zielig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Meisjes, fijn dat er ook iemand reageerd die ervaring heeft dat een hond ook prima zonder bench kan.

Ik denk dat veel mensen niet durven reageren of positief reageren omdat ze zelf ook een bench hebben.
Echter het hebben van een bench wil nog niet zeggen, dat je hem verkeerd gebruikt of misbruikt. (Bv iemand die zijn hond met de hondenriem slaat is fout bezig en betreffende hond is zeker zielig, toch hebben de meeste hondenbezitters een hondenriem en gebruiken deze ook, maar misbruiken hem niet).

Dus ik hoop dat minder mensen zich aangesproken voelen en ook reageren op dit topic, immers de manier waarop de topicstarter de bench gebruikt, vind ik, om antwoord te geven op haar topicvraag: erg zielig voor de hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zielig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Solenn&FellowSolenn&Fellow

honden foto van Solenn&Fellow

Absoluut niet zielig, want je moet je hond negeren als die piept. Hij wilt alleen aandacht, dus geef hem alleen aandacht als hij niet piept. Anders piept hij de hele tijd... En dat wil je natuurlijk niet. Maar jullie geven goed aandacht aan hem, en een hond moet leren om alleen te zijn. Jullie kunnen niet altijd bij hem zijn, en hij moet het alleen even leren. Zodat je later geen last meer hebt van het gepiep.. En wees gewoon trots dat jullie een hond hebben. Want een hond is het leukste dier ter wereld! ;-) Lekker knuffelen met hem en lekker buiten wandelen! :-D Geniet ervan! ;-)

honden page profiel JetskeJetske

honden foto van Jetske

Nee, hoor! Jullie laten haar voldoende uit! :-)
x

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Dat klinkt toch allemaal prima :-) .
En een bench voor een pup vind ik niet zielig, als ze nog niet zindelijk zijn is dat een goede hulp.
Als ze volwassen zijn vind ik dat ze wel meer plaats moeten hebben.
Hier zijn we van bench naar keuken naar huiskamer gegroeid.
En als een hond genoeg aandacht en beweging krijgt zie ik geen probleem met een paar uur alleen thuis blijven.
In het weekend zijn we altijd thuis dan slapen ze zo goed als heel de dag. Ik zie niet in waarom dat in de week zielig zou zijn, alleen slapen.
Maar goed, dit blijft vaak een oeverloze discussie waarbij ik het altijd jammer vind dat sommige mensen precies niet willen geloven dat honden van full-time werkende mensen echt wel gelukkig zijn.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Het zielig zijn gaat niet over het zindelijk worden dmv een bench, het zielig zijn gaat over het systematisch lange tijd eenzaam opsluiten in een kooi.

We hebben het hierbij hier niet over een paar uurtjes (wat trouwens een relatief begrip is), maar over minimaal bijna 8 uur en waarschijnlijk zelfs 16 uur per dag!! (ik ga er vanuit dat de hond ook 'snachts in de bench gaat) eenzaam opsluiten zonder veel prikkels, van een sociaal dier als een hond. Dat vind ik zielig, en ik schrik ervan hoeveel mensen dit blijkbaar normaal en geschikt vinden.

honden page profiel Kimberly&&BuddyKimberly&&Buddy

honden foto van Kimberly&&Buddy

nee ik weet dat er niet zulke benches bestaan..
maar hij word wel smiddags uitgelaten;-)
en dat vind ik wel goed..!! kan hij weer even zijn energie kwijt.
mijn hond slaapt onzettend veel en deze hond blijkbaar ook:-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Genoeg beweging is fijn, maar als de hond een korte tijd per dag goed behandeld wordt, wil dat niet zeggen dat hij de rest van de dag niet goed behandeld hoeft te worden.

