HondenPage baasje Marion en Django

Wat schreven de vrienden van Marion en Django op het forum

honden page profiel KathKath schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( teller weer op 0 )
Danielle, ik duim dat de aanvallen snel voorbij zijn hoor. En dat je Mandigers te pakken krijgt. Zo vervelend als je geen antwoord krijgt. Succes hoor! Ik hoop dat je er uitkomt hoe je het best aanpakt.
honden page profiel KathKath schreef in Wienske is geopereerd
Ai 2 nieuwe bulten die beginnen te komen. Dat is natuurlijk niet leuk om vast te stellen zeg. Hopelijk groeien ze heeeeel traag en hebben jullie nog veel tijd om samen te genieten. Gelukkig is Wienske nog vrolijk. Hier wordt ook geduimd.      
honden page profiel s@nt@[email protected]@ schreef in Influencers
Ik zag laatst dat miljuschka witzenhausen op zoek was naar een boulab. Ik had niet de tijd en energie om te reageren, maar ik ben benieuwd of de vraag naar boulabs gaat toenemen. 
honden page profiel KathKath schreef in TPLO Benthe update 22-7 (pag. 5)
" Probleem opgelost, halsbandje zit lekker los maar elastiek trekt niet aan het halsbandje. De (halve) legging beschermt de huid en het litteken. Benthe blij, vrouwtje blij " Elly Leuk opgelost. Zo kan ze toch van het zonnetje genieten.
honden page profiel s@nt@[email protected]@ schreef in Help! Dilemma..
" Het gaat hem er vooral om dat je de hond niet overal mee naar toe kan nemen, zoals restaurants, etc.  " Danielle Dat hangt een beetje af van waar je heengaat. Het mag ook heel vaak wel bij bos, strand en dergelijke. Terrasjes is sowieso meestal geen probleem.  Het klinkt een beetje alsof je vriend zich er in die zin op heeft verkeken wat een hond hebben betekent. 
honden page profiel s@nt@[email protected]@ schreef in Help! Dilemma..
" Ik zou niet zo snel voor een pension kiezen, maar dat is een keuze die je zelf moet maken.. Ik was liever thuis gebleven en opzoek gegaan naar een goede oppas voor in de toekomst die ook in de vakantie kan oppassen. Dat je zelf ook met een gerust hart op vakantie kan gaan.. " Lola Precies dit.  Volgens mij raak je nu wel heel erg verwijderd van jullie oorspronkelijke plan. Wat als jullie wel naar Duitsland gaan, en jij gewoon lekker met de hond dingen onderneemt? Heeft je vriend zijn echte vrijheid en jij geen stress. 
honden page profiel KathKath schreef in Wienske is geopereerd
Verdorie dat is niet leuk om zo een nieuws te krijgen. Hopelijk laat een nieuwe bult nog heel lang op zich wachten hoor. Nog veel beterschap voor Wienske en nog zeer veel tijd samen gewenst.
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
" Wat vervelend voor Charlie! Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar een merk dat ik vaak hoor is Doggles. Ik zag dat ze ook in Nederland te verkrijgen zijn, dus misschien kan je daar wat mee? Succes met je zoektocht      " Marlies met Frøya Dankjewel Marlies. Ik ga deze ook eens opzoeken.
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
"   Door de droge ogen en irisatrofie is fel licht voor Charlie niet te dragen. Dat doet zelfs pijn. Ik hoop dat je een zonnebril vindt waar Charlie ook tevreden mee is.   Hoe vaak druppel je zijn.ogen?   De irisatrofie is een degeneratie door leeftijd. Helaas komt ouderdom met gebreken.   Wat kan de oogarts verder nog betekenen voor Charlie?   Hopelijk lukt het je om dit zo draaglijk mogelijk voor Charlie te maken. " Loesje Loesje ik wil dit liefst voornamelijk een zonnebriltopic houden. Ik hoop dat je dat niet erg vindt.
