Shiloh Shepherd

Shiloh Shepherd

Rasgroep van de Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd behoort tot de Rasgroep "Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden"

Geschiedenis van de Shiloh Shepherd

Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd is nog niet zo bekend in Europa. De Shiloh Shepherd is een ras in ontwikkeling. Aangezien het nog niet door de AKC en de FCI wordt erkend, is het noodzakelijk dat potentiele eigenaren hun huiswerk doen om ervoor te zorgen dat zij een echte, Shiloh Shepherd krijgen.

De Shiloh Shepherd dankt zijn bestaan aan Tina Barber uit de Amerikaanse staat New York.

Tina Barber’s betrokkenheid bij de Duitse herders begon in haar jeugd in Duitsland en ging door nadat ze naar Amerika verhuisde. In 1962 startte zij haar eigen kennel en noemde het Konigin. Haar focus lag op het bewaren van het “type” hond die zij zich herinnerde uit haar jeugd; grote, mentaal gezonde, mooie honden. Prioriteit nummer 1 was de heupen.

In 1974 veranderde Tina haar kennelnaam naar Shiloh Shepherds. Na bijna 20 jaar ervaring in het werken met verschillende bloedlijnen, selecteerde Tina 3 specifieke lijnen om via inteelt meer genetische informatie te verkrijgen. Deze lijnen (vernoemd naar de teven Kari, Ria en Ursa) werden vervolgens met elkaar gekruist en de basis was gelegd. De focus lag altijd op grootte, LMX heupen, en een stabiel temperament.

Eind jaren 80 werd een andere lijn (bekend als de Bakerlijn) ontdekt welke heel goed bleek samen te gaan met de basislijnen. Na het kruisen van verschillende combinaties van de Baker/Ursa en de Baker/Kari lijnen en deze vervolgens weer terug naar elkaar te kruisen, werden opmerkelijke resultaten geboekt.

Om te voorkomen dat er een genetisch knelpunt zou ontstaan door intense inteelt, werd in 1989 een speciaal gefokte out-cross geïntroduceerd. Deze out-cross, aangeduid als MAW (Malamute, Amerikaanse Herder en Witte herder) met zijn aangeboren vitaliteit en weerbaarheid, was nodig om het gewenste temperament, de grootte en goede gezondheid in de Shilohs te behouden.


In 1990 heeft Tina haar rastype afgesplitst van de AKC (American Kennel Club) en op 1 september 1990 ging de FIC akkoord met het inschrijven van de Shiloh Shepherds (genoemd naar de kennel van herkomst) als een aparte variant van de moderne Duitse herder. Dit was te danken aan de constante kwaliteit die Tina wist te bereiken met haar lange en intensieve fokprogramma.

Helaas werd het al snel duidelijk dat de FIC niet in staat was om aan de strenge eisen te voldoen waar Tina op aandrong. In 1991 werd daarom het Internationale Shiloh Shepherd Register(ISSR) opgezet en deze nam de registratie over. De daaropvolgende twee jaren werden gebruikt voor het opsporen van grote hoeveelheden LMX* gegevens uit de boeken, stambomen en het geheugen van de fokkers. In 1993 werd een uniek, intensief data base programma ontworpen door The Complete Computer Place (TCCP) om deze hoeveelheden data te verwerken en beheren. De TCCP is onder contract met de ISSR en onderhoudt deze gegevens.

In 1998 werd een Alt Deutsche Schaeferhund toegevoegd aan de genenpoel en in 2000 een Witte herder. Deze 2 out-crosses hebben in de bestaande Shilohlijnen de heupen verbeterd, zelfvertrouwen toegevoegd terwijl ze de genenpoel versterkt hebben zonder verlies van de oorspronkelijke kwaliteiten waarop Tina fokte.

Het ras is nog steeds in ontwikkeling omdat de genenpoel nog te beperkt is. Het ras is nog niet erkend door een van de grote organisaties.