Honden slapen inderdaad erg veel, maar dat wil niet zeggen dat het fijn is om 16 uur, in een kooi opgesloten te zijn.
Ik ken mensen die heeel erg lang op het toilet kunnen zitten en blijkbaar genietend lekker een boekje kunnen lezen, maar die worden toch echt niet graag op het toilet opgesloten en zouden dan direkt gaan protesteren of in paniek raken.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Genoeg beweging is fijn, maar als de hond een korte tijd per dag goed behandeld wordt, wil dat niet zeggen dat hij de rest van de dag niet goed behandeld hoeft te worden.

Honden slapen inderdaad erg veel, maar dat wil niet zeggen dat het fijn is om 16 uur, in een kooi opgesloten te zijn.
Ik ken mensen die heeel erg lang op het toilet kunnen zitten en blijkbaar genietend lekker een boekje kunnen lezen, maar die worden toch echt niet graag op het toilet opgesloten en zouden dan direkt gaan protesteren of in paniek raken. "


Heel goede vergelijking Chris! Volledig mee eens.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ook ik ben het eens met bovenstaande post van Chris.

Ik heb het nooit een fijne gedachte gevonden om een hond op te sluiten in een kooi (wil hier niemand mee veroordelen, is gewoon persoonlijk). Vandaar dat ik wel een bench gekocht heb maar uiteindelijk nooit gebruikt heb. Wanneer Charlie alleen thuis is mag hij gewoon vrij in de slaapkamer. Ik ben zo veel meer op mijn gemak: hij kan zo zelf een plekje zoeken om te gaan liggen en eens zijn pootjes strekken wanneer hij daar behoefte aan heeft.

honden page profiel julia en spikejulia en spike

honden foto van julia en spike

ik laat spike soms ook niet uit als het heel de dag regent
of soms ben ik weg en blijft spike heel de dag thuis alleen dat is hij gewend

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ik zie hier niets slechts aan hoor !! ziet er allemaal prima uit !! :-)

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Met 4 honden in huis zal je wel aan benches en een ren moeten hé, wil je niet je hele huis gesloopt hebben en je buren boos op de stoep omdat de honden de boel op stelten zetten. Ze jutten elkaar op en daarbij heb ik 1 van 6 maand die zijn rust hard nodig heeft. Als er steeds een vrolijke teef van 20 maand voor zijn bench staat te drentelen omdat ze wil spelen, dat is pas zielig! (en gaat ook een hoopherrie veroorzaken ben ik bang). Dus, beiden in de bench. Ik werk trouwens niet dus ze zitten geen hele dagen alleen, alleen als ik een boodschap ga doen of bij iemand op bezoek ofzo.
Trouwens, met 2 teven en 2 reuen (alles intact) in huis, ontkom je niet aan het gebruik van benches, als je geen ongeplande dekkingen wil in ieder geval...

Anoniem (Gast)

Ik vind het zeer zeker "zielig"


Een bench kan een handig "hulpmiddel" zijn in de opvoeding van de hond, ik zie het dan een beetje als een box voor een klein kind, een moment van verplichte rust kan even goed zijn voor hond en baas.
Maar je hond 8 uur per dag in een bench achter laten in een bench vind ik echt niet kunnen!! Dan denk je vooral aan je eigen belang :'(

Een hond hebben is ook geen recht, als je er niet voldoende tijd voor hebt moet je er gewoon niet aan beginnen.

Honden zijn sociale dieren, leven in roedels en zijn daarom graag bij hun baasjes.
Ze kunnen best leren om alleen te zijn maar daar zitten wel grenzen aan.


honden page profiel Kim-marinaKim-marina

honden foto van Kim-marina

ik vind het wel gaan, als je nou een super actieve hond had die non stop wilt rennen dan vond ik het iets anders.
en jonge hondjes hebben nu toch 16 uur per dag slaap nodig.

ik ken genoeg mensen die die hond binnen 4 muren houden, DAN zou ik als hond pas gek worden haha

peter (Gast)

al die mensen die het nodig vinden om een hond te nemen en op voorhand weten dat ze soms 12 uur van huis zijn vind ik per defenitie aso, we zullen diegenen eens zonder naar het toilet te mogen in een huiskamer zetten wetende als je na 8 uur echt moet maar het maar ophoudt om je weet dat je baasje heel boos wordt als je het in huis doet.

iedereen zou zich moeten schamen om popie jopie mee te doen met de hype een hond(je) te hebben, neem een goudvis.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

" Het zielig zijn gaat niet over het zindelijk worden dmv een bench, het zielig zijn gaat over het systematisch lange tijd eenzaam opsluiten in een kooi.

