HondenPage baasje Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wat schreven de vrienden van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overprikkelde puppy: kauwen en snuffelen
Jammer dat je weg bent, Wendy. Ik vermoed dat je de berichten vooral als negatieve kritiek las, en niet zozeer als kans om anders naar de invulling van jullie dag te kijken. Ik denk dat er heel veel op je bord ligt, en de pup als extra werkdruk wordt ervaren. Zo schrijf je dat je je leven op pauze hebt gezet voor de hond, terwijl het eigenlijk om 3 weken vakantie ging waarbij je bent thuisgebleven om hem te laten wennen aan z'n nieuwe thuis. Een pup in huis is niet altijd makkelijk, maar je leven op pauze zetten is toch nog iets heel anders.  Vandaar dat ik denk dat je emmertje al redelijk vol zit, en de pup eigenlijk wat veel is om erbij te nemen.  En dan is het niet altijd makkelijk (en soms confronterend) om het vanuit de hond zijn standpunt te bekijken. Het grootste deel van zijn dag en nacht wordt er van hem verwacht dat ie rustig is. En als ie wel vrij mag, is ie fel. Logisch natuurlijk, hij wacht al zoveel uren lang.    Je hebt 4 pubers in huis. Verdeel de taken! Laat ze om de beurt een ochtendwandeling maken met de hond, elke dag, voor de school begint. En niet even een snelle plas om de hoek. Nee, een fijne ontdekkingstocht, samen lekker op pad, elke dag variatie. Dat is een mooie start van de ochtend. En na schooltijd: opnieuw! Buiten met die hond, plezier maken, lekker rondbanjeren.  Zodat, als jij van je werk komt, de pup al 2 heerlijke wandeltochten heeft gehad.  Bespreek de taakverdeling met je gezin, gedeelde zorg is halve zorg!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hersenbloeding / beroerte
Ze "liep" als een dronkaard. Als ze zich uit wilde schudden viel ze op haar zij.  Dimphy Dat klinkt als het vestibulair syndroom, wat vaak verward wordt met beroerte. De dierenarts heeft de hond dus niet zelf onderzocht, de diagnose was op basis van een telefoongesprek?
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hond op slaapkamer.
" Penny slaapt sinds een paar jaar ook op mijn kamer en hoewel het nadelen heeft vind ik het echt heel fijn. Sinds ze op mijn kamer slaapt slaap ik ook een stuk beter. Ik voel me veiliger en minder eenzaam en daarnaast vind ik het ook fijn dat ik er direct bij ben als er iets mis is. Ik draai zelf ook heel veel tijdens het slapen en wordt ook wel eens een paar keer wakker. Ik heb tot nu toe nog niet gemerkt dat Penny daar last van heeft. Als ik tussendoor wakker wordt ligt ze gewoon lekker te slapen. Ze slaapt altijd op haar eigen kussen, nooit op bed. Dat kan sowieso niet omdat mijn bed te hoog is, maar anders had ik dat ook niet gewild. Het nadeel van haar is wel dat ze sinds ze op mijn kamer slaapt mij regelmatig wakker maakt omdat ze naar buiten moet. Voorheen toen ze beneden sliep was dit nooit een probleem, maar nu weet ze dat ik toch wel wakker wordt en haar naar buiten breng dus zodra ze moet laat ze dat weten. Soms is dat wel een beetje irritant. Als er iets anders is wat ze wil, zoals eten of zelfs een keer dat het raam dicht moest, laat ze dat ook weten en dan blijft ze piepen tot ze haar zin heeft. Verder verhaart ze dus ligt er overal haren en stof, in de zomer komt daar een vieze hondenlucht bij omdat ze dan elke dag zwemt. " Penny Wanneer er gezwommen is, thuis uitspoelen en als je een waterblazer hebt, droog blazen dan ruikt je hond al een heel stuk minder…verharen als de rui er aan komt extra borstelen even, en anders laten ontwollen bij een trimster.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hond op slaapkamer.