*LMX = LitterMateXrays. De heupen van alle pups van een nest worden door middel van röntgenfoto’s beoordeeld, dus niet alleen van de honden waarmee gefokt gaat worden.bron: issr-shilohshepherds.ca

Karakter van de Shiloh Shepherd

Shiloh Shepherd

Deze vriendelijke reus is moedig en zelfverzekerd. Met superieure intelligentie verpakt in een hart van goud, bewaakt en beschermd hij trouw zijn huis en hem die hij liefheeft. Een uiterst veelzijdige en makkelijk te trainen kameraad, stabiel zonder onnodige agressie, lief bij het spelen met kleine kinderen en andere dieren of troost voor de ouderen.

Het ideale Shiloh Shepherd temperament is stabiel en loyaal in alle situaties. Het ras werd ontwikkeld om zacht en liefdevol met kinderen om te gaan en kan goed met allerlei andere dieren indien hij goed gesocialiseerd en opgevoed wordt. Een Shiloh kan zich makkelijk aanpassen aan verschillende levensstijlen en woonomgevingen. Ze zijn makkelijk te trainen voor gehoorzaamheid, behendigheid, als reddingshond, therapiehond, hulphond of gewoon om je beste vriend te zijn.

ISSR gecertificeerde fokkers besteden veel zorg aan het plaatsen van de juiste pup bij de juiste potentiële kopers. Alle pups worden daarvoor op de leeftijd van 8 weken getest, met behulp van een temperamenttest . Deze test is door Tina Barber, de oprichtster van dit ras, speciaal hiervoor ontwikkeld. Een ervaren, gecertificeerde nest-evaluator analyseert de reacties van de pup op specifieke stimuli en geeft hier cijfers aan. Dit “papieren beeld “, aangeduid als Litter Evaluation Report (LER) geeft een duidelijk beeld van verschillende zaken omtrent de hond zoals

· mensgerichtheid en mate van zelfstandigheid
· mate van onderdanigheid/dominantie
· het gemak waarmee de hond te trainen is (eigenzinnigheid)
· pijndrempel
(van uitermate belang bij een hond die bijv. als hulphond moet gaan dienen.
In de bus en trein is de kans groot dat men op zijn tenen gaat staan. Een hond met een erg lage pijndrempel zou daardoor niet geschikt zijn als hulphond)
· het al dan niet aanwezig zijn van jacht-, speel- en apporteerinstincten
· mate van bestendigheid tegen harde geluiden zoals vuurwerk, geweerschoten.
· intelligentie


Rasstandaard van de Shiloh Shepherd

ALGEMENE VERSCHIJNING:
De Shiloh Shepherd lijkt sterk op zijn voorvader de Duitse herder.
De enige verschillen zijn dat de Shiloh Shepherd groter is, een beter temperament heeft en betere heupen heeft dan de Duitse Herder.
De Shiloh Shepherd is een nieuweling binnen de hondenwereld en is nog relatief onbekend, het is een fijne gezelschap hond, hij is zeer intelligent, moedig en heeft zelfvertrouwen, hij zal zijn familie beschermen.
De Shiloh Shepherd is uitermate trouw en moedig en is daardoor een goede waakhond en bewakingshond, hij is kalm en zelfverzekerd, maar niet vijandig.
Hij heeft een haast menselijke intelligentie, deze serieuze hond beschikt over een groot vermogen om te kunnen leren.
De Shiloh Shepherd blijft graag dicht in de buurt van zijn familie, het is belangrijk om deze hond van kleins af aan te trainen en te socialiseren met een vaste, doch liefhebbende hand, anders kunnen deze honden wantrouwend of angstig worden en dan is het zeer moeilijk om met ze te leven.
Vergeleken met de Duitse Herder heeft de Shiloh Shepherd een kalmere, zachtere en makkelijkere persoonlijkheid.
De Shiloh Shepherd geeft een indruk van edelheid en intelligentie, die wijsheid en kracht doet vermoeden.
Krachtig gebouwd met ongekende schoonheid en elegantie; een beeld van ware evenwichtigheid; elk deel is in harmonische verhouding tot elk ander deel, en tot het geheel.
Zijn reusachtige grootte schrikt zijn trotse houding of schijnbaar moeiteloze bewegingen niet af.
Zijn totale toewijding, zijn bereidheid om te werken en zijn gelukkige houding zijn in zijn alerte ogen af te lezen.
Schuwheid, zwakheid, valsheid, en het gebrek aan levendigheid, schaden het algemene karakter van dit ras.
Een bepaalde hoeveelheid terughoudendheid is aanvaardbaar zolang het niet met enige vorm van schuwheid samen hangt.


