HondenPage baasje Roos

Wat schreven de vrienden van Roos op het forum

honden page profiel PaulinePauline schreef in oppas gezocht voor border collie 1ste 3 weken juli
Dank voor je reactie maar t was een oproepje van vorig jaar :-) .. Evengoed bedankt voor je aanbod!
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Het is zover, Disco heeft een heel warme mand gevonden, nou ja, hij neemt zijn eigen mand mee maar hij gaat een nieuw leven tegemoet bij een jonge energieke baas die hem kan geven waar hij recht op heeft, rustige leefomgeving en heel veel lange wandelingen.. Bij de eerste kennismaking ging hij (hoewel hij mannen nooit zo geweldig vindt) meteen aan de man zijn voeten liggen, dat was wel heel raar om te zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt daar met Disco maar het zal nog heel moeilijk zijn zondag als hij weg rijdt, niet alleen voor mij ook voor mijn kinderen maar ik voel dat het goed is zo.. Ik hou me vast aan een zin die ik eens heb gelezen Letting go does not always mean giving up, sometimes letting go means accepting that things were not meant to be..
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Donderdag komen er weer mensen voor hem kijken/kennismaken, ik ben erg benieuwd.. hoop dat het klikt maar lastig blijft het, al zijn het de liefste baasjes op aarde en ik zie ook op tegen de eenzaamheid voor mijn andere hondje, ze zijn zulke dikke maatjes :'( maar hoezeer ik ook twijfel ik weet dat het gewoon het beste is, ik kan Disco gewoon niet meer bieden wat hij zo nodig heeft, een energieke gezonde sterke baas. We wachten maar weer af..
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
bedankt lieve Eef en Tjibbe voor het compliment, ja Disco had idd cacaodoppen gegeten toen hij jong was en is daar heel heel ziek van geweest.. maar hij is alweer jaren gezond gelukkig!
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Toevallig vandaag weer een fijn gesprek met iemand gehad die interesse heeft, aardige mensen, helemaal in het noorden van het land.. dat is wel ff slikken, kan ik hem niet meer opzoeken of tegenkomen. Blijft moeilijk en heel erg dubbel allemaal..
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Superlief van je Annika dat je hulp wilde aanbieden, Disco is eigenlijk gewoon een superlieve hond, in huis is hij 200% knuffelhond en rustig en lief alleen buiten als hij aangelijnd is is hij heel erg onzeker en dat uit zich door woest te proberen op alles af te vliegen, als je heel intensief met hem oplet, goed vooruit kijkt en eh of tss doet bij alles wat voorbij komt hou je hem wel bij je, zeker als je in een iets minder drukke buurt woont maar wij wonen in een Vinex wijk vol gillende kinderen en hardrijdende fietsers en brommers, daar raakt hij zo overprikkelt van en je bent gewoon altijd te laat als je wandelt.. dat is zo balen. Ik heb er al jan en allemaal bij gehad maar angstagressie zoals ze het noemen is een zeer hardnekkig probleem en bijkomend probleem bij Disco is dus zijn afmeting, hij is echt groot en heel sterk waardoor je alle moeite moet doen om zelf overeind te blijven en geen middelen meer hebt om hem te corrigeren.. Hij zou beter af zijn in een prikkelarme omgeving. Nu ben ik met 2 mensen bezig maar ik moet zeggen dat ik het zo moeilijk vind te beoordelen of het wel de juiste adressen zijn dat ik me afvraag of ik wel door moet zetten, klinkt misschien als een egotrip zo is t niet bedoeld maar heb het idee dat ie uiteindelijk dan toch beter af is bij ons, ik vind het zo ontzettend moeilijk om deze hond over te dragen, zo bang dat hij nog verder achterop raakt.. en als ik hem dan terug krijg wat een vereiste is mocht het niet gaan dan ben ik nog verder van huis.. Het blijft heel heeeeel erg moeilijk.. Ik wil jullie wel bedanken voor alle lieve berichtjes en het meedenken, dat is fijn te lezen!