" ik kan dit proberen. Maar ik slaap al bar slecht zoals het is (ligt niet aan Lola, altijd al geweest) En als zij dan nachten ligt te janken, dan krijg ik helemaal geen slaap meer. Maar dat moet ik inderdaad eens uit proberen. Maar als het niet goed gaat, moet ik daar mee stoppen, anders ben ik zelf gebroken. En net als met kinderen, als de moeder niet voor zichzelf kan zorgen, kan ze ook geen kind verzorgen. Het zelfde met een hond, ben je moe, ga je mogelijk fouten maken, waardoor ze negatieve ervaringen op doen van welke aard dan ook. Ernstigste scenario, je let buiten niet op omdat je moe bent, hond ontsnapt, en loopt onder een auto  Je moet ook aan jezelf denken, anders heeft een kind of hond ook niks aan jou. " Els Als je daar bang voor bent dat je hond onder een auto loopt, aan de lijn houden en geen langelijn gebruiken….wanneer je hond zijn haar rust pakt kan jij ook relaxen toch, met een boek op de bank zodat je ook uit rust….en als je hond een hele nacht jankt, mooi bij je op de slaapkamer meenemen, en een ren neerzetten zodat tie niet op bed komt, naast je bed zetten, onrustig dan je hand erin en geruststellen, slaapt tie vanzelf wel weer verder.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
Els hoe laat je dat bezorgen ?   Meestal moet je een bepaalde hoeveelheid bestellen van een leverancier….je kan ook eens kijken voor je hond bij de dierenwinkel naar carnibest, hebben de meeste dierenwinkels wel…de brokken kan je zeker blijvend geven, bijvoorbeeld smogens vlees en savonds de brokjes of andersom.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Hond op slaapkamer.
Dat is een keuze of je je hond bij je laat slapen of niet….hier slaapt iedere hond bij me, nooit op bed….beneden of in je slaapkamer een ren neer zetten zodat je hond zolang je niet weet wat tie doet veilig is….
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overprikkelde puppy: kauwen en snuffelen
Wij spelen er ook eens mee en gaan er 's avonds mee wandelen en snuffelen.   Wendy Vanhulle Ga je alleen 's avonds wandelen? Hoe zien die wandelingen eruit?    Puur op basis van je tekst, sluit ik me aan bij Klara: het is helemaal niet gek dat je pup je 's avonds gaat vragen om samen bezig te zijn. Hij is al heel veel uren 'on hold' gezet. Het is een jonge honnd die bruist van levenslust en energie. Dat kan je niet elke dag temperen, daar ga je mee aan de slag. Waardoor ie het niet meer nodig heeft om je 's avonds aan te porren.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Blaffen mechelse herders buren
Ik snap niet dat zulke apparaten verkocht mogen worden. Pijn toedienen via geluid... Niet alleen aan de dieren die je hiermee wil belagen, maar aan àlle dieren die in de buurt aanwezig zijn. Ook mensen kunnen pijn ervaren door ultrasoon geluid. Het is namelijk niet omdat je het niet hoort, dat het geen effect zou hebben.  Zet eerst in op communicatie. Ga in gesprek. Is het niet rechtstreeks, dan via een bemiddelaar. 
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Overprikkelde puppy: kauwen en snuffelen
Lekker achter je aan laten lopen...de hond neemt op den duur vanzelf zijn rust, in de bench steeds steken leert tie zijn rust niet zelf te nemen, en pup van 14 weken kan je gerust een poosje mee gaan wandelen...paar keer per dag en ook op de dag....lukt jullie dat niet met werk, vraag dan een oppas die je hond eens op de dag mooi meeneemt...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
" Persoonlijk vind ik jack Russel terriërs juist helemaal geen lelijke honden " Ronald  geen misverstand, ze zien er prachtig uit, alleen ene jack russel die deed LELIJK tegen Ogin, grommen en uitvallen, en dit hondje was die andere niet..., qwa uitzien zijn het mooie pittige hondjes....     Ronald, bovenste foto hier boven aan, een kleine jack van 8 weken, een mooi lief hondje...misverstand dus.....
