zielig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Om even op Jacqueline te reageren;
Smorgens loop je een rondje, die is bij de meeste mensen een blokje om ( zoals ik al zei uitzonderingen daar gelaten) dan gaat de hond tot een uur of 12/1 in de bench of blijft alleen thuis, baas komt thuis en hup rondje van max 30 a 40 minuten want de baas heeft maar een uur vrij, daarna weer alleen of de bench in tot een uur of 5 a 6.
Dan krijgt de hond even aandacht en moet de baas snel koken want dat moet ook gebeuren.
Dan hebben we nog het huishouden, de boodschappen kortom je houd alleen 1 dag waarschijnlijk over in het weekend die je aan je hond kan besteden maar ohh dan heb je ook nog sociale contacten en hmm de hond kan niet mee dus blijft maar weer thuis.

Ja 's ochtends lopen we alleen een blokje om, waar ze kunnen poepen en plassen. Dan krijgen ze eten en slapen ze tot ongeveer 14.30u. Dan lopen we een rondje van ongeveer een uur. Dan gaan ze weer slapen tot ongeveer 17u, krijgen eten. En inderdaad dan ben ik met mezelf bezig. En af en toe moet ik ook nog eens een paar uurtjes weg tussendoor. En dit is dan een dag dat ik gewoon thuis ben.. ;-)

Ik vind het heel erg van de hond afhankelijk of het zielig is ja of nee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zielig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel lillelille

honden foto van lille

@ Jacqueline, Jackie en Joy:

Onze hond krijgt genoeg aandacht van ons, maar ze geeft ook zelf aan als het genoeg is, vandaag bijvoorbeeld, zijn we al de hele ochtend met haar bezig geweest, lekker wezen wandelen, spelen, maar nu ligt ze al vanaf 10 uur te slapen, en als wij haar proberen te lokken om te spelen of wat dan ook, ze heeft geen zin! Niet alle honden zijn hetzelfde, de een is drukker dan de ander, en heeft dus ook meer aandacht nodig. Maar ik ga Buck ook niet telkens wakker maken omdat ze meer aandacht nodig heeft, waarschijnlijk heeft ze die slaapjes gewoon nodig. Dus of ik nu aan het werk ben of thuis ben, onze Buck blijft gewoon lekker lui...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de wordt hier vaak gehamerd op de slaap van een hond , 18 uur per dag, uhhh mijn hond slaapt niet, waarschijnlijk wel als ik weg ben, maar dan komt ze nimmer aan de 18 uur. ook eens naar kijken dan ?

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik ben heel vaak thuis (ik studeer nog en heb amper les) dus Charlie hoeft nu nog niet zo vaak alleen te blijven, maar als ik binnen een jaar of 2 moet gaan werken dan zal dat wel veranderen. Al denk ik niet dat hij daar heel veel moeite mee zal hebben. Elke dag wandelen we ongeveer in totaal een 2,5 uur: half uur 's ochtends, half uur 's middags, half uur in de namiddag en 's avonds een uur (Dit is onafhankelijk van of ik een paar uur weg ben of de hele dag thuis). Tussendoor slaapt hij gewoon. Slapen kan hij denk ik ook wel zonder mijn hulp O-) 's Avonds krijgt hij natuurlijk onze volledige aandacht en in het weekend is er ook altijd iemand thuis en slapen doet hij 's nachts lekker bij mij in bed (dat scheelt ook wel) ;-)

Je moet denk ik gewoon kijken naar de behoeften van jouw hond. Een hond die overdag altijd actief bezig is zal vanzelfsprekend moeilijker alleen kunnen blijven. Een hond die overdag veel slaapt zal het hierin makkelijker hebben. :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" de wordt hier vaak gehamerd op de slaap van een hond , 18 uur per dag, uhhh mijn hond slaapt niet, waarschijnlijk wel als ik weg ben, maar dan komt ze nimmer aan de 18 uur. ook eens naar kijken dan ? "


Mijn man zei in de tijd dat hij thuiszat, dat Santa juist heel veel ligt te slapen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

@ Sanne...uiteraard heb ik ook van die dagen erbij zitten maar je bent in huis en je hond voelt dit ook aan he vergeet dat niet.