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Annika ja het wandelen gaat nog wel hoor en hem door een ander uitlaten gaat niet met Disco, je moet hem echt kennen en beetje sterk zijn want het is een grote jongen voor een border.. Hij blijft gewoon hier tot ik zeker weet dat hij de juiste plek heeft, hij komt niets tekort nu maar het kost alleen meer moeite voor mij om hem uit te laten en daarom heb ik dit besluit moeten nemen.. Hij zit niet op de schopstoel en gaat echt alleen weg als ik zeker denk te weten dat hij op de juiste plek is.
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Ik ben bezig met iemand maar we moeten nog kennismaken en zij heeft een border collie met rugproblemen dus of dat m gaat worden.. ik weet het niet..
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Ik heb al contact met Teya van collie in nood, er zijn erg veel herplaatssites maar ik heb deze keuze bewust gemaakt omdat ze zich sterk maakt voor het herplaatsen van collie's.. bij deze ook het verzoek niet allerlei voorstellen te doen van wat ik nog zou kunnen doen, Disco blijft sowieso hier tot er een passende plek is en hij gaat NOOIT naar het asiel of op marktplaats.
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Ja heel moeilijk.. hij is nu 3,5 jaar.
honden page profiel PaulinePauline schreef in Warme mand gezocht voor mijn grote kanjer..
Ik heb toestemming van de moderators om hier een oproep te doen, het kost mij heel veel verdriet maar vanwege ziekte heb ik geen keuze meer dus geen goed bedoelde adviezen of tips. Ik zoek alleen een liefdevol thuis voor mijn grote sterke border collie, voor meer info kun je contact opnemen via een privebericht of met Teya van stichting collie in nood. Graag alleen serieuze interesse, Disco gaat alleen naar mensen die bekend zijn met het ras en hem kunnen bieden wat hij nodig heeft. Betreft Border Collie zonder stamboom, gecastreerde reu, in huis zeer lief en aanhankelijk buiten last van angstagressie, kan zeer goed met andere honden als hij ze eenmaal kent, is zeer lief voor mijn kleine tibetaanse terriër, is erg groot en sterk en in de bloei van zijn leven, zoekt dus absoluut een sterke baas die stevig in de schoenen staat. Is een onzekere hond dus mag alleen naar iemand die bekend is met het ras en weet hoe met een onzekere hond om te gaan. Is zeker NIET vals en heeft nog nooit gebeten. Gaat goed met mijn oudere kinderen van 11 en 16, houdt niet van kleine kinderen omdat ze gillen en dat vindt hij eng. Kan heeeel goed frisbeeen, kan niet overal los en is niet geschikt voor in een drukke woonwijk naast bijv. een druk fietspad, hij zoekt een rustige stek liefst bij iemand met grote of geen kinderen die veel met hem gaat wandelen. Hij komt niet specifiek uit show of werklijnen, hij is gezond en altijd netjes ontwormd en ontvlooit en ingeënt.
honden page profiel PaulinePauline schreef in brabant, valkenswaard
Valkenswaard bij de hut van mien pils, wandelen, water en zelf ook lekker wat drinken op het terras bij de hut van mien pils.. iets verder weg is Wintelre, kun je over de duinen lopen en nog eens een militair helicopter zien landen, bij D'n Hut lekker lunchen of terras hangen.. Veel plezier
honden page profiel PaulinePauline schreef in blijven spugen na zwemmen
De honden lijken echt kennelhoest te hebben maar het hoesten wordt al iets minder en het spugen ook.. vooral Boogie de tibetaan is erg rustig, Disco de border is nooit rustig dus ook nu niet nu hij zich suf hoest, maar al met al lijkt het wel iets beter te gaan, bedankt voor alle reacties!
honden page profiel PaulinePauline schreef in wat een .... achterbuurman ( graag hulp!)
