HondenPage baasje Sarah

Wat schreven de vrienden van Sarah op het forum

honden page profiel DobryDobry schreef in Goudacupunctuur ervaringen
" In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af. Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen. Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel.  Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee.  Heb je 't al laten doen ?   " Leonie ik ben ook wel benieuwd welke beslissing Lau genomen heeft. Fijn dat jouw hond met de goudacupunctuur opgeknapt is.
honden page profiel DobryDobry schreef in De wereld is klein
Wat een leuk nieuws, heel veel plezier met de kleine Annabelle, wat een schatje! Fijn dat de herplaatser ook een goed plekje gevonden heeft.
honden page profiel DobryDobry schreef in Allergie
Hier ook ervaring met mijn herplaatser met overgevoeligheden/allergieen/intoleranties. Het is ook nogal wat een herplaatsing, misschien daarvoor al veel stress in het asiel of waar ze dan ook vandaan komen. Dan een spannende reis, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe bacterieen, nieuwe virussen. Dat is een aanslag op het zenuwstelsen/immuunsystteem.   Ze is in elk geval allergisch voor pollen, mijten en krijgt daardoor uitbraken van demodex. De dierenarts is dan eerst begonnen met cortisone en antibioticum, dat hielp 2 weken maar daarna kwam in alle hevigheid de huidproblemen en jeuk terug. Dan een herhaling van de behandeling. En ook weer na 2 weken dat de problemen nog veel erger terugkwamen.    En de darmflora wordt daar natuurlijk flink door aangetast, terwijl het juist zo belangrijk is voor het immuunsysteem dat de darmen de juiste bacterieen bevatten voor een goede afweer/gezondheid.   Ik gaf haar toen eerst barf te eten, biokwaliteit omdat ik indertijd dacht dat dat voor elke hond het beste was. Maar de problemen leken eerder erger te worden.        Het was idd een heel gedoe en uitproberen wat voor haar werkt. Inmiddels eet ze alles van biologische kwaliteit en geen dierlijke eiwitten meer en is alles niet perfect, maar in het groene bereik.   Wat bij ons goed helpt tegen plekjes en jeuk was neem olie, koudgeperste biologische kwaliteit. Bij een beginnende hotspot werkt dat bij haar binnen het half uur.   Ik zou dus ook aanraden een goede voedingsdeskundige te raadplegen. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
" Ik hou niet van sneeeeeeuw en ook geen jas. Tis verschrikkelijk! " yooop haha geweldig 
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Je zou ook nog kunnen denken aan asielhonden uitlaten in het weekend/als je vrij bent?    De hond van iemand anders uitlaten is idd niet helemaal hetzelfde, maar toch kan je met zo`n hond als je elkaar eenmaal goed kent, ook een heel goede band opbouwen, zeg ik uit eigen ervaring. Ik laat regelmatig een buurhond uit, die is van de dochter van een oudere buurvrouw. Die dochter werkt full time en brengt overdag de hond naar haar moeder, die hem niet goed kan uitlaten. Even wennen natuurlijk in het begin, maar inmiddels kennen we elkaar goed en weten waar we met elkaar aan toe zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Het kan alleen als je een back up hebt, mensen die je hond verzorgen als jij er niet bent, anders is het te lang voor een hond om alleen te zijn, de meeste honden gaan zich vervelen, of raken gefrustreerd, krijgen verlatingsangst, gaan dan dingen vernielen, blaffen, janken, wat niet alleen voor de hond erg sneu is maar ook voor problemen met de buren kan gaan zorgen. Of je zou de hond mee naar je werk kunnen nemen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
"     Bams, zeven maanden oud, ook zo,n lieve herinnering van dr…. Ze staat bij mij op de kast, deze foto. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . ja tenminste blijven de foto`s en de mooie herinneringen, zoals jouw foto van Bams
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
mooie foto`s staan er al! Ik moest denken aan een winterwandeling toen we Lola nog niet zo lang hadden en ze zo`n plezier had in het lopen in het bos door de sneeuw en snuffelen Mooie herinnering.