SCHOFTHOOGTE:
Voor volwassen reuen (3 jaar ) is de ideale hoogte tussen de 76 en 81 cm. .
Voor Teven niet minder dan 71 - 76 cm.
Ondanks deze grootte, moeten ze de juiste balans en beweging hebben.
Een Shiloh Shepherd heeft een elastische en bijna moeiteloze pas, die belangrijk is als ze ingezet worden als; bewakingshond, SAR hond ( search and rescue ) en voor menig andere doeleinden.
Kracht en uithoudingsvermogen zijn zeer belangrijke factoren bij de Shiloh Shepherd.
Alle honden nemen daarom de drie B’s in acht;
Beauty ( schoonheid )
Brains ( verstand ) en
Brawn ( spieren ).

GEWICHT:
Het minimum voor volwassen reuen (3 jaar) is 54kg, het ideale gewicht ligt tussen e 54 – 63kg
Voor teven geldt: een minimum van 45kg, het ideale gewicht ligt tussen de 45-54kg.

VACHT:
Er zijn twee haarvariëteiten : Smooth (kortharig) en Plush (langharig)

Smooth : Heeft een dubbele vacht van gemiddelde lengte, de zichtbare bovenvacht is ruw.
Het haar rond de nek dient iets langer en dikker te zijn.
Plush : De langharige vacht is dichtaanliggend, dubbele vacht van gemiddelde lengte met een zachte ondervacht.
Rond de nek een duidelijke maan dat naar beneden hangt en de borst bedekt.
Haren op de rest van het lichaam mogen niet langer zijn dan ca. 12,5 centimeter.

KLEUR:
Alle kleur variëteiten zijn toegestaan.
http://www.shilohshepherds.info/issrShilohShepherdsCoatColor.pdf

Gezondheid van de Shiloh Shepherd

Shiloh Shepherd

De Genetic Task Force is een groep van toegewijde ISSR Shiloh Shepherd fokkers die samenwerken om gegevens te verzamelen over genetisch overdraagbare ziektes en gebreken die van invloed zijn op het ras.

ISSR Shiloh fokkers hebben altijd al bijgehouden wat de sterke en zwakke punten van hun honden en de nestgenoten zijn, maar maken een nog uitgebreidere database die zal worden gebruikt om de genetische ziekten en gebreken van dit ras vast te leggen.

Met deze gegevens zullen de ISSR fokkers beter kunnen bepalen welke lijnen drager zijn van een specifieke ziekte en beter kunnen samenwerken met collega fokkers om die ziektes in de toekomst uit te roeien.

Om de kans op heupdysplasie zo klein mogelijk te houden, moeten alle honden rond éénjarige leeftijd hun heupen laten beoordelen d.m.v. röntgenonderzoek. Ook de honden die niet deelnemen aan het fokprogramma dienen dit onderzoek te ondergaan. Een hond kan namelijk ongewenste aandoeningen doorgeven zonder zelf tekenen van deze aandoening te vertonen. Door ook de nestgenoten te onderzoeken ontstaat er een totaalbeeld van de genetische opmaak van het nest. Hierdoor wordt voorkomen dat zwakke punten die bij de fokreu of –teef niet zichtbaar zijn, toch worden doorgegeven aan het nageslacht.