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
Ik had vanochtend nog een ontmoeting met een jack russel, die los liep, mijn hond ook, opeens vertoonde de jack angst, dacht nog wat raar want hij doet altijd lelijk tegen die van mij, zei nog tegen de baas ze kennen elkaar toch, uw vrouw loopt er altijd mee haha...neee het was een hele andere Jack Russel...ze lijken op elkaar, die baas moest er ook om lachen, de Jack kwam toch naar mijn hond toe maar niet echt dichterbij, we zijn allebei verder gelopen, zo zie je maar, de ene hond is de andere niet....mijn hond gaat niet achter een hond aan, en zeker niet tegen die lelekerd van een Jack, hahaha, was het een heel ander hondje...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
Ronald, bedankt voor je chocowafels...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
" Het lijkt wel alsof men hier de ogen voor sluit "Een besmetting kan optreden na direct contact met de rauwe vleesvoeding. Maar ook door contact met de voederbakken – waaruit het huisdier heeft gegeten – en contact met het huisdier zelf. Direct contact met het huisdier, door bijvoorbeeld het laten likken in het gezicht, is dan een potentiële infectieroute. Mensen en dieren waarvan de afweer niet optimaal is, lopen een grotere kans om ziek te worden"   Rauw vlees: is het voeren van rauw vlees aan je hond of kat zonder risico's? (dierenarts.nl)   " Ronald Jammer dat je je niet beter inleest..          https://raw4dogs.nl/ Hygiene en rauw voer   Hygiëne en rauw voer Hygiëne in combinatie met rauw voer is een onderwerp waarover altijd al veel te doen is geweest. Menig baasje vreest dat de bacteriën in het rauwe vlees voor veel gezondheidsrisico’s kunnen zorgen, bij mens en dier. Anderen doen het af als onzin. Hoe zit dit nu precies? Bacteriën zijn heel normaal In rauw vlees zitten nu eenmaal van nature bacteriën, meer dan in bijvoorbeeld droogvoer. Het is goed om te weten dat bacteriën erbij horen, iedereen komt dagelijks in contact met een heel scale aan bacteriën. Een gezond persoon of hond zal hier doorgaans dan ook geen problemen door ondervinden. Heeft jouw hond een goed werkend immuunsysteem, dan is er absoluut geen reden tot zorgen. De bacteriën die je hond wel binnen krijgt zullen immers door het maagzuur en het immuunsysteem onschadelijk worden gemaakt. Wij mensen zijn doorgaans iets minder goed bestand tegen bepaalde bacteriën, zeker met kinderen en ouderen is het oppassen geblazen. Maar ook jijzelf zal niet altijd een optimale weerstand hebben. Wanneer je echter onderstaande tips in acht neemt kan je op een veilige manier je hond rauw voeren. Hygiëne tips Bewaar het rauwe vlees in de vriezer. Ontdooi de producten in de koelkast, gebruik hiervoor een afgesloten bak. Houdt het vlees apart van je eigen voedsel. Was na het voeren alles dat in aanraking is geweest met het rauwe vlees af met warm water en zeep. Vergeet je handen en de voerbak niet! Gebruik eventueel een aparte snijplak voor het bereiden van het rauwe vlees. Als je hond het vlees niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het resterende vlees dan weg. Zorg ervoor dat je het vlees zoveel mogelijk op een koele plek en uit de zon aanbiedt.                       Het is van belang dat er geen vliegen bij het rauwe voer komen, deze kunnen bacteriën verspreiden. Let er op dat er geen kleine kinderen bij de rauwe voeding kunnen komen.   Hoe kan ik rauw voer het beste bewaren? Het zal niet als een verrassing komen dat rauwe voeding moet worden bewaard in de diepvries! Voor onze Raw4Dogs producten geldt een houdbaarheidsperiode van een jaar mits goed ingevroren. Je kan dus gemakkelijk een voorraadje aanleggen aangezien de producten nog lange tijd na het invriezen gebruikt kunnen worden. Haal je het rauwe vlees uit de vriezer? Dan kan het ontdooien beginnen! Ontdooi het product in de koelkast in een afgesloten bewaardoos zoals onze Raw4Dogs Cool Box (wanneer je onze 1,5kg's gebruikt). Nadat het product ontdooit is, kan het nog twee dagen worden bewaard in de koelkast. Tip: haal de verpakking eraf wanneer de worst nog bevroren is! Je zal zien dat dit makkelijk gaat dan na het ontdooien.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
" Ik til mijn kleine hondje juist op bij onbekende loslopers, precies omdat ik die andere hond niet vertrouw. Ik ken die hond niet, waarom zou ik er dan automatisch vanuit gaan dat hij vriendelijk en sociaal is?   Overigens heeft mijn kleine hondje wel een andere opvoeding gehad dan mijn herder. Logisch toch, ze zijn gewoon ontzettend verschillend in grootte.     " Joop Je hebt groot gelijk...laatst een teckel tegen gekomen, en die baas hield ook zijn hondje vast voor een ontmoeting, en van mij hoeft niets...meestal vraagt de baas mag je hond kennis komen maken..mag altijd, maar als de hond wat bang is hou ik altijd een gepaste afstand met mijn hond, het is een grote hond tegenover een klein hondje, en als men de hond niet kent, altijd voorzichtig zijn...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
" kijk er maar mee uit   https://www.dierenarts.nl/rauw-vlees/   " Ronald Ik heb gelukkig een dierenarts die voor rauw vlees is...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Kvv Darf goed? ervaringen.