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
" Zo op dat bankje en snel ff een foto ging goed. d.w.z. Bij de eerste foto zie ik zelf direct al reactie. De 2de was een lucky shot zullen we maar zeggen (vind ik echt een gave foto) Bij de 3de komt de weerstand en zo lang ze stil zat ging het, maar zo gauw ze van het bankje af was ging ze met haar poten naar haar hoofd maaien en was ze daarvan niet af te leiden.    En natuurlijk had ik heel veel moeite kunnen doen om steeds een minuutje te doen en belonen. Maar zo groot vond ik de noodzaak ook weer niet er van. (en die ene foto dat maakte de miskoop al goed zeg maar) t Was alleen bij echt heel harde wind dat haar ogen in die fase ontstoken raakten. dus vanaf dan Bij heel harde wind alleen korte rondjes en geen echte wandelingen en uit voorzorg depte ik een kwartiertje erna al met wat afgekoelde kamille thee. En dan ging het ook goed.   " Dutch Auti DP Die 2e is echt heel mooi. Je zou bijna denken dat ze hem zelf had opgezet.Daar heb je zeker gelijk in als de noodzaak niet zo groot is, kan je het beter op een andere manier aanpakken zoals je gedaan hebt. Dan is het het oefenen en de stress niet waard.
honden page profiel KathKath schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
Heel veel sterkte met het verlies van Mila. Er spreekt veel liefde uit je bericht. Wat zal je haar missen.
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
" Tijdens het hernoemen en ordenen foto's was ik van de week nog een 3 foto's tegen gekomen waar Sadi die honden zonnebril droeg. En herinnerde me nog nog t jaartal en t 1 van de eerste maanden in tjaar. Dus had ze snel gevonden. (tussen heel erg veel foto's  ) Deze was destijds bij Pet's en Co Aangeschaft hier in de woonplaats. Ik kan me niet herinneren meer of t überhaupt een merk was. " Dutch Auti DP Oh leuk zeg! Dat je die gevonden hebt die foto's. Goed geheugen! Ziet er wel cool uit. Maar dat vond Sadi dus zelf niet zo. Wel begrijpelijk ze zijn het natuurlijk niet gewoon iets op hun hoofd te hebben hé. Dankjewel om ze te zoeken!
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
" Ik had er 1 via Alie Express aangeschaft, omdat ik eerst wilde kijken of Dave het wel wilde. Maar hij trok het niet. Maar hier in de buurt loopt een Zwitserse herder met een soort skibril rond, ziet er echt super uit. Blijft goed zitten, hond rent/zwemt ermee en is helemaal gewend. Deze brillen schijnen ze in Amerika te gebruiken voor de K9 brigade, vertelde baas. Hij heeft hem ook uit Amerika, dacht ik. Hoe die heet, geen idee.  " Chantal Dat zal misschien ook die rex specs zijn die Arran & Aedon en Pascale noemden want die zien er zo wat als skibril uit. En ik vind ze ook enkel op Amerikaanse websites tot hiertoe. Dankjewel Chantal!
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
" Ik ken 4 mensen die Rex specs voor hun honden hebben, in NL. Zij zijn er echt heel positief over. Al laten zij ze denk ik meer voor de 'leuk' dragen dan dat het nodig is. Al heeft 1 veel last van het zonlicht en geregeld ontstoken oogjes. Honden vinden ze fijn zitten en laten ze ook goed zitten.  " Pascale, Kahlúa&Willow Oh top! Thanks Pascale.
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
"   Ik heb geen ervaring met zonnebrillen voor een hond, maar wil de volgende info met je delen: honden die lichtschuw zijn, hebben vaak ook last van droge ogen.   Is dat bij Charlie gemeten door middel van een Schirmer test? Droge ogen kunnen problemen veroorzaken en geeft last en pijn.   Zijn de oogproblemen van Charlie gerelateerd aan KCS (Keratoconjunctivitis sicca)? Het droge ogen syndroom komt ook zonder ontsteking voor.   Keratoconjunctivitis sicca (KCS) - Diergeneeskundig Centrum Groningenhttps://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/397-keratoconjunctivtis-sicca-kcs   Dit is een aandoening die veel bij Cavaliers voorkomt. Heb destijds contact gehad met eigenaren van veel Cavaliers, die dit probleem hebben en dagelijks oogdruppels moesten hebben. Dit komt ook bij mensen voor. Ik heb o.a. deze oogaandoening en druppel mijn ogen 3 - 4 maal per dag met oogdruppels door mijn oogarts voorgeschreven. Ik draag buiten vaak een zonnebril, ook als de zon niet schijnt maar als er te fel licht is voor mijn ogen. " Loesje Loesje hij heeft inderdaad droge ogen, dat is zeker gemeten en hij wordt daarvoor behandeld al enkele weken. Eerst door onze dierenarts en gisteren zijn we bij de oogarts geweest. Door corona 14d op een afspraak moeten wachten.   Daarnaast heeft hij irisatrofie en de pupil werkt niet goed meer en daarom knijpt hij zijn oog dicht in de zon zegt de oogarts. Daar kan niets aan gedaan worden. Dus mijn dierenarts suggereerde misschien zonnebril om te wandelen als het fel licht is. Maar ik weet niet of ik dat met zijn 14 lentes nog aangeleerd krijg. Ik wil hem ook niet teveel stress bezorgen.  Maar goed het overwegen en even kijken of iemand goede ervaringen heeft met 1 of andere bril kan nooit kwaad.