bron: http://www.shilohshepherds.nl

Verzorging van de Shiloh Shepherd

Smooth : Omdat dat ze meer verharen als de plush-coat, vereist deze vacht weinig onderhoud, een snelle dagelijkse borstelbeurt is meestal voldoende
Plush : Deze vacht, alhoewel langer, verhaart minder maar dient regelmatig geborsteld en verzorgd (plukken) te worden om het schoon en klitvrij te houden

De Shiloh Shepherd verhaart altijd enigszins en gaat ook zwaar in de rui.
De Shiloh Shepherd hoeft maar zelden gebaad te worden, om het verlies van huidvetten te vermijden.

Opvoeding van de Shiloh Shepherd

Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd heeft een consequente aanpak nodig, maar zeker niet met harde hand.

Rasvereniging van de Shiloh Shepherd

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Shiloh Shepherd.

Popularitieit van de Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd staat op dit moment op de 106e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Shiloh Shepherd

Er wordt continu onderzoek gedaan naar de gezondheid van de honden, waar de afwijkingen zitten en hoe die eruit te fokken zijn.

http://www.shilohshepherds.info/siteMapHealthSurvey.htm

http://www.shilohs.org/ISSDC/ISSDCPageHealthGenetics.htm

ISSR Fokkers http://www.shilohshepherds.info/siteMapISSRLicensedBreeders.htm

http://www.shilohshepherds.nl

Shiloh Shepherd pup aanschaffen

Om er van verzekerd te zijn dat men een Shiloh Shepherd koopt zoals de breed founder die bedoeld heeft, doet men er goed aan er op letten dat de fokker ISSR geregistreerde honden heeft.
Contact: Dutch Pride Shilohs, www.dutchprideshilohs.com

http://www.issr-shilohshepherds.ca/Original_Shiloh_Shepherd/index.html

http://www.shilohshepherds.org/licensedBreeders.htm

http://www.shilohshepherds.info/SiteMapfaqBeforePurchasingAPuppy.htm

PRIJZEN

Aan de Shiloh Shepherd hangt een gemiddeld hoger prijskaartje dan aan vele andere rassen. In de VS kun je rekenen op bedragen tussen de 1000 en 3300 dollar, en dat is exclusief transportkosten, daar kun je ook nog wel een paar honderd dollar voor bij rekenen.

Omdat het een ras 'in de maak' is, wordt er verschil gemaakt tussen NB (new blood) honden, dus honden die 1e, 2e of 3e generatie kruisingen zijn, en 'volle' Shilohs waarbij de kruisingen veel verder in verleden te vinden zijn. Daarnaast heb je nog verschil tussen 'pet quality' en 'show quality', waarbij je afhankelijk of de hond mogelijk toekomstig fokmateriaal is, ook nog 'potential breeding stock' hebt. Al deze dingen bepalen mede de prijs van de hond.

Eerste generatie NB pet quality honden zullen het goedkoopst zijn, en voor een show quality of potential breeding stock hond zul je het meest moeten betalen. Het is uiteindelijk maar net wat je eigen eisen zijn. Is het uiterlijk heel belangrijk voor je en wil je zeker dat de hond gaat voldoen aan het beeld dat wordt geschetst van de Shiloh in alle aspecten, dan zul je toch tenminste voor een show quality hond moeten gaan. Gaat het je daarentegen vooral om de goede heupen en het feit dat het überhaupt een Shiloh is, en kun je eventuele fouten in het uiterlijk vergeven, dan is een pet quality goed genoeg.

Shiloh Shepherd fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Shiloh Shepherd.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Shiloh Shepherd pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Shiloh Shepherd hebben ook deze rassen

Meer weten over de Shiloh Shepherd ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: middelgroot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Shiloh Shepherd:


Afbeeldingen

Shiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh ShepherdShiloh Shepherd

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Shiloh Shepherd hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^