.

Op 9 jarige leeftijd begint hij plots te gillen van de pijn af en toe. Voornamelijk als hij gewoon ergens stil staat. Wij terug foto's laten nemen, van schouder tot teen. Geen verandering te zien. Conclusie -> fantoompijnen in zijn geamputeerde tenen.

Aangezien hij zo gilt, toch maar extra pijnstillers aan het proberen.

Nu krijgt hij dus onsior + tramadol

Deze week kon hij amper gaan van de pijn. Kon de auto niet uit (we hebben al een loopplankje voor hem), kon niet mee wandelen,...

Nu is het wat over, maar ik denk dat we aan het einde van de lijn zijn qua pijnmedicatie.

Weet er iemand nog iets wat we zouden kunnen ondernemen? Hij gaat zo graag wandelen en wordt eind deze maand nog maar 10. Dat is geen leeftijd om heel de dag binnen te zitten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat erg ... tramadol is al een fikse medicatie... en ja de gewrichten wat ik lees hebben al een flinke opduvel gehad toen je hondje jong was, en dat is nu verergerd, misschien eens naar een orthopeed nog gaan ?

 

en daar nog eens door de molen laten gaan ? de leeftijd van je hond is nog niet echt oud voor een teckel, wel op leeftijd, maar oud nee.

 

wat doe je buiten ? niet laten ravotten , rennen of wat dan ook, kleine wandelingentjes, alleen rechtlijnig en aan de lijn houden, helpt dat niet dan zou ik toch nog eens bij een orthopeed het na laten kijken, wie weet heeft hij nog wel iets wat je hond kan helpen.

To (Gast)

Is een bezoek aan een orthopeed wat? Onze hond had alleen artrose, volgens de DA en bij de kliniek zagen ze echt wel LPC erbij.. (een vorm van HD)

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" wat erg ... tramadol is al een fikse medicatie... en ja de gewrichten wat ik lees hebben al een flinke opduvel gehad toen je hondje jong was, en dat is nu verergerd, misschien eens naar een orthopeed nog gaan ?
 
en daar nog eens door de molen laten gaan ? de leeftijd van je hond is nog niet echt oud voor een teckel, wel op leeftijd, maar oud nee.
 
wat doe je buiten ? niet laten ravotten , rennen of wat dan ook, kleine wandelingentjes, alleen rechtlijnig en aan de lijn houden, helpt dat niet dan zou ik toch nog eens bij een orthopeed het na laten kijken, wie weet heeft hij nog wel iets wat je hond kan helpen. "

 Het is geen teckel maar een kruising Australian cattle dog x Kelpie :)

Ik zal eens zoeken of ik een goede orthopeed vind bij mij in de buurt. 

We speelden buiten nog wel eens met de bal. Hij zorgt dan altijd dat hij niet moet springen zelf, wat ook al een teken is dat het pijn doet. Ik gooi ook altijd laag bij de grond tegenwoordig. Hij wandelt daarnaast altijd aan de lijn. 

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Er wordt nu gezegd fantoompijn aan de geamputeerde tenen; ik denk aan iets dat misschien daar ook mee te maken kan hebben, maar dan anders, namelijk CRPS. Tot een aantal jaren geleden stond dit nog bekend als Posttraumatische Dystrofie. Het is vrij zeldzaam (bij mensen), maar het kan óók voorkomen bij dieren.

Ik ken wel specialisten hierin voor mensen, maar niet voor dieren. Maar misschien kun je het eens voorleggen bij de diverse artsen die je nu zoal raadpleegt?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Misschien eens naar dr aharon van kreupel dier?

Da's wel de expert die mooie wondertjes voor elkaar krijgt.

