HondenPage baasje Anita

Wat schreven de vrienden van Anita op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Rox !
Ooh leuke update Monique! En het wordt al een hele hond he! Prachtig is ze 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in 52 weeks of Willow. 1 jaar <3
Precies 1 jaar geleden heb ik dit prachtige meisje opgehaald! De tijd gaat zó snel. Ik heb nogsteeds mijn handen vol aan haar. Maar geniet enorm veel van Willow   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Maak nu een foto van je hond
Bij de dierentuin met Maui! 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hond mee naar werk?
Bij ons mag de hond ook mee en er zijn collega's die hun hond regelmatig meenemen, ik heb Jenna ook een paar keer meegenomen maar vond dit toch te onrustig, ik kon er niet goed overzicht over houden en was bang dat ze ooit een keer gewoon de deur uit zou lopen en weg zijn. Maar ik werk in een tehuis voor verstandelijk gehandicapten dat is toch wat anders dan een kantoor. Als je het werk leuk vind, daar redelijk rustig de hele dag zit met niet al teveel drukte om je heen, zou ik het doen, lekker een snuffelkleed mee, een flink bot, en de hond zal het vast snel gewend zijn en naar zijn zin hebben denk ik.
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat is er aan de hand met Darko 2.0
Ja ik snap je dat je hem het liefst op vers houdt zonder allerlei toevoegingen. Zeker als je denkt dat zijn klachten niets met zijn voer te maken hebben.   Honden in het algemeen zijn alleseters. Sommige kunnen zelfs niet tegen het eiwit dat in vlees zit, dus op zich zou het niet erg zijn om alternatieven te geven, als er maar de juiste voedingsstoffen inzittten. Je zou ook eens naar organic voer kunnen kijken, wie weet reageert hij wel op antibiotica of pesticiden die via het voer binnenkomen.       
honden page profiel DobryDobry schreef in Hond durft niet binnen komen
Ach wat super dat dit hondje nog mag meemaken dat er meer is dan een kennel in een asiel. Wat pakken jullie het ook geweldig aan met haar, met veel inlevingsvermogen!   Ik heb niet een echte tip, en zou denk ik zelf de modderpootjes in huis voor lief nemen (maar wij hebben laminaat dus is schoonmaken ook geen probleem). Het enige wat ik kan bedenken is een wat langere droogloopmat zodat de ergste modder al weg is voordat ze naar binnen loopt. Met een ouder hondje met zo'n achtergrond is het denk ik heel lastig om dingen te veraneren die in haar koppie zitten. Maar hopelijk heeft iemand nog een goed idee voor je.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Grommen naar gezinslid
" Hier is een foto van onze lieve Bella ?? " Melissa ah wat een mooie lieverd  
honden page profiel sorayasoraya schreef in Rox !
Leuk om allemaal te lezen Monique! 
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat is er aan de hand met Darko 2.0
" Ik bedenk me net iets, ik moet een van de met Darko naar de dierenarts voor zijn titerbepaling. De dierenarts is ook heel holistisch ingesteld, ik zal daar ook heel de uitleg eens doen en haar vragen wat zij denkt en wat we nog kunnen doen.   " Tinaa. dat is een goed idee!
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat is er aan de hand met Darko 2.0
Wb granen in hondenvoer, naar mijn mening hangt het helemaal van herkomst en kwaliteit af, of het goed of slecht is. En uiteraard of iemand er wel of niet allergisch voor is. Het levert veel goede voedingsstoffen, mits goede kwaliteit.  Veel honden zijn ook allergisch voor eiwit in vlees, dat kan misschien bij Darko ook nog zo zijn.   Als ik naar de samenstelling van Yora kijk zit daar denk ik niet iets heel geks in. Al weet ik niet of die mineralen en vitaminen synthetisch zijn, en ik groenten eigenlijk liever zelf vers geef omdat je daar ook de kwaliteit niet van kent. Maar ik denk dat ik dat veel liever zou geven om uit te proberen hoe hij reageert, dan een graanloze brok met zalm.   40% Insecten; insectenmeel 26,2%, vers bereide insecten 8,3%, insectenolie 5,5% (larve van de zwarte soldaatvlieg), haver (19%), aardappel (19%), maïs, erwten, biergist, zeewier (2%), lijnzaad, tomatenpulp, mineralen, vitaminen, gedroogde rode biet (0,5%), witlofpulp, gedroogde pompoen, gedroogde wortel, glucosamine (575 mg / kg), chondroïtine (575 mg / kg), gedroogde boerenkool, gedroogde peterselie.        