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
" Ik heb gehoord dat 'Rex Specs' een erg goed merk is. Volgens mij zit er bij de meeste wel wat training in voordat de zonnebril langer gedragen kan worden. " Arran & Aedon Oké dankjewel! Ik ga er eens naar kijken. Ja dat denk ik ook wel dat daar wellicht wat oefening gaat aan te pas komen...
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
" Ik heb zelf ooit een aangeschaft. Omdat de hond een periode had dat steeds na lopen met flinke wind de ogen ontstoken raakten.    Ze vond het 10x niks. Heb er wel ee paar leuke fotos aan over gehouden.   Als ik er doorheen keek vond ik hem erg vlekkerig. Dus buiten dat het vreemd zit en moet wennen zou ik een vlekkerig beeld ook niet fijn gevonden hebben. Dus dat is wellicht iets waar je op kan letten.   Maar veel meer ervaring als dat heb ik er niet mee.    Ik hoop dat de behandeling voldoende oplevert dat ze uiteindelijk geen last meer heeft van de zon.   Maar qua eventueel bril zorg dat je in elk geval zelf erdoor kan kijken en kunt zien of t helder is of vlekkerig.    En verder is t echt zien of ze eraan te wennen is.   Als dat niet likt ik heb wel eens gezien dat er iets was mer een soort paraplu voor de hond misschien bestaat zoiets ook met een sort van parasolletje   Ook zijn er petjes voor honden met klep. Maar in alle gevallen zit je hoe dan ook zelfs als het wat is. Het de vraag is of de hond eraan kan wennen. Ik hoop dat jullieeen goede oplossing vinden. " Dutch Auti DP Hm ja dat was dus geen succes bij jou hond. Charlie kan wel tegen vanalles maar ik twijfel ook wel of hij me er zal mee zien komen hoor met die zonnebril. Nee dat gedeelte van het hinderlijke zal blijvend zijn: oog dichtknijpen bij fel zonlicht iets met irisatrofie en pupil die niet meer goed werkt en waar in ieder geval niets aan gedaan kan worden. Maar mijn dierenarts krijgt nog een verslag van de oogarts. De oogarts zei hij zal zich uit het zonlicht moeten draaien maar mijn dierenarts zegt dat hij dus ook wel een zonnebril zou kunnen opzetten voor het wandelen daarmee dat ik maar eens kijk of dat iets kan worden. Verder heeft hij droge ogen en daarvoor is hij in behandeling. Parasol of petje ... ja inderdaad dat is ook nog een mogelijkheid misschien. Al zal dat inderdaad dan ook wel wennen zijn. Thanks meid!
honden page profiel KathKath schreef in Zonnebril voor honden
Charlie heeft probleempjes met zijn ogen waarvoor hij in behandeling is en last van het felle zonlicht. De dierenarts suggereerde eventueel een zonnebril te dragen tijdens de wandeling overdag. Iemand tips welke goed zouden zijn?
honden page profiel KathKath schreef in Odin epilepsie - - Uitslag
Net 1 jaar... Heel erg. Was is er toch mis in hondenland. Ik hoop dat jullie hem met medicatie goed krijgen en nog heel lang van hem kunnen genieten. Veel moed en sterkte in ieder geval.