Ik voer van  Specimal.nl.   Goede kvv, kvv kant en klaar, heel tevreden, zeven jaar al iedere dag, anderen honden kregen ook kvv rauw kant en klaar vlees, van verschillende producenten, en dat beviel ook goed, maar deze nog beter...     rauw vlees net zo mee omgaan met de hygiene als voor je eigen vlees.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
    Hier komt zo,n stuiterbal aan, nou is het een vriendje van Ogin maar ben steeds bang dat tie door denderd, hahaha
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
" Super leuk die foto’s! Abel kan heel goed met grote honden. Hij kan niet zo goed met losgeslagen projectielen . Ervaring doet veel en dus zie je vaak van een afstand al of het kan. Als Abel in een irritante bui is kan hij de leonbergers van mijn zus behoorlijk uitdagen maar ze zijn altijd voorzichtig en als het enthousiasme te hoog op loopt is het aan ons om dat te zien en in te grijpen  " Jolanda Ik vind en dat vind ik, dat als je een grote hond hebt je altijd voorzichtig moet zijn met kleintjes, als Ogin perongeluk met een poot op zo,n kleintje dr poot gaat staan is het toch gebroken....ik vraag aan vreemde of de kleine bang is anders doe ik ogin aan de lijn...meestal zien eigenaars ook wel dat het een rustige hond is....en ik heb geleerd, lelijk doen dan lopen we door...     mijn ervaring is dat de meeste labradors echte stuiterballen zijn, lieve vriendelijke honden maar er zit soms geen rem op....en die overal door heen denderen..
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
    Het gaat niet vanzelf natuurlijk...acceptatie aanleren dat mijn hond voorzichtig moet zijn met kleine hondjes.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
Topicopener is toch weg dus een paar fotoos neer zetten mag toch wel...al heel jong aangeleerd fat ze voorzichtig moet zijn met de kleintjes, ook al doen ze wel eens lelijk dan nog, dan gaat ze maar weg.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Opvoeding voor kleine honden?
Jolanda heel onaardig van degene die zoiets zegt, grote honden zijn geen partij voor de kleintjes, als eigenaar van een grote hond moet daar rekening mee houden, ook al is zo,n kleintje wel eens niet zo aardig voor zo,n grote hond, meestal is het angst van zo,n kleintje......ik hou daar zeker rekening mee, mijn hind is 75 kilo, wat heeft zo,n kleintje dan te zeggen, niets toch.