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat is er aan de hand met Darko 2.0
"   Zijn sdma waarden zijn terug volledig normaal. Dat is net het gekke!  Bij het eerste bloedonderzoek waren er een heel aantal waardes die 'net niet' in orde waren. Bij het volgende bloedonderzoek waren de meeste waardes weer in orde behalve dan de sdma en nu is alles terug in orde, de sdma zelfs eerder naar de lagere kant als de hogere kant en nu is de cortisol weer niet meer meetbaar omdat het te laag is. Het veranderd constant, alsof zijn lichaam aan het vechten is maar daardoor weer iets anders 'slecht' maakt.  Ik ben bewust van het probleem met zalm maar dit is tot nu toe de enige brok waar er niet heel veel andere dingen inzitten waar hij weer op zou kunnen reageren. De enige reden waarom ik hem op zo'n brok zou zetten is omdat ze er naar blijven vragen.    Daar denken ze in Merelbeke ook aan.. dat het misschien toch een verband is. Misschien is het niet de oorzaak maar eerder een symptoom, dat willen ze ook onderzoeken maar ze gaan nu eerst verder met de onderzoeken die ik hierboven al vermelde.  Dat van die ader in zijn buik en naar de lever zit mij inderdaad ook niet lekker maar op die moment was een echo zonder verdoving geen optie voor hen omdat er niemand bij mocht wegens corona en de echo ongeveer 40min geduurd heeft. Ze willen eventueel wel terug een echo maken van zijn hartje, dit dan zonder verdoving omdat het niet zo lang duurt.  " Tinaa. Het klink idd alsof ergens iets mis is, maar wat. Wat Roos voorsteld is ook nog een Idee om op een andere manier onderzoek te doen naar wat er aan de hand kan zijn.   Wb hypoallergeen voer, heb je al eens naar insectenbrok gekeken? Wb zalm en wat daar inzit, als je erover nadenkt, kan dat gewoon niet goed zijn om dat elke dag te moeten eten, denk dat de lever dan op de duur kapot gaat.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
klinkt goed!   Bij Lola moest ik ook wel trucjes gebruiken om een bot "af te pakken", ik lokte haar de kamer uit met iets heel lekkers, gooide dat dan de gang in zodat ze erachter aan ging,  en deur dicht zodat ik het bot kon pakken zonder enige vorm van stress.
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat is er aan de hand met Darko 2.0
Moeilijk allemaal, het verhaal van de vergrootte ader en adertjes bij de lever zou me toch ook niet echt lekker zitten. Zou er geen connectie kunnen zijn met de vier operaties vanwege de vreemde voorwerpen?   Ik zou zelf geen zalm durven geven eigenijk nooit, maar zeker niet met de verhoogde sdma waarden en zou het eerst bespreken met een goede voedingsdeskundige https://www.welingelichtekringen.nl/natuur-en-milieu/547379/wat-je-niet-wilt-weten-over-de-zalm-op-je-bord.html https://www.demorgen.be/nieuws/hoe-on-gezond-is-vis~b5480429/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F  
honden page profiel DobryDobry schreef in Tips voor bij een herplaatser
Wat leuk zeg, spannend ook. Mij lijkt het zelf het händigst als de mensen de hond komen brengen, je eerst een wandeling maakt, jij of je vriend tijdens die wandeling de hond overneemt, en dan alsof het heel gewoon is met zijn vieren het huis in. Zo deed ik het altijd met mijn logeerhond en dat ging altijd goed.   Verder de voor de hand liggende dingen, als speeltjes en botjes van de vloer zodat er geen ruzie over kan ontstaan, apart van elkaar eten e.d. Aaien en knuffelen als dat voor een van de honden een trigger mocht zijn tot jaloezie, zou ik dat eerst maar even achterwege laten. Verder goed naar hun lichaamstaal kijken zodat je tijdig kan ingrijpen en dingen voorkomen.     
honden page profiel DobryDobry schreef in Bang
Wat erg, is bekend welk landbouwgif het is? Goed dat er aangifte gedaan is. Idd videobewaking, dat schrikt toch af.   Zelf zou ik haar liever voorlopig niet zonder toezicht in de tuin laten.