We hebben het hierbij hier niet over een paar uurtjes (wat trouwens een relatief begrip is), maar over minimaal bijna 8 uur en waarschijnlijk zelfs (ik ga er vanuit dat de hond ook 'snachts in de bench gaat) eenzaam opsluiten zonder veel prikkels, van een sociaal dier als een hond. Dat vind ik zielig, en ik schrik ervan hoeveel mensen dit blijkbaar normaal en geschikt vinden. "


Ik ook!

honden page profiel Petra en de platsmoeltjesPetra en de platsmoeltjes

honden foto van Petra en de platsmoeltjes

" We willen de bench wel weg doen, maar daar moeten we Buck eerst nog even voor trainen want ze wil nog wel eens aan iets knagen terwijl ze genoeg speeltjes heeft....
Groetjes "


Zoals men kan lezen willen ze de bench weg doen, ze vragen ook om advies/meningen. Nu zijn de meningen redelijk verdeeld, maar degene die het echt zielig vinden, zouden misschien de tips/adviezen kunnen geven waarmee TS dan verder kan met de training om de bench weg te doen. En niet alleen maar doorzagen over het zielig systematisch opsluiten, dat is inmiddels wel duidelijk geworden in dit topic. Ze WILLEN dus de bench weg doen, maar daar moet Buck nog wat mee geholpen worden!

@TS wij zijn begonnen met 's nachts het deurtje open te laten. 's Nachts is het het rustigst in huis en de kans zeer groot dat ze slaapt. Wij hadden dus ook een pup die het niet zo nauw nam met wat er nog in huis aanwezig was waar je op kon knagen. Maar vanaf 's nachts deurtje open via het boodschappen doen naar nu bench in de schuur. Eerst even korte boodschap, 10 minuutjes-kwartiertje en dan steeds wat langer wegblijven. Toen hij een maand of 9 was, stond de bench er wel, maar de deur had geen functie meer. Nu heeft ie dan een lekkere grote mand om in te liggen (alhoewel de bank lekkerder ligt ;-) )

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

"

Zoals men kan lezen willen ze de bench weg doen, ze vragen ook om advies/meningen. Nu zijn de meningen redelijk verdeeld, maar degene die het echt zielig vinden, zouden misschien de tips/adviezen kunnen geven waarmee TS dan verder kan met de training om de bench weg te doen. En niet alleen maar doorzagen over het zielig systematisch opsluiten, dat is inmiddels wel duidelijk geworden in dit topic. Ze WILLEN dus de bench weg doen, maar daar moet Buck nog wat mee geholpen worden! "


Helemaal mee eens.

honden page profiel bennobenno

honden foto van benno

" Als dat zielig is....tja, dan hebben we hier ook 2 ontzettend zielige hondjes... ;-)

En het meest zielige van het hele verhaal....
Ik heb vandaag een vrije dag gehad.
Dus vanmorgen in de tuin gewerkt, honden lekker mee naar buiten.
Om 10:00 hoor ik opeens gepiep.
Kijk naar buiten en staan meneer en mevrouw bij de voordeur te zeuren of ze echt niet naar binnen mogen.
Ben de hele dag buiten aan het werk geweest, maar de honden hebben tot 16:00 binnen liggen slapen.
Zijn ze gewent, en is dus echt vreselijk zeilig..(voor mij als baasje die het leuk vind om honden om hem heen te hebben) ;-)