honden page profiel DobryDobry schreef in Hond bijt in arm en kleren
" Misschien nog een aanvulling. Mijn hond heeft nog nooit gegromd naar een van ons. Ook nog nooit de tanden laten zien. Ik wist niet dat ze dat kon, tot ze het een paar keer gedaan heeft in het donker in onze straat naar onbekenden en... da's een volgend probleem dat ik op het forum nog niet durfde te vermelden : naar mensen met een zwarte huidskleur. Dat laatste gebeurde nu al 3 keer, de eerste keer dacht ik nog dat het naar de bakfiets was waar die vrouw op zat, maar na een derde keer (het was toen een heel gezin) besefte ik dat het geen toeval mee was. Beschamend! Daar zal dus nog aan gewerkt moeten worden. Maar da's off topic, want da's volgens mij een signaal dat er agressie zou kunnen volgen, terwijl dat happen en in de mouw hangen toch van een andere categorie is. Bij dat happen heeft ze meer een bepaalde blik, maar geen agressieve signalen als grommen of tanden tonen. Mss daarmee dat we het beter 'happen' dan 'bijten' noemen? " Marie Bij ons in het stadje is een kliniek die erg populair is bij mensen uit Saoudi Arabie, zo te zien welgestelde mensen die soms met hele families tegelijk aankomen, met bij passende kleding, dus soms als je de hoek omgaat zie je ineens een vrouw in burka, of een man met tulband en lang gewaad, dan was ik soms te laat met afstand maken en gromde Lola ook naar deze mensen. Ze komt oorspronkelijk uit Polen, ik denk dat ze dit gewoon nog niet kende en zich ongemakkelijk voelde.   Maar het zal per hond verschillen. Niet ver hiervandaan is een groot vluchtelingencentrum. Lola leefde toen het vluchtelingencentrum ontstond,niet meer, en ik had net Jenna die ook uit een pools asiel kwam. Zij had totaal geen problemen met mensen met een donkere huidskleur. Het hielp ook al dat veel vluchtelingen haar lekkers gaven,wat ik eigenlijk ook niet zo fijn vond natuurlijk, maar Jenna vond het geweldig.   Ik zou al naar gelang de situatie, zowiezo afstand maken, en of daarna even stilstaan als ze rustig is en zich veilig voelt even laten kijken. Of als ze gespannen is, haar kort naast je houden en doorlopen, even zoiets zeggen als, "alles is goed" oid.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Welterusten lieve Dior
" Hartelijk bedankt allemaal. wij hebben haar afgelopen woensdag bij de uitvaartcentrum opgehaald. Uit alle urnen (beeldjes) die er stonden, viel direct een beeldje van een Franse Bulldog op. Die moesten wij hebben! Ze is nu weer thuis en dat voelt al stukken beter. " Kevin  Maak een mooi plekje voor dr, ze is dicht bij jullie nu...ook ik heb een mooie plek voor mijn honden gemaakt zo zijn ze toch dicht bij je.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Welterusten lieve Dior
" Hartelijk bedankt voor jullie lieve woorden. Het is nu ochtend. normaal gesproken had ze nu al lang zitten roepen om aandacht en een wandeling. Ook ‘s avonds voor het slapen gaan de standaard dingen. Tv uit, wandeling maken, vers water neerzetten. Dekentjes op de bank goed leggen. Het zit zo in je systeem. Elke avond rond 7 uur onrustig worden want dan kreeg ze een snoepje. Meehelpen de kinderen naar bed brengen. Het is moeilijk. Ons maatje is een herplaatser. De oude eigenaar vertelde dat ze niet van spelen hield. Toen wij haar overnamen gaven wij haar een bal. Ze is juist helemaal gek van spelen, alleen bij de oude eigenaar nooit met haar gedaan. Elke vakantie of weekend weg is ze met ons meegegaan. Wij kozen juist een park waar ze mee mocht. Ik heb veel verdriet. En dan denk ik terug, “heb ik haar voldoende aandacht gegeven ?”. Ik moet toegeven dat het de laatste tijd iets minder was. Wij hebben 2 kinderen waarvan 1 een huilbaby is. Die vraagt om heel veel aandacht. Overdag en ‘s nachts. Wij zijn kapot van vermoeidheid. De aandacht moest echt verdeeld worden. Elk vrije moment lekker knuffelen met haar. " Kevin Kevin toch....ze heeft het goed bij jullie gehad, je hebt alle aandacht gegeven aan dr, gespeeld, je was bezorgd , en ze was bij jullie geliefd dat heeft ze meegekregen hoor.....het is altijd zo moeilijk om een geliefde hond af te moeten staan en het veroorzaakt zoveel verdriet, nogmaals zoveel sterkte voor je .
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Loops
.   Ozjins Dikke billen, ....is een broekje niet zo handig, mijn teefjes hielden zich zelf heel goed schoon.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Loops
    Dit zijn mijn Bamses billen, een loopsbroekje is hier niet aan de orde voor, zelf vind ik, dat vind ik hoor, dat ze zich zonder broekje schoner houden, met broekje kunnen ze er daar niet bij...maar dat vind ik...
