Podenco Maneto

Podenco Maneto

Rasgroep van de Podenco Maneto

De Podenco Maneto behoort tot de Rasgroep "Spitsen en oertypes"

Geschiedenis van de Podenco Maneto

Podenco Maneto

Hoe lang de kortbenige variant al bestaat, kan niet met zekerheid worden gezegd. Maar er zijn oude schilderijen en foto's uit de 19de Eeuw waarop de Maneto al is afgebeeld. In de provincies Cadiz en Malaga waar de Maneto is ontstaan, heeft hij de reputatie van een held, in het bijzonder betreffende de jacht op konijnen. In een roedel van Podenco's mag de Maneto niet ontbreken. Net als zijn langbenige collega's is de Maneto een teamspeler die uitermate geschikt is voor de jacht, door zijn opgewekte karakter en extreme passie voor de jacht.

Dit ras komt voor in het zuiden van Andalusië, met name in de provincie Cadiz en een deel van de dorpen die grenzen aan de provincie Malaga richting Cadiz, maar hun grootste concentratie bevindt zich in de Campo de Gibraltar. De Maneto is afgeleid van de Podenco Andaluz Talla Medianaz waar mogelijk ontstaan door mutatie of door dwerggroei.

Karakter van de Podenco Maneto

Podenco Maneto

De Podenco Maneto staan bekend als zeer lieve huisdieren die zich gemakkelijk aanpassen aan het gezinsleven. Ze willen voortdurend in de omgeving van hun baasjes zijn en zijn erop gebrand om genegenheid te krijgen. Ze vinden het fijn om bij u in bed te slapen en uw voeten te verwarmen tijdens koude winternachten, en zij zullen graag alles voor u doen zolang zij beloond worden met een lekkere beloning (vlees). Dit is een hond die goed geschikt is voor het gezinsleven want ze zijn heel lief voor hun eigen familie. Een ander groot voordeel van de Maneto zijn hun korte poten. Ze kunnen ze niet als wervelende trommelstokken gebruiken die tegen uw gezicht komen tijdens het spelen, zoals hun grote neven vaak doen.

Ze zijn aanhankelijk naar hun gezin, maar kunnen achterdochtig en terughoudend zijn tegenover vreemden. Vaak krijgt hun natuurlijke nieuwsgierigheid en open karakter na een tijdje de overhand. Zeker in het begin is het erg belangrijk om veel tijd met uw Maneto te besteden om een goede band op te bouwen. Het is een zeer onafhankelijke en intelligente hond die uitdagingen moet hebben om zich goed te voelen. Ze hebben een sterk temperament en karakter en zien zichzelf waarschijnlijk als superieur aan andere honden. Daarom is het belangrijk om de Maneto te leren socialiseren met veel verschillende rassen. Andere Maneto''s benaderen ze met veel respect.

De Maneto’s hebben de jacht in hun genen. Dat wil zeggen, de jacht, is geen aangeleerd gedrag, het is iets dat ze vanaf de geboorte hebben. Dus zelfs als je een puppy neemt, die nog nooit in zijn hele leven gejaagt heeft, zal het jachtinstinct onmiddellijk opgewekt worden wanneer ze worden blootgesteld aan bepaalde prikkels. Men moet veel oefenen met het bij zich roepen van de hond, contact maken en de bereidheid om u te volgen. Het voordeel van Maneto’s is dat zij korte poten hebben en dus niet snel van u weg kunnen rennen. Als u een loyale vriendelijke hond zoekt met temperament is de Maneto uitermate geschikt voor u.


De Maneto is een ingetogen hond met een sterk karakter en die grote waarde hecht aan het domineren en het laten zien van zijn superioriteit over de rest van zijn soortgenoten, deze instelling is aangetoond vanaf de leeftijd van de pup. Zijn relatie met de mens wordt gekenmerkt door een verlangen naar vriendschap en genegenheid. De Maneto is echter een zeer onafhankelijke hond en erkent slechts een baas.

De meest opvallende kenmerken zijn: opsporen en jagen op klein wild, uitstekende metgezel voor zijn baas.

Toepassingen: Het is een specialist in de jacht op konijnen en verzamelaar van klein wild.

Resistentie tegen kou: Aanvaardbaar.

Resistentie tegen warmte: Functioneert erg goed onder hoge temperaturen.

Aanpassingsvermogen aan ongunstige omstandigheden: Zijn uithoudingsvermogen is groot, en kan vele uren wild najagen.

Tolerantie voor uitersten: Is eerst enigszins sceptisch, maar gaat snel over tot normaal en onderdanig gedrag.

Reactie op voorspelbare situaties: Hij is erg intelligent en kiest altijd logische reacties.

Geheugen: Zeer goed.

Psychologisch: Zeer evenwichtig en natuurlijk.

Rasstandaard van de Podenco Maneto

U zou dit bijzondere ras simpelweg kunnen beschrijven als een Podenco formaat Teckel. De erkende kleuren zijn verschillende tinten van rood en wit. Ze hebben de karakteristieke opstaande grote oren van een Podenco, maar de karakteristieke Teckel poten.

Klein type hond, zeer compact, sterke structuur, gespierd. Aanzienlijk langer dan hoog.

Grootte: 30–35cm

Gewicht: 8,5–11,5kg

Gezondheid van de Podenco Maneto

Geen informatie over de gezondheid van de Podenco Maneto gevonden.
Heb jij ontbrekende informatie over de gezondheid van de Podenco Maneto ? Dan kun je dat toevoegen

Verzorging van de Podenco Maneto

Geen informatie over de Verzorging van de Podenco Maneto gevonden.
Heb jij ontbrekende informatie over de Verzorging van de Podenco Maneto ? Dan kun je dat toevoegen

Opvoeding van de Podenco Maneto

De Maneto wordt beschouwd als een zeer dappere krijger tijdens de jacht, een hond die nergens bang voor is. Bij vreemden, is hij gereserveerd en voorzichtig. Hij wordt beschouwd als een koppige hond, voor wie gehoorzaamheid en de opvoeding moeilijk is. De hond weet instinctief wat zijn werk is en zal uit zichzelf met de roedel samenwerken.

Rasvereniging van de Podenco Maneto

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Podenco Maneto.

Popularitieit van de Podenco Maneto

De Podenco Maneto staat op dit moment op de 109e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Podenco Maneto

Geen overige informatie over de Podenco Maneto gevonden.
Heb jij overige informatie over de Podenco Maneto ? Dan kun je dat toevoegen

Podenco Maneto pup aanschaffen

Geen informatie over het aanschaffen van een Podenco Maneto pup.
Heb jij overige informatie het aanschaffen van een Podenco Maneto pup. ? Dan kun je dat toevoegen

Podenco Maneto fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Podenco Maneto.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Podenco Maneto pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Podenco Maneto hebben ook deze rassen

Meer weten over de Podenco Maneto ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Podenco Maneto:


Afbeeldingen

Podenco ManetoPodenco ManetoPodenco ManetoPodenco Maneto

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Niet voldoende informatie over de Podenco Maneto

De volgende items bevatten geen informatie. Heb jij ontbrekende informatie over de Podenco Maneto ? Dan kun je dat toevoegen

  • Verzorging
  • Gezondheid

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^