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat is er aan de hand met Darko 2.0
ja lastig afwegen wat wijsheid is   had hij veel last na de narcose de vorige keer? Hij is natuurlijk wel zwakker nu zou je denken. Hoe is hij eigenlijk verder slaapt hij veel? 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Zo, we zijn alweer een heel eindje op weg. De vloer ligt erin, en de camper is volledig geïsoleerd met armaflex. Alle spullen voor het bouwen van het bed etc zijn aangeschaft, dus het is nu een kwestie van in elkaar zetten, schilderen, en in het busje bouwen.    De dames komen ook regelmatig even checken. Het campertje is klein, maar deze honden vertekenen het beeld wel héél erg   
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat is er aan de hand met Darko 2.0
wat balen dat hij nog steeds klachten heeft,   hij lijkt (voor mij) in "fight or flight"modus, ook al vanwege het onrustige, stresserige gedrag, wie weet al vanaf voordat hij bij jullie was, wat overal in het lichaam problemen kan veroorzaken   Wb het voer en het invoeren van pasta, aardappelen e.d. zou het misschien kunnen dat zijn darmen (darmflora) daar niet op ingesteld waren en hij daarom opgeblazen werd, hij had niet genoeg van de juiste darmbacterieen om ze goed te kunnen verteren. Je zou hem heel langzaam aan  bijv. wat havervlokken of rijst  bij kunnen voeren met bijv. wat gekookte gepureerde pompoen of broccoli. Niet teveel omdat zijn darmen dat nog niet goed kunnen verteren. Miij lijkt dat zinvol ivm meer diversiteit in darmbacterieen, en dus een sterker immuunsysteem. Voor alle zekerheid zou ik ook voor biologisch voer gaan. Je zou misschien iemand als Tannetje Koning kunnen raadplegen om dit eens te bespreken.   Ook zou ik B12 en jodium en selenium laten testen en misschien ook andere mineralen en vitamines. Dat daar in elk geval geen tekorten of juist overschot van is in het lichaam.   Dit is weer alleen meedenken he.   
honden page profiel DobryDobry schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
Kim wat goed dat je zo uitgebreid antwoord geeft op iedereen   Fijn dat je weer zelf voor je hond kan zorgen. Ik denk niet dat het erg is als een hond alles mag, en dat een hond heel goed snapt wat bij wie de regels zijn. Jenna van mij mag ook eigenlijk best veel, en ze is daar absoluut niet agressief door geworden, integendeel. Ik denk dat agressiviteit eerder ontstaat uit frustratie, of miscommunicatie, angstig zijn, of zich bedreigd voelen etc.   Neemt niet weg dat je best regels mag hebben natuurlijk. Positief opvoeden vind ik de hond begeleiden en ervoor zorgen dat hij niet in de fout kan gaan, dus niet afwachten tot de hond een fout maakt en dan corrigeren, maar voorkomen dat er een fout (in onze ogen) gemaakt kan worden. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk, maar dan haal je de hond rustig uit de situatie.   Mijn eerste herplaatser Lola had in het begin ook erge baknijd, ze veranderde in een wilde grauwende wolf,  dat is eigenlijk vanzelf over gegaan door op afstand te blijven als ze at of aan een bot knaagde. Ik zou het wel weer proberen met een veilig bot, maar wel als iedereen om haar heen rustig is en op afstand.   Naar mijn mening hoeft een hond niet te leren wie de baas is in de zin van trainen e.d., de baas is iemand waarbij hij zich begrepen voelt en veilig voelt, dat is een proces wat met trainen niets te maken heeft. Het gaat om vertrouwen en vriendschap, respect. Dit is wel een interessant stukje waar dat idee over dominantie en de baas zijn e.d. vandaan komt en hoe het in werkelijkheid zit https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie?.php  
honden page profiel DobryDobry schreef in Pup 5 maanden ws HD en zwarte bulten op achterpoten