honden page profiel DobryDobry schreef in Tips waak/erfhond raskeuze
De duitse herders die ik ken en gekend heb, waren/zijn erg baasgericht en niet graag ergens alleen op een erf, ze doen liever samen iets. Welke hond wel graag alleen op een erf is weet ik niet. Hier in de buurt wordt een akita als waakhond in de tuin gehouden. De mensen hebben wel kinderen maar die zijn inmiddels in einde basisschool leeftijd. Of de hond daar gelukkig is betwijfel ik, maar waaks is hij zeker wel. Waarschuwingsbordjes zijn dan ook niet overbodig. Ze hebben hun huisingang ook zo dat de hond daar niet bij kan komen als er bezoek komt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Paniek s' nachts
Paniekaanvallen vind ik best heftig, het voorkomen ervan is naar mijn mening belangrijk, aangezien de paniek zorgt voor grote stress en het lang duurt voordat het lichaam daarvan hersteld is. Wat zou een pup leren dat er pas na een kwartier iemand komt als ze in paniek is, alleen maar dat ze zich bang en in de steek gelaten voelt, denk ik. Ik zou weer opnieuw beginnen en de pup bij me in de buurt houden s nachts. Als Ollie dan eenmaal paniekvrij is, en rustig doorslaapt, dan langzaam aan afstand maken in het tempo van wat de hond aan kan.
honden page profiel DobryDobry schreef in Challenge: 100km lopen met je hond(en)
Wat leuk jullie verhalen en foto`s. Ik volg. Helaas wandelt Jenna alleen nog in de tuin en hoogstens een rondje rond het huis.  Ik laat wel regelmatig een teckeltje uit van een oudere buurvrouw, ik ga eens kijken of ik dat kan bijhouden.
honden page profiel DobryDobry schreef in Twijfels voor nieuwe pup
" Lees met  je kinderen vooral het boek van Turid Rugaas "Kalmerende signalen"  om je te verdiepen in het gedrag van een hond. https://www.bol.com/nl/p/kalmerende-signalen/9200000010757787 Je kan dit boek ook vinden in pdf via google. " Loesje Dit is een goede basis. En eerlijk zijn lijkt me in dit geval zeker belangrijk. Je was er niet bij schrijf je, dus zeker voor ons moeilijk beoordelen allemaal. Wat de rol van de gedragsdeskundige was, is me ook niet duidelijk, vaak maken gedragsdeskundigen die geen goede opleiding hebben, de situatie ook niet beter, wat heel triest is. In elk geval, als een hond piept als hij het vrouwtje buiten hoort, zou hij daarvoor even gerustgesteld moeten worden, niet gecorrigeerd. Een jonge hond moet dat allemaal nog leren, dat het vrouwtje ook weer terugkomt, en dat hij even moet wachten, geduld is ook niet de sterkste kant van een jonge hond. Dat komt allemaal wel, net als commando`s en goed luisteren,  het belangrijkst is het opbouwen van een goede band met de hond, de hond moet het gevoel krijgen dat hij ergens is waar hij begrepen wordt en hij vertrouwen heeft in zijn mensen.    Dezelfde schrijfster heeft ook een goed artikel geschreven over puppy`s en jonge honden De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien - kynoblog  
honden page profiel DobryDobry schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
Sinds vorig jaar biedt vliegveld Konrad Adenauer Köln/Bonn de mogelijkheid aan voor hondenbezitters met bange honden, om daar oudejaarsnacht door te brengen. In de terminals hoor je geen geluid. Volgens mij gratis.   Silvester: Flughafen Köln/Bonn wird zur Rettungsinsel – SIE sind auf ewig dankbar (msn.com)
honden page profiel DobryDobry schreef in Happy nieuwjaar
Dankjewel Koert en Poppy, ook voor jullie allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar!
honden page profiel DobryDobry schreef in Voor allemaal
Dankjewel Astrid Ook van Jenna en mij voor allemaal het allerbeste!  