honden page profiel KathKath schreef in Dag 62
Ook ik vind dat er nogal snel conclusies worden getrokken. En och ja dat ze het fout schrijft (wat volgens mij niet in dit topic staat maar op het profiel) ... het is nogal een schrijfwijze ook van dat ras. Ik google het ook altijd eerst voor de zekerheid hoor voor ik dat ras typ. Ach veel mensen kunnen het ras dat ze hebben niet eens fatsoenlijk uitspreken, zijn ze daarom een slechte hondeneigenaar? Tja...  
honden page profiel KathKath schreef in TPLO Benthe update 22-7 (pag. 5)
Spoedig herstel voor Benthe. En ja hoor verwen haar maar lekker.  
honden page profiel KathKath schreef in Dag lief meisje ... gekke ziva
Ach Nien ja, dat is toch weer een klap hè als je je dan echt realiseert dat ze er niet bij zal zijn als je man thuis komt. Alleen het eten en geen hond er bij. Pffff. Fijn dat ze een mooi plekje gekregen heeft hoor. Veel sterkte nog voor jullie.
honden page profiel KathKath schreef in Bericht van Liz over Momo
Veel sterkte met het verlies van Momo.
honden page profiel KathKath schreef in TPLO Benthe update 22-7 (pag. 5)
Sterkte met wachten. We duimen!
honden page profiel KathKath schreef in Dag lief meisje ... gekke ziva
Nien wat een verdriet. Haar daar eerst moeten achter laten omdat ze te ziek was voor de reis. Jullie zonder haar naar huis moeten gaan. Ze heeft gevochten. De dierenartsen en de meisjes hebben alles gedaan wat ze konden en ze waren allemaal zo gek op Ziva en het leek de goede kant uit te gaan. Ze ging terug naar jullie kunnen reizen en dan plots uit het niets ingestort. Dat had niemand verwacht, verdorie toch. Nu hebben jullie haar niet meer kunnen zien. Zo verdrietig. Maar ze is echt tot het einde goed en liefdevol verzorgd geweest. Jullie hebben haar 7 mooie jaren gegeven. Heel veel sterkte voor jullie allemaal en een dikke pluim voor de meisjes die dat zo goed gedaan hebben. Rust zacht lieve Ziva.
honden page profiel KathKath schreef in Welke fietskar?
"   @Kath: dat vind ik eigenlijk nog wel redelijk, na 4 jaar pas iets hoeven te vervangen. Op internet heb ik ook wel eens gelezen dat iemand 8 jaar lang een Doggyride had en dat hij nog steeds goed was. Vind jij de fietskar niet groot voor een hond van 9 kilo? Daar twijfel ik zelf een beetje aan met Penny. In de kleine versie zal ze niet passen, maar de grote versie lijkt dan weer zo groot. En wat was bij jou trouwens de reden om voor de Novel te kiezen in plaats van de Original? Het prijsverschil is best groot maar de andere verschillen schijnen mee te vallen.  Penny Ik heb Charlie gepast in de doggyride mini in een winkel en daar paste hij niet in. Ook in een buggy paste hij niet. Daarom heb ik de grote doggyride genomen. Ik vind hem niet te groot. Hij kan met zijn voorpootjes languit liggen en dat is wel wat ik wil dat hij gemakkelijk kan rusten. Toegegeven er kan nog wel een sheltie naast. Maar om languit te liggen heeft hij wel de lengte nodig.     Ik heb voor de novel gekozen omdat die een beetje lichter is van gewicht en omdat die quick release wielen heeft. Ik dacht dat is dan makkelijker uit elkaar doen en lichter om in de auto te zetten. Ondertussen heb ik een andere auto waar enkel de handbar af moet en kan hij zo de koffer in.  Ja... ik weet niet meer precies hoeveel verschil in prijs dat nu was maar dat kan best dat dat wel een redelijk verschil was.   Ik heb destijds ook een parkeerstandaard erbij gekocht. En dat vind ik ook wel handig. Voor de fiets is dat veiliger als je die op zet als je je fiets parkeert zodat de hele bende niet omkiepert. En voor de wandelkar gebruik ik die ook regelmatig als het veel wind is. Als ik hem parkeer om Charlie er in te laten durft die kar als eens beginnen draaien als enkel de rem opstaat en dan is die standaard echt erg gemakkelijk dan blijft de kar mooi staan.   Een plastieken hoes had ik er ook bij gekocht. Ik dacht om die netjes in de garage te zetten tegen het stof bvb Tja dat bleek echt wel verloren geld. Veel te omslachtig om er om te doen en eerst moet die handbar er dan nog af. Nee dat had ik niet moeten kopen.   Roos (van Jeff en Waldo en Mootje) heeft me destijds veel advies gegeven over de aanschaf van de doggyride trouwens. Zij kent alles van fietsen, fietskarren en bakfietsen. Zij had me ook aangeraden hem te kopen bij petfooddiscount.nl. Daar was hij toen het goedkoopst.  