"


hahaha ja erg herkenbaar, als ik in de zomer buiten ben in de tuin, leg ik zijn kussen en een lekker kauwbotje in de tuin, gaat ie binnen op de bank liggen ronken. haha. voor bbq en maakt ie wel een uitzondering maar dan nog kijkt ie meestal vanuit de keuken of er iets te halen valt haha. :-D


om op de vraag hier terug te komen: ik denk dat het ook erg van het ras afhangt. Heb je een werkhond heeft ie wellicht wat meer activiteit en bewegingsvrijheid nodig tussendoor. maar die van jullie is nog een pup en wat je zo omschrijft lijkt me helemaal prima. bovendien is het een ras dat lekker loungen heerlijk vind volgens mij. als er maar 'quality time' tegenover het alleen thuis zijn staat lijkt me.

honden page profiel bennobenno

honden foto van benno

en even voor de duidelijkheid voor de mensen die dit zielig vinden. ze zijn er aan aan het werken dat de hond ook uit de bench kan . het ziet er naar uit dat deze mensen heel serieus hiermee bezig zijn en daarom deze vraag ook stellen.
mijn advies is: lees alles door, kijk je hond goed aan en bepaal wat het beste is. gewoon je gezond verstand gebruiken dan komt alles goed.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

"

iedereen zou zich moeten schamen om popie jopie mee te doen met de hype een hond(je) te hebben, neem een goudvis. "


De goudvis is 1 van de meest mishandelde dieren in ons land wist je dat?
In kleine kommetjes, helemaal alleen, zonder de juiste omgeving, temperatuur, zuurstof, voeding, natuurlijk evenwicht, ruimte en ga zo maar door.
Dus roep niet zo snel neem een goudvis, want daar komt veel meer bij kijken dan mensen denken.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Alleen thuis zijn.
-Zielig misschien niet...maar ik vraag me af heb je 's avonds zelf nog voldoende puf
om je pup dingen te leren

honden page profiel DD

honden foto van D

De pup in kwestie heeft het zeer zeker veel beter dan het hondje wat nu in Alkmaar door de eigenaar met een stofzuigerslang dood geslagen is, omdat het in huis wat had gedaan, omdat ze later thuis waren gekomen van een kerstfeest bij familie, dan gepland.
De eigenaar is daarom over de rooie gegaan en heeft zijn hondje dood geslagen.

Ik zelf heb de ervaring dat het makkelijk kan. Alleen het verschil met mij is dat ik nooit met een bench gewerkt heb en zodoende de hond gewoon los in huis had. Toen er na 6 maanden eentje bij kwam en toen 6 maanden later nog een, had ik nog geen bench. Moet ik wel zeggen dat ik er een aardige sloper tussen had zitten, maar dat risico heb ik zelf genomen. En toen ik er meer had, werkt ik nog maar halve dagen en daarna zelfs helemaal niet meer.

Misschien dat menigeen het moeilijk maakt dan dat het kan zijn. Wel zou ik adviseren om lekker met je hond naar een zaterdag cursus te gaan, zodat je én zelf leert hoe om te gaan met je hond, én dat je hond ook de basis commando's en andere zaken leert. Heel belangrijk!!



honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Een hond heb je niet om alleen leuke dingen mee te doen in het weekend.
(berichtje van je op 4 december)

Straks wanneer hij ouder gaat worden zal hij meer aandacht gaan vragen.
Meer energie hebben.
Minder slapen.
Dan is de vraag hoe gaan jullie dat oplossen op een door de weekse dag...dat zijn misschien dingen om nu al vast over na te gaan denken.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

ik werd vorige week op een ander forum al ingemaakt dat ik veel te weinig met mn boxer doe en ik ben hele dagen thuis en doe van alles met haar..trek je er niks van aan geniet lekker van je hondje..

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Vraag jullie eens af hoeveel honden er ganse dagen alleen zitten? Baasjes gaan fulltime werken omdat ze OOK VOOR HUN HOND WILLEN ZORGEN. Niet iedereen kan of wil parttime werken en van hun partner leven...



Baco bleef als pup niet lang alleen, ik leerde hem dit in kleine stukken, nu kan hij best wel 8u alleen zijn, krijgt op voorhand z'n grote wandeling, aandacht, gevulde kong,...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zielig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^