niet lullig bedoelt: maar daar is die weer: GEFELICITEERD U HEEFT EEN PUPPY. das een klein bolletje wol die de hele dag door overal stinkende hoopjes neer legt, moord en brand krijst om werkelijk niets en alle kapot maakt wat je lief is.. je hebt er al 2 van gehad..  dus als je daar mazzel mee hebt gehad mag je jezlef in je handjes knijpen. nu heb je een exemplaar gekregen want niet makkelijk is. ze zeggen ieder krijgt de hond die hij verdiend! nou tada  (karma is a bitchd(^_^)bb) en laat jij hem dan buiten liggen met dit weer? terwijl je gaat douchen? dan stopje hem toch gewoon ff lekker vin zijn bench met een kluifje en een middag dutje? en die bench staat binnen. dus minder geluids overlast voor de buren want ja als ik nu in de tuin zou zitten ben ik ook niet gedient van gekrijst om me kop... en de gouden tip: die bestaat niet! het is een puppy je vergeeft het hem wel omdat ie nog pluizig en schattig is... Hahaha wat heerlijk direct maar wel heerlijk duidelijk.. ik denk ook binnen doen in de bench, deur dicht niets aan t handje, ze moeten er gewoon even doorheen.. er zijn trouwens maar weinig honden bestand tegen een pensstokje hoor :-D
honden page profiel PaulinePauline schreef in blijven spugen na zwemmen
ik heb uitgevonden dat een broodje (wit droog puntje uit zak van de super) voor het zwemmen veel problemen kan voorkomen!!! Nova en Bailey hadden altijd problemen na het zwemmen omdat ze te veel water binnen krijgen tijdens het springen en zwemmen... Bailey was helemaal erg! gewoon na het zwemmen lopen we naar de auto en uit zijn arie komt water uitgespoten!! braken en poep die eruit komt als plas.. nu geen problemen met die dingen allemaal door een broodje! meerder mensen op de strand deze tip gegeven, 1 reactie terug gehad en bij hun werkt het ook...dus misschien werkt het ook voor jullie. Zou de kans op een maagkanteling dan juist niet groter zijn? Onze Disco liep idd ook meteen na het zwemmen leeg maar ja die is zowieso gevoelig op zijn darmen, lastige is dat hij net in t pension is geweest dus kan ook kennelhoest zijn icm misselijkheid..
honden page profiel PaulinePauline schreef in Wat moet ik met hem aan?
Trouwens sommige honden die een slechte start hebben gehad zijn echt niet zomaar bij te trainen of te heropvoeden, ik heb een paranoia border collie, last van angstagressie en daar hebben we van alles mee geprobeerd maar sommige problemen krijg je er met de beste wil van de wereld niet uit getraind.. zeker angstagressie is een lastig probleem
honden page profiel PaulinePauline schreef in Wat moet ik met hem aan?
Als het echt niet klikt en je kunt het niet opbrengen denk ik dat het heel verstandig is als je een ander baasje zoekt voor je hond maar ik zou hem niet naar het asiel oid brengen, raadpleeg een herplaatsingen site die kunnen je echt wel helpen denk ik en zoeken iemand die vol frisse moed en enthousiasme zich kan richten op de heropvoeding van dit hondje want dat is wat hij nodig heeft als ik het zo lees, leiding ipv uren vrij rondlopen. Onze border was ook een tijd zo'n ongeleid projectiel maar die zijn we behoorlijk in zijn vrijheid gaan beperken, gewoon paar trapjes naar beneden in de roedel en dat was genoeg.. ik hoop dat je een fijn plekje vind en jij zelf ook weer wat rust krijgt, dit is voor jou en je hondje geen goede situatie en ik vind soms een hondje aan een ander overdragen beter dan maar aanmodderen... sterkte met de situatie!
honden page profiel PaulinePauline schreef in blijven spugen na zwemmen
Inmiddels toch maar even langs de dierenarts gereden, injectie gehad tegen spugen, de kleine is redelijk rustig de border collie heeft het nog zwaar, hij hoest veel maar spuugt nu minder.. het moet hiermee opknappen volgens de dierenarts, hij had ook iets verhoging maar t was ook erg warm en hij is nerveus van aard dus dat zegt niet alles.. De dierenarts dacht aan een bacterie uit het water of iets opgelopen in de kennel waar hij afgelopen 3,5 week gezeten heeft.. hoop dat ie snel opknapt zo rot met dat warme weer als ze zo spugen dan ben je toch bang dat ze uitdrogen.