 

 ook dingen als acupunctuur kunnen vaak mooie verbeteringen geven ok naast ect reguliere medicatie

Ik zou mijn  strategie omgooien en kijken wat er te halen valt  buiten het reguliere circuit of op zijn minst bij een specialist

 

heel veel sterkte trouwens

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Is er naar nekpijnlijkheid gekeken? 

honden page profiel KingKing 3 doggies

honden foto van King

Ik denk ook eerder aan nekpijn die uitstraalt naar de voorpoten. 

 

Hier ook een hond met tal van blessures die nu op cortisonen staat. 

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Is er naar nekpijnlijkheid gekeken?  "

 Nee daar is helemaal nooit naar gekeken. Wist niet dat dit effect kon  hebben.

Kan dat bij een gewone dierenarts onderzocht worden of moet ik daar voor naar een andere discipline?

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik zou eens foto's van gans zijn rug/nek laten nemen ipv enkel schouder/teen.

 

Acupunctuur kun je ook proberen, ik doe het nu ook met mijn 11 jarige dame en ik vind het na 1 behandeling eigenlijk echt wel al effect hebben.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Je gaat toch met je andere hond bij Bart Verdonck deze kan je hiermee zeker helpen .

 

Zeker dat gillen komt mij zeer bekend voor .

 

En acupunctuur is zeker weten een aanrader maar ik zou m eerst een grondig laten onderzoeken.

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Je gaat toch met je andere hond bij Bart Verdonck deze kan je hiermee zeker helpen .
 
Zeker dat gillen komt mij zeer bekend voor .
 
En acupunctuur is zeker weten een aanrader maar ik zou m eerst een grondig laten onderzoeken. "

 Ja inderdaad. Ik dacht alleen dat je daar terecht kon voor specifieke, moeilijke probleem gevallen (met doorverwijzing van je eigen da) en in mijn hoofd had hij gewoon veel last van artrose. Maar als er inderdaad mogelijk iets anders scheelt...

En ik had dit topic geopend met het idee dat ik iets extra moest zoeken voor pijnbestrijding, niet naar een nog andere oorzaak.

Wat je toch allemaal ontdekt door een vraag te stellen :) Ik zal eens vragen aan mijn DA of ze mij met hem kunnen doorverwijzen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Jenna,

 

Je voelt je zo machteloos als je je hond niet kan helpen bij pijn.

 

Je schrijft:"Nu is het wat over, maar ik denk dat we aan het einde van de lijn zijn qua pijnmedicatie."

 

Tramadol is een heftig medicijn. Als je hier mee zou moeten/willen stoppen; bouw dit langzaam af; anders kan je hond in grote angst/psychoses terechtkomen.

 

Aangezien als het fantoompijnen zijn; hier sprake is van neurologische/neuropathische pijnen zou ook anti epileptica bijv. Gabapentine geprobeerd kunnen worden. Ik heb zelf ervaring met Gabapentine bij mijn vorige hondje. Sommige dierenartsen schrijven dit voor 2 x daags. Gabapentine moet echter 3 x daags gegeven worden; zodat de spiegel in stand gehouden wordt.

 

Mocht je Gabapentine gaan proberen, bouw de spiegel op zoals aangegeven staat en geef 3 x daags om de 8 uur; dit moet je vrij precies aanhouden. Gabapentine is minder duur bij de "mensen" apotheek. Je dierenarts kan een recept verstrekken.

citaat

Behandeling van fantoompijn 

Er zijn veel verschillende behandelingen, zelfs behandelingen met spiegels. [1] [2] Ook worden er pijnstillers ingezet, zoals clonazepam. Ook andere anti-epileptica, zoals topiramate en gabapentine, kunnen ingezet worden.[3][4]

einde citaat

Bron: http://www.neuropathie.nu/letsel/fantoompijn.html

 

De volgende en laatste stap in de medicatie voor je hond zou Prednison of Prednisolon kunnen zijn. Bij Cavalier King Charles Spaniels met neuropathische pijnen, past men een aan Prednison verwant medicijn toe nl. Dexamethason (er zijn hier ook injecties van).