Fingers crossed ja   Ik zou me wel ook voordat je belissingen neemt over operaties, goed inlezen over HD en voeding, hier een stukje van Voerwijzer,  https://www.voerwijzer.com/mediatheek/onderzoek-naar-de-invloed-van-voeding-op-heupdysplasie-bij-duitse-herders/ maar er is Meer over te vinden, zie ook Ian Billinghurst zijn boek give your dog a bone. Ik zou ook kijken als het aan de orde is, of goudacupunctuur voor jouw hond geschikt zou zijn, dan bespaar je hem een operatie en pijnstillers. Uiteraard afhankelijk van wat de uistlag is. https://www.holistischdierenarts.nl/goudkorrels-implanteren/  
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
Even snel...een hond heeft nooit 1 vaste slaapplek, het is heel belangrijk voor ze om te kunnen kiezen, mijn hond(en) heeft wel 5 verschillende slaapplekken, voor een hond (net als bij ons eigenlijk) is het nodig om zich makkelijk te kunnen verleggen, wat ze dan ook met grote regelmaat doen.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
Hij is gewoon een ontzettende onzekere (en ook angstige hond) Hij heeft nu té veel veranderingen achter de rug, jij ziek, bij oma, bij een hondentrainer, dat zijn voor een hond die angstig is en heel prikkelgevoelig funest voor zijn vertrouwen. Ik snap dat jij het idee had niet anders te kunnen(zeker niet als je zelf ziek was), maar het heeft hem zéker niet vooruit geholpen.Waar ik echt een misselijk gevoel bij krijg is dat je hem nu kan aaien tijdens het eten, waarom zou dat moeten?! Hij heeft nu juist geleerd dat hij niet/nooit rustig kan eten, omdat er altijd wel iemand (ook je broer) juist op dat moment iets van hem wil. Een hond moet altijd in rust kunnen eten, niks moet kunnen op dat moment, zeker niet als je nog zijn vertrouwen daar in moet winnen. Ik kan gewoon langs mijn hond(en) lopen als ze eten, mocht ik er toch even langs moeten, maar nooit val ik ze lastig tijdens het eten, ik wil ook niet lastig gevallen worden tijdens het eten. Het is ook écht niet nodig.Dus daar zakt eerder het vertrouwen van hem in jou dan dat je er vertrouwen mee opbouwt.Dat likken is zichzelf geruststellen(waarschijnlijk), likken maakt een kalmerend stofje vrij in de hersenen, dus dat betekend dat hij stress heeft. Dus laat hem zoveel mogelijk met rust, als hij contact wil, dan laat je hem zelf naar je toe komen, je stapt niet op hem af, ligt hij op je bed,dan roep je hem op een afstand weg van daar, of op de bank.Laat hem op een plek slapen waar hij niet makkelijk gestoord wordt, zoals op de bank(waar hij al eens uitviel omdat jij er naast kwam zitten, hij reageert te sterk op onrust en is gestrest). Geen leiderschap, laat dat auj. varen,maar geef hem rust, geef kansen, geef hem de kans om zijn rust zelf te pakken, zonder dat jij er iets aan opdraagt.Geef hem vaker een dikke kluif, zo huidkluif(zo'n rol van rund of kophuid), daar kan hij lang op kauwen/sabbelen en dan komt dat rustgevende stofje ook vrij.Ondertussen kan het zijn dat hij iets open heeft gelikt, dus kan daar erg defensief op gaan reageren idd. Mijn hondje kan ook erg agressief reageren bij de DA, maar met een halsband om en hem met je handen daar goed onder, hij kon mij niet bijten, rustig vasthoudend kan de DA uiteindelijk wel iets bekijken aan de achterkant.Maar je kunt ook eerst een goede kluif geven en kijken of hij daar dan de focus op kan verleggen, zodat hij niet meer de behoefte voelt om te likken.En belangrijk, geen leiderschap(wel duidelijkheid,maar zonder dat je denkt bezig te zijn dat jij de leider moet zijn) maar rust, laat alles maar los,want ik krijg wel echt het idee dat je hel gespannen bezig bent en zelf ook een over-focus hebt op het willen helpen van de hond..maar de dingen die worden toegepast geven hem juist veel meer spannen en stress.Ga met hem rustig aan de lijn wandelen, zoek een lijn van 3 meter, een losse zijn, geen spanning op de lijn en hem zelf laten snuffelen, zelf zijn route laten kiezen, voorlopig heel rustig aan doen. Ik zal er een filmpje bij doen, zodat je ook beter kunt gaan zien wanneer hij iets wel/niet wil, want als je dat ook beter kunt lezen, dan zie je zijn grenzen en kun je zijn vertrouwen in jou herstellen.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Probleem gevonden?