honden page profiel s@nt@[email protected]@ schreef in Vieze muur
Ik zou de muur met afwasbare latex schilderen, dat maak je makkelijk schoon met een nat doekje. 
honden page profiel KathKath schreef in Wienske is geopereerd
Dat was een flinke bult zo te zien. Hopelijk geneest Wienske vlotjes. Ja dat zal zeker schrikken geweest zijn dat het opeens rood en warm was. Gelukkig trok het weer snel bij.
honden page profiel KathKath schreef in Mijn hond valt steeds om ..
Dat is erg lastig. Je zou moeten kunnen terugvallen op iemand met kennis van zaken. Gaat dit zo blijven of is dit een fase waar de hond doorheen kan komen? Wordt dit beter met de tijd? Is het een kwestie van aanpassen aan de medicatie? Moeilijk moeilijk. Ik hoop dat je iemand vindt die je goede raad kan geven.  Veel sterkte!
honden page profiel KathKath schreef in Welke fietskar?
@Kath: hoe oud was je doggyride toen de rist vervangen moest worden? En ging dat makkelijk of is dat erg moeilijk/duur? Penny Eerste keer na 4 jaar. Toen hebben ze gewoon zo de dingetjes waar je aan trekt vervangen. Dat was heel goedkoop. 10 euro of zo als het al zoveel was. Een jaar later was het al terug stuk. Dus op 5 jaar volledige nieuwe rits. Helaas is daarvan (na een jaar) al 1 van de 2 trekdingetjes afgebroken maar kan nog perfect open en dicht. Dat was iets van 25 max 30 euro.  Allebei laten doen in een naaiatelier. Je moet wel heel die stof er afdoen eerst natuurlijk al de vijzen waar het mee vast zit los maken. En daarna er terug helemaal weer opzetten. Mijn vriend heeft dat ondertussen dus al 2x gedaan.   De eerste jaren werd hij nog niet zo intensief gebruikt nu wel.   Qua grootte vind ik hem perfect. Charlie weegt 9kg en kan lekker languit liggen. Hij is dol op zijn kar. Ik gooi er ook altijd een snoepje(s) in. Dat helpt ook wellicht.
 

Vrienden van Marion en Django

honden foto van De Mecheltjes clanhonden foto van Wendiejhonden foto van Ramona & Elinehonden foto van Silvyhonden foto van s@nt@honden foto van dunja de hussen honden foto van <~* Neyo *~>honden foto van Laika de huskyhonden foto van ~~~Mambo~~~honden foto van ingehonden foto van wolfsberoseshonden foto van Meisjeshonden foto van Sarahonden foto van zonnetjehonden foto van < Liesbeth & Igor >honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Daphny & Dusthonden foto van theo  en martina honden foto van Antonhonden foto van ***^Noortje^*** honden foto van Japjeshonden foto van      Evelien & Midashonden foto van Bellahonden foto van Maaikehonden foto van elshonden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.honden foto van Sanniehonden foto van mariskahonden foto van kayhonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Chantal_*_Binkyhonden foto van Ayla & Yunahonden foto van josehonden foto van Xenia en Thorhonden foto van *niet meer actief*honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†honden foto van Kathhonden foto van ~Christel~;-)honden foto van Lotte met Hobbehonden foto van Kathyhonden foto van simba en perrahonden foto van Nadine, Deniz & Santihonden foto van Suze en de 3honden foto van Janaida & Mikahonden foto van Roos' & Max'honden foto van perdijkhonden foto van Angelahonden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.honden foto van chantalhonden foto van Michelle & Keano

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^