 

Vraag je dierenarts wat bij  Balto toegepast kan worden. Er moet ook uitgezocht worden welke combinatie van medicijnen gegeven kan worden. Mijn hondje kreeg op een gegeven moment Gabapentine en een NSAID Carprodyl. Vraag ook of je dierenarts contact op kan nemen met een specialist/neuroloog om te overleggen welk medicatie bij fantoompijnen gegeven kan worden. Bijv. dr. Paul Mandigers van de universiteit Utrecht, veterinair internist en neuroloog.

 

Zulke hevige pijnen als Balto heeft, moeten zo goed mogelijk bestreden worden.

 

 

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Jenna,
Je voelt je zo machteloos als je je hond niet kan helpen bij pijn.
 
Je schrijft:"Nu is het wat over, maar ik denk dat we aan het einde van de lijn zijn qua pijnmedicatie."
 
Tramadol is een heftig medicijn. Als je hier mee zou moeten/willen stoppen; bouw dit langzaam af; anders kan je hond in grote angst/psychoses terechtkomen.
 
Aangezien hier sprake is van neurologische/neuropathische pijnen zou ook anti epileptica bijv. Gabapentine geprobeerd kunnen worden. Ik heb zelf ervaring met Gabapentine bij mijn vorige hondje. Sommige dierenartsen schrijven dit voor 2 x daags. Gabapentine moet echter 3 x daags gegeven worden; zodat de spiegel in stand gehouden wordt.
 
Mocht je Gabapentine gaan proberen, bouw de spiegel op zoals aangegeven staat en geef 3 x daags om de 8 uur; dit moet je vrij precies aanhouden. Gabapentine is minder duur bij de "mensen" apotheek. Je dierenarts kan een recept verstrekken.
citaat
Behandeling van fantoompijn
 
Er zijn veel verschillende behandelingen, zelfs behandelingen met spiegels.     Ook worden er pijnstillers ingezet, zoals clonazepam. Ook andere anti-epileptica, zoals topiramate en gabapentine, kunnen ingezet worden.
einde citaat
Bron: http://www.neuropathie.nu/letsel/fantoompijn.html
 
De volgende en laatste stap in de medicatie voor je hond zou Prednison of Prednisolon kunnen zijn. Bij Cavalier King Charles Spaniels met neuropathische pijnen, past men een aan Prednison verwant medicijn toe nl. Dexamethason (er zijn hier ook injecties van).
 
Vraag je dierenarts wat bij je Balto toegepast kan worden. Vraag ook of hij/zij  contact op kan nemen met een specialist/neuroloog om te overleggen welk medicatie bij fantoompijnen gegeven kunnen worden. Bijv. dr. Paul Mandigers van de universiteit Utrecht, veterinair internist en neuroloog.
 
Zulke hevige pijnen als Balto heeft, moeten zo goed mogelijk bestreden.
 
  "

 Mijn (andere) hond die 5 maanden geleden een artrodese heeft ondergaan, neemt gabapentine. Zij is vorige week moeten stoppen met tramadol en is nu gabapentine aan het afbouwen. Het is bij haar nu dat ik merk wat een effect die medicatie hebben gehad, nu zij van een somber, moe hondje ineens terug de oude aan het worden is.

Daarom dat ik zorgen maak over Balto. Ik wel hem niet onder zware medicatie steken, waar hij nog steeds pijn door heeft. Ik wil hem pijnvrij en gelukkig krijgen.

Bedankt voor de tips! Ik moet duidelijk met dit alles nog eens terug naar de DA!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Jenna,

 

Frappant dat je andere hond Gabapentine gebruikt en je hier dus ervaring mee hebt. Niet elke hond zal somber en moe worden door de Gabapentine.

 

Ik zie nu dat je van België bent; je dierenarts zou kunnen overleggen met een neuroloog van de universiteitskliniek in Merelbeke

 

http://www.khd.ugent.be/vakgroep/dienstverlening/neurologie/index.html

 

Sterkte en succes.