Dat een hond na een intensieve ochtend gaat slapen lijkt me logisch, echter heb je nu nog een pup die minder uithoudingsvermogen heeft dan als de hond volwassen is.
Ik zeg tegen niemand hier dat de hond zielig is, ik zeg dat ik het zielig vind als een hond te lang alleen is en geen of te weinig aandacht krijgt omdat het baasje het te druk heeft.
Het ligt er aan wat je na je werk met de hond doet en in het weekend en dat schreef ik eerder ook al ;-)
Echter merk ik dat in de praktijk (en dat zijn meestal niet de baasjes die op hondenpage zitten of op een andere manier met hun hond bezig zijn en dat zijn er heel wat) dat mensen die een hond hebben, dat de hond meer thuis zit in zijn eentje dan dat er wat mee gedaan wordt en dat vind ik zielig.

honden page profiel EstherEsther

@lille.... dit is een onderwerp waar al veel over geschreven is. De meningen zullen denk ik altijd wel verdeeld blijven. Maar ik ben blij alle (positieve) reacties te lezen, want je zou bijna niet aan een hond durven beginnen als je ook nog werkt!
Wij hebben nog geen hond, zijn nog in de voorbereidende fase, maar hebben natuurlijk al wel nagedacht over de combinatie van uitlaten en werken. Ook wij zullen het waarschijnlijk gaan doen zoals jullie het hebben opgelost. Het lijkt ons een prima oplossing en als de hond dit ook vindt, dan is er geen enkel probleem.

Buck vindt het in ieder geval allemaal wel best. En dat is toch het belangrijkst, want net als bij kinderen geldt, dat als de kinderen happy zijn de ouders dit ook zijn dus volgens mij gaat dit voor honden net zo goed op!

Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst! :-D

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki



Deze hond is van nature dus heel rustig en tevreden, niks zielig aan.
Mensen zijn ook niet allemaal hetzelfde ;-)

Een gelukkige pup, die krijgt wat hij nodig heeft!

En zoals hierboven al aangehaald; jij stelt je nu deze vraag, maar hoeveel hondenbezitters zijn er die niet op hp zitten, en hun hond hele dagen aleen laten?...
Het feit dat je erover nadenkt, zegt genoeg; hondenliefde..

honden page profiel Anne Anne

honden foto van Anne

Ik vind dit helemaal niet zielig!
Het is heel goed voor een pup om even uit terusten!
Als jullie wel thuis zouden zijn zou ze ook gaan slapen!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik vind een hond die systematisch urenlang in een kleine kooi wordt opgesloten zeker zielig!

Vroeger vond men een hond die de hele dag buiten aan een ketting lag zielig. Die honden konden nog bewegen en zagen nog wat van de wereld en ontmoette nog voorbijkomende mensen.
Tegenwoordig vind men een hond die daaglijks urenlang in een kooi binnen wordt opgesloten niet zielig? Wanneer komt de tijd dat men gaat inzien dat dit wel degelijk zielig is?

De hond zou buiten in een kennel nog beter af zijn en zelfs aan die oervervelende ketting zou zijn leven nog beter zijn, omdat hij dan mensen zag en afleiding had.

Een hond is een sociaal dier dat vooral aandacht nodig heeft. Twee uur per dag actieve aandacht krijgen, betekend 22 uur geen aandacht krijgen, vertaal dit eens naar een kind, dat heeft immers dezelfde sociale behoeftes als de hond.

Het feit dat hij zo'n groot aanpassingsvermogen heeft dat hij zelfs daaglijkse urenlange eenzame opsluiting accepteerd, geeft aan hoe flexibel een hond is, maar niet dat dit een geschikte manier van houden is. Hij moet echter mi niet het dupe worden van zijn eigen flexibiliteit.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Tja..je hondje lijkt er vrede mee te hebben en wordt voldoende uitgelaten.
Maar ikzelf had niet zo snel voor een hondje gekozen als ik de hele dag moest werken.
Daarbij komt ook nog de hele nacht in de benche..ik zelf zou me daar niet prettig bij voelen.
Wat Chris hierboven ook al schrijft..het is niet de juiste manier van een hondje houden.

honden page profiel Jan & BobbieJan & Bobbie

honden foto van Jan & Bobbie

Ik wil toch wel even zeggen dat de TS ermee bezig is om de pup buiten de bench alleen te laten (lezen is moeilijk blijkbaar) maar omdat het beestje nog wat sloop neiging heeft gaat dat nu even zo als het nu gaat en de hond vind het geen probleem dus kunnen ze zonder stress voor hond en TS het uit de bench gaan trainen. Ze zijn serieus met het hondje bezig.

Niet iedereen kan 24/7 aanwezig zijn en vind het goed dat het hondje centraal staat heeft genoeg wandelingen, zelfs tussen de middag.