honden page profiel DobryDobry schreef in Uitvalgedrag en zenuwachtige hond
Wat ontzettend jammer dat je hond zo gespannen en zenuwachtig is. Je hebt het over manken, kan het zijn dat hij pijn heeft en zich mede daarom zo gedraagt? Ik zou dit zeker door bijv. een osteopaat eens na laten kijken. Jenna viel vanaf het begin ook uit, bij haar ligt het er aan dat ze heel slecht ziet al vanaf dat ze bij ons was, en dat had ik eerst niet door. Dit verandert ook niet, dus houd ik haar als er een andere hond langs komt altijd kort naast me, riem in twee handen, en lopen we zo ritmisch mogelijk verder. Misschien is BAT (nog) te veel voor hem en hij daarmee toch teveel druk krijgt?  Vervelend dat hij een paar nare ervaringen met andere honden had, dat hakt er toch lang in bij een gevoelige hond. Ik zou ook idd veel dingen doen die zijn zelfvertrouwen verbeteren, door het speuren en denkspel. En buiten misschien eerst nog korte rondjes maken en die uitbreiden. Misschien is hij in een stil bos of park wel rustiger? Dan zou je daar de lange wandelingen kunnen maken. Wb het bezoek zou ik het ook zo doen, de hond gaat dan met een lekker bot of kong op zijn eigen plekje, en het bezoek negeert hem.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Vegan hondenvoer
Jenna, onze herplaatser uit Polen is nu 16 a 17 jaar, (schat de dierenarts, ze is gevonden, dus we weten het niet precies), en eet inmiddels zo`n 5 jaar vegan. Ik kook zelf voor haar, ze eet zo`n beetje met de pot mee, het kan zeker dat een hond geen vlees, vis en eieren eet. Als je zelf vegan eet zul je je wel ingelezen hebben waar je op moet letten zoals bijv. b12. Als ik eens weg moet krijgt ze brokken van V-dog. Er zijn idd studies over bijv: How farming changed the dog | Science | AAAS Diet adaptation in dog reflects spread of prehistoric agriculture | Heredity (nature.com) Like a dog with a bean ... vegan diets found to aid canine health | Dogs | The Guardian Bramble de bordercollie is op een vegan diet ook erg oud geworden. Bramble’s secret to living over 25 years! (freshwoof.com)
honden page profiel DobryDobry schreef in Dag lieve zuko
" Ik denk dat hij Lola heet gevonden " Koert En poppy Dat zou mooi zijn. Misschien laat Zuko Lola wel de zee zien en het strand. Ik wilde dat altijd nog zo graag, Lola de zee laten zien, maar daar is het helaas nooit van gekomen.   
honden page profiel DobryDobry schreef in Dag lieve zuko
3 Jaren alweer geleden. Het blijft een groot gemis. Sterkte hoor.
honden page profiel DobryDobry schreef in Allergieën
Allergieen is vaak een heel lastig en complex onderwerp. Dan is er ook nog het verschil tussen allergieen, en overgevoeligheden en hoe die zich opbouwen.  Ik zou zelf in elk geval een gediplomeerd voedingsdeskundige raadplegen, zodat je een goede basis hebt, een goede darmflora is essentieel. Als het goed is kan diegene je ook verklaren hoe allergieen/overgevoeligheden ontstaan en hoe je je hond het best kunt ondersteunen hierin.        
honden page profiel DobryDobry schreef in Luier voor ontlastings incontinentie (update)
" Even een kleine update.   Ik durf het bijna niet te schrijven voor het geval dat het weer mis gaat, maar het gaat nu echt heel erg goed. Er zijn al een hele tijd geen ongelukjes meer gebeurt en Penny geeft het (subtiel) aan als ze moet. Elke keer beloon ik heel uitgebreid als ze het buiten doet en dat lijkt te helpen. Alleen 's nachts gaat het nog wel eens mis en dan vind ik 's ochtends een keutel op haar kussen. Daar is natuurlijk niets aan te doen en dat is ook helemaal niet erg. " Penny
honden page profiel DobryDobry schreef in Goudacupunctuur ervaringen
Niet zelf, maar een hond (een middelgrote mix, herderachtig) hier in de buurt heeft goudstaafjes laten zetten ivm heupdysplasie. Geen pijnstillers meer nodig gehad en een vrolijke soepele hond terug, dit is al jaren geleden dat ze dit hebben gedaan, de hond is inmiddels heel oud, maar wandelt nog steeds rond, wel wat strammig, maar niet mank. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Balou, Lotus en kat Nemo.