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Jenna,
 
Frappant dat je andere hond Gabapentine gebruikt en je hier dus ervaring mee hebt. Niet elke hond zal somber en moe worden door de Gabapentine.
 
Ik zie nu dat je van België bent; je dierenarts zou kunnen overleggen met een neuroloog van de universiteitskliniek in Merelbeke
 
http://www.khd.ugent.be/vakgroep/dienstverlening/neurologie/index.html
 
Sterkte en succes. "

 Ze was moe en somber van de tramadol denken we. 

Dank je wel!

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Ok opnieuw heel mijn verhaal weg ineens .

 

Ik ben ooit bij die da geweest zonder doorverwijzing. Gewoon gebeld en dag erna afspraak.

 

Ben ook geweest omdat mijn hond pijn aan schouder had en uiteindelijk bleek dat hij ook nog nekpijn had.

 

Hij heeft mij doorverwezen naar een andere praktijk voor mri scan ( wel heel erg duur ).

 

Hieruit bleek dat hij ook een nekhernia had en een schouder blessure.

 

Hij neemt nu Gabapentine en cortisonen omdat hij mankte en bleef manken ongeacht alles.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Nee daar is helemaal nooit naar gekeken. Wist niet dat dit effect kon  hebben.
Kan dat bij een gewone dierenarts onderzocht worden of moet ik daar voor naar een andere discipline? "

 Hangt van de dierenarts zelf af. In principe moet elke dierenarts dat kunnnen, maar er zijn er handiger dan anderen.

Er moet niet alleen een orthopedisch, maar ook een neurologisch onderzoek gedaan worden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Het is geen teckel maar een kruising Australian cattle dog x Kelpie <img class=" />

Ik zal eens zoeken of ik een goede orthopeed vind bij mij in de buurt. We speelden buiten nog wel eens met de bal. Hij zorgt dan altijd dat hij niet moet springen zelf, wat ook al een teken is dat het pijn doet. Ik gooi ook altijd laag bij de grond tegenwoordig. Hij wandelt daarnaast altijd aan de lijn.  "

 

Sorry voor de vergissing, ga naar een orthopeed met je hond, wie weet kan hij jouw hond nog helpen.

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

Gisteren naar de dierenarts geweest. Ze hebben ons doorverwezen naar een fysiotherapeut. Deze gaat hem eerst onderzoeken en bekijken om zo te bepalen welke foto's en onderzoeken er eventueel nodig zijn. Volgende maandag mogen we ernaar toe. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat je door je dierenarts laat verwijzen naar een fysiotherapeut en dat er overleg is.

 

Ben benieuwd naar de bevindingen van de fysio.

 

Let heel goed op of Balto pijn lijdt. Honden zijn bikkels en laten niet snel merken dat ze pijn hebben. Je kunt dit o.a. zien aan de lichaamshouding; lage rug, oren naar achteren, staart laag etc. Als eigenaar zie je dat en ook in de ogen van de hond. Als je denkt dat Balto te veel pijn lijdt, overleg dan met je dierenarts betreffende de medicatie bijv. Gabapentine al dan niet in combinatie met Dexamethason of Prednisolon te gaan geven.

 

Deze combinatie wordt ook gebruikt bij Cavaliers met neuropathische pijnen.

quote

Omdat de klassieke pijnstillers meestal onvoldoende effect hebben wordt vaak gekozen voor gabapentine, een anti-epilepticum wat de zenuwpijn vemindert, al dan niet in combinatie met een corticosteroid (prednisolon of dexamethason).

unquote

 

Bron: http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/ziekten-hond/syringomeylie

 

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Fysiotherapie in het waterhof?

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Fysiotherapie in het waterhof? "

 ja

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Ik heb dat ook gedaan bij mijn hond gaf enorme verergering van de klachten tot gillen toe. Ik hoop dat het voor jouw hond wel een oplossing is. 