Als we de norm hanteren die sommige hier er op nahouden dan kan 90% zijn hond wel weg doen heb ik het gevoel soms, asiels kunnen hun borst nat maken als we deze normen gaan hanteren. :'(

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

(lezen is moeilijk blijkbaar)

Vind de reacties over het algemeen ook helemaal niet negatief.
En de TS vraagt toch ook om meningen.
Zoveel mensen,zoveel meningen ;-)

honden page profiel nietmeerhiernietmeerhier

honden foto van nietmeerhier

Nee hoor ik vind het niet zielig,
jullie geven de hond voldoende aandacht,
en laten hem/voldoende eruit.
en zolang je het hondje al je liefde en aandacht geeft vind ik het niet zielig hoor :-)
groetjes x

honden page profiel lillelille

honden foto van lille

@ chris

jij vind een hond buiten aan de ketting beter af? Ik heb honden gezien in griekenland die buiten aan de ketiing lagen, dag en nacht, overdag in de hitte zonder ook maar een klein stukje schaduw of water, laat staan eten. Die honden krijgen helemaal geen aandacht en dat vind ik pas zielig!!!
Onze hond komt niks te kort, als we thuis zijn doet ze precies hetzelfde als dat ze in haar bench ligt, namelijk veel slapen. Af en toe eten, en even spelen. Buck kan in haar bench rechtop staan, languit liggen en ze moet zelfs naar haar voerbak lopen die in haar bench staat. En als wij thuis zijn krijgt ze alle aandacht van ons. Ook tussen de middag als wij haar uitlaten. Ze gaat zelfs in haar bench liggen als wij thuis zijn, want het is haar veilige plekje...
Dus als jij liever een hond buiten aan een ketting ziet, dat is jou mening, maar wij weten wel beter.

Groetjes.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Hé Chris, erg zielig hé, zo'n bench? Dat blijkt wel uit het feit dat mijn honden er zelf in gaan liggen als ik thuis ben.... ;-)
Uit vrije wil, gewoon omdat ze het een lekker (vertrouwd) plekje vinden... Vreselijk! O-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ja dan heeft Djago het ook vreselijk.
Die vraagt zelfs 's avonds of ie mag gaan slapen.
En als je het deurtje open laat dan blaft ie net zo lang tot het deurtje dicht zit en de handdoek erover heen zit.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Precies Bianca!
Ik zak je vertellen dat ik eens 2 dagen gewen bench had voor ivy. Had de oude verkocht en een nieuwe besteld. Ze heeft lopen zoeken! Door het hele huis en is vervolgens gefrustreerd op de plek van de bench gaan liggen slapen. Zo blij als ze was toen haar nieuwe bench bezorgd werd! Ze zat er al in voordat ik hem helemaal uitgeklapt had hihi!
Persoonlijk had ik gehoopt zonder te kunnen, heb 2 benches staan en echt een verrijking van je woonkamer is het niet ;-) maar na bovenstaande begrijp je natuurlijk wel dat ik de benches niet meer helemaal weghaal ;-)

Ik heb trouwens wel ook een grote puppyren staan van 2m x 3m en daar wissel ik mee af. De ene in de bench, de andere in de rem, als ik weg moet of ga slapen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ja Djago kan ook niet zonder.
Hij staat bij ons in de gang dus gelukkig niet in de woonkamer :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik ben niet principieel tegen een bench, maar wel tegen een hond systematisch urenlang in een kleine kooi opsluiten . En dat laatste is precies wat Chris ook schrijft. In dit verhaal gaat het om een hond die in de morgen 4 uur en in de middag 31/2 uur opgesloten zit in de bench. Ik vind dat persoonlijk veel te lang. Dat is ook het risico van de bench, het is makkelijk en dus is de grens snel verlegd. Een hond weet niet beter en zal de bech (in de meeste gevallen) accepteren en er zijn zeker honden die gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving. Maar dagelijks urenlang en ook nog alleen ... dat gaat mij ook veel te ver.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Tja ik weet niet of het wel zo 'slecht' is hoor. Ik neem aan dat het de bedoeling is om over enkele maanden de bench niet meer af te sluiten zodra de hond wat opgevoed is.
Wij deden Julia ook altijd in de bench tot ze een maand of zes/zeven was. Dan gingen we langzaam afbouwen dat ze los mocht als we een boodschap deden, en dan langzaam steeds vaker en langer los tot we zeker wisten dat zij niets kapot maakte.

Anders (ons poedeltje) moet elke nacht in de bench omdat ze anders binnen plast. De bench staat op onze slaapkamer en ze gaat gewoon slapen. Zodra ze moet plassen gaan te piepen en dan laat ik haar even in de tuin, daarna mag ze op bed tot ik eruit kom. Want zodra ik haar dan beneden laat bij de andere twee gaat ze alsnog binnen plassen uit stress (scheidingsangst etc.)

