Wat moet ik met hem aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Hallo,
Ik heb nu 3 honden, 1 kruising schapendoes van 12 jaar, 1 kruising Lhasa Apso van 3 jaar, en 1 Tibetaanse terrier van 8 jaar.
Het gaat om de Tibetaanse Terrier (Boemy). Hij is gefokt in België toen is hij naar een opvang gegaan in Frankrijk, daar hebben mijn tante en oom heb opgehaald. Ze woonden in een rijtjeshuis en Boemy sloopte echt het hele huis (+- 1 jaar) Toen hebben wij hem maar genomen, anders moest hij naar het dierenasiel.
Boemy is voor mij onhandelbaar:
- Hij hapt naar katten en rent ze achterna,
- Hij heeft verlatingsangst,
- Hij blaft de hele tijd, standaard om 4 uur 's ochtend, en stopt gewoon niet,
- Bijt in staarten, achterbenen en snuiten van paarden en pony's.
- rent achter fietsers, mensen, auto's, tractors, vrachtwagen enzo. aan,
- Rent achter alles wat vliegt en vladderd aan,
- probeert over hekken heen te springen,
- springt de deuren open,
- BIJT kippen dood.
- Alles wat in een straal van 5 meter bij zijn voerbak komt, bijt hij. Gisteren heeft hij met de Schapendoes gevochten.
- Rent weg, loopt weg, luistert niet.
Vanochtend was er 1 kuikentje ontsnapt, ik had dat kuikentje zelf uit het ei gepeld, want ze was te zwak om er zelf uit te komen, het was altijd mijn mooie Barbabientje. Nu heeft Boemy haar dus vanochtend gebeten, toen we Boemy eindelijk te pakken kregen leefde Barbabientje nog, na 1 minuut is ze gestorven in mijn handen, die rot hond probeerde barbabientje ook nog een keer uit mijn handen te grijpen.

Het liefste breng ik hem naar het dierenasiel, ik weet niet meer wat ik met hem aan moet. Ik heb een hele erge hekel aan honden gekregen dankzij hem.
Mijn moeder wil hem niet naar het dierenasiel brengen, maar ik trek het niet meer met die hond, telkens als ik hem zie komt er zoveel woede naar boven, en zoveel verdriet was alles wat hij altijd doet. Ik schaam me ook kapot omdat hij gewoon niet luistert.
Hebben jullie advies? Of andere opties wat ik met die hond kan doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik met hem aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

je moet meer met die hond gaan doen. hij verveeld zich waarschijnlijk te pletter. 
ik zeg ga , ga met hem drijven . 
mijn tante fokte ze. terrier is een verkeerde benaming. want ze werden vroeger als gezelschaps hond gehouden door monniken . maar ook werden ze als herder gebruikt. 

dus lekker er op uit . ga hem is bezig houden. en haal alsjebliefd een gedrags therapeute er bij als het drijven niet werkt. maar stop m niet in het asiel .

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Even een vraagje, je hebt hem opgehaald toen hij een was, en nu is hij acht? Hoe is het in de tussentijd gegaan dan?

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ten eerste, heel veel sterkte met het verlies van Barabientje. Het is verschrikkelijk dat ze zo aan haar einde is gekomen.

Dat verklaard ook waarom je nu met die woede zit. Bij mij helpt fietsen of lopen als ik kwaad word of gefrustreerd raak.

Kan je misschien wat meer vertellen over Boemy, wat doen jullie op een dag met hem?
Hoeveel gaat hij wandelen, spelen jullie met hem, training misschien?

Mij klinkt het als een gefrustreerd hondje dat heel veel nood heeft aan iets om te doen, of iets meer om te doen. En dan maar zelf iets gaat verzinnen.

Dit kan volgens mij opgelost worden maar je moet er wel open voor staan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mijn hond rent ook katten achterna, blaft als ze wat hoort, vliegt fietsers aan (en soms ook de stadsbus of een sleepwagen), rent achter bewegende dingetjes aan (die pluizen die je nu in het bos ziet of dwarrelende blaadjes). En luisteren doet ze ook maar sporadisch ;-)
Als ze de kans zou krijgen zou een konijn of kip er ook aan moeten geloven vrees ik.

Aan jullie (jou?) dus de schone taak om dat soort dingen te voorkomen. Als je weet dat er kipjes rondlopen moet je dus zorgen dat 'die rothond' er niet bij in de buurt kan komen.