 

Van welke kant ben jij ergens?

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

" Ik heb dat ook gedaan bij mijn hond gaf enorme verergering van de klachten tot gillen toe. Ik hoop dat het voor jouw hond wel een oplossing is. 
 
Van welke kant ben jij ergens? "

 Oei dat klinkt niet goed... Ik ben van beverlo.

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Er zullen ook wel honden zijn die daar super goed op reageren . Ik had pech voor de zoveelste keer. Alles hangt samen nek schouders etc toen m zijn biceps gescheurd had en operatief verholpen werd mocht hij op 2w en half naar de fysiotherapeut echter erna was hij slecht heel slecht gillen van de pijn . 

 

Ben dan terug naar de DA geweest en die heeft m 3x acupunctuur gegeven. 14d later terug fysiotherapie terug slecht terug gillen van de pijn toen was het zeker dat fal slecht reageerde op de fysiotherapie heb hem dan zo laten genezen. 

 

Misschien ook even bij vertellen dat mijne hond operatief verholpen werd aan nekhernia. Waarom hij zo heftig reageert weet ik ni dat weet niemand niet natuurlijk.

honden page profiel ElianeEliane

Erwin van Gijtenbeek

Eigenaar, dierenarts, osteopaat voor dieren, orthomoleculair geneeskundige volgens de klinische psycho neuro immunologie. UDN:263024

Afgestudeerd in 1988 aan de faculteit diergeneeskunde te Gent. Erwin combineert de diergeneeskunde met de osteopathie, voeding, beweging en gedrag. Dus niet enkel osteopathie of diergeneeskunde of voeding, maar alle drie. Dit geeft betere resultaten dan een van de drie geneeswijzen alleen. In zijn opleiding heeft hij zich altijd verbaasd dat reguliere geneeskunde geen blijvende oplossing had voor chronische ziekten. Enkel symptoombestrijding werd onderwezen. Hij is verder gaan studeren om oplossingen voor chronische ziekten te vinden. In onze kliniek biedt hij nu de mogelijkheid afhankelijk van uw wens om op reguliere of complementaire wijze uw dier te benaderen.

 

 

Misschien hier eens te raden gaan

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto

honden foto van Jenna & Balto

We zijn gisteren naar de fysiotherapeut geweest.
Ze zegt dat hij toch last heeft van die twee geamputeerde teentjes. In die zin dat hij al lang heeft moeten compenseren ervoor.

Zijn rug zit volledig vast. Maar voor ze daar iets wil/kan aan doen moeten eerst zijn schouder en nek onderzocht worden. 
Ze vermoed OCD in zijn schouder en ze voelt een lage nek probleem (niet noodzakelijk een hernia).

Morgen worden er foto's genomen. Ik ben niet bepaald blij met dit nieuws, maar we zullen eerst afwachten of we iets zien op de foto's.

We zijn gisteren naar het strand geweest, hij wordt namelijk deze week 10 en dat moest gevierd worden. Deze ochtend kon hij echter het rondje in de wijk niet aan. 

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Gelukkige verjaardag Balto!

 

Da klinkt idd ni om gelukkig van te worden nee. Moet je nu terug naar Bart Verdonck voor rx'en?

 

Dierenkliniek orion werkt veel samen met het waterhof is een zeer goede orthopeed neuroloog.

 

Mijn hond werd daar operatief verholpen aan nekhernia. Later ook aan lpc ellebogen ocd in schouder en andere schouder gescheurde biceps.

 

Succes!

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Met acupunctuur werd hier trouwens zijn rug pijnvrij gekregen en  is al een jaar pijnvrij aan rughernia dmv acupunctuur. 

 

Ook een aanrader .

 

Je woont niet zo ver hiervandaan dus evt voor acupunctuur kan ik je wel een adres geven!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup met nierfalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^