Border Collie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Hoi Nancy,

Als je je aanmeld kun je een eigen topic openen! Dan kunnen we gerichter adviezen geven, want dit topic is al wat ouder! :-)

Groetjes,
Annika

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi Nancy,

in eerste instantie klinkt het als mentale verveling... maar open inderdaad even een eigen topic dan kunnen we gerichter op jou specifieke hond reageren...

groetjes

honden page profiel Celine & Yacko Celine & Yacko

honden foto van Celine & Yacko

ik heb een border collie die, behalve wanneer hij slaapt, toch hele tijd om aandacht komt vragen.
en dan echt bewegingsaandacht, zoals balletje gooien of wandelen..
zo komt hij (zeer grappig om te zien) mij uit de zetel kijken: hij loopt naar de deur, naar mij port tege mn benen, terug naar de deur en zo blijft hj doen .. tot ik zeg dat hij moet stoppen..
dan is dit even en 5min later staat hij er met een balletje..ik moet hem dwingen om te rusten !

zo een energiek hondje :-D maar komt wel van werklijn..beide ouders hoeden koeien..

zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

nancy (Gast)

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Je hebt gelijk, maar een Border Collie heeft toch wel meer beweging nodig dan een kleinere hond zoals een Chihuahua bijvoorbeeld, of een andere kleine hond... Maar het ligt ook aan de Border Collie hoor, sommige hebben meer beweging nodig dan andere Borders. Misschien hebben jou Borders minder beweging nodig dan andere Borders (en het ligt natuurlijk ook aan de leeftijd)... Ik ken bijvoorbeeld mensen met Border Terriers, en die hebben toch wel veel beweging nodig (ookal zijn ze klein) het zijn wel jacht honden... Maar een andere Border Terrier, heeft veel minder beweging nodig... Het ligt echt aan hoe de hond is... En ja jacht honden of werk honden hebben veel meer beweging nodig dan schoot hondjes! :-D
Groetjes Soof

Melissa (Gast)

Hoi,
ik zou graag een BC willen maar ik heb al een maltezer rondlopen
kunnen die samen??

is dit genoe beweging:

half 7: 15 minuten
1 uur:20 minuten
4 uur: 1uur

6 uur: 1,5 uur ( met andere honden)

half 9: 30 minuten


half 11: varieerd van 20 tot 30 minuten



en dan natuurlijk zaterda&zondag 3 uur naar het bos lekker rennen enso


en achterin de tuin (zomer) springen
en balletje rollen enso



is dat genoeg of is dat te weinig voor z'n hond


ps zijn hun vals?



wie me meer info wil geven mail:
------------------



-- reactie gewijzigd door het moderator team op 10 juni om 21:21 --

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Melissa, als je het topic een beetje doorleest kun je zien dat ze helemaal niet zoveel beweging nodig hebben als dat 'men' altijd denkt. Veel belangrijker is wat je met hun koppie doet, het zijn werkhonden, die hebben uitdagingen nodig.. bij de schapen werken, zoeken/speuren enz, daar halen deze honden hun voldoening uit. Lichamelijk moet je wel heel veel doen wil je ze moe krijgen, en dan nog bouw je alleen maar meer conditie op.
Natuurlijk doe je ook een BC een plezier met een 2 uur durende wandeling.. maar qua voldoening bereik je waarschijnlijk meer met werken bij de schapen, al zijn het maar een paar minuutjes. En dus speuren, zoeken, alles waarbij de hond moet nadenken en samenwerken.

Focus dus niet op wandelingen, want ze hebben niet meer beweging nodig dan een ieder ander middelgroot ras.
Maar je haalt wel een werkhond in huis ;-)

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

MIjn ervaring is wel dat de ene border de andere niet is qua energie.. maar ook ik vind onze hond niet hyper qua beweging, wat ik wel merk en dat had onze berner sennen bijv. niet dat als je 2 dagen alleen maar blokje om wandelt dat ze dan de derde dag de hele dag om je heen dreutelen en op alles gaan reageren, de postbode, een vlieg in huis, achter je aanlopen etc. Ga je dan weer even wat leuks doen, frisbee, balspelletje, stukje fietsen dan is het daarna weer helemaal goed en dat hoeft echt geen uren. Wat onze BC het allerleukst vindt is kunstjes leren, deur dichtdoen, lig, slaap, rol om etc. nu leren we hem witte poot of zwarte poot geven, die aandacht en dingen leren vinden ze geweldigk of gewoon koekjes verstoppen in huis, hond in de gang, koekjes verstoppen en dan laten zoeken, na 20 minuten is hij doodop, tong uit zn bek en hijgen haha enwij maar lachen op de bank! T zijn gewoon bijzondere honden de borders en heel gevoelig, dat vergeten mensen ook weleens, je kunt met een minimale aanwijzing alles gedaan krijgen.. dat maakt dat je er een heel bijzondere band mee op kunt bouwen.

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Lees nu Melissa's vraag, zijn ze vals? Wat een vreemde vraag, waarom denk je dat Melissa.. een valse hond wordt niet geboren die wordt meestal zo gecreeerd door de omgang met de mens.
Wat ze wel kunnen doen is nippen, onze bc nipte toen hij jong was mijn toen nog jonge dochtertje, daar zag hij gewoon een schaap in, ging ze hollen door het huis ging hij er achteraan en nipte haar in dr broek en vaak dr velletje.. dat was niet lollig en is hem snel afgeleerd maar het zit wel een beetje in het ras volgens mij.. Als doro het hofje hierachter kleine kindjes rennen wil hij er ook acheraan, denk dat hij die ook zou nippen om ze bij elkaar te drijven, in zijn ogen zijn het allemaal schaapjes volgens mij, tja daar is hij border collie voor he, ik zou zeggen Melissa ga eens bij een fokker langs en laat je goed informeren, er zitten veel borders in asiels en opvangen en dat is niet voor niets..ik vind het geen moeilijk ras maar wel een ras waar je wat meer van moet weten wil je er een goede band mee opbouwen..

honden page profiel shirleyshirley

honden foto van shirley

Ons hebben ze het ok afgeraden , terwijl we eigenlijk zelfs een actieve hond willen omdat ze later mee moet kunnen naar de paarden en lange wandelingen enz.
Maar we hebben het lekker toch gedaan :P
Ik ben dus sinds kort trotse eigenaar van Ezra een border collie meisje
Spijt ? Nee en zal niet komen ook !
Of we er veel mee moeten bezig zijn ?
Hier kunnen we nog niet over oordelen , puppys hebben aandacht nodig , het is ons eerste hondje en pup en ze is nog maar net bij ons :-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

dit is wel een heel oud topic... uit 2009.... 

het lijk mij daarom handiger om, als jullie de behoefte hebben, hier een nieuw topic over te openen..... ':-)

dit topic gaat daarom nu op slot

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^