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Loops
Lekker flink afleiden en een lange wandeling gaan maken als je het gaat merken...dan voorkom je een hoop....hier ook teven en er nooit geen last van gehad, ging altijd lange wandelingen maken, thuis kleedjes weghalen, knuffels en afleiden....vooral lekker gaan wandelen en dan komt je hond moe en tevreden huis...hopelijk werkt dat ook voor jouw hond.
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Loops
Bron dierendokters.com.      Heb het voor je opgezocht.....                 Schijnzwangerschap bij de hond Wat is schijnzwangerschap of schijndracht bij de hond? Normale, niet-gesteriliseerde teven zijn gemiddeld om de 6 tot 9 maanden loops. Tijdens de loopsheid komen veel hormonale veranderingen voor, waarbij oestrogenen, progestagenen en prolactine een belangrijke rol spelen. Schijndracht is een aandoening die voorkomt bij niet-zwangere teven en gaat gepaard met verschillende symptomen die lijken op zwangerschap. Het ontstaat 6 tot 12 weken na de oestrus, het begin van de loopsheid. In deze fase wordt het hormoon prolactine vanuit de hersenen gevormd. Meerdere studies wijzen erop dat prolactine een grote rol heeft bij het ontstaan van schijndracht, maar de precieze ontstaanswijze is nog onbekend. Wel lijkt het erop dat de teven die schijndracht ontwikkelen, hogere concentraties prolactine in het bloed hebben. Er zijn geen specifieke rassen bekend waarbij schijndracht vaker voorkomt. Wat zijn de verschijnselen van schijnzwangerschap? Schijndracht wordt in eerste instantie opgemerkt door een verandering in het gedrag van de teef: zij wordt onrustig, minder actief, in een aantal gevallen zelfs tot het depressieve toe kan nesteldrang hebben en speeltjes naar haar mand slepen.  Lichamelijke tekenen van schijndracht zijn: gewichtstoename, vergroting van de melkklieren, vaak voornamelijk te zien bij het achterste melkpakket. melkproductie en melksecretie, soms braken, en een enkele keer zelf de buikpers, vergelijkbaar met het persen bij de geboorte van pups. Tijdens de schijndracht kunnen de melkklieren ontsteken, soms ontstaat er een huidinfectie als de teef veel aan de tepels likt. Hoewel het niet direct is aangetoond, denkt men dat teven die vaker schijndrachtig zijn een hogere kans op kwaadaardige melkkliertumoren hebben. Hoe wordt de diagnose schijnzwanger gesteld? De diagnose wordt gesteld aan de hand van het lichamelijk onderzoek en van het veranderd gedrag. Wel is het belangrijk om zeker te zijn dat de teef niet gedekt is: lichamelijk onderzoek, echografisch onderzoek en röntgenfoto’s van de buik kunnen hierover uitsluitsel geven. Wat is de behandeling voor schijnzwangerschap? Deze aandoening is goed te behandelen. De meeste gevallen van schijndracht zijn heel mild, waarbij het volstaat om de teef af te leiden en te voorkomen dat zij haar nesteldrang kan uitten. Bij ernstige gedragsafwijkingen of bij veel melkproductie worden medicijnen voorgeschreven die ervoor zorgen dat er geen prolactine wordt aangemaakt. 
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . schreef in Loops
Eerste teefje, dat is altijd wat afwachten hoe ze zich gaat gedragen, misschien de eerste dagen wat hangerig, niet betuttelen, lekker dr ding laten doen, als ze geen lange wandeling wil maken kort je het in...en als ze niet graag eet, niets puschen, komt vanzelf wel weer...na de loopsheid kan je hond schijndrachtig worden, lees je daarover in.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond bijt in arm en kleren
De 2 belangrijkste zaken die ik ondertussen geleerd heb: - Niet iedere hond functioneert volgens de boekjes - Wat uitgelegd wordt als een heel simpele remediëring met vlug resultaat werkt zelden op die manier. Ik geloof al lang niet meer in een quick fix.Marie Dat is zeker waar. Ik snap de frustratie volledig, maar ik denk dat de adviezen die mensen geven niet altijd met de bedoeling zijn om te tonen hoe 'makkelijk' of 'snel' het gaat. Vaak zijn het tips op basis van eigen ervaringen. Ze lijken hier dus met veel gemak neergeschreven maar dat wil niet meteen zeggen dat de tipgever er zelf ook niet lang over gedaan heeft, dat alles zo eenvoudig was en er geen lange struggle mee gemoeid was.   En zoals steeds: wat voor de ene werkt, werkt voor de andere niet (hond én mens). Er kan behoorlijk wat tijd en energie kruipen in een opvoeding, maanden en jaren. Je krijgt ook niet zomaar alles gefixt zoals je het zou wensen Er spelen ook dingen waarbij je zelf moet aanpassen, en ook dat is niet altijd zo eenvoudig. 