wat een ontwikkeling! Maar idd heb je nu iets concreets. Mocht het aan de vogels liggen, is het misschien mogelijk die apart van de honden te houden.   Eerst dus maar afwachten op de uitslag van de test. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
Inderdaad even naar de dierenarts na laten kijken wat er aan de hand is.   Ik mee met de tips van Alaska en Willemijn.    Het valt op dat je erg denkt in trainen en aan de slag gaan etc. Dat zou ik los gaan laten. Het lijkt erop dat je verkeerde adviezen kreeg vanuit je omgeving. Het belangrijkst dat de hond moet leren dat hij ergens is waar hij veilig is, waar van de hond uitgegaan wordt, bijv. dat hij niet in situaties wordt gebracht waar hij niet aan toe is.   Wie  is deze  hondentrainer, heeft hij/zij een website? Waarom niet jou begeleiden en de hond gewoon thuis laten wonen? Weer ergens anders moeten wonen geeft alleen maar extra stress, bovendien leert een hond plaatsgebonden.     Ik zou zelf op dit moment opnieuw beginnen met vertrouwen opbouwen. Ik kreeg zelf met mijn eerste herplaatser (die me ook gebeten had de eerste dag dat ik haar had) een paar "regeltjes" mee, misschien heb je er ook iets aan. Het kwam erop neer dat de hond altijd rusitg moet kunnen eten (dus niet aaien tijdens het eten), als de hond slaapt met rust laten, niet naar de hond toe lopen maar naar jou laten komen, niet over de kop aaien of over hem heen hangen. Houding en stem altijd rustig naar de hond toe.   Verder zou ik me goed inlezen over hondentaal, de boekjes van Turid Rugaas zijn een goede start. Zodat je de hond gaat leren "lezen".   Buiten zou ik bogen maken om andere honden heen, of desnoods teruglopen en hem alleen met andere honden in contact laten komen als je er zeker van bent dat hij deze goed kent en mag en de situatie ernaar is natuurlijk. BAT 2 van Grisha Stewart is ook een aanrader om te lezen.   Succes  en mocht je een gt in de arm willen nemen vraag hier eerst even na zodat iemand een goede gt kan aanraden, die positief werkt en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag.        
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Ik ben trots op mijn dames. We hadden gisteren een Hollandse herder wandeling vanuit de vereniging. 12 Hollanderd waren er aanwezig, en op wat onderling gebekvecht na de eerste paar minuten van de wandeling, deed de hele groep het geweldig.    Daarna nog met een aantal het terras op, de fokker van Willow en haar honden waren er ook bij, ook daar deden ze het prima, lagen dicht op elkaar, maar alle honden gaven elkaar de ruimte die ze nodig hadden, en als dat niet het geval was, werd dit op een nette manier door ze aangegeven.    Ik wilde eerst alleen Willow meenemen omdat die 2 zich samen nogal bijzonder sterk voelen, maar uiteindelijk toch besloten de gok te wagen en Kahlúa mee te nemen. We hebben geregeld een leuke groepswandeling met een vast groepje van HP, en ook hierin doen mijn honden het heel leuk, dus durfde ik het wel aan. En goed gegokt! Ze deden het super 
honden page profiel DobryDobry schreef in Energie puppy
Je zou een appel of banaan mee kunnen nemen om  tijdens de ochtendwandeling op te knabbelen en als Max verzorgd en voldaan is, lekker op je gemak ontbijten?    Dat lijkt mij de makkelijkste oplossing.