Romeo en Julia delen beneden de grote bench. Julia eet haar kluifjes en Barfhapjes er altijd in, en soms gaat ze erin slapen. Sommige periodes ligt Romeo er heel graag in te slapen. Zij hoeven er nooit in met deurtje op slot, deden we alleen tijdens de opvoedperiode.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

De uren dat de hond alleen zit vind ik niet zielig. Een hond in de bench ook niet. De combinatie van beide echter wel.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

" De uren dat de hond alleen zit vind ik niet zielig. Een hond in de bench ook niet. De combinatie van beide echter wel. "


Dus jij ziet het liever apart van elkaar?
De hond zoveel uren alleen los in huis, en de rest van de tijd als de baas thuis is lekker in de bench?
Ik neem aan dat je dat niet bedoelt ;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

"

Dus jij ziet het liever apart van elkaar?
De hond zoveel uren alleen los in huis, en de rest van de tijd als de baas thuis is lekker in de bench?
Ik neem aan dat je dat niet bedoelt ;-) "


Niet helemaal duidelijk. ;-)
Ik bedoel dat ik het aantal uren dat de hond alleen zit niet zielig vind mits deze bewegingsvrijheid heeft, bijv. los in huis. De hond in de bench daarentegen vind ik ook niet zielig, mits dit een aantal uur zijn (zelf vind ik de max. zo'n vier uur) en niet zoveel als de TS aangeeft. Ben dus niet zo voor deze combi: hond de aangegeven aantal uren alleen laten in de bench. ;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het is helemaal niet goed om een hond lang alleen te laten.
In de bench of los.
Vind niet dat je daar onderscheid tussen moet maken.

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Je doet het hartstikke goed hoor! Niks mis met jullie schema.

honden page profiel Kimberly&&BuddyKimberly&&Buddy

honden foto van Kimberly&&Buddy

ik vind dat het gewoon kan hoor..

buddy ligt ook graag in de bench. deurtje open? of dicht.? maakt voor hem niet uit.
buddy ligt tegenwoordig los in huis en als ik smorgens naar werk moest en kwam thuis waar lag meneer..?? in zijn bench:-)

wie zegt trouwens kleine kooi.? er word toch gezegt dat hij ruimte genoeg heeft??

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Beste Kimberly,

Wettelijk heeft een hond recht op een minimale ruimte van 5 vierkante meter.
Welke bench ken jij welke deze afmeting heeft?
Wat iemand zegt dat genoeg ruimte is, hoeft blijkbaar niet genoeg ruimte te zijn.

Voor de duidelijkheid, ik ben tegen een hond aan een ketting.
Maar denk wel dat een hond welke goedverzorgd aan een langere ketting, met schuil gelegenheid, uitzicht, afleiding, beter af is dan een hond welke diezelfde tijd, eenzaam opgesloten wordt in een te kleine kooi, ineen kamer zonder prikkels en afleiding, welke een bench is.

Dat er honden graag een open bench ingaan is niet vreemd, ook gaan honden graag in een kartonnen doos liggen, dit wil echter niet zeggen dat een kartonnen doos een geschiklt verblijf is om een hond urenlang in op te sluiten.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Het enige dat ik vervelend vind is dat ze zo lang in die Bench zit of ze daar nu in kan staan of niet, het is toch een vrij kleine afgesloten ruimte...
Ik zou een stukje in huis afzetten waar ze wat meer ruimte heeft, een lekkere mand of de Bench met het deurtje open, wat lekkere speeltje etc etc...
Ik heb ook altijd muziek aan als ik wegga voor de honden, gewoon wat huiselijke geluiden..
Ik heb er drie en er zit er geen eentje in de bench en ze slopen helemaal niks..vind dat zelf altijd een wat prettiger gevoel dat ze wat bewegingsvrijheid hebben.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Wij hebben bij lila geen gebruik gemaakt van een bench, ze was bijna 10 weken toen ze bij ons kwam.ze is nu 8 maand.ze is heel makelijk kalme hondje...net als onze Luna van 5 jaar, we gebruiken voor haar ook geen bench en ook nooit gedaan.ook zij is een heel kalm relexe hond.
zindelijk,alleen zijn enzo hebben we zonder bench dus getraind en is ons makelijk af gegaan....hebben we eigelijk niets voor hoeven doen,ging van zelf :-D
als we weg gaan, (boodschappen doen,dokter,ziekenhuis dat soort bezoekjes) blijven ze alleen thuis zonder problemen,
we hebben ze er niet bewust voor getraind...en nooit een probleem geweest.
toen ik nog werkt hadden we alleen Luna, en was ze maximaal 5 uurtjes alleen thuis per dag en kon in huis en tuin gaan en staan waar ze wilde,achterdeur was altijd open..
dus voor deze 2 nooit een bench gebruikt,voor onze voorgaande honden hebben we toen ze pupje waren wel een bench gebruikt om te trainen voor zindelijkheid, alleen zijn enzo,wanneer ze zindelijk waren en alleen konden zijn enzo, ging de bench weg,als bleek ze niet meer gebruikt van maakten. nu hebben we nog steeds die oude bench in de garage staan....en al jaren niet gebruikt! en gaan we ook niet gebruiken ook :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zielig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^