 

Vrienden van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

honden foto van Maudhonden foto van Margje & Bikohonden foto van Kim en Casperhonden foto van de belshonden foto van judithhonden foto van Jeskehonden foto van Nynkehonden foto van Felien & Buddyhonden foto van Dobryhonden foto van Uma & Jokerhonden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .honden foto van louisehonden foto van .honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Mireillevdwhonden foto van Lisannehonden foto van Naomiihonden foto van Amber & Lootahhonden foto van Wilma en Dobbyhonden foto van Angela • Bodhihonden foto van Ishahonden foto van Sherilyn en Jazzyhonden foto van Robin & Pepperhonden foto van dorine honden foto van leon & Senna.honden foto van Hans Smitshonden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomhonden foto van Dennis&Inge-Bram&Dewan en ???honden foto van Chonden foto van els 2honden foto van Sennahonden foto van Lotte & Lizzy ~honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco honden foto van Remie met sledehondenteam Silver liningshonden foto van  * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *honden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Anne met Ike en Jackohonden foto van zonnetjehonden foto van Kim en Laika!honden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van Missyhonden foto van Dewi • Promise • Duukhonden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey honden foto van cia v.d. heijdenhonden foto van Simone & Maxhonden foto van Dominique en de bordershonden foto van moniquehonden foto van Mirjam en Curly Koda honden foto van Annemie en Benjihonden foto van ****LIAN ***SENNA****honden foto van ***^Noortje^*** honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levihonden foto van Chelsey & Miohonden foto van Chantal, Ajay & Bandithonden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjehonden foto van Claire & Tess & Bonnyhonden foto van Charlotte en de Witjeshonden foto van Taiko & Kiya Thalassahonden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.honden foto van Janinehonden foto van Patricia<3TM honden foto van Hannie met Beer en Chelseahonden foto van TZNhonden foto van .....honden foto van Golden Girls honden foto van caitlinhonden foto van newfyhonden foto van Ina en Borishonden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*honden foto van Claudiahonden foto van ninnino en Simson & uitlaathond Laylahonden foto van Rox & Farahhonden foto van tjeuhonden foto van Lizy en de doggieshonden foto van kayhonden foto van Do&Piphonden foto van Bianca & Tarahonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van Suzanne & Micky!!honden foto van Fiona en Rossihonden foto van Plucheke007honden foto van Nicole en de woefkeshonden foto van Buddha !honden foto van Indrahonden foto van Gio en Kyrahonden foto van jessicahonden foto van S&F.honden foto van Samantha & Aikohonden foto van Sandy & Tomhonden foto van Kobus & Cashonden foto van Nienke honden foto van Loes & Kaya honden foto van Annika • Balou † • Kyrahonden foto van Helene en Tyborhonden foto van Anmackneshonden foto van sandra, elmo & denzelhonden foto van Bilouhonden foto van Caroline & Atlashonden foto van Rooshonden foto van Angelique & Doenjahonden foto van Iankohonden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nalahonden foto van Irene Emma. honden foto van honden foto van Hannah en Pépéhonden foto van Charlottehonden foto van Simone, Cody en Flynnhonden foto van Eefje • Yunahonden foto van Anke & Milohonden foto van Annet & Samhonden foto van Sharon & Harleyhonden foto van Nicke, Martin, Shiva & nalahonden foto van Sasjehonden foto van silke & woody honden foto van patricia, *Spikey* Nino & Lolahonden foto van Annemiekhonden foto van pien honden foto van Mariahonden foto van Cashhonden foto van Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoroshonden foto van Greta en Diazhonden foto van nancyhonden