Al die dingen maken een hond in mijn ogen nog geen rothond. Ik vind de mijne namelijk niet in die categorie vallen, ondanks dat er nog wel het een en ander aan verbeterd kan worden ;-)

En daarnaast vraag ik me hetzelfde af als Janneke. Jullie hebben hem al 7 jaar en nu is het een rothond die allerlei onhebbelijkheden heeft.
Is dit ineens gekomen of speelt dat al 7 jaar? Want in die 7 jaar had er heel wat aan gedaan kunnen worden om dit soort dingen misschien wat in te perken.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Hoe vaak wordt er met de Tibetaanse Terriër gewandeld? Ik begrijp nu jij niets meer van hem moet hebben jij er waarschijnlijk niet mee gaat wandelen, maar gaat je moeder er wel mee wandelen en doet zij activiteiten met de hond?
Tibetaanse Terriërs hebben het uiterlijk van een schoothondje, maar wat karakter betreft zijn het eigenlijk grote herdershonden.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

wij wonen op een boerderij, hij loopt ongeveer 12 uur per dag buiten. Ik heb agility met hem geprobeerd, helaas botsen onze karakters ontzetten, en hij luistert niet. 
Wandelen gaat niet, hij rent door het hele bos, als ik hem vasthoud blaft hij de hele tijd en trekt heel erg.
We hebben Boemy nu al 7 jaar.
Mijn moeder trainde vroeger veel honden voor agility, maar met Boemy gaat het gewoon niet... Hij speelt de hele dag. Hij kan rennen door de weides, aan beweging komt hij niks te kort!
Fietsen lukt niet, hij gaat in je benen hangen en blijft niet aan 1 kant lopen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zie niet in waarom het gelijk een rot hond is....
Ik bedoel, het is sneu voor je kuikentje maar je hond liep dus los in de buurt van die kippen...

Wat doen jullie met die hond op de dag?
Zijn jullie naar cursus geweest?
Hebben jullie überhaupt wel iets gedaan aan zijn gedrag of hoopte jullie gewoon dat het vanzelf over ging?

Als je zelf al helemaal klaar bent met die hond en hij alleen maar woede in je naar boven haalt kan je hem beter weg doen.
Je moet positief kunnen werken met een hond anders heeft het geen zin.
De hond voelt namelijk prima aan hoe jij je voelt.

Dus je moet je gevoelens voor de hond om zien te zetten in iets positiefs.
Bereid zijn SAMEN te werken aan zijn gedrag.
Positief gedrag belonen is daarbij heel belangrijk en straffen in de vorm van negeren.


Als je echt bereid bent er wat aan te doen kan je dit samen doen met een gedragsdeskundige. Die komt observeren wat er bij jullie gebeurd, hoe jullie reageren en hoe de hond daar dan weer op reageert.
Aan de hand daarvan word er een soort plan van aanpak gemaakt.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

klinkt heel vervelend! Ik zou contact opnemen met een gedragstherapeut. Als ik het zo lees verveeld hij zich en gaat hij zelf bezigheden verzinnen. Ik zou je aanraden heel met het hondje te gaan lopen, en hersenspelletjes te gaan doen zodat hij ook  geestelijk moe word. Weet niet of jullie een bench hebben? Maar het lijkt me een erg makkelijk hulpmiddel voor als jullie weg zijn of even een moment niet op hem kunnen letten. Ik denk dat je met veel beweging, hersenspelletjes en verplichte rust daarna in een bench een aardig eind verder komt ;-) Succes!

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" wij wonen op een boerderij, hij loopt ongeveer 12 uur per dag buiten. Ik heb agility met hem geprobeerd, helaas botsen onze karakters ontzetten, en hij luistert niet. 
Wandelen gaat niet, hij rent door het hele bos, als ik hem vasthoud blaft hij de hele tijd en trekt heel erg.
We hebben Boemy nu al 7 jaar.
Mijn moeder trainde vroeger veel honden voor agility, maar met Boemy gaat het gewoon niet... Hij speelt de hele dag. Hij kan rennen door de weides, aan beweging komt hij niks te kort!
Fietsen lukt niet, hij gaat in je benen hangen en blijft niet aan 1 kant lopen. "


als hij 12 uur per dag buiten loopt is hij dan niet gewoon heeeel erg moe?! Honden die moe zijn en zelf geen rust kunnen nemen kunnen heel vervelend worden! Heb hier zelf een hond die niet zelf rust kan nemen en geef ik haar niet verplicht rust in de bench word ze een echte chagrijn! Dus misschien meer rust geven? En geestelijke uitdaging?

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Mijn oom en tante deden hem in een bench, hij werdt helemaal gek. hij krapte de bench gewoon helemaal open. Ik hardloop ook, ik heb hem ook vaak meegenomen, maar dat gaat gewoon niet, hij  loopt niet mee of rent weg.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Mijn oom en tante deden hem in een bench, hij werdt helemaal gek. hij krapte de bench gewoon helemaal open. Ik hardloop ook, ik heb hem ook vaak meegenomen, maar dat gaat gewoon niet, hij  loopt niet mee of rent weg. "


een aparte kamer waar hij alle rust heeft dan?