honden page profiel PaulinePauline schreef in blijven spugen na zwemmen
Gisterenavond laat nog de hond lekker laten zwemmen, geen bordjes blauwalg of botulisme geplaatst en water rook fris en helder, nog veel honden in het water, lekker gespeeld en naar huis, vanmorgen alleen maar spugen en hoesten, houdt niets binnen.. dierenarts gebeld die adviseerde alleen wat rijst geven met kip en gewoon even aankijken maar zelfs water komt er meteen weer uit en nu ik de waterbak even een uurtje heb weggehaald blijft hij nog water spugen.. Ik maak me toch wel beetje zorgen toch oogt hij verder niet ziek.. zijn er meer mensen die dit meegemaakt hebben, ik denk toch stiekum beetje aan gekantelde maag..
honden page profiel PaulinePauline schreef in Kunnen wij een hond nemen, of laten we hem te lang alleen?
Knap om zo te informeren, zeker op jullie leeftijd, alleen daarom gun ik jullie al een hond, zou willen dat iedereen zo serieus overwoog voor ze eraan beginnen! Ik vind het wel op t randje als ik eerlijk ben, drie dagen alleen thuis is te doen met uitlaten maar jullie worden ook ouder en gaan dan studeren, wat gaan jullie dan met de hond doen? Als papa en mama veel werken en jullie willen iets met vrienden doen bijv. of zomers lekker naar t zwembad etc. dan komt alles op jullie neer.. ik heb ook een zoon van 15 en die wilde dolgraag een border collie, elke dag zou hij er mee naar t park gaan en spelen etc. De hond is hier, hij is er stapelgek op maar hij moet veel huiswerk maken, soms half 5 pas uit school.. als hij examens heeft of kampweek van school.. er zijn heel erg veel dagen dat hij er niets mee kan doen en dan komt het op mij neer.. ik werk 2 ochtenden dus geen punt maar bij jullie is dat niet zo. En inderdaad asielhonden hebben vaak wel een verleden, zoek een oudere rustige hond die wat meer slaap dan wandelbehoefte heeft. Ik zou nog eens goed nadenken, zou het jullie echt gunnen maar of het verstandig is
honden page profiel PaulinePauline schreef in Border Collie vraagjes.
Och stom van mij ook haha nou ja, er zijn vast nog wel mensen die een border zoeken en iets aan onze info hebben..
honden page profiel PaulinePauline schreef in Border Collie vraagjes.
Zie nu pas dat je ook vraagt naar een berner sennen, dat is wel heel wat anders, hebben wij gehad voor de border collie, geweldige honden maar wel heel kwetsbaar en gevoelig voor aangeboren afwijkingen aan gewrichten, goed laten informeren dus.. verder is een berner erg groot en kost dus ook veel centjes bij de dierenarts, zomaar een rare opmerking misschien maar ik verschoot vaak van t verschil in rekening met mn kleine hondje en de grote, als ze iets krijgen ben je goed aan de beurt financieel dus ook nadenken over bijv. verzekeren of spaarpotje.. ik vind eigenlijk die twee rassen zo verschillend.. de berner is in de basis een rustiger type, misschien moet je ook de tibetaanse terrrier eens meenemen in je overweging, die heb ik nu erbij en is een geweldig hond, niet te groot, erg lief en pienter en ook een herdershondje, lijkt qua vrolijkheid en beweeglijkheid veel op de border maar is wel veel makkelijker in de omgang.. mits goed opgevoed natuurlijk he ;-)
honden page profiel PaulinePauline schreef in Border Collie vraagjes.
