Is dit normaal ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Mijn pup wilt altijd in het donker liggen .. Zoekt altijd plekjes waar hij het donker heeft .. Als je wilt dat die jij jou savonds komt zitten moet je het licht uitdoen .. Nu ik heb het hondje van iemand overgenomen hij is nu 5 maanden en blijkbaar heeft zij het van een dierenwinkel (Puppyhouse) natuurlijk :( zou het daarmee te maken hebben ?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik denk dat hij gewoon rust zoekt. 

Onze Niké kruipt altijd onder de plaid op de bank als ze moe is.  Ze slaapt dus altijd in het donker .  Ik noem het haar tentje.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk ook dat je hondje rust zoekt. 

Hier gaan ze in de bench liggen (   open deurtje ) waar een doek overheen ligt.

Ze liggen er graag in. 

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Hier ook zo'n portret. Ze heeft meerdere mandjes en een bench. Als ze gaat liggen kluiven ofzo, kiest ze de 'open exemplaren'. Als ze wil slapen, kiest ze 1 van de exemplaren met 'dakje' of de bench waar een een deken overheen ligt. Als ze op schoot ligt, stopt ze steevast haar kop in mijn oksel zo'n beetje. Ze zoekt echt het donker op.

honden page profiel ElianeEliane

Puppy house = voormalig Dieren plezier te Boechout -> grote broodfokker! Pups komen allemaal, veel te jong en in slechte toestand, uit de oostblok landen.

Neen dit is niet normaal! Ofwel heeft dit een medische oorzaak, dus best eerst grondig door dierenarts laten checken! Of een gedragsprobleem.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Heb je al geprobeerd om haar onder een deken bij je te nemen?
Mijn meisje ligt het liefste onder een deken, daar word ze ook rustig van als ze druk is. Dat was als pup wel heel handig.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het hóeft natuurlijk geen medisch probleem te zijn. Pups zoeken vaker een rustige plek waar ze even uit kunnen rusten. Heeft je pup een bench of een hoekje waar het rustig is?

Anoniem (Gast)

Ja mijn pup heeft een bench :) maar ligt ze eigenlijk niet in enkel als ze wilt gaan slapen dan doe ik er ook een deken overheen .. Het is in de dag eigenlijk dat ze altijd dan het donker opzoekt nu ook ik zit buiten in de tuin bij grootouders en ze gaat onder de tafel liggen of in de garage .. Af en toe komt ze eens piepen om te spelen 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik weet niet hoe lang je hem al hebt, maar het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat hij nog moet wennen. Dat hij alles nog een beetje eng vind en zich daarom afzondert. Dan kan hij op een veilige afstand jullie leren kennen.
Ik zou voor nu ook geen druk op hem leggen, laat hem maar lekker uit zichzelf naar jullie toe komen.

Anoniem (Gast)

Ik heb hem nu een week ..:) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

zou je een check kunnen doen bij je dierenarts ? om eens naar de ogen te laten kijken ? daglicht vermijden misschien dat je hond toch wat last van de ogen heeft, het is niet raar dat een pup een rustig plekje opzoekt, maar echt het licht vermijd is wat anders.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Ik heb hem nu een week ..:-)  "

 Dat is inderdaad nog erg kort. Dan zou het goed kunnen zijn dat hij alles nog spannend vind en zich onder andere daarom wat meer afzondert. Meestal hebben ze wel een paar maanden nodig om echt zichzelf te worden.
Wat Willemijn en de rest zeggen is natuurlijk ook een goede. Laat zijn hem even na checken bij de da, misschien zijn zijn oogjes inderdaad wel erg gevoelig. En een check kan nooit kwaad.

Anoniem (Gast)

Ik ben al bij de dierenarts geweest woensdag en hij was ok 

Anoniem (Gast)

Ik denk niet echt dat het het daglicht is ik heb er net mee gezwommen in het zwembad en nu ligt die bij me op de stoel in een handdoek in de zon en probeerd zich niet te verstoppen ofzo 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien is je hond weinig gewend/angstig en voelt hij zich veiliger op een donker plekje.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*en Lexi*, Mara en Pientje

Afgezien van dat je hondje bij Puppyhouse vandaan komt en misschien meer aan donker dan licht gewend is:

Mijn Pienie slaapt ook onder een dekentje, vind ze gewoon prettig

Volgende forumvraag: Onze Amber is nu een jonge dame
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^