honden page profiel EllyElly schreef in Amputatie poot
Goed om te zien en horen dat het voorspoedig gaat. Heel veel beterschap voor Kliko, fijn dat hij al weer zo kan genieten van het zonnetje.  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Trainingsdip
Ik herken het deels. Ik ben echt heel veel met mijn honden bezig, veel aan het trainen, zowel op de club bij de vereniging als thuis. Willow is nu 13 maanden, en als ik kijk naar wat Kahlúa op die leeftijd kon en deed, loopt Willow héél erg achter. Niet omdat ze het niet kan, wel omdat het met 2 honden simpelweg soms onmogelijk is om de jongste echt goed te trainen.    Willow trekt aan de lijn, en niet zo'n beetje ook. Ze raakt enorm snel opgewonden, jojo't heen en weer aan het einde van de riem en is niet rustig te krijgen. Met individuele wandelingen gaat het lopen aan de lijn nagenoeg perfect (en op de training helemaal) maar zodra ik met beide honden loop, lijkt ze niets meer te kunnen.    Voor haar zou het het beste zijn als ik 3 a 4 keer per dag individueel met haar ga lopen, trainen om niet te trekken en zorgen voor wat rust in dr kop. Maar dat gaat niet werken met een andere energieke hond die óók graag mee wil.    Dus gaat het allemaal wat langzamer nu. Vervelend, maar uiteindelijk komt dat vast ook goed. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nieuwe hond
" Inderdaad wat Heleen zegt. We hebben ook veel ingelezen etc. over fokker-pups maar ik las bij ervaringen dat het niet per se een garantie is dat een pup gezond oud wordt zodra hij bij een officiële fokker weg komt (veel verhalen van mensen die juist hun hond van een officiële fokker eerder kwijtraakten dan een niet-officiële). De prioriteit lag wel op een goede basis met stabiele ouderdieren en goede socialisatie, en dat had deze dus sowieso. Een niet officiële fokker staat niet per se gelijk aan een slechte fokker, net zoals een officiële niet gelijk staat aan goed (denkende aan o.a. verschillende broodfokkers in België die wel officiëel erkend zijn...) Daarnaast ook door dierenarts gezond gekeurd, dus ik hoop vooral dat hij gewoon goed opgroeit en dat we er gelukkig mee worden en hij met ons . Bedankt allen!  " Maud Pech kun je altijd hebben natuurlijk, maar wanneer beide ouders vrij zijn van HD, ED, en andere erfelijke aandoeningen, is de kans wel aanzienlijk kleiner dat je pup dit toch kan krijgen. En al helemaal omdat je nu geen idee hebt of er in de lijn van jouw hond zulke aandoeningen voorkomen. Een stamboom is geen garantie voor gezondheid, maar je kunt wel tot tientallen generaties terug gaan om te bekijken of er ergens afwijkingen zijn voorgekomen. En dat biedt, in mijn ogen, toch al wat meer garantie. Als zo'n pup daarna nog HD krijgt, is het vaak ivm de leefgewoonte, teveel gedaan etc.    Maar, de pup is het nu, sluit inderdaad een goede verzekering af, en hopen dat hij gezond blijft. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Trainingsdip
Ik zit in een heel andere situatie, Jenna is een oude hond, maar ben een erg lui trainingsmens haha.  Hier is dat ook niet echt nodig gelukkig.   Mede door haar slechte zicht kan ze niet met andere honden, dus maken wij bogen of lopen terug. Gelukkig woon ik ergens waar een hondenhoudbewijs plicht is, en houdt ongeveer iedereen hier zijn hond bij zich, en bijna nooit los, of als een hond losloopt dat hij meteen aangelijnd wordt als er een andere hond in zicht is,  dus dat scheelt al ontzettend veel dat mensen verstandig en rekening met elkaar houdend reageren. Dat loopt gewoon al heel ontspannend.  