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Jullie hebben een grote boerderij, dat is echt wel heel leuk voor een hond natuurlijk. Zoveel ruimte, veel rondom hem te doen,...
Maar 12uur per dag buiten zitten? En geven jullie hem dan wat te doen, of moet hij zichzelf entertainen? Want wat moet hij anders doen op zo'n grote boerderij, behalve achter kuikentjes, paarden, koeien,... jagen? Ik denk dat dat zijn manier geworden is om energie kwijt te spelen na al die jaren.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

We hebben helaas geen aparte kamer waar hij inkan, hij heeft alle deuren inmiddels ook al kapot gekrabd, en de vensterbanken.
Mijn hondje van 3 jaar is ontzettend speels, hij speelt er ook de hele tijd mee. Ik voetbalde vroeger vaak met ze (nu niet meer, oudste hond kan dat niet meer aan). Boemy loopt de hele tijd met ons mee, hij kan naar binnen toe als hij wil.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

hij kent gewoon geen grenzen en jullie geven meteen op als iets niet lukt. behendigheid doen en los met je mee laten lopen als je gaat hardlopen kan je alleen doen als je een goede band hebt gevormd met je hond. en hij neemt nu gewoon een loopje met jullie omdat hij van jullie weet dat jullie toch geen leiding nemen. dus ga met hem trainen , neem een gedrags therapeute in de hand en ga dan met hem drijven.

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

Oke een paar tips..
Probeer ene band met hem op te bouwen..
Met deze instelling gaat dat niet lukken.
Ga veel samen dingen doen..
het is mooi zo'n vrijheid op een boerderij veel los lopen maar toch dat is niet wat jullie samen doen ..
Als die achter dieren aangaat zal ik hem sowieso niet los laten bij die dieren.
dus hem aan ene lange lijn houden ( misschien een longeerlijn voor paarden ..) 
Ga met hem trainen aan een tuig/halsband en een trainingslijn van 1.20 m volgens mij bij auto's en fietsers .. dat doet die waarschijnlijk omdat die onzeker is .. heeft Gucci ook gehad.
Ik heb juist veel met hem bij wegen gelopen aan de lijn en veel belonen.
valt die ene auto /fietser weet ik veel aan .. trek je hem na je toe en een duidelijke nee.. en belonen als die het niet doet..
Doe aandacht oefeningen zodat die meer na jou gaat kijken..
leer hem niet te rekken aan de lijn..
ook wat eerder is gezegd ga met hem schapendrijven misschien vind die het leuke en kan die zijn energie kwijt..
Jullie hebben meerdere honden maar je moet ze ook apart eens wandelen en aandacht geven .. het is makkelijk hond los en lopen maar op de boerderij maar helaas gaat dat niet altijd goed..
Dat over hekken springen vind die misschien leuk ? dus waarschijnlijk stiekem toch wel geschikt voor agility ?

Je zal veel aan het werk moeten met deze hond en echt zo'n rothond is het niet ..
Je bent nu emotioneel omdat je kuiken is dood gebeten en dat reageer je nu af op die hond.
Maar eigenlijk ben je er zelf verantwoordelijk voor ... 

Wat ik allemaal zeg klinkt misschien hard en bot maar zo bedoel ik het absoluut niet ..
Ik hoop dat je het overweeg en goed met de hond gaat trainen ..

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Wees streng, kalm en consequent. 

Ga met hem trainen, en gebruik deze diskjes. Hier voor foto en uitleg.

1. Doen hem aan de lijn en telkens als hij iets naar de katten wil doen rinkel je met de disks of zeg je iets wat hij van weet dat het niet mag. Blijf consequent!

2. Laat hem eerst goed werken, zodat hij moe is of geef hem wat bijvoorbeeld een gevulde kong. En ga steeds langer weg als hij het goed doet.

3. Waarom blaft hij, is er iets. Wil hij plassen, zo ja laat hem dan even plassen. Is er niks om echt om te blaffen leer het dan af met de disk of zeg dat het niet mag.

4. Doe het eerste bij stap 1 en laat hem gewoon niet bij de paarden. Dan kan hij ook niet happen.

5. Doe hem in een tuigje(kan hij niet ontsnappen) en aan een lijn.

6. Ga met hem op behendigheid, want dit doet hij uit verveling. En je krijgt een betere band met hem. Dan gaat alles een stuk makkelijker.

7. Zet hem aan een lange lijn(meter of 8) vast in de tuin.

8. Doe het net zo als bij stap 1.

9. Laat hem niet bij de kippen

10. Zet hem neer voor zijn voerbak met eten(zet hem vast) en ga door zijn eten word hij boos. "Nee" zeggen, zet hem weer neer en doe het opnieuw. Doe dit elke keer weer voor dat hij eten krijgt. En als hij dan zijn eten mag zeg dan bijvoorbeeld "eet smakelijk".