Ik heb een minder goede ervaring met de border collie, ik heb een reutje, overgenomen toen hij 4 mnd was en niet optimaal gesocialiseerd.. een erg angstige en onzekere hond en dat uit hij door agressief gedrag. Voor ons als gezin is hij erg lief in huis en ook heel gehoorzaam maar zodra we de deur uitgaan veranderd hij in een soort woeste harrie zoals wij hem dan noemen. Hij is onzeker en uit dat in agressief en heftig uitvallen naar alles wat beweegt, bijkomend probleem is dat hij behoorlijk groot en heel erg sterk is. We hebben vele deskundigen op hem 'losgelaten' en evenzoveel methodes geprobeerd maar niets werkt echt, het blijft een onzekere hond die de laatste tijd ook nipt naar bijv. kinderen die onze waarschuwing, hem te negeren, negeren. Eerlijk is eerlijk ik ken ook heel rustig en lieve borders die prima functioneren in een huishouden maar ik ken veel meer borders die niet lekker in hun vel zitten, grotendeels omdat mensen zich verkijken op de hoeveelheid tijd die een border vraagt, niet zozeer het uren wandelen maar vooral het bijzondere en werklustige karakter van de border collie dat toch bij bijna allemaal van nature aanwezig is, als je geen ambitie hebt de hondensport oid in te gaan zou ik zeker geen border nemen, hoe leuk ze ook zijn om te zien.. Ik overweeg nog elke week mijn hond aan te bieden aan de rasvereniging omdat wij best uitgeput zijn van onze border, hoe lief hij ook is in huis dat is ook de reden dat we hem dan toch maar weer houden maar zeker nu ik 2 jaar ernstig ziek ben geweest merk ik dat de hond als hij niet krijgt wat hij nodig heeft niet lekker functioneert. Het zijn zeer gevoelige honden, ze pikken alles op en ook het eye dat ze hebben kan heel vervelend zijn, dat heeft onze hond dan weer niet maar ken er een paar die dat wel heel erg hebben, daar moet je echt iets mee doen anders staren ze bijv. de hele middag naar een steentje dat ze je voor de voeten gooien... t zijn heel bijzondere honden dat zeker, een prachtig ras maar niet voor iedereen geschikt en zeker een ras waar je je heel goed in moet verdiepen voor je eraan begint en daarbij proberen heel eerlijk te kijken naar hoeveel tijd je bereidt bent er aan te besteden, niet alleen als buiten t zonnetje schijnt maar ook als t pijpestelen regent dagenlang, een border redt het niet met een blokje om.. veel succes en goed bezig hoor om hier info in te winnen! Kijk ook eens op de site van Greet Abbink van de Schapenhoeve zij heeft ook heel veel info over de border op haar website.
honden page profiel PaulinePauline schreef in Ervaringen met de tibetaanse terrier
Ik heb ook een tibetaan en herken niets in het de eerste rasomschrijving, ze zijn superdol op mensen vooral kinderen en willen niets liever dan 'erbij horen' die van ons klimt op de bank maar stuur je haar weg is ze weg en gaat ze op de grond liggen.. ik vind het het mooiste hondje qua karakter dat ik ooit gehad heb, een echte herdershond maar met heel bescheiden karakter en superslim, leergierig.. kijk wel heel goed uit waar je ze koopt, ik heb een heel slechte ervaring met ons hondje dat een cherry eye had toen we haar gingen ophalen, niets over verteld en moesten volle mep betalen, eigen schuld hadden het niet moeten doen misschien maar we hadden dit hondje uitgekozen, al eerder bij nest gaan kijken etc. Ik kan je dit adres niet aanbevelen.. verder is het enige waar je rekening mee moet houden de vacht, ik heb mijn hondje bij kunnen houden tot ze mnd of 10 was toen was het een knopenvachtje, nu gaat ze driewekelijks naar de trimster voor een extra goede borstelbeurt kost een tientje dus dat is peanuts maar je moet het wel doen of zelf heel goed kunnen borstelen. Ik vind het superhondjes, kan het je echt aanraden, mijn hondje woont samen met een woeste en grote border collie en ook dat gaat super, ze is heel stoer en speelt en rent net zo hard (nou ja bijna) als hij en loopt hij haar om schudt ze een keer en loopt weer door, echt geen tuttebel! Succes met zoeken!
honden page profiel PaulinePauline schreef in "Selena de honden oppas" Doordeweeks, weekend en vakantiedagen beschikbaar!!