 

Vrienden van Anita

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***honden foto van Juliettehonden foto van Tien en Buddyhonden foto van Marcellahonden foto van De Mecheltjes clanhonden foto van Haike & Achahonden foto van Roxanne en het bulletje Cupid :Dhonden foto van Dark_Snow_Whitehonden foto van  martinehonden foto van Ramona & Elinehonden foto van Rhianne + Falkor & Joyhonden foto van Liesbeth/Skinnyhonden foto van sorayahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Jet en de 4 boefjeshonden foto van Nynkehonden foto van Felien & Buddyhonden foto van ilonahonden foto van Dobryhonden foto van Kenyahonden foto van Icci & Tayka honden foto van Silvyhonden foto van Corinahonden foto van sandra, rösti & mijshonden foto van ~Melissa & Bambi~honden foto van Jeffreyhonden foto van Mandy & Bram.honden foto van Marianne v. B.honden foto van Carienhonden foto van Nickhonden foto van Douglashonden foto van Lisahonden foto van Evahonden foto van Betty honden foto van YmY en de bende honden foto van Kim en Mika!!honden foto van angela/indy/wodanhonden foto van Miekehonden foto van Ionahonden foto van Kim & Peet met Cooper & Quierohonden foto van brigitte en Vladhonden foto van Hankehonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Kim en Laika!honden foto van Lopes honden foto van < Liesbeth & Igor >honden foto van ~~Michelle&Mushu~~honden foto van Laura honden foto van Aafke&Chicahonden foto van Simone & Maxhonden foto van Sonja, John, Iggy+ ,Chelsea en Amy.honden foto van kwenda ,chihuahuahonden foto van Angie, Jolie en Sookihonden foto van Aafke honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×honden foto van ***Marleen & Porlo***honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncashonden foto van Nicolehonden foto van Lisahonden foto van Romée & Tacsihonden foto van corrie koopmanhonden foto van ***^Noortje^*** honden foto van Floor en Fiefie honden foto van dog-loverhonden foto van sonjahonden foto van Wendy Paanshonden foto van Rymerhonden foto van nexzzhonden foto van Marjolein en Noa en kleine Levihonden foto van Trotsuh Eigenaar Van Kyrahonden foto van Chelsey & Miohonden foto van margothonden foto van Remco/Dionne; Boy/Chikahonden foto van Robeliane de la Forêthonden foto van sander dumayhonden foto van Caroline & Lunahonden foto van Paco, Terra+, Zara, Saltarin, Sam,Muis,Vera, Dinky en Papadopoulos    honden foto van Kathy+Layka+Snoepyhonden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.honden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van sandytje&carisleyhonden foto van Jolandahonden foto van Lisette honden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Ellyhonden foto van Sampiehonden foto van Janneke , Milo & Lolahonden foto van *marieke&bento*honden foto van Gabby & Zelda & Muishonden foto van Michellehonden foto van Fiona en Rossihonden foto van bibiane honden foto van Purdey en Chulahonden foto van Indrahonden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van Fayhonden foto van Vera en de max !honden foto van Leslie & Ziggyhonden foto van kiki0030honden foto van Ronald van Jocey en Matchyhonden foto van lisahonden foto van nancy, woopy en faithhonden foto van silke & woody honden foto van Inge, Nico en Dolyhonden foto van Greta en Diazhonden foto van anais ~ filou&kajouhonden foto van Yvonne en de Iertjes.honden foto van u-will-b-in-my-hearthonden foto van Chaverahonden foto van Roos' & Max'honden foto van Nikki & Herohonden foto van Joni, Kenshi en Kodi.honden foto van  Regina & Kayya & Victoriahonden foto van Doberkikihonden foto van meert nancyhonden foto van irisjehonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Rowanhonden foto van Eddy & Wendyhonden foto van angelique gijsbershonden foto van esther honden foto van Mercedès & Macchiatohonden foto van ruudhonden foto van Royhonden foto van Gwennhonden foto van bellahonden foto van pienhonden foto van Just The Max   honden foto van Dorie, Falcor †,  Atreyu en Jaydeehonden foto van Simba123honden foto van lisazandershonden foto van Noella en Igorhonden foto van PLUTO&NOEKYhonden foto van Melhonden foto van Mandy - Snoopy en Daisyhonden foto van Ciska en Douwehonden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****honden foto van Roos en Maxhonden foto van yttakhonden foto van Iljahonden foto van geenhonden foto van Koffieehonden foto van Pieter en Angelitahonden foto van codyhonden foto van geenhonden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van Nadine honden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^