11. Doe hem een tuigje aan met een lijn als je uit gaat en wees consequent. Oversteken, hij moet eerst zitten en wacht daar ook op.

Heb geduld, en blijf rustig. Stop als je weet dat je niet meer rustig of kalm kunt blijven. En zorg dat je een bench hebt om hem ook rust te geven want dat is dan zijn "rust plekkie".

Veel succes! ;-)

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Ik zal 1 ding zeggen, wij geven niet gelijk op! Ik zit al 7 jaar met dit probleem! We proberen al 5 jaar agility te doen, maar hij luisterd gewoon niet.
Ik wil niet met hem gaan drijven, want hij bijt ook in de poten van schapen!

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Volgens mij ben je te boos om nog iets te doen, je hond is een spiegel. Dus zorg voor een baasje of een vriendin ofzo die met hem aan de slag wil!

honden page profiel --

honden foto van -

Hier ben ik het mee eens... Ik denk dat hij bij een ander baasje op het moment beter af is..
Niet om jullie te beoordelen ofzo, ook niet boos of wat dan ook bedoelt, maar dit is een beetje mijn gevoel erover :-). Maar de band is er niet, als 7 jaar niet begrijp ik. Jij zit er helemaal doorheen en het enige wat jij denk ik nog kan is je irriteren aan de hond....

Het klinkt misschien cru, maar ik denk dat je je al te lang boos maakt om de hond om er nog mee bezig te gaan.....

Sterkte met dit alles! :-)

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

En wat heb je in die 7jaar tijd al allemaal geprobeerd? Kwestie van te weten welke tips we moeten geven :-D

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

" Ik zal 1 ding zeggen, wij geven niet gelijk op! Ik zit al 7 jaar met dit probleem! We proberen al 5 jaar agility te doen, maar hij luisterd gewoon niet.
Ik wil niet met hem gaan drijven, want hij bijt ook in de poten van schapen! "


.Ben je al eens na iemand geweest die er verstand van heeft in drijven ? misschien is die juist geschikt voor koeien drijven  ook wel groot vee .. en ga dit niet zomaar zelf uitproberen .. want zonder ervaring kan het erg gevaarlijk zijn.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Hij kan niet bij de kippen, hij kan alleen in de schuur bij de paarden.
Aan een lijntje gaat niet, hij blijft blaffen en wikkelt zich in. Met de katten kan ook niet, dan betekend dat ik hem 24/7 aan de lijn moet houden.
Hij blaft om alles, een vliegtuig, een vliegende vogel, een mens, een prullenbak, echt om alles!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Wie bekommert zich het meest om de hond? Je moeder of jij?

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

Die hond is gewoon vreselijk gefrustreerd, en krijgt gewoon geen grenzen van jullie, ik zou toch een X hondenschool proberen en geduld blijven bewaren!

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Een moeder deed vroeger aan drijven, we hebben het al vaak geprobeert, maar hij bijt de schapen.
In 7 jaar tijd hebben we al Agility geprobeerd, aan de lijn blijven, meenemen als we weg gaan, wandelen, basis training, drijven, harde straf, zachte straf, binnen zetten na iets fout te doen.

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

" Hij kan niet bij de kippen, hij kan alleen in de schuur bij de paarden.
Aan een lijntje gaat niet, hij blijft blaffen en wikkelt zich in. Met de katten kan ook niet, dan betekend dat ik hem 24/7 aan de lijn moet houden.
Hij blaft om alles, een vliegtuig, een vliegende vogel, een mens, een prullenbak, echt om alles! "


lees je wel goed wat voor tips iedereen aan je geeft?
blaffen kan een vorm van verveling zijn of onzekerheid leer de taal van je hond kennen..

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Maar wat heb je ondertussen allemaal geprobeerd in die 7 jaar tijd? Ik zag dat je Agility geprobeerd hebt, maar denk dat je dan best begint met gehoorzaamheidstraining in plaats van agility. En hebben ze je op de hondenschool niet enkele tips kunnen meegeven?

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

Het nadeel is, na vanochtend wil ik niks meer met hem doen, telkens als ik hem zie komt er zoveel woede naar boven.

honden page profiel BarbabientjeBarbabientje

"

lees je wel goed wat voor tips iedereen aan je geeft?
blaffen kan een vorm van verveling zijn of onzekerheid leer de taal van je hond kennen.. "


k heb nu al meer dan 10 honden gehad, mijn moeder al meer dan 30 honden. We weten de taal van de hond!
ik vindt dat je heel erg aanvallend reageert,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moet ik met hem aan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Surprise voor mijn Pepsi...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^