Lastig hoor, ben benieuwd wat de dierenarts morgen zegt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Leven met een gesloten neus?
" We zijn inmiddels bijna 2 jaar verder en ik  wilde graag nog even een update sturen. Want het goede nieuws is dat Bink nog steeds leeft. We zijn gestopt met de maretak injecties omdat we merkten dat hij toch wel vermoeid werd op een gegeven moment. Nu zijn we overgestapt op homeopatie en daar reageert hij ook heel goed op. Inmiddels kan hij niet meer door zijn neus ademen maar hij kan gelukkig slapen met zijn mond open. Zo lang hij nog goed eet en zo vrolijk en blij is als hij nu is, gaan we gewoon door met de homeopathie. Hopelijk kan hij nog even door. We zijn ontzettend blij dat hij al zijn 8e levensjaar heeft gehaald! Helemaal omdat de dierenarts aangaf dat hij nog maximaal een half jaar zou leven. Ik wilde het toch even laten weten mocht iemand in de toekomst nog vragen hebben na een diagnose van deze vervelende ziekte bij zijn of haar hond.  " Janneke wat een mooie update, ik hoop dat hij nog heel lang een vrolijke blije hond mag zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in Mogelijke levershunt?
Natuurlijk kennen we jou en Yara nog.  En nu is Bo in je leven. Hopelijk gaat het snel beter met haar. Ik wilde je alleen even een upje geven in de hoop dat iemand je kan helpen of meedenken.   Laag B12 kan verschillende oorzaken hebben, ook infectie of auto immuunziekte, of dat ivm met de andere waardes kan staan denk ik wel, afhankelijk van de oorzaak.  Anders misschien ook ontlastingonderzoek laten doen op evt. parasieten?   Ik hoop dat iemand je kan helpen en dit herkent.
honden page profiel DobryDobry schreef in Honden naam
Wollekebol Baysa
honden page profiel DobryDobry schreef in Afbeeldingen maken met AI
" Wat een mooie hond is Jenna! Wel een lastige om te omschrijven denk ik omdat ze heel eigen is maar dat zit dan in de wat subtielere dingen. Geen gekke aftekeningen o.i.d. maar meer in de vorm van haar hoofd, de oren die net anders zijn en de minder voorkomende kleur. Ik kreeg van bij het zoeken naar volwassen exemplaren ook per ongeluk de puppy versie.   Ik heb een poging gedaan om June en Boyko samen op één afbeelding te zetten: " Hannah & June o die zijn ook heel leuk geworden van June en Boyko samen! Ja Jenna is mooi, een soort fijngebouwde herder, zelf denk ik dat er poolse brak in haar zit, vanwege de huidplooien in de nek en het grote jachtinstinct. Maar ik kan haar idd niet helemaal goed omschrijven
honden page profiel DobryDobry schreef in Afbeeldingen maken met AI
wel heel leuk, mijn eerste probeersel om Jenna als pup te beschrijven Helaas heb ik van haar geen foto`s als pup, maar dit is Jenna in het echt   Wb de KI ben ik best wel huiverig, niet alleen op het gebied van kunst.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Operatie
Beterschap hoor! In elk geval is de operatie achter de rug nu.
honden page profiel DobryDobry schreef in Balou, Lotus en kat Nemo.
gelukkig dat het een stuk beter gaat!
 

Vrienden van Sarah

honden foto van sorayahonden foto van Dobryhonden foto van astridhonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van pippa en ikhonden foto van Japjeshonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Crissy, Joey en Kiwihonden foto van Sander en Woefhonden foto van Saartje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^