foto van Ramona & Sanko & Lailahonden foto van Suze en de 3honden foto van anais ~ filou&kajouhonden foto van Yvonne en de Iertjes.honden foto van ••Tanja&Bullit••honden foto van Priscillahonden foto van Nikita & Dames honden foto van Miora,pebbles en quizhonden foto van Diablo & Mayahonden foto van Mirjamhonden foto van Marjo en Kibahonden foto van Marlies met Frøyahonden foto van De mannenhonden foto van Natascha en bonohonden foto van *Snoopy-Senna-Misty*(Laura)honden foto van Suusjehonden foto van Jill honden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Binkhonden foto van Nikki & Herohonden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)honden foto van Petrahonden foto van L, K & Phonden foto van Evahonden foto van Farsiahhonden foto van Yvonne - Brisca & Tarekhonden foto van Charissahonden foto van Leannehonden foto van Wijnahonden foto van Demi & Juneauhonden foto van Laurenhonden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic honden foto van jokehonden foto van Rosemarijnhonden foto van rachelhonden foto van chrishonden foto van Angela Kastelijnhonden foto van Doesjka:,Laika&Snowyhonden foto van Puck en Incahonden foto van Doberkikihonden foto van Floor Arensmanhonden foto van Natascha Hekkinghonden foto van meert nancyhonden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~honden foto van .honden foto van Liza D.honden foto van .honden foto van Lotte en Beer!honden foto van Marijke en Maya <3honden foto van Watch Out *Shelties* Aroundhonden foto van Niet meer actiefhonden foto van Rosannehonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Mirandahonden foto van Bo & Deanhonden foto van tessahonden foto van *Laycka en Lady*honden foto van Carla & Machohonden foto van Frouke en de graafmachinehonden foto van Lian & Indyhonden foto van esther honden foto van beatelkehonden foto van celinehonden foto van r&shonden foto van Floortje Faunhonden foto van Shirley & Djangohonden foto van Frankhonden foto van pienhonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Pumba@Pebbleshonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Just The Max  honden foto van 3 draken honden foto van Yasmine, Perdie & Orgahonden foto van sharonhonden foto van Love is a four-legged wordhonden foto van Tamara honden foto van Lizzy (Boerenfox) honden foto van Lisa & Boebiehonden foto van -honden foto van *Misty & Marley*honden foto van patrieshonden foto van Rhonahonden foto van Mayrahonden foto van EDS-96honden foto van Inge honden foto van Caroline & Texashonden foto van Loes & Rorihonden foto van Angela & Guushonden foto van Tamara en *Lana*honden foto van nickyhonden foto van Loetjehonden foto van Sleddog team Akiak Tikaanihonden foto van mariellehonden foto van Lauren&Daisyhonden foto van Judith en Babbe.honden foto van ~honden foto van Noella en Igorhonden foto van Marianhonden foto van Claudia & Laykahonden foto van Laura & Bo!honden foto van JonyenBaileyhonden foto van Jacinthahonden foto van Clau & Kids en Jessie & Lokihonden foto van SamojeedPolar&Arctichonden foto van Jeremy Appeldoorn, baasje van Tijgertjehonden foto van Daisy honden foto van Dog doggy doghonden foto van Dimkahonden foto van Danissahonden foto van Atlas en Phoebehonden foto van Ingehonden foto van Maxhonden foto van Lady & de (ex-)Vagebond honden foto van Sanne, Djyla en Quintohonden foto van Rellende Pubershonden foto van ••*Shaan & Raya*••honden foto van Monika Knispelhonden foto van Manon, Silver Sky&Malaikahonden foto van Mandy, Guus en Jillhonden foto van marijkehonden foto van RianneMooiweerhonden foto van Charlotte & Samhonden foto van sandrahonden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)honden foto van amber&kodahonden foto van Sabine, Diesel & Roxz honden foto van Yvonnehonden foto van Of Woolly Rocks Australian Shepherdshonden foto van susanne en jameshonden foto van lotte en siephonden foto van Lunoss

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^