Laten we niet vergeten dat er naast 'probleemhonden' ook een enorme hoeveelheid 'normale' honden zijn.. het lijkt nu wel of ze alleen maar met probleemhonden te maken gaat krijgen, ik zie ook niet het verschil of iemand een hond van een ander uitlaat of zelf zijn probleemhond uitlaat. Als jij een echte 'probleemhond' hebt en ik heb er zelf ook 1, dan ben je daar zelf al voorzichtig mee en breng je hem echt niet naar de eerste de beste uitlaatdienst zonder informatie. Selena zou zich wel beetje kunnen verdiepen in aansprakelijkheid, als een hond een andere hond bijt wie is dan aansprakelijk bijv. Ik vind in deze tijd waarin zoveel honden hele dagen binnen zitten terwijl de baasjes werken dit soort initiatieven juist toe te juichen en je kunt adviseren maar hier is de toon weleens wat heel erg negatief..
honden page profiel PaulinePauline schreef in "Selena de honden oppas" Doordeweeks, weekend en vakantiedagen beschikbaar!!
Ik vind al die reacties dat ze eerst met probleemhonden om zou moeten kunnen gaan wat overdreven. Iedereen kan een hond kopen en er een probleemhond van maken maken maar als iemand zich aanbiedtals oppas zou dat niet kunnen? Ik heb zelf ook veel op honden gepast, alle soorten en rassen en daar zaten rare portretten tussen, het succes zit em in veel vragen stellen voor ze komen of een dagje op proef om te kijken hoe het gaat, uitlaten van meerdere honden tegelijk kan wel lastig zijn maar dat is het ook als je met je eigen hond wandelt en een groep slecht opgevoede honden tegen komt. Verdiep je wat in hondengedrag zou ik zeggen en doe de ervaring op in de praktijk of kom fijn in eindhoven wonen, ik zou wel wat over hebben voor zo'n hondenoppas d(^_^)b .. veel succes Selena!
honden page profiel PaulinePauline schreef in oppas gezocht voor border collie 1ste 3 weken juli
Dat is heel lief Vivian, ik hou je zeker in gedachten! Denice ook bedankt voor je aanbod ik moet wel zeggen dat Disco onze grote franse hangoor (formaat middenslaghond) erg interessant vindt, een border wil drijven en als het konijnstil zit doet hij niets maar gaat hij rennen dan jaagt hij hem min of meer op, denk niet dat jou nijntjes dat erg gaan waarderen :'( .. onze hangoor kijkt hem dan aan zo van Wat moet jij nou, mafkees! maar een nijn zou daar normaal gesproken van op de vlucht slaan denk ik. Het is inderdaad nog ver weg maar ik wil een fijne plek en moet daarom op tijd zoeken.. pension kan altijd nog mocht niets lukken.
honden page profiel PaulinePauline schreef in oppas gezocht voor border collie 1ste 3 weken juli
@ Shauni, onze Disco kan eigenlijk met alle honden overweg, speelt met onze kleine tibetaanse haarbol net zo lief als met een grote labrador.. t is wel een sociale hond alleen aangelijnd is hij naar andere honden angstig en gaat tekeer, is hij er dichtbij zal hij niets doen, heeft nog nooit gebeten of iets gemeens gedaan.
honden page profiel PaulinePauline schreef in oppas gezocht voor border collie 1ste 3 weken juli
Dank voor je aanbod Vivian, heel lief! Heb net even gekeken, is 150 km rijden enkele reis dus wacht nog even af of er iemand iets dichterbij zich meldt maar alvast heel lief aangeboden!
honden page profiel PaulinePauline schreef in oppas gezocht voor border collie 1ste 3 weken juli
Nou tot 75 km vind ik nog te doen ;-) voor een goed adres wil ik best een eind reizen maar het punt is vaak dat je eerst gaat kennismaken, dan misschien wel proeflogeren en dan de vakantie, dan rij je heel wat af..
 

Vrienden van Roos

honden foto van Pauline

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^